>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
Fortuna bonus

Typy by cysiek7

C 11

cysiek7

Użytkownik
Kupon nr 16:

Martin Fourcade - Simon Schempp
Typ: Martin Fourcade
Kurs:1.45 ✅

Budvanska Rivijera Budva - Tours
Typ: Tours
Kurs:1.4✅

Ako: 2.03 Betsafe
Stawka: 6j✅✅✅
Ewk: 12,18j

Wczoraj w końcu udany kupon, dobrze, że nie dorzuciłem w ostatniej chwili do niego Fulham. Na dziś mam kolejny dubelek składający się z biathlonu i siatkówki. Zapraszam do lektury ????

Na początek zajmę się sprintem mężczyzn w biathlonowym Pucharze Świata. Po raz kolejny panowie będą rywalizować w austriackim Hochfilzen tym razem w zastępstwie za francuskie trasy. Z dzisiejszego sprintu wybrałem jedno wydarzenie, jest to pojedynek w parze Martin Forucade - Simon Schempp. Ciekawi mnie dobór tej pary, bo jak doskonale wiemy Martin jest w dobrej formie od początku sezonu, doskonale biega i jeżeli nie ma problemów na strzelnicy to jest w stanie wygrać każde zawody. Natomiast Niemiec, zaskoczył cały świat w pierwszych zawodach sezonu, gdzie niespodziewanie zajął trzecie miejsce w biegu indywidualnym.
W sprintach jednak się nie popisywał, w dwóch startach zajmował kolejno 35 i 32 miejsce natomiast Martin plasował się na 4 i 22 miejscu. Za pierwszym razem Martin wygrał z Simonem o ponad półtorej minuty mając jedno pudło mniej, natomiast tydzień temu Francuz spudłował raz więcej, a i tak na mecie był o dziesięć sekund wcześniej od Niemca. Trzeba dodać, że tydzień temu w sprincie coś nie tak było z formą biegową Fourcada i w tym tygodniu powinno być o wiele lepiej. Dlatego też nie widzę w tej parze innego wyjścia jak pewna wygrana młodego Francuza.

Do dubelka dobrałem mecz trzeciej kolejki siatkarskiej ligi mistrzów mężczyzn pomiędzy zespołem z Czarnogóry a Francji. Faworytem tego pojedynku jest drużyna Tours, którzy obok Skry Bełchatów są typowani do wyjścia z grupy. Natomiast zespół z Budvy ma być dostarczycielem punktów. Jak do tej pory, mistrz Czarnogóry przegrał gładko u siebie ze Skra i po walce 3:2 z ACH Volley w Ljublanie. Natomiast Tours wygrało ze Słoweńcami u siebie 3:0 i przegrała w Polsce 3:1. Dla Francuzów jest to bardzo ważny mecz, ponieważ żeby spokojnie awansować muszą zdobyć z Czarnogórcami komplet punktów i spokojnie grać rewanż ze Skrą.
Oczywiście zespół z Francji ma w swoich szeregach zdecydowanie lepszych siatkarzy i jeżeli nie nastąpią jakieś nieprzewidziane wahania formy (jak wczoraj w Skrze) to Francuzi spokojnie to spotkanie wygrają.

C 11

cysiek7

Użytkownik
Kupon nr 17:

Kaisa Makarainen - Hellena Ekholm
Typ: Kaisa Makarainen
Kurs:1.50⛔
Magdalena Neuner miejsce końcowe:
Typ: TOP 8
Kurs:1.45✅

Ako: 2.17 Betsafe
Stawka: 5j⛔⛔⛔
Ewk: 10.85j

Wczoraj bezproblemowo wszedł dubelek, dziś pora na kolejny tym razem w całości z biathlonu pań. Miałem do tego dodać jeszcze Bayern i Benfice ale w końcu zrezygnowałem bo za niski kursy.

Jako pierwszy na warsztat idzie typ na piękną Magdalenę. Niemka jest zdecydowaną liderką Pucharu Świata w tym sezonie we wszystkich biegach indywidualnych stawała na podium trzy razy na najniższym jego stopniu (w biegu indywidualnym i dwa razy w pościgowym) oraz dwa razy wygrała biegi sprinterskie. Dlatego taki kurs na miejsce w Top 8 trochę mnie zdziwił. Bo Magdalena oprócz dobrego biegu w tym sezonie poprawiła również formę strzelecką i już nie zdarza jej się jak w ubiegłych sezonach robić po 4 pudła podczas jednego strzelania. Dziś Neuner jest też faworytką do zwycięstwa, czy wygra nie wiem. Ale w pierwszej ósemce powinna być bez problemu.

Drugim typem jest zwycięstwo Makarainen z Ekholm. Finka jest obecnie drugą zawodniczką w pucharze świata, natomiast doświadczona Szwedka zajmuje w klasyfikacji generalnej ósme miejsce. Makarainen w tym sezonie zajmowała kolejno: 4,3,2,2 i 11 miejsce z czego w sprintach była 3 i 2. Natomiast Ekholm: 7, 25, 8, 4, 12 a w sprintach : 25 i 4. Jak dobrze widać we wszystkich biegach w tym sezonie lepsza była Kaisa. Na strzelnicy trochę lepiej radzi sobie Szwedka, natomiast biegowo zdecydowanie lepsza jest Finka ( choć ta przewaga powoli topnieje). Podsumowując Finka jest w stanie spokojnie wyprzedzić Szwedkę nawet z jedną karną rundą więcej, przy dwóch może być problem, ale obie panie dosyć równo strzelają na strzelnicy dlatego moim zdaniem nie ma innej możliwości niż kolejne zwycięstwo w tej parze Kaisy Makarainen.

C 11

cysiek7

Użytkownik
Kupon nr 18:

Justyna Kowalczyk - Aino Kaisa Saarinen
Typ: Justyna Kowalczyk
Kurs:1.72✅
Olga Zaitseva - Helena Ekholm
Typ: Olga Zaitseva
Kurs:1.55✅
Ako: 2.67 Betsafe
Stawka: 6j
Ewk: 16,02 j✅✅✅

Dziś niestety szczęście nie sprzyjało i Makarainen zrobiła o jedno pudło za dużo, a Helena Ekhom pobiegła najlepszy bieg w tym sezonie, ale nie ma się co załamywać i szukamy dalej.

Zaczynamy może od pary biathlonowej. Długo nie mogłem się zdecydować co dołożyć do typu na Justynę, w końcu zdecydowałem się na Olgę Zaitseva. Dziś w biegu sprinterskim Rosjanka pewnie wygrała mając jedno pudło zdołała wyprzedzić Helene Ekholm o 30 sekund. Jutro jak wiadomo dłuższa trasa i aż cztery strzelania. Teoretycznie powinna być to przewaga Heleny jednak Olga zawsze może zaskoczyć i strzelać jak natchniona. Co pokazała między innymi w zeszłym tygodniu w biegu pościgowym gdzie zrobiła tylko jedne błąd, a Helena aż 5. Jutro jeżeli Olga nie straci swojej przewagi w dwóch pierwszych strzelaniach to spokojnie dobiegnie do mety przed Helena Ekholm.

Głównym typem na jutro jest Justyna Kowalczyk w parze z Saarinen. Polka w ty sezonie mimo, że nie jest w najlepszej formie to spokojnie powinna wygrać z Finką. Dlaczego? Ano dlatego, że Aino Kaisa nie jest w tak dobrej dyspozycji jak w ubiegłych sezonach. Kurs jest dosyć wyrównany ale tylko dlatego, że Finka jest mocna ( a przynajmniej była) w stylu klasycznym, jednak jutro od startu mocne tempo powinny dyktować Norweżki, a razem z nimi powinna się zabrać Justyna. Jakoś nie widzę szansy na ucieczkę Saarinen jak dla mnie bardzo pewny bet.

C 11

cysiek7

Użytkownik
Kupon nr 19:

Fart Kielce - Skra Bełchatów
Typ: Skra Bełchatów
Kurs:1.12✅

Jastrzębski Węgiel - Resovia Rzeszów
Typ: over 185,5
Kurs:1.85⛔

Martin Fourcade - Evgeny Ustyugov
Typ: Martin Fourcade
Kurs:1.4✅

AC Milan - Siena
Typ: Milan
Kurs: 1.3✅

Ako: 3,77 Betsafe
Stawka: 4j ⛔⛔⛔
Ewk: 15.08j

Drugi kupon na sobotę, tym razem za trochę mniejszą stawkę z większym kursem. Troszkę mniej pewne zwłaszcza przez bet na over w hicie kolejki Plus Ligi.

W Kielcach dojdzie do pojedynku Farta ze Skrą Bełchatów. Jak dla mnie gospodarze w tym meczu nie mają szans na zwycięstwo, ale ten sezon pokazuję, że nie możemy być pewni żadnego wyniku. Skra przegrała dwa spotkania z ZAKSą i z Resovią natomiast Fart wygrał zaledwie albo i aż trzy mecze z Częstochową, Jastrzębiem oraz z Olsztynem. Przed tygodniem Fart nie zdołał wygrać z najsłabszą ekipą tego sezonu czyli z Treflem Gdańsk. Natomiast Skra bez problemu wygrała z Olsztynem, ale w środę mordowała się w pięciu setach z ACH Volley w Lidze Mistrzów.
Skra powinna to spotkanie pewnie wygrać za trzy punkty i próbować gonić lidera tabeli. Ja jednak zdecydowałem się na czystą 2 po niskim kursie, ale za to bardzo pewnym.

Drugim spotkaniem w Plus Lidze będzie pojedynek pomiędzy Jastrzębskim Węglem a Resovią Rzeszów. Obie ekipy są obok siebie w tabeli, Jastrzębski traci do Resovii trzy punkty i jest w stanie dziś tą stratę odrobić. Jednak nie będzie tak łatwo są to bardzo wyrównane zespoły z szeroką kadrą, co gwarantuje nam dobre widowisko. Mimo to, obie ekipy grają bardzo nierówno zdarzają im się przykre wpadki. Dlatego trudno przewidzieć jak zakończy się dzisiejsze spotkanie. Ja zdecydowałem się zagrać na over punktowy, ponieważ wydaje mi się, że w tym spotkaniu możliwy jest tb a jeżeli nie doczekamy się piątego seta to nawet w czterech partiach chłopcy są w stanie rozegrać ponad 185 akcji.
Do dubelka siatkarskiego zdecydowałem się dołożyć jeszcze typ na bieg pościgowy panów. Uważam, że dziś Martin Fourcade będzie szybciej na mecie niż Evgeny Ustyugov. W czwartkowym sprincie Francuz zajął drugie miejsce natomiast Rosjanin był 13 tracą do Martina ponad 28 sekund, co ciekawe Francuz miał o jedno pudło więcej niż Evgeny. Ten wynik pokazuje nam kto jest lepszy biegowo i jeżeli dziś Martin skupi się na strzelnicy to Rosjanin może go nawet nie zobaczyć na trasie.

Na dokładkę znalazłem zakład z włoskiej Serie A. Dziś popołudniu zmierzy się AC Mila z Sieną. Obie ekipy zajmują diametralnie inne pozycje w ligowej tabeli. Milan po czternastu kolejkach plasuje się na trzeciej pozycji, natomiast Siena na siedemnastej. Milan do tej pory zgromadził dwa razy więcej punktów niż jego dzisiejszy rywal. Co więcej spotkanie będzie rozgrywane na San Siro w Mediolanie. Dodatkowo Milan wygrał pięć ostatnich spotkań ligowych na własnym obiekcie, a Siena w tym sezonie na wyjazdach jeszcze nie wygrała. Jak dla mnie ten mecz może skończyć się tylko jednym wynikiem, zwłaszcza że Milan będzie żądny zwycięstwa po tym jak w zeszły weekend zaliczył wpadkę z Bologną.

C 11

cysiek7

Użytkownik
Kupon nr 20:

Francja - Niemcy
Typ: 1

Padova - Lube Macerata
Typ: Lube Macerata
Kurs:1.2✅
Modena - Latina
Typ: Modena
Kurs:1.2✅
AZS UWM Olsztyn - ZAKSA Kędzierzyn-Koźle
Typ: ZAKSA Kędzierzyn-Koźle
Kurs:1.1⛔

AKO: 2.3 Betsafe
Stawka: 7j
Ewk: 16.1 j⛔⛔⛔

Wczoraj trochę zabrakło opanowania siatkarzy Resovii. Szkoda bo nie wiele brakowało do tie-breaku i wejścia obu kuponów, ale mimo to dzień na plus. Dziś tak trochę na szybko ułożony kupon dlatego też analizy nie będą bardzo głębokie.

Zaczynamy od sztafety mieszanej w biathlonie. Zdecydowałem się na zwycięstwo Francji w parze z Niemcami. Jak dobrze wiemy Niemcy w sztafetach startują różnie, a Francja zawsze biegnie dobrze. Dodatkowo dzisiejsza sztafeta jest trochę luźniej potraktowana przez wiele reprezentacji, między innymi Niemcy wystawili mocno eksperymentalny skład: Henkel, Gossner, Roesch i Graf. Natomiast Francja pobiegnie w składzie: Dorin, Boilley, Boeuf oraz Simon Fourcade. Dla porównania Francuzki w ostatnim sprincie były lepsze od swoich konkurentek o przeciętnie 20 sekund, natomiast panowie Boeuf od Roesch o ponad 2 minuty natomast Simon wygrał z Grafem o 45 sekund. Jak widać chociażby po tym zestawieniu Francuzi bez problemów powinni wygrać z Niemcami, choć jak dobrze wiemy to nowy bieg i zupełnie inne zawody, dodatkowo Niemcy będą chcieli się pokazać i wywalczyć miejsce w sztafecie. Choć w reprezentacji Francji też nikt nie może być pewny miejsca w kadrze, dlatego o żadnym odpuszczaniu nie może być dziś mowy.

Natomiast pozostałe trzy typy są z siatkówki. Nie ma co się rozpisywać we wszystkich spotkaniach postawiłem na zespoły zdecydowanych faworytów i tylko wielka niespodzianka może im odebrać zwycięstwo, dlatego też nie będę się rozpisywał o poszczególnych spotkaniach bo raczej to nie ma sensu.

C 11

cysiek7

Użytkownik
Statystyki ogólne (Grudzień):

Ilość kuponów:
20 (11*)
Wygranych kuponów: 8 (5)
Przegranych kuponów: 12 (6)

Ilość zdarzeń:
60 (30)
Wygranych zdarzeń: 46 (24)
Przegranych zdarzeń: 14 (6)

Suma stawek:
118j(71j)
Wygrane:
127.57 j (82.73j)
Zysk:
9,57j ( 11,73j)

Yield:
8.11% (16.52%)

* W nawiasie statystyki za grudzień

Statystyki szczegółowe:

Siatkówka:

Ilość typów: 26
Wygranych typów: 19
Przegranych typów: 7
Skuteczność 73 %

Tenis:

Ilość typów: 4
Wygranych typów:3
Przegranych typów:1
Skuteczność: 75%

Sporty zimowe:

Ilość typów:20
Wygranych typów:16
Przegranych typów:4
Skuteczność:80%

Piłka nożna:

Ilość typów 9
Wygranych typów: 7
Przegranych typów: 2
Skuteczność:77.77%

Boks:

Ilość typów: 1
Wygranych typów: 1
Przegranych typów: 0
Skuteczność: 100%

C 11

cysiek7

Użytkownik
Kupon nr 21:

Ach Volley Ljubljana - PGE Skra Bełchatów
Typ: over 160,5
Kurs:1.3 ⛔
Cagliari - AC Milan
Typ: AC Milan
Kurs:1.57✅

Ako: 2.04 Betsafe
Stawka: 6j⛔⛔⛔
Ewk: 12.24 j

Przed nami okres świąteczny, czyli mniej zakładów do wyboru. Ale jeszcze nie ma co płakać w tym tygodniu czeka nas jeszcze cała kolejka siatkarskiej ligi mistrzów oraz pierwsze mecze w Pucharze Polski siatkarzy, także zawsze coś się wybierze. A wracając do ostatniego weekendu to wielki pech związany z ZAKSA ( ale jak można przegrać z Olsztynem po zwycięstwie nad Trento). Cóż ważne, że ciągle na plus, a dziś mam nadzieje, nadrobić straty z weekendu. Moja propozycja to dubelek, który teraz pokrótce opiszę.

Dziś wieczorem dojdzie do rewanżowego spotkania w lidze mistrzów siatkarzy, pomiędzy ACH Volley i Skrą Bełchatów. W zeszłym tygodniu lepsi okazali się siatkarze z Polski, jednak spotkanie było niezwykle emocjonujące i rozstrzygnęło się dopiero w tie-breaku. Dzisiejszy pojedynek również powinien być zacięty i wyrównany.
Siatkarze z Bełchatowa widać, ze nie są w pełni formy. Oprócz straty punktów w LM, zanotowali słabszy wynik w weekend w Kielcach, gdzie również wygrali dopiero po tb. Dodatkowo na Słowenię, Skra pojechała bez Marcina Możdżonka i Michała Winiarksiego. Obaj zawodnicy są w tym sezonie kluczowymi postaciami w zespole, co prawda Marcina zastąpi Karol Kłos, który powinien sobie dać radę, o tylko z zastąpieniem Winiara może być problem.
ACH Volley to porządna drużyna, która w ubiegłych latach walczyła z powodzeniem w LM. Teraz mimo słabszego początku chce włączyć się do walki o awans, choć z tym mogą mieć problem.
Zdecydowałem się zagrać w tym spotkaniu na over 160,5 punktu do osiągnięcia tego wyniku wystarczą cztery sety, a z tym nie powinno być problemu, bo nie wyobrażam sobie, żeby żadna z drużyna zakończyła ten mecz w szybkich trzech partiach.

Do meczu z siatkarskiej ligi mistrzów dokooptowałem spotkanie z szesnastej kolejki włoskiej Seria A, pomiędzy Cagliari Calcio a AC Milanem. Faworytem tego pojedynku są oczywiście goście, a ja z tą opinią zgadzam się w 100%.
Przed tym spotkaniem Milan jest na pozycji wicelidera włoskiej ekstraklasy, tracąc do prowadzącego Juventusu dwa punkty, natomiast Cagliari zajmuje w lidze trzynaste miejsce.
Na własnym obiekcie zespół Cagliari rozegrało siedem spotkań, udało im się wygrać zaledwie raz, zanotowali pięć remisów i jedną porażkę. Co ciekawe w aż czterokrotnie mecze rozgrywane na tym stadionie kończyły się bezbramkowym rezultatem. Natomiast Milan na wyjazdach radzi sobie nie najgorzej, w siedmiu spotkaniach trzy razy wygrali, dwa razy zremisowali oraz dwa razy schodzili z boiska jako pokonanie. Jednak obie porażki zdarzyły się na początku sezonu, kiedy to ekipa Rossoneri była bez formy. Teraz mistrzowie Włoch wracają do swojej najlepszej gry, o czym świadcz seria 10 spotkań bez porażki. Co prawda na wyjazdach zdarzyły się te dwa remisy, ale mimo to dziś faworyt jest tylko jeden i każda strata punktów przez Milan byłaby wielką niespodzianką.

C 11

cysiek7

Użytkownik
Kupon nr 22:

Manchester City - Stoke
Typ: Manchester City
Kurs:1.22✅

Inter Mediolan - Lecce
Typ: Inter Mediolan
Kurs:1.27✅

Bank BPS Fakro Muszyna - Scavolini Pesaro
Typ: Bank BPS Fakro Muszyna
Kurs:1.37⛔

AKO: 2.12 Betsafe
Stawka: 8j
Ewk: 16.96 j⛔⛔⛔

Wczoraj mimo zwycięstwa Skry w trzech setach do overka zabrakło niewiele bo tylko i aż 6 punktów, szkoda bo ACH Volley miał duże szanse na wygranie pierwszego seta, ale po porażce w otwierającej partii chłopcy się podłamali a tak doświadczony zespół jak Skra musiał to wykorzystać. Na dziś wybrałem tripelek piłkarsko siatkarski, także teraz krótko o moich typach.

Jako główny typ wybrałem zakład na zwycięstwo Muszyny w dzisiejszym spotkaniu ligi mistrzyń z Pesaro. Przed rokiem za żadne grzechy nie ruszałbym tego spotkania zwłaszcza po takim kursie, ale dziś to zupełnie inna bajka. Polski zespół jest drużyną kompletną, choć dobrze wiemy, że panie zawsze mogą coś &quot;odwalić&quot; przepraszam za kolokwializm, ale inaczej tego nie da się określić. Choć odpukać drużyna Muszynianki jest ostatnio w bardzo dobrej formie i dziś wieczorem powinna to udowodnić z włoskim Pesaro. Co ciekawe jest to jedne z najlepszych zespołów ostatnich lat w żeńskiej siatkówce, choć w tym roku gra fatalnie, w lidze przegrywał spotkanie za spotkaniem, a w LM jakoś udało im się wygrać dwa pierwsze spotkania. Przed tygodniem jednak o wiele lepszą ekipą okazały się Polki i bez większych problemów wygrały we Włoszech, w weekend oba kluby grały prestiżowe pojedynki w ligach, Pesaro wygrało we własnej hali z Begramo 3:1, natomiast Muszyna również 3:1 wygrała w Sopocie, dzięki czemu wdrapały się na pozycję lidera. Dziś mecz może być wyrównany, choć pomny wczorajszych doświadczeń zdecydowałem się zagrać na zwycięstwo gospodyń, odpuszczając jakiekolwiek overy.

Jako drugi na kupon trafia Manchester City, który to zmierzy się na własnym obiekcie ze Stoke. Nie ma się co rozpisywać na temat tego spotkania. Manchester jest liderem ligi i po odpadnięciu z LM powinni się skupić na walce o krajowe mistrzostwo. Jak do tej pory na własnym obiekcie wygrali wszystkie osiem spotkań, bilans bramkowy jest wręcz fenomenalny 25:4. Natomiast Stoke to porządny średniak w lidze angielskiej, w szesnastu spotkaniach zdobyli 24 punkty i plasują się na ósmej pozycji w ligowej tabeli. Natomiast na wyjazdach nie grają najgorzej w ośmiu spotkaniach na terenie rywali zdobyli 10 punktów wygrywając trzy spotkania, bilans bramkowy nie jest najlepszy i wynosi 6:16, choć w dwóch ostatnich wyjazdach piłkarze Stoke zdobyli komplet punktów wygrywając z Evertonem i Wolverhampton. Dziś jednak lepsi powinni okazać się gospodarze i dopisać kolejne trzy punkty do swojego dorobku.

Na koniec zostawiłem sobie spotkanie Interu z Lecce. Inter po fatalnym początku sezonu powoli odbija się w ligowej tabeli na kolejkę przed świętami plasują się na 6 pozycji i mają nadzieję awans o jedno miejsce jeszcze przed Bożym Narodzeniem. Natomiast ich dzisiejszy rywal po 15 spotkaniach zdołał zdobyć zaledwie 9 punktów, najmniej w całej lidze. Co ciekawe obie ekipy grają lepiej na wyjazdach niż przed własnymi kibicami. Jednak mimo wszystko Inter powinien się skoncentrować i zdobyć bardzo mu potrzebne 3 punkty. Ostatni powoli wracają do formy o czym świadczą trzy zwycięstwa z rzędu, natomiast Lecce w ostatnich pięciu spotkaniach zdobyło zaledwie jeden punkt co ciekawe w tych pięciu meczach zdobyli aż 7 bramek tracąc aż 13. Jak będzie dziś dowiemy się wieczorem.

C 11

cysiek7

Użytkownik
Kupon nr 23:

ZAKSA Kędzierzyn-Koźle - Trentino Volley
Typ: Trentino -8,5
Kurs:1.85 Betsafe
Stawka: 10j
Ewk: 18,5j✅✅✅

Ostatnio coś nie idzie, jak nie ACH Volley to znowu Muszyna. Wczoraj Muszynianka przegrała wyraźnie bo 3:0, jednak jeżeli ktoś oglądał to spotkanie to potwierdzi, że gdyby trochę zimnej krwi w naszych siatkarkach to spokojnie mogły wygrać pierwszy i trzeci set, ale cóż tak bywa sport jest brutalny. Na dziś już tyko singiel zobaczymy jak on wejdzie.

Dokładnie singiel to handi punktowe na Trento dziś wieczorem w meczu z Zaksa. Przed tygodniem Zaksa dosyć niespodziewanie wygrała we Włoszech, a dziś najlepsza drużyna świata będzie żądna rewanżu i powinna zjeść na śniadanie Zaksę, która ostatnio nie popisała się w meczu z Olsztynem. Kędzierzyn drugi raz nie zagra tak doskonałego spotkania i raczej nie ma szans na zwycięstwo z Trention. Natomiast handi punktowe nie jest ustawione aż tak wysoko i spokojnie przy zwycięstwie włoskiej ekipy powinno wejść. Trochę obawiam się, że masówka idzie na Trento, gdyż kurs spadł już z 1,45 na 1.22 ale cóż kto nie ryzykuje ten nie je. :p

C 11

cysiek7

Użytkownik
W końcu jakiś kupon wszedł. Wiedziałem, że Trentiono wyjdzie zmotywowane, ale żeby aż tak rozjechali Zaksę to muszę się przyznać, że się nie spodziewałem. Zamiast -9 mamy aż -25, ładnie.
Teraz przed nami okres świat, także nie będzie zbytnio nic do grania, ale zawsze taka przerwa się przyda. Choć może spróbuje coś znaleźć na początek NBA, które to rusza już w Boże Narodzenie. W święta również grać będzie angielska liga oraz włoska siatkówka także może coś się znajdzie. A zaraz po świętach czekają nas kolejne wielkie emocje w sportach zimowych czyli turniej czterech skoczni oraz tour de ski, na które postaram się znaleźć ciekawe zakłady długoterminowe, a także na poszczególne zawody. Następnie czeka na nas początek sezonu u tenisistów, także na brak emocji nie będzie można narzekać. Dlatego teraz spokojnie poczekam te 2-3 dni bez hazardu i z naładowanymi akumulatorami ruszam w święta albo tuż po. Zachęcam do zaglądania do tematu.
Pozdrawiam, cysiek7​

C 11

cysiek7

Użytkownik
Kupon nr 24:

Randall - Kristoffersen
Typ: Kristoffersen
Kurs:1.85

Kowalczyk - Skofterud
Typ: Kowalczyk
Kurs:1.3

Johaug - Kalla
Typ: Johaug
Kurs: 1.2

Ako: 2.54 (po odjęciu podatku) Millenium
Ewk: 20.35j

Typ znaleziony przez Soltysiao opisany w temacie, chodzi oczywiście o typ główny na Kristoffersen. A ja zgadzam się z nim w 100%, kurs już poleciał szkoda. Pozostałe dwa trochę na zminimalizowanie kosztów podatku, ale po kolei.

Justyna vs Skofterud jak do tej pory Norweżka była w większości wyścigów przed Justyną natomiast w ostatnim starcie to się zmieniło Justyna wygrała pewnie i pokazała, że przed Tour de Ski jej forma idzie do góry. Co więcej Norweżka jeszcze w tych wyczerpujących zawodach nie startowała, przynajmniej nie znalazłem nic o tym w jej wynikach na oficjalnej stronie fisu. Natomiast jak dobrze wiemy Justyna startuje od lat i to z bardzo dobrym skutkiem. Doświadczenie w tym maratonie będzie procentować na trasach i moim zdaniem Justyna spokojnie wbiegnie na tą piekielną górę zdecydowanie wcześniej niż Skofterud.

Johaug kontra Kalla. Ta para wydaje mi się również bardzo pewna. Młoda Norweżka co roku jest w wysokiej formie na Tour de Ski, a ostatni podbieg jest w jej wykonaniu zawsze perfekcyjny, dlatego wydaje mi się , że i w tym sezonie bez problemu wygra rywalizację z Kallą, która raczej takiego trudu nie wytrzyma na poziomie Johaug.

Na koniec krótko o głównym typie. Nie wiem kto dobrał taką parę i na jakiej podstawie. Krostoffersen jest jedną z młodych atakujących Norweżek, która potrafi wytrzymać tak długie zawody. Natomiast Randall jest sprinterką, wiadomo, że w tych zawodach będzie kilka sprintów jednak decydująca walka będzie odgrywać się na dystansach, a tam przewagę ma Norweżka. Dla porównania przed rokiem Marthe ukończyła tour na miejscu 7 ze stratą 5:09 do Justyny natomiast Kikkan na górze była 21 tracąc 11:08. A to mówi chyba wszystko o tym kto powinien być szybciej na szczycie.

C 11

cysiek7

Użytkownik
Kupon nr 25:

Los Angeles Lakers - Chicago Bulls
Typ: Chicago Bulls
Kurs:1.58✅

Golden State Warriors - Los Angeles Clippers
Typ: Los Angeles Clippers
Kurs:1.49✅

Ako: 2.35 Betsafe
Stawka: 5j
Ewk: 11.75j✅✅✅

Dziś w końcu startuje NBA. Od wielu lat jestem fanem najlepszej ligi koszykarzy, choć przyznam, że rzadko mam okazje oglądać ją na żywo, gdyż nie należę do nocnych marków. Dlatego też nie jestem jakimś wielkim ekspertem od tej ligi, ale w tym sezonie mam zamiar śledzić ją pilniej niż ostatni i może od czasu do czasu jakieś zakłady trafią do tematu.

Dziś wybrałem dubelek, który opiera się na Bykach i Clippersach. Sam nie napiszę nic odkrywczego na ten temat, bo typy opierają się głównie na czytaniu analiz innych osób. Dlatego tylko skrótowo. Lakersi pozbyli się Odomo, a na jego miejsce nie pozyskali nikogo wartościowego, co więcej w tym spotkanie nie wystąpi Bynum, a Bryant ma lekką kontuzję. Dlatego też w zespole z Los Angeles nie ma kto grać i Chicago z Derrickiem Rosem na czele powinno spokojnie to spotkanie wygrać. A do dubelka dorzuciłem, zwycięstwo rywali zza miedzy czyli Los Angeles Clippers nad Golden State Warriors. Clippersi w tym roku bardzo się wzmocnili pozyskując Paula oraz Billupsa co w połączeniu z Griffinem powinno stworzyć bardzo dobrą maszynkę do wygrywania. Mam nadzieję, że pierwsze mecze sezonu mnie nie rozczarują i będę miał duże chęci do dalszego oglądania i analizowania NBA.

C 11

cysiek7

Użytkownik
Kupon nr 26:

Roma - Copra Piacenza
Typ: Roma
Kurs:1.3⛔
Tonno Callipo Vibo Valentina - CMC Ravenna
Typ: Tonno Callipo Vibo Valentina
Kurs:1.3✅

Sisley Treviso - Trentino Volley
Typ: Trentino Volley
Kurs:1.3✅
LuigiBecchi Perugia - Lube Macerata
Kurs:1.18✅

Ako: 2.59 Expekt
Stawka: 7j⛔⛔⛔
Ewk: 18.13j

Już jutro rozegrana zostanie jedenasta kolejka włoskiej Serie A siatkarzy. Z siedmiu spotkań wybrałem cztery, mam nadziej, że okażą się one szczęśliwe.
Valentina zmierzy się jutro we własnej hali z najsłabszą ekipą ligi czyli zespołem z Ravenny. Valentina do tej pory wygrała połowę spotkań, na własnym parkiecie udało im się to tylko dwa razy: z Veroną oraz Maceratą. Natomiast Ravenna do tej pory wygrała tylko raz kiedy to przed dwoma tygodniami udało się jej pokonać fatalnie grająca Piacenzę 3:0.
Valentina to przecięty średniak ligowy, wygrywa spotkania ze słabeuszami, natomiast z wyżej notowanymi zespołami potrafi sprawić niespodziankę. Jest to zespół, który kręci się na pograniczu play-offów. Takie spotkanie jak jutro musi wygrywać, żeby znaleźć się na koniec sezonu w czołowej ósemce.
Trentino to najlepszy zespół świata, co prawda zdarzają im się wpadki ale niezwykle rzadko. Sisley na chwilę obecną znajduje się na piątej pozycji w ligowej tabeli, co ciekawe wygrał zaledwie 4 z 10 spotkań, do prowadzącego Trentino traci aż 10 punktów. Trento jest zdecydowanym faworytem jutrzejszego spotkania i raczej ten mecz bez najmniejszego problemu powinni wygrać, nie obiecuję, że pokryją handi setowe ale czysta dwójka na kupon może trafić.
Kolejnym spotkaniem, które zdecydowałem się zagrać jest mecz Maceraty z Perugią. Perugia na chwilę obecną znajduje się prawie na samym dnie ligowej tabeli, jak do tej pory udało im się wygrać zaledwie dwa spotkania, natomiast Macerata też jest druga ale od góry, jak do tej pory przegrali tylko jedno spotkanie w sezonie, kiedy to niespodziewanie ulegli Valentinie. Jutro nie widzę innej opcji jak pewne zwycięstwo Maceraty.
Ostatnim spotkaniem, które zdecydowałem się zagrać jest mecz pomiędzy Romą a Piacenzą. Roma to bardzo dobry zespół, który przy odrobinie szczęścia może wejść nawet do czołowej czwórki na koniec sezonu, natomiast Piacenza gra fatalnie. W tym sezonie Piacenza przegrała wszystkie pięć wyjazdowych spotkań, co więcej ugrała w nich zaledwie pięć setów. Roma może nie jest jakimś potentatem jeżeli chodzi o występy we własnej hali, w tym roku bilans nie jest najlepszy, gdyż na cztery spotkania wygrała dwa. Jednak porażki odniosła jedynie z Trentino i Macertą. Teraz pora na kolejne zwycięstwo i umocnienie swojej pozycji w tabeli.

C 11

cysiek7

Użytkownik
Kupon nr 27:

Sacramento Kings - Los Angeles Lakers
Typ: Los Angeles Lakers
Kurs:1.71⛔

Minnesota Timberwolves - Oklahoma City Thunder
Typ: Oklahoma City Thunder

Ako: 2.48 Betsafe
Stawka: 5j⛔⛔⛔
Ewk: 12.4j

Wczorajsze otwarcie NBA okazało się dla mnie szczęśliwe i to nawet bardzo, ponieważ Chicago wygrało rzutem na taśmę odrabiając w ostatnich minutach sporą stratę do Lakersów. Dziś wybrałem dubelek z jakże bogatej oferty zakładów.

Po pierwsze n kupon trafiają wczorajsi przegrani, czyli Los Angeles Lakers. Dziś wielokrotni mistrzowie zmierzą się z Sacramento Kings i jakoś nie mogę sobie wyobrazić drugiej porażki na otwarcie sezonu w wykonaniu Jeziorowców. Kobe i spółka pokazała we wczorajszym spotkaniu, że mimo strat personalnych mogą powalczyć. Dlatego wydaje mi się, że dziś w nocy powinni wygrać pierwszy mecz w sezonie.
Oklahoma wczoraj również święciła pierwsze zwycięstwo w tym sezonie, pokonując dosyć pewnie Orlando Magic. Dziś na ich drodze staje zespół z Minnesoty. Jest to ekipa dosyć młoda i z dużymi perspektywami, jednak na otwarcie powinni ulec o wiele mocniejszej ekipie z Oklahomy.

C 11

cysiek7

Użytkownik
Kupon nr 28:
Charlotte Bobcats - Miami Heat
Typ: Miami Heat -5 (do połowy)
Kurs:1.85⛔

Denver Nuggets - Utah Jazz
Typ: Denver Nuggets
Kurs:1.09✅

AKO: 2.02 Expekt
Stawka: 8j⛔⛔⛔
Ewk: 16.16j

Po dniu przerwy wracamy do NBA. Tym razem wybrałem tylko dwa zakłady choć jeden jest tylko na podbicie kursu.

Także o Denver króciutko. Jest to zespół lepszy od Utah co pokazali chociażby w pierwszym meczu, gdzie bez najmniejszych problemów rozbili Dallas, czyli ciągle aktualnych mistrzów NBA. Natomiast Utah przegrała wczoraj ze słabymi Lakersami aż 25 punktami, dlatego dziś nie może być innego wyniku jak pewne zwycięstwo Denver.

Drugi typ jest bardziej wyszukany. Miami jest faworytem spotkania z Bobcats, choć Charlotte wygrało swój pierwszy mecz co prawda tylko 1 punktem ale zawsze to zwycięstwo nad Milwaukee. Natomiast Miami pewnie wygrało na otwarcie z Dallas jak i wczoraj z Bostonem. Co ciekawe w obu tych spotkaniach Heat prowadzili do przerwy dosyć pewnie, a później dużą przewagę roztrwaniali w ostatniej kwarcie. Dlatego też decyduje się grać handi na pierwszą połowę, bo w tym spotkaniu może być podobna sytuacja, czyli od początku na parkiet wychodzi James, Wade i Bosh szybo robią dużą przewagę, a w drugiej połowie odpoczywają pozwalając grać zmiennikom. W każdym bądź razie handicap ustawiony na poziomie 5 punktów nie jest trudnym zadaniem dla Miami.

C 11

cysiek7

Użytkownik
Kupon nr 29:

AZS Olsztyn - Resovia Rzeszów
Typ: Resovia Rzeszów
Kurs:1.35✅

Lube Macerata - Sisley Treviso
Kurs: 1.18✅

Copra Piacenza - Bre Banca Cuneo
Typ: Bre Bance Cuneo
Typ: 1.45✅

AKO :2.31 Betsafe
Ewk: 18.48j✅✅✅

Tym razem tripelek na jutrzejszą kolejkę siatkówki. Dwa typki z włoskiej ligi oraz jeden z naszej rodzimej Plus Ligi panów.

Na początek może o meczu z polskiej ligi. Resovia jest zespołem z ligowej czołówki, natomiast Olsztyn to średniak, który walczyłbym o utrzymanie jeżeli ktoś z ligi by spadał. Jasne, że zespołowi z Warmii i Mazur zdarzają się dobre spotkania tak jak choćby całkiem nie dawno kiedy to za trzy punkty pokonali ZAKSę. Jednak w drugi taki cud z rzędu nie wierzę i biorę ładny kurs na Reskę zanim spadnie, jutro to wysokości 1.25 a może i mniej.

Dwa pozostałe typy są z włoskiej Seria A. Pierwszy to bet na Macerate. Jest to zespół z najwyższej półki, który w tym sezonie przegrał tylko jedno spotkanie. Natomiast Sisley po stracie sponsora i dużych problemach finansowych jest tylko średniakiem, który w meczu z Macerata nie ma najmniejszych szans na zwycięstwo.

Ostatnim spotkanie jest pojedynek, który jeszcze trzy lata temu mógłby odbywać się w walce o medale. Teraz to zupełnie inny kaliber, oczywiście Cuneo ciągle walczy o najwyższe cele, ale Piacenza to nie ta sama ekipa. W zeszły weekend udało im się wygrać bodajże drugie spotkanie w sezonie i to w dość niezwykłych okolicznościach teraz już w taki zbieg wydarzeń nie wierzę i mam nadzieje, że Cuneo pewnie wygra kolejne spotkanie.

C 11

cysiek7

Użytkownik
Kupon nr 30:

Therese Johaug - Aino Kaisa Saarinen
Typ: Therese Johaug

Astrid Jacobsen - Krista Lahteenmaki
Typ: Krista Lahteenmaki
Kurs:1.65✅

Marthe Kristoffersen - Riikka Sarasoja
Typ: Marthe Kristoffersen
Kurs: 1.57✅

Marit Bjorgen - reszta stawki
Typ: Marit Bjorgen
Kurs:1.47⛔

AKO: 5.14 Expekt
Stawka: 4j⛔⛔⛔
Ewk: 20.56j

Dziś dzień całkiem udany, choć w nocy Miami się nie popisało. Ale mniejsza z tym, wszedł kupon z siatkówki i pierwszy z TdS, którego nie zdążyłem tutaj wrzucić. Ale na jutro kilka typków na bieg.

Po pierwsze, jutro wygra Marit. Wystartuje pięć sekund za Justyną, czyli będą biegły razem i Marit powinna to wygrać, jak nie na trasie to na mecie raczej spokojnie wyprzedzi naszą mistrzynię. Choć bardzo bym chciał się z tym mylić. Dziś przegrała tyko przez trochę gorszą technikę zjazdu, więc jutro będzie rządna rewanżu, a Justyna raczej nie będzie się spinać, żeby wygrać ten pojedynczy wyścig tylko raczej skupi się na walce w całości cyklu.

Therse startuje chwilkę za Saarinen, ale to żadna strata więc już na pierwszych metrach powinna ją dogonić, a potem ile siły w nogach gnać do mety i odrabiać już przeszło 20 sekundową stratę do Justyny i Marit.

Kristoffersen ma dobry sezon, może nie taki jak jej koleżanki z kadry, ale jutro spokojnie powinna być lepsza od Finki, która raczej preferuje sprinty, a jak już dystanse to bardziej łyżwą. Dlatego też jutro Norweżka powinna spokojnie Finkę dogonić i zgubić na dystansie.

Ostatnia para jest najmniej pewna. Lahteenmaki dziś straciła parę sekund do Jacobsen, ale to przez wywrotkę w czasie zjazdu. Do tego feralnego wydarzenia biegła bardzo dobrze i mimo to straciła do Norweżki zaledwie pięć sekund, co jutro nie powinno być żadnym kłopotem. W tym sezonie młoda Finka nie biegała bardzo dobrze, ale wydaje mi się, że forma idzie w górę i już w TdS powinno być dobrze, natomiast Jacobsen w czasie świąt podobno była chora i jutro z wytrzymałością może nie być najlepiej. Dlatego moim zdaniem warto próbować gry na Lahteenmaki.

C 11

cysiek7

Użytkownik
Kupon nr 31:

New Orleans Hornets - Phoenix Suns
Typ: New Orleans Hornets
Kurs:1.75⛔

Dallas Mavericks - Toronto Raptors
Typ: Dallas Mavericks
Kurs:1.22✅

AKO: 2.14 Expekt
Stawka: 6j⛔⛔⛔
Ewk: 12.84j

W kuponie z biegów narciarskich nie weszła tylko Marit, cóż szkoda kasy, ale dobrze, że Justyna wygrała. Na dzisiejszą noc wybrałem dubelka z NBA.

Najważniejszy bet to zwycięstwo New Orleans nad Suns. Jak dobrze wiemy, zespół Marcina Gortata nie rozpoczął sezonu najlepiej, przegrał już dwa spotkania z rzędu i to w stylu, który nie daje dużych nadziei na zwycięstwa w najbliższym czasie. Jeszcze porażka z Hornetsami w własnej hali zaledwie jednym punktem, nie przynosi wstydu ale później porażka z Philadephia już 20 nie dodaje otuchy. Natomiast Nowy Orleans oprócz zwycięstwa nad Suns wygrali we własnej hali z Bostonem 97:78. Dlatego też dziś nie widzę innej opcji jak zwycięstwo Hornets. A kurs piękny.

Na dobitkę dodałem typ na Dallas, zespół mistrzów musi w końcu wygrać. Jak do tej pory przegrali trzy spotkania z rzędu z Miami 94:105 z Denver 93:115 i wczoraj z Oklahomą 102:104. Natomiast Toronto przegrało u siebie z Indianą 85:90 i wygrało na wyjeździe z Cleveland 104:96. Dziś wydaje mi się, że Dallas musi wygrać to spotkanie, bo jakoś nie wierzę w czwartą porażkę z rzędu mistrzów.

C 11

cysiek7

Użytkownik
Kupon nr 32:

Aino Kaisa Saarinen - Astrid Jacobsen
Typ: Aino Kaisa Saarinen
Kurs:1.5⛔

Marthe Kristoffersen - Kristin Stomer Steira
Typ: Marthe Kristoffersen

Manchester Unoted - Blackburn Rovers
Typ: Manchester United
Kurs:1.12⛔

AKO: 2.27 Betsafe
Stawka: 8j⛔⛔⛔
Ewk: 18.16j

Chyba koniec z graniem NBA. :p Jakoś nie mam szczęścia do tego, dlatego od dziś się bardziej przyglądam i później może wrócę do grania. Na dziś wybrałem dwa typy z biegów pań i jeden z piłki.

Może na początek piłka. Manchester United już zrównał się punktami z piłkarzami z City i teraz tylko patrzy jak by tu ich wyprzedzić, a dziś będzie ku temu pierwsza okazja, tylko trzeba wygrać spotkanie z Blackburn i liczyć na potknięcie City. Manchester jest u siebie mocnym zespołem, jak do tej pory w dziewięciu spotkaniach tylko raz przegrał i raz zremisował. Natomiast Blackburn jest jedną z dwóch drużyn w całej lidze, która nie wygrała w tym sezonie na wyjeździe, w dziewięciu kolejkach zdobyła pięć punktów. Co ciekawe w każdym spotkaniu na obcym obiekcie zespół Blackburn zdobywał gola, co dobrze świadczy o ich ataku, jednak tracił ich jeszcze więcej i jest najgorzej broniącym zespołem na wyjazdach ex aequo z Arsenalem.
Manchester jest ostatni w gazie o czym świadczy pięć zwycięstw z rzędu w tym ostatnie 5:0 z Fulham i Wigan. Natomiast Blackbur nie wygrało od pięciu spotkań, przegrywając między innymi z Boltonem, West Hamem czy Sunderlandem oraz remisując w święta z Liverpoolem.
Dziś jednak nie powinniśmy być świadkami niespodzianki i Manchester pewnie powinien wygrać to spotkanie.

Przed nami trzeci dzień rywalizacji w Tour de Ski, tym razem na zawodników i zawodniczki czeka rywalizacja w biegach sprinterskich techniką klasyczną w niemieckim Oberstdorfie. Z oferty Betsafe zdecydowałem się zagrać dwie pary, a oto i one:
Na pierwszy ogień idzie Marthe Kristoffersen w parze z Krisiti Stomer Steirą. Obie Norweżki nie należą do dobrych sprinterek, ale mimo wszystko młodsza z nich czyli Marthe radzi sobie na krótkich dystansach lepiej, od swojej bardziej doświadczonej koleżanki z kadry. Steira w tym sezonie biega o wiele poniżej oczekiwań, nawet na dystansach a w sprintach nigdy nie była dobra i z reguły ich unikała, a jak już pojawiała się na starcie to nie udawało jej się przejść kwalifikacji. Natomiast Kristoffersen jest takim średniakiem w sprintach, potrafi pobiec nie najgorzej. Dziś wydaje mi się, że rywalizacja w tej parze rozstrzygnie się już po kwalifikacjach.
Drugą parą jest rywalizacja pomiędzy Aino Kaisą Saarinen a Astrid Jacobsen. Norweżka o czym już pisałem jest po chorbie przez co nie jest w pełni sił, natomiast Saarnien poczyna sobie ostatni co raz lepiej, widać że wraca do formy z ubiegłych lat. Co prawda Aino Kaisa nigdy nie była specjalistą od sprintów, ale w klasycznych sprintach plasowała się na dobrych pozycjach zdobywając medale. Natomiast Jacobsen jest bardzo dobrą sprinterką ale w tym sezonie jej forma pozostawia wiele do życzenia, dlatego mam nadzieje, że w tej parze zwycięska okaże się Finka.

C 11

cysiek7

Użytkownik
Koniec roku. Cóż nie wyszło najlepiej ale od nowego roku mam nadzieje, że pójdzie lepiej. Później dołączę tu statystyki roku i miesiąca grudnia. A od jutra nowy miesiąc i rok i będzie lepiej.

Statystyki ogólne (Grudzień):

Ilość kuponów:
31 (22*)
Wygranych kuponów: 11 (8)
Przegranych kuponów: 20 (14)

Ilość zdarzeń:
88 (58)
Wygranych zdarzeń: 65 (43)
Przegranych zdarzeń: 23 (15)

Suma stawek:
193j(146j)
Wygrane:
176.3 j (131.46j)
Zysk:
-16.7j ( -14.54j)

Yield:
-8.65% (-9.95%)

* W nawiasie statystyki za grudzień

Statystyki szczegółowe:

Siatkówka:

Ilość typów: 36
Wygranych typów: 26
Przegranych typów: 10
Skuteczność 72 %

Tenis:

Ilość typów: 4
Wygranych typów:3
Przegranych typów:1
Skuteczność: 75%

Sporty zimowe:

Ilość typów:26
Wygranych typów:20
Przegranych typów:6
Skuteczność:77%

Piłka nożna:

Ilość typów 13
Wygranych typów: 10
Przegranych typów: 3
Skuteczność:77%

Boks:

Ilość typów: 1
Wygranych typów: 1
Przegranych typów: 0
Skuteczność: 100%

Koszykówka:
Ilość typów:8
Wygranych typów:5
Przegranych typów:3
Skuteczność:62%

Kupon nr 24 przenoszę do statystyk na nowy rok, ponieważ zakończy się już w roku 2012.

Do góry Bottom