Dyscyplina:
Piłka Nożna,
Liga Mistrzów, godzina 20:45
Spotkanie: Celtic Glasgow - Juventus Turyn
Typ: Juventus wygra do zera
Kurs: 2.60
Bukmacher: Gamebookers
Analiza:
Dziś o godzinie 20:45 w Lidze Mistrzów odbędą się dwa spotkanie: Valencia - PSG, oraz Celtic Glasgow - Juventus Turyn, w pierwszym meczu trudno wskazać faworyta, jednak w konfrontacji szkocko-włoskiej zdecydowanym faworytem jest ekipa z Włoch. Celtic bardzo szczęśliwie awansował do następnej fazy Ligi Mistrzów, wszystko dzięki bramce z rzutu karnego w 85 minucie w meczu z Spartakiem Moskwa. Wygrana z Barceloną u siebie również bardzo szczęśliwa, z tego co sobie przypominam Celtic w tym meczu oddał tylko 2 strzały celne na bramkę Valdesa, a dobra gra z kontrataku pozwoliła zdobyć 3 punkty w meczu z Dumą Katalonii. Mecz w Moskwie ze Spartakiem również bardzo szczęśliwy, Celtic przegrywał 2:1, czerwona kartka dla Rosjan, dwa szczęśliwe strzały Szkotów i 3 punkty pojechały do stolicy Szkocji. Teraz coś o formie Celticu Glasgow, jest ona bardzo dobra Celtic wygrał 8 kolejnych meczy u siebie, jednak wiemy że liga szkocka po tym jak brakuje w niej Glasgow Rangers, nie jest dla Celticu zbytnio wymagająca. Mnie Celtic nie przekonuje, styl ich według mnie jest słaby, w ekipie brak gwiazd, jedynym zawodnikiem którego jakoś kojarzę jest Samaras. Celtic uważam za typowego średniaka, i jak dla mnie inna ekipa Benfica powinna się tu znaleźć, która była zdecydowanie lepsza na Camp Nou i powinna wygrać to spotkania, a nie szczęśliwie dotrzeć do kolejnej rundy, tutaj Juventus pokaże Szkotom gdzie ich miejsce. Goście to Juventus Turyn mistrz Włoch, Stara Dama wygrała bardzo trudną grupę, z Nordsjaelland, Chelsea Londyn, oraz Szachtarem Donieck. Po początkowych trzech remisach udało się trzy kolejne mecze wygrać, u siebie z Duńczykami 4:0, również w Turynie tylko z Chelsea 3:0, oraz w Doniecku ze Szachtarem 1:0. Jak widzimy ostatnie spotkania Juve w
LM to nie tylko zwycięstwa, ale również czyste konta bramkowe. W
serie A spisują się dobrze, są liderem, na wyjeździe przegrali tylko jeden mecz z AC Milanem 0:1. Ostatni mecz ligowy wygrali 2:0 u siebie z Fiorentiną. Mnie styl Starej Damy naprawdę przekonuję, gra formacją 3-5-2 naprawdę mnie przekonuje. Juventus myślę, że za wszelką cenę będzie chciał zdobyć bramkę i to uczyni, a Celtic nie będzie mieć zbyt wielu szans na zdobycie gola, a w bramce jest przecież wiecznie młody Buffon. Świetnie w środku pola gra Pirlo, dobrze radzi sobie również Vidal, a na ławce najprawdopodobniej będzie nieobliczalny napastnik którego gra bardzo mi się podoba Giovinco. Ja stawiam ja Juventus, według mnie będą chcieli to spotkanie wygrać, a strzelenie gola, jest praktycznie priorytetem, przed rewanżem.
160