Dyscyplina :
Tenis,
ATP Belgrad
Spotkanie : Andujar - Paire
Typ : Paire +4,5 gema
Kurs : 1,84
Bukmacher : Pinnaclesports
Analiza :
Kolejne tenisowe spotkanie, które wytypowałem, mam nadzieje, że kolejne zaliczone na plus, a teraz do rzeczy.
Przed nami półfinały turnieju rozgrywanego w Belgradzie, szkoda tylko, że w gronie pozostałej czwórki zawodników nie zobaczymy żadnego reprezentanta gospodarzy, no ale jak to bywa w sporcie, znaleźli się lepsi.
Mój typ dotyczy pierwszego z półfinałów, który zostanie rozegrany około godziny 14:00, a zagrają w nim Francuz Benoit Paire oraz Hiszpan Pablo Andujar.
Faworytem buków jest zawodnik hiszpański i jeśli chodzi o samo zwycięstwo byłbym skłonny do właśnie takiego typowania, natomiast biorąc pod uwagę korzystne handicapy, postanowiłem trochę bardziej zaryzykować.
Co przemawia za moją decyzją? Przede wszystkim warunki fizyczne Francuza. Mierzy prawie 2 m wzrostu, a to przekłada się na mocny serwis, przez co trudno go będzie przełamać, jest to też jeden z najzdolniejszych graczy młodego pokolenia jeśli chodzi o kraj słynący z wieży Eiffela. Widziałem nie tak dawno mecz Paire z Youngiem i w mojej opinii jest to gracz bardzo solidny, dobrze wyszkolony technicznie, potrafiący wykorzystać do maksimum to co dała mu matka natura. Young biegał jak szalony, ale to nie wystarczyło na Francuza, pewnie wykonującego uderzenia.
Andujar jest, jak przystało na Hiszpana, typem nieokiełznanym, tak zwana gorąca krew. Kiedy się już zagotuje, może to działać w 2 strony i albo zacznie grać jak z nut, albo po prostu będzie psuł więcej niż się da. Zawodnik szybki dzięki swojemu niezbyt dużemu wzrostowi, podobnie jak Paire, dysponuje oburęcznym backhandem, a forehand gra prawą. Nie chcę bawić się w proroka, ale Andujar może nie wytrzymać regularnej gry przeciwnika i na pewno nie wygra sobie meczu tak łatwo jak miało to miejsce z Lukasem Rosolem popełniającym od groma błędów.
To zupełnie inny
tenis, taki którego Andujar jak mniemam nie lubi - pewna solidna gra i stawiany opór, to powinno wystarczyć na wejście handicapu.

84