Godzina: 14:00
Turniej: CCT North Europe
Mecz: Astralis Talent vs MASONIC
Typ: Astralis Talent wygra
Kurs: 1.69
Bukmacher: sts
Mecz w ramach systemu szwajcarskiego, w turnieju CCT North Europe, gdzie obie drużyny mają bilans 2:2 i jest to ostateczny mecz. Przegrany odpada, wygrany awansuje do playoffów.
Starcie dwóch Duńskich ekip, co jest trochę większym smaczkiem, gdyż zapewne grają między sobą turnieje krajowe oraz możliwe że trenują wspólnie (grają sparingi ze sobą).
Kilka dni temu pisałem analizę na temat meczu z udziałem Astralis Talent, który wówczas zwyciężyli. Dziś również stawiam na ich zwycięstwo.
Głównym tego powodem jest zmieniający się stale brak MASONIC. Widać u nich brak stabilności i to przekłada się na rezultaty. Z pięciu zawodników tylko dwóch ma długi staż w tym zespole, a pozostała
trójka gra systematycznie od kilku tygodni.
Ważny jest jednak fakt, że obie ekipy mierzyły się ze sobą 28 Maja tego roku, czyli nie tak dawno i to MASONIC wyszło zwycięsko 2:1 z tego pojedynku. Mimo to Astralis wygrało wybraną przez siebie mapę 16:4, a na dwóch pozostałych powalczyli i przegrali 10:16, 12:16.
Dziś liczę na mały rewanż, gdyż uważam Akademie Astralis za solidniejszy zespół, i jeśli indywidualnie dojadą na mecz to powinni zwyciężyć to spotkanie.
W obu ekipach jest dużo młodych graczy, dla których jest to ważny mecz, bo przede wszystkim zarząd Astralis śledzi rezultaty, jednak zawodnicy MASONIC to też duńczycy i mający 16 lat "sirah" czy 17 lat "Tauson", na pewno chcieliby się dobrze pokazać, żeby może w przyszłości dołączyć właśnie do Akademii Astralis.
Doświadczenie jednak jest ogromne po stronie Astralis Talent, przede wszystkim za sprawą 27-letniego "Xyp9x'a", 4-krotnego zwycięzy Majora, czyli największego turnieju w CS:GO. Jest też snajper "Kristou", który pomimo młodego wieku od kilku lat jest na profesjonalnej scenie, oraz "MistR", który miał epizod w głównym składzie Astralis.
Myślę, że kursy wystawione dość wysokie, jako że Astralis przegrało niedawno spotkanie z MASONIC, jednak jest to lepsza drużyna i jeżeli zagrają na swoim poziomie to zwyciężą to spotkanie.