Dyscyplina:
Hokej,
NHL
Godzina: 03:00
Spotkanie: Vegas Golden Knights-Winnipeg Jets
Typ: Przewaga wygranej- Jets wygra dokładnie dwoma bramkami
Kurs: 9.97
Bukmacher:
Bet-at-home
Analiza:
Witam po dłuższej przerwie w
Typach Dnia ???? Jakoś nie było czasu pisać analiz ale przez ostatni rok sporo się naoglądałem hokeja zza oceanu i postaram się podzielić moimi spostrzeżeniami.Wypatrzyłem fajny policyjny(997
) kurs na ten meczyk,miałem zamiar grać Winnipeg -1,5 gola i to też jest dobry kierunek moim zdaniem ale po kursie prawie dycha że Jets wygrają dokładnie dwoma golami można spróbować.Do rzeczy.Nadal jestem w tej grupie która przeciera oczy i nie dowierza jak fantastyczną drużyną stali się VGK.Złamali wszystkie przewidywania,prognozy i analizy i prą nieprzerwanie do przodu w stronę Finałów.Napewno atmosfery i zaangażowania nie można im odmówić.Umiejętności także.MA Fleury na bramce jest niesamowity.Atak z Marssechaultem,Karlssonem ,Smithem czy druga piątka z Haulą ,Nealem czy wskrzeszonym Tatarem robi świetne rzeczy.Mimo wszystko-oni już wygrali.Naprawdę.Kto tam nie zostanie mistrzem
NHL oni wygrali.To może być atutem bo grają bez presji ale i może im braknąć doświadczenia,ogrania na tym etapie.
To teraz o Jets.Moim zdaniem najmocniejsza ekipa w całej pozostałej w Play Off czwórce.Hellebuyck na bramce równie świetny co Fleury.Obrona którą dowodzi Byfuglien to często forteca nie do zdobycia i przebicia.Gości dosłownie odbijają się do tego wielkiego człowieka(120kg wagi,196cm wzrostu-przy takiej sprawności na łyżwach-wow).W tych PO jest kapitanem tego statku -5 goli,10 asyst,strach w oczach rywali kiedy jest na lodzie.Ostatnio nawet typowy zabijaka z Vegas Reeves się od niego odbił jak piłeczka.W pierszej piatce goście jak Scheifele,Wheeler,Trouba ,drugiej Laine,Ehlers,Stastny(przechwyt sezonu z Blues),jest jeszcze Little czy Myers,Ci goście są mocno gotowi na sukces jakim będzie Finał Stanleya i kazdy z nich potrafi przejąć mecz dla swojej drużyny.Gracze Vegas w mojej opinii jescze nie są na takim poziomie,to często młodzi goście potrzebujący więcej meczów na tym poziomie.
Fakty są takie-po dwóch meczach w Kanadzie jest remis 1-1.Pierwszy mecz ułożył się świetnie dla Jets-szybkie 3 gole ustawiły mecz i skończyło się 4-2 ale to była raczej mocna dominacja Winnipeg.W game 2 lepiej ułożyło się dla Vegas i mimo że oddali mniej strzałów to wygrali 3-1 ale myślę że po prostu Jets dali się trochę za bardzo rozluźnić i ponieść myśli że skoro poszło gładko w game 1 to tak będzie w game 2.Błąd wykorzystany.Dziś będą chcieli odzyskać przewagę lodu i uważam że znowu docisną Rycerzy do band.Fizycznie to jest ekipa doskonała,bez słabych punktów.Technicznie też nie odstają od Vegas za to Knights mają umiejętność świetnego wyprowadzania kontrataków.
Napisałem co wiem i jak będzie zobaczymy ale ja idę w kierunku pewnej wygranej graczy z prowincji Manitoba czyli Jets dokładnie dwoma golami.Sam kurs na ich wygraną ok 2.80 czy -1.5 po 3.70 też fajny ale jak się już tak dawno nie widzieliśmy to zaszalejmy na początek.Powodzenia wszystkim!
100