Dyscyplina: Rugby Union -
Australia i NZ; Super
Rugby Trans-Tasman
Godzina: 09:05
Spotkanie: Highlanders - Queensland Reds
Typ: Queensland Reds +9,5 HC
Kurs: 1.89 (mozlie ze kursy mozna gdzies znalesc lepsze)
Bukmacher: etoto
Analiza:
Minęła doba odkąd zasięgnąłem wiedzy na temat następnych rozgrywek oraz dziwnie wystawionych kursów które były hurra optymistyczne przy wyborze zwycięzcy z dodatnim fajnym handicapie, gdy zostały wystawione kursy, ale sprawy mają się inaczej i dla mnie nie zrozumiale wystawione kursy, myśląc początkowo, że są tutaj jakieś błędy to wybór zakładu był dla mnie nie tyle łaskawy ile polegałem na tym, co widziałem i jaką wiedze posiadałem, wiec wybór zakładu ma zasadniczo swoje argumenty, aby poprzeć gości.
Pytanie jest takie, skąd jest aż taka dysproporcja w kursach co na początku dla mnie było zaskakujące, zwrocie uwagę ze w tym formacie rozgrywek będą mecze pomiędzy drużynami Australijskimi a Nowo Zelandzkimi i we wszystkich meczach są faworyzowane drużyny Nowo Zelandzkie! to mocno, cóż bukmacherzy wystawiając kursy bazują na Historii tych ze pojedynków, wiec tak to wygląda w świetle Bukmacherów, ale nie musi tak być, oczywiście zasięgnąłem informacji na temat obecnego poziomu drużyn i formy.
Po prostu chodzi tutaj o poziom drużyn, które według Bukmacherów jest dużą różnicą poziomu miedzy AU a NZ, chodzi o tempo gry i cóż
Nowa Zelandia kraj
Rugby pełną gębą ze względu na sporą ilość znakomitych graczy i głębokość drużyn NZ.
Super Rugby Trans-Tasman to rozgrywki między drużynami, chyba tylko 5 rund tak ze każda z każdą spotka sie, ale bez rewanżu, w każdym bądź razie w finale spotkają się dwie pierwsze drużyny.
Na temat Poziomu miedzy AU a NZ
Na temat poziomu druzy wypowiedział się jeden z ekspertów nie jaki
Brett McKay który od 2009 komentował mistrzostwa Australii do lat 20 i National
Rugby Relacje z mistrzostw na żywo, pisał dla magazynów i stron internetowych w Australii, Nowej Zelandii, RPA i Wielkiej Brytanii.
Dość łatwo jest przewidzieć w skrajnym przypadku, że na czele rozgrywek będą
Crusaiders, jak i również ze najsłabszą drużyną i dostarczycielami punktów będą
Waratahs. W pozostałych ośmiu drużynach nie jestem pewien, czy będzie jakakolwiek znacząca różnica.
Oznacza to ze
The Reds, Chiefs i Brumbies są na równi. Prawdopodobnie mógłbyś spróbować argumentować, aby Blues dołączył do tej grupy, ale oczywiście nie będę tego popierał. Następnie z
Hurricanes i Highlanders, Western Force i Rebels, myślę, że wszystko sprowadzi się do tego, że spotkają się drużyny konkurencyjne względem siebie.
Mimo tego żę bukmacherzy tak faworyzują wszystkie piec drużyn Nowej Zelandii to Brett twierdzi że nie zdziwi sie jak w końcowej zasadniczej tabeli w pierwszej piatce znajda się nawet trzy Australijskie druzyny, ale może się zdarzyć tak ze finał rozegra się między dwoma Nowo Zelandzkimi drużynami, prawdopodobnie chodzi tutaj o Crusaiders i Chiefs.
Również były gracz
Tim Horan a ekspert posiłkowy sadzi, że te rozgrywki Super
Rugby AU był od dawna najlepszą serią
rugby, jaką widzieliśmy, wiec ten format rozgrywek AU vs NZ może wypaść korzystnie i sprawdzić się.
Również przeczytałem komentarze pod artykułem i "wiele" opinii jest ze AU może być konkurencyjna, ponieważ tegoroczna edycji wydaniu australijskim miała wiele spotkań bardzo zaciętych i doświadczyły wielu meczów pod wysoką presją, wiec wiele osób zgadza się, że te rozgrywki pomiędzy AU a NZ powinny być wyrównane i pierwsza runda jest dość interesująca i ciekawa, aby zobaczyć jak mistrz AU, czyli Reds sprawdzi się na tle jednej ze słabszych drużyn z konferencji Nowo Zelandzkiej, jakimi są Highlanders, wiec już to da nam odpowiedz, czy możemy liczyć na Australijskie drużyny, mimo to są glosy ze Reds są ciut wyżej niz "Górale" fakt, że grają u siebie, ale to nie robi dużej przewagi, wiec przejdźmy do pojedynku.
Historia pojedynków.
Jeżeli wierzyć opinią, że AU podciągnęła się w tym sezonie i powinna być konkurencyjna dla drużyn z NZ, to drużyna Reds jako mistrzowie AU powinni być nie tyle lepszą drużyną, ile jeszcze bardziej konkurencyjną i patrząc na pojedynki z dwóch poprzednich sezonów drużyn Reds i Highlanders z drużynami innymi z NZ czy AU to Reds byli w stanie nawiązać walkę z Crusaiders przegrywając 24-20 czy przegrywając Chiefs 6 punktami, oba na wyjeździe Highlanders, potrafią przegrywając u siebie 6 pkt z Rebels w 2020, a przypomnę, że Górale prezentowali podobny poziom co teraz, a nie wiem, czy teraz nawet ciut gorszy a Reds są lepsza drużyną niż w poprzednich sezonach, gdzie słabo się prezentowali, wiec nawet porównując mecze Head to Head, gdzie bilans jest 5-0-5 nie było przepaści między tymi drużynami a wyniki zazwyczaj były bliskie: .......................................................................................................
Dalsza czesc analizy i Historii pojedynkow w temacie: SuperRugby eggball
100