Dyscyplina:
Piłka nożna –
Hiszpania -
La Liga
Spotkanie: Barcelona - Malaga
Typ: over 3,5
Kurs: 1.73
Bukmacher: Bet365
Godz. 19:00
Analiza:
Własnie ten typ jest dla mnie Typem Dnia. Dlaczego?
Barcelona w sezonie tylko 6 na 37 meczów zagrała na under 2,5. 22/37 były to overy 3,5. Z moich obserwacji wynika, że w ostatnich kolejkach pada baardzo dużo dużo goli!
Widziałem niejednokrotnie jak ktoś pisał, że Malaga bez formy w ostatnim czasie... Malaga bez formy?! Nie rozumiem... Od samego początku trzymają się na podobnej pozycji.
Po 5 kolejkach pozycja 8
Po 10 - 7
Po 15 - 6
po 20 - 10
po 25 - 6
Po 30 -6
Ostatnio zwycięstwo z dobrze grającym w ostatnim czasie Deportivo, remis (0-0) z Sewillą, która ma po prostu gorszy sezon, ale potrafią grac obroną z dobrymi drużynami (przypomina mi się 0-0 z Barcą z poprzedniego(?) sezonu). Była porażka z Realem 6-2 (no jednak Real to Real... I jedna wpadka z Granadą, wcześniej jeszcze wpadka z Valencią (1-5) może nie patrzmy na rozmiar porażki tylko porażkę samą w sobie, tzn strata 3 pkt. Ale Valencia to klasa sama w sobie, zawsze w czołówce
La Liga. Porażki z drużynami takimi jak Sociodad (bardzo dobry zespół w tym sezonie) no i z Borussią.
A teraz ta pozytywna strona... Tak jak wspomniałem, wygrana z Malagą, Getafe, Osasuną, remis z Sewillą, pokonanie Rayo.
Strzelać 2 gole Realowi, 2 Borussi, 2 Sociodad nie każdy potrafi, a Malaga to zrobiła.
(wybaczcie, że podawałem trochę od końca te wyniki) :]
A teraz wrócę do mojego typu.
Widzimy, że Malaga potrafi spiąć się na te mecze z lepszymi drużynami (no może oprócz Valencii i Sewilli). Barcelona należy do elity, nie walczą w dodatku o jakieś cele, tylko o 3 punkty i "setkę", ale to nie jest priorytetem. Będą chcieli zapewnić kibicom emocji, a na pewno grad goli jest dobrym sposobem na zadowolenie fanów
Od 8 meczów bezpośrednich między tymi drużynami obie strzelały gole i aż 7-krotnie padało ponad 3 gole.
Barcelona nie zakończyła sezonu. W środę pokonali w pucharze Katalonii Espanyol w karnych. Po wyniku w czasie regulaminowym 1-1. Oglądałem jakieś ostatnie 20 minut meczu i Barca dominowała, za wszelką cenę chciała zdobyć ten puchar, w 90 minucie mecz uratował Fabregas, a minutę wcześniej mógł to zrobić Pedro(?) lub Alexis(?) (niestety nie pamiętam).
Czemu Barca przegrywała ? W składzie grało tylko kilku zawodników z 1 składu, a trener Tito wpuścił kluczowych zawodników dopiero w 2 połowie.
73