Dyscyplina:
Piłka nożna - liga hiszpańska
Spotkanie: Real Sociedad - Mallorca
Typ: Real Sociedad over 2,5
Kurs: 3,40
Buk: Bet365
Analiza:
W cieniu spotkania na Vicente Calderon będziemy mieli mecz na Estadio Anoeta, gdzie faworytem będzie rzecz jasna Real Sociedad. U Basków problemem są wyniki, bo gra jest naprawdę dobra i potrafią zdominować przeciwnika ale jakoś nie przekłada się to ostatnio na ilość punktów, bo takie spotkania jak z Celtą czy Deportivo powinni wygrywać. Z jednej strony można powiedzieć, że problemem jest skuteczność ale też zobaczmy, że Real czy Barcelona tracili po 3 gole z nimi. Moim zdaniem problemem są głupio tracone gole, a potem muszą się męczyć by odrabiać straty. Niestety w mojej ocenie Claudio Bravo też od czasu do czasu przykłada się do tych goli, swoimi interwencjami albo wybiciami piłki. Jeśli jesteśmy przy defensywie, to dodam, że w niedzielnym spotkaniu Montanier nie będzie mógł skorzystać z lewego obrońcy De la Belli i jest to osłabienie, bo ten zawodnik rozgrywa naprawdę dobry sezon. W pomocy zabraknie również Zurutuzy oraz Markela Bergary. W ofensywie mamy komplet i ciekaw jestem jak zestawi kwartet ofensywny trener z Francji. Rzecz jasna Vela, Xabi Prieto i Griezmann mają raczej pewne miejsce w składzie ale kto zostanie dokoptowany do nich. Jeśli ta
trójka zagra za napastnikiem, to będzie ktoś z dwójki Ifran i Agirretxe ale może Griezmann zagra na szpicy, a wtedy wzrastają szansę Chory'ego Castro na grę i ja jestem za tym właśnie by Urugwajczyk grał od 1 minuty. Mallorca właśnie na ofensywnych zawodników Realu Sociedad powinna zwrócić największą uwagę, gdyż ostatnie spotkania, to ogromne kłopoty w defensywie Mallorki. Przede wszystkim tracą mnóstwo goli, a ostatnie 3 spotkania, to 3 gole zebrane kolejno od Valladolid, Espanyolu i Malagi u siebie. Do tego problemem są na pewno osłabienia. Z powodu kontuzji zabraknie Joao, Uche, Aouate, Arizmendiego i Bigasa. Do tego za kartki brakuje Piny, a jeszcze Caparros postanowił nie zabierać Ximo Navarro. Tak więc przede wszystkim brakuje zawodników defensywnych, co z pewnością zbyt dobrze nie wróży. Wprawdzie ściągnięto z Anglii, Alana Huttona ale liczba minut rozegrana przez tego zawodnika w tym sezonie, raczej na kolana nie powala, zwłaszcza, gdy dodamy, że było to w
Championship... Myślę, że gracze z Balearów powinni poszukać swoich szans pod bramką Bravo, bo ostatnio w ofensywie jest co raz lepiej, bo też i Giovanni Dos Santos zaczął lepiej grać, a gdyby Hemed powrócił do formy z początku sezonu, to pewnie byłoby jeszcze lepiej.
Myślę, że gospodarze powinni wygrać ale też czuję, że znowu w ich bramce coś się znajdzie. Jednak wobec faktu, że Mallorca ostatnio w defensywie traci mnóstwo bramek, to myślę, że gospodarze są jak najbardziej w stanie strzelić te trzy bramki, a kurs mamy na takie zdarzenie naprawdę wysoki i warto zaryzykować.
Real Sociedad: Bravo, Zubikarai; Carlos Martínez, Dani Estrada, Ansotegi, Iñigo, Cadamuro, José Ángel; Illarra, Ros, Elustondo, Pardo; Xabi Prieto, Carlos Vela, Agirretxe, Ifrán, Chory Castro, Griezmann
Mallorca: Calatayud, Alan Hutton, Anderson, Antonio López, Pereira, Nsue, Giovani, Tomer, Javi Márquez, Tissone, Geromel, Nunes, Víctor, Martí, Luna, Alfaro, Kevin, Fontás y Mino
240