Dyscyplina: Tenis ziemny ( ATP Stuttgart 2014 Niemcy)
Godzina: 13:00
Spotkanie: Mayer Leonardo-Berrer Michael
Typ: 2:0
Kurs: 1.73
Bukmacher: Unibet
Analiza:
Powoli opadają emocje pod trzecim turnieju wielkoszlemowym w roku i zaczynają się szybciutko turnieje mniejszej rangi,osobiście przestrzegam,że w takich turniejach zawsze są cyrki także uważajcie z typami,a tym bardziej ze stawkami. Wiele bitych faworytów którzy powinni wygrywać gładko po 2:0 będą się męczyć, tracić sety czy też będą przegrywać. Długo siedziałem i nie wiedziałem co wybrać na dzisiaj i po dłuższej analizie zdecydowałem się na ten typ. Turniej jest rozgrywany w Niemczech, w Stuttgarcie. Reprezentantem gospodarzy w tym meczu jest Berrer i moim zdaniem to właśnie jedyny atut po stronie Niemca, własna publiczność, ponieważ wszystko inne jest przeciwko niemu...no może jeszcze doświadczenie z kortów ale do tego trzeba podchodzić z przymrużeniem oka ponieważ Argentyńczyk to nie jakiś junior. Niemiec spisuje się najlepiej na meczach w hali,ma tam on niezły bilans ponieważ 226/130,a tutaj mamy do czynienia ponownie z kortami ziemnymi,czyli ten rodzaj nawierzchni na jakich Michael czuje się najgorzej. Wyżej napisałem,że Berrer lubi grać na halach i właśnie on preferuje taką grę na kilka uderzeń,długie wymiany nie są jego atutem,a wiadomo,że na clayu to podstawa. Na mączce w swojej karierze wygrał 107 meczów, a przegrał 112. Chociaż nie powiem,ponieważ czasem zdarza mu się sprawić niespodziankę np. wygrana w 2013 właśnie w tym turnieju z Gimeno Traverem,czy Chardym. Mógłbym iść dalej w przeszłość ale po co? Berrer sześć dni temu skończył 34 lata,także jest zupełnie innym zawodnikiem niż kilka lat temu. Co do atutów... właśnie sobie przypomniałem...jak mogłem o tym zapomnieć.....<głupek> Berrer mierzy 193 cm oraz jest graczem leworęcznym,także serwować potrafi. Odrzuca mnie natomiast waga Niemca, bo kurde....100 kg,a teraz może nawet więcej ważyć to mega przesada nawet na taki wzrost. Mayer natomiast "śpi" na kortach ziemnych,a hale są jego przekleństwem. Leonardo na hali ma bilans 11/13,a na clayu 235/143,także mamy tutaj tenisistów zupełnie z dwóch odmiennych światów. Argentyńczyk jest w chwili obecnej w formie życie,plasuje się na 47 pozycji
ATP, nigdy nie był wyżej. Za sobą ma udany turniej Wimbledonu, 4 runda Wimbledonu jak na możliwość Mayera to bardzo dobre osiągnięcie. Mayer jest młodszy od swojego przeciwnika o 7 lat,także płuca o wiele nowsze, wczoraj Federer nam pokazał co można robić w wieku "podstarzałym" jak na tenisistę,no ale Berrer, Federerowi może buty czyścić jedynie. Rezydent Buenos Aires również nie zalicza się do niziołków ponieważ mierzy 188 cm przy 83 kilogramach wagi. Wspomniałem,że Mayer jest formie, natomiast dla Niemca mamy kolejny minus ponieważ tej formy nie ma. Odkąd zakończył się sezon w halach dla niego czyli od 04.04.2014r. wygrał do chwili obecnej zaledwie 5 meczów w tym 3 mecze kwalifikacji. Berrer dostawał w ciry od Gambosa, Volandriego, Struffa, Seppiego, Carreno-Busty, Ghema czy Mathieu w tym okresie na clayu. Moim zdaniem jeśli "grubas" ugra tutaj chociaż seta będzie to już niespodzianka. Stawiam,że reprezentant Argentyny wygra 2:0.

100