>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Typy Dnia - 11.12.2016 (niedziela)

Status
Zamknięty.
D 4,7K

davidian

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Cosafa Cup u20
Godzina: 13:00
Spotkanie: Zambia u20 - Malawi u20
Typ: Zambia win
Kurs: 1.8
Buk: Bet365
Analiza:
Ostatni mecz w grupie Zambia w pierwszym spotkaniu ograła bez najmniejszych problemów Zimbabwe 5:1, podczas gdy Malawi ledwie zremisowało z Zimbabwe 0:0.Jest to mecz o wyjście z grupy i moim zdaniem Zambia bez problemów poradzi sobie z Malawi
http://pl.futbol24.com/teamCompare/CAF/Zambia-U20/vs/CAF/Malawi-U20/
Oczywiście to bardzo niszowy turniej i afrykański futbol ale kurs moim zdaniem jest zawyżony i wart ryzyka. Prócz tego gram Zambia u20 win HT/FT @3.0
✅80

Otrzymane punkty reputacji: +4
M 62,4K

maciekfansport

Użytkownik
Dyscyplina: Koszykówka - Bundesliga
Godzina: 18:00
Spotkanie: Bonn - Vechta
Typ: Bonn -11.5
Kurs: 1.85
Buk: Pinnacle
Analiza:
Analiza 13 Kolejki niemickiej bundesligi koszykarskiej.
Bonn zmierzy się we własnej hali z beniaminkiem z Vechta.
Bonn który w ostatnim meczu Bundesligi pokonał u siebie Bayern aż 95:83!.
Kurs na Bonn w pewnej chwili wynosił aż 7 więc jest to duża niespodzianka.
Vechta na wyjeżdzie ostatnio nie zachwyca - porazka z Brose była wkaukulowana 105:74 ale żeby przegrac aż z Gottingen 85:65.
Bonn u siebie lefgitymuje sie bilansem meczowym 4-1.
Wygrali u siebie min z Bremerheaven 98;93 czy Hagen 95:85 jak i również Tubingen 81:67 czy Franfurkt 74:60.
Mój typ na to spotkanie to wygrana Bonnu minimum 12 punktami.
Vechta jak narazie 1 zwyciestwo na 12 meczy.. Bonn ma bilans 7-5.
⛔100

cielson 99

cielson

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Polska, LOTTO Ekstraklasa
Spotkanie: Piast Gliwice - Legia Warszawa
Typ: 2/2
Kurs: 2,30
Bukmacher: bet365
Analiza:
Dzis na tapete mecz mistrzow Polski. Legia wg vukow nie jest murowanym faworytem tego spotkania podobnie jak wczoraj w Niemczech RB Lipsk. Uwazam jednak ze Legia uskrzydlona zwysiestsem ze sportingiem rozgromi Gliwiczan. Druzyna Jacka Magiery gra bardzo madrze. Zdobyc gola i kontrolowac mecz. Druzyna piasta byla rewelacja poprzedniego sezonu. W tym jednak jest to inna druzyna. Legia nastepny mecz w europejskich pucharach gra dopiero w nowym roku wiec teraz skupi sie tylko na polskiej ekstraklasie i to bedzie priorytet. Typuje 2:0 do przerwy koncowe zwyciestwo Legii.
✅130

Otrzymane punkty reputacji: +8
L 168,1K

lukos-140307

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Polska, Ekstraklasa
Spotkanie: Piast Gliwice - Legia Warszawa
Typ: Legia
Kurs: 1.58
Bukmacher: Oddsring
Analiza:
Na swoją pierwszą analizę wybrałem spotkanie wicemistrza i mistrza Polski. Piast Gliwice podejmie dziś na własnym stadionie Legię. Właściwie wszystko w tym spotkaniu przemawia za Legią. Piast to cień drużyny z zeszłego roku. Wprawdzie na swoim stadionie w ostatnich sześciu ligowych meczach nie odniósł porażki, zanotował bowiem 3 zwycięstwa i 3 remisy, lecz nie wydaje mi się, że dzisiaj mieliby sprawić niespodziankę. Jeżeli chodzi o Legię to na pewno dobrze wpłynie na nich zwycięstwo ze Sportingiem. Po zeszłotygodniowej wpadce z Wisłą Płock nie mogą sobie pozwolić na kolejną stratę punktów i na pewno podejdą do tego meczu mocno zmotywowani. Po wczorajszej porażce Niecieczy, &#39;Wojskowi&#39; mają szansę przesunąć się na trzecią lokatę w Ekstraklasie.
Warto nadmienić, że to co w Legii na pewno imponuje to wyjazdowa skuteczność. W każdym z czterech ostatnich wyjazdowych meczów zdobyli oni po 4 (!) gole. Odkąd drużynę przejął trener Magiera zmiany widać gołym okiem. Gra Legii naprawdę może się podobać i jest miła dla oka, co szczególnie odzwierciedliły ostatnie mecze w Champions League.
Podsumowując - w grze ekipy z Gliwic widać ostatnio poprawę odnośnie początku sezonu, aczkolwiek moim zdaniem nie jest to ekipa, która mogłaby zagrozić Legii. Spodziewam się meczu ze sporą ilością bramek, jak będzie przekonamy się wieczorem.
✅58

emdex 1,9K

emdex

Użytkownik
Dyscyplina: Koszykówka/ Niemcy - Bundesliga
Godzina:18:00
Spotkanie: Ulm - Bamberg
Typ: (+7,5) Ulm win
Kurs: 1,76
Bukmacher: Bet365
Witam,
Czas zacząć zbierać punkty na dobrych typach. Dlatego dziś stawiam na Bundeslige i Ulm który jest na ten moment druga siłą ligi za Brose.
Goście w lidze grają oszczędnie, a ogólnie na wyjazdach grają w kratkę, jeśli patrząc statystycznie to co drugi mecz odnoszą porażkę.
W poprzedniej kolejce Bonn sprawił niespodziankę ogrywajac Bayern, dziś takiego kursu jak na Bonn nie złapiemy, buki płacą 3,30 za wygraną Ulm. Mecz uważam skończy się na +4,5 maks w jedną czy druga stronę. Brose w tym sezonie na wyjeździe ograli Giessen 2 pkt czy 6 Bremerhaven,takze bez rewelacji.
Na ostatnich 20 spotkań Ulm może szczycic się bilansem 17-3, także nie widzę powodu by tego nie grać, własną hala to wystarczający handicap by walczyć z mistrzem Niemiec o wygraną w dzisiejszym spotkaniu.
Powodzenia ????
✅76

Otrzymane punkty reputacji: +13
gabka92 2,6K

gabka92

Użytkownik
Dyscyplina: Siatkówka, Orlen Liga
Godzina: 14:45
Spotkanie: Chemik Police-Budowlane Lodz
Typ: Lodz handicap +2.5 seta
Kurs: 1.66
Analiza:
Wielkie starcie na szczycie naszej rodzimej lidze kobiet. Pierwszy Chemik z 28 punktami podejmuje drugi zespół tabeli Budowlanych Łódź. Nie rozumiem czemu kurs na 3:0 w takim wypadku Może być nie wiele Większy Niż na zwycięstwo tylko jednego seta zespołu z Lodzi... Oprócz przegranej z Dabrowa po tie-beaku, budowlane Wygrywał y 3:0 z m.in Wrocław em, Bielskiem czy derbach z Lksem.
Chemik tracił seta w 4z ostatnich 5 spotkaniach!! Np z Muszyna, Trefla, sopotu czy toruniem.
Dodatkowo bezposrednie starcia miedzy tymi zespołami, w Policach gdy Chemik nie był jeszcze tak mocny to:
Chemik- Łódź 3:1
Chemik- Łódź 3:0
Chemik - Łódź 3:2
Ten kurs to na prawdę nieporozumienie, tym bardziej że to siatkówka kobiet, mega gorąco polecam to grać. Życzę powodzenia!!
⛔100

krzosz1987 1,2K

krzosz1987

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Anglia, FA Premier League
Godzina: 17:30
Spotkanie: Liverpool FC - West Ham United
Typ: over 4.5
Kurs: 3.50
Bukmacher: Unibet
Analiza:
Na Anfield Road zmierzą się dziś ekip Liverpoolu i West Ham United co wydaje się, że gwarantuje nam nie tylko emocje ale również sporo bramek. Ja postanowiłem nico zaszaleć, zapewne pod wpływem tego co działo się wczoraj w FA Premier League i wytypować over 4.5 bramek. Wczoraj natomiast mieliśmy grad bramek - 29 w 6 spotkaniach w tym 4 overy 4.5 bramek.
Wydaje się, że jeśli dziś ta tendencja ma zostać potrzymana to i na Anfield Road powinno paść sporo bramek. Liverpool do wczorajszych spotkań był najskuteczniejszą drużyną w lidze - 35 bramek, dodatkowo to właśnie w spotkaniach z udziałem Liverpoolu pada najwięcej bramek w FA Premier League bo 3.8 gola na mecz. Liverpool również prowadzi w klasyfikacji na najwięcej overów 4.5 bo ma ich na koncie 6, West Ham natomiast 4, a średnia bramek w spotkaniach Młotów to 3.1 na mecz. Ponadto w spotkaniach West Hamu ostatnio padają naprawdę wysokie wyniki: 1:4 z MU, 1:5 z Arsenalem czy 2:3 z Tottenhamem. Jeśli chodzi o Liverpool to również bywały ostatnio mecze jak 3:4 z Bournemouth, 6:1 z Watford czy 4:2 z Crystal Palace.
Jeśli chodzi o sytuację kadrową to Liverpool dziś zagra dziś Coutinho, Ings i Sturridge. W West Ham natomiast dziś nie zagrają dziś Kouyate, Oxford, Sakho i Tore. Osobiście liczę na bardzo dobry mecz w którym padnie sporo bramek, bo ostatnie mecze pokazują, że czy jak czym ale defensywną nie mogą się chwalić i tracą sporo bramek. Myślę, że możemy się dziś spodziewać dużej ilości bramek, over 4.5 jest dość wysoki ale akurat po tym co wczoraj śledziliśmy w FA Premier League i fakt, że dziś grają mocno overowe drużyny to i taka granica może zostać przekroczona.
⛔100

K 97

koonrrrado

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Anglia, FA Premier League
Godzina: 15:15
Spotkanie: Manchester United - Tottenham
Typ: btts/Tottenham
Kurs: 7.00
Analiza:
Dziś hit kolejki na Old Trafford. Czerwona część Manchesteru, kontra koguty z Londynu. Sąsiedzi w tabeli (odpowiednio 6 i 5 lokata). Tottenham wygrywając dziś może wyprzedzić największego rywala gospodarzy, czyli City wskakując tym samym na 4 pozycję, natomiast United, jeśli poważnie myślą o LM też muszą wygrać ten mecz i zacząć zbliżać się do miejsc 1-4.
Na plus drużyny gospodarzy oczywiście fakt, że zagrają przed własną publicznością, ale jeśli chodzi o plusy to moim zdaniem to by było na tyle. Oba zespoły grał w tygodniu w Europie, ale to Tottenham miał jeden dzień dłużej na odpoczynek, bo grali w środę, pokonując CSKA Moskwa. United natomiast miało daleki wyjazd na Ukrainę i bardzo ciężki mecz z Zoryą Ługańsk, który nie wiadomo jakby się skończył gdyby nie świetny rajd Mychitariana. Boisko także nie ułatwiało piłkarzom gry więc na pewno odczuwają to starcie w nogach oraz przebyte kilometry. Zlatan ostatnio powiedział, że nie wie jak reszta znosi te podróże, ale dla niego to za mało czasu na odpoczynek. Widziałem pierwszą połowę United i nie widziałem w to co widzę, mimo tego, że prowadzili grę, akcję pod bramką w ogóle im się nie kleiły, a i Zorya wyprowadziła kilka kontr. United potrzebuje jeszcze dużo czasu, żeby przywrócić sobie dawny szacunek i gwiazdy muszą się zgrać.
Tottenham natomiast pobudzony z pewnością wygraną w ostatniej kolejce nad Swansea 5-0 oraz wygraną w ostatniej kolejce CL, choć woleli by, aby to był awans to fazy pucharowej z pewnością. Drużyna w całkiem niezłej formie, przygrywają w tym sezonie z najlepszymi: Chelsea, Liverpool, remis w derbach Londynu na Emirates z Arsenalem 1:1. Choć ostatnio na Stamford Bridge mimo kapitalnego meczu przegrali z tamtejszą Chelsea 2:1. Gdyby nie cudowna bramka Pedro do szatni na remis nie wiadomo czy nie wywieźli by punktów, a może nawet i trzech z rozpędzoną Chelsea. Po tamtych meczach myślę, że wyciągnęli wnioski i dziś to oni wyjdą zwycięsko z boju na Old Trafford. Nie będzie to łatwe, ale spokojnie United są w ich zasięgu, a patrząc na ostatnie mecze, mój dzisiejszy typ wydaje mi się bardzo prawdopodobny, a kurs HO! HO! ???? Weekend pełen niespodzianek, ale czy wygrana Tottków z United na Old Trafford to by była niespodzianka? Moim zdaniem nie! Stawiam na wynik 1-3 dla Tottenhamu.
⛔100

arkpra 15

arkpra

Użytkownik
Dyscyplina: Hokej na lodzie - NHL
Godzina: 23:05
Spotkanie: Washington Capitals - Vancouver Canucks
Typ: Over 4,5
Kurs: 1.48
Analiza:
W mojej opinii stosunkowo dobry kurs na bezpieczny typ. Powyżej 4 goli w meczu NHL pada bardzo często dziś na pewno taki wynik również wpadnie. Obie drużyny strzelają sporo goli Washington w ostatnich trzech spotkaniach (4,4,3), również Vancouver ma niezłą statystykę: (2,5,2). Co prawda obie drużyny wystawiają swoich bramkarzy nr jeden, ale nie należą oni do czołówki odpowiednio 17 i 22 w rankingu bramkarzy. Spotkanie powinno być jednostronne z przewagą Washington (grają u siebie mają 1 kontuzjowanego który nie zagra a w Vancouver jest 6 kontuzjowanych). Można bet podbić dodając zwycięstwo Washington Capitals.
⛔100

pablo_89 1,4K

pablo_89

Użytkownik
Siatkówka
18:00
Lube Civitanova - Monza
Typ: Monza +1,5 seta
Kurs: 3,25
Buk: unibet
Gonić tych wyżelowanych piłkarzyków, którzy lecą sobie w ch*** i dawają zarabiać bukom, a nie graczom. Na siatkówce można polegać jak na Zawiszy. Nie zawsze, ale znacznie częściej od tych kopaczy. Wracając do typu to teoretycznie to Lube powinno sobie poradzić spokojnie z Monzą. Jednakże Lube w ostatnim okresie trochę przypadło. W tygodniu przegrali w LM w Berlinie 1-3 po kiepskim meczu. To była spora sensacja. A w lidze też ostatnie mecze to porażka z Modeną i Trentino, wygrane ale strata seta u siebie z Molfetta, i że słabą wtedy Weroną. Monza trenera Falasci spisuje się dobrze, ma ciekawy skład. Monza miała mały dołek, ale spowodowany był on nieobecnością dwóch czołowych zawodników Jovovicia i Hirscha. Monza ma bardzo fajne skrzydła, Froom z Hirschem to bombardierzy, a Botto jest takim zawodnikiem 50/50. Z takimi skrzydłowymi są w stanie ugryźć Lube, które nie jest w najlepszej formie. Monza już pokazała dwa tygodnie temu, że jest w stanie grać jak równy z równym z mocná ekipą, gdzie w Trento wygrywali 2-1 lecz ostatecznie przegrali.
⛔100

poool90 61

poool90

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Serie A
Godzina: 15:00
Spotkanie: Torino-Juventus
Typ: BTTS i ov 2,5 w meczu
kurs: 2,35
Bukmacher: Betano
Analiza:
Dziś derby Turynu, jak wiadomo takie mecze rządzą się swoimi prawami dlatego postawiłem na typ nie wskazujący zwycięzcy.
Myślę, że będzie to mecz w którym możemy spodziewać się sporeysj ilości goli. Torino jest zespołem dobrze radzącym sobie w ofensywie, w obecnym sezonie zdobyli już 31 goli w 15 meczach (więcej mają tylko Juve i Roma), w dodatku mają w swoich szeregach bardzo skutecznego A.Balottiego, który ustrzelił już 10 goli.
Oczywistym jest że Juventus posiada na papierze skład dużo mocniejszy niż rywale, lecz ostatnie potknięcie w meczu z Genoa pokazało że jest to zespół do pokonania. W dodatku mistrz Włoch ma lekkie problemy w defensywie ze względu na kontuzje, tu upatruje szansę na Torino na wbicie rywalom zza miedzy bramki.
✅135

zmogu 6,4K

zmogu

Użytkownik
Dyscyplina: Skoki Narciarskie Lillehammer hs138
Spotkanie: H2H Mackenzie Boyd-Clowes - E. Klimov
Typ: Klimov
Kurs: 2.08
Bukmacher: Betsson
Analiza:
A więc tak, typuję rosyjskiego skoczka z uwagi na jego regularność. Kanadyjczyk od początku sezonu przeplata skoki dobre, fatalne oraz te, których z jego udziałem byśmy się nie spodziewali, czyli nadzwyczaj dobre. Fakt jest taki, że Boyd oddał tylko jeden świetny skok w tych kwalifikacjach do sobotniego konkursu, gdzie nagle wiatr się odwrócił i zaczął wiać trzem zawodnikom mocno pod narty. Był również wysoko po pierwszej serii konkursu, ale potem, jak to ma w zwyczaju - zepsuł skok. Klimov natomaist w tym sezonie wyrósł na lidera reprezentacji Rosji. Oprócz niego coś tam próbuje skakać Korniłow, a Dima jakoś sporadycznie się pojawia.No i widać służy mu liderowanie, bo ma bardzo mało zepsutych skoków i oddaje swoje próby regularnie na daleką odległość. Liczę dzisiaj na wahanie formy u Mackenziego oraz regularność Klimova. Jeżeli obaj skoczą tak, jak ich optymalna forma wskazuje, to rosyjski zawodnik powinien spokojnie wyprzedzić Kanadyjczyka.
✅108

wojttekkk 7,3K

wojttekkk

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Francja, Ligue 1
Godzina: 20:45
Spotkanie: PSG - Nice
Typ: BTS - TAK
Kurs: 2,0
Bukmacher: oddsring
Analiza: PSG do tej pory nie przegrało meczu na własnym obiekcie w lidze notując 6 wygranych oraz 2 remisy, przy czym tracąc tylko jednego gola. Po drugiej stronie Nice, czyli rewelacja obecnego sezonu, która zajmuje obecnie 2 miejsce w lidze, a przy ewentualnej dzisiejszej wygranej wskakują na fotel lidera i utrzymują przewagę 3 punktów nad Monaco, oraz powiększają przewagę nad dzisiejszym przeciwnikiem do 7 punktów. Ja jednak nie odważę się w takim meczu stawiać na wygraną, którejś ze stron, chociaż na pewno kurs na wygraną gości, który oscyluje w granicach 9,50 jest sporym value, nawet grając z podpórką nadal mamy fajną wartość +/- 3,10. Ja dzisiaj proponuję postawić na bramki po obu stronach. PSG nie radzi sobie zbyt dobrze w tym sezonie, do tego ostatni mecz w LM pokazał, że nie trzeba być super mocną ekipą, żeby zdobyć gole na obiekcie PSG, co udowodnił Ludogorets strzelając dwa gole, a ponadto wygrywając do 92 minuty meczu. Dzisiaj wg mnie przeciwnik mocniejszy od poprzedniego gospodarzy, który może tutaj sięgnąć nawet po zwycięstwo. Goście ofensywnie fajnie grają, z przodu mają Balotelliego, który odrodził się na nowo u obecnego pracodawcy i jest w wysokiej formie, a do tego Plea, który również jest regularnym strzelcem bramek w Nice. Jedna stracona bramka na 8 meczy u siebie to bardzo dobry wynik, z tego też bierze się na pewno ten wysoki kurs na BTS, ale kiedyś kolejne bramki też na pewno stracą, a jeżeli nie dzisiaj z przeciwnikiem w dobrej formie, to kiedy? U gospodarzy zabraknie tylko Rabiota oraz Pastore na dzisiejszy wieczór, więc spodziewać się można, że PSG wyjdzie w najmocniejszym składzie, którym obecnie dysponuje, jednak obrona nie jest chyba w najlepszej dyspozycji patrząc na te dwa stracone gole w ostatniej kolejce LM przeciwko słabemu przeciwnikowi. O gola zawodników z Paryża powinniśmy być spokojni, a o gola ze strony Nice? Myślę, że jest duża, a nawet bardzo duża szansa, na to, że strzelą.
✅100

W 35

wygraj.ubuka

Użytkownik
Dyscyplina: Pilka reczna superliga mezczyzn
Mecz: KPR Legionowo - Zagłebie Lubin
Typ: Zagłebie -1.5
Kurs :1.85
W druzynie legionowa szpital. Superliga nie dała im przełozyć kolejnego spotkania. Kontuzjowani sa Gawecki,Ciok,Pribanic,Mochocki,Łucak i Krekora. Do gry jest 9 zawodnikow w tym tylko 2 rozgrywajacych Titov i Pratnicki. Na srodku rozegrania gra Guminski... Nie da sie na tym poziomie wygrywac spotkan grajac jedna 7.. Zawodnicy juz sa zmeczeni cala runda i kolejne 60 minut grane obrona atak bez zmian nie moze sie skonczyc dla nich zwyciestem. Kurs spadł z 3.25 na 1.57 i jest to nada niesamowita promocja. Zespoł Zagłebia najzwyczajnie w swiecie ich dzisiaj zabiega. Mozna grac tez wyzszy handicap. Ja dalem bezpiecznie.
Jesli pomogłem daj dzieki.
Pozdrawiam
⛔100

fazer77 2,7K

fazer77

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Polska Ekstraklasa
Godzina:
Spotkanie: Piast Gliwice -Legia Warszawa
Typ: HA -2 LEGIA WARSZAWA
Kurs: 3,90
Analiza: Bedąca na fali Legia zagra ze słabym w tym sezonie Piastem, który zajmuje dopiero 12 miejsce w tabeli. Stawiam na Handicap -2, co jest niezłą opcją po takim kursie, na pewno potencjał na powodzenie tego typu jest duży. W przypadku wyhraną dwoma bramkami mamy zwrot. W ostatnich 3 meczach na wyjeździe Legia za każdym razem strzeliła 4 gole, wygrywając kolejno 4-2, 4-1, 4-0. Uważam, ze tym razem mogą również na strzelać kilka goli, morale po pokonaniu Sportingu i awansie do LE są na wyżynie, mogą teraz spokojnie skupić się tylko na Ekstraklasie i po ostatnim remisie z Wisłą Płock wyjdą na ten mecz z ogromną wolą zwycięstwa. Potencjałem Legia przewyższa Piasta przynajmniej o klasę, są po za ich zasięgiem, jedyny atut to własny stadion gdzie spisują się dobrze, ale nie grali z taką drużyną jak Legia.
✅290

Otrzymane punkty reputacji: +1
adero 182

adero

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna,Hiszpania,Primera Division
Godzina: 16:15
Spotkanie: Celta Vigo-Sevilla
Typ: Celta Vigo/obie strzela
Kurs: 4.50
Analiza:
Na dzis wybrałem spotkanie z ligi hiszpanskiej pomiedzy Celta Vigo a Sevilla.Gospodarze zajmuja obecnie 11 miejsce a rywale 3.Celta na wlasnym obiekcie gra ostatnimi czasy bardzo dobrze i regularnie punktuje za 3 oczka.Sevilla jak wiadomo na wyjazdach nie gra tak dobrze jak na wlasnym obiekcie.W 5 poprzednich meczach ekipa Sevilli tracila co najmniej 1 bramke ale za to trafiali do siatki przynajmniej raz w ostatnich 12 meczach.Mecz zapowiada sie bardzo ciekawie a zatem czekamy do 16:15 ????
⛔100

P 3

piogeb

Użytkownik
Dyscyplina: Siatkówka Włochy Serie A1
Godzinna: 18:00
Spotkanie: Milano - Molfetta
Typ: wynik po dwóch setach 2:0
Kurs: 3.5
Jest to ciekawe spotkanie choć na dnie tabeli Włoskiej siatkówki. Spotkanie typowane jest 50/50 jednak ja myślę, że Mialno po słabej grze w ostatnich spotkaniach przebudzi się i pokona we własnej hali równie słabo grającą drużynę Molfetta. Gospodarze dobrze radzą sobie w pierwszych partiach i myślę, że pierwszego seta z łatwością uda im się wygrać a w drugim mam nadzieję, że powalczą a typ wejdzie.
⛔100

W 208,5K

wielki_gracz

Forum VIP
Dyscyplina: Piłka nożna - Belgia, Jupiler League
Spotkanie: KAA Gent - KV Oostende
Typ: 1
Kurs: 1,66
Bukmacher: OddsRing
Analiza:
Moja dzisiejsza propozycja z najwyższej klasy rozgrywkowej w Belgi w piłce nożnej. Pora na przełamanie bo ostatnio mi nic nie idzie. Tabela wygląda następująco:

Pojedynek sąsiadów w ligowej tabeli, którzy mają tyle samo punktów i taki sam bilans wygranych, remisów i porażek. Oostende jest wyżej bo ma korzystniejszy bilans bramkowy. Za gośćmi przemawia napewno fakt, że mieli więcej czasu na odpoczynek i regenerację na to spotkanie ligowe, bo Gent grał we czwartek mecz w lidze europejskiej i to bardzo daleki wyjazd w Turcji. Za gospodarzami przemawia z kolei fakt, że u siebie jak narazie są twierdzą nie do zdobycia i w lidze na własnym stadionie mają komplet 8 zwycięstw. Gent u siebie w tym sezonie przegrał tylko raz w lidze europejskiej z Shakhtarem 3-5 ale mecze pucharowe a mecze ligowe to całkiem inna bajka. W lidze póki co u siebie grają fenomenalnie. Oostende na wyjazdach ma bilans 2 zwycięstw, 2 remisów i 4 porażek więc na obcych boiskach nie radzą sobie za dobrze. Jeżeli chodzi o absencje na to spotkanie to bez wątpienia są one poważniejsze u gości, u których nie zagrają pierwszy bramkarz Proto (14 występów w tym sezonie), obrońcy Antunes (8 występów w tym sezonie) i Milic (15 występów w tym sezonie, 4 gole na koncie), pomocnik Vandendriessche (16 występów w tym sezonie) i napasnik Musona (16 występów w tym sezonie, 8 goli na koncie, najlepszy strzelec w zespole). U gospodarzy nie zagrają pomocnik Matton (7 występów w tym sezonie) i napastnicy Neto (16 występów w tym sezonie, 4 gole na koncie) i Ndongala (9 występów w tym sezonie). Według mnie w tym spotkaniu górą będą gospodarze, bo u siebie grają bardzo dobrze a goście dość poważnie osłabieni i wątpię, że będą stąd w stanie wywieźć jakieś punkty.
⛔100

kantini 545

kantini

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna - Holandia, Eredivisie
Godzina: 16:45
Spotkanie: Twente Enschede - Ajax Amsterdam
Typ: Ajax -1,5
Kurs: 2,65
Jak już wspominałem na forum, Twente przed sezonem miało stracić licencję na grę w najwyższej lidze kraju, z powodów finansowych. Pierwotnie Twente miało z resztą znacznie poważniejsze problemy, wydawało się, że klub w formie profesjonalnej w zasadzie przestanie istnieć. Ostatecznie jednak federacja doceniła działania klubu, zmierzające ku poprawie błędów i uregulowania budżetu, a kara została zminimalizowana. Zamieszanie wykorzystały inne kluby m.in. właśnie Ajax, który wyciągnął z niego największą gwiazdę drużyny, ogromnie utalentowanego Hakima Ziyecha. Odeszli też Gutierrez, Schilder czy Cabral, wszyscy grający w zeszłym sezonie w pierwszym składzie.
Twente &quot;cierpi&quot; za interesy prowadzone z funduszem inwestycyjnym Doyen Sports. Brak zgodności z przepisami europejskimi oraz ukrywanie faktycznego stanu finansowego klubu poskutkował już wcześniej innymi karami. Federacja KNVB zakazała mu uczestnictwa w europejskich pucharach na okres trzech lat, co oznacza, że Twente w tym sezonie kompletnie o nic nie walczy, gdyż okres ten oczywiście jeszcze nie dobiegł końca. Nawet w razie zajęcia miejsca dającego możliwość gry w europejskich pucharach, Twente w nich nie wystąpi. FIFA z kolei ukarała klub z Enschede ponadto grzywną. Zespół jednak nieoczekiwanie nadzwyczajnie wzmocniła młodzież wypożyczona z Manchesteru City, 19letni Enes Unal w 13 występach strzelił dla drużyny z Enschede już 9 bramek, 4 bramki zdobył Celina, a 2 dołożył Yeboah, wszyscy na wypożyczeniu z drużyny the Citizens. Do Twente przeszedł też Mateusz Klich, który swego czasu bardzo dobrze radził sobie w Eredivisie w ekipie Zwolle, a już dwukrotnie w barwach Twente Polak również wpisywał się na listę strzelców.
Twente radzi sobie nieźle jak na sytuację, w której się znaleźli, jednak fakt, że są zbyt mocni by walczyć tylko o utrzymanie i brak możliwości gry w pucharach, sprawia że ich mecze to trochę takie sparingi, w których jedynie rywale walczą o ligowe punkty. Cała niezła postawa drużyny bierze się ze starań i motywacji poszczególnych graczy, zwłaszcza tych wypożyczonych, którzy chcą wyrobić sobie dobrą opinię po obecnym sezonie. To nie wystarczy na Ajax. Twente urwało co prawda punkty PSV notując z nimi w tym sezonie remis, ale mecze z mocnymi Heerenveen i Feyenoordem to już dwubramkowe porażki. W lidze Twente nie wygrało od 5 spotkań, a ostatni raz u siebie wygrali jeszcze we wrześniu.
Pisując w tym sezonie o Ajaksie, wielokrotnie podnosiłem argument szerokiej kadry klubu z Amsterdamu, która wobec braku problemu kontuzji poszczególnych graczy dawała możliwość wielu rotacji w składzie, jakże ważnych, gdy gra się na 3 frontach oraz gdy chce się wymóc na młodej drużynie maksimum mobilizacji i walki o skład. Tym razem jednak trudy sezonu zaczynają dawać się we znaki, efektem tego poza kadrą meczową są Daley Sinkgraven, Bertrand Traore i Vaclav Cerny. Problemy ze zdrowiem ma również Kenny Tete i jego również nie zobaczymy na De Grolsch Veste Stadion. W obliczu szerokiego składu Ajaksu i ostatnich wyników, osłabienia te wpłynęły na kursy na to spotkanie, ale nie powinny wpłynąć istotnie na wynik. Przypominam, że w 2 ostatnich meczach Ajaksu w LE, drużyna ta również występowała pół-rezerwowym składem i odnotowała zwycięstwo 2:0 z Panathinaikosem i remis 1:1 ze Standardem Liege, również w ostatnich meczach ligowych skład się zmieniał, debiuty, czasem od razu okraszone bramkami, zaliczali nastolatkowie z Jong Ajax, a Ajax wygrywał. Ajax jest niepokonany od 20 spotkań, z których wygrał 16.
⛔100

zibi16 1,5M

zibi16

Moderator
Członek Załogi
Dyscyplina: Piłka nożna - Polska, Lotto Ekstraklasa
Godzina: 15:30
Spotkanie: Lech Poznań (-2,5) - Korona Kielce
Typ: 1
Kurs: 4,25
Dzisiaj chociaż na parę godzin Lech Poznań wskakuje na podium, jakże długo oczekiwane w Poznaniu. Nie widzę dziś kompletnie Korony z szansami na chociaż by 1 punkt w tym meczu.
Lech u siebie nie doznał porażki od 29 Lipca - 8 meczy bez porażek, 5 zwycięstw i 3 remisy. Jeśli wygrywają to minimum golami.
Pierwszy mecz Lech przegrał wysoko 1:4 z Koroną i będą chcieli również wysoko się zrewanżować przeciwnikowi. Korona zaś na wyjeździe gra fatalnie, wysokie porażki chociażby 0:4 z Łęczną, 0:6 z Cracovią czy 0:4 z Ruchem nie napawają optymizmem. Wiadomo, można mówić zmienił się trener zmieniła się gra, ale taka gra wystarczy na średniaków w lidze a nie na silny Lech w formie.
Dziś Korona w obronie bez Senegalczyka Diaw, bez Kiełba i przede wszystkim bez Hiszpana Palanca co jest mega osłabienie w przodzie.
Lech dziś z Robakiem w przodzie, Kownacki na ławce, również bez Makuszewskiego ale Lech ma kim zastąpić tego zawodnika. W przodzie zagrają Robak, Pawłowski, Jevtić, Majewski w środku Gajos i Trałka.

Liczę na spokojne zwycięstwo Lecha, spokojne lecz pewne 3:0
Powodzenia.
⛔100

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom