>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Typy Dnia - 10.03.2011 (czwartek)

Status
Zamknięty.
djkruko 89,8K

djkruko

Mistrz Czterech Skoczni
Spotkanie : Tampines Rovers - Tanjong Pagar
Typ : Tampines -3.5 AH
Kurs : 3.90
Bukmacher : Bet365
Godzina : 12:30
Analiza :
4 kolejka Singapurskiej ekstraklasy pomiędzy jednym z faworytów ligi Tampines a jej beniaminkiem(6 lat bez gry-nieznane wyniki tej drużyny) ekipą Tanjong. Zespoły te spotkały się ostatnio 7 lat temu w gospodarze wygrali 1:0, 3:0 i 9:0!!! Z meczu na mecz coraz lepiej radzą sobie goście, po laniu od Albirex przyszła porażka 2:1 z Armed(które z roku na rok jest coraz słabsze) i remis u siebie z &quot;Januszami&quot; z Woodlands 0:0. Gospodarze zaś zremisowali na początek ligi z Gomabk i wygrali dwa mecze 5:2 u siebie i 2:0 na wyjeździe. Drużyna gości jest młoda i mało zgrana, potrafi zagrać dobrze by następny mecz zagrać wręcz fatalnie, i tak po dwóch dobrych meczach powinno przyjść rozluźnienie w postaci klęski z Tampines na ich terenie, a gospodarze jak narazie u siebie strzelili w jednym meczu 5 bramek, co prawda stracili dwie, ale dziś nie stracą i powinni tyle samo wbić. Okazuje się z 40-letni Duric jest nadal dużo lepszy niż inni młodsi, widocznie na tą ligę wystarcza. W poprzednim sezonie ekipa Tampines strzeliła najwięcej goli bo 68 u siebie 36.
⛔ 100

johnnygangsta 68

johnnygangsta

Użytkownik
spotkanie:GKS Tychy-Cracovia
typ:1X
kurs:1,80
buk:tobet
Analiza:w Dniu dzisiejszym może dojść do ostatniego spotkania o mistrzostwo polski w hokeju na lodzie po dwóch łatwych i wysokich zwycięstwach Cracovii dziś drużyna z Tych pała rządzą rewanżu za kleske z wczoraj gdzie zostali oni rozbici w pył [rzez Krakowian.Kapitan gospodarzy w udzielonym wywiadzie zapewniał kibiców z Tych ze zrobia wszystko zeby nie pozwolić drużynie Cracovi swietowania mistrzostwa w ich hali myślę ze dziś gospodarze wymęczą zwycięstwo i wszystko rozstrzygnie sie w Krakowie.
⛔ 100

maroon 5,4K

maroon

Użytkownik
Dyscyplina: Snooker (kwalifikacje MŚ)
Godzina : 11
Spotkanie: A.Hamilton - M.White
Typ:2
Kurs:2.62
Bukmacher: Bet365
Na White&#39;a stawialem w poprzednich rundach i dosc latwo wygrywal, najpierw pokonal 10-2 Adama Wichearda a pozniej Mathew Coucha wynikiem 10-3. Hamilton to zawodnik ktory od dawna nie osiaga zadnych korzystych rezultatow , wygrana niefaworyzowanego zawodnika upatruje w tym ze jest on ,,w grze&#39;&#39; rozegral 2 spotkania eliminacyjne i dosc latwo je wygrywal , szczegolnie pokonanie Coucha ktory anonimowym zawodnikiem nie jest pokazuje ze White moze byc czarnym koniem kwalifikacji. Hamilton 41 w rankingu a White 71 jednak ranking jest malo wazny w snookerze , liczy sie akutualna forma i watpie ze Hamilton jest w formie. Na wygranego w tym pojedynku czeka Barry Hawkins a wiec juz bardzo solidny snookerzysta. Szansa przed Whitem jest spora i zobaczymy czy ja wykorzysta.

bzyq 216

bzyq

Użytkownik
Dyscyplina: Hokej na lodzie
Spotkanie: GKS Tychy- Cracovia
typ: over 6,5 goli w meczu
bukmacher bwin
Wczoraj Gieksa zostala rozbita we własnej hali przez Cracovie 3:7. Jeżeli Cracovia dzisiaj wygra to zdobedzie mistrzostwo Polski. Dzisiaj nie podejmuje sie typowania wyniku lecz skłaniam sie ku graniu na over, dlaczego? Oto kilka powodow:
-poprzednie dwa finalowe spotkania zakonczyly sie overami
-ostatnia szansa Gieksy na pozostanie w grze
-Cracovia jesli dzisiaj wygra zakonczy rywalizacje fianlowa
Spodziewam sie w tym meczu wielu bramek..moze nawet koło 2-cyrowej liczby, ale to zobaczymy jak bedzie. Transmisja od 18.00 w TVP Sport
⛔ 100

B 0

baca86

Użytkownik
Dyscyplina Piłka Nożna, Liga Europejska
Spotkanie-Braga-Livverpool
Typ-Remis
Kurs-3,10
Bukmacher-Sporting-bet
Analiza:
Liverpool w LE radzi sobie dużo gorzej niż na boiskach Premier League. W ostatnim meczu wyjazdowym zremisował w słabym stylu z Sparta Prague wynik to (0:0) choć w całym spotkaniu lepiej prezentowała się drużyna gospodarzy. W Liverpoolu Sparta przegrała tylko (1:0) dopiero w tym spotkaniu liverpool pokazał, że jest lepszy od rywala. Myślę, że w tym meczu Liverpool zaprezentuje się podobnie jak w poprzednim wyjazdowym spotkaniu LE. Dlatego stawiam na remis ????
Kiepska analiza.

isenor 7

isenor

Użytkownik
Dyscyplina: hokej na lodzie
Spotkanie: Jihlava-Chomutov
Typ-2
Kurs-1,85
Bukmacher-Expekt
Analiza:
Dziś o 17-30 zostanie rozegrany 4 mecz półfinałowy 2 ligi czeskiej w hokeju na lodzie pomiędzy Jihlava-Chomutov.
Ostatnie mecze Jihlava:
09/03-11 2. liga Czechy, playoff Jihlava vs. Chomutov 1:5
06/03-11 2. liga Czechy, playoff Chomutov vs. Jihlava 6:0
05/03-11 2. liga Czechy, playoff Chomutov vs. Jihlava 3:1
28/02-11 2. liga Czechy, playoff Znojmo vs. Jihlava 1:4
26/02-11 2. liga Czechy, playoff Jihlava vs. Znojmo 2:0
23/02-11 2. liga Czechy, playoff Znojmo vs. Jihlava 1:0
2 zwycięstwa i 4 porażki.Chomutov wygrało 5 i 1 porażka:
06/03-11 2. liga Czechy, playoff Chomutov vs. Jihlava 6:0
05/03-11 2. liga Czechy, playoff Chomutov vs. Jihlava 3:1
26/02-11 2. liga Czechy, playoff Chomutov vs. Hr. Kralove 6:2
23/02-11 2. liga Czechy, playoff Hr. Kralove vs. Chomutov 3:5
22/02-11 2. liga Czechy, playoff Hr. Kralove vs. Chomutov 3:1
Bezpośrednie spotkania wyglądają tak:
05/01-11 2.liga - Gr.A Jihlava vs. Chomutov 3:2
29/09-10 2. liga Czechy Jihlava vs. Chomutov 4:4
4:4 (d.)
5:4 (k.)
02/01-10 2. liga Czechy Jihlava vs. Chomutov 3:4
05/12-09 2. liga Czechy Jihlava vs. Chomutov 5:4
2 zwycięstwa Jihlava,remis i 2 zwycięstwa Chomutov.Liczę że Chomutov wygra dziś mecz i awansuje do finału.
⛔ 100

D 0

deren

Użytkownik
Spotkanie: Tychy-Kraków
Typ: 2
Kurs: 1.8
Bukmacher: Tobet
Analiza ???? zisiaj dojdzie do 3 spotkania w finale polskiej ligi hokeja. tychy podejmują cracovie która ma bonus 1 wygranej wiecej stan rywalizacji 3-0 dla Cracovi. Mysle że bedzie to znów mecz do jednej bramki wczorajszy wynik 3-7 pokazał że nie ma różnicy gdzie grają cracovia jest poprostu o klase lepsza od rywala. Oglądając wczorajszy mecz byłem troszke zniesmaczony postawą gks-u , grając u siebie powinni powalczyć a oni przegrali . Więc to świadczy o klasie rywala który dzisiaj bedzie chciał zakończyć rozgrywki i wygrać w seri 4-0. PozdrO!
⛔ 100

T 215

tyczner

Użytkownik
SPOTKANIE: LEVERKUSEN - VILLARREAL
TYP: 1 (-1.5 HA)
KURS: 3.35
BUK: B365
ANALIZA: Dziś wieczorem o 19 dojdzie do b.ciekawego pojedynku w ramach1/8 LE, pomiędzy w/w drużynami.
Drużyna gospodarzy jest obecnie w fantastycznej formie. Ostatnie 6 spotkań to 5-1-0 a bramki 18-4. Wpoprzedniej rundzie pokonali Metalist Ch. 4-0 na wyjeździe i 2-0 w domu. W bundeslidze zajmuje 2 ozycje za rewelacyjną Borusią , w ostatnim pojedynku pokonali przed własną publicznością Wolfsburg 3-0. A więc o formę strzelecka nie ma obaw.
Z drugiej strony hiszpański Villarreal, mocna drużyna ale chyba złapała zadyszke. Porażka w ostatniej kolejce z Atletico w Madrycie 3-1 a ostatnie 6meczy to 2-3 -1.
W poprzedniej rundzie wyeliminowali włoskie Napoli po wymęczonym zwycięstwie w domu 2-1, i remisie na wyjeździe, dodam że Napoli ostatnio bez formy.
Gospodarze będą chcieli wygrać jak najwyżej by do Hiszpani UDAĆ SIĘ NA WYCIECZKĘ.
Typ na ha -1.5 troszkę ryzykowny ale ten kurs kusi, Jestem pewien ,że Bayer dziś pokona drużynę hiszpańską.
⛔ 100

S 2

sts1x2

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Liga Europy
Spotkanie: FC Twente - Zenit
Typ: 1
Kurs: 2,55
Bukmacher: Pinnacle sports
Analiza:
Ciekawie zapowiadający się mecz pomiędzy ekipą z Holandii a drużyną z Rosji. Jest to dopiero pierwszy mecz więc z pewnością przyjezdni nie będą dążyli za wszelką cenę do zwycięstwa na trudnym terenie jaki jest z pewnością na stadionie Twente. Gospodarze w meczach u siebie spisują się znakomicie zarówno w meczach ligowych jak także pucharowych w tym także we wcześniejszej fazie grupowej ligi mistrzów w której występowali. Twente jest w trakcie sezonu i z pewnością ogranie będzie ich atutem. Zenit chociaż jest mocnym zespołem już na wcześniejszym etapie ligi europy miał problem z meczem wyjazdowym w Szwajcarii, przegrywając spotkanie 2:1 z Young boys Berno. Gospodarze wyeliminowali już jeden rosyjski zespół we wcześniejszej fazie ligi europy wygrywając na wyjeździe z Rubinem Kazan 2:0 i remisując przed własną publicznością. Twente wiedząc że na wyjeździe może im się grać niezwykle ciężko z pewnością będzie nastawione na grę ofensywną oraz zagra o zwycięstwo.
✅ 155

kkazz 9

kkazz

Użytkownik
dyscyplina: p.nozna
spotkanie: CSKA Moscow - FC Porto
typ: 2
kurs: 2,60
buk: Tobet
analiza:
Witam.Dzis o godz. 19.00 rozpocznie sie spotkanie LE CSKA Moscow - FC Porto. Moj typ to wygrana gosci Porto,dlaczego??? Porto prezentuje sie znakomicie w lidze jest liderem i wygrywa wszystko ???? w LE zaliczyli przegrana przed wlasna publicznoscia 0:1 z Sevilla.Porto dzis zagra na CSKA ktore prezentuje sie w kratke,mozliwy jest remis w tym spotkaniu ja jednak daje wieksze szanse na wygrana dla Porto ???? wreszcie dla tego zespolu zaczal strzelac Falcao ???? ktory w dwóch ostatnich spotkaniach zdobyl 3 gole :p Porto jak dla mnie jest faworytem by siegnac po trofeum LE ???? Dzis stawiam na nich a wynik jakim zakonczy sie spotkanie to 0:1 !!!!
✅ 160

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Tenis - Challenger - Sarajevo - Runda 2
Roberto Bautista-Agut v Nicolas Mahut

Typ : Bautista @ 2,75 Bet365

Głównym powodem tego typu jest wczorajsza gorączka Mahuta, po której nie zdecydował się wyjśc na pojedynek deblowy. Jak wiemy stan podgorączkowy strasznie osłabia organizm. Dzisiaj skutki mogą byc nadal odczuwalne. Bautista z tego co sie orientowałem lubi grac na hali.
Ostatnie mecze co prwada lepiej grał Mahut bowiem był w finale poprzedniego Challengera w Cherbourg. Panowie spotkali się dwa razy. Ich bilans to :

4/03/2011 Cherbourg, Francja Ćwierćfinały Europa Kort twardy w hali Mahut, Nicolas 0:2 4:6 4:6
13/10/2010 Rennes, Francja R16 Europa Kort twardy w hali Bautista-Agut, Roberto 2:1 6:4 6:7 6:4

Mi to wystarcza. Ekspertem od tenisa nie byłem, n ie jestem i nie będe, ale ten typ ma ręce i nogi więc tak sobie myśle iż ma szanse ;)
⛔ 100

Otrzymane punkty reputacji: +1
flavious 19

flavious

Użytkownik
Dyscyplina: Hokej
Spotkanie: GKS Tychy (+1) - Comarch Cracovia 2
Typ: 2
Kurs: 2,61
Bukmacher: Tobet
Analiza:

I słówko wyjaśnienia. Pierwszy, domowy mecz Cracovia wygrała róznicą 7 goli. Drugi, wyjazdowy tylko, i aż czterech. Druzyna gospodarzy zagra osłabiona brakiem Grzegorza Pasiuta oraz kapitana tyskiej drużyny - Adriana Parzyszka, Sławomir Krzak, wciąż nie wykurował się po kontuzji kolana, której nabawił się w półfinałowym spotkaniu, a dodatkowo zabraknie pierwszego bramkarza GKSu Arkadiusza Sobeckiego. Nie muszę mówić jak jego nieobecność wpłynie na postawę drużyny...(bez 4 pierwszych zawodników tyszanie radzili sobie już wczoraj - wiadomo z jakim skutkiem)
Dzisiejszy mecz to ostatnia szansa dla gospodarzy na pozostanie w grze o tytuł, zaś dla gości - pierwsza, bezpośrednia okazja na jego zdobycie. Myślę że Pasy nie będą kombinować i odkładać świętowania do kolejnego meczu, który mógłby być rozgrywany na ich terenie i po tytuł sięgną już dziś. A fetę kibice zgotują im po porwocie ????
Comarch Cracovia udowodniła już dwa razy, że jest w zdecydowanie lepszej formie niż gospodarze dzisiejszego meczu i wierzę, że dziś pokaże to po raz trzeci, ostatni juz w tym sezonie.
⛔ 100

keimil 0

keimil

Użytkownik
Dyscyplina Piłka nożna Liga Europejska
Spotkanie: Dynamo Kyiv-Manchester City
Typ: X (handicap 0:1)
Kurs: 4,1
Bukmacher: Expekt
Analiza:
Na dziś wybrałem spotkanie pomiędzy zespołem Ukraińskim a drużyna Angielską nieznacznym faworytem tego dwu meczu są goście którzy mają w swoim zespole więcej gwiazd i wydaje się ze to oni są zespołem który awansuje ale nie grają z zespołem słabym wręcz przeciwnie zespół z Ukrainy nie jest zespołem do bicia potrafili oni rozgromić zespół Besiktasu w dwu meczu 8:1 u siebie gromiąc ich 4:0 dziś oczywiście nie wygrają tyle ale myślę ze będą chcieli wygrać jeśli chcą sprawić niespodziankę. Natomiast Manchester City w pierwszym spotkaniu nie zachwycił remisując z Arisem a dopiero spotkanie u siebie rozstrzygnęli na swoją korzyść. Także zespół angielski nie zachwyca w lidze wygrywają skromnie lub tracą głupio punkty. Uważam że dzisiejsze spotkanie rozstrzygnie się na korzyść gospodarzy i są oni w stanie wygrać z Angielskim zespołem choć dzieli ich różnica klas ale mają kilku znakomitych pilkarzy myślę ze Manchester City pojedzie na Ukrainę żeby jak najlepiej ustawić się przed rewanżem na swoim obiekcie bo jak dotychczas w Lidze europejskiej nie doznali porażki remisując tylko z Juventusem na wyjazdach im nie idzie już tak dobrze. Więc o 21:05 zobaczymy myślę jedno bramkowe zwycięstwo zespołu z Ukrainy ???? ???? ????
⛔ 100

kafi87 9

kafi87

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Liga Europy
Spotkanie: Dynamo Kiev-Man City
Typ: X
Kurs: 3.20
Analiza: Dziś o Godz. 21:05 Odbędzie się spotkanie Pomiędzy Dynamo Kiev a Man City. Dynamo kiev W Ostatnich 6 meczach na swoim stadionie nie przegrali żadnego - a zarazem remisowali 3 z nich. Man city natomiast w ostatnich 6 meczach wyjazdowych odnotował 5 remisów i 1 porażkę.
A więc Typ X będzie tu moim zdaniem idealny.;)
Kiepska analiza.

korazz34 21

korazz34

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Ręczna - Eliminacje ME
Spotkanie: Litwa - Rumunia
Typ: Rumunia -2,5
kurs 2,20
Bukmacher Bwin
Analiza:
Dzisiaj o godzinie 18.00 odbędzie się spotkanie pomiędzy Litwą a Rumunią.
Litwa raczej nie liczy się w tej dyscyplinie, co potwierdzają statystyki ponieważ na ME wystąpiła tylko raz w roku 1998 i zajęła wtedy 9 miejsce. Rumunia na ostatnich MŚ według mnie grała całkiem dobrze lecz miała silna grupę co uniemożliwiło jej awans do nastopnej fazy. Myślę że dzisiaj Rumunia wygra co najmniej 3 bramkami i potwierdzi wyższość nad Litwą.
Kiepska analiza.

krzysiu 3,3K

krzysiu

Użytkownik
Dyscyplina: Tenis
Spotkanie: Fischer vs Kavcic
Kurs: 3,20
Buk: Bwin
Data/godzina rozpoczęcia: 10-03-2011/13-30
Analiza:
Ponownie zaglądam do Sarajewa, do challengera, i ponownie szukam niespdodzianki w kolejnym meczu. Austriak Fischer nie jest faworytem tego spotkania, choc nie przekreślam osobiście szans tego tenisisty. Widzę w tym jeszcze młodym graczu potencjał, uważam, ze stac go na dobre spotkanie. W pierwszej rundzie bez większych problemow bez straty seta uporał się z zawodnikiem gospodarzy Raspudicem. Jest to zawodnik praworęczny. Jego najwiekszych dorobkiem jest wygranie challengeru. Najwyżej w rankingu ATP był na 117 miejscu. Dysponuje oburęcznym backhandem. Faworytem, ale byc może niewłaściwym wydaje się byc Blaz Kavcic. jest to słoweński tenisista. Wyzej sklasyfikowany w rankingu ATP. Rozstawiony w tym turnieju z dwójką. Jak narazie wygral piec challengerów. To jego największe sukcesy. ma podobne umijętności do przecwinika. W pierwszje rundzie ogral Brkica. Co przede wszystkim przemawia za Fischerem. Uważam, ze fakt, iże jeżeli obaj zawodnicy grali za sobą dwukrotnie, dwukrotnie z tych pojedynków zwycięsko wychodził Austriak. Uważam, ze te nie faworyzowanie Fischera moze przyczynic się do tego, ze sprawi niespodziankę i wyeliminuje wyżej notowanego rywala-powodzenia
✅ 220

W 115

werg

Użytkownik
LE
Dynamo Kijów v Manchester City
Kurs: 2.50
Bukmacher: bet365

W jednym z ośmiu ciekawie zapowiadjących meczów LE zmierzą się ze sobą kijowskie Dynamo z Machesterem City. Ciężko wskazać faworyta tego spotkania, świadczą o tym wyrównane kursy zasugerowane przez bukmacherów na każdą z trzech możliwości. Za Manchesterm przemawia fakt, że są w trakcie sezonu ligowego w przeciwieństwie do Dynama, chociaż mogą być też bardziej zmęczeni tego nie wiemy, możemy tylko przypuszczć. Jeśli chodzi o serię ostatnich spotkań to MC po przegranym na Old Traford derby ze swoim rywalem zza miedzy 1-2 zanotował 4 wygrane i 2 remisy. Stołeczny klub naszych wschodnich sąsiadów dopiero wznowił rozgrywki ligowe i po odprawieniu z kwitkiem Besiktasu Stambuł w 1/16 LE, któremu w dwumeczu zaaplikował 8 bramek tracąc zaledwie jedną, uporał się z Metalurgiem w Doniecku 2-0. Widać, że są oni dobrze przygotowani do sezonu. Decydującą dla mnie rzeczą wskazującą faworyta tego spotkania jest większe doświadczenie Dynama na arenie rozgrywek o europejskie puchary w LM brali udział w większości edycji sprawiając problemy nie jedenu rywalowi z górnej półki. Na pewno atutem będzie także własne boisko czyli stadion im. W.Łobanowskiego, stadion Olimpijski, który na pewno zgromadzi ogromną rzeszę fanów kijowskiego klubu, którzy dopingiem poniosą swoją drużynę do zwycięstwa na krezusami z Wysp Brytyjskich.
✅ 150

edyp 186

edyp

Użytkownik
http://forum.bukmacherskie.com/f43/typy-dnia-10-03-2011-czwartek-56422-2.html#post2152340
Przypuszczam, że ten typ będzie zaliczony jako kiepska analiza, więc daję swoją analizę do tego typu.
Jeśli typ kolegi będzie zaliczone, proszę o skasowanie posta i nie liczenie mojego typu. Z góry dziękuję.
PILKA NOZNA
Braga - Liverpool
ty: X
kurs: 3,24
pinnacle

Dzisiaj spotkanie Ligi Europejskiej między Liverpoolem a Bragą. A właściwie między Bragą a Liverpoolem.
Braga w swojej lidze słabo, dopiero 6 pozycja i dorobek 31 pkt. A bilans ich meczy to 9-4-9. Do Lidera tracą 31 pkt. Widać, że nie jest to sama drużyna co rok, a nawet pół roku temu. Liverpool w Anglii ma sytuację podobna do Bragi w Portugalii. 6 miejsce z dorobkiem 42 pkt i bilans meczy 12-6-11. Strata do lidera 18 pkt. Jest jednak pewna różnica. Braga ma zdecydowanie progres spadający. Wraz z trwaniem sezonu ich sytuacja wygląda coraz gorzej. Natomiast w Liverpoolu wręcz przeciwnie. Od nowego roku, od czasu jak zmienili trenera zaczęli grać świetnie. Dobre transfery, nowy trener i od razu wyniki. Wystarczy powiedzieć, że ograli w lidze już Chelsea 1-0 na wyjeździe i Man United u siebie 3-1. Na Anfield od bardzo dawna nie było tak dobrze, jak jest teraz. Ten sezon w lidze i tak już jest stracony i zostaje tylko walka o puchary, ale na prawdę wygląda to bardzo, ale to bardzo dobrze jeśli chodzi o najbliższą przyszłość klubu. Wszystko to sprawia, że faworytem do awansu jest moim zdaniem zdecydowanie Liverpool. Jednak typujemy tylko i wyłącznie dzisiejszy mecz. Dlaczego typ na remis? Forma Bragi u siebie i Liverpoolu na wyjazdach. Braga u siebie bilans 7-1-3 w lidze, Liverpool na wyjazdach 3-2-9. Wyrównuje to szanse obu klubów w dzisiejszym meczu. Moim zdaniem będzie dziś 0-0. Livepool na pewno nie rzuci się do ataku w pierwszym meczu i remis i w zupełności zadowoli. Nie zagra Gerrard i Suaraz więc tym bardziej remisem powinni być zadowoleni. Braga natomiast nie ma nic do stracenia. Zapewne spróbują zaatakować, ale moim zdaniem przy dyscyplinie Liverpoolu w obronie na niewiele się to zda. A wraz z upływem czasu nawet i gospodarze zaczną &#39;szanować&#39; remis i grać spokojniej. Podsumowując. Liverpool zdecydowanym faworytem do awansu, jednak w pierwszym meczu szanse wyrównane i stawiam na remis. Remis to wynik, który usatysfakcjonuje obydwa zespoły. Typuję 0-0, 1-1 lub ewentualnie 0-1.
⛔ 100

R 1,6K

radomiak1910

Użytkownik
Tenis, ATP Indian Wells
godzina rozpoczecia: 20-00
Starace Potito- Donald Young
typ: 2-0
4.10
Betsson
Analiza
Dziś w spotkaniu pierwszej rundy turnieju Indian Wells reprezentant gospodarzy Donald Young spotka sie z Wlochem Potito Starace.
Faworytem bukmacherow jest Amerykanin ja jednak mam nieco odmienne zdanie na ten temat. Wloch jest aktualnie 47 zawodnikiem rankingu atp. Amerykanin jest o prawie 100 miejsc dalej, plasuje sie na 143 miejscu. Poza tym ze gra przed wlasna publicznoscia nie ma moim zdaniem atutow by wygrac dzisiejszy mecz. Young musial przebijac sie przez kwalifikacje. Wygral dwa pojedynki, bez straty seta, jednak za rywali mial niezbyt znanych Siwego i Kudlę, ktorych pokonal w identycznym stosunku 6:2 7:6. W obu tych spotkaniach Young popelnial jednak sporo bledow serwisowych co moze nie wrozyc dobrze przed spotkaniem z Wlochem. Nie od dzis wiadomo ze Starace preferuje korty ceglane. Jednak w Indian Wells korty nie sa az tak szybkie, wiec tu upatruje szansy dla Wlocha. Ostatnie dwa turnieje Wlocha to porazki w pierwszych rundach, jednak nieco wczesniej w Santiago osiagnal polfinal imprezy natomiast w Costa De Suipe cwiercfinal turnieju. Ponadto Starace w tym roku byl rowniez w cwiercfinale turnieju w Sydney, gdzie jest podobna nawierzchnia do tej na ktorej przyjdzie im sie dzisiaj zmierzyc. Young nie moze sie pochwalic w tym sezonie tak dobrymi wynikami. Tylko jeden raz w tym sezonie udalo mu sie przejsc runde w turnieju glownym, bylo to w San Jose gdzie ogral Dustina Browna. Young przeszedl rowniez kwalifikacje do AO, jednak odpadl szybko w I spotkaniu turnieju glownego. Starace mimo ze jego ulubiona nawierzchnia jest clay to na hardzie rowniez grac potrafi. Posiada niezly serwis i potrafi konczyc uderzenia zza linii koncowej, szczegolnie z forehandu. Wloch potrafi rowniez grac agresywnie, co moze mu dzis pomoc w zwyciestwie nad Donaldem. Obaj zawodnicy nie mieli jeszcze okazji spotkac sie na korcie. Sadze jednak, ze dzis mimo atutu wlasnej publicznosci Donald Young bedzie po raz kolejny w tym sezonie musial rozstac sie z turniejem juz w pierwszej rundzie. W moim odczuciu bardziej doswiadczony Wloch powinien dzis awansowac do II rundy.
⛔ 100

L 125

lemrak29

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna, Liga Europejska - 1/8 finału
Spotkanie: Benfica Lizbona - Paris St. Germain
Kurs: 1,57
Analiza:
Dzisiaj o godz. 21:05 czasu polskiego rozpocznie się spotkanie 1/8 finału LE pomiędzy Benficą Lizbona a PSG. Drużyna gospodarzy wprawdzie przegrała ostatnio 1:2 w Bradze ze Sportingiem, lecz pomimo tego ma już praktycznie zapewnione 2 miejsce w Zon Sagres, a co za tym idzie udział w eliminacjach LM. Na mistrzostwo Portugalii już raczej nie ma szans (11 pkt. straty do liderującego FC Porto), więc spokojnie może się skupić na rozgrywkach Ligi Europejskiej. Co ciekawe, Benfica jest niepokonana na własnym boisku od 7/12/2010 r., kiedy to 3 pkt. z Estadio da Luz wywiozło Schalke 04 Gelsenkirchen (LM, Gr.B). Paryżanie z kolei ostatnimi czasy nie zachwycają, w minioną niedzielę przegrali na wyjeździe ze słabiutkim AJ Auxerre, a wcześniej ledwo zremisowali na Parc des Princes z broniącym się przed spadkiem z Ligue 1 RC Lens, w 1/16 finału LE dwukrotnie dość szczęśliwie podzielili się punktami z białoruskim BATE Borysov (awansowali dzięki bramkom strzelonym na wyjeździe), w Pucharze Francji drugoligowe Le Mans zdołali pokonać dopiero po dogrywce. W dodatku w dzisiejszym meczu nie zagra kilku podstawowych graczy ekipy gości. Dlatego też moim zdaniem Benfica dziś odniesie zwycięstwo.
✅ 57

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom