>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Typy Dnia - 07.08.2013 (środa)

Status
Zamknięty.
gemsetmecz 927

gemsetmecz

Użytkownik
Dyscyplina: Tenis - ATP Montreal
Spotkanie: Benoit Paire vs. Stanislas Wawrinka
Typ: Stanislas Wawrinka DW 2:0
Kurs: 2.00
Bukmacher: Bet365
Analiza:
Szwajcar ma za sobą bardzo dobry sezon i wciąż nie zwalnia tempa. Zdarzyła mu się wpadka na Wimbledonie, ale za trawą nigdy nie przepadał. Na hardzie natomiast bardzo dobrze się spisuje i uważam, że jest w stanie pokonać Paire w dwóch setach. Nawierzchnia jest dosyć wolna, więc na pewno będzie to także dla niego korzyść.
Francuz z kolei rozegrał już tutaj jedne mecz przeciwko Kolschreiberowi i niespodziewanie wygrał 7:6 7:5. Na twardej nawierzchni spisuje się przeciętnie, najbardziej lubi clay i tam osiąga dobre wyniki. Mimo wszystko tak jak wspomniałem nawierzchnia jest wolna, więc będzie mógł grać to co najlepiej potrafi.
Dotychczas spotkali się dwukrotnie. Obie rywalizacje wygrał Wawrinka, lecz po 3 setach. Tym razem myślę, że ma duże szansę, aby z Benoitem rozprawić się o wiele szybciej. Kurs zachęcający, więc warto spróbować.
⛔100

aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
ATP Montreal
???? Nadal R. - Levine J.
Levine J. +1,5 sets ::: 4,54 ::: Pinnacle ::: 3/10

Typ z serii &quot;Crazy Pick!&quot;, ale trudno się moim zdaniem z nim nie zgodzić. Kurs kusi, nawet na samo zwycięstwo Levine było 16,00 w Pinnacle, ale ja osobiście wolę zagrać bardziej asekuracyjnie tylko na wygranie jednego seta. Nadal wygrał już w tym sezonie co miał wygrać, będzie to jego pierwsze spotkanie na hardzie od Indian Wells które wygrał. Równie dobrze Hiszpan może startować za tydzień na Mastersie w Stanach Zjednoczonych i na tym mało co straci (tu mocni rywale Djokovic i Murray, jak już odpaść to właśnie dziś z gospodarzem), bo na pewno musi uważać ze zdrowiem przed US Open, formę spokojnie zdąży do tego czasu jeszcze zbudować. Już nie wspomnę o tym, jak to często w tym sezonie Rafael Nadal tracił sety i to nawet na mączce, Brands, Klizan, Ferrer, Gulbis, Dimitrov. Warto dodać, że turnieje w Kanadzie są jednymi gdzie Hiszpan w swojej karierze osiągał jedne z najgorszych wyników w porównaniu z innymi Mastersami. Do tego ciekawostką jest na pewno fakt, że w 2011 roku Nadal już w pierwszym meczu pożegnał się z turniejem przeciwko Dodigowi Ivanowi. Dziś gra przeciwko gospodarzowi i wcale mnie nie zdziwi jak znów przegra, tak jak z Darcisem na Wimbledonie. Po takim kursie moim zdaniem warto spróbować.
⛔100

kleryk 146

kleryk

Użytkownik
Data: 7.08.13, godz: 20:45
Dyscyplina: Piłka nożna, el. LM
Spotkanie: Legia Warszawa - Molde
Typ: Molde wygra I połowę
Kurs: 5,50
Bukmacher: William Hill
Wprawdzie kibicuje z całego serca polskim drużynom grającym w pucharach, ale każdy wie, że ciężko na nich polegać bo są bardzo nieobliczalne. Z jednej strony potrafią zagrać wspaniale jak Śląsk gdy mają rywala, na którego się mobilizują gdy nikt nie oczekuje od nich dobrego wyniku, a z drugiej potrafią zagrać kaszankę jak Legia tydzień temu czy Lech w momencie gdy rywal jest na ich poziomie lub nawet słabszy i każdy oczekuje wygranej. Dziś na Łazienkowskiej faworytem będą gospodarze, ale jeśli Molde zagra tak samo ofensywnie jak w pierwszym meczu i poprawi do tego skuteczność to o awans Polakom może być ciężko. Podoba mi się u Norwegów Chima Chukwu, solidny napastnik, szybki, mocny, zwinny. Przydałby się taki ktoś u nas, fajnie gra też pomocnik Ekpo i to głównie tych dwóch robiło grę w pierwszym meczu. Ciekaw jestem dzisiaj postawy Legii bo bardzo dobrze wiedzą, że zagrali katastrofalnie w Norwegii, ale mają dobry wynik, remis 0:0 ich promuje i nie wiadomo co tu robić, czy grać spokojnie i go bronić czy ruszyć do przodu i postawić kropke nad i. Myślę, że podświadomie Legia będzie głównie zabezpieczać tyły, Molde nie ma nic do stracenia, ruszy do ataku i jak pierwsze strzeli to w tym meczu może być różnie. Zbyt wiele razy polskie kluby zawodziły w istotnych momentach by można dzisiaj było stawiać spokojnie na Legię, dlatego ja wybieram typ na Molde chociaż kibicował będę Polakom.
⛔100

machete 1,4K

machete

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna - Puchar Wietnamu
Spotkanie: Dong Tam Long An v Ninh Binh
Typ: over3.5
Kurs: 1.83
Godzina: 12:00
Kolejny zakład na bramki, tym razem egzotyczny z dalekiej Azji.
Obie drużyny grają w pierwszej lidze Wietnamu, Long An zajmuje 9 miejsce i tylko o punkt wyprzedza dzisiejszego rywala który zajmuje 11 miejsce (przedostatnie).
H2H
03/08/13 Ninh Binh 3 - 4 Long An
31/03/13 Long An 2 - 1 Ninh Binh
05/06/11 Long An 2 - 2 Ninh Binh
19/02/11 Ninh Binh 1 - 2 Long An
30/05/10 Long An 3 - 1 Ninh Binh
31/01/10 Ninh Binh 0 - 0 Long An
Wyniki jeżeli chodzi o bramki to tak sobie, 3x padło więcej goli niż 3, jednak w ostatnim meczu, który odbył się 4 dni temu w niedzielę wynik już bardzo optymistyczny.
Faworytem są gospodarze, wygrali po dramatycznym spotkaniu w niedzielę na wyjeździe, dzisiaj grają u siebie, no ale puchar to nie liga więc różnie może być.
Long An w poprzedniej rundzie wyeliminował lidera ligi Ha Noi wygrywając na swoim stadionie 2-1. Wyniki z lipca z ligi:
27/07/13 Long An 3 - 2 Kien Giang
21/07/13 Hai Phong 3 - 4 Long An
07/07/13 Long An 2 - 5 Binh Duong
Sporo goli strzelonych jak i straconych.
Ninh Binh w poprzedniej rundzie wyeliminował 4 w tabeli Hoang Anh Gia Lai, również wygrywając na swoim obiekcie 2-1. Wyniki z Lipca z ligi:
28/07/13 Da Nang 2 - 0 Ninh Binh
20/07/13 Xuan Thanh Sai Gon 2 - 3 Ninh Binh
07/07/13 Ninh Binh 1 - 1 Song Lam Nghe An
Goście już troszkę słabiej z bramkami, tylko raz poszli na wymianę ciosów.
Wahałem się pomiędzy wygraną gospodarzy @2.00 a właśnie overem, wybrałem zakład na bramki, wydaje się dużo pewniejszy. Jest spore prawdopodobieństwo że zobaczymy dzisiaj więcej niż 3 gole.
✅83

ciamot 78

ciamot

Użytkownik
mecz; legia - molde
typ; over 2,5
kurs; 2.0
buk; expekt
Wynik pierwszego spotkania sprawia ze sprawa awansu jest jak najbardziej otwarta. W Norwegii legia miała sporo szczęścia zawodnicy Molde pokazali ze potrafią stwarzać groźne sytuacje, w meczu w Warszawie nie mają niczego do stracenia nie są faworytem i aby awansować muszą coś strzelić z kolei defensywa mistrzów Polski nie jest niezawodna. Z drugiej strony Legia ma świetny bilans strzelecki w lidze 12 bramek w 3 meczach. Forma legionistów cały czas rośnie i myślę ze dziś na tle słabszego rywala (przynajmniej na papierze) pokarzą ze mają ambicje grać w lm. Podsumowując liczę na wygraną legi ale niekoniecznie na zero z tyłu mistrzów Polski
⛔100

S 44

shelby

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna, el. LM
Spotkanie: Legia Warszawa - Molde
Typ: Legia zachowa czyste konto
Kurs: 2.2
Bukmacher: bet365

W pierwszym meczu bylo 1-1 i nie ma co ukrywac Legia zgrala chyba najgorszy mecz w sezonie. Teraz czas na mecz u siebie, przed wlasna publiczoscia. W Norwegii chyba stawka meczu spetala nogi legionistom (slynne gramy o 5mln euro). To ze Legia grac potrafi udowadnia w lidze - 3 zwyciestwa i stosunek bramek 13-1. Molde to nie jest jakas Barcelona czy inny Real tylko aktualnie 12 druzyna ligi norweskiej i smiem watpic czy silniejsza od druzyn z ktorymi Legia potykala sie w ekstraklasie. Do skladu wraca prawdopodobnie Rzezniczak ktory imponuje forma na poczatku sezonu. powinien on zastapic Jodlowca ktory zawalil bramke w Norwegii. Obok niego na srodku obrony zobaczymy pewnie Dose juniora a po bokach Wawrzyniaka na lewej (bardzo dobry wystep w ostatnim meczu) i po prawej Bereszynski lub Broz. w drugiej lini wspomagac ich beda prawdopodobnie Vrdoljak z Jodlowcem ktory znacznie lepiej prezentuje sie na tej pozycji. W bramce oczywiscie Kuciak ktorego kontuzja okazala sie niegrozna. Sklad obrony oraz skutecznosc z jaka gralo Molde u siebie pozwala mi wierzyc ze nie zdobeda oni zadnej bramki.
✅120

Otrzymane punkty reputacji: +5
maer 322,5K

maer

Typer A-League
Dyscyplina: Piłka nożna - Finlandia(Ykkonen)
Spotkanie: Haka - Oulu
Typ: 1
Kurs: 1.53
Data: 07.08.2013
Godzina: 17.30
Bukmacher: WilliamHill
Analiza:
Zapraszam do fińskiej Ykkonen.
W meczu zmierza się Haka przeciwko Oulu.
Haka rozegrała w lidze osiemnaście meczy z których dziesięć wygrała, sześć zremisowała i dwa przegrała co daje trzydzieści sześć punktów oraz bilans bramek 26-9 i pozycje lidera w Ykkonen.
Oulu zagrali w lidze osiemnaście razy zdobywając trzydzieści punktów po ośmiu zwycięstwach, sześciu remisach i czterech porażkach, bilans bramek 23-24 i zajmują piąte miejsce w tabeli.
Gospodarze grali u siebie dziewięć razy, wygrywając sześć meczy i trzy remisując, bilans bramek u siebie 15-3.
Goście zagrali dziewięć meczy na wyjazdach i przywieźli z nich trzynaście punktów po trzech wygranych, czterech remisach i dwóch porażkach, bilans bramek na wyjazdach 8-12.
Mój typ to jedynka, Haka gra u siebie dobrze traci tez mało bramek na swoim stadionie a Oulu nie należy do tuz wyjazdowych, ma minusowy bilans wyjazdowy i nie poradzi sobie z tak dobrze grającą u siebie Haką.
✅53

maxi233 655

maxi233

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka ręczna
Spotkanie: Austria - Potrugalia
Typ: plus 1.5 Portugalia
Kurs: 1.85
Data: 07.08.2013
Godzina: 14.00
Analiza:Witam. Na dzisiaj mam typ z Mistrzostw Europy kobiet w piłce ręcznej i handi na Portugalie. Dwie zbliżone poziomem gry drużyny o podobnych walorach i umiejenościach, spodziewam się zaciętego meczu oscylującego koło remisu i handi akurat na Portugalie jest wymarzonym typem. Portugalia dobrze się zaprezentowała w meczu z faworytkami Niemkami nieznacznie przegrywając i gromiąc Słowację 12 bramkami, przy czym Austria wygrała z nimi tylko 5. Nie dadzą radę Austriaczki odjechać dużo moim zdaniem, a może być nawet win Portugali, handi w tym wypadku daje komfort. Gram na Portugalie i spodziewam się z ich strony dobrego meczu.Pozdro
Jestem tutaj dla Was ????
⛔100

krzosz1987 1,2K

krzosz1987

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna, Liga Mistrzów, eliminacje
Spotkanie: SV Zulte-Waregem - PSV Eindhoven
Typ: Over 3.5
Kurs: 2.54
Bukmacher: Sportingbet
W pierwszym meczu w Eindhoven PSV pewnie pokonało swojego rywala 2:0 i wydaje się, że rewanż jest już tylko formalnością. Tym bardziej, że podopieczni Phillip Cocu to ekipa grająca bardzo ofensywny futbol i strzelająca masę bramek. W poprzednim sezonie Eredivisie PSV w 34 kolejkach strzeliło 103 bramek! Co prawda latem z ekipy odeszli tacy gracze jak Jeremain Lens, Dries Mertens, Erik Pieters czy Kevin Strootman jednak jak pokazują pierwsze mecze PSV wcale tak wiele nie straciło z ofensywnego stylu gry. Najpierw 2:0 pokonali dzisiejszego rywala natomiast w 1. kolejce Eredivisie wygrali 3:2 z Den Haag.
Spodziewam się, że dzisiaj będziemy świadkami otwartego meczu. Zespół gospodarzy będą zapewne starali się odrobić straty ale z góry są chyba na straconej pozycji. PSV jak już wspomniałem potrafi grać bardzo dobrze w ofensywie więc gdyby zespół Zulte otworzył się i zagrał dość ofensywnie z nastawieniem na odrabianie strat zespołem belgijskim to możemy być świadkami naprawdę dużej ilości bramek. Zulte według mnie również nie należy skreślać jeśli chodzi o zdobywanie bramek w poprzednim sezonie ten zespół w rozgrywkach ligowych nieźle grali w ofensywie. Przede wszystkim należy zwrócić uwagę na takich graczy jak Mbaye Leye, Franck Berrier czy Habib Habibou.
Tak jak już wspominałem spodziewam się tutaj otwartego spotkania z dużą ilością bramek. Obie ekipy potrafią grać w ofensywie, obie potrafią również strzelać bramki i myślę, że warto tutaj zagrać over 3,5 bramek. PSV przy wyniku 2:0 z pierwszego meczu zapewne nie będzie już tak wielkiej uwagi zwracał na obronę, a przede wszystkim będą starali się strzelić pierwsza bramkę oraz kolejne które zapewnią im awans do kolejnej rundy. Jak dla mnie over 3.5 bramek jest tutaj niezłym pomysłem na grę.
⛔100

puszol 4

puszol

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna -ANGLIA: Capital One Cup
Spotkanie:
Notts County - Fleetwood
Typ:1
Kurs:2.0
Bukmacher:Bet365
Analiza: Menedżer klubu Notts County jest zdeterminowany, aby wygrać ten mecz.Ze stronki można się dowiedzieć że
Chris Kiwomya ma ochotę zagrać z którąś z drużyn Premier League. Kiwomya wierzy, że tak jak udało mu się z Bradford City dojść do finału turnieju tak i tym razem coś ugra. A cóż mogę powiedzieć o drużynie przeciwnej, gra w niższej lidze, poziomem gry może tak bardzo nie ustępują, ale motywacja Srok plus atut własnego boiska równa się wygrana.
✅100

Otrzymane punkty reputacji: +3
robson11 3,3K

robson11

Użytkownik
Dyscyplina: tenis - ATP Montreal
Spotkanie:
Vasek Pospisil - Radek Stepanek
Typ:1
Kurs: 2.71
Bukmacher:Betfair
Przyznam, że zaimponował mi wczoraj Vasek Pospisil w meczu z Johnem Isnerem. Świetny serwis, nerwy ze stali i niektóre returny naprawdę klasa. Rywala miał na pewno lepszego - Big John to jak dla mnie tenisista, który plasuje się w czołówce 20 najlepszych. Oczywiście do Djokovica porównywać go nie można, ale na pewno posiada większe umiejętności niż Stepanek. Skoro zatem Pospisil pokonał Isnera, którego najmocniejszą bronią jest serwis i to w dodatku na twardej nawierzchni, to wydaje się, że przy utrzymaniu odpowiedniego poziomu jest w stanie ograć Stepanka. Radek to doświadczony zawodnik, ale ma już na karku grubo ponad 30 lat, na hardzie nigdy nie był jakimś mega kozakiem i po kursie 2,71 (!) jaki oferuje nam Betfair na Kanadyjczyka to warto spróbować.
Warto dodać, że Pospisil gra przed swoją publicznością, jest bardzo energiczny, każde dobre zagranie i reakcja publiczności nakręcają go na maksa. Stepanek najlepszy okres w karierze ma już za sobą i nie twierdzę, że jest tenisistą słabym czy coś, wszak w poprzedniej rundzie pojechał 2:1 Almagro (na hardzie Almagro nigdy nie był w czołówce, ale mimo to zawodnik dobry), ale po takim kursie na młodego i podbudowanego Vaska naprawdę warto spróbować.
✅171

typer-zawodowy 1,1K

typer-zawodowy

Użytkownik
]Spotkanie:
Olympiakos-Anderlecht
Typ: wygra Olympiakos ( 1 )
Kurs: 1,95
Bukmacher: Unibet
Dzisiaj o godzinie 20:00 w meczu towarzyskim zmierzą się
Mistrzowie swoich krajów czyli Olympiakos, Grecja i Anderlecht Belgia. I jak
dla mnie siła obu ekip jest wyrównana. Dziwić moze tylko jedno po co ten mecz
Anderlechtowi ??? Drużynie która przecież nie
dawno rozpoczęła zmagania ligowe i zakończyła okres
przygotowawczy. Początek sezonu dla Belgów można określić jako średni
delikatna zwycięstwo 1-0 z Genk, porażka na wyjeździe 2-3 z
Lokern no i ostatnio mocne zwycięstwo 4-0 z Brugge. Co ciekawe pomiędzy tymi spotkaniami ligowymi
Anderlecht rozgrywa właśnie pojedynki towarzyskie. Jak dla mnie są one
potrzebne trenerowi aby mieć gotowych i będących w rytmie
meczowym zmienników podstawowego składu. Gdyż
Anderlecht będzie występował w Lidze Mistrzów i na pewno nie raz w
ligowych meczach
trener będzie musiał wystawić zmienników aby dać odpocząć
tym najlepszym . I tak też np. w ostatnim sparingu wystąpił taki skład Kaminski, Heylen (46&#39; Bonaldo), Kouyate, Dendoncker (70&#39; Haagen),
Bourard (70&#39; D&#39;Alberto), Molins (70&#39; Wellington), Lukaku, Alvarez, Vanden Borre
(46&#39; Acheampong), Najar, Armenteros
(59&#39; Jaadi). Czyli drugi skład. A to że jest to drugi skład widać
po wynikach tych sparingów 1-1 z Audenarde drużyną o klasę słabszą i
1-1 z francuskim Metz gdzie bramka na ratująca remis pada w 90 min po golu samobójczym.
Dzisiaj biorąc pod uwagę że trener dalej wystawi drugi
skład szczególnie że za 4 dni trudny mecz ligowy z Gent to
Olympiakos powinien bez problemu wygrać ten pojedynek
Szczególnie że Ci będą grać niemalże w podstawowym składzie.
✅95

Otrzymane punkty reputacji: +3
iluminati 60

iluminati

Użytkownik
7.08.2013 (19:00)
Dyscyplina: Tenis
Mecz: B. Paire - S. Wawrinka
Typ: Paire wygra 1 seta
Kurs: 2,65
Bardzo ciekawy mecz na turnieju w Montrealu w Kanadzie. Moim zdaniem Francuz Paire może sprawić niespodziankę i pokonać faworyzowanego Szwajcara. Paire pokazał w I rundzie pokonując wyraźnie Philippa Kohlschreibera, że jest w dobej formie i może osiągnąć w Kanadzie dobry wynik. Wawrinka ogólnie jest zawodnikiem lepszym, ale duże znaczenie może tu mieć szczegół, że powraca po kontuzji, której się nabawił na turnieju w Gstaad w meczu z Lopezem. Prawie dwa tygodnie przerwy plus przeskok na nową nawierzchnię, na której Szwajcar nie zagrał ani jednego oficjalnego meczu od prawie pół roku mogą zrobić swoje, zwłaszcza, że Paire jest zawodnikiem dobrze grającym na twardych kortach, ma mocny serwis i w meczu z tak samo mocno bijącym Kohlshreiberem pokazał większy zakres możliwości. Wawrince może być w tym meczu ciężko zwłaszcza w początkowych gemach, gdzie będzie się bardziej zaznajamiał z nawierzchnią i trochę może mu zając optymalne wejście w mecz. Jednak jest to zawodnik na tyle doświadczony, że pomimo początkowych problemów może z biegiem czasu odwrócić losy spotkania na swoją korzyść dlatego biorę to pod uwagę i gram zwycięstwo Francuza, ale tylko w pierwszym secie. Paire powinien dominować na początku i zanim Wawrinka wejdzie w mecz może już być za późno na odrobienie seta i na to właśnie liczę. Końcowy wynik to już sprawa drugorzędna, tam może wziąść góre doświadczenie Szwajcara dlatego wolę nie typować całego meczu bo różnica w kursie też nie jest aż taka duża by opłacalo się ryzykować.
✅165

kokocz 292

kokocz

Użytkownik
Dyscyplina: Tenis, Rogers Cup
Mecz: Maria Kirilenko - Alize Cornet
Data: 07.08.2013 17:00
Typ: 2:0
Kurs: 2.50
Bukmacher: Pinnacle
Analiza: Druga runda turnieju Rogers Cup w Toronto. Na przeciwko siebie staną Rosjanka Maria Kirilenko oraz Alize Cornet z Francji. Faworytką jest Kirilenko, która obecnie znajduje się na 16 miejscu w rankingu WTA. Dla porównania Cornet jest 30. Bardzo ważną informacją jest fakt, że Kirilenko dopiero powraca na korty po wielkoszlemowym Wimbledonie. W pierwszej rundzie Kirilenko trafiła na groźną Petrę Martić, którą pokonała bardzo pewnie 6:2, 6:1. Serwis trzymany na dobrym poziomie 70% pierwszy i 66% drugi. 5 asów przy 4 db. Nie widziałem meczu Kirilenko po powrocie na korty, jednak wynik mówi sam za siebie, Maria pewnie jeszcze nie jest przygotowana na 100% swoich możliowści, jednak jeśli w 1 rundzie oddaje 3 gemy Martić, z Cornet także nie powinna mieć większych problemów, mimo, że Francuzka jest w formie. W pierwszej rundzie Cornet pokonała Vesninę 6:3, 6:3. Wcześniej, Cornet wystąpiła już na nawierzchni twardej - w Waszyngtonie. Wygrała tam 6:1, 6:3 z Wickmayer, 6:4, 6:4 z Watson, 7:6, 6:2 z Cirsteą oraz przegrała 5:7, 3:6 z Andreą Petković. Turniej napewno zaliczony na plus. W bezpośrednich pojedynkach jest 2:0 dla Cornet, jednak mecze odbywały się w 2007 i w 2008 roku. Do trzech razy sztuka i dzisiaj Kirilenko wygra.
⛔100

B 32

bredoms

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Capital One Cup
Spotkanie: Carlise - Blackburn
Typ:2
Kurs: 2.00
Bukmacher:William Hill
Analiza: Dziś będzie mecz Carlise - Blackburn. Mnie się wydaje że wygra Blackburn, dlatego że po pierwsze Blackburn jest w Championship a Carlise League Cup. Po drugie ostatnio u siebie Carlise przegrało aż 1:5 a Blackburn zremisował na wyjeździe 1:1.
kiepska analiza
⛔100

daniel-7 888

daniel-7

Użytkownik
Dyscyplina: Tenis, ATP Montreal
Spotkanie: Fabio Fognini - Ernests Gulbis
Typ: 2
Kurs: 1,48
Bukmacher: Bwin
Analiza:
Ja tutaj idę w stronę Łotysza. Hard to jego ulubiona nawierzchnia. W pierwszej rundzie bez trudu pokonał solidnego Feliciano Lopeza. Ogólnie w tym sezonie Gulbis na twardej nawierzchni przegrał tylko jeden mecz - z Rafaelem Nadalem. Prezentuje się naprawdę z całkiem dobrej strony, nawet posunę się do stwierdzenia że jest w najlepszej jak narazie w karierze formie. Fognini to solidny tenisista, ale szczególnie na mączce. Na hardzie traci większość ze swoich atutów. W pierwszej rundzie męczył się ze zwyczajnie źle grającym Baghdatisem. Cypryjczyk żenująco serwuje, duża ilość podwójnych błędów serwisowych, nienajlepszy pierwszy serwis, a mimo to zdołał ugrać seta z Fogninim. To chyba najlepiej obrazuje w jakiej formie teraz znajduje się Fognini. Dlatego wydaje mi się że to Gulbis dzisiaj potwierdzi dobrą dyspozycję w tym sezonie i zwycięży.
✅48

Otrzymane punkty reputacji: +2
pazzini 213

pazzini

Użytkownik
Dyscyplina: Tenis - ATP Tour Montreal
Spotkanie: Marcel Granollers - Andy Murray
Typ: Marcel Granollers (+5,5 gema)
Kurs: 1,90
Bukmacher: Bet 365
Analiza: Teoretycznie patrząc w statystyki nawet pokrycie takiego handicapu wygląda na trudne. Granollers po udanych turniejach w Gstaad i Kitzbuhel w 1. rundzie był już skazywany na pożarcie w meczu z Dimitrovem, ale wygrał w dwóch setach. W tym roku na hardzie radzi sobie przeciętnie (5/5). Przeciwieństwem jest Murray, który ma imponujący bilans w tym roku (34/5, z czego 19/2 na hardzie). Co skłania mnie do zagrania takiego betu? Murray wraca do gry po wygranym Wimbledonie, czyli po ponad miesięcznej przerwie. Granollers broni tutaj punktów za 1/4 finału w poprzednim sezonie, Murray odpadł wtedy w 2. rundzie. Granollers jest w gazie i 7 gemów w 2 setach powinien ugrać. Jako ciekawostkę podam, że Murray w tym roku wracając na hard pierwsze mecze grał w trzech setach (6-1, 5-7, 6-3 z Millmanem w 2. rundzie w Brisbane i 5-7, 6-2, 6-2 z Donskoyem w 2. rundzie na Indian Wells).
✅90

rafiii 142

rafiii

Użytkownik
Dyscyplina: Tenis - ATP Montreal
Spotkanie: Tommy Haas - Marinko Matosevic
Typ: Marinko Matosevic (+4,5 gema)
Kurs: 1,68
Bukmacher: Unibet
Marinko w świetnej formie, ostatnio wygrywa wszystko, 6 na 7 spotkań, przy czym w jednym chciał przegrać z Tursunovem (pisałem o tym wcześniej). Dobrze się chłopak czuje w Montrealu, bo wygrał 3 mecze już, oddając tylko jednego seta groźnemu Sockowi. Tommy Haas ma już swoje lata, jest znakomity, jednak warto zauważyć, że jak wygrywa swoje mecze. Haas to taki gracz, szczególnie w upalnej pogodzie, że jak przełamuje raz, to pilnuje swojego padania, nie gra na 100% przy podaniach rywala. Po prostu gospodaruje siłami, ma swoje lata - 35. Sugeruję, że Haas wygrywa mecze oddając rywalom zawsze sporo gemów, mecze są zacięte. Spójrzmy na ostatnie spotkania Niemca: Goffin 7-6 6-3, Del Potro 6-7 3-6, Dimitrov 7-6 7-6, Smyczek 3-6 7-5 6-3, Dodig 6-4 4-6 7-5. To ostatnie 5 spotkań Niemca, 4 wygrał, 1 przegrał, zawsze pokryty handicap +4.5 przez rywali, a Matosevic, szczególnie w obecnej formie, jest znacznie lepszym graczem od Goffina czy Smyczka. Widzę tu walkę, i być może nawet niespodziankę. W te handi +4.5 można wchodzić w ciemno na Marinko.
ZWROT

assitalia 6K

assitalia

Użytkownik
Dyscyplina: Snooker - Shanghai Masters - Kwalifkacje
Spotkanie: David Morris - Elliot Slessor
Typ: David Morris
Kurs: 1,60
Bukmacher: Pinnacle

Tutaj doznałem lekkiego szoku widząc kurs. Morris jest lepszy we wszystkim od swojego najbliższego rywala - umiejętności, doświadczenie, aktualna dyspozycja. Skąd tutaj taki kurs na Irlandczyka - absolutnie nie wiem i nawet nie będę się nad tym zastanawiał. Dają to biorę. Poza jedną wpadką w tym sezonie z Normanem, David prezentuje się naprawdę znakomicie. Slessor? Wygrał z Cao, ale ja miałem nieprzyjemność ten mecz oglądać i Chińczyk wtedy przegrałby nawet ze słabymi polskimi snookerzystami, więc to absolutnie nie jest żaden wyznacznik.
✅60

teddy8 94

teddy8

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - El. do LM
Spotkanie: Hafnarfjordur - Austria Wiedeń
Typ: 1
Kurs: 4.00
Analiza:
Patrzę, że poprzednicy zdecydowanie za gośćmi w dzisiejszym spotkaniu. Ja bym jednak nie przekreślał gospodarzy, którzy są przecież w rytmie meczowym dzięki spotkaniom ligowym. Prowadzą w tabeli ligi islandzkiej ze średnią dwóch bramek na mecz. Pierwszy mecz jak wiadomo w plecy (0:1), jednak Islandia to trudny teren, wiele ekip ma kłopoty na tamtych boiskach. Austria Wiedeń to już nie ta sama ekipa co kiedyś, zauważalny jest znaczny spadek jakości gry Fiołków, jak również innych drużyn austriackich. Goście słabo rozpoczęli ligowy sezon (3 mecze-4 punkty, w tym porażka 1:5 z Salzburgiem) i nie wiem czemu buki zdecydowanie stawiają na nich w tym spotkaniu. Moim zdaniem przyjezdni nie poradzą sobie na tym terenie i przegrają ten mecz. Może uda im strzelić bramkę i awansować, jednak co do wyniku końcowego to zdecydowanie obstaję za gospodarzami.
⛔100

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom