Dyscyplina:
Koszykówka – NBA
Spotkanie: San Antonio – Oklahoma City
Typ: San Antonio
Kurs: 1,80
Bukmacher: bwin
Analiza:
Nie robi na ma wrażenia całkowicie porażka SAS -30 pkt , bo nie ma ona żadnego znacznie. Tak samo jak to , że grają bez Parkera. Podam dobry przykład jak to nie ma znaczenia na gre SAS. Tam głownym twórcą tego co się gra i dzieje w SAS jest tylko i wyłącznie Popovic i to od niego wszystko zależy w tej drużynie. Podaje przykład ,że doszukiwanie się jakich koli wiek serii porażek, obniżki formy San Antonio to zupełna bzdura:
9.02.2013 San Antonio przegrywa na wyjeździe z Detorit 119-109, grając z Parkerem w składzie, który jest oczywiście najlepszy w drużynie (31 pkt.)
11.02.2013 dwa dni później ciężki wyjazd do Chicago bez Parker i zwycięstwo 14 pkt. 89-103
W tych dwóch spotkaniach nie grali jeszcze Duncan i Ginobili.
Tak wiec widać ,że ekipa potrafi Sobie radzić nawet ze stratą swojego lidera. Owszem na pewno jest to spore osłabienie ,ale bez Parkera też potrafią grać bardzo dobrze. Dziwi mnie trochę ten hura optymizm na Oklahome. Ekipa gra ekstra to trzeba jej przyznać , ale wyjazdy z ich strony nie są takie ,żeby w ciemno ich stawiać jeszcze do tego w dzisiejszym spotkaniu.
Do tego u Suns można zauważyć, że po porażce ekipa motywuje się podwójnie i naprawdę ciężko ich powstrzymać.
W takim właśnie spotkaniu o nr 1 zachodu z OKC na pewno będzie gra na pełen maks, do tego dochodzi zmazanie plamy ( i pokazanie ,że to tylko wypadek przy pracy) po Portland.
Nie wierze w załamanie formy SAS, to drużyna niesamowicie doświadczona, gra u Siebie , ich celem na pewno jest 1 miejsce , to na pewno najważniejsze spotkanie w ostatnim czasie.
Oklahoma , która u Siebie wygląda kapitalnie, na wyjeździe nie radzi Sobie tak dobrze.
Wyjazdy tej drużyna (poza Bobkami i Suns) w ostatnim czasie to ciężkie boje, wygrane lub przegrane.
Dla mnie brak Parker nie jest kluczowy w tym meczu.

80
Podsumowując: Tak doświadczona drużyna jak SAS grała wiele takich trudnych spotkań ,myślę że własna hala pomoże im w osiągnieciu celu jakim jest 1 miejsce na Zachodzie i zwycięstwie z głównym faworytem do tego miejsca. SAS po ciężkim meczu.