>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Typy Dnia - 07.09.2012 (piątek)

Status
Zamknięty.
grzesio 91,5K

grzesio

Forum VIP
Tutaj podajemy typy
na piątek - 7 września

Typy podajemy według wzoru:
Dyscyplina: Piłka Nożna - Australia, A-League
Spotkanie:
Typ:
Kurs:
Bukmacher:
Analiza:
Prosimy o podawanie typów według tego wzoru oraz pisanie normalnych analiz czyli brak pogrubienia, kursyw, podkreśleń, kolorów, dziwnych czcionek oraz rozciągania. Takie posty będą karane żółtymi kartkami.
Mile widziana dyscyplina oraz klasa rozgrywkowa. Przyspieszy to podliczanie.

Jeśli nie przeczytałeś jeszcze regulaminu, zrób to jak najszybciej KLIKAJĄC TUTAJ :!:

Pamiętaj, że otrzymujesz karne ⛔ 100 za:
- powtórzenie typu
- nieregulaminowy bukmacher
- zawyżenie/zaniżenie kursu
- brak godziny (baseball)
- podanie typu po czasie
- zły zapis

▶ Przed zatwierdzeniem posta z analizą, przeczytaj ją jeszcze raz lub daj na podgląd posta.

▶ W przypadku przeniesienia Twojej analizy do działu &quot;kiepskie analizy&quot; nie możesz już podać nowego typu.

▶ Proszę również pamiętać, aby dopisywać czas rozpoczęcia spotkań MLB.

▶ Jeżeli podczas podawania typu popełniłeś błąd i chcesz go poprawić zgłoś to w ODPOWIEDNIM TEMACIE
-&gt;&gt;&gt; KLIK podając LINK do swojego posta. Zabrania się także komentowania innych analiz w temacie konkursowym. Od tego macie odpowiedni temat lub PW. Niestosowanie się do tego polecenia będzie karane żółtymi kartkami! :zoltakartka:

▶ Zachęcamy także do pisania analiz w działach tematycznych :smile:

▶ W przypadku plagiatu zostajesz wykluczony z konkursu, ukarany czerwoną kartką oraz miesięcznym banem. Bawimy się Fair Play!

pawelek78 1,7K

pawelek78

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna, Eliminacje Mistrzostw Świata
Spotkanie: Czarnogóra – Polska
Typ: Polska
Kurs: 3,23
Bukmacher: PinaccleSports

W piatek ruszają Eliminacje Mistrzostw Świata, rusza piłkarska karuzela. Nasza reprezentacja swój pierwszy mecz zagra w Podgoricy z ekipą Czarnogóry. Państwo te istnieje dopiero od sześciu lat i ma tylko około sześciuset tysięcy mieszkańców w porównaniu z naszym trzydziesto ośmio milionowym krajem to malutko ale to rywal stawiany jest w roli faworyta. Są oni bardzo groźni na swoim stadionie. Z dziesięciu ostatnich meczów w Podgoricy przegrali tylko jeden, 0-1 z Czechami w barażach o finały Euro 2012. We wcześniejszych spotkaniach kwalifikacji do Euro pokonali u siebie Walię i Szwajcarię oraz zremisowali z Bułgarią i Anglią. Ostatnio towarzysko wygrali 2-0 z Łotwą. Najbardziej znani piłkarze Czarnogóry występują w ofensywie ich najsłabsza strona to linia obronna i ja po cichu liczę że nasi to wykorzystają. Największe gwiazdy to dwaj napastnicy Miko Vucinic z Juventusu Turyn i Stefan Joventic z Fiorentiny. Obaj ci gracze są w dobrej formie i w swoich zespołach maja już na koncie trafienia. Vucinic trafił raz w spotkaniu z Udinese wygranym cztery do jednego zaś Joventic gra rewelacyjnie wszystkie trzy bramki które zdobyła w tym sezonie Fiorentina są jego autorstwem. Na nich trzeba zwrócić szcególną uwagę. Jednak reprezentacja to nie klub i zawodnicy ci niebęda mieli takich dogrywajacych jak w klubach i tu może być drugi plus na nasza korzyść. Nasza linia obronna wystapi najprawdopodobniej w składzie Piszczek, Perquis, Wasilewski, Wawrzyniak Po za Perquisem reszta ma na koncie więcej niż dwadzieścia pięć występów w kadrze więc takie doświadczenie musi procentować. Odkąd reprezentacja Czarnogóry ma nowego trenera Branko Brnovica, który pracuje od roku, niewygrali oni żadnego z meczy o punkty, trzy przegrała i jeden zremisowała. Tylko teraz kto jest w stanie z naszych reprezentantów strzelić coś rywalom ? Trener Fornalik powołał na ten mecz trzech napastników, są to: Robert Lewandowski (Borussia Dortmund), Arkadiusz Piech (Ruch Chorzów), Marek Saganowski (Legia Warszawa). Moim zdaniem powołanie Piecha to raczej jakieś nieporozumienie ale dwaj pozostali sa w stanie zagrozić bramce. &quot;Sagan&quot; przezywa w Legii Warszawa drugą młodość a Lewandowski ze swoimi umiejętnościami też jest groźny dla każdego. Będzie to pierwszy historyczny pojedynek z tym rywalem i mam nadzieje że niestawiani w roli faworytów tak jak kiedyś w pierwszych meczach eliminacyjnych za kadencji Jerzego Engela czy też Pawła Janasa wywieziemy komplet punktów z gorącego terenu w Podgoricy. Ja jako wierny kibic Polski stawiam na naszych.
⛔ 100

polakko20 170

polakko20

Użytkownik
Pilka nozna, eliminacje Euro 2012

Słowenia - Szwajcaria
2/2
4,20
William Hill

Analiza:

Moim typem na dzisiejsze eliminacje do Mistrzostw Świata jest zwyciestwo Szwajcarii ze Slowenią. Jest to inauguracyjny mecz eliminacji. Zadna z druzyn nie zagrała w tegorocznych Mistrzostwach Europy. Blizej o wiele była Szwajcaria. W grupie procz tych dwoch druzyn są jeszcze takie kraje jak: Norwegia, Islandia, Cypr i Albania. Uwazam ze w tej grupie Szwajcarzy powinni bez problemu awansowac. Podopieczni Hitzfelda w ostatnim emczu towarzyskim rozgromili uczestnikow Euro 2012 Chorwatow, 4-2. Wynik naprawde robi wrazenie bowiem przeciez w czerwcowym turnieju CHorwacja grała bardzo dobrze, byla o krok od awansu z grupy gdzie przeciez grała Hiszpania i Wlochy..mistrz i vicemistrz Europy. W Szwajcarii kibice liczą przede wszytskim na doswiadczonych zaowdnikow takich jak: Barnetta, Liechsteiner czy tez Inler. Ci pilkarze wraz z mlodymi wilkami miedzy innymi z Gavranowiciem, Xhadi, mają dawac jakosc druzynie.
Moj typ to 2/2 a na wynik to 0-2.
✅ 320

kempes1410 33

kempes1410

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - USA, MLS
Spotkanie: Houston - Real Salt Lake
Typ: 1 DNB
Kurs: 1.40
Bukmacher: Expekt
Analiza:
Nic lepszego na piątek nie znalazłem więc umieszczam w miarę pewny typ mieszczący się kursowo w dolnej granicy regulaminu... zacznę od formy. Mimo że druzyny występują we wschodzniej i zachodniej konferencji to uważam że grają na podobnym poziomie. Odpowiednio 5 i 4 punkty na 5 meczy to nie jest wynik godny pochwały, jednakże &#39;czarna seria&#39; braku wygranej przez gospodarzy spotkania od 4 meczy stawia ich paradoksalnie w lepszej sytuacji. A to dlatego że motywacja strzelenia kolejnych bramek i zdobywania kolejnych punktów jest większa niż normalnie, szczególnie że Houston w ostatnim przegranym meczu grał naprawdę nieźle. Do tego dochodzą ostatnie dwa remisy u siebie z Columbus i Toronto. O ile podział punktów z tym pierwszym jest w miarę zrozumiałym wynikiem, tak remis z Toronto trochę nie przystoi chłopakom z Houston. Nie sądzę by zawodnicy przyjezdzajac na mecz na własnym stadionie, gdzie nie wygrali dwoch poprzednich spotkan na wlasnych smieciach pokazali szmirę osmieszając się tym samym przed kibicami. Stawiam tu 1 DNB ze względu na to iż Houston ma u siebie sporo remisów, aczkolwiek uważam że powinni wziąć ciężar ostatnich niepowodzeń na bary i puścić przeciwników ze spuszczonymi głowami do domu.
Polecam.
✅ 40

konrad140 2,5K

konrad140

Forum VIP
Typ użytkownika Kleryk.

Dyscyplina: Piłka nożna, eliminacje
Data: 7.09.12 (20:45)
Spotkanie: Mołdawia - Anglia
Typ: over 3,5 bramek
Kurs: 3,30
Bukmacher: Sportingbet
Poczatek eliminacji ms i wybralem do analizy drugi mecz grupy H pomiedzy Moldawia a Anglia. Zdziwilo mnie troche jak zobaczylem kursy bo ponad 1,30 na zwyciestwo anglikow to jakas promocja jak z biedronki a jeszcze wieksza promocja to kursy na overy. Biore over 3,5 bramek, patrze a tu kurs 3,30 w Sportingbecie i sie zastanawiam czemu anglicy maja rzekomo nie strzelic czterech bramek? To jest pierwszy mecz, wyspiarze beda chcieli dobrze rozpoczac eliminacje i wygrac jak najwyzej z drugim po san marino najslabszym zespolem w naszej grupie. Moldawianie sa o dwie klasy i to najmniej dwie gorszym zespolem od anglikow i to nie podlega nawet dyskusji. W tym roku rozegrali lacznie zaledwie 4 spotkania i ugrali dwa remisy po 0:0 oraz dwie porazki 0:2 i 0:4 z Wenezuela i Salvatorem czyli poludniowoamerykanskimi ogorkami. Czyli widac ze kompletnie nie ma ogrania ten zespol, nie to co anglicy ktorzy grali na euro i ogranie maja zdecydowanie lepsze bo juz ruszyla premier league takze pilkaze rowniez beda w odpowiedniej formie. Dwa tygodnie temu anglia zmierzyla sie towarzysko z wlochami i wygrala 2:1, w tym czasie moldawia grala z albania i wynik 0:0 mowi sam za siebie. Nie widze zadnych szans moldawian z anglikami. Sadze ze wyspiarze bez problemu rozstrzelaja ten zespol dlatego gram grubo over 2,5 a nieco ostrozniej zagram tez over 3,5, a moze nawet za drobne o wyzsze overy tez sie pokusze bo chociaz to bedzie dla anglikow spotkanie wyjazdowe to maja takich pilkarzy ze powinni 4:0 prowadzic nawet po polowie jesli zagraliby na maksa od poczatku. Tak czy owak uwazam ze warto grac ten typ bo moldawia nie ma zadnych argumentow zeby przeciwstawic sie atakom wyspiarzy.
✅ 230

Otrzymane punkty reputacji: +1
iluminati 60

iluminati

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna, el. MŚ
Data meczu:
7.09.2012 (g. 17:00)
Mecz
:
Rosja - Irlandia Północna
Typ: powyżej 3,5 bramek
Kurs: 2,80
Bukmacher: Unibet
Wprawdzie piłką interesuję się trochę mniej niż tenisem, ale ruszają eliminacje do mistrzostw świata w Brazylii, więc na tą okazję postanowiłam wybrać do konkursu coś z piłki bo dużo jest spotkań i można znaleźć ciekawy mecz. Na początku miałam grać Rosję z jakimś handicapem, ale stwierdziłam, że over będzie lepszy bo zawsze jakimś przypadkiem także Irlandia Płn. może po kontrze czy stałym fragmencie coś strzelić. Przed meczem inaugurującym rywalizację w grupie F w drużynie rosyjskiej na pewno panują bojowe nastroje. A to z racji bardzo słabego występu na Euro gdzie nasi sąsiedzi liczyli na dojście do półfinału a skończyło się zimnym prysznicem i odpadnięciem już po fazie grupowej. W Rosji wynik piłkarzy przyjęto za prawdziwą katastrofę dlatego teraz piłkarze będą chcieli za wszelką cenę zmazać niedawny blamaż i rozpocząć eliminacje do MŚ okazałym zwycięstwem, które choć po części wynagrodzi kibicom ogromny zawód z ME w Polsce i na Ukrainie. Za Rosją w tym meczu przemawiają w zasadzie wszystkie argumenty. Piłkarsko jest to zespół naprawde bardzo dobry, fizycznie też powinni zdecydowanie górować o technice już nawet nie wspominam. Irlandczycy z Pólnocy potrafią jedynie grać w piłkę typu kick and run, no i w powietrzu lub przy stałych fragmentach mogą stworzyć jakieś zagrożenie pod bramką rywali. Ale nie ulega wątpliwości, że to Rosjanie powinni od początku ruszyć z kopyta i zepchnąć brytyjczyków do głębokiej defensywy. Podrażnieni i zdeterminowani Rosjanie to szansa na dużą liczbę bramek, zwłaszcza, że Irlandczycy obrony dobrej raczej nie mają. Przejrzałam statystyki i wymienię tylko kilka ostatnich spotkań: 3:3 z Finlandią, 0:6 z Holandią, 0:3 z Norwegią - to mecze z tego roku. Zeszłorocznych nie ma sensu przytaczać choć tam też praktycznie same porażki. Ostatnie zwycięstwo ekipa Irlandi Płn. odniosła 10.08.11 z Wyspami Owczymi 4:0. Od tamtej pory zespół poniósł 6 porażek pod rząd i dopiero w sierpniowym starciu z Finlandią wywalczył remis 3:3. W takim układzie szanse na dobry wynik z Rosjanami są moim zdaniem bardzo małe. Irlandyczkom może się uda coś strzelić bo bramki jakieś od czasu do czasu zdobywają, ale patrząc na zespół rosyjski uważam, że na terenie Sbornej Irlandczycy stracą tyle bramek, że ta jedna, czy nawet dwie, które mogliby strzelić pozostaną tylko bramkami na otarcie łez.
⛔ 100

T 15

torres24

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - EUROPA: Mistrzostwa Świata - Qualification
Spotkanie: Walia - Belgia
Typ: 2
Kurs: 1.90
Bukmacher: Betclick
Analiza:
Dziś rozgrywki o awans do MŚ 2014 w Brazylii rozpoczną Belgowie meczem wyjazdowym w Walii.Patrząc na grupę A w której występują obie reprezentacje o 1 miejsce powinny rywalizować Seria, Chorwacja i właśnie ekipa z Belgii. Walia będzie zapewne tzw ,,urywaczem&#39;&#39; ptk i nie jeden zespół się na niej przejedzie. Myślę jednak, że dziś Belgowie rozpoczną te eliminacje od mocnego uderzenia i pierwszą ich ofiarą będzie ekipa z Walii. Po świetnym meczu w ich wykonaniu z Holandią wygranym (4-2) można było przekonać się o sile ofensywnej reprezentacji Belgii. Patrząc na bogactwo w wyborze zawodników jakie ma selekcjoner Marc Wilmots od razu awizowałbym kadre Belgii na wyjazd na MŚ w Brazylii. Znajduję się w niej wielu młodych zawodników grających w czołowych klubach europejskich takich jak ( Manchester City,Chelsea Lodnyn,Atletico Madryt,Zenit czy Bayern Monachium) A oto cała kadra powołana na mecze z Waliią i Chorwacją:
Bramkarze: Thibaut Courtois( Atlético Madryt),Jean-François Gillet(Torino), Simon Mignolet (Sunderland)
Obrońcy :Toby Alderweireld (Ajax), Laurent Ciman(St Liege),Guillaume Gillet (Anderlecht), Vincent Kompany(Manchester City), Nicolas Lombaerts(Zenit), Sébastien Pocognoli (St Liege), Daniel Van Buyten(Bayern), Thomas Vermaelen (Arsenal), Jan Vertonghen (Tottenham)
Pomocnicy: Jonathan Blondel(Club Brugge), Steven Defour(Porto), Moussa Dembélé(Tottenham), Marouane Fellaini(Everton), Timmy Simons(Nürnberg), Axel Witsel(Zenit)
Napastnicy: Christian Benteke(Aston Villa),Kevin De Bruyne(Werder Brema), Igor De Camargo (Borussia Mönchengladbach), Benjamin De Ceulaer(Lokeren), Eden Hazard(Chelsea), Romelu Lukaku(West Bromwich), Dries Mertens(PSV), Kevin Mirallas(Everton)
Selekcjoner walijski ma za to ból głowy z wyborem pierwszej jedenastki.Z kadry na mecze eliminacji MŚ wypadli w ostatniej chwili czołowy obrońca Taylor, pomocnik Croft oraz największa armata w ataku Walii Craig Bellamy. Zastąpią ich Robert Earnshaw (Cardiff City) oraz Ben Davies (Swansea City).
Oto cała kadra Walii na mecz:
Bramkarze: Jason Blake (Crystal Palace) James Collins (West Ham United )Chris Gunter (Reading) Joel Lynch ( Huddersfield Town)
Obrońcy: Adam Matthews ( Celtic) Sam Ricketts (Bolton Wanderers ), Ashley William( Swansea City)
Pomocnycy:Joe Allen( Liverpool ) David Edwards (Wolverhampton Wanderers) Andy King (Leicester City) Aaron Ramsey (Arsenal )Jonathan Williams (Crystal Palace)Gareth Bale (Tottenham Hotspur)

Napastnicy: Simon Church(Reading )Steve Morison (Norwich City) Hal Robson-Kanu ( Reading)Sam Vokes (Burnley)

Największe zagrożenie kadry Walii to skrzydła czyli Gareth Bale oraz Aaron Ramsey jak na razie ani jeden ani drugi nie prezentują formy z zeszłego sezonu i mam nadzieję ,że w tym meczu dostosują się poziomem do swoich kolegów, którzy nie są wiodącymi graczami w klubach Premier League i Championship. Wyspiarze słyną z walki i upartości jednak mam nadzieję, że Belgowie zaskoczą ich również twardą walką o każdą piłkę w środku pola oraz szybkimi atakami. Zaznaczę na końcu, że ekipa z Walii w trzech ostatnich sparingach w tym roku z BiH (0-2), Meksykiem( 2-0) oraz Kostaryką (0-1) nie zdobyła nawet bramki.
Nie lubię stawiać na mecze zarówno towarzyskie jak i eliminacyjne reprezentacji ale spośród meczów i kursów ten na ekipę z Belgii wydaje mi się najrozsądniejszy.
✅ 90

T 29

tomato99

Użytkownik
Typ: Remis
Kurs: 3,25
Bukmacher: BetClick
Też byłem kiedyś wiernym kibicem jak &quot;pawelek78&quot; ale to co się wyprawia po skończeniu karier przez piłkarzy typu Żurawski czy Krzynówek woła o pomstę do nieba. Za ich &quot;czasów&quot; przynajmniej polska piłka sie nie kompromitowała i dodatkowo była losowana z drugiego koszyka. Jeżeli mam być szczery nie wierzę w to że Polska zdobędzie prawo gry w barażach. Anglia zajmie pierwsze miejsce natomiast drugie przypadnie Ukraińcom. Mam nadzieje że mnie mile zaskoczą ale wątpię w to. Co do samego meczu, jak już pokazało spotkanie mistrzów klubowych obu państw mimo różnicy budżetów, infrastruktury, wielkości kraju tak naprawdę Śląsk powinien odpaść a mówię to z żalem bo jestem z Wrocka. Należy przestać patrzeć na wielkość danego kraju i przyjąć do wiadomości że w innych krajach po prostu przykłada się większą wagę do szkolenia piłkarzy. Mamy trójkę z Dortmundu i dobrych bramkarzy ale środek pomocy to jakieś nieporozumienie. Rozgrywający? W Polsce ostatnią osobą o której można tak mówić jest Mila, można mu wiele zrzucać ale taka jest prawda. Ktoś pamięta jeszcze piłkarza o nazwisku Szymkowiak? Całą nadzieje pokładamy w Błaszczykowskim i Lewandowskim ale prawda jest taka że tylko ten pierwszy pokazuje formę z klubu. Lewandowski i Piszczek grają dużo słabiej. Zmiana Trenera nic tu nie pomoże Fornalik przepadnie. Niemniej mimo tak krytycznej oceny naszych liczę na remis, mam nadzieje że nie zaczną zaprzepaszczać szansy na awans już od pierwszego meczu. Piłkarze Czarnogóry szczególnie w napadzie to naprawdę solidni piłkarze żeby nie powiedzieć więcej. Nie spodziewał bym się jakiejś strzelaniny i myślę że wynik 1:1 nie będzie dla nikogo zły. Słabsze zespoły a do takich zaliczam gospodarzy spinają się w meczach przed własną publikom a szczególnie na Bałkanach. Polacy o dziwo grają regularnie w swoich klubach więc nie powinni paść ze zmęczenia. Ale większość z nich szybkością też nie grzeszy. Jeszcze kwastia murawy, podobno jest w stanie złym komu to będzie przeszkadzać bardziej? Lepiej wyszkolonym, a tymi według mnie są Czarnogórcy. I właśnie w tym upatruje dla Polski szansy na remis bo nic innego za nimi nie przemawia. Życzę wygranej ale obstawiam remis.
✅ 225

Otrzymane punkty reputacji: +8
D 103

dolcegibony

Użytkownik
Spotkanie: Liechtenstein - Bośnia i Harcegovina
Typ: Bośnia czyste konto
Kurs: 1,57
Bukmacher: Bet365
Analiza:
co tu dużo pisać. Liechtenstein 149 pozycja w rankingu FIFA, Bośnia 30 miejsce. Różnica klas między tymi zespołami jest ogromna. Grały ze sobą 3 razy 2 razy wygrywała Bośnia i raz padł remis. W tych meczach Bośnia strzelila 8 goli,a Liechtenstein 0, lecz to było ok.10 lat temu. Nie sądze by teraz miało coś się zmienić. Ostatnio udało się zdobyć gola w meczach z Andorą,Maltą, Litwą i jakimś cudem ze Szwajcarią. Nie sądze żeby w spotkaniu z wyżej notowaną BOśnia udało im się zdobyć jakąkolwiek bramkę.
⛔ 100
Popracuj nad pisaniem analiz

loretin15 186

loretin15

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna Eliminacje Mistrzostw Świata
Spotkanie: Walia-Belgia
Typ:Belgia -1
Kurs:3.30
Bukmacher: Betlick
Analiza:
Jak każdy już chyba wie jutro zaczynają się eliminacje do Mistrzostw świata które zostaną rozegrane na boiskach Brazylii . O tym spotkaniu już wiele napisano na tym forum i ja również podtrzymuję te wnioski i opinie ale zacznijmy może od składów oby dwu drużyn na pierwszy mecz eliminacji , nie będę tutaj wklejał powołań gdyż są one dostępne tutaj na forum . Ogólnie porównując składy to olbrzymia przewaga na korzyść Belgii rośnie nowa gwiazda reprezentacji która już zaniedługo będzie jednym z czołowych piłkarzy świata a mianowicie Eden Hazard . Pozostali gracze wcale nie odbiegają poziomem co jak dla mnie jest niesamowite jaką równą mają reprezentację Belgowie praktycznie wszyscy powołani zawodnicy grają w czołowych klubach Europy . Natomiast drużyna Walii ze swoją gwiazdą Garethem Bale niestety to nie wystarczy na jutrzejsze zwycięstwo gospodarzy , jak na razie jest bez formy i będzie miał ciężko z zawodnikami Belgi . Według mnie pierwszy wyjazdowy mecz Belgów z pewnością „przybliży” ich do Rio chodz droga jeszcze bardzo długa ale myslę że z taką drużyną mogą spokojnie atakować awans nawet z 1 miejsca w grupie.Także jak dla mnie jutro pewny zwycięstwo gości minimum dwoma bramką .
✅ 230

sliwa191 107

sliwa191

Użytkownik
Dyscyplina: tenis WTA - SINGIEL: US Open (USA), twarda
Spotkanie: Azarenka V. (Blr) - Sharapova M. (Rus)
Typ: Sharapova M. (Rus)
Kurs: 3.00
Bukmacher: Sportingbet
Analiza:
Azarenka w ostatnich 10 spotkaniach na twardych kortach wygrała osiem razy. W ostatnim turnieju w Montrealu przegrała z Paszek (krecz). Ostatni mecz grała z Stosur i wygrała 2-1 (6-1,4-6,7-6).
Sharapova w ostatnich 10 spotkaniach na twardych kortach wygrała dziewięć razy.W ostatnim turnieju w Miami przegrała z Agnieszką Radwańską 0-2 (5-7,4-6).Ostatni mecz grała z Bartoli i wygrała 2-1 (6-3,7-6,6-2).
Jak łatwo zobaczyć na podstawie statystyk mają podobne bilanse w ciągu ostatnich turniejów na twardych kortach. Według mnie Sharapova jest faworytką meczu ponieważ w bilansie ma jedem mecz więcej wygrany. Ostatni mecz Azarenki pokazał że tak naprawdę prześlizgnęła się do nastpnej rundy (trzeci set zakończył się tie breakiem 7-5 w gemach dla Azarenki). Natomiast Sharapova w meczu z Bartoli pokazała że ma nerwy ze stali i bardzo dobre nastawienie psychiczne do meczu - Sharapowa przegrała pierwszy set a następnie wygrała dwa sety. Według mnie bardzo mocną faworytką meczu jest Sharapova ????
⛔ 100

mrx 69

mrx

Użytkownik
Typ: Vucinić strzeli gola
Kurs: 2,75
Bukmacher:bet365
Prawda, że Czarnogóra ma naprawdę niewielu mieszkańców, ale co ma ludność do piłki nożnej. Szwecja ok. 10mln, Dania 5mln a o ile te kraje są lepsze piłkarsko od PL? No... Wracając do samego meczu - Czarnogórscy strzelcy są dużo lepszymi zawodnikami od naszych. Może i Lewy został graczem Bundesligi, ale pytam się z jakiej paki?? Vucinic zaliczył takie kluby jak Juve, Roma. Jovetic to 23-letni napastnik, który już od 4 lat występuje w Fiorentinie. Marki mówią same za siebie i nie ma co porównywać ich do Polaków. Czarnogórcy mają słabą obronę, nasza raczej lepsza nie jest, więc w tym elemencie też nie wygrywamy. Do tego przegraliśmy z... Estonią! Marek Saganowski i Lewandowski mogą strzelić bramkę jeśli mają dobrych partnerów. Bez tego nie dają rady. Wyjaśnienie: Lewy w Borusii - Lewy w reprezentacji, Sagan w ŁKSie - Sagan w Legii. Polska z roku na rok gra co raz gorzej, próbuje &quot;spolszczać&quot; obcokrajowców, którzy nie są wiele lepsi od naszych kopaczy, jeśli w ogóle lepsi. Nasi nie potrafią trafiać do siatki, więc zrobi to ktoś inny, w tym przypadku Czarnogóra. Naszym zawsze trafiali najlepsi, np: Eto&#39;o, CR7, Shearer. Do tego Adebayor strzelił 3 gole Lechowi, Del Piero na 3:3, gdy byli tak blisko wygranej. Vucinić na pewno trafi do naszej siatki.
✅ 175

ted 12,8K

ted

Forum VIP
Gojowczyk - Millman
typ:1 kurs:1.7
bwin
Millman to zawodnik próbujący szczęścia chyba wszędzie. Nie osiąga dobrych wyników, potrafi raz na jakiś czas pokonać po zaciętym meczu zawodnika pod forma albo nie regularnego. Zbyt często przebija balony na środek kortu na rakiete przeciwnika. Gojo ze swoim stylem idealnie pasuje na szybkie korty, serwis i agresywny FH, dość regularny i wystarczająco na obecnego rywala, szczególnie ze Niemiec rozgrywa tu dobre zawody.
✅ 70

lubiekebab 997

lubiekebab

Użytkownik
Dyscyplina: tenis, WTA, US Open
Spotkanie: Victoria Azarenka - Maria Sharapova
Typ: dokładny wynik 2-0
Kurs: 2,20
Bukmacher: Williamhill
Analiza:
Ten kurs to żadne value raczej, więc wiernym Sharapovej nie polecam grać - kibicujcie swojej Mashy. Na hardzie Victoria w kilku ostatnich spotkaniach nie pozostawiła złudzeń Rosjance i wygrywała w dwóch setach. Jest po prostu lepszą, bardziej kompletną tenisistką. Jak Maria swojej &quot;strategii&quot; nie zmienia od lat, tak Aza cały czas próbuje brnąć do przodu, ze świetnym skutkiem, bo postępy jakie uczyniła od powiedzmy 2009 roku są ogromne. Od wtedy poprawiła kondycję (systematyczny jogging), a co za tym idzie - timing, robi mniej niewymuszonych, serwis, grę przy siatce, praktycznie wszystko. Nawet skróty gra częściej niż kiedyś, choć często nieudane, ale dobrze, że się ciągle uczy. Trening czyni mistrza. Sharapova - sorry, ale przykro się patrzy, jak zawodniczka tego pokroju robi trzy podwójne błędy w jednym gemie, a problemy z samym wyrzutem piłki ma przez cały czas. Jak podrzuca piłkę, to zawsze można się spodziewać prezentu w postaci DF-a. Tym bardziej w Nowym Jorku, gdzie wiatr nierzadko jej dokucza. Unforced errors także nie są jej obce, po kilkanaście w jednym secie to norma. Tutaj powinniśmy zobaczyć sporo błędów wymuszonych, ponieważ Białorusinka będzie naciskać od początku do końca. Rosjanka też, ale przegra ze swoją nieregularnością. Go Vika!
⛔ 100

B 0

bialyy9292

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna, Eliminacje Mistrzostw Świata 2014
Typ: Czarnogóra
Kurs: 2.30
Bukmacher: bet365
Analiza:

Na dziś wybrałem mecz w ramach Eliminacji Mistrzostw Świata, Czarnogóra – Polska. Druzyna Czarnogóry jest obecnie wyżej notowaną w rankingu FIFA od Polski, choc podobnie jak my opiera gre na swoich trzech gwiazdach: Vucinic, Jovetic, Vukcevic. Mimo to ze na papierze obie reprezentacje wyglądają podobnie, to jednak mysle ze Czarnogóra nie będzie miała problemu z ograniem druzyny Waldemara Fornalika. Duet napastników Vucinic – Jovetic pokaze wszystkie słabe punkty naszej defensywy. Dodatkowo coraz więcej się mowi iż trojka z Dortmundu wywiera spora presje na reszte druzyny, i dlatego atomosfera w polskiej kadrze jest zła. Oczywiście nie można wierzyc we wszystko co mowia media, ale w każdej plotce zawsze jest odrobina prawdy. Podejrzewam także ze brak Maćka Rybusa będzie w dzisiejszym meczu bardzo widoczny, zawodnik który jest motorem napędowym Tereka Grozny jest obecnie w fenomenalnej formie, a niestety nie widze nikogo kto moglby go godnie zastapic, ponieważ rewelacja słabej T-Mobile Ekstraklasy Paweł Wszołek to jeszcze nie ten poziom, podobnie jak Waldemar Sobota. A Grosicki i Mierzejewski którzy ostatnio nie mieszcza się nawet w 18stkach meczowych swoich druzyn ewidentnie sa bez formy.
Warte dodanie jest to ze Czarnogóra rzadko przegrywa u siebie, duży wpływ na to tez maja bardzo fanatyczni kibice.
Godne rekomendacji są także kursy na strzelców bramek: Vucinic – 2,75, Jovetic – 3,50.
Ostatnie 5 meczów Czarnogóry, bez meczów towarzyskich:
15.11.2011 Czarnogóra – Czechy 0-1 (dwumecz o EURO 2012)
11.11.2011 Czechy – Czarnogóra 2-0 (dwumecz o EURO 2012)
11.10.2011 Szwajcaria – Czarnogóra 2-0 (eliminacje EURO 2012)
07.10.2011 Czarnogóra – Anglia 2-2 (eliminacje EURO 2012)
02.09.2011 Walia – Czarnogóra 2-1 (eliminacje EURO 2012)
⛔ 100

alvaros 256

alvaros

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna, el. MS,
Czarnogóra - Polska
Typ: Czarnogóra HT/FT
Kurs: 4,10
Buk: bet-at-home
Konkrety bo nie ma sensu lać wody. Nie wierze, że nasze Orły beda w stanie cokolwiek ugrać w Podgoricy. Nasza reprezentacja jest w dołku i obawiam sie, ze szybko z niego nie wyjdzie. Atmosfera wokol kadry tez robi swoje. Wystarczy wspomniec zamieszanie z transmisjami i juz mamy gotowa wymowke naszych pilkarzy po jutrzejszej porażce ktora jest bardzo prawdopodobna. Jak tak patrze na całą tą sytuacje to jako żyw przypomina mi się atmosfera z koncowki fatalnych dla nas el. MS 2010 zachowujac oczywiscie odpowiednie proporcje bo az tak zle jak wtedy teraz nie jest, ale dobrze tez nie jest. Nastroje po Euro dosc kiepskie a tu jeszcze niedawna porazka z Estonia, teraz kwasy wokol transmisji. Sodoma i Gomora. Obawiam sie ze jutro bedzie przykre zwienczenie calego tego bajzlu w postaci wyraznej porazki z Czarnogorcami, ktora sprowadzi nas na ziemie i juz na starcie eliminacji kaze zapomniec o mundialu w Brazylii. Czarnogorcy z geograficznego punktu widzenia sa maluczcy, ale pod wzgledem pilkarskim bija nas teraz na glowe. Potencjal ofensywny jest znakomity. U nas atak opiera sie na jednym Lewandowskim, gdy on gra slabo to jest problem. Tam w przodzie maja do dyspozycji takich zawodnikow jak Vucinic, Jelavic czy Beqiraj dlatego trudno byc optymista, zwlaszcza w meczu wyjazdowym gdzie rywali jeszcze bedzie zagrzewal do boju typowy balkanski kocioł. Nie chce byc zlym prorokiem, ale w bukmacherce nie ma miejsca na sentymenty. A fakty sa takie, ze z Czarnogory bardzo ciezko wywozi sie punkty i przekonaly sie juz o tym nie takie potegi jak Polska. W moim mniemaniu Czarnogorcy jeszcze przed przerwa zdolaja nas ukłuć dlatego typ na ht/ft po kursie 4,10 w bah&#39;u jest dla mnie jak najbardziej warty ryzyka.
⛔ 100

malin157 72,4K

malin157

Znawca - Sporty zimowe
Piłka nożna, Irlandzka Premier Division
07.09.12 21:00
Shamrock Rovers - Shelbourne Dublin
Typ: 1
Kurs: 1.48
betfair
Spotkanie 25 kolejki Irlandzkiej Premier Division pomiędzy Shamrock Rovers a Shelbourne Dublin. Jest to spotkanie derbowe, w którym zdecydowanym faworytem są gospodarze. Obrońcy tytułu walczą o europejskie puchary, mocno odjechało już Sligo, prawdopodobnie pozostanie walka z Droghedą i St. Patricks, natomiast Shelbourne to beniaminek zajmujący bezpieczne 6 miejsce w tabeli i w tym sezonie w lidze już tak naprawdę o nic nie grają. Gospodarzy dzisiejszego meczu mieliśmy okazję w zeszłym sezonie zobaczyć w europejskich pucharach gdzie pokazali się z bardzo dobrej strony awansując do fazy grupowej ligi europejskiej, co prawda tam nic już nie ugrali, jednak sam awans do tej fazy był ich wielkim sukcesem. Musieli jednak przez to grać prawie cały zeszły rok, ligę w tym sezonie rozpoczęli bardzo dobrze i efektownie ale później zaczęły się problemy, które wydaje się jednak są już za nimi, co prawda odpadli z eliminacji do ligi mistrzów, jednak w lidze wygrali 5 z ostatnich 6 spotkań. Shelbourne natomiast w lidze prezentuje się ostatnio bardzo przeciętnie zdobywając w ostatnich sześciu spotkaniach zaledwie dwa punkty. Shamrock zagra bez kontuzjowanych od dłuższego czasu Gartlanta i O&#39;Donnella oraz nie zagra podstawowy pomocnik Donnehy, goście bez podstawowych zawodników: Dowsona, Matthewsa oraz Shortalla. Zdecydowanym faworytem tego spotkania są gospodarze, wydaje się że spokojnie powinni wygrać 2-3 bramkami.
✅ 48

szakul-79555 3

szakul-79555

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Niemcy Regionalliga Sudwest
Spotkanie: Kaiserslautern II - Elversberg
Typ: X
Kurs: 3.40
Bukmacher: bet365
Witam dzisjaj przedstawiam wam mecz ligi niemieckiej pomiędzy rezerwami Kaiserlsatuern a liderem tabeli Elversberg. Patrząc na tabele wyraźnym faworytem wydaję się goście ponieważ prowadzą w tabeli i grają całkiem nieźle demolując rywali na swojej drodze ale jak wiemy II Bundesliga pauzuje w tym tyg ponieważ odbywają się mecze towarzyskie i rezerwy będą wzmocnione graczami z pierwszej drużyny, mecz będzie bardzo zacięty dlatego stawiam na remis bramkowy. Na ostatnich pięć meczy 2h2 padły aż 3 remisy.
⛔ 100

van_der_vaart 294

van_der_vaart

Użytkownik
Dyscyplina: Tenis - US Open
Spotkanie: Juan Martin Del Potro - Novak Djokovic
Typ: Del Potro wygra pierwszego seta
Kurs: 4,00
Buk: bet365
Analiza:
Ostatnie spotkanie jedenastego dnia US Open zapowiada się bardzo ciekawie. Na kort bowiem wyjdą Argentyńczyk - Juan Martin Del Potro i Serb - Novak Djokovic. Faworytem jest oczywiście Nole i zapewne to spotkanie wygra, ale myślę, że z małymi problemami tzn. po przegraniu pierwszego seta. Del Potro ma czym straszyć - dobry serwis i jeszcze lepszy forehand, którym potrafi przyspieszyć chyba najbardziej ze wszystkich zawodników, na pewno to będzie bardzo groźne uderzenie. Serb gra dobrze, ale z Wawrinką miał przestoje i choć myślę, że wygra cały ten turniej to jestem niemal pewny, że dzisiaj od początku nie będzie grał na 100% i jeśli Juan Martin będzie grał na swoim poziomie to powinien to wykorzystać. Można spytać czemu myślę, że Serb nie da z siebie wszystkiego - a no daltego, że wydaje mi się, że nieco zlekceważy swojego rywala, którego ostatnio gładko pokonał w Cincinnati, ale tam Juan grał z małym urazem lewego nadgarstka. Na tym turnieju jednak jest doskonale dysponowany i pokazał na IO, że potrafi pokonać serbskiego mistrza. Powinno być to ciekawe widowisko. Jakoś mam przeczucie, że Novak długo będzie wchodził w to spotkanie - już pewne symptomy tego były w poprzednim meczu ze Szwajcarem gdzie gubił włąsny serwis dwukrotnie i tylko jakaś taka dziwna gra Stanislasa pozwoliła na gładkie zwycięstwo, a dzisiaj upatruję szansy dla Delpo w pierwszym secie, gdy Serb jeszcze nie wejdzie dobrze w mecz i będzie popełniać sporo błędów.
⛔ 100

K 423

kar512

Użytkownik
Spotkanie:Bułgaria - Włochy
Typ: Włochy -1 bramka
Kurs: 3.00
Bukmacher:WilliamHill
Na dziśiaj wybrałem mecz elminacji mistrzostw MŚ w grupie b Bułgaria - Włochy.Oprócz Włochów i Bułgarów przystąpią do niej reprezentacje Danii, Czech, Armenii i Malty. Beznadziejna postawa Bułgarów w eliminacjach do Euro 2012 spowodowała zmianę na stanowisku szkoleniowca.Kadrę objął Ljubosław Penev. Przed nim trudne zadanie bo futbol w jego kraju jest pogrążony w głębokim kryzysie. z występów w reprezentacji zrezygnował – Dymitar Berbatov. Pod jego nieobecność za zdobywanie bramek odpowiedzielny jest duet Iljan Micanski i Cvetan Genkov napastnicy znani z występów w polskiej Ekstraklasie.Po niewątpliwym sukcesie na Mistrzostwach Europy Cesare Prandelli może skupić się na eliminacjach.Ta reprezentacja ma przed sobą przyszłość – jej trzon stanowią młodzi piłkarze o ogromnych umiejętnościach. Wydaje się że Prandelli, który jest znany ze stawiania na młodych piłkarzy jest też odpowiednią osobą na stanowisko selekcjonera reprezentacji Azzurrich.
W kadrze na mecz z Bułgarami oprócz Buffona, Balzarettiego i Pirlo nie ma piłkarzy po &quot;trzydziestce&quot; są za to młodzi – perspektywiczni gracze.Pomimo dwóch poważnych osłabień w kadrze gości Marco Balotelli (kontuzja), Ignazio Abate (kontuzja) stawiam na nich.
Ostatnie dwa mecze pomięszy tymi drużynami:
Włochy 2 0 Bułgaria
Bułgaria 0 0 Włochy
⛔ 100

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom