>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
Fortuna bonus

Typy Dnia - 07.07.2014 (poniedziałek)

Status
Zamknięty.
maer 322,5K

maer

Typer A-League
Tutaj podajemy typy
na poniedziałek - 7. Lipca

Typy podajemy według wzoru:
Dyscyplina: Piłka Nożna - Australia, A-League
Godzina:
22:00
Spotkanie: Adelaide - Sydney
Typ: over 2.5
Kurs: 1.80
Bukmacher:
Analiza:
Prosimy o pisanie normalnych analiz (brak pogrubienia, kursyw, podkreśleń, kolorów, dziwnych czcionek oraz rozciągania). Takie posty będą karane żółtymi kartkami. Oczywiście możecie zaznaczyć tymi sposobami najważniejsze informacje, ale nie całą analizę.
Każdy typ nie podany według tego wzoru nie będzie sprawdzany i rozliczany, user otrzymuje automatycznie ⛔100
Proszę kopiować format podawania typów i bezwzględnie się do tego stosować. Mają być wyraźnie zapisane wyróżniki takie jak Dyscyplina, Godzina, Spotkanie, Typ, Kurs, Bukmacher i Analiza.
Mile widziany bezpośredni link do danego meczu np z oddsportal.com albo livescore.pl Przyśpieszy to podliczanie.

Jeśli nie przeczytałeś jeszcze regulaminu, zrób to jak najszybciej KLIKAJĄC TUTAJ :!:

Pamiętaj, że otrzymujesz karne ⛔ 100 za:
- powtórzenie typu
- nieregulaminowy bukmacher
- zawyżenie/zaniżenie kursu
- brak godziny (baseball)
- podanie typu po czasie
- zły zapis
- trzecią i kolejną kiepską analizę w danym miesiącu

▶ Przed zatwierdzeniem posta z analizą, przeczytaj ją jeszcze raz lub daj na podgląd posta.

▶ W przypadku przeniesienia Twojej analizy do działu &quot;kiepskie analizy&quot; nie możesz już podać nowego typu.

▶ Jeżeli podczas podawania typu popełniłeś błąd i chcesz go poprawić zgłoś to w ODPOWIEDNIM TEMACIE
-&gt;&gt;&gt; KLIK podając LINK do swojego posta. Zabrania się także komentowania innych analiz w temacie konkursowym. Od tego macie odpowiedni temat lub PW. Niestosowanie się do tego polecenia będzie karane żółtymi kartkami! :zoltakartka:

▶ Zachęcamy także do pisania analiz w działach tematycznych :smile:

▶ W przypadku plagiatu zostajesz wykluczony z konkursu, ukarany czerwoną kartką oraz miesięcznym banem. Bawimy się Fair Play!

Otrzymane punkty reputacji: +1
maer 322,5K

maer

Typer A-League
Dyscyplina: Piłka nożna - Szwecja ( Dywizja 1 - Södra )
Spotkanie: Örgryte IS - IK Oddevold
Typ: 1HT
Kurs: 2.40
Data: 07.07.2014
Godz: 19.00
Bukmacher: WilliamHill
Analiza:
Zapraszam bardzo serdecznie na kolejny mecz 12 kolejki szwedzkiej Dywizja 1 - Södra.
W Göteborgu liczącym około pięćset trzydzieści tysięcy mieszkańców na Gamla Ullevi mogącym pomieścić niecałe dziewiętnaście tysięcy widzów odbędzie się mecz o ligowe oczka pomiędzy miejscowym Örgryte Idrottsällskap założonym w 1887 roku o barwach czerwono-niebieskich a w gości z miasta Uddevalla liczącego ponad trzydzieści jeden tysięcy mieszkańców przyjedzie drużyna założona w roku 1932 o barwach niebiesko-białych a mianowicie Idrottsklubben Oddevold.
Örgryte IS rozegrało w tym sezonie ligowym 11 spotkań w których zdobyło 26 punktów po 8 zwycięstwach, 2 remisach oraz 1 porażce i zajmuje obecnie pozycję lidera szwedzkiej Dywizja 1 - Södra, bilans bramek 19-9.
IK Oddevold zdobyło 23 oczka w swoich 11 rozegranych meczach ligowych w tym sezonie po 7 zwycięstwach, 2 remisach oraz 2 porażkach co daje obecnie 3 pozycję w tabeli ligowej z bilansem bramkowym 19-17.
Gospodarze u siebie w tym sezonie ligowym zagrali 5 razy zdobywając 13 oczek po 4 wygranych oraz 1 remisie, bilans bramek na swoim terenie 9-2.
Goście zdobyli 8 punktów w swoich 5 spotkaniach rozegranych w tym sezonie na wyjazdach po 2 zwycięstwach, 2 remisach oraz 1 przegranej, bilans bramkowy w delegacjach 6-8.
Mecz zapowiada się niezwykle ciekawie gdyż w tabeli ligowej obie jedenastki dzielą tylko 3 oczka a w ostatnich ich 2 pojedynkach na stadionie w Göteborgu lepsze było Örgryte IS prowadząc w obu tych meczach do przerwy.
Tak więc mój typ na ten mecz to prowadzenie gospodarzy na swoim terenie już do przerwy, Örgryte Idrottsällskap w tym sezonie ligowym u siebie gra bardzo dobrze ze swoich 5 spotkań na swoim terenie prowadził do przerwy w 3 z nich i do tego z tym rywalem z którym będzie grał na swoim terenie też zawsze do przerwy prowadził a Idrottsklubben Oddevold w obu meczach przeciwko gospodarzom na ich terenie przegrywał już do przerwy jak i cały mecz co mojemu typowi wróży bardzo dobrze i mam nadzieję że będzie trafiony.
⛔100

maciek1990gw 47

maciek1990gw

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna - Finlandia Veikkausliga
Spotkanie: TPS Turku - MyPa
Typ: Wynik/Obydwie drużyny strzela gola - TPS i Tak
Kurs: 7.0
Godz: 17:30
Bukmacher: BET 365
Analiza:
Dlaczego wybrałem taki typ pomimo ze TPS zamyka tabele po 17 meczach mając tylko 3 zwycięstwa . A no dlatego ze MyPa grała mecz w czwartek w Eliminacjach LE , wygrali 1-0 i maja teraz w czwartek mecz rewanżowy . W lidze w ostatnich meczach MyPa nie ma dobrych wyników , na wyjazdach nie graja rewelacyjne,maja bilans 2-1-5 bramki 5-14, a punkty ligowe głownie zdobywają na własnym boisku . TPS jest najsłabsza drużyną ligi , u siebie na 8 meczy wygrali tylko 2 spotkania strzelając jedynie 6 bramek,wygrali 2-0 z wiceliderem SJK i 3-1 z Mariehamn . Patrząc na H2H padały rożne wyniki , raz wygrywali kopacze TPS raz kopacze z MyPy , czasami jakiś remis . Jeżeli chcą się jeszcze włączyć do walki o utrzymanie to musza jutro wygrać . Zaczekać można jeszcze do jutra i zobaczyć jaki skład wystawi MyPa. Ale sadze ze piłkarze TPS się na jutro zmobilizują tym bardziej ze nie wygrali od 3 spotkań i ukłują 2 razy bo musza w końcu zacząć strzelać , a ze słaba defensywa myślę ze i MyPa im coś wciśnie . Ogólnie kurs całkiem przyzwoity , sadze ze za drobne można pograć ten typ . Ewentualnie czysta jedynkę za 3.3 .
⛔100

stanleylevy 1,4K

stanleylevy

Użytkownik
Dyscyplina: Copa Postobon
Godzina: 00:30
Spotkanie: America De Cali - Deportivo Cali
Typ: 1 + U3.5
Kurs: 3.80
Bukmacher: gamebookers
Analiza:
Puchar Kolumbii i derby Cali! Dziś stawiam ryzykownie, bo na druzyne ktora od 2011 juz nie gra w najwyzszej klasie rozgrywkowej w Kolumbii, ale to nadal są derby wiec wazne wydarzenie. Przeciwnicy za to nie wioda prymu w 1 lidze, bo ledwo co sie utrzymali, więc mysle, ze jakies szanse na przejscie typu są. Spotkania bezposrednie to 106 do 86 dla gości, więc niekoniecznie taka duza roznica na przestrzeni prawie 100 lat...
⛔100

jedi_kpr 185

jedi_kpr

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna - Finlandia Veikkausliga
Spotkanie: Lahti-Seinajoen JK
Typ: Remis
Kurs: 3.2
Godz: 17:30
Bukmacher: Bet 365
Analiza:
Lahti mimo tego, że jest trzecie w tabeli (7-7-3) to pod względem strzelonych bramek zajmuje to samo miejsce tylko, że od końca, a ich liczba to 17, po 17 meczach... W bramkach straconych niewielka ilość goli robi już wiele lepsze wrażenie bo jest ich zaledwie 9, najmniej ze wszystkich drużyn. Jest to typowo underowy team, a ich przeciwnikiem będzie drużyna Seinajoen JK (9-3-4), która wygrała ostatnie 7 spotkań. Po 16 meczach mają na swoim koncie 20 strzelonych bramek i dokładnie o połowe mniej straconych. Ostatni remis zaliczyli właśnie z Lahti, również na wyjeździe wynikiem 1:1 i nie uważam, żeby tym razem miało być inaczej. Sądzę, że Lahti jak zwykle podejdzie do spotkania bardzo ostrożnie i nawet u siebie nie będą grali nadmiernie ofensywnej piłki, natomiast Seinajoen JK grając na wyjeździe już z nie tak słabą drużyną jak poprzednich 7 rywali, skupią się bardziej na obronie co sprawi, że goli będzie trzeba szukać ze świecą . Dla mnie mecz na 0:0 ewentualnie 1:1
✅220

baku193 5,7K

baku193

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna -Finlandia
Godzina:
17:30
Spotkanie: Lahti-SJK
Typ: Gospodarze wygrają jednym golem
Kurs: 3.95
Bukmacher: Unibet
Analiza: Na dziś wybrałem spotkanie ligi Finlandii, w którym na przeciwko siebie staną drużyny Laht oraz SJk, zajmujący kolejno 3 oraz 2 pozycję w ligowej klasyfikacji, tak więc na pewno bedzie to spotkanie które będzie stało na wysokim poziomie piłkarskim. Faworytem moim jak i bukmacherów jest ekipa gospodarzy spotkania, która w tym momencie traci 2 punkty do zespołu SJK ,a zagrało jedno spotkanie w lidzę więcej. Nie pozostaje im nic innego jak w tym spotkaniu wywalczyć komplet punktów. Mają zdecydowanie lepszy bilans na własnym stadionie niż SJK w spotkaniach wyjazdowych , ale forma gości w ostatnich spotkaniach może dziwić , ponieważ są to trzy zwycięstwa pod rząd, jednak taka seria też musi mieć swój koniec, uważam że w tym spotkaniu jest to bardzo prawdopodobne, ponieważ gospodarze wygrywając to spotkanie mijają gości w ligowej klasyfikacji i są wiceliderem. Ja w tym spotkaniu postawiłem na wygraną zespołu gospodarzy jednym golem, ponieważ uważam że rezultat 1:0 dla gospodarzy jest tutaj bardzo możliwy.
⛔100

cfab 28

cfab

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Finlandia, Veikkausliiga
Godzina: 17:30
Spotkanie: TPS - MyPa
Typ: 1X
Kurs: 1.70
Bukmacher: Bet365
Analiza:
Buki po spadających kursach też widzą szansę na przełamanie ekipy TPS. Na ten moment ostatnia pozycja i 7 pts straty do miejsca wyżej. Z 10 oczek na koncie, 70% ugrali na własnym boisku. Przyjeżdża MyPa z bilansem wyjazdowym 2-1-5 i w równie kiepskiej dyspozycji - bez wygranej od 7 kolejek. W ostatnim meczu ulegli VPS na wyjeździe 0:4. Chciałoby się powiedzieć jak nie teraz, to kiedy? Z podkładem more safety, ale moim zdaniem 3 oczka dziś są w zasięgu gospodarzy.
✅70

Otrzymane punkty reputacji: +11
J 3,4K

jaja

Użytkownik
Dyscyplina: TENIS ATP CHALLENGER PORTOROZ
Godzina:
16:30
Spotkanie: Menendez - Gerasimov
Typ: Menendez
Kurs: 1.66
Analiza: Niepojęte skąd oni biorą takie kursy. Hiszpan to po prostu o klasę lepszy gracz. Bardzo wszechstronny jak na ten poziom rozgrywek. Z dobrym urozmaiconym serwisem, nieźle trzymający piłkę w korcie, umiejący skrócić wymianę. Rok temu w Porotoroz zrobił 1/2 finału. Gra Gierasimova na tle Hiszpana jest bardzo ograniczona. Jego tenis jest nastawiony na &quot;ofens&quot;, co jak wiadomo niesie za sobą, z uwagi na ograniczenia natury technicznej, duże ryzyko popełniania niezliczonej ilości niewymuszonych błędów. Poza tym gra Białorusina jest mocno zależna od tego jak trafia 1 podaniem, bo dysponuje mocnym serwisem, który ustawia wiele wymian. Jeśli nie będzie nim trafiał, to Hiszpan ze swoim bardzo przyzwoitym returnem będzie miał pewnie nie jedną okazję do przełamania serwisu rywala. Kurs zaskakująco wysoki i jak dla mnie bet nawet warty postawienia jako singiel.
⛔100

Otrzymane punkty reputacji: +2
robaaak 387

robaaak

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Estonia Meistriliiga
Godzina: 18:00
Spotkanie: Sillamae Kalev - Tallina Kalev
Typ: azjatycka ilość goli over 3.5,4
Kurs: 1.925
Analiza:
Spotkanie czwartej drużyny estońskiej ekstraklasy z ósmą. Nie będę się rozpisywał, bo specem od estońskiej kopanej nie jestem. Opieram się na statystykach, a te mówią, że dzisiejszy mecz wygrają gospodarze i to wysoko.
Tallina Kalev to jedna ze słabszych ekip w lidze. W siedmiu wyjazdowych spotkaniach drużyna ta straciła 29 bramek zdobywając zaledwie 6. Z czołowymi drużynami ligi, na ich boiskach dostawała bagaż bramek: z Levadią 0:9, z Florą 1:5. Zawodnicy Sillamae zapewne dzisiaj nie będą chcieli być gorsi.
Ostatnie spotkania między tymi ekipami, to zwycięstwa Sillamae oczywiście, w stosunku: 9:0 i 6:0 - były to mecze wyjazdowe, ostatnie w marcu tego roku.
✅92

Otrzymane punkty reputacji: +15
zasqrniak 43

zasqrniak

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka ręczna World Championship U20 Women
Spotkanie: Norwegia - Niemcy
Typ: 2
Kurs: 2
Godz: 20:45
Analiza: Witam na dziś wybrałem spotkanie piłki ręcznej kobiet. Drużyna Norwegii zajęła 3 miejsce wygrywając 3 spotkania z Czechami, Urugwajem i Kazachstanem i przegrała 2 z Chorwacją i Koreą Południową. Drużyna Niemiec rozgrywki grupowe zakończyła na 2 miejscu wygrywając 4 spotkania z Angolą, Holandią, Argentyną, Serbią i przegrała 1 spotkanie z drużyną Danii. Ekipa Norwegii jak dla mnie była faworytem grupy ale zawiodła mnie na całej linii, zaś drużyna Niemiec zaskoczyła mnie na plus a w spotkaniu z Danią mało co nie wygrały i nie zajęły 1 miejsca w grupie.
✅100

dawcamocywnocy 1,3K

dawcamocywnocy

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka reczna - MŚ U20 Kobiet
Godzina: 14
Spotkanie: Dania - Czechy
Typ: Licza goli +51,5
Kurs 1,85
Analiza:
Witam i zapraszam na faze play off MŚ w piłce recznej pań do lat 20. Faworytem murowanym tego meczu sa Dunki które przeszły przez faze grupowa jak burza wygrywajac wszystkie mecze. Postanowiłem zagrać tutaj over bramek, gdyż Dunki powinny wygrać ten mecz wysoko ale przy dużej liczbie bramek obu drużyn gdyż Czeszki nawet przy mocnym rywalu rzucaja ponad 20 bramek np. w meczu z Chorwatkami. Troche statystyk, Dunki rzuciły 147 bramek tracąc aż 113 co jak na tak klasowy zespół dość sporo, przy 141-124 Czeszek. Typuje wygrana Danii 6,7 bramkami i pokrycie tego overa na sume bramek;)
✅85

tie-break 7,2K

tie-break

Użytkownik
Dyscyplina: Tenis ziemny ( ATP Stuttgart 2014 Niemcy)
Godzina: 13:00
Spotkanie: Mayer Leonardo-Berrer Michael
Typ: 2:0
Kurs: 1.73
Analiza:

Powoli opadają emocje pod trzecim turnieju wielkoszlemowym w roku i zaczynają się szybciutko turnieje mniejszej rangi,osobiście przestrzegam,że w takich turniejach zawsze są cyrki także uważajcie z typami,a tym bardziej ze stawkami. Wiele bitych faworytów którzy powinni wygrywać gładko po 2:0 będą się męczyć, tracić sety czy też będą przegrywać. Długo siedziałem i nie wiedziałem co wybrać na dzisiaj i po dłuższej analizie zdecydowałem się na ten typ. Turniej jest rozgrywany w Niemczech, w Stuttgarcie. Reprezentantem gospodarzy w tym meczu jest Berrer i moim zdaniem to właśnie jedyny atut po stronie Niemca, własna publiczność, ponieważ wszystko inne jest przeciwko niemu...no może jeszcze doświadczenie z kortów ale do tego trzeba podchodzić z przymrużeniem oka ponieważ Argentyńczyk to nie jakiś junior. Niemiec spisuje się najlepiej na meczach w hali,ma tam on niezły bilans ponieważ 226/130,a tutaj mamy do czynienia ponownie z kortami ziemnymi,czyli ten rodzaj nawierzchni na jakich Michael czuje się najgorzej. Wyżej napisałem,że Berrer lubi grać na halach i właśnie on preferuje taką grę na kilka uderzeń,długie wymiany nie są jego atutem,a wiadomo,że na clayu to podstawa. Na mączce w swojej karierze wygrał 107 meczów, a przegrał 112. Chociaż nie powiem,ponieważ czasem zdarza mu się sprawić niespodziankę np. wygrana w 2013 właśnie w tym turnieju z Gimeno Traverem,czy Chardym. Mógłbym iść dalej w przeszłość ale po co? Berrer sześć dni temu skończył 34 lata,także jest zupełnie innym zawodnikiem niż kilka lat temu. Co do atutów... właśnie sobie przypomniałem...jak mogłem o tym zapomnieć.....&lt;głupek&gt; Berrer mierzy 193 cm oraz jest graczem leworęcznym,także serwować potrafi. Odrzuca mnie natomiast waga Niemca, bo kurde....100 kg,a teraz może nawet więcej ważyć to mega przesada nawet na taki wzrost. Mayer natomiast &quot;śpi&quot; na kortach ziemnych,a hale są jego przekleństwem. Leonardo na hali ma bilans 11/13,a na clayu 235/143,także mamy tutaj tenisistów zupełnie z dwóch odmiennych światów. Argentyńczyk jest w chwili obecnej w formie życie,plasuje się na 47 pozycji ATP, nigdy nie był wyżej. Za sobą ma udany turniej Wimbledonu, 4 runda Wimbledonu jak na możliwość Mayera to bardzo dobre osiągnięcie. Mayer jest młodszy od swojego przeciwnika o 7 lat,także płuca o wiele nowsze, wczoraj Federer nam pokazał co można robić w wieku &quot;podstarzałym&quot; jak na tenisistę,no ale Berrer, Federerowi może buty czyścić jedynie. Rezydent Buenos Aires również nie zalicza się do niziołków ponieważ mierzy 188 cm przy 83 kilogramach wagi. Wspomniałem,że Mayer jest formie, natomiast dla Niemca mamy kolejny minus ponieważ tej formy nie ma. Odkąd zakończył się sezon w halach dla niego czyli od 04.04.2014r. wygrał do chwili obecnej zaledwie 5 meczów w tym 3 mecze kwalifikacji. Berrer dostawał w ciry od Gambosa, Volandriego, Struffa, Seppiego, Carreno-Busty, Ghema czy Mathieu w tym okresie na clayu. Moim zdaniem jeśli &quot;grubas&quot; ugra tutaj chociaż seta będzie to już niespodzianka. Stawiam,że reprezentant Argentyny wygra 2:0.
⛔100

Otrzymane punkty reputacji: +5
rogerfede93 30,1K

rogerfede93

Użytkownik
Dyscyplina : Kolarstwo - Tour de France - Etap 3
Godzina : 13:15
Spotkanie : Ramunas Navardauskas vs Heinrich Haussler
Typ : Ramunas Navardauskas
Kurs : 1,66
Bukmacher : Bet365
Analiza :

Navardauskas to zawodnik ekipy Garmin i niedawany mistrz Litwy w jeździe indywidualnej na czas. Jest to kolarz dobrze jeżdżący na czas,ale także potrafi się odnaleźć w wyścigach etapowych i na płaskich finiszach. Ten sezon ma udany i na pewno podczas TdF to właśnie on będzie liderem swojego zespołu na płaskich etapach.
W tym roku wygrał wyścig Pays de la Loire i zaliczył kilka wysokich pozycji podczas Tour de Romandie. Trochę mu brakuje do takich asów jak np.Kittel,ale potrafi solidnie finiszować,a próbkę jego umiejętności można było zobaczyć na 1 etapie,gdzie finiszował na 3 miejscu wyprzedzając tak dobrych sprinterów jak Coquard,Kristoff czy Rojas.

Haussler jedyny dobry wyścig zaliczył w Niemczech na Bayern-Rundfahrt,gdzie nawet wygrał jeden z etapów. Jednak ostatnia próba przed TdF czyli wyścig Tour de Suisse i sam pierwszy etap &#39;&#39;Wielkiej Pętli&#39;&#39; nie napawają optymizmem. 148 miejsce na rozpoczęcie TdF to słaby wynik. Na dodatek Haussler wcale nie musi być liderem ekipy na płaskich etapach. W składzie IAM Cycling są chociażby Sylvain Chavanel czy Martin Elmiger,który ostatnio prezentuje wysoką formę(został mistrzem Szwajcarii ze startu wspólnego) i na ostatniej prostej potrafi nieźle przyspieszyć.

Za Litwinem przemawiają ostatnie wyniki,dobre rozpoczęcie tego wyścigu,a przede wszystkim ekipa,która na takich etapach stawia tylko na niego. Myślę,że Navardauskas powalczy o TOP 10 na tym 3 etapie.
⛔100

stanley-63 1,2M

stanley-63

Typer
Dyscyplina - Piłka nożna / Norwegia 1 Tippeligaen /
Godz. 19:00
Spotkanie - Odd Grenland : Valerenga
Typ -over 2.5 / obydwie drużyny strzelą gola
Kurs - 2.05
Bukmacher - Bet365
Analiza :
Widać że obie drużyny w tym sezonie chcą walczyć o najwyższe miejsce no może nie o tytuł bo do lidera Molde już tych pkt sporo brakuje ale miejsca nr. 2 i 3 są w ich zasięgu , gospodarze na miejscu 4 z bilansem 7-3-3 i gole 15:12 natomiast dzisiejszy rywal miejsce niżej bo nr. 4 z 22 pkt na koncie i bilans 6-4-3 br. 24:16 pokazuje że ze zdobyciem gole u nich raczej nie trudno tak więc liczę z ich strony na jakąś bramkę , no a jak to wygląda w H2H i tu na 28 wspólnych pojedynków lepiej wychodzą goście zresztą popatrzmy 10-6-12 i br. 43:47 ( sporo bo średnia 3.21 ) już raz w tym sezonie 2014 mieli okazję się spotkać w ramach Pucharu Norwegii i też tu na Odd a wynik 3:2 dla Odd pokazuje to że i dziś może być ciekawie , w ostatnich 5 kolejkach zaglądając do tej statystyki to Odd 4-1-0 i gole 6:2 a Valerenga 2-2-1 i gole 10:8 dlatego liczę że dziś uda się obu drużynom strzelić gola a w sumie padnie ich najmniej 3 !
✅105

Otrzymane punkty reputacji: +8
ciunek 335

ciunek

Użytkownik
Dyscyplina: Tenis, WTA - Bad Gastein
Godzina: 16:00
Spotkanie: Pennetta - Min
Typ: 2:0
Kurs: 1.50
Analiza:
Już dziś o godzinie 16:00 w znanym, austriackim uzdrowisku wypoczynkowym Bad Gestein, jedna z moich ulubionych i według mnie dość niedocenianych zawodniczek, czyli Włoszka Flavia Pennetta zmierzy się z Amerykanką Grace Min. Flavia Pennetta już niejednokrotnie pokazała, że potrafi pukać do elity i może pokonać ten najwyższy światowy TOP. W turnieju w Bad Gastein jest rozstawiona z numerem jeden, więc na pewno potraktuje te rozgrywki prestiżowo i będzie chciała zwyciężyć w całym turnieju. Pennetta zajmuje obecnie 12 miejsce w rankingu WTA i będzie starała się gonić 11 w rankingu Anę Ivanović. Ponadto jak spojrzemy niżej w rankingu to widziemy, że bardzo depcze jej po piętach rewelacyjna Eugenie Bouchard, która doszła ostatnio do finału Wimbledonu, pokonując po drodzę między innymi Simonę Halep, w finale jednak dość znacznie uległa Kvitowej. Za plecami Pennetty jest dość blisko również jej rodaczka, Włoszka Sara Errani. Natomiast jej rywalka, Amerykanka Grace Min, zajmuje obecnie 138 w rankingu ATP, także dużo, dużo dalej. Grace Min będzie chciała się pokazać, ale myślę, że po słabym występie Pennetty w Wimbledonie (zagrała dużo poniżej oczekiwań i odpadła już w drugiej rundzie) nie będzie miała czego szukać, a mecz skończy się spacerkiem dla Flavii Pennetty, która będzie chciała jak najszybciej mieć ten mecz z głowy i pokona Grace Min w dwóch setach. Jeśli jeszcze spojrzymy, że nie tak dawno Grace Min, przegrała z dużo słabszą od Pennetty Anniką Beck w dwóch setach, to tutaj sądzę, że nie będzie inaczej i tablicy wyświetli wynik końcowy 2:0 dla Pennetty.
ZWROT

jack13 418,3K

jack13

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna – Towarzyski, Klubowy
Spotkanie: Plzen – Lok. Moskwa
Typ: over 3 azjan
Kurs: 2.07
Bukmacher: Pinnacle
Godz.17:00
Analiza:
Ekipa wicemistrza Czech rozegra dziś kolejny już sparing przygotowujących ich do walki o odzyskanie mistrz kraju. Jak wspomniałem we wcześniejszym typie po trzech spotkaniach z mało wymagającymi rywalami, którym w sumie strzelili 17 bramek tracą po jednej z każdym, przyszedł już poważniejszy sprawdzian z mistrzem Azerbejdżanu. Tak jak można było się spodziewać było wiele rotacji i tym samy ulegli w tym starciu 1:3 nie ma co się tak naprawdę temu dziwić bo Karabakh już za tydzień startuje z eliminacjami do Ligi Mistrzów i są na innym etapie przygotowań. Jedno jest jednak pewne Plzen nie zmieni dalej swojego nastawienie do gier towarzyskich jaki również swojego systemu gry – szybka, kombinacyjna, ofensywna piłka.
Rywal po raz kolejny bardzo wymagający, tym razem będzie to zespół Rosyjski a dokładnie trzecia siła poprzedniego sezonu Premier Ligi Lokomotiw Moskwa. Zespół ze stolicy przegrał mistrzostwo i drugą pozycję w dwóch ostatnich spotkaniach i tym samy spadli aż na trzecie miejsce. Był to i tak jeden z lepszych sezonów tego zespołu w ostatnim czasie, teraz będą mocniejsi o te doświadczenia. Skład praktycznie nie uległ większym zmiano ale z racji tego że to pierwszy ich sparing pewnie zagrają na dwie jedenastki a to na pewno bardzo dobra wiadomość dla typu. Na pewno prze jakiś okres zobaczymy najlepszych graczy a na pewno ich bardzo silną stroną jest linia ofensywna gdzie jest zarówno wysoki Pavlychenko a więc gra skrzydła i dośrodkowania jak najbardziej wskazana, z drugiej strony są zawodnicy do kombinacyjne gry oraz kontr min. najlepszy strzelec zespołu Senegalczyk N’Doye.
Na koniec jeszcze warto dodać że rok temu obie również zmierzyły się w meczu towarzyskim i skończyło się aż na ośmiu bramkach a zwycięzcą okazała się zespół z Czech wygrywając 3:5.
✅107

Otrzymane punkty reputacji: +13
yebaka 1,4K

yebaka

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożnaNorwegia-Tippeligaen
Spotkanie: Odd Grenland - Valerenga
Typ: Valerenga -zakład bez remisu
Kurs: 4,00
Bukmacher: unibet
Godz.: 19:00
Analiza:

Oba zespoły plasują się tuż obok w tabeli , gdzie gospodarz zajmuje 4-tą lokatę , a dzisiejsi goście 5-te miejsce .
Forma Odd Grenland ostatnich 5 meczy jest wyśmienita bo zanotowali 4zwycięstwa i jeden remis .
Ostatnio pokonali czternaste Brann 1:0 oraz zanotowali u siebie remis z Sogndal 0:0.
Valerenga ostatnio porażka z 9-tym Sogndal oraz zwycięstwo z Aalesund 3:0 .
H2H gdzie gospodarzem była druzyna Odd Grenland wynosi 2-1-2 .
Ostatnio obydwie druzyny spotkały się w pucharach - 27.06.2014- , gdzie wynik meczu na 3:2 dla Odd ustalił w 93&#39; Bentley z rzutu karnego .
Dziś mam czuja i sądze , że zespół ze stolicy wyciągnął wnioski po tym meczu i tanio skóry tutaj nie sprzeda !
Odd po 6 meczach na własnym stadionie 4 z nich wygrał , jeden remis oraz jedna porażka.
Valerenga na wyjazdach nie rozpieczszca , ale tragedii też nie ma : 2 zwycięstwa , 2 remisy i 3 porażki .
Valerenga musi w szczególności mieć na uwadze najlepszego strzelca Odd , jest nim szwed Orlov , który prowadzi z 6-oma trafieniami .
ZWROT

devillo 10,3K

devillo

Użytkownik
dyscyplina: piłka nożna
godzina: 21:30
spotkanie: Zamalek - Petrojet
typ: over 3,5
kurs: 4,42
bukmacher: Oddsring
analiza:
Zamalek po pechowej przegranej z drużyna Smouha jest na trzeciej pozycji w grupie mistrzowskiej z dorobkiem 0 punktów. Podobnie ich dzisiejszy rywal Petrojet Suez, który również nie zdobył jeszcze ani jednego oczka. Zamalek jest drugą najbardziej utytułowaną drużyna w Egipcie z 11 tytułami mistrzowskimi na swoim koncie. Niespodzianką byłoby zajęcie dalej jak drugiego miejsca, a by chociaż trochę osłodzić fatalne nastroje kibiców muszą dzisiejsze spotkanie wygrać i to najlepiej wysoko. Mają ujemny bilans bramkowy wynoszący minus 2. Ciężko powiedzieć w jakich układach odbędzie się ten mecz, ale najbardziej prawdopodobne jest bramkowe widowisko ze wskazaniem na piłkarzy z Kairu. Petrojet już pokazał, że w spotkaniach z teoretycznie lepszymi zespołami nie potrafią grać w obronie, dwa ostatnie spotkania kolejno ze Smouha i Al- Alhy stracili w sumie osiem bramek. Dzisiejsze spotkanie ważne dla obydwu drużyn, w grę wchodzi tylko zwycięstwo, moim zdaniem over wysoce prawdopodobny.
⛔100

vomit 192

vomit

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Szwecja, Allsvenskan
Godzina: 19:05
Spotkanie: Djurgarden - Elfsborg
Typ: 2
Kurs: 2.40
Analiza:
Siódmy w tabeli Djurgarden (16:11) podejmie na własnym boisku trzecią w tabeli ekipę Elfsborg (18:10) Przyjezdni statystycznie są dużo lepsi w obronie jak i w ataku,nie będę się rozpisywać na ten temat,wystarczy spytać wujka Google.
Ostatnie pięć bezpośrednich pojedynków między nimi skończyło cztery razy wygraną (w tym na wyjeździe) i jeden bezbramkowy remis. Elfsborg czai się na awans do Ligi Europejskiej i musi uważać bo na ich miejsce jest dużo chętnych.
Powód kolejny czemu postawiłem na przyjezdnych to taki,że wczoraj buki nie miały faworyta i kursy były 2.63 na obie drużyny. Dziś jest 2.40 na Elfsborg,na Djurgarden 3.00.
⛔100

vrazzo 928

vrazzo

Użytkownik
Dyscyplina: Tenis ziemny ATP Newport
Godzina: 21:30
Spotkanie: Donald Young - Samuel Groth
Typ: Groth
Kurs: 1.90
Bukmacher: ComeOn
Analiza:
I w kolejnym sezonie wkraczamy w ten przyjemny moment, jakim jest przedłużenie trwania wielkich gier na trawie! W Newport zawsze jest ciekawie, mamy ogromną dawkę bardzo mocnej, agresywnej gry, niektórzy gracze tutaj spisują się wyjątkowo - na przykład grający dziś także swój mecz Rajeev Ram, który rozegrał tu w poprzednich latach naprawdę imponujące spotkania. Wybrałem jednak dziś spotkanie, w którym nie mamy takich zawodników. Zamiast tego starcie Younga z Grothem, Donald jest agresywnym graczem, ale nie dysponuje taką siłą co Samuel i w grze na trawie to widać - Young wygrał tutaj 11 z 30 spotkań, Groth zaś w karierze ma już 60 zwycięstw na tej nawierzchni. Sezon trawiasty ma niezły, finał w Nottingham, gdzie stoczył wyrównany bój z rewelacyjnym Kyrgiosem, a pokonał Rama czy Mullera, czyli tenisistów świetnie przystosowanych do gry na tej nawierzchni. Również Wimbledon udany, przecież Groth wygrał wszystkie 3 rundy kwalifikacji, w ostatniej pokonując pewnie Bolelliego - Lucky Losera, który wyeliminował Kohliego i prawie Nishikoriego! Young niestety nie może pochwalić się takimi sukcesami na trawie. To nie jego nawierzchnia. W Wimbledonie tak jak Groth nie wygrał seta, ale z Beckerem miał do powiedzenia mniej niż Samuel z Dolgopolovem (który później pokonał w 4 setach rywala z pierwszej rundy Younga!). Po zwróceniu uwagi na wszystko, co napisałem, po prostu warto zagrać to po takim kursie.
✅90

Otrzymane punkty reputacji: +5
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom