Koszykowka,NBA
Spotkanie : Phoenix Suns - Sacramento Kings
Typ : Phoenix Suns-16,5
Kurs : 3,30
Bukmacher : Bet365
Data: 2011-02-14 02:00
Analiza:
Kings w tym sezonie  maja  tylko 12 zwycięstw ale  ostatnio prezentuja  sie   bardzo dobrze.Jednak przełamac sie nie moga by wreszcie wygrać.
Ostatnie 3 mecze przegrywali  końcówkami.Z Utah przegrali 107-104,z Dallas 102-100 i z Oklahomą 99-97.
Pod tablicami miał rządzić Cousins ,tak zapowiadałem przed meczem ale  jak sie doczytałem, DeMarcus  został w Sacramento  bo nadszarpnął atmosfere w drużynie.
Evans  zagrał wyśmienicie z Oklahomą ale  grał 43 minuty ,a to moze  dac odbicie na  jego  postawie w tym spotkaniu.
Tym bardziej bo graja  dzis  jakoś wczesniej niż  normalnie,spowodowane  jest to z pewnoscią ,ze jest niedziela ,a na regeneracje  Królom zostało mało czasu.
Od połowy stycznia Króle graja znacznie lepiej niż wcześniej mimo że wygrali przez ten czas tylko 4  spotkania to ta gra  jest  troszke lepsza.
Suns po  zmianach  w składzie  przechodzili trudny okres i dzieki  tej gorszej postawie przez prawie 3 tygodnie zapłaca za to prawdopodobnie szybszym zakończeniem sezonu bo  ja daje im małe szanse na  zagranie w PO.Jest jeszcze sporo czasu wiec nie ma co przesądzac ,sam chciałbym ich widziec  w PO ale   trzeba  seriami wygrywac  mecze.To narazie sie im udaje bo na ostatnie 7 meczy wygrali aż 6. Suns  jeszcze potrzebuje czasu by  ta  gra była już automatyczna i  wszystko funkcjonowało  bardzo dobrze.Cieszy fakt ze  mimo słabej postawy Cartera w ostatnich  3 meczach to zwyciestwa były okazałe.
Suns wygrali z GSW na wyjeździe  różnica dwunastu oczek, później  zagrali z nimi u siebie i tam wygrali aż przewaga 24 punktów.No i ostatni mecz z Utah gdzie wykożystali  to ze  z Jazzmanami pozegnał sie  znakomity trener,który podobno  nie potrafił sie dogadac z Williamsem.
Tak jak wspominalem ,Kings  maja malo czasu na  zebranie sil,bo  mecz zakonczyli  rano naszego czasu a juz o 2:00 beda  grac  i to  na wyjeździe w Pheonix.
Evans  moim zdaniem zagra słabszy mecz dzis bo   jednak  stracił sporo sił i nerwów z Oklahomą ,a jest to lider  zespołu bez którego Kings  nic nie zdziałają.
Polecam grać Suns z  handicapem bo   bez podstawy druzyny,ktory  ostatnio notował  duze ilosci zbiórek jak i punktów  i  zmeczeniu Evansa  wynik powinien być  na korzysc Suns  +20.
 100