Spotkanie ???? enver Nuggets-Dallas Mavericks
Typ : Dallas Mavericks-4 (remis=zwrot)
Kurs : 3,25
Bukmacher : Bet365
Data: 2011-02-11 04:30
Analiza:
Dallas po meczu z Kings jedzie do Denver i tam dzis o 4.30 naszego czasu zmierzy sie z Nuggets.
Gospodarze również grali dzisiejszej nocy,a mecz mieli bardzo trudny i wymagajacy.Ostatecznie wygrac sie im nie udało ale zagrali mecz na dobrym poziomie.
Melo mimo że zdobył 29 pkt majac skutecznosc 52% nie zagrał na poziomie jaki powinien pokazać.Takie jest moje zdanie, słabo grał w obronie,mimo ze Nuggets nie bronią za dobrze ,a swoją gre skupiaja na ataku i skutecznosci to w tym spotkaniu gdzie zagrozeniem pod koszem mieli być i byli Lee jak i Biedrins ,spodziewałem sie lepszej postawy w obronie. Dorell Wright można powiedziec ,że robił co chciał,a z taka postawą Nuggets ,Mavs bedą rozbijali pod koszem gospodarzy i skutecznie kończyli akcje. Wspomniany Wright miał po tym meczu na koncie 23 pkt , 11 zbiórek jak i az 8 asyst. Nie oglądam za czesto GS ale z tego co sie orientuje to był to najlepszy jego wystep w tym sezonie co o postawie "najlepszych" z ekipy George Karla nie swiadczy za dobrze.
Wiele razy wspominałem ale warto to jeszcze nie jeden raz wspomniec ,Mavs graja zdyscyplinowany basket, w ich grze nie ma improwizacji,a Denver czeka dzis bardzo duży orzech do zgryzienia bo Mavs w obronie graja bardzo dobrze ,a po postawie koszykarzy z Denver wydaje sie że Nowitzki wraz z Kiddem,Terrym beda skutecznie punktować rywali.
Bardzo licze na dobry mecz Chandlera w obronie ,a przedewszystkim w ataku bo pokazuje że gdy ma piłke w rekach to radzi sobie bardzo dobrze pod koszem.
Warto jeszcze w skrócie opisac koncówki obu drużyn w ostatnich meczach ,które odbyły sie dzisiaj w nocy.
Dallas toczyli równa gre w 4 kwarcie z Kings kiedy to w swoje rece sprawe wzieli Terry i Barea rzucajac po trójce i odskakując na pieć pkt.Mimo tego nie obyło sie bez nerwowej koncówki ale gdy dwa osobiste trafił Terry było pewne że Mavs wygrają ten mecz.
Denver skutecznie odrabiali straty i udalo sie to na 1:43 przed końcem meczu po celnym rzucie za 3 pkt Arrona Afflalo.Jednak później sprytna akcja Davida Lee i celna
trójka Elisa dała zwycięstwo GSW.
Polecam grac Mavs nawet z handicapem bo jestem przekonany ze beda przewazac w tym spotkaniu a jeśli nic nadzwyczajnego sie nie wydarzy to Mavs wygrają kolejny 11 już mecz z rzedu.
100