Dyscyplina: Piłka reczna -
Hiszpania, ASOBAL
Spotkanie: Aragon - Anaitasuna
Typ: Powyżej 58 punktów
Kurs: 3.03
Bukmacher: Bet365
Po sukcesach w piłce nożnej zbieram Was na parkiety gdzie piłkę co prawda także umieszcza się w bramce, ale robi się to nie nogami, a rękoma. Konkretniej to spotkanie, które mnie zainteresowało, rozpocznie się o godzinie 20.30 i będzie rozgrywane w ramach siedemnastej serii spotkań w najwyższej klasie rozgrywkowej w Hiszpanii. Na wstępie powiem tylko, że pierwszym pomysłem było granie handicapu w stronę przyjezdnych. Czuję jednak niespodziankę, więc ten bet sobie odpuściłem. W zamian za to proponuję nieco inny, który bardziej mnie przekonał, a więc over punktowy, bo przed nami mecz obfitujący w bramki, a kibice raczej nie będą mieli powodów do nudy. Spotykają się dwie ekipy środka tabeli bez wygórowanych wymagań postawionych przez zarząd. Ot, dwa średniaki hiszpańskiej piłki ręcznej. Jednak będzie to szybkie spotkanie punkt za punkt, jak można wnioskować po zestawieniach obu drużyn, ale i potyczkach pomiędzy nimi sprzed lat. Z tego co wyczytałem to Argon ma problemy zarówno kadrowe, jak i finansowe, dlatego ekipę opuszczają kolejni zawodnicy, a kadrę w znacznym stopniu stanowią młodzieżowcy. Cytując zagraniczne strony, zawodnicy których zabraknie to Basmalis(right back 15/26), Inestrosa (middle back 15/70 top NAJLEPSZY STRZELEC), Rial
(left back 15/69 VICEKRÓL STRZELCÓW), Migallon (middle back 15/17), Postigo(left wing 13/10) oraz Sancho(pivot 15/45). W ostatnim spotkaniu trener mógł dysponować tylko jedenastoma zawodnikami (w tym 9. z pola). Teoretycznie lepszym do grania byłby zakład na handicap, ale boję się o postawę gości, jednak czuję że będzie to pojedynek z cyklu gol za gol. Zerkając w historię widzimy, że w bezpośrednich starciach pada dużo bramek. W czterech na pięć starć przebito granicę, jaką ustawiłem sobie tym handicapem. Dopiero w ostatnim meczu, we wrześniu zeszłego roku, padły 'zaledwie' 54 bramki. Niemniej jednak jestem dobrej myśli. Kończąc już tą analizę powiem Wam tylko ciekawostkę zasłyszaną, która jest potwierdzona przez klub. Mianowicie gospodarze aby występować dalej w rozgrywkach ligowych muszą wpłacić 20tys. euro. W tym celu zorganizowano składkę kibiców. Każdy, kto wpłaci co najmniej 60 euro na rzecz klubu ma okazję do trenowania razem z pierwszą drużyną. Chyba zgodzicie się ze mną, że ciekawa forma promocji i integracji z kibicami jednocześnie ratując wołający o pomstę do nieba budżet klubowy. Ale odbieglem od tematu - w każdym razie mecz przyjemny, z dużą ilością sytuacji i bramek, tak to widzę ja.
100