>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

• Nowy projekt na forum!
    Podziel się swoim kuponem!

• Zaobserwuj nasze profile na Insta, X oraz FB i zgarnij gwarantowaną nagrodę!
    SOCIAL MEDIA!

Fortuna bonus

Typy by william

william 84

william

Użytkownik
Witam. W moim temacie będę podawał pojedyncze typy, raczej bez szerszych analiz, choć nie wykluczam krótkiej argumentacji. Pragnę dzielić się swoją wiedzą głównie z zakresu NBA, a także silniejszych lig piłkarskich Starego Kontynentu (Anglia, Hiszpania, Niemcy, czasem Włoch czy Francja). Posiadam konto w bet-at-home i tam też gram, ale będę szukał ciekawych typów również u innych buków. Jeżeli chodzi o komentarze czy sugestie, to wolałbym na priva - nie chce zaśmiecać tematu. To by było na tyle. Życzę Wam i sobie powodzenia. ;)

william 84

william

Użytkownik
Na noc proponuję następujące typy (via. bet-at-home):

Atlanta Hawks - Chicago Bulls (under/over 182.5) [83:80]
Typ: under
Kurs: 1,85✅✅
Mecz 7. z 2. defensywą ligi. Trudno wskazać jednoznacznego faworyta, natomiast można się spodziewać niskiego wyniku końcowego. Wydaje mi się, że zwycięzca rzuci maksymalnie 90 punktów. A co za tym idzie, próg wyznaczony na poziomie 182.5 nie zostanie przekroczony.

Washington Wizards - Golden State Warriors [102:106]
Typ: 2
Kurs: 1,9✅✅
Dla odmiany mecz drużyn stricte ofensywnych. Granica postawiona na poziomie 211.5 pkt, więc można zaryzykować over, ale ja proponuje zagrać czystą &quot;dwójkę&quot; na GSW. Warriors mają dużo lepszy bilans, są drużyną lepiej poukładaną i nie powinni mieć problemów z pokonaniem Wizards. Będzie to szybki mecz pod dyktando Warriors, którzy uwielbiają atakować.

Poza tym polecam jeszcze (bardziej na podbitkę):
Oklahoma City Thunder - 1,25✅ [113:89]
Denver Nuggets - 1,3✅ [120:80]
San Antonio Spurs - 1,2✅ [109:99]

A także Phoenix Suns +13,5 za 1,33✅ [103:115] i Houston Rockets +9,5 [103:106] za 1,29✅ w bet365.

Update:

Doba nocka z NBA i dobry początek &quot;kariery&quot; na forum. ;) Dobre złego początki? Oby nie. Mam nadzieję, że ktoś skorzystał z moich typów. Za chwilę wrzucę propozycje na dzisiejszą noc w NBA, choć dużego wyboru nie ma...

william 84

william

Użytkownik
W nocy z czwartku na piątek na parkietach NBA Miami Heat zagrają u siebie z Orlando Magic, a Utah Jazz podejmą Denver Nuggets. Buki w roli faworytów upatrują drużyny grające &quot;w domu&quot;. Ja jednak widzę to trochę inaczej. (via. bet-at-home of course)

Miami Heat - Orlando Magic (+4.5) [96:99]
Ostatnim meczem z Knicks, Magic przekonali mnie do siebie. Ich lider Dwight Howard notuje ostatnio coraz lepsze statystyki, a ich gra po tradzie wygląda coraz lepiej. Heat i Magic to podobne drużyny - dobry, choć nie najlepszy atak i bardzo dobra obrona, jedna z lepszych w lidze. Ostatnie dwa mecze obu ekip to pewna wygrana i porażka czterema punktami Magic na własnym parkiecie (&quot;Żary&quot; uratowało 51 pkt Jamesa). Heat w ostatnich 10 meczach wygrali 7 razy (ze słabeuszami typu Sacramento), a przegrali 3 (z Bostonem, Chicago i Knicks). Jak widać w meczach z najlepszymi (a do takich drużyn należy zaliczyć &quot;Magików&quot;) Heat nie radzą sobie już tak dobrze. Magic natomiast mają dużo lepszą ławkę, ciężar zdobywania punktów jest rozłożony bardziej umiejętnie i moim zdaniem są ekipą po prostu lepiej poukładaną. Heat zakontraktowali ostatnio Mike&#39;a Bibby&#39;ego i zwolnili Carlosa Arroyo, co zmienia tylko tyle, że mają pewniejszą rękę za trzy na pozycji numer &quot;1&quot;. Jednymi słowy spodziewam się zaciętego meczu, w którym żadna ze stron nie odpuści, będzie dużo walki i chyba jednak &quot;low-scoring game&quot; z minimalnym wskazaniem na Magic, dlatego właśnie zabezpieczam się 4,5-punktowym handi-capem. Polecam.

Utah Jazz - Denver Nuggets (+3.5) [101:103]
Nuggets po &quot;utracie&quot; Melo i Billupsa (bardziej żałuję straty tego drugiego) wbrew pozorom są drużyną lepszą. George Karl posiada obecnie niesamowicie szeroką kadrę bardzo dobrych zawodników. Obie piątki &quot;Bryłek&quot; (wyjściowa i rezerwowa) wyglądają imponująco.
Lawson-Afflalo-Gallinari-Martin-Nene &amp; Felton-Smith-Chanlder-Harrington-Andersen.
Dwie wyrównane piątki graczy, z których prawie każdy potrafi wziąć na siebie ciężar zdobywania punktów. Co prawda Gallo wypadł ze składu na parę dni, ale nie stanowi to żadnego problemu, co Nuggets pokazali wczoraj gromiąc w Pepsi Center Bobcats 120:80. Dzisiejszej nocy czeka ich wyjazd do Utah. Jazz są rozbici. W przeciągu kilku dni stracili najpierw trenera, a później lidera zespołu Derrona Williamsa. Z nowym trenerem identyfikują się fatalną passą 1-5 i powoli mogą zapominać o play-offach. Są to drużyny z tej samej dywizji, a ich mecze są w pewnym sensie &quot;derbowe&quot;. Zastanawiam się nad &quot;czystą&quot; dwójką, ale jednak podeprę się małym handi-capem, tak dla bezpieczeństwa. Moim zdaniem głębia ławki i potencjał ofensywny Nuggets będzię górą.

william 84

william

Użytkownik
UD Almeria - Racing de Santander [1:1]
Typ: X
Kurs: 3.05✅✅✅
Wszystko mi mówi, że będzie remis. Warto zaryzykować za mniejszą stawkę.

william 84

william

Użytkownik
Jameer Nelson (ORL Magic) - Ilość punktów [16]
Typ: Powyżej 13,5
Kurs: 1,76✅✅ (bet365)
Moim zdaniem od Jameera Nelsona zależeć będzie ewentualny sukces Magic w PO. Musi udowodnić, że jest drugą opcją w ataku. Zrobił to w drugiej połowie meczu z NYK. Musi uwierzyć w siebie i pomóc Howardowi ciągnąć grę &quot;Magików&quot;. Dzisiaj ma dobrą okazję, aby udowodnić swoją wartość. Ostatnie zdobycze punktowe Nelsona to 26 z Knicks, 13 z Charlotte i 14 z Thunder. Średnio w sezonie notuje 12,6, więc dlaczego miałby wybić się ponad standard w meczu z Heat, którzy mają świetną defensywę i to do tego na obcym parkiecie? Po pierwsze: &quot;Żary&quot; mają problemy na pozycji &quot;1&quot; - jest Chalmers (dobry obrońca), jest House (przeciętny), jest Bibby (za Arroyo - nie wiadomo czy zagra, słaby defensor). Po drugie: tak jak pisałem - mecz jest prestiżowy, debry Florydy. Nelson musi udowodnić, że jest jednym z liderów drużyny, wobec słabej ostatnio dyspozycji J-Richa. Po trzecie: Nelson od dawna znany jest ze swojego egoizmu. Choć w tym sezonie notuje prawie jedną asystę więcej na mecz, w porównaniu do poprzedniego, to jego staty punktowe stoją na identycznym poziomie. Nelson często kończy akcje sam i oddaje rzutu, których nie powinien był oddać. Z tym, że przeważnie te rzuty trafia. ;) Jednymi słowy Nelson MUSI rzucić powyżej 13,5 pkt i zrobi to.

william 84

william

Użytkownik
Orlando Magic - Chicago Bulls (under/over 189.5)
Typ:
under

Philadelphia 76ers - Minnesota Timberwolves (under/over 206.5)
Typ:
under
Kurs: 1,85⛔⛔

San Antonio Spurs - Miami Heat (under/over 195.5)
Typ:
under

Milwaukee Bucks - Phoenix Suns
Typ:
2
Kurs: 1,70✅✅

Do tego Celtics✅, Knicks⛔, Mavs✅, Lakers✅ - ako. 1,59⛔⛔

william 84

william

Użytkownik
Washington Wizards - Minnesota Timberwolves
Typ:
1
Kurs: 1,55✅✅
Wolves grają drugi dzień z rzędu, wczoraj toczyli zacięty bój z Sixers. Obie ekipy, zaraz po Clevland Cavaliers, to najsłabsze drużyny ligi. Gospodarze dzisiejszego meczu legitymują się bilansem 15-45, a goście 15-48. Poprzedni pojedynek między tymi ekipami odbył się 13 stycznia. Wtedy to lepsi okazali się zawodnicy z Minnesoty, którzy wygrali na własnym parkiecie 109-97. Skład drużyny ze stolicy Stanów Zjednoczonych ulegał zmianom na przestrzeni całego sezonu. Również kontuzje nie pomagały zawodnikom zgrać się ze sobą i złapać chemię. Jednak na papierze mają oni na prawdę dobrych zawodników: John Wall (&quot;jedynka&quot; zeszłorocznego draftu), Nick Young (młoda strzelba), Andray Blatche (podkoszowa broń Wizards). Do tego wracający po kontuzji Josh Howard, przechodzona gwiazda w postaci Ryśka Lewisa oraz JaVale McGee - młody center z dobrym blokiem i dunkiem (brał udział w SDC). Wizards mają zawodników, ale nie mają teamu. T-Wolves natomiast nie mają ani jednego, ani drugiego. Poza wyśmienitym Kevinem Love i mającym przebłyski Michaelem Beasley, nie mają nikogo. W tym meczu o wszystkim zadecyduje dyspozycja strzelecka, a tak jak pisałem, Wizards mają większe indywidualności. Z pewnością atut własnego boiska również może mieć decydujący wpływ na losy meczu. I tak jak pisałem na początku - Wolves grają b2b.

Los Angeles Clippers - Denver Nuggets
Typ:
2
Kurs: 1,9⛔⛔
Clippers w pewnym momencie sezonu zaczęło grać przyzwoicie, ale teraz wracają do formy z początku sezonu - fatalnej formy. Luty do dla nich jeden, wielki &quot;road&quot;. Aż się zdziwiłem - LAC 11 (sic!) spotkań wyjazdowych, z czego wygrali 2. W składzie nastąpiła mała rotacja, do tego wrócił Gordon i Kaman, ale Clippers nadal grają padake. Nuggets po tradzie są drużyną zupełnie inną - nadal grają szybko, ofensywnie i efektownie, ale wynik nie jest zależny od jednego zawodnika, ale od wielu. Szeroka ławka ekipy z Denver robi wrażenie i to będzie kluczem do zwycięstwa. Clippersi mogą zdominować grę na tablicach, ale to nie wystarczy. Mam nadzieję, że panem Griffinem odpowiednio zaopiekuje się Kenyon Martin. Nuggets walczą o jak najlepszą pozycję przed PO, a Clippers nie grają o nic i nawet atut własnego parkietu
nie pomoże im ograć rozpędzonych Nuggets.

Update: LAC jak na złość zagrali najlepszy mecz w tym roku, przede wszystkim w obronie (Bledose mecz życia), a Nuggets jak na złość trafiali na fatalnej skuteczności. ????

william 84

william

Użytkownik
San Antonio Spurs - Los Angeles Lakers
Typ:
1
Kurs: 1,65⛔⛔
Lakers powoli łapią &quot;playoff&#39;ową&quot; formę, ale to jeszcze nie to. Spurs natomiast utrzymują ją przez większą część sezonu. SAS zaskakują mnie w tym sezonie, i to bardzo. Roster niemal identyczny, jak w zeszłym sezonie, ale gra o niebo lepsza. Mają najlepszy bilans w lidze (51-11), do tego najlepszy &quot;diff&quot; (+7,16). Na własnym parkiecie przegrali 2 razy, ostatnio w listopadzie zeszłego roku (sic!) z Dallas Mavs. Spurs mają wszystko - niezły defence, świetny ball-movement, świetny procent na dystansie (ponad 40% - jako jedyni w lidze), 8. zbiórkę w lidze (doświadczony Duncan i młody Blair). Wrócił stary, dobry Parker (oby omijały go kontuzje), Ginobili przeżywa drugą młodość. Z ławki szaleje Gary Neal. Osobiście nie pałam wielką sympatią do SAS, ale nie mogę powiedzieć o ich grze złego słowa. Są znakomici w tym sezonie. Lakers po ASW grają coraz lepiej, to fakt, ale tak na prawdę nie mieli godnego siebie rywala, może poza OKC, którzy jednak są w małej przebudowie i dopiero na PO będą w pełni sił. Nie chcę się rozpisywać na temat ich gry. Podam tylko bilans spotkań wyjazdowych: 22-11. Dodatkowo występ startera na pozycji &quot;1&quot;, Derka Fishera stoi pod małym znakiem zapytania. Nie widzę żadnych, kompletnie żadnych atutów po stronie LAL. Stawiam na pewną wygraną Spurs, którzy dumnie kroczą po zwycięstwo w Western Conference.

Update:

Kolejna wtopa. Lakers zagrali najlepszy defense w całym sezonie. Spurs nie istnieli na dystansie, jedynie penetracje Parkera przynosiły punkty. Centymetry pod koszem również robiły różnice. Blair, mimo niezłej masy, nie jest zawodnikiem na solidnego na atakowanej desce Bynuma (ok. 12 cm różnicy). Ogólnie Blair lepiej czuje się na tablicy przeciwnika. Duncan nieobecny, Jefferson podobnie. Manu zatrzymany. Ławka Spurs nie dała zbyt wiele. Sama porażka być może nie powinna zaskakiwać, ale jej rozmiary na pewno. Lakers stłamsili Spurs w każdym elemencie, co dało mi sporo do myślenia...

william 84

william

Użytkownik
Philadelphia 76ers - Golden State Warriors (-7.5/+7.5)
Typ:
2
Warriors w meczu z Celtics pokazali, że potrafią walczyć do końca. Sixers natomiast męczyli się ostatnio trochę ze słabiutkimi Wolves. Spodziewam się szybkiego, zaciętego meczu. Phila nie jest dla mnie aż tak zdecydowanym faworytem.

Update: Pieprzona dogrywka. Jednego punktu zabrakło...

william 84

william

Użytkownik
Atlanta Hawks - New York Knicks
Typ:
1
Kurs: 1,55⛔⛔
Do składu Hawks wraca prawdopodobnie Josh Smith. Po drugiej stronie spodziewany jest powrót Billupsa. Defensywa Atlanty w pełnym zestawieniu będzie górą w zderzeniu z grą ofensywną NYK. Nie może być inaczej.

william 84

william

Użytkownik
Oklahoma City Thunder - Phoenix Suns (under/over 211.5)
Typ:
over
Suns notują 9 spotkań z rzędu z dorobkiem powyżej 100 pkt. Thunder ostatnio świetnej defensywie Hakws rzucili 111 pkt, i to na ich parkiecie. OKC są faworytem tego pojedynku, ale jak dla mnie nie zdecydowanym. Obie ekipy nie powinny mieć najmniejszych problemów ze złamaniem bariery 100 pkt. PHX to 4., a OKC 5. atak ligi. Przy słabej obronie i transition offence obu ekip, linia 211.5 pkt powinna być spokojnie złamana.

william 84

william

Użytkownik
Na dziś proponuję:

Clippers - 1,9✅
Knicks - Jazz (under 210.5) - 1,85⛔
Bulls -10,5 - 1,85⛔
Grizzlies - Thunder (over 204.5) - 1,85✅
Rockets - 1,5✅

william 84

william

Użytkownik
Czas na rewanże w 1/8 finału Ligi Mistrzów. Moje propozycje:

FC Barcelona - Arsenal FC (under/over 3.5)
Typ:
under
Kurs: 1,65⛔⛔

Shakhtar Donetsk - AS Roma
Typ:
1x
Kurs: 1,19✅

Ako: 1,96

william 84

william

Użytkownik
Jeżeli chodzi nadchodzącą noc w NBA, to nie mam kompletnie pomysłu...

Dużo myślałem i wymyśliłem, że najpewniej będzie zagrać na Portland +8.5 @ Miami✅✅.

Nic więcej tej nocy nie gram. Ale jeżeli ktoś przystawiłby mi lufę do skroni i powiedział &quot;dawaj typy, ku*wa!&quot;, to powiedziałbym:

Warriors -3.5 - 1,85✅
Sixers - 1,9✅
Wizards - 2,0⛔
Rockets +4.5 - 1,85✅

Do góry Bottom