>>>BETFAN - BONUS 3X 100% DO 200 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
Fortuna bonus

Typy Dnia - 13.06.2016 (poniedziałek)

Status
Zamknięty.
psotnick 1,2M

psotnick

ModTeam
Członek Załogi
Tutaj p odajem y typy
na poniedziałek - 13. Czerwca

Typy podajemy z wykorzystaniem poniższego szablonu:

Dyscyplina:
Piłka Nożna - Australia, A-League
Godzina: 22:00
Spotkanie:
Adelaide - Sydney
Typ: over 2.5
Kurs: 1.80
Bukmacher: Nazwa bukmachera
Analiza:

Prosimy kopiować powyższy schemat podawania typów i bezwzględnie się do niego stosować.

Po pierwsze, ułatwi to sprawę zarówno uczestnikom konkursu (w podawaniu typów), jak i prowadzącym (w ich rozliczaniu), a po drugie, dzięki temu konkurs będzie bardziej przejrzysty. Każdy typ nie podany według tego wzoru nie będzie sprawdzany i rozliczany, a user otrzymuje automatycznie
100

Jeżeli nie widzisz nazw bukmacherów, to pamiętaj o wyłączeniu blokowania forum.bukmacherskie.com w Adblocku lub innym tego typu programie.

Prosimy o pisanie normalnych analiz (brak pogrubienia, kursyw, podkreśleń, kolorów, dziwnych czcionek oraz rozciągania). Takie posty będą karane żółtymi kartkami. Oczywiście możecie zaznaczyć tymi sposobami najważniejsze informacje, ale nie całą analizę.

Mile widziany będzie bezpośredni link do wyniku danego meczu (zwłaszcza w przypadku mniej popularnych dyscyplin) np. z oddsportal.com albo flashscore.pl. Przyśpieszy to rozliczenie typu.

Jeśli nie przeczytałeś jeszcze regulaminu, zrób to jak najszybciej KLIKAJĄC TUTAJ

Użytkownik otrzymuje karne
100 punktów za:

- powtórzenie typu
- nieregulaminowy bukmacher
- zawyżenie/zaniżenie kursu
- brak godziny rozpoczęcia zdarzenia
- podanie typu po czasie
- zły zapis typu (brak któregokolwiek elementu ze schematu podawania typu)
- trzecią i kolejną kiepską analizę w danym miesiącu

Kurs musi być wzięty z oferty następujących bukmacherów:

- Expekt
- Bwin
- Bet-at-home
- Gamebookers
- Sportingbet
- Unibet
- Betfair
- BetGun
- Betsson
- Bet365
- PinnacleSports
- Betsafe
- William Hill
- Betclic
- Oddsring
- Rivalo
- Winmasters
- OtoBet
- Betano
- Betway
- EGB
- RedBet

W tym temacie obowiązuje całkowity zakaz komentowania! Niezastosowanie się do tego punktu regulaminu, będzie skutkowało blokadą konta użytkownika.

Przed zatwierdzeniem posta z analizą, zawsze sprawdź przez Podgląd posta czy wszystko w porządku, żeby uniknąć pomyłek.

W przypadku przeniesienia Twojej analizy do działu &quot;kiepskie analizy&quot; nie możesz już podać nowego typu.

Jeżeli podczas podawania typu popełniłeś błąd i chcesz go poprawić zgłoś to w ODPOWIEDNIM TEMACIE -&gt;&gt;&gt; KLIK podając LINK do swojego posta. Możesz to uczynić do chwili zamknięcia tematu.

Zachęcamy także do pisania analiz w działach tematycznych

W przypadku plagiatu zostajesz wykluczony z konkursu, ukarany czerwoną kartką oraz okresowym banem. Bawimy się Fair Play!

Podany typ musi być określony precyzyjnie i jednoznacznie, w sposób nie pozostawiający żadnego pola do domysłów czy interpretacji. (W polu &quot;Typ:&quot; zaleca się podawanie nazw zespołów, zawodników itp zamiast &quot;1&quot; czy &quot;2&quot;. W ten sposób dużo trudniej o pomyłkę, a przy okazji wszystko wygląda dużo przejrzyściej).

mario_luigi 117

mario_luigi

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Belgia - Włochy
Godzina: 21:00
Typ: over 10 RR
Kurs: 2.0
Bukmacher: B365
Analiza:

Spotkanie między dwoma teoretycznie najlepszymi drużynami grupy E.
Belgia z Finlandią miała 15 Rzutów rożnych.
Ataków skrzydłami nie zabraknie, dużo strzałów zza pola karnego Lukaku/Benteke też nie.
8/10
Kiepska analiza.

Otrzymane punkty reputacji: +1
baku193 5,7K

baku193

Użytkownik
Dyscyplina: Copa America
Godzina: 02:30
Spotkanie: Brazylia– Peru
Typ: Brazylia wygra dokładnie 2 golami 1 połowe
Kurs: 4.50
Bukmacher: Unibet
Analiza: Wybrałem ostatnie spotkanie w tej grupie w którym to ekipa Brazylii mierzyła się będzie z zespołem z Peru, moim zdaniem Brazylijczycy w poprzednim spotkaniu z zespołem Haiti pokazali jak sa bardzo groźni i na co ich stać w tym turnieju Copa America, &quot;Canarinhos&quot;dopiero się rozkręcają i po pierwszym bezbarwnym spotkaniu z zespołem Ekwadoru nie pozostawili żadnych nadziei ekipie z Haiti, według mnie w tym meczu faworytem do zdobycia kompletu punktów i zapewnienia sobie awansu do kolejnej rundy z pierwszego miejsca w grupie będzie ekipa Brazylii, która w poprzednich swoich spotkaniach radziła sobie bardzo dobrze, notując tylko 1 porażkę na 10 ostatnich meczy, peru natomiast gra w kratkę co prawda ostatnio grało dobrze,ale na przykład wcześniejsze spotkania to same porażki, moim zdaniem w tym meczu gospodarze wygrają pewnie , stawiam na dokładny wynik 3:0 ponieważ myślę iż 2:0 to będzie już do połowy spotkania, Peru mecze z Brazylią nie wychodzą już od kilku sezonów , Peru bowiem swoje poprzednie spotkanie z zespołem z Brazylii wygrało w roku 1975 wiec nie liczę na powtórkę.
⛔ 100

majekx 1,2M

majekx

Znawca A-League
Dyscyplina: Piłka nożna - liga brazylijska
Godzina: 0:00
Spotkanie: Santa Cruz - Santos
Typ: Santa Cruz
Kurs: 2,2
Bukmacher: bet365

Z gospodarzy co prawda ostatnio zeszła para - ostatnie 3 mecze to 0-2-1 (bramki 1-3), ale wcześniejsze mecze na własnym stadionie to 5 zwycięstw z rzędu. W tym po 4-1 z Cruzeiro i z Vitorią. Ostatnie 3 mecze Santosu wyglądają następująco: 1-0-2 (bramki 3-2). Ale mecze wyjazdowe w lidze już nie są tak optymistyczne 0-1-2 (bramki 2-4). Liczę, że Grafite z Santa wróci do formy (nie strzelił gola od 3 spotkań). W zespole gospodarzy nie zobaczymy pauzującego za kartki Correii.
W drużynie Santosu lista nieobecnych jest dłuższa: Lima i Gabriel - Copa, Ricardo, Oliveira, Braz - kontuzje.
Mecz pewnie będzie wyrównany, ale gdy weźmie się pod uwagę braki kadrowe i gospodarza to szala przechyla się na korzyść Santa Cruz. Dodatkowo Santos jeszcze nie gra równo - potrafi całkiem dobre mecze przeplatać z porażkami po beznadziejnej grze. A na słabszy mecz obrońców gości na pewno liczy także doświadczony i ciągle prowadzący w klasyfikacji strzelców Grafite.
⛔ 100

komesbb 435

komesbb

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna - Copa America
Spotkanie: Brazylia - Peru
Typ: Brazylia (-1)
Kurs: 2.1
Bukmacher: Bet365
Analiza:
Jutro o 2:30 polskiego czasu dojdzie do ostatniego pojedynku grupy B Copa America. Liderująca drużyna Brazylii rozegra swoje spotkanie z ekipą Peru. Moim zdaniem zdecydowanym faworytem tego pojedynku są &quot;Canarihnos&quot;. Ja wiem, że ich pierwszy mecz nie powalał na kolana, jednak już w drugim pokazali na co ich stać. Brazylijczycy za pewne będą chcieli wyjść z grupy na pierwszym miejscu. Wiem, że do tego wystarczy im tylko remis ale nie chce mi się wierzyć aby podopieczni Dungi podeszli do sprawy tak minimalistycznie. Zakładam, że wyjdą w tym meczu jak po swoje i ograją ekipę z Peru minimum dwoma bramkami. Za typem przemawia również statystyka bezpośrednich pojedynków między zainteresowanymi drużynami. Na 5 ostatnich pojedynków wygrali aż 4. Ostatnie dwa z roku 2015 to 3:0 i 2:1. Mam nadzieję zobaczyć jutro ofensywny pojedynek z dużą ilością bramek ze strony &quot;Canarinhos&quot;. Pozdrawiam
⛔ 100

vinchenso 1,4K

vinchenso

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Euro 2016
Godzina: 15:00
Spotkanie: Hiszpania - Czechy
Typ: Hiszpania
Kurs: 1.45
Analiza:
Niski kurs, ale po Niemcach pobieram ten typ. Hiszpania jest jednym z faworytów EURO.
W kwalifikacjach mieli za przeciwników Słowację i Ukrainę. Wygrali tę grupę przed czasem, w spotkaniu z Ukrainą zagrali drugim składem (w ataku Paco, Nolito, w obronie Etxeita,Gaspar, Nacho,w pomocy San Jose), mimo to wygrali 1-0.
Jutro zagrają w pełnym składzie, a wiemy, kto tam gra: Ramos z Realu, Silva z MC, Iniesta, Pique i Alba z Barcy, Koke z finalisty Ligi Mistrzów Atletico Madryt, Morata z Juventusu.
Czesi co prawda wygrali grupę,w której grała Holandia, ale o tulipanach nie warto wspominać, żenada, aby kraj z takim potencjałem piłkarskim nie zakwalifikował się do EURO, ale jak za długo się trzyma weteranów Van Persiego, Sneijdera,Huntelaara, to tak potem się dzieje. Z grupy wyszła Islandia i Turcja. Hiszpanie to inna jakość.
Myślę, że Czesi nie dadzą im rady i przegrają to spotkanie. Ich liderem jest Vladimir
Darida z Herthy Berlin.. Zdecydowanie lepsi piłkarsko są Hiszpanie i powinni to wygrać
Pomogłem? Kliknij &quot;dzięki&quot;
✅ 45

Otrzymane punkty reputacji: +3
Semtex 327,1K

Semtex

Użytkownik
Dyscyplina: Copa America
Godzina: 00:30
Spotkanie: Ekwador - Haiti
Typ: Haiti więcej kartek z Handi -1
Kurs: 2.6
Buk: Bet365
Ostatnio się nie udało więc dzisiaj próbuję kolejny raz handi na kartki w meczu Haiti. Kurs jeszcze większy niż ostatnio bo w meczy z Brazylią specjalnie nie wyłapali tych kartek ale obstawiam, że Ekwador może zagrać spokojnie z czystym kontem, a Haiti te dwie kartki raczej podczas tych 90 wyłapie spokojnie, grają swój siłowy futbol, dużo faulują, są znacznie słabsi piłkarsko od ekipy Ekwadoru. Typ może jedynie nie wejść jak Haiti całkowicie odpuści ten mecz lub jak Ekwadorowi nie będzie szło bo wtedy i oni mogą łapać kartki no ale Ekwador jest dużo lepszą ekipą i te dwie bramki dla własnego spokoju żeby nie oglądać się na Peru z Brazylią powinni wlepić, a Haiti jest jednak waleczne więc wątpie żeby wychodzili na ten mecz tylko po to żeby go zagrać. Przy tym handi mamy jeszcze zabezpieczenie zwrotem gdyby była tylko 1 karta różnicy dlatego typ jak dla mnie zdecydowanie do gry.
✅ 160

Otrzymane punkty reputacji: +10
lukash006 119

lukash006

Użytkownik
Godzina: 18:00
Spotkanie: Irlandia - Szwecja
Typ: Zlatan Ibrahimovic (SWE) strzeli więcej goli niż Shane Long (IRL)
Kurs: 3.10
Bukmacher: Bwin
Analiza:
Całkiem przypadkiem znalazłem ciekawy typ warty ryzyka. Jeśli chodzi o wynik meczu to typuje tutaj wygraną Szwedów podpartą remisem ale chciałem dać, że Ibra strzeli i tym sposobem znalazłem coś za co lepiej płacą. Drużyna Erika Hamrena z pewnością nie zakwalifikowałaby się do imprezy głównej gdyby nie dorobek zdecydowanie najlepszego zawodnika Szwedów w ostatnich latach Zlatana Ibrahimovica, który w eliminacjach strzelił osiem goli, a trzy dołożył w barażach z Duńczykami. Zlatan to więcej niż świetny piłkarz, to postać popkulturowa, lider zespołu i choć zarówno kibice reprezentacji jak i klubu ostatnio narzekali na zbyt wielkie uzależnienie od gry Szweda nie ulega wątpliwości, ze będzie on wiódł prym w drużynie na Euro. Uważam, że Irlandia się bardziej skupi na grze defensywnej niż ofensywnej co nie będzie obfitowało bramkami natomiast Szwedzi z Królem Zlatanem na czele będą walczyć o 3 pkt w tym meczu.
⛔ 100

calanau 2,8K

calanau

Użytkownik
Zakladka: EURO Grouped Markets 13th June
Spotkanie: 3 mecze w dniu 13 Czerwca
Typ: over 8 goli lacznie we wszystkich 3 spotkaniach (3 drogowo wiec musi byc 9+)
Kurs: 3.3
Bukmacher: William Hill
Analiza:
Dzisiaj mamy 3 spotkania ktore z mojej skromnej analizy wynika powinny byc overowe.
Na poczatek Hiszpania vs Czechy. Hiszpanie zmieniaja warte, wprowadzaja nowych, mlodszych i glodnych gry zawodnikow do skladu. Hiszpanie oczywiscie ekipa ofensywna, z wielkim potencjalem w ataku. Obrone maja rownie dobra ale zdarzaja im sie bledy. Do tego niewiadoma sytuacja De Gea ktory niewiadomo czy zagra czy nie po tym jak zostal oskarzony o udzial w jakiejs sex-aferze (nie bede sie rozpisywal na ten temat). Czesi to ekipa rowniez ustawiona ofensywnie ktora gra prosta i efektywna pilke. Niestety (dla nich) maja obrone dziurawa jak sito. W ostatnich 22 spotkaniach (zarowno o stawke jak i towarzyskich) stracili conajmniej jedna bramke w 21 z tych spotkan. Hiszpanie jak sie przyloza to sami sa w stanie pokryc over w tym meczu ale licze, ze Czesi strzela honorowa bramke.
Drugi mecz Irlandia v Szwecja. Na pierwszy rzut oka spotkanie wydawac by sie moglo underowe ale mam wrazenie, ze tak nie bedzie. Szwecja na duzych imprezach zazwyczaj gra bardzo przyzwoicie i strzela sporo bramek ale rowniez sporo traci. Irlandia podobnie. Jest to mecz dwoch najslabszych zespolow w tej grupie wiec remis tutaj moze nikogo nie urzadzac bo potem przychodza ciezkie mecze z Wlochami i Belgia wiec ciezko bedzie o jakies punkty. Mysle, ze obie ekipy zagraja o pelna pule czyli 3 pkt (ktore moga zapewnic na 99% awans z 3 miejsca) wiec kazda bramka powinna mocno otworzyc ten mecz.
Ostatni mecz to Belgia v Wlochy i tutaj mam najwieksze problemy ale mam wrazenie, ze Wlosi moga przechylic szale na swoja korzysc w tym meczu. Belgowie maja problemy w defensywie gdzie brakuje wyraznie Kompanego. Wlosi w grach kontrolnych przed Euro prezentowali sie bardzo dobrze. Obie ekipy maja wielki potencjal w ofensywie i sa w stanie strzelac gole. Pytanie tylko czy nie beda chcieli grac na podzial punktow, czy tez ktoras z druzyn zagra o wszystko, ale zakladam, ze zagraja na calego. Nie widze tutaj 0:0 raczej cos w stylu 1:1 badz 1:2. Wlosi nie maja w zwyczaju przegrywac pierwszych spotkan na duzych imprezach tak samo jak i Belgowie wiec walka powinna byc zacieta i bramki mozliwe po obu stronach.
Mysle, ze overy moga sie posypac, bo kazde z dzisiejszych spotkan ma potencjal na spora liczbe bramek. Mysle, ze warto sprobowacPowodzenia
⛔ 100

loki-3 2,8K

loki-3

Użytkownik
Dyscyplina: siatkówka World Grand Prix
Godzina: 02:05
Spotkanie: Peru - Chorwacja
Typ: Peru
Kurs: 2,57
Bukmacher: Pinnacle
Analiza:
Ostatni mecz weekendu WGP i spotkanie na szczycie w III dywizji. Spotykają się niepokonane do tej pory zespoły Peru i Chorwacji. Według mnie poziom umiejętności obydwu zespołów wyrównany i nie rozumiem faworyzowania Chorwatek przez bukmacherów. Peruwianki to bardzo solidny zespół, który w maju uczestniczył w turnieju eliminacyjnym do IO. Wygrały tam dwa mecze z Dominikaną i Kazachstanem oraz przegrały 5 pozostałych spotkań. Z pewnością awans do II dywizji WGP jest w granicach ich możliwości. Chorwatki to przeciętniak europejski, aczkolwiek dobrze radzący sobie w tegorocznej edycji World Grand Prix. Dla mnie to mecz 50/50 i zadecyduje dyspozycja dnia, dlatego w kursie dostrzegam value i próbuję.
✅ 157

Otrzymane punkty reputacji: +3
vostock 72

vostock

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna - Copa America - Grupa &quot;B&quot;
Spotkanie: Brazylia - Peru
Typ: Goście czerwona kartka
Kurs: 5.10 -&gt; 5.00
Bukmacher: Winmasters
Analiza:
Dość odważny typ, ale spróbować za drobne można. Podstaw jest bardzo dużo. Już spieszę z wyjaśnieniami. Wszystko opiera się tak naprawdę o tabelę tej grupy. Mecz Brazylia - Peru rozpocznie się po zakończeniu pojedynku Ekwadoru z Haiti więc wynik będzie znany obu ekipom. Haiti o nic już nie walczy i jedyne co może wskórać to godne pożegnanie się z turniejem, jednak będzie to niesamowicie trudne, gdyż Ekwador po dwóch wcześniejszych remisach i bilansie bramek wychodzącym oczywiście na zero ma niesamowitą szansę, by ograć Haiti i zakończyć grupę z pięcioma oczkami - prawdopodobnie tak się stanie. W tej sytuacji Peru ma nóż na gardle i walczyć będzie o każdą piłkę, niestety wygrana tylko 1:0 z Haiti może doprowadzić do tego, że Peru po prostu przez bilans bramek nie awansuje. Nie piszę o Brazylii nic, bo to oni są dalej faworytem tego meczu i przede wszystkim mają najlepszy bilans goli w grupie. Peru tak naprawdę musi pograć o zwycięstwo, co będzie szalenie trudne - nie będzie miejsca na stracone piłki i odpuszczanie. To jest taki mecz o być albo nie być dla tej drużyny (przypuszczam zwycięstwo Ekwadoru oczywiście). Peruwiańczycy zagrają ostro wszak już na tym turnieju otrzymali już cztery kartki co jest niedużym wynikiem, ale to właśnie za niedługo jest ten najważniejszy bój. Spodziewam się wielu fauli, a przy możliwym prowadzeniu Brazylii może pojawić się też po prostu frustracja ze strony Peru i jakieś głupie niesportowe zachowanie za co sędziowie na tym turnieju karzą bardzo chętnie. Rozjemcą pojedynku będzie Pan Andres Cunha, który lubi kartkować zawodników, daje ich naprawdę sporo. Ostatnio dobrze idą mi zakłady na upomnienia więc i tutaj celuję w dużo wyższy kurs, ale jak najbardziej możliwy, by okazać się trafionym. EKWADOR JUŻ PROWADZI.
⛔ 100

vrazzo 928

vrazzo

Użytkownik
Godzina: 21:00
Spotkanie: Belgia - Włochy
Typ: połowa/koniec Włochy/Włochy
Kurs: 5,40
Analiza: W absolutnym hicie pierwszej rundy rozgrywek Euro 2016 Belgowie zmierzą się z Włochami! Belgia w ostatnim czasie zyskała na sile i teraz podobnie jak Włosi, uchodzą za jednych z faworytów mistrzostw. Niestety, mają sporo kłopotów w defensywie. Wprawdzie po bokach zdrowi są - występujący w klubach na środku obrony - Toby oraz Vertonghen, jednak w środku brakuje Kompany&#39;ego i Lombaertsa i absencja obu tych graczy jest potwornym osłabieniem. Źródła mówią, że Vermaelen zdążył dojść do pełni dyspozycji i zagra razem z Denayerem, w przypadku gdy gracz Barcelony rozpocznie na ławce, prawdopodobnie zobaczymy Jordana Lukaku i zejście jednego z wystawianych na boku graczy na swoją nominalną pozycję stopera. Na tym Euro spodziewam się jednak, iż to Włosi odegrają niepośrednią rolę. Kontuzja Claudio Marchisio jest z pewnością dla nich niepowetowaną stratą, dodatkowo wypadł inny czołowy pomocnik, Marco Verratti. Potencjał kadrowy nadal jednak jest ogromny, choć oczywiście nikt nie jest w stanie zastąpić El Principino. Bardzo wysoko cenię Thiago Mottę, który miał świetny sezon w PSG oraz Marco Parolo, toteż dziwi mnie, że eksperci typują do gry w tej linii De Rossiego, Florenziego i Giaccheriniego. Myślę, że obok Giaccheriniego wyjdą własnie Motta i Parolo, jednak prawdę mówiąc, jakkolwiek zestawić tę linię, wszyscy z tych graczy mają odpowiednie umiejętności, by rywalizować na wysokim poziomie. Prawdziwą siłą kadry jest defensywa i liczę, że podobnie jak w przypadku Juventusu, linia Bonucci-Barzagli-Chiellini wraz z Gigim Buffonem zapewnią pozytywny impakt zespołowi, napędzając całą grę. Ich spokój i klasa w obronie często przekłada się na dyspozycję pozostałych graczy, nie inaczej powinno być tym razem. Grę zespołu powinien ciągnąć Antonio Candreva, który ma niebagatelny wpływ na postawę kadry. Największy problem wydaje się być w ataku, gdzie teoretycznie wyjdą Eder i Pelle, jednak ja liczę po cichu na występ Simone Zazy lub Lorenzo Insigne. Włosi wielokrotnie pokazali, że jeśli nie są uznawani za wielkich faworytów, a tak jest w tym roku, potrafią udowodnić ekspertom, że się mylą. W mojej ocenie w dalszym ciągu jest to mocniejsza kadra od Belgów i spodziewam się w miarę szybko strzelonej bramki i dowiezienia do końca, jak to mówię w przypadku Italii &quot;spokojnego, pewnego 1-0&quot;. A jeśli Belgowie wyrównają, natychmiastowe wprowadzenie do przodu formacji Bernardeschi-Zaza-Insigne powinno rozkręcić grę. Na pewno będzie to wspaniałe widowisko, ja jednak liczę, że po raz kolejny kibice dostaną od tria BBC pokaz, jak gra defensywna potrafi napędzić całą jedenastkę, a Italia wyjdzie z tego pojedynku zwycięsko.
✅ 400

Otrzymane punkty reputacji: +19
S 1,1K

szatar

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Europa, Euro 2016
Spotkanie:
Hiszpania - Czechy
Typ: 1 i pon. 2,5 gola
Kurs: 3.10
Bukmacher: Betclic
Analiza:
Witam! Tytułem wstępu, chciałbym podziękować tym, od których otrzymałem wiadomości z podziękowaniami za typy oraz przeprosić tych, którzy byli nimi rozczarowani. Od razu korzystając z okazji chciałbym napisać, że nie uważam siebie za eksperta, za zawodowca. Moje prognozy oparte są na faktach, a nie na wyobraźni i domysłach. Jednak oczywiście niespodzianki się zdarzają i są solą futbolu, więc nie da się na to nic poradzić ani tego przewidzieć. Proszę pamiętać, że każdy gra na własną odpowiedzialność dlatego też należy podejść do tego rozsądnie. Natomiast jeśli chodzi o typ dzisiejszy to postaram się po raz pierwszy przeanalizować go w inny sposób jak zazwyczaj. Mógłbym rozlegle pisać o statystykach, bezpośrednich meczach czy o innych standardowych informacjach. Jednak dzisiaj skoncentruję się na innych kwestiach. Po pierwsze, dotychczasowe spotkania na Euro pozwalają na wyciągnięcie następującego wniosku: żadna z drużyn do końca się nie otwiera (nawet jak przegrywa) i próbuje rozgrywać atak pozycyjny. Tak było chociażby w meczu Albania-Szwajcaria. Efekt? Padł zaledwie 1 gol choć był to pojedynek lepszej z dużo słabszą drużyną, a do tego grającą w 10. Po drugie, jak wszyscy wiemy, kilka razy zdarzyło się, że mierzyły się drużyny będące faworytem całej imprezy z ekipami teoretycznie najsłabszymi w grupie lub takimi, którym nikt szans na sukces nie dawał. Tak było np. w meczu Anglii z Rosją czy Irlandii Północnej z Polską. A jakimi wynikami te mecze się zakończyły to wiemy. Ani Anglia nie wygrała wysoko, ba mimo świetnej gry zaledwie zremisowała tracąc gola w doliczonym czasie drugiej połowy. Polska także mimo całkowitej przewagi i zdominowania rywala nie strzeliła więcej goli i choć mecz wygrała to na pewno nie można powiedzieć, że pewnie. Wniosek: ekipy dużo słabsze od swoich przeciwników dbają przede wszystkim o zabezpieczenie swojej bramki jednocześnie licząc na kontry, których i tak zbyt dużo nie wyprowadzają, a najczęściej kończy się to minimalną porażką. Po trzecie, ogólnie rzecz ujmując faworyci z reguły wygrywają swoje mecze. Faworyzowana Chorwacja zwyciężyła, to samo Szwajcaria, Francja, Niemcy, Polska i Walia. Jedynie Anglia zawiodła tracąc gola w końcówce. Na tej podstawie można stwierdzić, że warto stawiać na faworytów, wtedy szansa na wygraną jest największa choć oczywiście trzeba liczyć się z porażką. Po czwarte, w każdym i to dosłownie meczu było dotychczas dużo walki, maksymalnego zaangażowania z obydwu stron. To świadczy o tym, że żadna z drużyn nie ryzykuje, nikt nie chce stracić kilku bramek, nikt nie chce być najsłabszą ekipą na całym Euro po kolejce numer 1. Przykłady: Albania grała w 10 bardzo długo, a mimo to grała asekuracyjnie z wiarą, że więcej goli już nie straci. Irlandia Północna nawet po utracie statusu quo nie odkryła się i nawet nie stworzyła ani jednej klarownej sytuacji. Podsumowując, można odnieść wrażenie, że każdy z podanych przeze mnie argumentów ma sens i dlatego też warto wziąć je pod uwagę. Skoro najczęściej faworyci wygrywają, a w meczu nie pada dużo goli to dlaczego nie moglibyśmy tego wykorzystać? Z jakiego powodu nie możemy liczyć na podtrzymanie tej passy w kolejnych meczach pierwszej kolejki? Niech każdy sam sobie odpowie na te pytania. Ja zagram na zwycięstwo obrońcy tytułu, ale wątpię by było to zwycięstwo zdecydowane. Czesi będą bronić się całym zespołem, bo z Hiszpanią trzeba właśnie tak grać. Inaczej może to skończyć się tylko wysoką porażką. Jeśli dorzucą do tego kontrowanie piłkarzy z Półwyspu Iberyjskiego to zapowiada nam się interesujący pojedynek. Być może będzie sporo sytuacji, prawdopodobnie jakąś Hiszpania wykorzysta, jednak Czechy to doświadczony zespół, nie wierzę, że wysoko przegrają. To pierwsza kolejka, więc faworyci dopiero się rozkręcają, drużyny się wzajemnie badają, sprawdzają swoje możliwości. Wynik 1-0 lub 2-0 dla Hiszpanii jest bardzo możliwy choć oczywiście nie przesądzony. Życzę wszystkim powodzenia i zadowolenia po tym spotkaniu!
✅ 210

Otrzymane punkty reputacji: +18
gabka92 2,6K

gabka92

Użytkownik
Typ: Hiszpania wygra dokładnie 1 golem
Kurs: 3.50
Analiza:
Pierwszy mecz tej grupy, Hiszpania-Czechy. H2H to 3-1-0 patrząc od strony Hiszpanów. Dwa z trzech wygranych spotkań wygrywali jednym golem, widać jak to są zacięte mecze między nimi. A w tych mistrzostwach tylko Niemcy wygrali więcej niż jedną bramką, strzelając ją zresztą w 93min. Hiszpanie są o klasę lepsi, mają lepszych piłkarzy chyba na każdych pozycjach, no może z wyjątkiem bramki postawił bym remis przy De Gea i Cech. Hiszpanie wygrają ale Czesi bardzo dobrze prezentowali się również w spotkaniach eliminacyjnych jak i kontrolnych. Lecz nie będzie to duże zwycięstwo, najbardziej prawdopodobne jest tu zwycięstwo jedną bramką, 1:0 lub 2:1. Pozdrawiam!
✅ 250

Otrzymane punkty reputacji: +16
jack13 502,2K

jack13

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna – EURO, Grupa E
Godzinna: 21:00
Spotkanie: Belgia – Włochy
Typ: over 2.5
Kurs: 2.69
Bukmacher: Pinnacle
Analiza:
Hitem pierwszej kolejki piłkarskich Mistrzostw Europy będzie starcie w ramach grupy E w którym Belgowie będą podejmować Włochów. Obie wysoko celują w tym turnieju zresztą nie ma co się dziwić patrząc na personalia bo obu stronach. Belgowie i ich świetne szkolenie przynosi efekt, jest to zespół bardzo młody ale już naszpicowany wielkimi gwiazdami które cały czas się rozwijają. W ofensywnie to trener ma takie pole manewru że z tego to by można było zrobić dwie mega mocne jedenastki – Hazard, De Bruyne, Lukaku, Mertens, Origi, Benteke, wspomagania przez świetnych defensywnych pomocników. Tak więc w ataku są wstanie mnóstwo zdziałać nawet jak nie idzie to te indywidualność jedną akcją potrafią jedną akcją wymanewrować najlepszą defensywę. Nie zawodzili w eliminacjach i grach towarzyskich jeśli chodzi o zdobywanie bramek. Oglądałem trzy testy przed turniejem Belgów z Szwajcarią, Finlandią oraz Norwegią i gra defensywa w które mają również świetnych graczy sprawiała im mnóstwo problemów nawet Finowi którzy skupiali się tylko na defensywie momentami z łatwością dochodzili do sytuacji bramkowych, podobnie jak Norwegowie którzy strzelili dwie bramki, na szczęście Belgów ofensywa zrobiła swoje. Wracając do destrukcji to problemy szczególnie po bocznych strontach gdzie mają najmniej jakości a dodatkowo ci ofensywnie gracze nie zawsze wracają na asekurację. Belgowie nie są dla mnie w tej chwili monolitem w całej grze destrukcyjnej. Włosi czyli ekipa turniejowa przez pryzmat gier towarzyskich nie zawsze opłaca ich się oceniać, zresztą w eliminacjach też ze słabszymi się nie wysiali. Na pewno defensywa jest świetna zorganizowana i doświadczona ale też potrafi gubić ustawienie szczególnie na tle bardzo kreatywnych rywali co można było zaobserwować z Niemcami 4:1, Rumunią 2:2 czy właśnie z dzisiejszym rywalem 3:1. Widziałem mecz z Finami do którego podeszli bardzo poważnie wygrali 2:0 po naprawdę bardzo dobrze zorganizowanej grze, podobali się jak zwykle w defensywie ale Finowie nie mają czym straszyć. Dobry to był test dla ofensywy przeciwko 11 broniącym Finom i zdali ten test, dużo kombinacji, strzałów z dystansu pressingu i wymienności pozycji, nie mają takich gwiazd w ataku jak przed laty ale teraz są walczaki którzy dają radę, według mnie wyglądało to bardzo dobrze i jeśli zagrają podobnie to będą mieli dużo szansa na bramki.
⛔ 100

nupakabra 5,2K

nupakabra

Nupakabra
Dyscyplina: Piłka Nożna - FINLANDIA: Kakkonen - Grupa B
Godzina: 17:30
Spotkanie: Klubi 04 - Kiffen
Typ: 1
Kurs: 2.10
Analiza:
Witam! Na dzisiejszy dzień przygotowałem następujący typ w którym przewiduje dosyć pewną wygraną Klubi 04! Najpierw zacznę od analizy bezpośrednich meczy tych drużyn! W 2015 roku obie te drużyny spotkały się 3 razy z czego Klubi wygrało 2 spotkanie a w jednym padł remis 0-0 warto tu podkreślić że jeden z tych meczy Klubi wygrało aż 6-0 i to jeszcze grając na wyjeździe! Kolejnym argumentem, który przemawia za tym typem przynajmniej dla mnie jest czarna seria gdyż Klubi w 7 meczach tego sezonu wygrała tylko jeden raz... Kiedyś musi nadejść to przełamanie! a kiedy jak nie dzisiaj? Grając przed własną publicznością z drużyną z którą wygrywać umieją! Liczę dzisiaj na bardzo pewne zwycięstwo gospodarzy i ucieczka z ostatniego miejsca w tabeli! Powodzenia! ;)
110

andawe 1,5K

andawe

Użytkownik
Typ: Rzut karny w meczu / tak
Kurs: 4.25
Analiza:
Dziś znowu pokuszę się o karnego w spotkaniu Hiszpanów z Czechami , główny powód ? sędziuje ten mecz nasz pan Szymon Marciniak , jest to jego debiut na takiej imprezie , jak sędziuje pan Szymon chyba nie trzeba specjalnie opisywać , w naszej Ekstraklasie w tym sezonie wskazał 11 razy na wapno , w LE sędziował jedno spotkanie Szachtaru z Sevillą i pokazał 5 żółtek a w 82 min gry podyktował karnego dla Sevilli a ogólnie to nie boi się podejmować decyzji tak więc liczę że i dziś gdy będzie coś nie tak w/g niego w polu karnym to wskaże na wapno !
⛔ 100

puuma23 88

puuma23

Użytkownik
Dyscyplina: Koszykówka, Włochy LEGA A
Spotkanie: Reggio Emilia - Milano
Typ: 1
Kurs: 1,76
Godzina: 20:45
Analiza:
Dziś wieczorem odbędzie się 6 pojedynek finałowej serii ligi włoskiej pomiędzy drugą drużyną sezonu zasadniczego Reggio Emilia (bilans 21-9) oraz najlepszą drużyną fazy zasadniczej Emporio Armani Mediolan (bilans 22-8). Do tej pory w play-off wszystkie mecze wygrywały ekipy, które były gospodarzami. 5 ostatnich spotkań, Reggio wygrywało przed własną widownią z dzisiejszym rywalem. Dziś muszą za wszelką cenę odnieść zwycięstwo, aby ich największy rywal nie święcił triumfu w ich hali. Reggio u siebie to zupełnie inna drużyna, mają świetnie &quot;obrzucane&quot; kosze przy rzutach dystansowych oraz przeważają nad rywalami na tablicach, co przynosi ponowienia akcji, a co za tym idzie dodatkowe punkty. Sądze, że te elementy koszykarskiego rzemiosła + pełna mobilizacja sprawią, iż hegemonia drużyn występujących w roli gospodarza w tej serii nie zostanie zaburzona.
Pierwsze 5 zespołów:
Reggio: A.Polonara, A.Della Valle, A.De Nicolao, V.Veremeenko, R.Kaukenas
Milano: A.Gentile, M.Kalnietis,
A.Cincarini, R.Sanders, E.Batista
⛔ 100

mirak 867

mirak

Użytkownik
Typ: X2
Kurs: 2,80
Witam, dziwi mnie trochę takie granie na hiszpanów po aż takim niskim kursie, oni byli dobrzy kiedyś teraz myślę że czeska drużyna jest w stanie się postawić i nawet wygrać ten mecz i wcale bym to nie uważał jako niespodzianki. Ja spróbuje zagrać na drużynę naszego sąsiada, dobrze grali w eliminacjach, dobrze zagrali w przygotowaniach do euro, więc może się sprężą i urwią punkty hiszpanom, powodzenia
⛔ 100

T 112,8K

trcdd

Użytkownik
Typ: obie strzela bramki - Tak
Kurs: 2,17
Bukmacher: betano
W Hiszpani raczej niezagra De Gea awzamian niego stanie Casilas lub Rico. Vel Boske pewnie postawi na bardziej doswiadczonego Casiliasa, a wiadamo ze Iker teraz to nieten co kiedys. Ale nawet z De Gea mysle ze Czesi sa wstanie strzelic im bramke, patrzac na mecze Hiszpanow to czesto traca jakies bramki nawetw tych wygranych meczach. Czesi ostanio tez wkazdym mecz strzelaja, uwazam ze dzis moga tez trafic. Hiszpania pewnie wygra bo ma lepszy zespol ,ale Czesina zdobycie choc jednej bramki niesa bez szans biorac poduwage tez ze Hiszpania ostanio traci conajmniej gola.
⛔ 100

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom