Denver Nuggets - Atlanta Hawks
Typ: 1(-4)
Kurs: 1.81
Buk: Pinnacle
{
Koszykówka, NBA, 2:00}
Widzę, że sporo typerów zwraca się uwagę głównie na derby Florydy, Memphis - LA, Indiana - Portland, ja
"wybrałem" kierunek - Kolorado.
Gospodarze dzisiejszego meczu najlepiej czują się, w szybkiej koszykówce.
Spodziewam się, że największą siłą i przewagą drużyny "Bryłek" będzie pozycja silnego skrzydłowego oraz centra.
W zespole prowadzonego przez George Karla, rotacja na tych pozycjach prezentuje się najbardziej solidnie, przed rywalizacją z "Jastrzębiami".
W zależności, czy przeciwko Hawks wystąpi Mozgov, to coach Karl ma w rotacji Nene - Andersen oraz Faried - Harrington.
Po drugiej stronie w pomalowanym Gruzin - Zaza Pachulia może mieć spory problem, w obronie.
Jeśli Denver zagrają swoją koszykówkę - a tego się spodziewam - to przy szybszych i bardziej atletycznych zawodnikach Nuggets może wpaść w foul-trouble. Na pozycji silnego skrzydłowego występuje Josh Smith. W rotacji z wysokich zostają jeszcze Ivan Johnson oarz Vladimir Radmanovicz - potocznie rzecz ujmując, "bieda".
Kontynuując wątek Smitha. Zawodnik gości, sam poprosił rzekomo swój zespół o wymianę. Deadline zbliża się już wielkimi krokami. Gdyby Hawks grali przed własną widownią, to w ogóle nie podejmowałbym się typowania tego spotkania. Z racji, że Denver potrzebują zwycięstw, a realnie mają szansę zająć wyższą lokatę niż obecną - szóstą przed fazą Play - Off, więc po ostatniej porażce z Memphis, liczę na ich szczególną mobilizację.
Rotacja Hawks nadal wyszczuplona - jak od kilku spotkań. Willie Green, Al Horford oraz Jason Collins - nie grają z powodu kontuzji "długoterminowych".
Gdzie szukać przewagi, gdy nie zagra rozgrywający Denver - Lawson?
W doświadczeniu Andre Millera. Choć ten zawodnik, w ataku nie jest, aż tak finezyjny i grożący serią punktów, jak Ty Lawson, to w roli kreującego grę i nakręcania ataku w Denver - wg. mnie spisuje się bardzo dobrze.
Mam nadzieję, że Denver przejmą kontrolę od początku spotkania na tablicach. Jeśli wykorzystają swoją przewagę pod koszem, a do tego zagrają na dobrej skuteczności w ataku, są w stanie Hawks odprawić różnicą dwucyfrową.
W ostatnich dziewięciu spotkaniach faworyt spotkania wygrał aż siedem meczy.
Na osiem spotkań, gospodarz wygrywał sześciokrotnie.
W ciągu ostatnich siedmiu mecze, koszykarze obu zespołów linię overa pokrywali pięciokrotnie.
Denver, w ciągu ostatnich pięciu meczy zdobywają w ataku średnio 103 punkty, tracąc przy tym w obronie 100.
Zespół z Atlanty pod tym względem prezentuje się następująco: 95-90.
Powodzenia!
==========================
Mój drugi bet na ten mecz, to :
Denver Nuggets - Atlanta Hawks
Typ: over 193
Kurs: 1.71
Buk: bet365
Stawka: 3/10

100