Dyscyplina:
Piłka Nożna –
Puchar Francji 2013/2014
Spotkania: AS Cannes – AS St. Etienne EHC (1:0)
Typy: 2
Kurs: 1,85
Buk: Bwin
Data i godzina: 14.01.2014 18:30
Stawka: 6/10
We wtorkowy wieczór zostanie rozegrany mecz 1/32 finału Pucharu Francji pomiędzy drużyną AS Cannes a AS St. Etienne. ASSE dopiero od tej fazy rozgrywek zaczyna swoją przygodę z Pucharem, natomiast Cannes pokonało wcześniej w 1/128 finału ekipę AJ Biguglia, a w 1/64 finału drużynę Troyes z
Ligue 2.
ASSE to obecnie czwarta ekipa
Ligue 1 – po 20 spotkaniach Les Verts maja na swoim koncie 34 „oczka”. W ostatnich trzech spotkaniach ekipa z regionu Rodan-Alpy zdobyła 7 punktów (zwycięstwa z Nantes i Evian oraz remis z Guingamp). Najlepszym strzelcem drużyny jest Romain Hamouma, który strzelił w tym sezonie ligowym 7 bramek.
AS Cannes obecnie gra w grupie C Czwartej Dywizji. Gospodarze dzisiejszego spotkania to piąta ekipa tych rozgrywek. W nowym roku Les Dragons Rouges rozegrali jedno spotkanie ligowe, które zakończyło się ich wyjazdową porażką 1:3 z obecnie dziewiątym zespołem rozgrywek, ekipą Hyeres. Cannes rozegrali w tym sezonie ligowym 6 spotkań przed własną publicznością – 3 z nich wygrali, 2 razy dzielili się punktami z gośćmi oraz raz przegrali z jedenastym Tarbes.
W spotkaniu z czwartoligowcem na pewno nie wystąpią kontuzjowani zawodnicy ASSE. Francois Clerc (obrońca, 18/0) nabawił się kontuzji kolana, Ismael Diomande (pomocnik, 11/1) wybiegnie na boisko dopiero w lutym po tym jak doznał urazu ścięgien, Paul Baysse (obrońca) leczy kontuzje kolana już kolejny miesiąc, Idriss Saadi (napastnik, 1/0) wróci na dniach do treningów po kontuzji pachwiny. Ibrahim Sissoko (pomocnik, 4/0) również nie pojawi się na boisku.
Jako że wychowanek AS Cannes Zinedine Zidane jest moim największym idolem oraz z uwagi na fakt, iż w tym klubie pierwsze kroki w dorosłym futbolu stawiali gracze mojego ulubionego zespołu Manchesteru City, czyli Gael Clichy oraz Patrick Vieira jestem pełen szacunku do tej ekipy. Życzę im szybkiego powrotu do
Ligue 1, bo właśnie tam powinny grać najbardziej zasłużone dla francuskiego futbolu zespoły. Spodziewam się ciekawego spotkania zakończonym wynikiem korzystnym dla gości, jednak dającego wrażenie iż był to mecz w miarę równorzędnych ekip. Zwycięstwo ASSE z delikatnym handicapem to coś co polecam na wtorkowy wieczór.
100