Dyscyplina:
Tenis ATP Challenger Cordenons godz.15.00
Mecz: Eric Prodon - Yuri Schukin
Typ: Eric Prodon wygra 2:0
Kurs: 2,00
Buk: Bet365
Analiza:
Po wczorajszym gładkim zwycięstwie Browna
http://forum.bukmacherskie.com/f43/typy-dnia-15-08-2011-poniedzialek-63233.html#post2363406 dziś powinno być jeszcze łatwiej..Wstępnie przymierzałem się do Pospisila, ale z racji tego, ze tamten mecz już za godzinę zdecydowałem się na nieco późniejszy..
Wybór był dość oczywisty..Padło na turniejową jedynkę Erica Prodona..Gracza, którego doskonale pamiętam z Sopockiego turnieju w którym zgarnął to co było do wzięcia nie dając najmniejszych szans w finale Nikoli Ciricovi..Tamto zwycięstwo pozwoliło mu wskoczyć do pierwszej setki rankingu
ATP, całkiem zasłużenie zresztą..Bo o ile w cyklu najwyższym w tym roku mu wybitnie nie idzie o tyle challengerach "wymiata"..Dwa wygrane turnieje na przestrzeni 14 dni..
Dziś rozpocznie swoje zmagania we włoskim Cordenonsie..Na papierze droga do finału wygląda całkiem nieźle..A już na pewno pierwszy mecz, w którym zmierzy się z reprezentantem Kazachstanu Schukinem..
Francuz Prodon jest o 2 lata młodszy (30 lat), o 7 cm nizszy (178 cm) i 6 kg lżejszy (72 kg)..Obydwaj są graczami praworęcznymi i ich ulubiona nawierzchnia są korty ziemne..Przy czym Francuz gra tylko na tej nawierzchni pomijając kwalifikacje do większych turniejów
ATP bądź pierwszą rundę o ile dostał kartę..
Z kolei Schukin gra gdzie go zaproszą...Na przełomie sezonów gdy Francuz grywał na kortach ziemnych Ameryki Południowej ( wygrany turniej w Bucaramanga)Yuri tułał się po halach w Europie i poleciał na jeden mecz do RPA na hardzie (Mannarino mu załatwił bilet powrotny już w pierwszej rundzie)..
Początkiem czerwca zagrał nieźle w Prostejovie, gdzie nieoczekiwanie doszedł do finału i go wygrał...Co nie zmienia faktu, że w dzisiejszym meczu jest tylko jeden faworyt i że to będzie ten pan którego ostatnie 16 meczy można zobaczyć poniżej..
Schukin od przegranej w półfinale z Portugalczykiem Machado w Poznaniu już się nie pokazał na kortach, aż do dzisiaj..Czyli prawie 3 tygodnie przerwy..
Czy dzisiaj Eric Prodon zapewni mu jeszcze kilka wolnych dni?..Uważam, że tak i że zrobi to dość szybko..W następnej rundzie będzie już czekał ktoś z dzika kartą..prawdopodobnie Trevisan..Czyli znowu szybkie dwa sety..

Oto dość imponujące wyczyny Francuza na przestrzeni ostatniego miesiąca..
Bardzo bym się zdziwił gdyby Prodon ten mecz przegrał..Kurs na to, ze wygra to marne 1,4..Ja twierdzę, że wygrana w pierwszym secie jest prawie równoznaczna z wygraniem drugiego..Czyli smaruję na 2:0..Po takim sobie kursie 2,0..
Za parę godzin się okaże czy faktycznie poniedziałki i wtorki to moje najlepsze dni do typowania..Jeśli tak...to można
"dzięki"
100