>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Typy Dnia - 17.03.2014 (poniedziałek)

Status
Zamknięty.
betowiec 12,7K

betowiec

Użytkownik
Dyscyplina: Hokej - KHL
Godzina: 19:00
Spotkanie: Donbass Donieck- Dynamo Ryga
Typ: 1 (HC -1,5)
Kurs: 3.25
Bukmacher: Bet365
Analiza:
Wczoraj udało się złapać Pardubice z HC w meczu o życie, dziś próbuję szczęścia w meczu o tej samej randze, ale w innej lidze. Przed nami mecz nr 7 play-off w KHL. Podobnie jak wczoraj, gram na wygraną gospodarzy. Miałem okazję, śledzić 2 mecze tej serii i akurat trafiłem na spotkania w których na tafli panował Donbass. Ekipa z Doniecka, wszystkie trzy mecze w tej rywalizacji które wygrywała, wygrywała dość pewnie ( 1x różnicą 2 goli i 2x różnicą 3 goli). Dziś liczę po cichu na podobny scenariusz, skutecznie w ataku i twardo w obronie (być może również za sprawą nieobliczalnego bramkarza Jana Laco). Przeczuwam, że Donbass będzie chciał szybko, przechylić szalę na swoją korzyść, by nie doprowadzić do nerwowej dogrywki. Tutaj rodzi się okazja, że nawet gdyby będą prowadzić w końcówce 1 golem, zawsze jest jeszcze szansa na to, że mogą trafić coś do pustej bramki. Polecam ten typ, szczególnie po tak wysokim kursie.
✅225

Otrzymane punkty reputacji: +5
krzosz1987 1,2K

krzosz1987

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Włochy, Serie A
Spotkanie: FC Torino - SSC Napoli
Typ: Powyżej 3.5 goli
Kurs: 3.30
Bukmacher: Sportingbet
Analiza: Dziś dokończenie 28.kolejki Serie A, w jednym z dwóch poniedziałkowych spotkań na Stadio Grande Torino drużyna w której występuje Kamil Glik podejmie Napoli. Goście mimo, że już w czwartek grają rewanżowe spotkanie z FC Porto w Lidze Europy na pewno nie odpuszczą dzisiejszego starcia z Toro, bowiem wciąż liczą na zajęcie 2.miejsce w lidze i bezpośredni start w Lidze Mistrzów w przyszłym sezonie. Torino natomiast ostatnio zanotowało 3 porażki z rzędu (nie strzelając w tych spotkaniach nawet bramki) i niejako chyba straciła już szansę na grę w Lidze Europy w przyszłym sezonie, mimo to uważam, że grając u siebie na pewno postawią faworyzowanemu Torino trudne warunki.
Skąd pomysł na over 3.5 goli? Torino jest to drużyna, która od czasu do czasu notuje spotkanie w którym pada sporo bramek (ostatni to mecz z Veroną i wygrana 3-1). Ostatnio jednak w 3 kolejnych spotkaniach drużyna ta notowała undery więc być może dzisiejsze starcie z Napoli będzie przełomowe? Wszak wystarczy tylko przypomnieć spotkanie z poprzedniego sezonu kiedy to Napoli wygrało z Torino na ich boisku 5-3! Zresztą drużyna Rafy Beniteza to ekipa, która strzela w tym sezonie sporo bramek, w 27 meczach na ich na swoim koncie 52 i pod tym względem ustępuje tylko ekipie Juventusu. Torino co prawda tak skuteczne nie jest ale wynik 39 goli też nie jest wcale taki słaby. Ponadto pamiętajmy, że obie drużyny mają naprawdę niezłych zawodników z przodu, którzy w dodatku w tym sezonie są w naprawdę niezłej formie jak : Higuain (13 goli w lidze), Immobile (13), Cerci (11), Callejon (11), Hamsik, Mertens, Pandev (wszyscy po 6), Jak więc widać obie ekipy mają zawodników, którzy potrafią zdobywać bramki i mam nadzieje, że dziś potwierdzą to na boisku.
Tym bardziej, że przeglądając doniesienia przed tym meczem, obie ekipy raczej nie mają problemów zdrowotnych z zawodnikami ofensywnymi. W drużynie gości nie zagrają Zuniga, Rafael, Mesto i Maggio, natomiast po stronie gospodarzy nie zobaczymy Larrondo, Masiello, Pasquala i Vivesa.
Podsumowując spodziewać się dziś niezłego meczu w którym padnie trochę goli. Zarówno Napoli jak i Torino to drużyny grające dość otwartą piłkę , a ich celem jest zdobywanie bramek. Torino grając u siebie na pewno będzie chciało się przełamać i w końcu nie tylko strzelić gola ale również być może wygrać. Napoli natomiast ma zupełnie inne plany na to spotkanie. Myślę, że przy dość otwartej grze obie ekipy będą sobie stwarzać sporo sytuacji podbramkowych (z czym raczej nie mają kłopotów) i liczę, że będą również skuteczni w swoich akcjach. Myślę, że over 3.5 jest tutaj typem który warto spróbować i warto zagrać.
⛔100

starytyper 4

starytyper

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna -ENGLAND: Southern Premier League
Godzina: 20:45
Spotkanie: Poole Town -Frome Town
Typ: 1
Kurs: 1.57
Bukmacher: Unibet
Na dzisiejsze spotkanie wybrałem Angielską ligę, Gospodarze są ostatnio w formie co prawda nie strzelaja dużo goli, ale moja analiza przemawia za ich wygraną dziś , ostatnie spotkanie z przeciwnikiem skończyło się dla nich wygranym, ostatnie 2 mecze wygrane także świadczy o kondycji drużyny dobrze, następnym atutem gospodarzy jest to że grają u siebie więc nie będą chcieli tego przegrać, jeśli chodzi o przeciwników słaba forma ,częste remisy, więc moim zdaniem nie widze innej opcji jak wygrana dziś drużyny Poole Town
✅57

dawid_m 218

dawid_m

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna - Portugalia
Spotkanie: Nacional - Benfica
Typ: Wynik do przerwy - 2
Kurs: 2.05
Bukmacher: Bwin
Analiza:
Benfica w gazie. Czego nie mozna powiedzieć o gospodarzach. Ostatnie 2 spotkania w rozgrywkach jesiennych to wygrana Benfici, która do przerwy prowadziła już do przerwy jedna bramką. Nie ma opcji, żeby tak nie było tak i dziś. Dla mnie Benfica jest murowanym faworytem spotkania - ostatnie 5 spotkań to same wygrane(w tym dwie wyjazdówki), tym czasem Nacional od 4 spotkań nie potrafi się przełamać - 1 porażka i 3 remisy.
Ostatnie spotkania obu ekip wyglądają następująco:
N 0:1 B
N 0:2 B
N 2:2 B
N 0:3 B
N 0:4 B
Jak widać tylko raz National doprowadził do remisu i miało to miejsce w lutym 2013.
W związku ze zniżkiem formy dzisiaj ulegną. Gdybym miał obstawiać wynik to daję 0:1 do przerwy i 0:2 w końcówce meczu. Benfica nie odpuści tego meczu. Więc dla chętnych polecam handicap (-1) kurs 2.25.
Ja jednak stawiam na dominację Benfici już w pierwszej połowie. Polecam również powyższy typ kolegi na wygraną 1.55. Dla mnie pewniak dnia.
Pozdrawiam i życzę wygranych ????
brak godziny // -100

Otrzymane punkty reputacji: +4
pandonald 2

pandonald

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Izrael, Ligat Ha&#39;Al
Godzina: 19:50
Spotkanie: H. Tel Aviv - M. Tel Aviv
Typ: 2
Kurs: 1.90
Analiza: Witam. Dzisiaj polecam do zagrania mecz pomiędzy H. Tel Aviv, a M. Tel Aviv. Moja analiza jest przede wszystkim oparta na statystykach. Drużyna gości w tym sezonie spisuje się bardzo dobrze. Zajmuje pierwsze miejsce w tabeli, natomiast gospodarze szóstą pozycję, ze stratą 14 punktów. Ponadto, gospodarze w tym sezonie na swoim boisku rozegrali 12 spotkań, w tym 6 zwycięstw, 2 remisy i 4 porażki, z bilansem bramkowym +10 - 23:13. Goście na wyjeździe, rozegrali 12 spotkań, w tym 9 zwycięstw, 1 remis i 2 porażki, z bilansem bramkowym +16 - 24:8. Ostatnie spotkania tych drużyn wyglądały następująco:
H. Tel Aviv 0:1 M. Tel Aviv
H. Tel Aviv 2:4 M. Tel Aviv
H. Tel Aviv 0:2 M. Tel Aviv
H. Tel Aviv 0:4 M. Tel Aviv
H. Tel Aviv 1:0 M. Tel Aviv
Jak dla mnie murowanym faworytem jest zespół gości. Życzę powodzenia !
✅90

Otrzymane punkty reputacji: +1
typer-zawodowy 1,1K

typer-zawodowy

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Holandia
Godzina: 20:00
Spotkanie: Jong FC Twente-Eindhoven
Typ: 1 DNB
Kurs: 2.10
Analiza:
W tabeli oba zespoły dzieli dość spora przepaść gdyż Jong FC Twenty zajmuje dopiero siedemnaste miejsce a Eindhoven jest szóste, lecz oba zespoły łączą ostatnio kiepskie wyniki. Eindhoven po dwóch porażkach z rzędu wydawało się, że wróciło na odpowiedni tor wygrywając z liderem Dodrecht następny jednak mecz to już żenująca porażka 4-0 z FC Oss ( 19 miejsce) i przegrana u siebie z Jong PSV. Jong FC Twenty w ostatniej kolejce udało się przerwać serię porażek pokonując Sparte Roterddam 1-0. I liczę na to, że i dzisiaj zainkasują 3 pkt. gdyż Eindhoven jest ewidentnie pod formą a dzisiaj będzie musiał sobie radzić bez Laguireh ( atak 27/10),Durwael ( obrona 29/0) Beekmans ( pomoc 28/3) plus do tego zawodnicy, którzy nie grają już od dłuższego czasu Makaviala ( atak 14/5), van den Hurk ( atak 18/4),Muyters ( bramkarz 16/0) i Gunts ( obrona 13/0)
✅110

Otrzymane punkty reputacji: +11
betovsky 139

betovsky

Użytkownik
Dyscyplina: Koszykówka:AUSTRIA: ABL - Etap zwycięzców
Spotkanie: Gussing - Vienna
Typ: Gussing -3,5
Kurs: 1,85
Analiza:
Spotkanie w grupie zwycięzców w Austriackiej koszykówce ligi ABL,
Gussing podejmie na własnej hali drużyne Vienny. Gussing obecnie na 1 miejscu, Vienna na 4. Na czym opieram swój typ? Vienna to już nie ta sama drużyna co w tamtym roku kiedy można było śmiało nazwać ją pewniakiem, w tym sezonie ich mecze wyjazdowe wyglądają naprawde słabo w etapie zwycięzców w ostatnich 5 meczach wyjazdowych udało im się wygrać tylko z najsłabszą drużyną Wels.
Gussing na ostatnie 5 meczy na własnej hali wygrało 4x w tym właśnie jeden mecz z Vienną gdzie padł wyniki 79:76 dla Gussing. handicap wynosił wtedy -2,5 więc został on pokryty przez Gussing. Dzisiaj spodziewam się pewnej wygranej Gussingu i myślę że ten handicap powinni także pokryć spokojnie.
Dodatkowym atutem jest H2H z tego Etapu zwycięzców:
11.03.14 ABL Vienna Basket Güssing Knights 89 : 94
08.02.14 ABL Güssing Knights Vienna Basket 79 : 76
Nie biorę pod uwagę H2H z tamtego sezonu bo Vienna i Gussing zmieniły sie od tego czasu, Gussing ogromny progress.
⛔100

el_nino_bets 83

el_nino_bets

Użytkownik
Dyscyplina: Koszykówa, LNB
Godzina: 20:30
Spotkanie: Chalon/Soane - Lyon-Villeurbanne
Typ: Chalon -2 HT (handicap azjatycki)
Kurs: 1.85
Bukmacher: WilliamHill
Analiza: Dziś pick z LNB gdzie Chalon mierzyć się będzie z Lyon-Villeurbanne. Gospodarze to bardzo ofensywnie grająca drużyna, szczególnie u siebie w hali gdzie grają dziś są bardzo groźni i skuteczni. Podejrzewam, że po przegranym 2 tygodnie temu 76:77 spotkaniu własnie z Lyonem w Pucharze będą chcieli się tutaj odegrać. W lidzę, potrzebują zwycięstwa więc jestem dobrej myśli. Liga specyficzna i w przeważającej części kto na przewagę własnego parkietu ten zapisuje sobie po spotkaniu zwycięstwo. W tamtym meczu do połowy gospodarze prowadzili do przerwy 5 punktami 29:24. Grali słabo a i tak wygrali pierwsze dwie kwarty. Widać było,że gościom bardziej zależy na wygranej. Zagrali bardzo skutecznie w obronie co przeniosło się na dogrywkę i ostatecznie wygrane spotkanie 1 pkt. Chalon to najbardziej ofensywna drużyna tej ligi, Villeurbanne natomiast to 2 najlepsza obrona Francuskiej Pro A, ustępują tylko La Mans.
W tabeli Chalon potrzebuje jak powietrza zwycięstwa aby wskoczyć na conajmniej 8 lokatę. Obecnie tracą 1 spotkanie do Orleanu więc myślę,że o mobilizację nie trzeba się martwić. Ostatnie spotkania u siebie w hali to prawdziwa dominacja i gromienie rywali z Antiges 104:68 i Roane 95:75. Widać, że zespół gra teraz pewnie i skutecznie.Martwi trochę passa 4 zwycięstw z rzędu gości ale każdą passę trzeba w końcu przerwać, Soane ma rachunki do wyrównania i myślę, że dziś potwierdzą swoje możliwości i ofensywne inklinację. Wybrałem, typ do połowy spotkania bo gospodarze szalenie mocno zaczynają spotkania, narzucają swój bardzo ofensywny styl gry i tutaj upatruję co najmniej powtórki z ostatniego spotkania Pucharowego gdzie Chalon prowadził 5 pkt do pierwszej połowy.
⛔100

psotnick 970,9K

psotnick

ModTeam
Członek Załogi
Dyscyplina: Curling - Mistrzostwa Świata - Kobiety
Godzina: 13:30 CET
Spotkanie: Szwajcaria - Łotwa
Typ: Szwajcaria -2.5
Kurs: 1.88
Bukmacher: betsafe
Analiza:

Szwajcarki pod wodzą Feltscher na razie z bezbłędnym bilansem i powinny się liczyć w walce o medale. Dobrą formę zwiastuje zwłaszcza wczorajszy pogrom Kanadyjek (8-2), który zrobił duże wrażenie. Łotyszki chyba już weszły w buty chłopców do bicia, na razie tylko jedna wymęczona wygrana ze Szkotkami (8-6), które tutaj w zupełnie zmienionym składzie są jedną z najgorszych ekip, a tak to dwie sromotne przegrane z Rosjankami (2-10) i Koreankami (4-7). Wydaje się, że jedynym scenariuszem na ten mecz jest bezproblemowa wygrana faworytek, w której nawet pokaźny handicap nie wydaje się przesadnym ryzykiem. ✅88

Otrzymane punkty reputacji: +3
goralzywiec13 172

goralzywiec13

Użytkownik
Dyscyplina: Koszykówa - FILIPINY: Commissioners Cup
Godzina: 13:00
Spotkanie: Air 21 Express - Alaska Aces
Typ: Alaska Aces z handi -8,5
Kurs: 2,75
Bukmacher: william hill
Analiza: Alaska Mistrz z tamtego sezonu teraz musi sprobowac sie wspiac w gore tabeli aby nie miec duzej straty i to jest mecz w ktorym bedzie im to najlatwiej zrobic sredni przeciwnik wiec jest szansa. Asy beda chcieli sie zrewanzowac za ostatni mecz ktory przegrali z Rain Or Shine Paint 78:92, Asy maja takze 2 zawodnikow ktorzy bardzo dobrze spisuja sie w rzucie za 3 pkt i to oni w ostatnim meczu dogonili juz na 4 pkt swojego rywala Rain Or shine sa to : Cyrus Baguio i Rob Dozier, ktorzy w dzisiejszym meczu zagraja co znaczy jesli beda mieli taka sama forme to Alaska moze wygrac i to bardzo wysoko ! W ostatnim meczu Alaska nie popisala sie rzutami osobistymi bo mieli tylko okolo 55% trafionych wiec jest to bardzo zly wynik, na dzisiaj napewno musieli poprawic swoja skutecznosc w tym elemencie. No niestety Asy zaczely obrone pucharu komisatrza PBA bardzo zly sposob 3 przegrane 1 wygrana dzisiaj musza wygrac i beda gryzli beton na hali swoich przeciwnikow gdyz pod koneic eliminacji 2 ostatnie druzyny w tabeli bezposrednio odpadaja a reszta trafia do cwierc finalow a spadku sa bardzo blisko . Alaska ma bardzo wielkie wyzwanie , ale mysle ze od poczatku zaatakuja i bez problemu wygraja i pokryja moj handicap ! pozdrawiam goral !! jesli pomoglem prosze dzieki ????
✅175

Otrzymane punkty reputacji: +9
szepiecik 16

szepiecik

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Grecja, Super League
Godzina:
18:30 Spotkanie: Panetolikos - Xanthi
Typ: 1 Kurs: 1.85 Bukmacher: Bet365 Analiza: Witam! W poniedziałkowy wieczór chciałbym zaprosić Was na spotkanie greckiej Super Ligi. W ostatnim spotkaniu 29 kolejki drużyna Panetolikosu zmierzy się na własnym obiekcie z ekipą Xanthi. Obie ekipy ostatnio znajdujące się w dołku, zwłaszcza ekipa z Agrinio (Panetolikos), która w ostatnich 3 meczach schodziła z boiska pokonana. Jednak mimo to na własnym stadionie drużyna gospodarzy spisuje się bardzo dobrze i nie należy się sugerować ostatnią i jedyną porażką na własnym obiekcie z drużyną Artomitosu która ostatnimi czasy prezentuje wysoką formę. Natomiast ostatnia forma gości pozostawia wiele do życzenia. U siebie dość regularnie punktują, jednak na wyjazdach prezentują się fatalnie wygrywając jedynie jedno spotkanie, 4 remisując oraz aż 11 przegrywając. Dlatego też uważam, że gospodarze niesieni dopingiem swojej publiczności będą dziś w stanie przełamać złą passę 3 porażek, z fatalnie wyglądającym na wyjazdach zespołem z Xanthi. Pozdrawiam ;) ✅85

wlodek02 5,3K

wlodek02

Użytkownik
Dyscyplina: Siatkówka Orlen Liga
Godzina: 20:00
Spotkanie: Tauron Dąbrowa Górnicza - BKS Bielsko-Biała
Typ: BKS Bielsko-Biała
Kurs: 3,25
Dziś czeka nas drugi mecz fazy play off Orlen Ligi wczorajsza konfrontacja tych zespołów zakończyła się zwyciestwem Dąbrowianek 3-1 chociaż moim zdaniem powinien być tie break. Mecz Bielska bardzo słaby trener Zawieracz określił go jako najsłabszy w sezonie. Bielsko - Biala to moim zdaniem drużyna ze składem na papierze może nie najmocniejszym jednak ta drużyna jest bardzo umiejętnie prowadzona przez trenera Zawieracza. Ostatnio napędziła strachu w finale Pucharu Polski samemu Chemikowi Police przegrywając 2-3. W druzynie BKs coraz lepiej gra mloda Nikic . Horka wiadomo doświadczenie i klasa sama w sobie podobnie Baier. ostatnio niezła forma Ciaszkiewicz najmniej przekonuje mnie gra na rozegraniu Szymańskiej. Natomiast Dąbrowa po niezbyt udanej polityce transferowej oraz okresie przygotowawczym powoli dochodzi do siebie po kirunkiem trenera Negro jednask moim zdaniem drużyna to bardziej zlepek indywidualnośći dużo zależy od gry Zaroślinskiej ktorej forma faluje wczoraj akurat swietny mecz 17 punktow. Dobrze gra na środku Adams. wczoraj świetny występ Staniuchy -Szczurek. poziom trzyma zazwyczaj Dziękiewicz slabszy mecz Skowrońskiej. Moim zdaniem dzis czeka nas ciekawy mecz i warto zagrac po kursie 3.25 druzyne BKS , która dziś moze zdobyc parkiet w Dąbrowie.
⛔100

scott99 4,6K

scott99

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Peru, Copa Inca
Godzina:
19:15 Spotkanie: Garcilaso - Leon De Huanuco
Typ: Leon De Huanuco 0 AH
Kurs: 2.00 Bukmacher: Bet365
Analiza: Witam na dzisiejszy typ wpadłem zupełnie przypadkowo, tzn. jak co poniedziałek przeglądałem livesports na cały tydzień i nagle patrzę, że we wtorek gra tam sama drużyna co w poniedziałek z tą różnicą, że dzisiaj jest to mecz na na własnym peruwiańskim podwórku a jutro w Copa Libertadores. Wydało mi się to więc nie możliwe i zacząłem szukać info na ten temat. I co się okazało, tamtejsza federacja nie przyjęła prośby o przełożenie tego spotkania i nakazała go rozegrać w terminie. W związku z tym sztab trenerski drużyny Garcilaso podjął decyzję o wystawieniu drużyny rezerw, gdyż jutrzejszy mecz jest ważniejszy. Szkoda, że dopiero dzisiaj o tym się dowiedziałem, bo wcześniej kurs na gości wynosił 5.50 teraz 2.70, jednak ja i tak wybieram bezpieczniejszy typ po dobrym kursie. Myślę że warto spróbować! ✅100

Otrzymane punkty reputacji: +2
denzel 144

denzel

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka ręczna, Polska, PGNiG Superliga M
Godzina: 18:00 Spotkanie: Wisła Płock - Stal Mielec Typ: Stal Mielec +8,5
Kurs: 1,85 Bukmacher: William Hill
Analiza: Na zakończenie 20 kolejki polskiej 1ligi zmierzy się wicelider tabeli z 7 zespołem. Zapowiada się ciekawy mecz bo już wiadomo, że oba zespoły spotkają się w 1 rundzie play off. Więc można powiedzieć, że będzie to mecz o zdobycie przewagi psychologicznej przed rundą pucharową. Oto moje argumenty za typem:
  • na 11 meczy między tymi zespołami tylko 3 nie pokryły handi, oczywiście każde spotkanie zakończyło się zwycięstwem nafciarzy

• gospodarze 23.03 grają w lidze mistrzów i myślę, że będą w głowach mieli już tamto spotkanie gdyż w lidze nie mogą już poprawić swojego miejsca w tabeli

• Czeczeńcy przegrali tylko raz w tym sezonie na wyjeździe tak wysoko z Vive Kielce ale według mnie jest to zespół poza zasięgiem w tej chwili każdego zespołu w polskiej lidze, i żeby zatrzeć złe wrażenie z ostatniego wyjazdu goście będą chcieli zagrać wyrównany mecz

Nie wystąpią:
Wisła Płock:
Lijewski, Kwiatkowski, Całujek – kontuzje
Morawski – zgrupowanie młodzieżowej kadry narodowej
Piechowski, Góralski – poza kadrą
Paczkowski – rehabilitacja
Stal Mielec:
brak danych ⛔100

bartooo 16

bartooo

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna, Liga Polska
Godzina: 18:00
Spotkanie: Cracovia - Jagiellonia
Typ: 1
Kurs: 2.65
Bukmacher: Unibet
Analiza:
Dziś liczę na przerwanie złej passy w wykonaniu gospodarzy. Seria bez zwycięstwa trwa zbyt długo a Cracovia jest w stanie zagrać o pełną pulę. Myślę, że ten mecz jest już punktem kulminacyjnym i po tym spotkaniu drużyna będzie wiedzieć o co gra.
Wszędzie piszą o absencjach w zespole gospodarzy, że brak Nowaka, Saidiego czy Budzika. Oczywiście zgadzam się z tym, ale uważam podobnie jak Wojciech Stawowy: nie ma ludzi do niezastąpienia. W składzie Pasów jest kilka bardzo ciekawych zawodników, którzy w pojedynkę potrafią rozstrzygnąć o losach spotkania.
W poprzednim spotkaniu świetnie zaprezentował się Roki, który grał jeden z lepszych meczy w tym sezonie. Brakowało dobrej postawy Władka Boljevicia i linia ofensywna wspaniale by funkcjonowała. Ja chętnie od pierwszych minut chciałbym zobaczyć Papadopoulosa i może Ediego. Myślę, że mogliby zrobić różnicę w dzisiejszym spotkaniu.
Uważam, że mimo braków kadrowych Pasy są w stanie wygrać to spotkanie i ruszyć w pogoń za pierwszą ósemką. Trener Pasów uważa że jest światełko w tunelu więc ja uważam, że jest światełko w tunelu jeśli chodzi o ten typ.
✅165

Otrzymane punkty reputacji: +2
krzysiu 3,3K

krzysiu

Użytkownik
Dyscyplina: Tenis
Godzina: 15:00
Spotkanie: Katarzyna Piter vs Michaella Kraijcek
Typ: Dokładny wynik 2-1
Kurs: 5,50
Buk: Bet365
Analiza:
Kwalifikacyjne spotkanie do turnieju w Miami. Aby dostać się do turnieju głównego należy przebrnąć przez dwie rundy kwalifikacji. Spośród kilku spotkań kwalifikacyjnych wybrałem to z udziałem Polki Katarzyny Piter. Pomimo faktu, że jest wyżej sklasyfikowana, rozstawiona z piętnastym numerem w tych eliminacjach nie jest faworytką tego meczu. Główna przyczyna z pewnością tkwi w fakcie, że obie zawodniczki grały ze sobą kilka dni temu w kwalifikacjach do Indian Wells, gdzie Polka doznała sromotnej porażki przegrywając albowiem 2-0, zdobywając w tym meczu zaledwie trzy gemy. Czas na rewanż! Z pewnością będzie to ciężkie zadanie. Katarzyna Piter do tych większych turniejów próbuje przebijać się przez kwalifikacje. Obecnie zajmuje 96 miejsce w rankingu WTA. Jest młodą, polską nadzieją tenisa. W karierze wygrała dotychczas sześć turniejów rangi ITF. Dysponuje oburęcznym backhandem. Na jednym z portali społecznościowych pisze o, że właśnie przygotowuje się do meczu pierwszej rundy. Jej mottem jest: ,, Zwycięzcą jest tylko ten, kto wierzy w sukces&#39;&#39;. Holenderka Krajicek po wygranej w turnieju halowym w Kreuzlingen grała w IW, tam gdzie wygrała z Piter, jednak w drugiej rundzie musiała już uznać wyższość Barbary Zahlavovej. W rankingu WTA zajmuje miejsce w trzeciej setce. Holenderka również dokonuje wpisów na portalu społecznościowym więc dla zainteresowanych można poczytać. W bezpośrednich spotkaniach jest remis, albowiem trzy lata temu zwyciężyła Piter. Każdy z pojedynków kończył się w dwóch setach. Dziś najwyższy czas na trzysetowy pojedynek, tylko w którą stronę? Skłaniam się ku Polce, której cele powinien być rewanż za ubiegłotygodniową porażkę-powodzenia
✅400

yeah_bunny 34

yeah_bunny

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna, HOLANDIA: Eerste Divisie
Mecz: Jong FC Twente - Eindhoven
Data: 17.03.2014 20:00
Typ: over 2,5
Kurs: 1,60
Jak wiadomo w drugiej lidze holenderskiej dość często badają wysokie overy i podejrzewam, że dzisiaj będzie podobnie. Dlaczego? Dlatego, że goście dzisiejszego pojedynku, czyli Eindhoven na wyjazdach grają ofensywny futbol. Ostatnie 10 wyjazdów tego zespołu i UWAGA! aż 10 overów 2,5 gola !
Dyscyplina: Piłka nożna, HOLANDIA: Eerste Divisie
Mecz: Jong FC Twente - Eindhoven
Data: 17.03.2014 20:00
Typ: over 2,5
Kurs: 1,60
Jak wiadomo w drugiej lidze holenderskiej dość często badają wysokie overy i podejrzewam, że dzisiaj będzie podobnie. Dlaczego? Dlatego, że goście dzisiejszego pojedynku, czyli Eindhoven na wyjazdach grają ofensywny futbol. Ostatnie 10 wyjazdów tego zespołu i UWAGA! aż 10 overów 2,5 gola !
28.02.14 FC Oss - Eindhoven 4 : 0
14.02.14 Excelsior - Eindhoven 5 : 2
31.01.14 Venlo - Eindhoven 2 : 1
17.01.14 Maastricht - Eindhoven 0 : 4
13.12.13 Sittard - Eindhoven 3 : 2
02.12.13 Jong PSV - Eindhoven 1 : 2
16.11.13 Dordrecht - Eindhoven 4 : 3
02.11.13 Graafschap - Eindhoven 1 : 3
18.10.13 Almere - Eindhoven 0 : 4
27.09.13 Willem II - Eindhoven 3 : 2
Jong Twente ostatnio u siebie dwa mecze przegrane, overy również i w tym przypadku siadły. Pomimo iż Eindhoven ostatnio nie gra za dobrze, to warto dodać, że zajmują w lidze 2 lokatę, jeśli chodzi o liczbę zdobytych bramek.
⛔100

K 40

kris_pl

Użytkownik
17.03.2014 godz. 22:00
Villarreal vs Athletic Bilbao
Typ: Over 2.5 gola
Kurs: 1.95
Bukmacher: William Hill
Forma (ostatnie 6 meczow):
Gospodarze dzisiejszego meczu radza sobie slabiutko - zdobyli ostatnio ledwie 7 pkt (2-1-3), bramki 8:11 (czyli bilans aż -3). Baskowie radza sobie lepiej - zdobyli 9 pkt (2-3-1), bramki 9:5 (bilans aż +4). W aspekcie dzisiejszego spotkania nie powinno miec to jednak duzego wplywu, obie druzyny beda zmobilizowane, to jeden z wazniejszych meczow tego sezonu.
Sytuacja w tabeli:
Dzisiaj odbedzie sie absolutny hit tej 28. kolejki Primera Division a zarazem wazny mecz dla losow tego, kto zajmie 4. miejsce i bedzie miec prawo do gry w Lidze Mistrzów (rozpoczynajac od eliminacji). Villareal znajduje sie na 6. miejscu, zdobyl 44 pkt (13-5-9), bramki 47:33. Athletic zajmuje 4. pozycje, zdobyl 51 pkt (15-6-6), bramki 50:31. Jak łatwo można policzyc zarowno srednia bramek w meczach Villareal jak i Bilbao wynosi 3. Do tego srednia bramek w meczach z dzuailem Villareal w domu wynosi 3.1, srednia bramek z udzialem Bilbao na wyjazdach to 2.6.
W meczach obu druzyn w tym sezonie Primera Division pada mnostwo bramek. Zdarzaja sie oczywiscie mniej efektowne mecze, jednak naleza one do mniejszosci. Rowniez dzis licze na &quot;strzelaninę&quot;.
Na pewno obejrzymy zazarta walke - Villareal bedzie chcial wykorzystac atut wlasnego boiska i zmniejszyc strate (7 pkt) do Athleticu Bilbao, ktory znajduje sie aktualnie na miejscu 4. dajacym prawo gry w eliminacjach LM. Z kolei Baskowie beda robic wszystko aby swojej przewagi nad &quot;Żółtą łodzią podwodną&quot; nie utracic - jezeli sie uda, to byc moze ją jeszcze powiekszyć, co calkowicie zakończyłoby marzenia Villareal o grze w LM w kolejnym sezonie.
Dla poparcia typu, trzeba rowniez dodac, ze trenerzy obu druzyn beda miec do dyspozycji wszystkich najwazniejszych zawodnikow, w tym najlepszych strzelcow (poza Ibaiem Gomezem, ktorego na pewno zabraknie z powodu kontuzji).
H2H:
W ostatnich 10 spotkaniach pomiedzy tymi druzynami (ogolem) w 6 spotkaniach liczba bramek przekroczyla 2.5 gola (w wiekszosc bardzo znacznie), w 3 meczach liczba bramek wyniosla 2, w 1 meczu padla tylko 1 bramka. Jezei chodzi o spotkania w Villareal z reguly zwyciezaja gospodarze (w dziesieciu meczach tylko raz zwyciezyli Baskowie, do tego 2 razy padl remis).

Składy (przewidywane):
Villarreal CF: Asenjo - Jokić, Dorado, Musacchio, Mario, Gomez, Bruno, Pina, Trigueros, Uche, dos Santos
Athletic Bilbao: Iraizoz - Iraola, San Jose, Gurpegi, Balenziaga, Iturraspe, Susaeta, Herrera, Rico, Muniain, Toquero
⛔100

angelka 952

angelka

Użytkownik
Dyscyplina: Hokej - KHL
Spotkanie: Donbass Donieck- Dynamo Ryga
Typ: wygra Donbass Donieck
Kurs: 2,40
Bukmacher: Sportingbet
Na dzisiaj wybrałam sobie spotkanie z rosyjskiej ligi hokeja KHL, a dokładniej pojedynek pomiędzy Donbass a Dynamo Ryga. Moim faworytem w tym meczu jest gospodarz. Rezultat po 6 spotkaniach to 3-3. Dzisiejsze zwycięstwo Donbasu pozwoli im awansować dalej w play off natomiast porażka przekreśli ich szanse na tytuł. Mecz o wszystko tym bardziej ze ta drużyna walczy o trofea, w dodatku własna tafla moim zdaniem zaowocuje. Donbass powinien już dawno awansować lecz za bardzo zlekceważył przeciwnika. Pojedynki tych drużyn w play off na tafli Donbasu kończyły się następująco 5:2, 3;1 i jedna porażka 2-1 w której zabrakło skuteczności, bo w strzałach wyglądało to 36 do 21. Dzisiejszy mecz będzie na moje formalnością. Polecam puki ciepłe ????
✅140

Otrzymane punkty reputacji: +3
superfrank 2K

superfrank

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna, Dania, Superligaen
Spotkanie: Randers - Aarhus
Typ: Randers wygra
Kurs: 2,10
Bukmacher: bet365
Analiza:
Nie przychodzi mi nic lepszego do głowy związanego z tym meczem. Oglądałem ostatni mecz Randers z Vestsjaelland i to dzisiejsi gospodarze byli dużo lepszą drużynę, mieli przewagę, stracili bramkę z niczego i musieli odrabiać straty, co częściowo uczynili, ratując remis. Przyczyną niezdobycia 3 punktów był napastnik Randers Baye Djiby Fall, który raził nieskutecznością. Dzisiaj do składu wraca Ronnie Schwartz, który jest podstawową opcją w napadzie Randers. Do tej pory zgromadził 9 bramek w lidze i na pewno ma nadzieję na więcej. Myślę, że ta roszada w ataku spowoduje poprawienie skuteczności i obrócenie naprawdę dobrej dyspozycji drużyny w punkty. Za to na pewno dzisiejsi goście formą nie błyszczą. Dwa razy dali się rozgromić Aalborgowi (1:4 i 2:5), zremisowali z będącą w kryzysie Kopenhagą i pokonali 2:1 słabe Sonderjyske. W 4 spotkaniach stracili 11 bramek, być może jest to związane z absencją podstawowego bramkarza Steffena Rasmussena, ale jego zabraknie również dzisiaj, więc to żadna okoliczność łagodząca. Pod tym względem są przeciwieństwem Randers, bo drużyna, którą dzisiaj typuję straciła jedynie 3 bramki w 3 meczach i grają naprawdę solidnie w defensywie. Aarhus wypada nieco lepiej w ataku, bo strzelili 5 bramek w tych 4 meczach, natomiast Randers tylko 2 w 3, ale pisałem już wcześniej, że są podstawy, by wierzyć w przełamanie gospodarzy pod tym względem. Stawiam na gospodarzy, którzy wg mnie są po prostu lepsi i ich dotychczasowa pozycja (10) jest nieadekwatna do umiejętności. W przypadku dzisiejszego zwycięstwa awansują na 6 miejsce i oddalą się od miejsc spadkowych, więc jest o co grać. To samo dotyczy gości, ale moim zdaniem mają oni dzisiaj mniej argumentów.
⛔100

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom