>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

• Nowy projekt na forum!
    Podziel się swoim kuponem!

• Zaobserwuj nasze profile na Insta, X oraz FB i zgarnij gwarantowaną nagrodę!
    SOCIAL MEDIA!

Typy Dnia - 07.09.2013 (sobota)

Status
Zamknięty.
ebi85 212

ebi85

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Polska, II liga zachodnia
Spotkanie: Zaglebie Sosnowiec - Calisia Kalisz
Typ: Zaglebie Sosnowiec (handicap 0-1)
Kurs: 1.74
Bukmacher: betsson
Analiza:
Na dzis proponuje mecz II ligi zachodniej naszego kraju, gdzie Zaglebie Sosnowiec zmierzy sie z Calisia Kalisz. Zespol z Sosnowca wspierany przez mistrzow Polski czyli Legie Warszawa typowany jest do awansu do wyzszej klasy rozgrywkowej. Poczatek sezonu nie jest dobry w wykonaniu Sosnowiczan zajmuja 9 miejsce i w 6 meczach zanotowali 2 zwyciestwa, 2 remisy i 2 porazki. Zespol z Kalisza zajmuje ostatnie miejsce w lidze i jak do tej pory zgromadzil 0 punkty. Odniosl 6 porazek a dwie ostatnie wyraznie po 0-4. Wydaje mi sie ze inny wynik jak zwyciestwo gospodarzy w tym meczu nie wchodzi w gre i stawiam pewne minimum dwubramkowe zwyciestwo Zaglebia Sosnowiec.
⛔100

szyma2 22

szyma2

Użytkownik
Dyscyplina: Tenis, US OPEN
Spotkanie: N. Djokovic- S. Wawrinka
Typ: S. Wawrinka
(+2.5 Sets)
Kurs: 1.6
Bukmacher: Pinnacle
Analiza:
Kolejny raz postawię dziś zakład +2,5 seta na Wawrinke. Wiele osób na forum obstawia tu nawet wygraną Szwajcara, ja jednak aż takim optymistą bym nie był bo Novak to jednak nr jeden światowego tenisa. Ktoś może powiedzieć - rankingi nie grają... Może i nie grają ale nr1 musi jednak osiągać najlepsze wyniki i moim zdaniem dziś świetna przygoda Szwajcara z US Open dobiegnie końca lecz absolutnie nie stanie się to w 3 setach. Stasiu grać w tenisa potrafi a to co pokazał z Murrayem zasługuje na szacunek. Kto oglądał jednak tamto spotkanie wie co wyczyniał Andy i co ten chłopak ma w głowie... Serb wydawało się gładko pojedzie Jużnego 3-0 jednak ostatecznie rusek ugrał jednego seta by w decydującym przegrać 0-6. Novak może nie jest w życiowej formie ale takich graczy jak Wawrinka, nr1 musi pokonywać i wierzę, że dziś zrobi to w 4 lub 5 setach bo Stasiu meczu do 0 na pewno nie odda.
✅60

pingwin 117

pingwin

Użytkownik
Tenis US OPEN ????
Spotkanie: Nadal - Gasquet
Typ: over 35,5 gema
Kurs: 3,75
Bukmacher: Unibet

Nie zgadzam się z licznymi typami, jakoby Nadal miał szybko skończyć ten mecz. Tak naprawdę nie miał w tym turnieju jeszcze godnego przeciwnika który nie przestraszyłby się go. Kohlschreiber coś tam próbował, jednak nie potrafił wykorzystać tego że wygrał pierwszego seta i w dalszej fazie meczu nie wywierał odpowiedniej presji co poskutkowało kolejnymi trzema szybkimi jednostronnymi setami dla Nadala. Ale w tamtym meczu także padł over gemowy. Jeden wyrównany set 7:6 potem 4:6 3:6 i 1:6 spokojnie gwarantuje powodzenie typu. Myślę że i tym razem będzie podobnie. Halo, przecież to półfinał wielkiego szlema, tu nikt nie znajduje się przez przypadek. Gasqueta można nie lubić, można mu wypominać jego słabą psychikę, ale jednak nie jest tu przez przypadek tylko dzięki ciężkiej pracy i dobrej grze na przestrzeni całego turnieju. Mogłoby się wydawać że odpadnie już z Raonicem, wiadomo przecież że Francuz zwykle przegrywał długie cztero czy pięciosetówki przez swoją słabą kondycję, jednak teraz nic podobnego się nie stało. To Raonic opadł z sił a on to wykorzystał. Wielu myślało także że odpadnie z Ferrerem gdy Hiszpan doprowadził do stanu 2:2, a jednak piąty set to popis Gasqueta. Francuz notuje tutaj swój drugi półfinał w karierze, dlaczego by nie pokusić się o coś więcej ? Jak sam podkreślił w wywiadzie po meczu z Ferrerem nie ma nic do stracenia. Na pewno będzie grał agresywnie i starał się skracać wymiany używając swojego potężnego BH po linii, jestem pewien że to wystarczy chociażby do wygrania jednego seta i zostawienia po sobie dobrego wrażenia.
⛔100

sheller92 7

sheller92

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna I liga
Spotkanie: Nowy sacz - Dolcan Ząbki
Typ: 2
Kurs:2
Buk:Bet365
Analiza:
Wybrałem że wygrają goście, dolcan obecnie zajmuję 2 miejsce w tabeli mając 14 pkt , na 6 rozegranych meczy Dolcan nie przegrał ani jednego 4-zwycięstwa i 2 remisy !
Zwycięstwo między innymi z Flotą Świnoujście 2-1 i remis na wyjeżdzie z Wisła Płock 2-2.
Stosunek bramek 16:5 !! Czyli bardzo dobry wynik jak na 1 lige, a dopiero rozegrano 6 meczy !
Sandecja nowy sącz zajmuję obecnie przedostatnie miejsce w tabeli czyli 17.
U siebie nie wygrali żadnego meczu ! Nie trafiając żadnego gola ! stosunek bramek u siebie 0-5 !
Natomiast Dolcan nie przegrał ani jednego meczu na wyjeździe wygrywając 0-5 z Olimpią Grudziądz , i remisując z wisła i olsztynem !
Najlepsi strzelcy Dolcana Ząbki to Piesio G. i Zjawiński którzy zdobyli po 5 goli ! i jeszcze możemy dać Tarnowskiego który zdobył 3 bramki !
Natomiast w nowym sączu jedynym strzelcem którzy zdobył 1.5 + bramek to Falowski który zdobył 2 bramki !
Wydaję mi się że statystyki mówią same za siebie i mam nadzieję że siądzie bo sam obstawiam ten mecz !
Pomogłem? Dzięki ????
⛔100

ramzesa 13,8K

ramzesa

Forum VIP
Miedź Legnica - Górnik Łęczna
Górnik +0,25
1,82
Bet365

Rafał &quot;boski&quot; Ulatowski z Miedzi zrobił dramat. Drużyna, która personalnie sięga szczytu tabeli w praktyce jest na samym dnie. Facet niezbyt ma koncepcję na grę, a klub stara mu się za wszelką cenę pomóc sprowadzając na testy młodego napastnika HSV oraz Marcina Burkhardta.
Największy problem Miedzi to brak pomysłu na grę, bo napastników drużyna z Legnicy ma świetnych. Chcieli bazować swoje ataki na szybkim wyprowadzaniu piłki, ale jak widać nie przekłada się to na rezultaty.
Łęczna na chwilę obecną jest lepiej pozbierana po również przeciętnym starcie sezonu. Ugrają minimum remis w tym spotkaniu. Jeszcze kilka kolejek i Ula leci.
✅82

Otrzymane punkty reputacji: +3
stanley-63 1,3M

stanley-63

Typer
Dyscyplina - Piłka nożna Anglia ( league 1 )
Spotkanie - Crewe : Peterborough
Typ - Peterborough
Kurs - 1.85
Buk - Bet365
Analiza :

.. mój typ na dziś to spotkanie w ramach 5 kolejki w Angielskiej League One pomiędzy Crewe a Peterborough . Gospodarze na odległej pozycji z 1 zwycięstwem 1 remisem i 3 porażkami zajmują 19 miejsce ich bilans bramkowy to 5:12 czyli fatalnie , natomiast goście jak dotąd idą świetnie ich bilans to 4-0-1 i bramki 12:5 czyli odwrotność do gospodarzy i w tabeli 3 miejsce , w meczach wyjazdowych gości a były ich dokładnie 2 to 2 zwycięstwa no i te bramki 9:2 , w ostatnim pojedynku wyjazdowych zagrali koncertowo i pokonali Tranmere aż 5:0 a wcześniej 4:2 ograli Notts County , a gdy spojrzymy na H2H pomiędzy nimi to goście wyglądają całkiem dobrze i tak na 4 pojedynki jeszcze nie zaznali porazki bilans 0-2-2 bramki 3:6 dlatego myślę że Peterborough nie straciło nic z formy i powinni zainkasować kolejne 3 pkt . Pozdrawiam !
⛔100

maer 347K

maer

Typer A-League
Dyscyplina: Piłka nożna - Hiszpania ( Segunda Division )
Spotkanie: Alaves - Sabadell
Typ: 1
Kurs: 1.80
Data: 07.09.2013
Godz: 18.00
Bukmacher: WilliamHill
Analiza:
Zapraszam na czwartą kolejkę Segunda Division w Hiszpanii.
W meczu zmierzą się Alaves - Sabadell oraz Sabadell.
Alaves w tym sezonie jest beniaminkiem tej klasy rozgrywkowej i w swoich trzech meczach raz przegrał oraz dwa razy zremisował co daje tej drużynie obecnie siedemnaste miejsce w tabeli, bilans bramek 2-3.
Sabadell zdobył trzy punkty w trzech meczach raz wygrywając oraz dwa razy ponosząc porażkę i zajmuje w tym momencie piętnaste miejsce w lidze, bilans bramek 4-5.
Mój typ to jedynka, moim zdaniem obie drużyny mają podobny potencjał lecz to Alaves gra przed własną publicznością i czas już żeby zdobyło pierwsze trzy punkty u siebie w tym sezonie a, Sabadell po pierwszym meczu wygranym u siebie potem przegrało pozostałe dwa i zalicza chyba właśnie spadek formy dlatego to jest tez szansa dla gospodarzy dzisiejszego meczu.
⛔100

zendi94 237

zendi94

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna , Anglia (League One)
Spotkanie: Crawley Town - Gillingham FC
Typ: 1
Kurs: 1.85
Bukmacher: bwin
Analiza:
Witam , dzisiaj o godzinie 16stej solidnie grająca u siebie drużyna Crawley podejmie beniaminka z Gillingham. Gram ten typ przez uwagę na to jak drużyny spisują się u na własnym stadionie jak i na wyjezdzie. Crawley u siebie ma bilans 1 wygranej i 1 porażki z tym , że to była pierwsza porażka crawley na własnym stadionie od lutego bieżącego roku! Myślę , że ostatnia porażka z Rotherham u siebie była tylko wypadkiem przy pracy i dzisiaj zgarną komplet punktów. Gillingham z kolei nie potrafi wygrać meczu na wyjeździe od również lutego tego roku.. beniaminek legitymuje sie bilansem na wyjazdach 1 remis i jedna porażka.. słabo. Goście jeszcze w tym sezonie nie wygrali i myślę , że po tym meczu nic sie nie zmieni.. a gospodarze wygrają po raz 3 w tym sezonie co pozwoliłoby im wskoczyć przy dobrych wynikach rywali na 4 miejsce w tabeli. ????
✅85

krzosz1987 1,2K

krzosz1987

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Polska, 1.Liga
Spotkanie: Miedź Legnica - Górnik Łęczna
Typ: X
Kurs: 3.25
Bukmacher: Bet365
Analiza:
Trener Rafał Ulatowski dostał ultimatum, albo wydostanie Miedź ze strefy spadkowej w 3 najbliższych kolejkach albo może pakować manatki i zająć się ... komentowaniem meczów dla TVP. Według mnie zarówno tego ultimatum ani oczywiście oczekiwań przedsezonowych (Miedź miała przecież walczyć o awans) trener Ulatowski nie jest wstanie spełnić i według mnie najlepszym rozwiązaniem dla zespołu z Legnicy byłoby pożegnanie się ze szkoleniowcem już teraz, bo przecież ta drużyna ma potencjał by walczyć o zdecydowanie inne cele.
Dziś Miedź podejmie Górnik Łęczna, Górnik jest obecnie na fali. Po nieudanym starcie ostatnio zanotował 3 zwycięstwa, podobać może się gra (skuteczność) Łukasza Zwolińskiego. W Górniku od dawna problemem był właśnie skuteczny napastnik gdy formę złapał Zwoliński widać, że gra zespołu z Łęcznej wygląda naprawdę bardzo dobrze.
Faworytem tego spotkania wydają się więc goście, ja jednak nieco asekuracyjnie zagram w tym spotkaniu podział punktów. Górnik jak już wspomniałem wygrał 3 kolejne mecze w lidze, taka seria nie przytrafiła się zespołowi z Łęcznej od bodaj dwóch latach. O przedłużenie będzie ciężko ponieważ grają na wyjeździe a jak pamiętamy z poprzedniego sezonu wyjazdy to nie jest najmocniejsza strona Górnika.
Wydaje mi się więc, że w tym spotkaniu ani seria meczów Miedzi w lidze nie zostanie przerwana, ani seria zwycięstwa Górnika nie zostanie przedłużona. Miedź z Ulatowskim nic wielkiego nie jest wstanie osiągnąć a wydaje mi się, że Górnik byłby bardzo zadowolony gdyby udało im się wywieść remis z Legnicy.
⛔100

maro-17 789

maro-17

Użytkownik
Dyscyplina: Koszykówka - EuroBasket 2013
Spotkanie: Chorwacja - Polska
Typ: HT/FT 2/2
Kurs: 5,00
Analiza:
Żeby nie było, że piszę analizę pod typ to od razu zaznaczam, że stawkuję go 1/10. Co nie zmienia faktu, że widzę spore szanse na powodzenie.
Po pierwsze nie przesadzałbym z tą Chorwacją. Bo o ile współpraca Sarića z Tomićem na tym Eurobaskecie układa się przyzwoicie tak już ich indywidualne popisy nie są najwyższych lotów. Zdobycie tylko 40 pkt przeciwko Hiszpanii to po prostu no comment a już tylko 3 pkt zdobyte w ostatniej kwarcie to śmiech na sali. Przypominam, że my bez wielkich gwiazd 2 lata temu również w meczu otwarcia przegraliśmy z Hiszpanami tylko 78:83.
Dalsza sprawa to te gwiazdy, których nie było 2 lata temu a są teraz. Trzeba jasno przyznać, że gramy słabo również &quot;dzięki&quot; nim. Dają dupy po całości i tyle. Nie zmienia tego nawet dobra zdobycz punktowa w meczu z Czechami Lampego bo prócz tego niemożliwym jest aby taki zawodnik miał tyle niecelnych rzutów i tyle strat z niecelnymi podaniami włącznie i do tego tak łatwo dawał się ogrywać przez przeciwnika i łapał tyle fauli, które wiadomo czym skutkują. Myślę, że jest duża szansa biorąc pod uwagę ostatnią fatalną końcówkę naszych, że Maciuś z Marcinkiem wyjdą dziś z zadziorem i przełamią się bo naprawdę momentami ręce opadają patrząc na ich poczynania.
Cieszyć może na pewno dobry mecz mojego ulubionego zawodnika tej reprezentacji czyli Kelatiego. Nie był do perfekcyjny występ ale na pewno bardzo dobry. Pokazał, że potrafi trafiać w ważnych momentach i w dodatku zaczął wykorzystywać swój drybling przez co koledzy mogli być wyprowadzani na dobre pozycje rzutowe. Na plus na pewno Koszarek. 1 kwartę z Czechami zagrał tak jak cały tamten Eurobasket na Litwie ciągnąć naszą reprezentację. Oby dziś na tym poziomie zagrał dużo więcej minut bo nic nie mając do Krzyśka Szubargi ale sorry - nie ten poziom ani nic koło niego niestety. Aaa no i oczywiście nie można zapomnieć o Ignerskim, świetny mecz i chodzą słuchy, że zacznie dziś w pierwszej piątce - jestem za, trzeba coś kombinować, zmieniać skoro nie idzie. A przecież może to wyjdzie na dobre, bo później za niego wejdzie Lampe, będzie bez fauli i może będzie przez to grał dużo lepiej. Oby.
Oczywiście trzeba wspomnieć też trochę o SG po obu stronach. Wg. mnie rzucający obrońca to u nas najsłabiej obsadzona pozycja. Chyliński czy Waczyński nie spełniają oczekiwań takiej imprezy jaką jest EuroBasket. Za to Chorwaci na tej pozycji mają świetnego Bogdanovića, który jak do tej pory jest najlepiej średnio punktującym zawodnikiem naszego dzisiejszego rywala.
I na koniec czemu HT/FT. Po pierwsze myślę, że biorąc pod uwagę wszystkie niespodzianki albo inaczej nieoczekiwane wyniki na tym turnieju to Unibet trochę przesadził z tym kursem 5,00. Po drugie i tak miałem grać w stronę Polaków i tak przemyślałem, że albo zaczną tak jak z Czechami, to się nie zmieni do końca i wygrają ten mecz albo będzie lipa i wątpię aby byli w stanie odrobić jakiekolwiek straty i zejść z boiska zwycięsko. A więc jeśli stawiać coś w stronę naszych to dla mnie tylko tak bo nic innego nie ma sensu. Powodzenia !
⛔100

machete 1,4K

machete

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna - Holandia Topklasse
Spotkanie: Noordwijk - Kozakken Boys
Typ: over4.5
Kurs: 2.70
Godzina: 14:30
Tyle dzisiaj spotkań do wyboru że można zwariować ;) Wybrałem dosyć ryzykowny typ z 3 ligi Holenderskiej (Topklasse Sobotnie, bo jest jeszcze druga grupa która gra w niedziele).
Po dwóch kolejkach ostatnie w tabeli Noordwijk podejmuje czwarte Kozakken.
Gospodarze oba spotkania przegrali z kretesem, najpierw na swoim boisku z GVVV 1-4 a ostatnio dostali niezłe lanie na wyjeździe z Excelsior &#39;31 aż 2-7.
Pomiędzy tymi spotkaniami wygrali skromnie 1-0 w pucharze z rywalami z tego samego poziomu rozgrywek WKE, trzeba przyznać że dość szczęśliwie bo gola zdobyli w 90 minucie.
Goście zupełnie w innych nastrojach, dwie wygrane: wyjazdowa z Rijnsburgse Boys 2-1 i u siebie kanonada 4-3 z Barendrecht. Również jak przeciwnik przeszli do następnej rundy pucharu pokonując 2-1 u siebie BE QUICK 1887 (też drużyna z Topklasse, gr. niedzielna).
W obu ekipach nie ma żadnych zawieszeń i kontuzji.
Jak ktoś nie chce bardzo ryzykować do over3.5 jest w unibecie po kursie @1.70. Liczę oczywiście na masę bramek!
⛔100

B 9,6K

bonustagpl

Użytkownik
Dyscyplina: Tenis
Zdarzenia : Nowak - Wawrinka
Typ: Obaj wygraja co najmniej 1 seta - TAK
Kurs: 1,7
Buk: WillHill
Game, Set, ale kto wygra cale spotkanie ? Nikt tego nie wie, aczkolwiek mozna spodziewac sie bardzo zacietego i wyrownanego spotkanie. Czyzby ?. Czy Wawrinka wygra chociaz jednego seta? Moze nawet trzy. Nikt nie przewidzial ze zajdzie tak daleko i nikt stawial ze wygra do zera z Murayem.
Nowak Djokovic ma za soba lata karierery i zwyciestwa w wielkich szlemach. W meczu z Beckerem widzialem go jak lapal zadyszki, i gdyby to byl lepszy tenisista to na pewno by mogl to wykorzystac i urwac chociaz jednego seta.
Kto wygra ten mecz ? Nie wiem ale wieksze jest prawdopodobienstwo ze obydwaj wygraja po jednym secie niz jakbym stawial na zwyciestwo Nowaka lub Wawrinki.
Good Luck.
✅70

P 13

piotrekpoker

Użytkownik
Dyscyplina: Siatkówka, Mistrzostwa Europy
Spotkanie: Serbia - Czechy AH (0:1.5)
Typ: Czechy +1,5 seta
Kurs: 3,25
Bukmacher: Betsafe
Godzina: 17.00
No cóż, w jaki sposób Serbki przegrały wczoraj IV seta tego nie mogę zrozumieć i nie zrozumiem. Prowadząc 24-19, gdy brakuje jednego punktu do końcowego triumfu powinno się skoncentrować na tej jednej konkretnej akcji dającej zwycięstwo. Serbki tego zrobić nie potrafiły i zapłaciły za za to słoną karę. Co z tego, że ich liderka Brakocevic zdobyła 23 punkty a Cebic miała 50 % perfekcyjnego przyjęcia. Mecz przegrały i to się tylko liczy. Czeszki wczoraj zagrały dobre spotkanie, no może poza końcówką IV seta kiedy straciły kilku punktową. Poza momentami, kiedy Pepickowe miały problemy z przyjęciem zagrywki Polek grały całkiem dobrą siatkówkę i jeżeli dzisiaj potwierdzą taką formę to kto wie, może będzie kolejna sensacja. Oczywiście nie zapominam Anecie Havlickovej, która może posturą nie przypomina ani siatkarki ani jakiejkolwiek sportsmenki to i tak wczoraj wzięła całą grę na siebie. 32 punkty w meczu doprowadziło Czeszki do zwycięstwa w tym spotkaniu i kto wie czy to było ostatnie słowo naszych sąsiadek. Dzisiejszy mecz będzie bardzo istotny dla Serbek. To one są pod ścianą i muszą sobie dzisiaj poradzić na pewno z dużą presją. Albo dzisiaj wygrają łatwo i wrócą do świata żywych, albo mecz z Polkami będzie dla nich &quot;to be or not to be&quot;. Akurat ta presja dla podopiecznych Terzica może być dużym problemem. Patrząc na historię spotkań to ostatnie mecze wygrywały Serbki po 3:0, no ale to wszystko po wczorajszym wyczynie może nie mieć żadnego znaczenia.
⛔100

B 4

bialy1922

Użytkownik
Dyscyplina: Siatkówka kobiet
Spotkanie: Niemcy - Holandia
Typ: Holandia
Kurs: 4,25
Bukmacher: Bet365
Analiza: Na dziś wybrałem spotkanie grupy A Mistrzostw Europy w którym gospodynie turnieju spotkają się z reprezentacją Holandii. W pierwszym meczu o dramatycznej końcówce uległy Turczynkom, które oprócz Rosjanek są głównym faworytem do zwycięstwa w tym czempionacie. Niemki z kolei pewnie ograły outsiderki grupy Hiszpanki 3:0, ale w spotkaniu z Holenderkami to nie one są dla mnie faworytem. Po stronie przeciwniczek gra wiele utytułowanych zawodniczek, jak np. Manon Flier czy Debby Stamm, które reprezentują barwy najlepszych klubów w Europie. Do tego zdają one sobie sprawę, że druga porażka w turnieju praktycznie przekreśli ich szanse na awans do strefy medalowej, dlatego zrobią wszystko, aby pokonać niemiecką ekipę. Jedyne co właściwie przemawia za drużyną Niemiec to przewaga parkietu i kibice, którzy będą gorąco wspierać swoją drużynę. Dlatego też liczę na zwycięstwo Holenderek w meczu, który rozpocznie się o godzinie 17
⛔100

psotnick 1M

psotnick

ModTeam
Członek Załogi
Dyscyplina: Snooker - 6 Red World Championship 2013
Spotkanie: Mark Davis - Neil Robertson
Typ: Mark Davis (+1.5)
Kurs: 2.10 Bukmacher: william hill

Kursy na Davisa wystawione na poziomie wczorajszych kursów na Binghama w starciu z Robbo, to moim zdaniem jakieś nieporozumienie. Trudno nawet porównywać formę obu Anglików w tym turnieju, dodatkowo przecież Davis to obrońca tytułu sprzed roku i nie ma w tym żadnego przypadku, że rok po roku dochodzi w tym formacie rozgrywek do finału. Najwyraźniej bardzo odpowiada mu gra na 6 czerwonych i jestem przekonany, że dzisiaj Davis nie tylko postawi się Robbo, ale ja tu widzę nawet jakieś value w stronę doświadczonego Anglika. Wprawdzie w meczach grupowych nie zachwycał, ale jak przyszło co do czego do pokazał mistrzowską formę. Wyniki w fazie grupowej mówią wiele, najpierw decider z Poomjaengiem (6-5), ale potem 3 cenne skalpy z Higginsem (6-0), Saengkhamem (6-4) i wczoraj z Selbym (7-4). Wydaje się, że im bliżej decydujących rozstrzygnięć tego turnieju, to obrońca tytułu gra tylko lepiej. Oczywiście forma Kangura też niczego sobie, ale przecież nie bezbłędna, czego najlepszym dowodem męczarnie z Kachaiwongiem (6-5) i Trumpem (6-5), czy nawet wczorajsze zawieszenie systemu z Binghamem przy stanie 4-2. Dla mnie ten zestaw graczy to zwiastun wyrównanego i zaciętego finału, którego rozstrzygnięcie może być niewiadomą do ostatnich frejmów. Kursy powinny być bardziej wyrównane, dlatego w typie na doga będącym jednocześnie obrońcą tytułu widzę spore value, zwłaszcza jeśli podparty jest dodatnim handicapem. ✅110

kosmo70 130

kosmo70

Użytkownik
bets by kosmo70
Piłka nożna - Anglia League II - godz. 16.00
Mecz: Cheltenham - Portsmouth
Typ: bramki over 2.5
Kurs: 1.95
Buk: bet365
Witajcie. Po wczorajszym dniu pluję sobie w brodę, że nie postawiłem pierwszego typu, który przyszedł mi do głowy, tylko typ częściowo patriotyczny. Pierwszy oczywiście wszedł bez mydła, a drugi oczywiście nie.
To było wczoraj, a dziś malizna programowa, ja skupię się na lidze angielskiej. Szósta kolejka ligowa i spotkanie drużyn z dołu tabeli. Cheltenham spotyka się z dobrze nam znanym Portsmouth, jeszcze nie tak dawno występujące w Premier League, a teraz parę pięter niżej. To efekt domina po spadku, nierzadki przypadek występujący nie tylko w lidze angielskiej. Oba zespoły słabo zaczęły rozgrywki, mając na swoich kontach tylko po jednym zwycięstwie. Nie pokuszę się tu o typowanie wyniku, jednak wyraźnie ze statystyk wynika, że drużyny nie posiadają zbyt dobrych linii defensywnych - mają po 5-ciu kolejkach średnią 2 goli straconych na mecz. Portsmouth swoje oba mecze wyjazdowe remisował 2:2, co jest dobrym prognostykiem dla mojego typu. Cheltenham oba mecze domowe z over 2.5, ostatni mecz wyjazdowy przegrany wysoko 4:1. Drużyna nie wygrała jeszcze w domu, więc mocno liczę na ambitne parcie do przodu, Portsmouth w ostatniej domowej kolejce przegrał gładko 0:2 z liderem ligii, więc również czas na korzystny wynik. Dziś w Cheltenham zapowiadają opady deszczu, łatwiej będzie o błędy w szykach obronnych obu drużyn. Pozdrawiam
✅95

Otrzymane punkty reputacji: +4
iluminati 60

iluminati

Użytkownik
Data: 7.09.13 (17:45)
Typ: Polska Handicap Azjatycki -5,5 punktów
Kurs: 4,40
Bukmacher: WilliamHill
Polska musi dzisiaj wygrać nie ma dwóch zdań. Nawet jeśli nie wywalczą ostatecznie awansu z grupy to muszą powalczyć o sam honor. Z Gruzją i z Czechami już przegrali a były to teoretycznie najsłabsze drużyny w naszej grupie z którymi mieliśmy mieć komplet punktów. Ze słabymi nam nie poszło to może uda się z lepszymi. W piłce nożnej często tak jest z naszymi drużynami, w koszykówce może będzie tak samo. Chorwacja to nie jest jakiś potentat. Słabiutko wypadli z Hiszpanią rzucając tylko 40 punktów w całym meczu co daje średnią 1 punkt na minutę i 10 punktów na kwartę. Z Gruzinami wygrali szczęśliwie jednym punktem, my z Gruzinami przegraliśmy wysoko. Ale to nic nie znaczy bo każdy mecz jest inny. W naszych koszykarzach sama sportowa złość powinna wyzwolić dodatkowe pokłady energii tak żeby walczyli o każdą piłkę, agresywnie w obronie i w ataku i żeby nie odpuszczali ani przez moment. Powiedzenie mówi, ze do trzech razy sztuka. Przegraliśmy dwa razy, trzeci mecz musimy wygrać. Chorwacja, Hiszpania i Słowenia, wygrajmy te 3 mecze a może zapomnimy o fatalnym początku Eurobasketu i jeszcze będziemy się z tego śmiać jak nasi reprezentanci zajdą daleko.
⛔100

M 185

marcin_uk

Użytkownik
Dyscyplina: Tenis, ATP, U.S. Open
Spotkanie: Djokovic - Wawrinka
Typ: Zwycięzca 1. seta - Wawrinka
Kurs: 3.350
Bukmacher: Pinnacle
No to i ja dorzucę swoje trzy grosze. Już wczoraj wspominałem o meczu Djokovic - Wawrinka ze stycznia. Nie ukrywam, że liczę na powtórkę. Ciężko coś mówić o stylach graczy, bo obaj są mega wszechstronni, potrafią się bronić i atakować, co szczególnie dobrze wychodzi Wawrince w Nowym Jorku, w tym roku. Przypomina mi Del Potro z 2009, oczywiscie nie stylem gry, ale odwagą, pewnoscia siebie i zadziwiajaca skutecznoscia. Z jednej strony zastanawiałem się, czy przypadkiem źle nie oceniam tego meczu, ze względu na to co widziałem w 1/4, czy wtedy typowanie w stronę Stana nie było lepiej uzasadnione, ale z drugiej, gdyby zagrał z Djokovicem w poprzedniej rundzie to też bym stawiał w stronę Szwajcara. Na pewno ma szansę, znów najważniejszy może się okazać pierwszy set. Ogólnie nie zdziwię się jeśli zobaczymy równie szybkie zwycięstwo Wawrinki co w poprzedniej rundzie, jak i oczywiście jeszcze szybsze 3:0 dla Serba. &quot;Wyrównane&quot; szanse obu przed meczem, nie muszą przenieść się na kort, niemniej jednak uważam, że kurs znów tych szans sprawiedliwie nie odzwierciedla stąd taki typ. Tutaj props na kluczowy pierwszy set.
✅235

Otrzymane punkty reputacji: +1
kolti 103

kolti

Użytkownik
Data: 7.09.13 (17:45)
Typ: Maciej Lampe zdobędzie 14 punktów lub więcej i Polska wygra (zawodnik musi zagrać co najmniej 15 minut by zakład był ważny)
Kurs: 5,00
Bukmacher: William Hill
Analiza:

Dziś o godzinie 17:45 mecz w Eurobaskecie Chorwacja - Polska, według mnie szanse to 50/50, ale jeśli mamy wygrać to świetnie musi zagrać zarówno Gortat jak i Lampe. Obaj zawodnicy jak na razie na turnieju zawodzą. Mimo wszystko w meczu z Czechami, gdzie Lampe miał na prawdę słabą skuteczność zdobył 14 punktów, z kolei w przegranym spotkaniu z Gruzją, po stronie Maćka Lampego 10 pkt, więc według mnie linia wystawiona przez bukmachera jak najbardziej w porządku. Jeśli chociaż myślimy jeszcze o awansie, to konieczne jest odnieść dzisiaj zwycięstwo. Chorwacja wcale nie jest aż taka mocna, wygrali z Gruzją ale tylko jednym punktem 77:76, oraz sromotnie przegrali z Hiszpanami 40:68 więc aż 48 punktami. My z kolei nie tak dawno mierzyliśmy się z Hiszpanami i przegraliśmy zaledwie 4 punktami, a więc różnica jest spora. Według mnie wszystko siedzi w głowach naszych zawodników, jeśli zagrają jak I kwartę z Czechami to szanse na zwycięstwo są niezłe. Chorwacja w sparingach spisywała się dużo gorzej od nas, porażki m.in. z Turcją, Serbią, Niemcami czy też Francją. Mistrzostwa te pokazały, że mamy tutaj dużo niespodzianek, m.in. trzy porażki Izraela, czy też słabą grę Turków. Może nie będziemy wygrywać do połowy, lub wcale nie wygramy tego meczu, ale na pewno Lampe wyjdzie w I składzie, i będzie próbował do oporu, więc o jego co najmniej 14 pkt jestem wręcz pewny, a spotkanie oceniam 50 na 50, trzeba wierzyć w piłce wczoraj się nie udało, więc kiedyś muszą nadejść lepsze dni.
⛔100

anderson-silva 3,5K

anderson-silva

Użytkownik
Dyscyplina: Tenis - US OPEN
Spotkanie: Novak Djokovic - Stanislas Wawrinka
Typ: Over 4,5 seta
Kurs: 4,25

Pierwszy z półfinałów jest, moim zdaniem, zdecydowanie bardziej ciekawy od spotkania Nadal - Gasquet, gdzie - według mnie - nie będzie za dużo emocji i pewnie zwycięży Rafa Nadal. Tutaj wynik nie jest tak oczywisty i - moim zdaniem, kurs na over 4,5 to duże value. Od razu zaznaczę - lubię obu zawodników, dlatego staram się być w tym wypadku obiektywny.
Zacznę od Stanislasa Wawrinki - gracz pochodzący ze Szwajcarii notuje iście fenomenalny sezon. Zanotował skok o 7 pozycji w rankingu ATP i prezentuje się naprawdę wybornie, oko człowieka cieszy się, gdy ogląda Stasa. Jeśli chodzi o US Open to jest to jego najlepszy wynik w karierze, poprawił wynik z roku 2010, gdzie odpadł w ćwierćfinale. Nie chcę za bardzo przedstawiać turniejów, w których Stas wyglądał dobrze w tym roku, gdyż to nie ma zbytniego sensu. Mimo wszystko - trzeba przyznać, iż podczas US Open Series wypadł słabo, jednak widocznie formę przygotowywał ewidentnie na turniej główny. To nie jest żadnym wyznacznikiem, gdyż bezpośrednio przed Wimbledonem dotarł do finału w Hertogenbosch, a podczas najbardziej prestiżowego turnieju tenisowego odpadł w 1. rundzie w 3. setach. Teraz skupię się na zawodnikach, jakich pokonał podczas US Open: na pierwszy ogień idzie Marcos Baghdatis, dla którego turniej rozgrywany w Nowym Jorku był zdecydowanie najlepszym w sezonie. W pierwszym secie Cypryjczyk miał przewagę przełamania, jednak Szwajcar poradził sobie z tym bez większego problemu. Duże emocje były podczas TB w 4. secie, gdzie pomimo oporu, jaki postawił Baghdatis Wawrinka nie uległ presji i nie czekał na rozstrzygnięcia w 5. secie. W kolejnej rundzie pokonał Czecha - Tomasa Berdycha. Pomimo porażki w pierwszym secie pokonał Berdycha dość pewnie, wygrywając m.in 6:1 i 6:2 w odpowiednio 2. oraz 4. secie. Jest to spotkanie, które przekonuje mnie bardziej niż to, w którym pokonał Murraya w kolejnej rundzie. Wydaje mi się, że Andy zanotował mały spadek formy w porównaniu do Wimbledonu, warto odnotować, iż od drugiej rundy w każdym spotkaniu tracił seta. Jednak - mimo wszystko - dwa razy Wawrinka wygrywał spotkania będąc w pozycji underdoga.
Cóż, Novaka Djokovicia nie muszę za bardzo przedstawiać, gdyż - jeśli chodzi o powodzenie mojego typu - trzeba bardziej oczekiwać dobrej gry od Wawrinki, gdyż wydaje mi się, że Serb nie zejdzie poniżej pewnego poziomu. Djokovic to prawdziwy tytan, terminator, według mnie najlepszy tenisista na świecie obecnie, jednak nie przewiduję jego wygranej na US Open ze względu na bardzo dobrą formę Rafy Nadala. Cóż, Djoković miał zdecydowanie słabszych przeciwników niż Wawrinka i myślę, że nie ma co się nad tym rozwodzić. Tylko w jednym spotkaniu stracił seta - w ćwierćfinale z Jużnym, gdyż wcześniej nie było przeciwnika, który byłby w stanie mu zagrozić, dlatego wcześniejsze spotkania Serba w żaden sposób nie przeczą mojemu typowi. Powiem szczerze, że strata seta z Rosjaninem była dla mnie małym zaskoczeniem, liczyłem bardziej na taki sam wynik, jak w poprzednich rundach. Wiadomo, Jużny a Granollers czy Sousa to inna półka, ale wydawało mi się, że 5. setów z Hewittem będzie miało tutaj większy wpływ.
Ogólnie widzę to tak: spotkanie będzie stać na wysokim poziomie i over 3,5s to według mnie 8/10. Wawrinka postawi duży opór, jednak sądzę, że w pewnym momencie zabraknie mu... jaj, podobnie, jak na Australian Open 2013 i mimo wszystko Novak nie da sobie wydrzeć zwycięstwa, dlatego cenię sobie wyżej typ na over 4,5 setów niż na zwycięstwo Wawrinki. Właśnie, widzę tutaj dużą analogię co do AO 2013, jak pokazał tamten pojedynek - na tej samej nawierzchni - Wawrinka potrafi grać z Novakiem... dopóki nie przychodzi do decydującego momentu.
Jak napisałem we wstępie - jestem obiektywny, gdyż lubię obu zawodników, jednak w tym spotkaniu będę kibicował Szwajcarowi. Moim zdaniem Novak i tak nie wygra US Open a Wawrinka, cóż, fenomenalny sezon, chciałbym, aby miał coś od życia, chciałbym, aby udało mu się dostać do finału... Jednak widzę na to małe szanse, dlatego można także spróbować DW 3:2 @ 5,50

✅325

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom