Dyscyplina:
Piłka Nożna – mecz towarzyski
Godzina: 20:45
Spotkanie: Polska - Urugwaj
Typ: Cavani strzeli
Kurs: 2.55
Bukmacher: forBET
Analiza: Moją analizę pisalem kilka dni wcześniej i od tamtej chwili zaszły 2 duże zmiany, po pierwsze i w sumie najważniejsze nie zagra kapitan Naszej kadry Lewandowski, chociaż z drugiej strony może to i lepiej, ponieważ Nawałka będzie mógł się przekonać jak gra reprezentacja bez swojego największego filaru, a takie mecze już nawet na Mistrzostwach przecież mogą się zdarzyć, więc trzeba mieć alternatywę, ponieważ na tą chwilę podczas kontuzji Lewego i Milika nie mamy za bardzo kim "straszyć" przeciwników. Druga sprawa to nie zagra też prawdopodobnie Pazdan, a w jego miejsce ma wystąpić debiutant z Lubina Jarek Jach, w Zagłębiu gra w systemie, który chce testować selekcjoner, więc teoretycznie powinno być ok, bardziej można się obawiać o psychikę. Teraz do sedna z podanych wcześniej propozycji postanowiłem wybrać tą, nie do końca korzystną dla Naszej Kadry, czyli, że strzeli Cavani, kurs i tak już spadł, podobnie jak inne BTS, over 2,5. Poniżej wklejam to co napisałem kilka dni temu:
Moje propozycję na ten mecz przedstawiają się następująco, mój główny typ na ten mecz to obie strzelą, po pierwsze od początku eliminacji do MŚ 18 zagraliśmy 10 meczów eliminacyjnych + jeden towarzyski ze Słowenią, tylko w 2 potrafiliśmy zachować czyste konto, na wyjezdzie z Rumunią i u siebie z Kazachstanem, a nie ma się co oszukiwać, że Urugwaj przewyższa praktycznie wszystkie ekipy, z którymi graliśmy w tym okresie, więc szczerze mówiąc nie wierzę, że uda nam się zagrać na zero z tyłu. Na nasze szczęście z przodu prezentujemy się już o wiele lepiej i szczególnie forma strzelecka Lewego gwarantuje nam w większości meczy gole, dlatego uważam, że całkiem fajny typ jest na bramkę Lewandowskiego, tym bardziej, że wykonuje on i rzuty karne i wolne. Odnośnie typu na powyżej 2,5 gola to wyżej dobrze opisał to ibis i nie mam w sumie nic więcej do dodania w tej kwestii, ostatni typ to bramka Cavaniego, podobnie jak u nas Robert tak w Urugwaju największą gwiazdą i głównym egzekutorem jest napastnik PSG, tym bardziej pod nieobecność Suareza, większość akcji będzie grana na niego, jakiej klasy to jest piłkarz to każdy wie, a o naszej obronie napisałem wcześniej. Słowem podsumowania wydaje mi się, że wszystkie tu wymienione przeze mnie typy mają szansę siąść, a jak będzie przekonamy się w piątek wieczorem. Zapowiada się super mecz na Narodowym, mam nadzieję, że Polscy kibice poniosą Naszych Orłów do wygranej, choć sam wynik w meczu towarzyskim jest sprawą drugorzędną to fajnie by było mieć takiej potentata na rozkładówce
100