>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Typy Dnia - 11.04.2023 (wtorek)

Status
Zamknięty.
psotnick 1M

psotnick

ModTeam
Członek Załogi
Tutaj podajemy typy
na wtorek - 11. Kwietnia

typy_dnia_-_logo.jpg

Typy podajemy według wzoru:
Dyscyplina: Piłka Nożna - Australia, A-League
Godzina: 22:00
Spotkanie: Adelaide - Sydney
Typ: Over 2.5
Kurs: 1.80
Bukmacher: Nazwa bukmachera
Analiza:
Prosimy kopiować powyższy schemat podawania typów i bezwzględnie się do niego stosować. Po pierwsze, ułatwi to sprawę zarówno uczestnikom konkursu (w podawaniu typów), jak i prowadzącym (w ich rozliczaniu). Po drugie, dzięki temu konkurs będzie bardziej przejrzysty. Każdy typ nie podany według tego wzoru nie będzie sprawdzany i rozliczany, a użytkownik z automatu otrzymuje za taki typ 100 punktów.

Poniżej lista bukmacherów z których można brać typy do konkursu.
Jeżeli nie widzisz nazw bukmacherów, to pamiętaj o wyłączeniu blokowania.

- Betfan
- Betcris
- Fuksiarz
- Superbet
- Fortuna
- Totolotek
- Betclic
- Lvbet
- Totalbet
- Etoto
- Forbet
- Ewinner
- GO+bet
- Betters
- BetX

▶ Adnotacja: Dla celów konkursowych przy podliczaniu typów z polskich buków (naziemnych i internetowych) bierzemy pod uwagę kurs nominalny, czyli taki jaki widnieje przy typie, bez uwzględniania podatku.

W tym temacie obowiązuje całkowity zakaz komentowania! Uporczywe niestosowanie się do tego punktu Regulaminu będzie skutkowało blokadą konta użytkownika.

Przed zatwierdzeniem wpisu z analizą zawsze sprawdź czy wszystko w porządku, żeby uniknąć pomyłek.

Jeżeli podczas podawania typu popełniłeś błąd i chcesz go poprawić zgłoś to w ODPOWIEDNIM TEMACIE - KLIK podając LINK do swojego wpisu. Możesz to uczynić do chwili zamknięcia tematu. Zachęcamy także do pisania analiz w działach tematycznych. W przypadku przeniesienia Twojej analizy do działu "kiepskie analizy" nie może już podać nowego typu. W przypadku plagiatu zostajesz wykluczony z konkursu oraz upomniany okresowym banem. Bawimy się Fair Play!

Podany typ musi być określony precyzyjnie i jednoznacznie, w sposób nie pozostawiający żadnego pola do domysłów czy interpretacji. (W polu "Typ:" zaleca się podawanie słownych nazw zespołów, zawodników itp. zamiast "1" czy "2". W ten sposób dużo trudniej o pomyłkę, a przy okazji wszystko wygląda dużo przejrzyściej).

O 357,6K

ogon_w44

Typer
Dyscyplina: Piłka nożna - Liga Mistrzów
Godzina: 21:00
Spotkanie: Manchester City - Bayern
Typ: Pavard otrzyma kartkę
Kurs: 4.50
Bukmacher: betfan
Analiza:

Miałem iść w zwykły over kartek, ale nie ma na to jeszcze kursów więc spróbuję wybrać coś na co kursy są podane. Może to nawet lepiej.
Zacznę od tego, że myślę, że Manchester u siebie będzie chciał wygrać, żeby mieć zaliczkę przed meczem rewanżowym w Monachium. I myślę, że mają do tego predyspozycje, bo forma ostatnio wyborna, wygrali ostatnie 8 spotkań strzelając przy tym 31 bramek, co jest wynikiem kosmicznym jak dla mnie. I to nie grali wcale z byle kim bo wśród tych drużyn był Lipsk, Liverpool, Newcastle, Burnley . Bayern myślę, że za wszelką cenę będzie chciał tu odeprzeć ataki rywala i zachować czyste konto. Myślę, że nie będą się patyczkować i sporo będą faulować byle tylko bramki nie stracić.
Zastanawiałem się czyja kartkę z obrony Bayernu tutaj grać i wychodzi mi na to, że Pavarda. Z obrońców Bayernu to on w ostatnim czasie najczęściej łapie kartki . Patrząc na jego mecze od lutego to wychodzi mi na to, że łapał tych kartek : 6 żółtych i jedna czerwona w następstwie 2 żoltej kartki ( LM z PSG ) . Łapał też po żółtko przeciwko : Union Berlin, Leverkusen, Irlandii (to w reprezentacji) i przeciwko Freiburgowi ( w pucharze Niemiec ). Dość sporo tych kartek łapie ostatnio Francuz. W prawie co drugim spotkaniu kartkuje. W ostatnim ligowym spotkaniu nie kartkował.
Dodatkowo sędzia tego spotkania jest Hiszpan Manzano, który raczej nie patyczkuje się z pokazywaniem kartek i kiedy trzeba to te kartki pokazuje . Pokazał ich 145 w 28 meczach co jest niezłym wynikiem .
Podsumowując: Bayern chcący za wszelką cenę zatrzymać City powinien często faulować, Pavard który łapie ostatnio kartek sporo i osoba sędziego, to wszystko skłania mnie do tego typu, a kurs naprawdę niezły . Ja w to wchodzę .

350

Ostatnio zmieniony przez psotnick:
Otrzymane punkty reputacji: +2221
inkub1986 649,5K

inkub1986

Użytkownik
Dyscyplina: tenis Monte Carlo
Godzina: 10.00+
Spotkanie: Humbert - Sonego
Typ: Sonego
Kurs: 1,53
Bukmacher: Superbet
Analiza:

Genialny to może za duże słowo, ale bardzo udany sezon dla Sonego. Grał głównie na hardzie i osiągał bardzo dobre wyniki. Pomyśleć, jakie wyniki będzie miał na clayu, gdzie gra jeszcze lepiej. Humbert już zapoznał się z kortami, bo brał udział w kwalifikacjach. To akurat argument za nim. Ponadto Sonego ostatnio na clayu grał w 2022 roku, tak więc nie wiemy w jakiej będzie dyspozycji. Na pewno potrenował, posparował, a wiemy że na hardzie radził sobie rewelacyjnie, dlatego daję mu kredyt zaufania i wierzę że dyspozycję z kortów twardych przeniesie na ziemne i po prostu wygra wtorkowe spotkanie. Dziękuję i pozdrawiam!

53

Ostatnio zmieniony przez Waldi1979:
Otrzymane punkty reputacji: +2242
Volleyball_Expert 590,6K

Volleyball_Expert

Użytkownik
Dyscyplina: Tenis ziemny - Monte Carlo
Spotkanie: Shelton - Dimitrow
Typ: Shelton
Kurs: 4.80
Godz: 11:00
Bukmacher: LV BET
Analiza:
Shleton zawodnik młody bardzo utalentowany. W tym roku rozegrał już dwa spotkania na nawierzchni ziemnej. Pierwsze spotkań wygrał w dwóch setach z Francuzem Lastienne, natomiast potem przegrał w dwóch setach z Thiemem także dwóch setach. Dimitrow w tym sezonie jeszcze na tej nawierzchni nie rozegrał spotkania. Jeśli chodzi o spotkania rozegrane przez Bułgaria w tamtym sezonie ogólnie pozytywnie, ale zdarzały mu się też wpadki np. ostatnie spotkanie, które rozegrał na tej nawierzchni z Schwartzmanem to porażka na French Open bardzo wyraźna w trzech setach i bardzo gładko. Serwis w obu meczach na dość dobrym poziomie Sheltona, pozostawia wiele do życzenia return tego zawodnika jeśli to poprawii w jutrzejszym meczu to ma spore szanse na podjęcie walki z Dimitrowem. U Bułgara ostatnio słabo funkcjonuje drugi serwis, gdzie Shelton powinien poszukać swojej szansy w tych fragmentach meczu. Shelton już wspomniałem zawodnik bardzo uzdolnony ciężko powiedzieć jak będzie spisywał się właśnie na tej nawierzchni ciężko stwierdzić po dwóch meczach w tym sezonie, ale jak potrafił wygrać z Francuzem to myślę, że będzie w stanie zagrać także wyrównane spotkanie z Dimitrowem z szansa na zwyciestwo. Pozdrawiam.

100

Otrzymane punkty reputacji: +261
louisarmstrong 1,5M

louisarmstrong

Użytkownik
Dyscyplina: tenis Monte Carlo
Godzina: 14.00+
Spotkanie: Novak Djokovic - Ivan Ghakov
Typ: Ghakov wygra seta
Kurs: 4.8
Bukmacher: forbet
Analiza:
Wiadomo jest to bet przynakmnie w teori mocno życzeniowy.Novak od pamiętnego ćwierćfinału w ubiegłym roku w Paryzu nie zagrał nic na cleyu.W Dubaju miesciąc temu wyglądał bardz dobrze.W ubiegłym sezonie Novak zaliczył tu w Monte Carlo wpadkę 2:1 z Fokiną.
A to co potem wyczyniał w Belgradzie , w kazdym kolejnym meczu az do finału przegrywał pierwszego seta , pewnie ćwiczył łamaki;-)
każe mi dzisiaj próbować seta gracza no name.
Ale ten no name wygrał tu już trzy mecze i dwa też nie z no name tylko z Mannarino i McDonalsem , tym samym który wyrzucił Nadala w drugiej rundzie AO.
Ja widziałem Ghakova krótko w meczu z van Asseche nasz kolega Sitarski podał udany typ na niego ja też za drobne pograłem.
Ghakov 26 lat , przyzwoita gra żadnej rewelacji ale dzisiaj staje chyba do meczu życia.
Podkusiło mnie tu spróbować seta.Tyb z gatunku Bo Kto Bogatemu w Kaloszach i raczej nie poszaleję ze stawką.

100

L 2,2M

lucaxx95

Mistrz Typów Dnia 2023
Spotkanie: Benfica - Inter
Typ: Benfica over 5.5 strzałów celnych
Kurs: 2.65
Bukmacher: Forbet
Analiza:

Rozpatrywałem ten mecz na kilka sposobów i tak naprawdę można znaleźć jakieś argumenty w stronę Benfici, ale także Interu. W przypadku tych drugich nieco mniej, bo Włosi są ostatnio w fatalnej formie i wymowna jest statystyka, która mówi nam, że Inter ni wygrał od 6 spotkań i o ile wpadki z takim Juventusem można wytłumaczyć, tak straty punktowe z Salernitaną, Spezią czy Fiorentiną nie przystoją ekipę, która nie tak dawno zdobywała mistrzostwo Włoch, a w tej edycji Ligi Mistrzów także uchodziła za jednego z kandydatów nawet do finału, co wynika z teorii dużo prostszej drabinki i uniknięcie do ostatniego meczu takich zespołów jak Manchester City, Bayern Monachium, Real Madryt czy słabsza Chelsea. W tym meczu dostrzegam zatem więcej atutów po stronie Portugalczyków, którzy są na dobrej drodze by sięgnąć po upragnione Mistrzostwo Portugalii - przewaga nad drugim FC Porto wynosi 7 punktów i mimo porazki w ostatnim meczu własnie z tą drużyną - raczej można się nastawiać na to, że Lizbończycy sięgną po majstra. W Lidze Mistrzów z pewnością mogą marzyć o finale. Benfica w ostatnich latach nie miała zbyt dużo szczęscia w Europie, ale teraz finał jest jak najbardziej na wyciągnięcie ręki. Sam typ to 6 strzałów celnych / w światło bramki Interu. Jest to często kwestia farta, ale myślę że Portugalczycy będą stroną dominującą i te strzały z ich strony będą w dużej ilości.

100

isztwan 298K

isztwan

Użytkownik
Dyscyplina: tenis stołowy
Godzina: 6:30
Spotkanie: Rosokha, Oleksandra - Taranyk, Olena
Typ: Tranyk Olena
Kurs: 1.9
Bukmacher: forbet
Analiza:

Olena wczoraj dwa razy wygrała z Oleksandrą. Oleksandra ostatnie pięć spotkań przegrane. I to tyle jeśli chodzi o jakieś sensowne argumenty za tym typem. H2H w miarę wyrównane ale patrząc na to jak wczoraj grały obie zawodniczki jest spora szansa na taki właśnie wynik końcowy, aczkolwiek to ping pong i tutaj się dzieją cuda. Wczoraj to było wczoraj, dzisiaj może być zupełnie inaczej, zobaczymy. Ryzykuję na Olenę.

90

kamasutra10 678,5K

kamasutra10

Typer
Spotkanie: M.City - Bayern
Typ: City wygra+over 2.5 żółtych kartek w meczu + over 7.5 rożnych
Kurs: 3.00
Bukmacher: Fortuna

Analiza:

Niewątpliwie najciekawsze spotkanie ćwierćfinałowe. M.City w Premier League spisuje się dużo lepiej niż Bayern w swojej lidze i jest dla mnie faworytem do awansu w tym dwumeczu. Generalnie by tego dokonać powinien wygrać domowe starcie choć jak pokazała historia bezpośrednich spotkań między obiema ekipami widzieliśmy w przeszłości i zwycięstwa Bayernu w Manchesterze jak i M.City w Monachium. Na chwilę obecną uważam jednak że gospodarze dysponują większą siła ognia w ofensywie co powinno przełożyć się na gole. Mam na myśli głównie Haalanda który po odejściu z Bundesligi robi furorę na wyspach. W Bayernie po odejściu Lewandowskiego nie ma tej klasy zawodnika. Zastępujący go Mane na pewno nie spełnia oczekiwań i ciężko go choć w 1/3 porównać z Norwegiem po stronie City.

Gospodarze prócz awansu do półfinału mają okazję pobić rekord spotkań na własnym terenie w LM angielskich drużyn bez porażki wynoszący 24 mecze. Co prawda wystarczy im do tego remis ale wiadomo że celem nadrzędnym jest awans więc wygrana jest priorytetem. Do tej pory City wyeliminowało w europejskich pucharach 4 niemieckie ekipy, jest szansa dołożyć do tej listy kolejny zespół z Bundesligi . Bayern z kolei odpadał na tym etapie rozgrywek LM w ostatnich dwóch latach więc zapewne dołoży wszelkich starań by tym razem było inaczej ale więcej szans na ewentualną wygraną daje Niemcom w domu.

Podsumowując , stawiam na zwycięstwo City. Myślę także że nie braknie w tym starciu żółtych kartek .

200

Otrzymane punkty reputacji: +2791
Emdojot 373,3K

Emdojot

Użytkownik
Typ: City wygra lub remis
Under 10.5 rożnych
Under 59.5 pkt za kartki
Under 4.5 gola
Kurs:2.66
Bukmacher: ForBet

Analiza:

Wydaje się że City jest w lepszej dyspozycji od Bawarczykow. Też tak myślę, że mogą na wlasnym stadionie zgarnąć pełną pulę, a napewno będą próbować. Suma 5 goli w spotkaniu wydaje się nieosiagalna, moim zdaniem max to 3 trafienia. Nie bedzie powtórki z poprzedniej fazy i rywalizacji City vs Lipsk. LM to oczkonw głowie Guardioli i napewno nastawi zespół na zabezpieczenie bramki, a Norweski Cyborg kolejny raz nie będzie potrafił skompletować aż tylu goli.

Druga składowa to liczba kartek. Oba zespoły otrzymają średnio nieco ponad 1 kartkę na mecz i ogólnie popełniają mała liczbę przewinień. Dodatkowo 5/5 ostatnich spotkań Obywateli to poniżej 4.5 kartonikow, a Bayern 8/10 takich przypadków. Sędzia na to spotkanie rozdaje 5.8 kartek na mecz, a w LM średnia spada do 4.1. Nie potrafię sobie wyobrazić scenariusza z jakimiś brutalnymi faulami i ogromna liczba napomnien.

Under 10.5 rożnych to kolejny rynek warty uwagi. W meczach o większej wadze oba zespoły nie osiągają wysokiej liczby kornerow. Sam Bayern może wykonać jedynie kilka stałych fragmentów, a City nie osiągnie moim zdaniem więcej niż 6.

100

czaro82 515,8K

czaro82

Użytkownik
Typ: Benfica nie przegra, powyżej 4 rożnych i otrzyma więcej niż 1 żk
Kurs: 2.90
Bukmacher: Forbet
Analiza:

Witam wszystkich, dziś na Estadio Da Luz w Lizbonie zostanie rozegrane spotkanie pomiędzy miejscową Benficą a włoskim Interem. Lider ligi portugalskiej ewidentnie w gazie i pomimo ostatniej porażki z Porto nadal stawiany tutaj w roli faworyta. Obserwując ostatnie poczynania obydwu zespołów zdecydowanie lepiej prezentują się piłkarze z Półwyspu Iberyjskiego. Osobiście w nich upatruje kandydata w awansie do kolejnej rundy
H2H niemalże starsze od węgla tak więc niema tutaj czego przytaczać. Jedynie czym można się kierować to obecną formą tych zespołów a ta zapewne wyższa u gospodarzy. Dziś po raz kolejny próbuję z zakładem łączonymw stronę Benfiki, gdzie oprócz zwycięstwa lub remisu oczekuję minimum 5 korków a także dwóch żółtych kartek. Powodzenia.

100

psotnick 1M

psotnick

ModTeam
Członek Załogi
Dyscyplina: Snooker - Mistrzostwa Świata 2023 - kwalifikacje
Godzina: 12:00 CET
Spotkanie: Noppon Saengkham - Zhang Anda
Typ: Zwycięzca meczu - Zhang Anda
Kurs: 2,60
Bukmacher: Betclic
Analiza:

Myślę, że Anda w tych kwalifikacjach pokazał wystarczająco dużo dobrego snookera żeby go widzieć przynajmniej równorzędnym rywalem dla Saengkhama. Dwa komfortowe zwycięstwa, zwłaszcza nad Guodongiem (10-5) jest cenne, ale najważniejsze że forma przyszła w najlepszym momencie. W tym meczu Anda wbił 3 setki (125, 127, 102) i jedną prawie setkę (92) plus kilka 50tek, które zawsze robią różnicę. W poprzednim meczu też punktował aż miło, 7x 50tek w tym setka. Dlatego typ na wyższy brejk Chińczyka wydaje się kuszący, bo Saengkham aż tak nie punktował i generalnie wydaje się być daleki od swojej najlepszej formy która dała mu parę miesięcy temu półfinał World Grand Prix. Dlatego w tym zestawieniu stawiam na doga.

ZAPRASZAM DO DZIAŁU SNOOKER

100

Ostatnia edycja:
va-banque 223K

va-banque

Użytkownik
Typ:Remis
Kurs:4.40
Bukmacher:Superbet

Analiza:

Manchester City jest oczywiście w świetnej formie. Po zakończeniu kilku słabszych okresów w tym sezonie kibice w końcu liczą na sezon z podwójną koroną. Myślę jednak, że przeciwko Bayernowi będzie im się grało ciężko. Moim zdaniem zastąpienie Nagelssmana Tuchelem to dobra decyzja, która obroni się jeszcze w tym sezonie. Liczę, że będzie podobnie jak w Chelsea gdy Tomas Tuchel obejmował ten zespół w trakcie sezonu i w 2021 roku zdobył LM z The Blues
💙
. Dlatego dzisiaj liczę na niespodziankę i remis na stadionie Citizens. Zwłaszcza, że jest to dwumecz, więc remis w pierwszym spotkaniu nikogo jeszcze nie przekreśla. W przypadku gdyby taki wynik utrzymywał się do np. 80 minuty, żadna z ekip nie powinno zbytnio ryzykować.

100

Otrzymane punkty reputacji: +130
massimo 215,4K

massimo

Użytkownik
Dyscyplina: Koszykówka - Chiny
Godzina: 13:35
Spotkanie: Guangzhou - Shandong
Typ: powyżej 194.5
Kurs: 2.30

Analiza:

Shandong przegrało pierwszy mecz u siebie i stracili przewagę parkietu, nic dziwnego skoro mieli 34% trafionych rzutów za 2 i 21% za 3.
Gospodarzom wystarczy dzisiaj wygrana do awansu do kolejnej rundy, w pierwszym meczu było tylko 169 punktów właśnie z powodu słabej skuteczności Shandong.
Guangzhou wystarczy żeby zagrało na podobnej skuteczności lub lepszej niż w pierwszym meczu, gram trochę zawyżoną linię ze względu właśnie na fakt że goście grają tutaj o życie i może być sporo fauli i osobistych. W pierwszym meczu było 37 fauli i obie drużyny miały 90% I 76% z osobistych co nie jest złe. Myślę że jeśli poprawią skuteczność to over powinien wpaść.

100

elalma 223,1K

elalma

Olimpijski Mistrz Skoków
Dyscyplina: Piłka Nożna - Liga Mistrzów
Spotkanie: Benfica - Inter Mediolan
Typ: Ramos, Goncalo - liczba strzałów celnych powyżej 1.5
Kurs: 2.25
Bukmacher: betfan
Analiza:
Pierwszy mecz tych ekip w ramach ćwierćfinału Ligi Mistrzów. Benfica spróbuje wykorzystać atut własnego boiska i zdobyć jakąś zaliczkę przed rewanżem w Mediolanie. Stawiam w tym spotkaniu na minimum 2 celne strzały ze strony napastnika gospodarzy Goncalo Ramosa. Portugalski gracz podobnie jak jego zespoł zaliczył w weekend kiepski występ zakończony porażką z Porto. Sam Ramos miał 2 strzały, żaden z nich nie był celny. W ramach Ligi Mistrzów Goncalo grał we wszystkich meczach. W fazie grupowej w 5 na 6 występów oddawał 2 strzały, w 2 meczach miał minimum 2 celne. W ramach 1/8 finału z Club Brugge oddał 3 celne strzały w rewanżu oraz 1 w pierwszym spotkaniu. Pierwszym moim wyborem był typ powyżej 2.5 strzałów, bo tę linię powinien pokryć, jednak ryzykuję i gram na uderzenia w światło bramki. Inter jest w słabej formie, pozwala rywalom na wiele a Benfica po porażce z Porto powinna chcieć zrehabilitować się za ten kiepski wynik przed własną publicznością.

100

successful 2,8M

successful

ModTeam
Członek Załogi
Godzina: 21.00
Typ: Superbets: Benfica strzeli powyżej 1.5 gola i wygra jedną z połów
Kurs: 2.60
Bukmacher: Superbet
Analiza:

Kieruje mną przeczucie, że w półfinale znajdzie się portugalska ekipa, a żeby tego dokonać muszą zagrać bardzo dobre spotkanie na własnym stadionie. Piłkarze z Lizbony są w wyśmienitej formie, czego dowodem jest mocne prowadzenie w Liga Portugal. Spośród 27 meczów w lidze, wygrali 23, i zaledwie 16 razy wyciągali piłkę z siatki. W dodatku w tym roku przegrali zaledwie jeden mecz. Inter nie może pochwalić się tak dobrymi notowaniami w Serie A. W trzech ostatnich ligowych spotkaniach zdobyli zaledwie jeden punkt, zdobywając jedną bramkę. Ich piąta pozycja w tabeli mówi sama za siebie. To nie jest ten sam Inter z dwóch poprzednich sezonów, gdy wygrywał mistrzostwo i zdobył tytuł wicemistrza (tracąc dwa punkty do top 1). To nie jest ten sam Inter, który w sezonie 2020/21 przegrał tylko trzy spotkania. Simone Inzaghi znajduje się obecnie pod ogromną presją, która z pewnością nie pozwoli mu spokojnie myśleć o dzisiejszym meczu. W dodatku przerzuca część krytyki na Lukaku, któremu ostatnio zdarzało się marnować dobre okazje. To wszystko sprawia, że morale w zespole są nieco osłabione, a będąca na fali Benfica ma wszystko, by ten fakt wykorzystać.

100

stanley-63 1,3M

stanley-63

Typer
Dyscyplina : Piłka nożna / Polska 1 liga
Godzina 18:00
Spotkanie : GKS Katowice : Odra Opole
Typ : Odra Opole powyżej 1.5 gola
Kurs : 3.15
Bukmacher : ETOTO

Powinno być ciekawe spotkanie , Katowicka Gieksa bez formy i tak jakby im się nie chciało , ostatnie 3 punkty zdobyli 5 listopada u siebie z Chojniczanką i to by było na tyle , ten sezon miał być inny bo walka przynajmniej o baraże jak nie o bezpośredni awans , takie były przynajmniej plany ? marzenia ? ale rzeczywistość okazała się inna , zajmują bezpieczne 11 miejsce i mają 8 punktów przewagi nad ? właśnie Odrą która na ten moment spada ale gdyby dziś zdobyli komplet punktów to opuszczają tą strefą spadkową tym bardziej że rywale wyżej pogubili punkty i jest taka szansa , stąd widzę w gościach większą ochotę do gry , patrząc na mecze DOM / WYJAZD to Odra lepiej gra wyjazdy , w meczach kontrolnych w styczniu Odra pokonała Gieksę 2:1 natomiast mecz o ligowe punkty dokładnie rok temu tutaj w Katowicach Odra wywozi komplet punktów pokonując Gieksę 3:1 stąd też liczę na 100% zaangażowanie gości no bo nic innego im nie pozostaje w tym sezonie jak gra na maksa i komplety punktów ale stawiam na przynajmniej 2 bramki z ich strony po wysokim kursie !

215

Otrzymane punkty reputacji: +3816
mrsmith 121,2K

mrsmith

Użytkownik
Dyscyplina : Piłka nożna / LM
Godzina 21:00
Spotkanie : Manchester City- Bayern
Typ : Remis do przerwy
Kurs : 2,43
Bukmacher : STS

Większość uważa Manchester City za faworyta tego meczu i możliwe że tak jest ale myślę że Bayern z powiewem świeżości w postaci nowego trenera będzie w stanie w jakimś stopniu przeciwstawić się Man.City. A przynajmniej w takim stopniu żeby dać sobie szanse w rewanżu. Dlatego myślę że na początku meczu będą bardzo cofnięci . Znając potencjał City, Bayern raczej nie może pozwolić sobie na wymianę ciosów ponieważ jest dużo bardziej osłabiony niż City. W ataku brak Choupo Moting'a a w obronie Neuer i Hernandez nie zagrają. W City podobno brak tylko Fodena i Mendy. Jeżeli Bayern myśli o awansie to nie może w tym meczu popłynąć a kluczem do tego będzie dobra 1 połowa. Bayern musi odrobić lekcje meczu Lipska z City gdzie Lipsk po 1 połowie przegrywał 3-0. Za to w rundzie grupowej LM, ładnie BVB i Sevilla zagrały z City w pierwszych połowach bo BVB remisowało 0-0 a Sevilla nawet wygrywała 0-1. Licze że stawka meczu i klasa obu drużyn spowoduje że po połowie będzie spokojny remis.

100

zibi16 1,6M

zibi16

Moderator
Członek Załogi
Dyscyplina: Siatkówka - Polska, Tauron Liga
Godzina: 17:30
Spotkanie: Bydgoszcz - ŁKS Łódź
Typ: poniżej 135,5
Kurs:
1,71
Analiza:

Mecz już za kilkanaście minut, jest to mecz rewanżowy. ŁKS u siebie wręcz rozbił rywalki aż 27 małymi punktami nie dając żadnych szans 3:0. ŁKS na każdej pozycji ma o 2 albo nawet o 3 półki lepsze zawodniczki. W sezonie zasadniczym również ŁKS 2krotnie rozbijał rywalki szybko 3:0. Fortuna daje nam dość "wysoki" under meczowy bo w innych jest np 131,5 po podobnym kursie. Jeśli tylko ŁKS nie prześpi i ten mecz wygra to uważam, że zakład powinien wejść bo chociaż w 1 secie przewaga będzie wyraźniejsza a do typy potrzebujemy "tylko" 3x 25:20.
ŁKS gra już tylko w lidze - Puchar Polski za nimi, Liga mistrzów za nimi więc nie ma po co się oszczędzać a więc wszystkie najlepsze zawodniczki powinny wyjść w pierwszej szóstce.

71

sunxl 2,2M

sunxl

Typer
Dyscyplina: Piłka nożna/Liga Mistrzów
Spotkanie: Manchester City vs Bayern Monachium
Typ: Erling Haaland strzeli gola w 1. połowie
Kurs: 3.30
Bukmacher: Fuksiarz
Analiza:

Gospodarze cały czas liczą się w walce o mistrzostwo Anglii. Na ten moment jest to 6 oczek straty do lidera Arsenalu, ale przypomnijmy, że City ma do nadrobienia jeden mecz oraz podopiecznych Pepa Guardioli czeka bezpośrednie starcie z Kanonierami. Wydaje się, że wszystko jest w rękach ekipy z Manchesteru i warto skupić się na upragnionej Lidze Mistrzów. Można rzec, że szkoleniowiec Obywateli ma obsesję na zdobycie najcenniejszego trofeum w klubowej piłce i blisko było przecież w kampanii 2020/2021, ale w finale to Chelsea okazała się być lepszą drużyną, wygrywając skromnie 1:0. Pomimo sprowadzeniu wielu gwiazd gospodarze nie są w stanie zdominować europejską piłkę. Pomóc ma w tym Erling Haaland, na którego zawsze można liczyć. Czy Norweg ponownie trafi do siatki przeciwko Bawarczykom?

Bayern przeszedł niedawno sporą rewolucję na pozycji trenera. Włodarze ekipy z Monachium zbytnio nie zwlekali i gdy dowiedzieli się, że na rynku dostępny jest Thomas Tuchel, to pomimo pozytywnych wyników osiąganych przez Juliana Nagelsmanna, postanowili skorzystać z okazji i zatrudnić byłego menadżera Chelsea, PSG, czy Borussii Dortmund. Efekt jest taki, że udało się pokonać Borussię Dortmund w Klassikerze, ale już w DFB Pokal trzeba było uznać wyższość Freiburga. Jeżeli ktoś oglądał mecze Bawarczyków pod przewodnictwem Thomasa Tuchela, to nie mógł być do końca przekonany z gry w wykonaniu dzisiejszych gości. Brakuje tutaj zrozumienia oraz przede wszystkim czasu, aby wprowadzić swoje koncepcje i nowy trener Bayernu stoi pod ogromną presją, aby pokonać Manchester City w Lidze Mistrzów. Ważne jest, aby w Anglii nie stracić szans na awans do półfinału. Co pokaże nam dominator niemieckich boisk?

Naturalnie to City jest faworytem w dzisiejszym meczu, ale nie lekceważyłbym Bayernu, który może pozwolić sobie na grę z kontry. Nie zdecyduję się na wytypowanie zwycięzcy i w swoim stylu szukam zakładów pobocznych. Postawiłem na typ, który mówi o tym, że Erling Haaland strzeli gola w 1. połowie. Norweg to naturalnie najlepszy strzelec w Premier League i Ligi Mistrzów w tym sezonie. Na swoim koncie ma odpowiednio 30 bramek w Anglii i 10 w Europie. Można spodziewać się oddania piłki przez Bayern na rzecz City, a ofensywa Obywateli zrobi swoje. Zajrzałem sobie do ostatnich rywalizacji wicelidera Premier League i przyszły zdobywca złotej piłki zdobywał gola w pierwszych 45 minutach w 3 starciach z rzędu! Naturalnie przeciwko Liverpoolowi nie wystąpił, ale w spotkaniach zaliczył bramki:

· z Southampton w 45 minucie gry
· z Burnley w 32 i 35 minucie gry
· z RB Lipsk w 22, 24 i 45+2 minucie gry

Jasne, żaden z tych rywali nie może równać się Bayernowi Monachium, ale nie spodziewam się piłkarskich szachów. Gdzie, jak nie u siebie zbudować przewagę przed trudnym rewanżem na Allianz. Wszystkie oczy będą skupione na Erlinga, a on lubi takie wyzwania. Pamiętam, jak jeszcze w barwach Borussii Dortmund już po 9 minutach rywalizacji z Bawarczykami miał na swoim koncie 2 gole. Czy dzisiaj będzie podobnie? Dawaj Hochland!

100

maarcin14 1,3M

maarcin14

Użytkownik
Spotkanie: Manchester City - Bayern Monachium
Typ: X2
Kurs: 2.27

Analiza:

Witam, dziś jest wtorek, jest to 11 dzień kwietnia, tego dnia zostaną rozegrane pierwsze mecze ćwierćfinałowe w Lidze Mistrzów. O godzinie 21 zagrają Benfica Lizbona z Interem Mediolan oraz Manchester City z Bayernem Monachium. Zwłaszcza to drugie spotkanie zapowiada się ekscytująco, i właśnie jego dotyczy moja analiza. Faworytem według bukmacherów jest drużyna angielska, ale Bayern w tym sezonie Ligi Mistrzów spisuje się bezbłędnie, dlatego moim typem jest remis lub wygrana gości po atrakcyjnym kursie 2.27 w Fortunie. Obie drużyny prezentują poziom na najwyższym światowym poziomie, dlatego szansę oceniam po równo. Manchester City w ostatnim czasie prezentuje wysoką formę, ostatnie 2 mecze w Premier League to dwa zwycięstwa po 4:1 z Southampton oraz Liverpoolem, wcześniej rozbili 6:0 Burnley w FA Cup, w 1/16 Ligi Mistrzów pokonali aż 7:0 RB Leipzig . Te wyniki naprawdę robią wrażenie, ale Bayern Monachium pokazał że potrafi grać z angielskimi zespołami i liczę że dziś to udowodni. Na Manchesterze City może ciążyć presja osiągnięcia tak upragnionego sukcesu w Lidze Mistrzów, Bayern po prostu musi zagrać swoje , jeśli tak będzie z pewnością przysporzą wielu kłopotów Manchesterowi. Bayern w poprzedniej rundzie wyeliminował PSG, nie stracił nawet z nimi w dwumeczu gola. Liczę , że Bayern dziś również zagra dobry mecz, typuję X2.

100

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom