Koszykowka,NBA
Spotkanie : Phoenix Suns - Sacramento Kings
Typ : Phoenix Suns-16,5
Kurs : 3,30
Bukmacher : Bet365
Data: 2011-02-14 02:00
Analiza:
Kings w tym sezonie maja tylko 12 zwycięstw ale ostatnio prezentuja sie bardzo dobrze.Jednak przełamac sie nie moga by wreszcie wygrać.
Ostatnie 3 mecze przegrywali końcówkami.Z Utah przegrali 107-104,z Dallas 102-100 i z Oklahomą 99-97.
Pod tablicami miał rządzić Cousins ,tak zapowiadałem przed meczem ale jak sie doczytałem, DeMarcus został w Sacramento bo nadszarpnął atmosfere w drużynie.
Evans zagrał wyśmienicie z Oklahomą ale grał 43 minuty ,a to moze dac odbicie na jego postawie w tym spotkaniu.
Tym bardziej bo graja dzis jakoś wczesniej niż normalnie,spowodowane jest to z pewnoscią ,ze jest niedziela ,a na regeneracje Królom zostało mało czasu.
Od połowy stycznia Króle graja znacznie lepiej niż wcześniej mimo że wygrali przez ten czas tylko 4 spotkania to ta gra jest troszke lepsza.
Suns po zmianach w składzie przechodzili trudny okres i dzieki tej gorszej postawie przez prawie 3 tygodnie zapłaca za to prawdopodobnie szybszym zakończeniem sezonu bo ja daje im małe szanse na zagranie w PO.Jest jeszcze sporo czasu wiec nie ma co przesądzac ,sam chciałbym ich widziec w PO ale trzeba seriami wygrywac mecze.To narazie sie im udaje bo na ostatnie 7 meczy wygrali aż 6. Suns jeszcze potrzebuje czasu by ta gra była już automatyczna i wszystko funkcjonowało bardzo dobrze.Cieszy fakt ze mimo słabej postawy Cartera w ostatnich 3 meczach to zwyciestwa były okazałe.
Suns wygrali z GSW na wyjeździe różnica dwunastu oczek, później zagrali z nimi u siebie i tam wygrali aż przewaga 24 punktów.No i ostatni mecz z Utah gdzie wykożystali to ze z Jazzmanami pozegnał sie znakomity trener,który podobno nie potrafił sie dogadac z Williamsem.
Tak jak wspominalem ,Kings maja malo czasu na zebranie sil,bo mecz zakonczyli rano naszego czasu a juz o 2:00 beda grac i to na wyjeździe w Pheonix.
Evans moim zdaniem zagra słabszy mecz dzis bo jednak stracił sporo sił i nerwów z Oklahomą ,a jest to lider zespołu bez którego Kings nic nie zdziałają.
Polecam grać Suns z handicapem bo bez podstawy druzyny,ktory ostatnio notował duze ilosci zbiórek jak i punktów i zmeczeniu Evansa wynik powinien być na korzysc Suns +20.
100