Kupon nr 14:
Chelsea - Manchester City
Typ: Manchester City lub remis
Kurs:1.53
Roma - Juventus Turyn
Typ: Juvetus Turyn lub remis
Kurs:1.24
Lech Poznań - Zagłębie Lubin
Typ: Lech Poznań
Kurs:1.25
Ako: 2,37
Stawka: 5j
Ewk: 11,85j
Przez weekend niestety nie znalazłem czasu do pisania, ale za to na dziś wykombinowałem taki mały kuponik z piłki kopanej. Jak już na wstępie wspominałem nie znam się bardzo dobrze na piłce, ale zawsze coś tam mogę wymyślić.
Dziś o 21 będziemy świadkami prawdziwego hitu ligi angielskiej. Na Stamford Bridge dojdzie do spotkania pomiędzy miejscową Chelsea a liderem tabeli Manchesterm City. Według bukmacherów niewielkim faworytem jest zespół gospodarzy. Natomiast ja skłaniam się do tego, że City nie przegrają.
Jak do tej pory w czternastu kolejkach Manchester City wygrał dwanaście razy i tylko dwa spotkania kończyły się remisem. Natomiast Chelsea wygrała dziewięć razy, raz zremisował i cztery razy schodziła z boiska w roli przegranego. Co więcej Chelsea na swoim obiekcie wygrała pięć z siedmiu spotkań, dwa razy odniosła porażkę i to w bardzo prestiżowych pojedynkach z Liverpoolem 1:2 oraz Arsenalem 3:5.
Trzeba dodać, że w ubiegłym tygodniu obie ekipy były w zupełnie odmiennych nastrojach. Chelsea cieszyła się z awansu w Lidze Mistrzów, natomiast City musiało przełknąć gorycz porażki i na wiosnę zagra jedynie w Lidze Europejskiej.
Jednak co do dzisiejszego spotkania, to nie wydaje mi się, żeby Chelsea nagle mogła zagrać bardzo dobre spotkanie, bo jak widać w tym sezonie ma problem, żeby pokonać zespoły z góry tabeli. Natomiast City jest zdecydowanie najlepszym zespołem w lidze i raczej dziś nie przegra w Londynie.
Drugim spotkaniem na które się zdecydowałem jest hit ligi włoskiej, w którym to na przeciw siebie staną piłkarze Romo oraz Juventusu Turyn. W tym spotkaniu również zdecydowałem się zagrać, na x2. Jak do tej pory Juventus w lidze jeszcze nie przegrał wygrywając osiem z trzynastu spotkań. Natomiast Roma może pochwalić się bilansem pięć zwycięstw, dwa remisy i sześć porażek. Musicie przyznać , że takie wyniki nie rzucają na kolana.
Oczywiście Roma na swoim boisku gra lepiej niż na wyjazdach, jednak zdobyła ugrać tylko dziesięć punktów w sześciu spotkaniach, przegrywając z Milanem i Cagliari. Natomiast Juventus na wyjazdach gra na przemiennie raz wygrywa, a raz remisuje. Ostatni był remis to teraz kolej na wygraną?
Co więcej Roma w ostatnim swoim spotkaniu z Fiorentiną przegrała 3:0 kończąc mecz bez trzech zawodników i to właśnie te osłabienia powinny pomóc Juventusovi w zdobyciu kolejnych punktów, ja nie będę pazerny i zagram bezpiecznie na Juve z podpórką po nie najgorszym kursi.
Jako ostatnie spotkanie został mi do opisania ostatnie starcie w tym roku w polskiej lidze. Będzie to mecz pomiędzy Lechem Poznań a Zagłębiem Lubin.
Obie ekipy w lidze znajdują się w zupełnie innym położeniu, co prawda Lech nie jest już tak wysoko jak na początku sezonu, ale w razie zwycięstwa zakończy ten rok na piątym miejscu w tabeli. Natomiast Zagłębie jeżeli nie zdobędzie dziś punktów to "umocni" się w samym dole ligowego marazmu, okupując ostatnia pozycję w tabeli.
Lech na swoim obiekcie nie gra w tym roku jakoś rewelacyjnie w siedmiu spotkaniach wygrał cztery razy, raz zremisował i przegrał z Wisła oraz Widzewem. Taki bilans na własnym obiekcie pozwala mu zajmować dopiero dziesiąte miejsce w lidze( oczywiście na własnym obiekcie). Natomiast Zagłębie na wyjazdach jest najgorszą ekipą w kraju, na siedem spotkań poza swoim obiektem udało im się zdobyć jeden punkt w meczu z Widzewm Łódź.
Szczerze mówiąc nic nie wskazuje na to, żeby Zagłębie miało się obudzić i sprawić dziś niespodziankę dlatego też zdecydowałem się zagrać na zwycięstwo Lecha, choć można też próbować zagrać na Lecha z Handi.