Dyscyplina: Koszykowka - NCAAB
Godzina: 00:30
Spotkanie: Virginia Tech - Clemson
Typ: Clemson +2 HC
Kurs: 1.81
Bukmacher: LVbet
Analiza:
Tak nie typowo zaczynając analizę to dzisiaj mamy dzień herbaty a moja teściowa świętując ten dzień zbiła porcelanowy pojemnik na herbatę hehe to tyle u mnie i o mnie. W tym meczu sa zawirowania przy wystawionej lini handicapu i obstawiajacy zawierajacy zaklady sa podzieleni ale wieksze pieniadze jednak wspieraja Virginie Tech, poniewaz gdy line meczu zostały otwarte faworyzowały Clemson -1.5 HC, ale ta tendencja szybko się odwróciła i faworyzuje gospodarzy -2. W tym przypadku mamy tak ze zakłady są mniej więcej podzielone 50/50, ale dzieje sie tak, gdy jedna polowa wygenerowała większą gotówkę na gospodarzy, czy ta większa gotówka ma odzwierciedlenie w tym zakładzie? czy brak zdecydowania podzielnuch zakladow w tym trudnym pojedynku ma swoje argumenty.
Virginia Tech w ostatnim czasie tłukła Clemson 7-1 a w poprzednim sezonie obydwa mecze również wygrali, wiec wygląda na to ze trend powinien być pod trzymany, ale czy na pewno. W poprzednim sezonie w konferencji odnotowali 7-13 bilans, oczywiście byli w fazie odbudowy. Wygląda na to, że powinni sobie lepiej radzić po zebranym doświadczeniu nowych graczy z poprzedniego sezonu. Lecz te wyniki nie wyglądają na spójne, przystąpią z bilansem 4-1 do tego meczu tak jak potrafili wygrać Villanova obecnie ranking 7 w kraju, tak i przegrać usiebie grubo z Penn State z drużną poza rankingowa.
Nie wiadomo czym kierują sie większe pieniądze stawiane na nich, bo tak naprawdę wypadli z krajowego rankingu AP rank 25 i nie są już drużyną rankingowa, wiec nie wiem czy patrzenie przez pryzmat pokonania Villanovy jest miarodajny weźmy pod uwagę to ze równie mając bilans 4-1 to ich harmonogram meczy nie był trudny i według kenpom zajmuje 130 miejsce. Również należy zwrócić uwagę na ostatnie ich dwa meczegdzie rzucali „cegłami” publikując statystyki rzutów z pola na poziomie 37% 21/60 z Penn State i 35% 20/54 z VMI, trudno powiedzieć cos pozytywnego na temat Virginia Tech ale dlaczego wspieraja ich większe pieniądze mimo tego że wypadli z topowych 25 drużyn w kraju mając ku temu argumenty.
Clemson przez ostatnie dziesięć sezonów awansowała dwa razy do głównego turnieju, ale w tej samej konferencji opublikowali lepszy bilans niż VT, bo 9-11. W tym sezonie wszyscy gracze wracaja z liderem druzyny;
Aamir Simms z dobrym strzelcem i zbierajacym, plus reszta kluczowych graczy (
John Newman, Al-Amir Dawes i Clyde Trapp), dodajac do tego rekrutow z wysoka ocena w skali kraju w top 20 m-ce. To wszystko widocznie znajduje swoje odbicie, ponieważ Clemson przystępuje do tego pojedynku z bilansem 5-0 oraz ich harmonogram meczy był o wiele silniejszy niż ich dzisiejszego przeciwnika, bo w okolicach 60 miejsca wedlgo kenpom.
Gdy w ostatnich meczach VT podupadła na skuteczności z pola tak Clemson dobrze radzi sobie w obronie zajmując 3 miejsce efektywności defensywnej i ogranicza swoich przeciwników do 60 punktów, co jest wysokim mniejscem w kraju i plasuje się w pierwszej pięćdziesiątce w każdej z czterech głównych kategorii defensywnych. Ograniczają swoich przeciwników do 29,0% rzutów za trzy punkty (12. miejsce w kraju) i 33,7% rzutów z pół dystansu (35.) Clemson w miarę radzi sobie w ofensywie, zajmując 75 miejsce w kraju pod względem skuteczności ofensywnej, zdobywając około 104 punktów na 100 posiadan to ma swoje odbicie w awansie na druzyne rankingowa 24 w kraju.
Trudno jest powiedziec, dlaczego tak się dzieje ze wspierani sa gospodarze którzy wypadli z rankingu top 25, obydwu ekip nie widziałem jeszcze na własne oczy jak się prezentuja(dzisiaj zobacze), ale wyniki obijały się kolo uszów. Wiec jedynie co mogę zrobić to oprzeć się na danych, jakie posiadam i z ignorować większe pieniądze które są na Virginii Tech tym bardziej w czasie pandemii gdzie atut wlansgeno parkietu nie ma racji bytu a ze jest to mecz konferencyjny to druzyny dobrze sie znaja wiec po szukam tutaj meczu zemsty wspierajac Clemson ktora w skoczyla do rankingu.
100