>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Typy Dnia - 14.06.2020 (niedziela)

Status
Zamknięty.
psotnick 967,2K

psotnick

ModTeam
Członek Załogi
Tutaj podajemy typy
na niedzielę - 14. Czerwca

Typy podajemy według wzoru:
Dyscyplina: Piłka Nożna - Australia, A-League
Godzina: 22:00
Spotkanie: Adelaide - Sydney
Typ: Over 2.5
Kurs: 1.80
Bukmacher: Nazwa bukmachera
Analiza:
Prosimy kopiować powyższy schemat podawania typów i bezwzględnie się do niego stosować. Po pierwsze, ułatwi to sprawę zarówno uczestnikom konkursu (w podawaniu typów), jak i prowadzącym (w ich rozliczaniu). Po drugie, dzięki temu konkurs będzie bardziej przejrzysty. Każdy typ nie podany według tego wzoru nie będzie sprawdzany i rozliczany, a użytkownik z automatu otrzymuje za taki typ ⛔100 punktów.

Poniżej lista bukmacherów z których można brać typy do konkursu.
Jeżeli nie widzisz nazw bukmacherów, to pamiętaj o wyłączeniu blokowania.

- Fortuna
- forBet
- Totolotek
- Lvbet
- eTOTO
- STS
- Betclic

- betfan
- TOTALbet
- eWinner

▶ Adnotacja: Dla celów konkursowych przy podliczaniu typów z polskich buków (naziemnych i internetowych) bierzemy pod uwagę kurs nominalny, czyli taki jaki widnieje przy typie, bez uwzględniania podatku.

W tym temacie obowiązuje całkowity zakaz komentowania! Uporczywe niestosowanie się do tego punktu Regulaminu będzie skutkowało blokadą konta użytkownika.

Przed zatwierdzeniem wpisu z analizą zawsze sprawdź czy wszystko w porządku, żeby uniknąć pomyłek.

Jeżeli podczas podawania typu popełniłeś błąd i chcesz go poprawić zgłoś to w ODPOWIEDNIM TEMACIE - KLIK podając LINK do swojego wpisu. Możesz to uczynić do chwili zamknięcia tematu. Zachęcamy także do pisania analiz w działach tematycznych. W przypadku przeniesienia Twojej analizy do działu "kiepskie analiszzy" nie może już podać nowego typu. W przypadku plagiatu zostajesz wykluczony z konkursu oraz upomniany okresowym banem. Bawimy się Fair Play!

Podany typ musi być określony precyzyjnie i jednoznacznie, w sposób nie pozostawiający żadnego pola do domysłów czy interpretacji. (W polu "Typ:" zaleca się podawanie słownych nazw zespołów, zawodników itp. zamiast "1" czy "2". W ten sposób dużo trudniej o pomyłkę, a przy okazji wszystko wygląda dużo przejrzyściej).

ibis 1,4M

ibis

ModTeam
Członek Załogi
Dyscyplina: Piłka Nożna - Polska
Godzina: 18:00
Spotkanie: Górnik Zabrze - Legia Warszawa
Typ: Legia + powyżej 1.5 gola
Kurs: 1.94
Bukmacher: Fortuna
Analiza:

Górnik Zabrze niema już szans aby awansować do TOP8 i niestety zrobił to na własne życzenie po remisie z Lechią. Teraz przyjdzie im się zmierzyć z zespołem, który jest w gazie. Legia w ostatnim spotkaniu rozbiła Arkę 5:1, ale dodajmy, że zagrała znowu dwie różne połówki. W pierwszej byli lekko zaskoczeni stratą gola, ale dość szybko zabrali się do odrabiania strat. W drugiej ruszyli mocno na rywala co przyniosło efekt w postaci pięciu goli. Vuković ma w końcu ekipę, która haruje mocno na boisku przy odbiorze piłki - można tu napisać o powrocie w jednym momencie Pawła Wszołka, który w spotkaniu z Arką zagrał bardzo dobre zawody. Po kontuzji wraca Sanogo, który nawet zaliczył trafienie, a Vuković po tym spotkaniu wypowiadał się, że Legia będzie grała na dwóch napastników. Górnik bezbramkowo zremisował z Piastem dzięki Chudemu, który jest w kapitalnej formie! Gość naprawdę uratował Górnikom dupę w spotkaniu z Lechią jak i Piastem. Niestety ofensywa Górnika jest bez formy i mowa tutaj o Angulo i Jimenezie. Górnik w spotkaniu z Piastem tylko raz zagroził Piastowi i to w momencie gdzie padł gol ze spalonego. Po za tym nic większego się nie dział od strony Zabrzan, bo to Piast był stroną dominującą przez całe spotkanie. Górnik dużo biega na boisku i chyba robi najwięcej km w ekstraklasie jako zespół, ale niestety nie przynosi to efektu w postaci goli, a plusem jest tego fakt, że po raz kolejny zagrali na zero z tyłu. Podsumowując Legia jak najszybciej chce sięgnąć po mistrzostwo i nawet nie wygrywając w Zabrzu zrobi to prędzej czy później. Legia jest w gazie i pokazuje to z każdym następnym meczem. W Zabrzu już wygrywali nie raz, a teraz największą trudnością będzie do złamania Chudy, jeśli to się uda to powinniśmy być świadkami kilku goli na Górnym Śląsku...

100

Ostatnia edycja:
Waldi1979 2,1M

Waldi1979

Administrator
Członek Załogi
Dyscyplina: Piłka Nożna - Polska, Ekstraklasa
Spotkanie: Raków - Zagłębie
Typ: powyżej 4,5 gola
Kurs: 4,95
Analiza: Mecz dwóch przegranych, zarówno jedni jak i drudzy nie ukrywali, że ich celem jest awans do czołowej ósemki ligi, Raków tą szansę stracił w ostatniej kolejce w meczu z Wisłą w Krakowie, gdzie w 70 minucie wyszli na prowadzenie, ale nie potrafili utrzymać wyniku i ostatecznie przegrali 3:2, Zagłębie swoje szanse roztrwoniło kolejkę prędzej w meczu z Lechem, gdzie do przerwy prowadzili 3:1 i wydawało się, że mają wszystko pod kontrolą, jednak po przerwie wyglądało tak jakby wyszedł zupełnie inny zespół, który nie potrafił nawiązać walki z Kolejorzem i mecz ostatecznie zakończył się podziałem punktów 3:3, w następnej kolejce Miedziowi ponownie u siebie tym razem podejmowali Koronę, tu jednak o dziwo to przyjezdni byli zespołem lepszym i spotkanie ostatecznie ponownie zakończyło się podziałem punktów, tym razem 1:1. Ogólnie oba zespoły fajnie grają w ofensywie, ale popełniają wiele błędów, stąd często przytrafiają im się hokejowe wyniki, na taki liczę w ich najbliższym starciu, mam nadzieję na fajne ofensywne widowisko, na przysłowiową wymianę ciosów, akcja za akcję, jedni i drudzy w ostatecznym rozrachunku zawiedli i liczę, że w tym spotkaniu postarają sie zrehabilitować i zagrać pod kibiców, mimo, że tych ostatnich nie będzie na trybunach, a tylko przed telewizorami. Typ może troszkę życzeniowy, ale myślę, że ma całkiem duże szansę na realizację.

100

Ostatnio zmieniony przez ibis:
Otrzymane punkty reputacji: +67
ferguson2 884,1K

ferguson2

Typer
Dyscyplina: tenis stołowy, itt cup
Godzina: 00:20
Spotkanie: Mkrtchyan-Grigoryan
Typ: Mkrtchyan
Kurs: 1.9
Analiza: Mkrthyan i Grigoryan grali juz wiele razy ze soba, rezultaty byly bardzo rozne i tak jak kursy wskazuja, to powinno byc wyrownane starcie. Dyspozycja dnia ma tutaj duzo znaczenie, Grigoryan jest po porazce, teraz tez rozgrywa mecz i zobacz co z tego wyjdzie. Mkrtchyan ma cos udowodnienia, przegral niedawno bezposredni mecz z Grigoryanem i teraz ma szanse pokazac ze tamta porazka byla wypadkiem przy pracy i wygrac. Mam nadzieje, ze pokaze co potrafi i wreszcie zacznie regularnie wygrywac. Bilanse sa podobne, zawodnicy o zblizonych kursach. Wiadomo to tenis stolowy i wiele rzeczy sie dzieje, ale licze ze Mkrtchyan da rade.

100

5xharoldx5 1,6M

5xharoldx5

Znawca - Szachy
Dyscyplina: MMA - UFC
Godzina: 5:00
Spotkanie: Jessica Eye - Cynthia Calvillo
Typ: Cynthia Calvillo wygra przed czasem
Kurs: 4,00
Bukmacher: STS
Analiza:

Oglądałem ważnie przed dzisiejszą galą i w przypadku tych dwóch pań na ważeniu było dość nietypowo. Jessica Eye miała ogromne problemy ze zmieszczeniem się w limicie wagowym i musiała szybko coś zrobić, żeby się w nim zmieścić. Widać było, że potem wchodząc na wagę była bardzo zmęczona. Może to tylko taka zagrywka psychologiczna, ale wątpię. W walkach na najwyższym poziomie często decydują niuanse, więc coś takiego może mieć duży wpływ na wynik pojedynku. Cynthia Calvillo jest dobra w parterze, a jak wiadomo w parterze siła i kondycja odgrywa ważną rolę, więc jeśli Eye będzie osłabiona, to Calvillo może wygrać przed czasem.

100

U 0

Usunięty użytkownik 43655

Gość
Dyscyplina: Piłka Nożna - 2 Polska
Godzina: 13:05
Spotkanie: Resovia -Górnik Łęczna
Typ: Górnik Łęczna wygra co najmniej 2 bramkami
Kurs: 6,15
Bukmacher: etoto

Wynik 0:2, 1:3, 2:4 itd... Jak to mi nie wejdzie odpuszczam polską ekstraklasę, 1 ligę oraz 2 ligę. Ostatnia szansa. W efortunie 5,60 na ten typ, w stsie 6,25. Nie będę zmieniał już buka, kurs ponad 5,00 jest. Użytkownicy odds portal typują następująco: 5 osób na 7 typuje 1 ,zaś remis 2 na 7. Ja jednak obstawiam zwycięstwo Łęcznej. https://www.oddsportal.com/soccer/poland/division-2/r-rzeszow-leczna-xnBwBqUd/ . W rundzie jesiennej było 2:1 dla Łęcznej przy czym prowadziła Resovia w 2 połowie 1:0 Łęczna wyrównała po karnym i dobiła Rzeszowian. Było zatem x/1 w meczu. Łęczna walczy o 13 zwycięstwo w sezonie. Z lokalnej prasy: https://www.dziennikwschodni.pl/spo...owa-limit-wpadek-wyczerpany,n,1000268141.html

Zobaczymy czy dziś Łęczna błyśnie: Zawodnicy są zmotywowani i czekają na pojedynek.

Nie zdziwię się jak trafię znów łamaka, co miało miejsce wczoraj typując Sosnowiec 2/1, Wisłę Kraków z Legią 1/2 i Kostarykę 2/1 - i to wszystko w tym miesiącu.

Mecz w TVP 3 co najważniejsze.

Pozdrawiam

100

S 297,4K

sztabson_93

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Austria
Godzina: 17:00
Spotkanie: Hartberg - Sturm Graz
Typ: Sturm Graz handicap - 1
Kurs: 4.80
Bukmacher: Totolotek
Analiza: Kursy na gospodarzy znacznie spadły za sprawą wyjazdowej wygranej nad ekipa Wolfsberger AC aż 2:4 a warto zaznaczyć że w tamtym spotkaniu Kurs na gosci wynosił u niektórych bukmacherów prawie 9. Owszem wygrali ale gdyby nie czerwona kartka przy stanie 2:1 dla Wolfsbergera to o punkt dla Hartberg było by ciężko niemówiąc już o komplecie punktów. Grałem w ostatnim meczu Sturm Graz na ich 2 bramki przeciwko Salzburgowi ale tam również czerwona kartka pokrzyżowała plany. Ogólnie uważam że wiele przemawia za przyjezdnymi w tym spotkaniu. Bardzo pechowe wejście w rozgrywki po przerwie, 3 mecze 0 pkt i bilans bramkowy 2-10, seria która piłkarze z całą pewnością chcieli by jak najszybciej przerwać a drużyna Hartberg wydaje się być dobrym kandydatem. Dzisiejsi gospodarze w tegorocznych ligowych spotkaniach przed przerwa zagrali 4 mecze z czego 3 przegrali różnica minimum 2 goli, wszystkie były rozegrane na przełomie lutego i marca. Ktoś powie owszem ale Sturm Graz też nie błyszczało, w obronie dodam że też zagrali 4 mecze, przegrali 2 w tym jeden z najmocniejsza ekipa Ligi - Salzburgiem. W mojej opini mimo zaistniałej sytuacji, faworytem tego spotkania jest Sturm Graz, wyjdą zmotywowani żeby w końcu pokazać się z dobrej strony. W ostatnim spotkaniu pomiędzy tymi ekipami w listopadzie padł wynik 3:1 dla Sturm Graz w domowym meczu, w związku z pustymi trybunami gra u siebie nie daje takiej przewagi co też w jakimś stopniu dał bym na plus dla mojego typu. Hartberg jest zespołem tracącym bardzo dużo bramek bo po 25 kolejkach ich bilans bramkowy to 42:59 dla porównania Sturm Graz ma mniej pkt ale ich bilans to 39:39. Reasumując idę w przełamanie goście i w kursie na Sturm Graz widzę value, gram jednak odważniej że wgrają to spotkanie minimum 2 golami.

100

stanley-63 1,1M

stanley-63

Typer
Dyscyplina : Piłka nożna / Białoruś
Godzina 19:00
Spotkanie : BATE Borisov vs Shakhtyor Soligorsk
Typ : czerwona kartka
Kurs : 4.55
Bukmacher : ETOTO

Mecz na samym szczycie w Białoruskiej Wyszejszaja Liha , BATE kontra Shakhtyor , BATE prowadzi po 12 kolejkach z 26 punktami na koncie natomiast goście z Soligorska mają tych oczek 24 , w/g mnie nie widzę innej opcji jak walka i jeszcze raz walka od początku do końca meczu , sędzią w tym meczu jest Vitali Sevostyanik - bilans tego pana w tym sezonie to 8 meczy 44 żółtka 1 czerwona i 2 karne , sędziował już w tym sezonie 2 mecze z udziałem Shakhtyora - w 6 kolejce Shakhtyor grał wyjazd z Dynamo Brest a w meczu było 9 żółtych kartoników z czego aż 7 dla Shakhtyora - drugie spotkanie to kolejka nr 9 , Shakhtyor podejmuje u siebie Slavie w meczu 8 żółtek z czego za 2 żółte czerwona dla Slavi , w bilansie w/g klubów wygląda to następująco - w meczach z udziałem BATE 7 czerwonych kartek ( 2 dla BATE 7 dla rywali ) natomiast w meczach z udziałem Shakhtyor Soligorsk 10 czerwonych ( 5 dla Shakhtyor Soligorsk i 5 dla rywali ) dlatego decyduję się na czerwień bo na 100% zasada fair-play w tym meczu akurat nie będzie brana pod uwagę !

100

Ostatnio zmieniony przez Waldi1979:
tenis_de_mesa 1,5M

tenis_de_mesa

Znawca - 1 Liga Polska
Dyscyplina: Tenis Stołowy - Setka Cup
Godzina: 11:20
Spotkanie: Zhyrnov - Yurkov
Typ: 2
Kurs: 2,01
Analiza:

Zhyrnov który jest dzisiaj faworytem nie wygral jeszcze meczu w czerwcu, ogólnie kontynuuje serie 9 porażek z rzędu, czekałem jeszcze ma dzisiejszy poranny mecz z Rumezhakiem ale niespodzianki nie było i Zhyrnov przegrał 1:3.
Yurkov mniej więcej od tygodnia przeżywa swój najlepszy okres jeśli chodzi o gre w Setce, wczoraj wygrał 3 z 4 spotkań, dzisiaj na razie jedno zwycięstwo i jedna porażka.
Ciężko w tym momencie faworyzowac gracza który jest kompletnie pod forma.
Ale jeśli tak uważają bukmacherzy to ja myślę, że tutaj faworytem jest jednak Yurkov.
Gram to już teraz bowiem o 10:20 Zhyrnov gra ze slabiutkim Budnikovem gdzie jest faworytem, ale jeśli przegra kolejny mecz to kursy momentalnie się odwroca na nasz mecz.

100

I 66K

isaacofuluru

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Hiszpania, La Liga
Godzina: 14:00
Spotkanie: Athletic Bilbao - Atletico Madryt
Typ: Remis
Kurs: 3.05
Bukmacher: Fortuna (HIT DNIA)

Zachowując analogię do zasady, że zwycięskiego składu się nie zmienia dzisiaj też spróbuję utrafić remis. Choć tym razem posłużę się nieco innym kluczem bo wybrałem zdarzenie z bardzo niskim kursem na remis. Ale przejdźmy do rzeczy. Każdy wie jak gra banda SImeone, chyba nie ma na świecie bardziej pragmatycznej drużyny. Co więcej oni uprawiają taki futbol od lat, zmieniają się wykonawcy ale nie zmienia się styl. Atletico to najczęściej remisujący zespół w La Liga, zaliczyli aż 12 remisów na 27 spotkań. Co więcej, mają w tym sezonie olbrzymi problem ze zdobywaniem goli. Gorsze od nich pod tym względem jest tylko ostatnie 7 zespołów w tabeli, a przecież ekipa Cholo Simeone to zespół, który powinien wywierać presję na Realu i Barcelonie, a nie wikłać się w walkę o wejście do czołowej czwórki. Ich bilans wyglądał by jeszcze gorzej gdyby nie fakt, że w ostatnich 4 meczach zdobyli aż 8 bramek. Bardziej ofensywna gra nie przełożyła się jednak na zdobycz punktową bo aż 3 z 4 tych spotkań zostało zremisowane. A jeżeli mówimy tylko o wyjazdowym bilansie to Atletico zremisowało ponad połowę ligowych meczów, strzela poniżej jednego gola na mecz i legitymuje się ujemnym bilansem bramkowym. Mówiąc w skrócie - są na wyjazdach totalnie bezzębni, a na takim terenie jak San Mames nikomu nie jest łatwo o punkty. O San Mames wspominam nieprzypadkowo, jest to chyba najgorętszy stadion w Hiszpanii. Kibice niesamowicie identyfikują się z drużyną i są w stanie niesamowicie ponieść swoich ulubieńców. Ale dzisiaj tego atutu nie będzie, dzisiaj po trybunach będzie hulał wiatr więc Athletic zagra z wyrwanym sercem. Szczerze mówiąc do niedawna lekceważyłem atut własnego boiska, nie do końca rozumiałem jak doping może wpłynąć na postawę zawodników. Przecież trawa wszędzie jest zielona, piłka okrągła, a bramki są dwie. Ale to co dzieje się w europejskiej piłce przy pustych trybunach nie zostawia już żadnych wątpliwości. Gospodarze nie istnieją, ponoszą klęskę za klęską. Odsetek zwycięstw gospodarzy nigdy nie był tak niski jak teraz i ciężko doszukiwać się w tym przypadku. Sam Athletic też jest zespołem nie stroniącym od remisów. Tylko 3 zespoły w tym sezonie remisowały częściej niż oni, w tym oczywiście Atletico. W 6 ostatnich bezpośrednich starciach nie było remisu, myślę, że istnieje całkiem duża szansa na przełamanie. Athletic bez serca, bez dwunastego zawodnika, a na przeciwko zabijające futbol Atletico mające olbrzymie problemy z wygrywaniem. Pachnie mi to klasykiem: "Godzina 14:00, pogoda nie sprzyjała do gry w piłkę".

205

Otrzymane punkty reputacji: +190
#10 31,9K

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Albania
Godzina: 17:00
Spotkanie: Partizan Tirana - Luftetari Gjirokaster
Typ: 1 wygra & poniżej 3.5 gola w meczu
Kurs: 1.80
Bukmacher: Totalbet

Patrząc na tabelę ligi albańskiej dwie drużyny są zdecydowanie najsłabsze, jedną z tych drużyn są goście powyższego meczu. Luftetari przegrał aż 18 razy na 28 wszystkich meczów. Na wyjazdach przegrali 11 z 14 spotkań, pozostałe 3 zremisowali. Luftetari znajduje się na miejscu spadkowym i ten spadek jest już nieuchronny, Partizan Tirana jest niby tylko jedną lokatę wyżej, ale przepaść punktowa jest znaczna, bo obie drużyny dzielą 24 punkty. Partizan znajduje się obecnie na miejscu które grozi grą w play-offach o miejsce w tej lidze na kolejny rok. Strata do bezpośrednich rywali w tabeli jest jednak niewielka, bo do miejsca 5 tracą tylko 3 punkty. Zgarniecie kompletu punktów z jednych z dwóch w lidze najlepszych dostarczycielem tychże punktów to coś co dzisiejszy gospodarze bardzo potrzebują. Obiecująco dla tego zadania wyglądają bezpośrednie pojedynki obu drużyn w obecnym sezonie. W Albanii każdy z każdym gra aż cztery razy, dzisiejszy pojedynek będzie własnie ich ostatnim bezpośrednim starciem w tym sezonie. Partizan Tirana na wyjazdach wygrał dwa razy : 1:0 oraz 3:0, w domu za to wygrali w stosunku bramek 2:0. Oby dzisiaj powtórzył się któryś z tych wyników.

100

matelke222 36,8K

matelke222

Użytkownik

Spotkanie: Śląsk Wrocław – ŁKS Łódź

Typ: Śląsk Wrocław

Kurs: 1,83

Sytuacja w tabeli jest już jasna jeśli chodzi o to kto zagra w grupie mistrzowskiej i spadkowej. Sprawa mistrzostwa tez wydaje się rozstrzygnięta. Generalnie ta kolejka jest według mnie bardzo ciężka do typowania. Wybrałem typ, za którym przemawia kilka solidnych argumentów.

Dzisiaj proponuje pograć zwycięstwo Śląska w meczu u siebie z ŁKSem. Śląsk u siebie a Śląsk na wyjeździe to zupełnie dwie inne ekipy. Oczywiście opieram się głownie na danych z przed przerwy. Na czternaście spotkań gospodarze przegrali zaledwie jedno i to z najlepszą obecnie drużyną w lidze czyli Legia. Bilans u siebie prezentuje się następująco 7-6-1. Po przerwie zdążyli już zagrać mecz u siebie. Z Rakowem zremisowali 1:1. W tamtym spotkaniu to Raków raczej dominował. Pod koniec meczu wyszli na prowadzenie. Śląska uratował karny przed porażką. W poprzedniej serii spotkań Śląsk ostatecznie wygrał z Wisła Płock na wyjeździe 1:2. Ciężko mi coś napisać o tym meczu bo nie oglądałem go. Patrząc na statystyki i skrót wydawać się mogło, że było to wyrównane spotkanie z lekka dominacja Śląską. W 28. kolejce Śląsk wypuścił zwycięski mecz z Arka na wyjeździe. Wydawać się mogło, że Śląsk słabo wszedł w ligę po przerwie. Wiem, że w poprzedniej kolejce negatywnie pisałem o Śląsku, ale najwyraźniej myliłem się. Teraz będą mierzyć się z najsłabszą w tabeli ekipą z Łodzi. Jak już pisałem wcześniej zmiana trenera niewiele wniosła. Pod wodzą Stawowego ŁKS zagrał trzy mecze, bilans 0-1-2. Mało jest czynników, które dają szanse ŁKSowi na utrzymanie. Po 29. kolejkach tracą aż siedem punktów do 15 Arki. Jak wiemy w tym sezonie aż 3 ekipy spadają z Ekstraklasy. Korona walczy jeszcze z Wisłą o utrzymanie. Arka tez nieustępujące i tez będzie próbować powalczyć o utrzymanie, ale tez mają ciężko sytuacje. Teraz grają z Wisła Kraków u siebie, wiec zapowiada się ciekawy i ważny mecz.

Liczę na pewniejszą postawę w tym spotkaniu gospodarzy. W końcu grają z najgorszą ekipą w ESie, która już raczej pogodzona ze spadkiem. Mecz kończy pierwsza cześć sezonu, wiec jest to bardzo dobra okazja dla Śląska na poprawę bilansu punktowego przed meczami z teoretycznie silniejszymi rywalami w grupie mistrzowskim. Kto wiem może we Wrocławiu będą puchary? Jeśli wrocławianie myślą o tym to takie spotkania muszą wygrywać. Mam nadzieję, że Śląsk sprosta roli faworyta. Podtrzyma dobra dyspozycje w meczach u siebie i dopisze kolejne 3 punkty po dzisiejszym meczu. Dla Śląska to najlepsza okazja na 3 punkty przed faza mistrzowską. Kurs niezły. Polecam i pozdrawiam.

83

Otrzymane punkty reputacji: +16
ToBi77 57,8K

ToBi77

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - 1 liga Grecja
Godzina: 18:15
Spotkanie: OFI KRETA- AEK Ateny
Typ:
2
Kurs: 1.87
Analiza:
Jako, że to mój pierwszy TYP DNIA witam wszystkich typerów , stałych użytkowników i gości odwiedzających :)

Lecimy! AEK zajmuje 3 miejsce w grupie mistrzowskiej. Dwa pierwsze zespoły będą grały w kwalifikacjach do Ligi mistrzów. Jest to kluczowa informacja, gdyż Olympiakos już na 100% w niej zagra - mają dużą przewagę nad drugim miejscem na którym jest Paok. Zespół z Salonik zaliczył wczoraj remis 0-0 z Panathinaikosem, więc AEK Ateny ma szansę dziś ich przeskoczyć i przed ostatnią kolejką w której zmierzą się u siebie z Arisem , objąć fotel vicelidera. Zatem dla AEK te ostatnie dwa mecze są niesamowicie ważne, na stole leżą pieniądze i prestiż więc wszystko mają w swoich nogach i liczę że wykorzystują tą szansę. 20200614_114345.jpg 20200614_114412.jpg

POWODZENIA !

87

Otrzymane punkty reputacji: +6
zibi16 1,5M

zibi16

Moderator
Członek Załogi
Dyscyplina: Piłka Nożna - Hiszpania, LaLiga
Godzina: 19:30
Spotkanie: Real Madryt - Eibar
Typ: Real -1
Kurs:
1,68
Analiza:

Nareszcie powraca najlepsza liga świata. Wczoraj FC Barcelona rozbiła aż 4:0 na wyjeździe Mallorce ale kto oglądał ten mecz wie, że aż takiej przewagi nie było, w pierwszej połowie Mallorca miała kilka świetnych sytuacji do strzelenia bramki, Barcelona dopiero pod koniec meczu strzeliła 2 gole i dobiła rywala.
Dziś Real musi wygrać aby zmniejszyć stratę do lidera a na dzień dzisiejszy ta strata wynosi -5 punktów.
Real z jednej strony może "cieszyć" się z tej przerwy ponieważ po kontuzji powrócili E. Hazard i M. Asensio powrócił do treningów i myślę, że kwestia dni a powróci na boisko.
Real na wyjeździe rozbił Eibar aż 4:0.
Co by nie powiedzieć o drużynie Eibar ot w tym sezonie są rozczarowaniem, zajmują niskie 16 miejsce i muszą walczyć o utrzymanie w lidze gdzie w poprzednim sezonie spokojnie grali w środku tabeli.
Myślę, że Real wygra co najmniej 2 bramki.
Warto również wspomnieć, że Real do końca sezonu nie gra na Santiago Bernabeu z powodu modernizacji stadionu zagrają na stadionie Alfredo di Stéfano Stadium również w Madrycie.

68

L 2,1M

lucaxx95

Mistrz Typów Dnia 2023
Dyscyplina: Piłka Nożna - Niemcy
Spotkanie: Schalke 04 - Bayer Leverkusen
Typ: Bayer wygra obie połowy
Kurs: 3.60

Analiza:
Kursy w tym meczu się mocno zmieniły - na Schalke z ok 2.40 do 6+, a na Bayer z 2.30 do 1.52, wszystko za sprawą żałosnej formy Schalke, plagi kontuzji w tej drużynie i faktu, że Bayer walczy o Ligę Mistrzów, a ich bezpośredni rywal - Borussia M'gladbach, przegrał wczoraj z Bayernem. Bayer to bardzo ofensywna drużyna, która od pierwszych minut powinna atakować mocno osłabionego rywala.Typ jest trudny, bo zakłada, że Bayer wygra obie połowy, ale nie zdziwi mnie tutaj 3-0 / 4-0 dla gości, w Schalke trudno wskazać jakiekolwiek plusy, zabraknie nawet ich kibiców na stadionie.

100

W 208,5K

wielki_gracz

Forum VIP
Dyscyplina: Piłka nożna - Rumunia, Liga 1 (grupa spadkowa)
Godzina: 16:00
Spotkanie: Viitorul Konstanca - Politehnica Iasi
Typ: 1
Kurs: 1,65
Bukmacher: Betfan
Analiza:
Tabela grupy spadkowej:
kup.jpg
Rumuńska liga rusza po przerwie spowodowanej pandemią. Przed podziałem na grupy spadkową i mistrzowską Viitorul u siebie zanotował 8 zwycięstw, 2 remisy i 3 porażki, natomiast ich rywal na wyjazdach zakończył z bilansem 1 zwycięstwa, 3 remisów i 9 porażek. Wprawdzie dla obu zespołów to pierwsze spotkanie po tej przerwie i ciężko przewidzieć w jakiej formie są oba zespoły ale ja tutaj stawiam na gospodarzy. Viitorul wprawdzie jest bezpieczny a Poli Iasi znajduje się w strefie spadkowej i dla nich to o wiele ważniejszy mecz ale mimo wszystko zagram tutaj na Viitorul, bo wydaje mi się, że zawodnicy tego klubu będą na ten moment lepiej przygotowani. Politehnica przygotowania do wznowienia rozgrywek rozpoczęła później od swych rywali a do tego 4 zawodników do 5 czerwca przebywało na kwarantannie i to może być duży problem, bo wątpię, że będą przygotowani tak jak się należy. Są to obrońca Klimavicius (6 występów w tym sezonie), pomocnicy Lopes Cabral (22 występy w tym sezonie, 1 gol na koncie), Breeveld (17 występów w tym sezonie, 1 gol na koncie) i napastnik Luckassen (4 występy w tym sezonie). Viitorul zagrał już dwa test mecze w tym samym dniu z tym samym rywalem Universitea Craiova, wygrywając najpierw 3-0 a następnie przegrali 1-2. Według mnie na ten moment oba zespoły są na całkowicie innych poziomach przygotowań i to tutaj zaważy, że gospodarze wygrają.

65

fullmax 161,9K

fullmax

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Hiszpania, La Liga
Godzina: 22:00
Spotkanie: San Sebastian - Osasuna
Typ: San sebastian i over 3,5 gola w meczu
Kurs: 4,25
Analiza:
Ja po raz kolejny uderzam w bramki mając nadzieję w przełamanie złej passy. Patrząc po statystykach oraz po h2h drużyny odpowiednie do tego, aby właśnie taki over pokryć. Piłkarze z Kraju Basków, w ostatniej potyczce przed przymusową przerwą wygrali w delegacji z Eibar 2:1. Obecnie zawodnicy tego klubu zajmują czwarte miejsce i mają 46 punktów (co na tę chwilę premiuje ich grą w Champions League). W czterech poprzednich meczach w roli gospodarza gracze Realu za każdym razem sięgali po wygraną i myślę, że dzisiaj przedłużą tę passę.
Jedenaste miejsce i 34 punkty - to dorobek rywali z Pampeluny. Goście ostatnie spotkanie wygrali u siebie z Espanyolem Barcelona 1:0. Gracze Osasuny w meczach w delegacji w tym sezonie wygrali jedynie 3 razy na 13 prób. Co ciekawe, ostatnio udało im się to w Bilbao, gdzie pokonali Athletic 1:0. Ostatnie dwie potyczki między tymi dwoma zespołami to dwa zwycięstwa The Whites and Blues 4:3 w pierwszym spotkaniu w Osasunie oraz 3:1 w ramach Pucharu Króla. Gracze z Pampeluny ostatnią victorię nad graczami z San Sebastian odnotowali 5 maja 2012 kiedy to na swoim obiekcie pokonali basków 1:0. Jako ciekawostkę podam fakt, że piłkarze Los Rojillos na Estadio Enoeta nie wygrali jeszcze nigdy i mam nadzieję, że ta seria zostanie podtrzymana. Ostatnie 3 mecze na tym obiekcie to 3:1, 3:2 i 5:0 i podobny wynik mnie dziś usatysfakcjonuje i da trochę zarobić.

100

successful 2,6M

successful

ModTeam
Członek Załogi
Dyscyplina: Piłka nożna - 1. Rumunia
Godzina: 19:00
Spotkanie: Cluj - FCSB
Typ: under 2.5 gola
Kurs: 1,52
Analiza:

Mój typ na dzisiaj skromny, ale mające całkiem spore szanse powodzenia. Bazując na danych historycznych możemy odkryć, że obydwa spotkania były zwyczajowo niezbyt atrakcyjne dla oka przeciętnego kibica. Pomimo iż rywalizację podejmują dwie rumuńskie ogromne siły, to zazwyczaj mecze są zacięte, bezbarwne i przede wszystkim nieobfitujące w bramki. Dość powiedzieć, że po raz ostatni w bezpośredniej konfrontacji obydwu dzisiejszych rywali trzy bramki padły we wrześniu 2016 roku, a więc, bagatela, trzynaście bezpośrednich spotkań temu! A ponadto na przestrzeni dziewiętnastu ostatnich bezpośrednich rywalizacji był to jedyny mecz, w którym padły więcej niż dwie bramki.

Doświadczenie z innych lig pokazuje, że powrót po przerwie koronawirusowej nie przynosi wielu bramek, toteż daję spore szanse wyjscia temu typowi.

52

Otrzymane punkty reputacji: +13
seba23 141,8K

seba23

Użytkownik
Spotkanie: Arka Gdynia - Wisła Kraków
Typ: rzut karny w meczu
Kurs: 2,75
Analiza:

Bardzo ciekawe spotkanie w tej ostatniej kolejce rundy zasadniczej w kontekście przyszłej walki o utrzymanie. Różnica pomiędzy tymi drużynami wynosi obecnie 6pkt na korzyść Wisły i gospodarze aby mieć jeszcze szanse na utrzymanie muszą takie spotkania z bezpośrednimi rywalami koniecznie wygrywać tym bardziej w Gdyni. Od początku Arkowcy powinni zaatakować i w polu karnym Wisły nieraz będzie gorącą. Tym samym umożliwią Wiślakom sporo szans na szybkie kontry.
Linie na faule czy kartki są mocno podniesione stąd typ na rzut karny w tym spotkaniu. Jak łatwo prześledzić w spotkaniach Arki sporo się dzieje, karne sypią się jak z rękawa: z Lechią 4 karne (po 2 dla każdej drużyny), ze Śląskiem 2 karne (po 1 dla każdej ekipy).
W ostatnim meczy Wisły z Rakowem również były 2 karne. W erze VAR-u karnych mamy sporo, nawet jak arbiter tego nie wyłapie.
Moim zdaniem taki typ na ten mecz to dobry wybór.

100

kubabrenner 260,9K

kubabrenner

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Niemcy
Spotkanie: Schalke - Bayer Leverkusen

Typ: 2/+2.5
Kurs: 2.09
Bukmacher: etoto

Nie ukrywam, że jeśli Leverkusen tego nie wygra to będzie to bez wątpienia niespodzianka dnia. Schalke gra zupełnie o pietruszkę, nawet choćby chcieli to nie spadną, podobnie z pucharami. Środek tabeli jest im już przypisany, pytanie tylko czy ten wyższy czy niższy. Do tego ten szpital, który od kilku kolejek nie pozwala im nic wygrać, będzie dziś szansa dla młodych, być moze nawet od pierwszej minuty. Rozpędzone Leverkusen nie da im dzisiaj żadnych szans na urwanie punktu, muszą wykorzystać wczorajszą porażkę Gladbach i zająć dziś 4 pozycję w tabeli, która oczywiście daje gwarantowane miejsce w przyszłej LM. Ostatnie 5 wyjazdowych spotkań Leverkusen to 14 bramek z ich strony. Cieszy na pewno obecność Havertza w składzie, ponieważ występ był wątpliwy. To tym bardziej wskazuje na to, że Leverkusen idzie w tym meczu po wszytko, a nabijanie bramek będzie zadaniem na całe 90 minut, ponieważ bilans bramek może mieć decydujące znaczenie w końcówce sezonu, okazja do zdobywania goli idealna.

100

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom