>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Typy by cysiek7

C 11

cysiek7

Użytkownik
Witam wszystkich. Od dziś mam zamiar prowadzić ten temat z moimi propozycjami na zakłady. Przestrzegam, że od dawna nic nie pisałem więc nie oceniajcie mnie zbyt surowo :p Ale postaram się, żeby w tym temacie pojawiały się ciekawe analizy, a raczej moje przemyślenia odnośnie interesujących wydarzeń sportowych. Moimi ulubionymi dyscyplinami są: siatkówka, tenis, żużel, F1, sporty zimowe no i z przymusu piłka nożna. Zachęcam gorąco do komentowania i oceniania. Pozdrawiam Cysiek7

C 11

cysiek7

Użytkownik
Listopad:

Kupon nr 1:

Novak Djokovic - David Ferrer
Typ: Novak Djokovic
Kurs: 1.333⛔

Polska - Iran
Typ: Polska -1,5 seta
Kurs:1.333⛔

Ako: 1,78 StanJames.com
Stawka: 6j⛔
Ewk: 10,67j

Mój pierwszy kupon nie ma może jakiegoś wielkiego kursu, ale moim zdaniem jest dosyć pewny. A jak wiadomo lepiej grać za większą stawkę coś pewnego niż za mniejszą coś co nie wejdzie. Ale po kolei.

Na pierwszy ogień mecz Novaka z Davidem. Jak wszyscy dobrze wiemy Novak jest zdecydowanym numerem 1 światowego rankingu, w tym sezonie gra fenomenalnie wygrywając prawie wszystko co się da. Jednak ostatnio jego organizm zaczął się buntować co przyniosło zaskakującą porażkę i wycofanie się z turnieju w Paryżu ( przy czym ten skandal o dużą kasę). Jednak Novak trochę odpoczął i wydaję mi się, że w Londynie jest już gotowy do gry na wysokim poziomie nie na najwyższym tak jak na początku sezonu, ale na wysokim. A gra na tym poziomie powinna wystarczyć na pokonanie Davida Ferrera, który jest tenisistą solidnym, ale jednak do wielkiej czwórki dużo mu brakuje. David może wygrać z każdym zawodnikiem, który jest od niego niżej w rankingu, jednak w pojedynkach z czołową czwórką rankingu ATP jest na straconej pozycji. Co prawda wygrał w poniedziałek z Murrayem, ale Andy wycofał się z turnieju z powodu kontuzji. Także reasumując Novak jest prawie w pełni zdrowy i powinien spokojnie wygrać z Ferrerem a kurs na to wydarzenie jest całkiem znośny także do dubelka w sam raz.

Drugim elementem mojego pierwszego kuponu jest wygrana reprezentacji Polski w Pucharze Świata. Wygrana z handicapem setowym z Iranem. Dlaczego taki bet? Ano Polska idzie jak burza w Japonii, ograliśmy za trzy punkty Kubę, Serbię i Argentynę. A są to ekipy dobre nawet bardzo dobre. Jasne, że Serbowie są bez formy, ale Kuba i Argentyna grają w tym turnieju na wysokim poziomie o czym świadczą ich wygrane spotkania. Iran w tych zawodach gra również bardzo dobrze. Wygrał z Japonią 3:1 oraz z Serbią 3:2 i przegrał z Kubą 3:0. Daleki jestem od dedukcji, że skoro my wygrywamy z Kubą 3:0, a Kuba z Iranem również 3:0 to my wygramy jeszcze wyżej :p , ale wydaje mi się , że nasi chłopcy są w stanie zdobyć kolejne trzy punkty w tym spotkaniu. Jedyne czego się obawiam to to, że nasi reprezentanci zlekceważą, tego jakby nie było trochę egzotycznego rywala. Choć jestem pewnie, że dobrze wiedzą o tym, że punkty z teoretycznie słabszymi rywalami są na wagę złota i nie można ich gubić, bo trzeba zbierać oczka, żeby pojechać do Londynu.

C 11

cysiek7

Użytkownik
Kupon nr 2:

Rafael Nadal - Jo-Wilfred Tsonga
Typ: Tsonga
Kurs: 1.65 ✅

Japonia - Polska
Typ: Polska
Kurs:1.2 ✅

USA - Włochy
Typ: Włochy
Kurs: 1.4✅

Ako: 2,77 Betsafe
Stawka: 4j
Ewk: 11,08j ✅✅✅

Po wczorajszej wtopie na całej linii nadszedł czas na kolejną próbę wygrania z bukmacherem :p. Cóż wczoraj Djokovic pokazał, że jednak nie jest w pełni zdrowy, a dziś rano Polacy zrobili sobie i nam wszystkim bardzo nie miłą niespodziankę. Na dziś i jutrzejszy poranek wybrałem trzy wydarzenia o każdym postaram się napisać po parę słów.

Polska gra jutro piąte spotkanie Pucharu Świata z gospodarzami tej imprezy czyli Japonią. Nasi zawodnicy nie licząc tej dzisiejszej wpadki z Iranem grają bardzo dobry turniej, wprost przeciwnie do reprezentantów kraju kwitnącej wiśni. Japończycy do tej pory przegrali wszystkie swoje spotkania, choć nie grali jeszcze z rywalami z najwyższej półki. Mam nadzieje, że nasi chłopcy wyjdą jutro skoncentrowani i zapomną o dzisiejszym niepowodzeniu, a jeżeli tak się stanie to jestem spokojny o wynik jutrzejszego spotkania, bo sam doping na trybunach nie wygra meczu dla Japonii.

Włosi to kolejna ekipa, która juto powinna wygrać. Tym razem rywalem siatkarzy z Półwyspu Apenińskiego, będą ciągle aktualnie mistrzowie olimpijscy czyli Amerykanie. Jednak na tym turnieju obie ekipy radzą sobie zgoła odmiennie, Amerykanie przegrali dosyć gładko z Brazylią i Rosją w wygrali ze słabszymi ekipami, natomiast Włosi zaliczyli tylko wpadkę na początku turnieju przegrywając po zaciętym spotkaniu z Rosjanami, natomiast potrafili pokonać Brazylię. Jak widać po grze obu ekip to Włosi są lepiej przygotowani do tej imprezy i powinni jutro to udowodnić na parkiecie, bo ewentualna porażka Włochu postawi ich w złym położeniu przed drugą częścią turnieju.

Na sam koniec zostawiłem spotkanie w Mastersie. Tsonga z Nadalem walczą o awans do półfinału, ten co wygra będzie grał dalej w tym turnieju, a przegrany spakuję torbę i uda się na zasłużony urlop po długim i wyczerpującym sezonie. W normalnej sytuacji zdecydowanym faworytem byłby Rafa Nadal, jednak Hiszpan nie jest w najwyższej formie, widać po nim zmęczenie długim sezonem i ewidentnie nie jest w pełni sił. Bo nie wierzę, że Hiszpan w pełni zdrowy przegrał by z Federerem w godzinkę i seta 6:0. Tsonga natomiast jest w bardzo dobrej formie na koniec sezonu, ostatnio grał w finale w Paryżu, gdzie przegrał z Federerem. Wygrał dwa mniejsze turnieje w Metz i Wiedniu. Jest w gazie. W tym turnieju przegrał z Federerem po wyrównanym spotkaniu i rozniósł Fisha w dwóch setach. Teraz wydaje mi się, że jest zdecydowanym faworytem do wyeliminowania Nadala, ale po tym co widziałem wczoraj w Mastersie to niczego nie można być pewnym, dlatego też stawka trochę niższa.

Otrzymane punkty reputacji: +5
C 11

cysiek7

Użytkownik
Kupon nr 3:

Marit Bjorgen - Charlotte Kalla
Typ: Marit Bjorgen

Real Madryt - Atletico Madryt
Typ: Real -1,5
Kurs: 1.5 ✅

Ako: 1.8 Betsafe
Stawka: 8j
Ewk: 14.4 j ✅✅✅

Drugi kupon okazał się bardziej szczęśliwy niż pierwszy i wszedł już bez większych kłopotów. Co prawa Tsonga wygrał dopiero w 3 secie, ale jego zwycięstwo praktycznie ani przez moment nie było zagrożone. Tak samo nasi siatkarze trochę straszyli przegrywając pierwsza partię w spotkaniu, ale potem poszło z górki.

Na jutro mam dwie propozycji, może później pojawią się kolejne, ale na tę chwilę wydaje mi się, że dubelek który proponuję jest bardzo pewny.

Jedne bet to oczywiście wydarzenie z biegu na 5 kilometrów techniką dowolną pań, który rozpocznie się jutro o godzinie 11 w fińskim Kuusamo. Zdecydowałem się zagrać na zwycięstwo Marit Bjorgen z Charlottą Kalla. Obie panie to bardzo dobre biegaczki i specjalistki od stylu dowolnego, zwłaszcza Szwedka ( bo Marit to specjalistka od wszystkiego). Jednak w bezpośrednim pojedynku zdecydowaną faworytką jest liderka Pucharu Świata. Marit tak samo jak przed rokiem jest w doskonałej formie na początku sezonu i przynajmniej do świąt nie powinna mieć konkurencji. Dlatego jutro opłaca się grać na zwycięstwo z Kallą nawet za po tak małym kursie.

Drugim wydarzeniem na moim kuponie jest zwycięstwo różnica co najmniej dwóch bramek przez Real Madryt w derbach stolicy Hiszpanii. Real jest w tej chwili jednym z najlepszych zespołów na świecie, wygrywa wszystko co chce i to bardzo wysoko, natomiast Atletico radzi sobie całkiem przyzwoicie w meczach w Lidze Europejskiej, natomiast w Premiera Division nie radzi sobie najlepiej. Natomiast w meczach wyjazdowych jest to już fatalna postawa, wystarczy powiedzieć, że w tym sezonie Atletico jest najsłabszym zespołem wyjazdowym w całej lidze, nie wygrał jeszcze spotkania, a jeżeli mnie pamięć nie myli to udało im się na wyjazdach zdobyć zaledwie jeden punkt. Natomiast Real u siebie wygrywa z wszystkimi i to wysoko. Nie ma możliwości, żeby Real odpuścił jutrzejsze spotkanie bo jednak derby to derby. Więc moim zdaniem zobaczymy kolejną kanonadę na Santiago Bernabeu, choć nie powinno się skończyć takim wynikiem jak ostatnio 7:1 czy 6:2 to Real spokojnie wygra różnicą dwóch bramek.

C 11

cysiek7

Użytkownik
Kupon nr 4:

Tomasz Berdych - Jo-Wilfried Tsonga
Typ: Jo-Wilfried Tsonga
Kurs: 1.67 ✅

Roger Federer - David Ferrer
Typ: Roger Federer
Kurs: 1.1. ✅

Serbia - Rosja
Typ: Rosja
Kurs:1.2✅

Włochy - Kuba
Kurs:1.25⛔

Polska - Chiny
Typ: Polska -1,5
Kurs: 1.1 ✅

AKO: 3.03 Betsafe
Stawka: 5j
Ewk: 15,15 j⛔⛔⛔

Tak jak obiecywałem pojawia się kolejny kupon na weekend. Tym razem zdecydowałem się zagrać oba spotkania półfinałowe mastera oraz trzy pojedynki z szóstej kolejki Pucharu Świata siatkarzy. Pokrótce opiszę teraz każde z tych wydarzeń:

Zaczynamy od spotkania Rogera Federera z Davidem Ferrerem. Roger jak wszyscy dobrze wiemy gra na w tym turnieju rewelacyjnie i jest faworytem do zwycięstwa w całych zawodach. Szwajcar wygrał wszystkie spotkania w grupie pokazując, że jeżeli chce to nie ma na niego mocnych. Natomiast Ferrer wykorzystał to, że Murray był nie w pełni sił, później wygrał z fatalnie dysponowanym Djokovicem oraz przegrał z Berdychem. Dodam jeszcze, że Roger wygrał wszystkie jedenaście spotkań pomiędzy tymi panami. Jest zdecydowanym faworytem i tylko jakiś kataklizm mógłby spowodować porażkę utytułowanego Szwajcara.

W drugim półfinale zmierzą się ze sobą Jo-Wilfried Tsonga z Tomasem Berdychem. W tym spotkaniu bukmacherzy nie są już tak pewni co do zwycięzcy, jednak trochę niższe kursy są wystawiane na Francuza. Ja zgadzam się w pełni z opinia bukmacherów, że to spotkanie wygra Tsonga. W tym turnieju jest w bardzo dobrej formie, przegrał tylko z Federem po walce, dosyć gładko ograł Fisha i pokonał Nadala. Natomiast Berdych przegrał z kulawym Djokovicem, bardzo szczęśliwie wygrał z Tipsarevicem oraz wczoraj z Ferrerem. Na początku zawodów wydawało mi się, że Tomas jest w lepszej formie jednak oglądając jego spotkanie z Tipsarevicem doszedłem do zupełnie innych wniosków. Dziś lepszym zawodnikiem powinien okazać się Francuz, który sezon w hali ma bardzo dobry i powinno to zaowocować finałem mastersa.

Przechodzimy teraz do spotkań w Pucharze Świata. Na pierwszy ogień pójdzie najniższy kurs, czyli wygrana za trzy punkty Polaków. Nie ma co tu dużo pisać, nasi chłopcy muszą zdobyć trzy oczka z Chinami bo inaczej nie będzie sensu grać dalej, bo awans stanie się nierealny. Chińczycy do tej pory grali fatalnie przegrywali mecz za meczem po 3:0, aż do wczoraj gdzie ugrali dwie partie i jeden punkty z wielką Brazylią. To pokazuje, że w tym turnieju nie ma słabych rywali i do każdego spotkania trzeba się przykładać w 100%. Dlatego mam nadzieje, że nasi siatkarze wyciągnęli wnioski z meczu z Iranem oraz ze spotkania Chin z Brazylią i jutro rano nie sprawią nam zawodu.

Kolejnym spotkaniem na które się zdecydowałem jest mecz pomiędzy Rosja a Serbią. Obie ekipy spotkały się ostatnio w półfinale mistrzostw Europy i wtedy lepsi okazali się Serbowie. Teraz taki wynik wydaje się niemożliwy. Po pierwsze Serbowie na tym turnieju przegrywają prawie wszystko co możliwe, a Rosjanie wygrywają gładko i ładnie, jedynie z Brazylią trafił im sie słabszy dzień. Jutro nie powinno być niespodzianki i siatkarze Sbornej pewnie powinni zainkasować kolejne punkty za zwycięstwo./

Ostatnim spotkaniem, które zdecydowałem się zagrać jest pojedynek Włosko-Kubański. Faworytem oczywiście są wicemistrzowie Europy. Kuba na tym Pucharze Świata nie prezentuje się najlepiej natomiast Włosi ładnie ogrywają swoich rywali, oprócz wpadki na początku z Rosją wygrali pozostałe spotkania w tym z Brazylią. Natomiast Kuba gra przeciętnie przegrali z nami i z Argentyną. Jutro nie widzę innego wyniku jak zwycięstwo Włoch choć chciałbym, żeby siatkarze z Półwyspu Apenińskiego stracili punkt z Kubą co ułatwiłoby nam awans na Igrzyska, bo raczej to z Włochami będziemy walczyć o trzecie miejsce na tym Pucharze Świata.

C 11

cysiek7

Użytkownik
Kupon nr 5:

Therese Johaug - Justyna Kowalczyk
Typ: Therese Johaug
Kurs:1.5 ✅

Marit Bjorgen - reszta stawki
Typ: Marit Bjorgen
Kurs:1.05 ✅

Peter Northug - Dario Cologna
Typ: Peter Northug

Polska - Chiny
Typ: under 160,5
Kurs:1.7⛔

Ako: 3,21 betsafe
Stawka: 5j⛔⛔⛔
Ewk: 16,05j

Kolejna moja propozycja na kupon składa się z czterech zakładów. Trzy z nich to typy na biegi narciarskie, a dokładnie na jutrzejsze biegi pościgowe w mini turze w Kuusamo. Dwa na biegi pań i jeden na bieg panów. Dodatkowo zakład na mecz Polaków w Pucharze Świata, wiem, że zagrałem już to na kuponie wcześniejszym, ale po takim kursie aż żal nie zagrać, a wcześniej tego nie było w ofercie.

Na pierwszy ogień mecz Polaków z Chinami. Analizowałem już to spotkanie w poście wyżej, także tylko małe przypomnienie. Polacy powinni spokojnie wygrać 3:0 a kurs bardzo zachęcający. Wiem, że biało-czerwnoi tylko raz do tej pory wygrali bez straty seta ale najwyższa pora na kolejne zwycięstwo w trzech partiach.

Szybciutko na temat Bjorgen. Marit wyruszy na trasę pierwsza ze sporą przewagą nad goniącymi zawodniczkami. Jako, że za nią nie będzie większej grupy goniącej, która mogłaby narzucić większę tempo także, nikt nie powinien zaszkodzić Marit, która spokojnie dobiegnie równym tempem do mety odnosząc czwarte już zwycięstwo w czwartym starcie w tym sezonie.

Justyna wystartuje na trasę jako szósta, Therese jako czwarta 23 sekundy przed Justyną. Między nimi pobiegnie jeszcze w zawieszeni Randall. Wszyscy dobrze wiemy, że Theresa jest w stanie utrzymać równe tempo na takiej trasie a nawet podjąć próbę dogonienia Kalli i Skofterud które wystartują około 25 sekund przed nią. Natomiast Justyna nie jest jeszcze w optymalnej formie i nie wydaje mi się, żeby była w stanie dogonić mała Norweżkę, a nawet jeżeli ta sztuka się uda to Therese jest w stanie zgubić Justynę na ostantnim kilometrze.

Ostatni wydarzeniem będzie bieg mężczyzn, również pościgowy kończący ten mini tour. Peter Northug wyruszy na trasę jako pierwszy z przewagą ponad 11 sekund nad Dario Colognia. Za nimi dopiero po 40 sekundach wyruszy większa grupa pościgowa. Jak dla mężczyzn dystans 10 kilometrów nie powinien byc większym problemem, dlatego nie wydaje mi się, żeby obaj panoiwe czekali na &quot;peleton&quot;, choć któż to wie. A nawet jeżeli Dario dogoni Petera, to Norweg dysponuje najlepszym finiszem z całej stawki zawodników i jest w stanie zgubić każdego na ostatnich 200 metrach, dlatego też jest 100% faworytem jutrzejszego wyścigu.

C 11

cysiek7

Użytkownik
Statystyki:

Ilość kuponów
: 5
Wygranych: 2
Przegranych: 3
Ilość typów: 16
Wygranych: 11
Przegranych: 4
Suma stawek: 28j
Wygranych: 25.48j
Zysk: -2.52j
Yield: -9%
A mogło być tak dobrze, niestety nasi siatkarze przegrali pierwszego seta i Włosi też nie dali rady wygrać z Kubą. Pech w obu kuponach po jednym zdarzeniu nie trafionym, ale cóż takie życie typera. Mam nadzieje, że później pójdzie mi lepiej i wyjdziemy na plus tak ponad, żeby Yield wyszedł ponad 15% na plusie co jest już wynikiem całkiem przyzwoitym. A kolejny kupon powinien pojawić się już niebawem. Zapraszam serdecznie.

C 11

cysiek7

Użytkownik
Kupon nr 6:
Iran - Egipt
Typ: Iran
Kurs:1.3✅
Rosja - Argentyna
Kurs:1.15✅
Włochy - Serbia
Japonia - Chiny
Typ: Japonia
Kurs:1.35✅
Ako: 2.42 Betsafe
Ewk: 19.36j ✅✅✅

Pora na kolejny kupon. Tym razem tylko i wyłącznie typy na Puchar Świata siatkarzy. Wybrałem cztery z sześciu jutrzejszych pojedynków. Nie zdecydowałem się zagrać na naszych chłopców, choć głęboko wierzę w ich zwycięstwo oraz nie skusił mnie kurs na Brazylię po tym co dziś zobaczyłem w wykonaniu Kuby.
Pojedynek Iranu z Egiptem powinien być jednostronny. Iran jest jak do tej pory rewelacją tych rozgrywek. Siatkarze z Azji wygrali cztery z sześciu spotkań, pokonali kolejno: Japonię, Serbię, Polskę i Argentynę. Przegrali natomiast z Kubą i dziś z USA. Natomiast Egipt wygrał tylko z Chinami, a przegrał pięć pozostałych spotkań z : Brazylią, Włochami, Rosją, USA i dziś z Japonią. Iran jest zespołem o klasę lepszym i jeżeli nie będą popełniać seryjnych błędów powinni to spotkanie spokojnie wygrać.
W drugim spotkaniu rozgrywanym o 3 rano zmierzy się reprezentacja Rosji z zawodnikami z Argentyny. Siatkarze z Ameryki grają na tym turnieju bardzo nierówno, potrafią wygrać z Serbią, Kubą czy Japonia, żeby przegrać z Polska, Iranem i dziś z Brazylią. Natomiast Rosjanie oprócz wpadki z Brazylią grają bezbłędnie pokonali do tej pory: Włochy, Chiny, USA, Egipt oraz Serbię. Rosjanie nie mogą sobie pozwolić na wpadkę z Argentyną bo strata punktów może ich postawić w mało komfortowej sytuacji. Jednak Sborna jest w formie i moim zdaniem są głównym faworytem do zwycięstwa w całym turnieju.
Włosi po raz kolejny zmierzą się w meczu o godzinie 10:20 tym razem ich rywalem będą Serbowie. Rewanż za finał ME, w którym lepsi okazali się Serbowie. Jednak zawodnicy z Bałkanów zgubili gdzieś mistrzowską formę i jak do tej pory udało im się wygrać tylko jedno spotkanie z gospodarzami turnieju, oprócz tego notują same porażki i już wiadomo, że dla nich turniej zakończy się kompromitacją. Natomiast Włosi grali całkiem dobrze, nie będę powtarzał po raz kolejny, że ograli Brazylię. Choć dziś zdarzyła im się nie miła wpadka, jaką była porażka 3:1 z Kubą. Ta strata punktów może okazać się bardzo kosztowna i mam nadzieję, że nasi siatkarze to wykorzystają. A przez tą porażkę Włosi nie mogą już sobie pozwolić na chwilę słabości i swoją złość powinni wyładować jutro na Serbach.
Ostatnim spotkaniem będzie pojedynek Japonii z Chinami. Będzie to bardzo prestiżowe spotkanie dla obu ekip. Jeżeli gospodarze wygrają to ich fani z pewnością wybaczą im dotychczasowe porażki. Bo warto zaznaczyć, że Japonia wygrała tylko jedno spotkanie dziś z Egiptem, natomiast Chiny mają na koncie komplet porażek jako jedyna ekipa na tym turnieju. Mam nadzieję, że gospodarze niesie dopingiem pełnej hali kibiców wzniosą się na wyżyny swoich umiejętności i wygrają te małe derby Azji.

C 11

cysiek7

Użytkownik
Kupon nr 7:
Polska - Egipt
Typ: Polska -1,5 seta
Iran - Chiny
Typ: Iran
Kurs: 1,22 ⛔
Japonia - USA
Typ: USA
Kurs:1.45 ✅
Brazylia - Serbia
Typ: Brazylia -1,5 seta
Kurs: 1.35 ⛔
Ako: 2.52 sts.pl (po odjęciu podatku)
Stawka: 7j
Ewk: 17,64j ⛔⛔⛔

Ku mojemu zdziwieniu zdecydowanie najwyższy kurs na taki kupon ma sts. Nie wiem czemu, ale najwidoczniej ktoś w firmie przesadził z wysokością kursów i trzeba to wykorzystać. Dla porównania w internetowych bukmacherach kurs na ten sam kupon waha się od 2.1 do 2.2 może trochę więcej jak się dobrze poszuka. Dlatego warto przejść się na spacer do ziemniaka i zainwestować parę złotych. Ale po kolei:

Polska zmierzy się jutro z Egiptem. Dla naszych siatkarzy będzie to ostatnie łatwe spotkanie na tym turnieju. Egipt do tej pory wygrał zaledwie raz z Chinami. Nasie chłopcy muszą wygrać ten mecz za 3 punkty, bo mogą być to ostanie oczka zdobyte w tym turnieju choć mam nadzieje, że tak nie będzie. A te punkty będą niezwykle cenne przed pojedynkami z Włochami, Brazylią i Rosją. Nie ma co się więcej rozwodzić, nasi siatkarze są o wiele lepsi od Egipcjan i bez problemu powinniśmy wygrać za trzy punkty.
Brazylia zagra jutro z Serbami i w tym meczu również stawiam na zwycięstwo za trzy punkty aktualnych mistrzów świata. Brazylia dziś niespodziewanie przegrała z Kubą i musi się sprężyć, żeby nie walczyć o awans do ostatniego spotkania. Natomiast Serbowie odpuścili sobie ten turnieju już całkowicie. Przechodzą obok każdego spotkania i są tylko dostarczycielem punktów dla kolejnych rywali. Jakoś nie wierzę w spiskową teorię, że podłożyli się pod Włochów i Rosjan, a na Brazylię się sprężą. Moim zdaniem jutro zmotywowana Brazylia przejedzie się po Serbach.
Pojedynek Iranu z Chinami to czysta abstrakcja dla przeciętnego kibica siatkówki. Jednak dla nas ten mecz jest bardzo prosty do typowania. Iran jest zdecydowanie najlepszym zespołem z Azji na tym turnieju wygrali większość swoich spotkań (w tym z nami ???? ) natomiast Chiny przegrały komplet spotkań. Podejrzewam, że jutro ta sytuacja się nie zmieni i Iran pewnie zainkasuje kolejne punkty za zwycięstwo, a Chiny już na stałe zagoszczą na ostatnim miejscu w tabeli tego turnieju.
Na deser zostawiłem spotkanie Japonii z USA. Gospodarze wygrali dwa ostatnie spotkania z Chinami i Egiptem, ale ta seria raczej nie będzie kontynuowana jutro, ponieważ Amerykanie mimo nie najlepszej formy na tym turnieju nie powinni mieć problemu z pokonaniem &quot;Nipponu&quot;. Jedak USA wygrywa spotkania ze zdecydowanie słabszymi rywalami a do takich bez wątpienia należą gospodarze.

C 11

cysiek7

Użytkownik
Statystyki:

Ilość kuponów: 7
Wygranych kuponów: 3
Przegranych kuponów: 4

Ilość zdarzeń:
24
Wygranych zdarzeń: 18
Przegranych zdarzeń: 6

Suma stawek:
43j
Wygrane:
44,84 j
Zysk:
1,84j
Yield:
4,27 %

Statystyki szczegółowe:
Siatkówka:
Ilość typów: 15
Wygranych typów: 10
Przegranych typów: 5
Skuteczność 66,6 %
Tenis:
Ilość typów: 4
Wygranych typów:3
Przegranych typów:1
Skuteczność: 75%
Sporty zimowe:
Ilość typów:4
Wygranych typów:4
Przegranych typów:0
Skuteczność:100%
Piłka nożna:
Ilość typów 1
Wygranych typów: 1
Przegranych typów: 0
Skuteczność:100%

C 11

cysiek7

Użytkownik
Kupon nr 8:

Kto wygra Puchar Świata:
Kurs: 1.65 Betclic✅
Stawka: 10j
Ewk: 16,5 j✅✅✅

Dziś rano niestety siatkarze Iranu i Brazylii nie grali dla mnie. Ale cóż nie ma co płakać tylko trzeba kombinować dalej. A jeżeli mamy teraz dwa dni przerwy w Pucharze Świata to należy poszukać kuponów długoterminowych. A takim jest typ na zwycięstwo Rosji w tym turnieju. Dlaczego się na to zdecydowałem wyjaśnię poniżej.
W walce o zwycięstwo Pucharu Świata na trzy kolejki przed końcem zostaje teoretycznie pięć zespołów: Polska, Rosja, Włochy, Brazylia, Kuba.
Jako pierwszą z walki o zwycięstwo trzeba wykluczyć Kubę. Zawodnicy z tej pięknej wyspy, tracą do Polaków 8 punktów. Oczywiście mogą zdobyć ich jeszcze 9, wygrywając z Chinami, USA i Egiptem. Ale bądźmy szczerzy nawet jeżeli ta sztuka im się uda to nie wystarczy to do wygrania Pucharu Świata, dlatego Kubańczyków skreślam na samym początku.
Kolejna na liście jest zajmująca obecnie czwartą pozycję w tabeli reprezentacja Brazylii. Zawodnicy z Południowej Ameryki mają na swoim koncie 16 punktów, tracą 6 do Polski i 5 do Rosji. Przed sobą mają jeszcze mecze z Iranem, Polska i Japonią. Nawet jeżeli zdobędą w tych spotkaniach komplet punktów (mam nadzieje, że im się to nie uda) to nie wystarczy to do wygrania, bo 25 punktów moim zdaniem będzie za małym dorobkiem punktowym do końcowego zwycięstwa.
Włoch obecnie zajmują trzecie miejsce w tabeli mając na swoim koncie o jeden punkt więcej od Brazylii czyli o 5 mniej od Polski i 4 mniej od Rosji. Włoch zagrają kolejna z Polska, Japonią i Iranem. Również w tym wypadku wątpię w komplet punktów włoskiej ekipy. Mam nadziej, że szyki siatkarzom z Półwyspu Apenińskiego pokrzyżują już w pierwszym spotkaniu nasi chłopcy, nawet przegrywając z Włochami 2:3 odbieramy im praktycznie możliwość wygrania Pucharu.
Drugie miejsce w tabeli po rozegraniu ośmiu spotkań zajmuje reprezentacja Rosji. Nasi wschodni sąsiedzi zgromadzili do tej pory 21 punktów, czyli o 1 mniej niż my. Rosjanie zagrają Japonią, Iranem i Polską. Moim zdaniem w pierwszych dwóch meczach zawodnicy ze wschodu Europy powinni wyjść w 100% skoncentrowani i wygrać pewnie za trzy punkty co pozwoli im zgromadzić na swoim koncie 27 oczek. Według mnie ten wynik pozwoli cieszyć się ze zwycięstwa w PŚ. Bo tego ani Włosi, ani Brazylijczycy nie są wstanie osiągnąć, jedynym rywalem w takim wypadku są nasi siatkarze. Ale umówmy się czy ktoś wierzy, że nasi zawodnicy są w stanie ugrać aż tyle punktów z Włochami i Brazylią, żeby grać w ostatnim spotkaniu o zwycięstwo w turnieju? Według mnie nie ma na to szans.
Polska jest ostatnim z pretendentów do tytułu, ale naszych siatkarzy opisałem już mimochodem we wcześniejszej części teksu. Według mnie Polacy, w pełni skupią się na pierwszym meczu z Włochami i jeżeli uda się w nim urwać choć punkt Włochom to będziemy niemal pewni wyjazdu do Londynu. Ale nasi siatkarze pewnie skupią się na walce o miejsce w TOP 3 a nie o zwycięstwo, bo jak wszyscy wiemy to najważniejszy jest awans. Dlatego też patrząc racjonalnie nasi siatkarze nie mają co liczyć na wygranie turnieju bo trudno sobie wyobrazić żebyśmy pokonali Włochów oraz Brazylię, a potem grali mecz o tytuł z Rosją. Jakoś nie wierzę w tą wersję wydarzeń, dlatego też kurs na zwycięstwo Rosji wydaje mi się bardzo atrakcyjny i polecam do grania za grubo.

C 11

cysiek7

Użytkownik
Kupon nr 9:

Tottenham - PAOK Thessaloniki
Typ: Tottenham
Kurs:1.4⛔
Rubin Kazan - Shamrock Rovers
Typ: Rubin Kazan
Kurs:1.1✅
Danny Green - Krzysztof Włodarczyk
Typ: over 6,5 rundy
Kurs:1.36✅

Ako: 2.09 Betsafe
Stawka:2j⛔⛔⛔
Ewk: 4,18j

Prawdopodobnie ostatni mój kupon w tym miesiącu, choć zobaczymy czy wieczorem trafi się coś ciekawego na siatkówkę pań, bądź też na biathlon. Ale raczej pierwsze zawody w biathlonie wypadałoby odpuścić, bo o formie nic nie wiadomo no i podobno strasznie wieje w Szwecji. Natomiast wracając do tego kuponu to grany za drobną stawkę bo typy bardziej podpatrzone niż moje dlatego nie do końca jestem pewnie, ale dla małej adrenalinki można zagrać za drobne.
Zaczniemy może od walki bokserów. Na wstępie chciałbym zaznaczyć, że na boksie się bardzo dobrze nie znam, raczej tylko z doskoku oglądam gale z udziałem naszych najlepszych zawodników. Ale jedno wiem Włodarczyk nie jest z tych co padają na deski, ani z tych co szybko nokautują w ważnych walkach. Natomiast Green też powinien wytrzymać dłużej niż 6 rund. Moim zdaniem na początku obaj panowie będą skakać dookoła siebie i się przymierzać. Przynajmniej mam taką nadzieje, a walka potrwa więcej niż 6 rund.
Rubin musi wygrać spotkanie z Shamrockiem jeżeli chce myśleć o awansie do dalszej fazy rozgrywek. Nie trzeba chyba dodawać, że Shamrock jest najsłabszym zespołem w stawce, który przegrał wszystkie spotkania i raczej się to nie zmieni. Nie ma sensu rozpisywać się więcej bo dla mnie nie ma innej opcji niż pewne zwycięstwo gospodarzy.
Ostatnim spotkaniem na moim kuponie jest pojedynek Tottenhamu z PAOKiem obie ekipy do tej pory w Lidze Europejskiej grały bardzo dobrze. Spotkanie to jest praktycznie meczem o awans, zwłaszcza dla gospodarzy, którzy w przypadku wygranej wskoczą na pierwsze miejsce w tabeli i w ostatniej kolejce będą się mierzyć z Shamrockiem. Ten pojedynek ma zdecydowanego faworyta i jest nim Tottenham. Anglicy w tym sezonie grają bardzo dobrze zajmują trzecie miejsce w lidze ustępując tylko zespołom z Manchesteru. Na swoim stadionie wygrali cztery z pięciu spotkań, ulegając jedynie Manchesterowi City na początku sezonu. Natomiast PAOK w swojej lidze nie błyszczy wygrywa ze średniakami i zajmuje dopiero 5 miejsce. Na wyjazdach nie wiedzie im się najlepiej zdobyli zaledwie 5 punktów w pięciu spotkaniach. Wiem, że w Lidze Europejskiej jeszcze nie przegrali ale każda passa kiedyś się kończy, a ta powinna skończyć się dziś.
W sumie kupon wygląda pewnie, ale jakoś tak nie czuję go w 100% dlatego też stawka niska.

C 11

cysiek7

Użytkownik
Kupon nr 10:

Bjorn Ferry - Jakov Fak
Typ: Jakov Fak
Kurs:1.87✅
Tarjei Bo - Evgeny Ustyagov
Typ: Tarjei Bo - 30 sekund
Kurs:1.83⛔
Tomasz Sikora miejsce w TOP15
Typ: Nie
Kurs:1.4✅
Ako: 4,79 Betsafe
Stawka: 2j⛔⛔⛔
Ewk: 9,48j

Tak jak pisałem wcześniej, udało mi się ułożyć kupon na wieczorny biathlon mężczyzn. Stawka bez szaleństw bo to pierwsze zawody w sezonie oraz w Szwecji wietrznie więc różnie to może być.
Najpewniejszy typ z mojego kuponu jest to zakład na miejsce Tomka Sikory. Moim zdaniem nasz najlepszy zawodnik ma już za sobą swoje najlepsze lata i teraz będzie mu coraz trudniej zajmować miejsca w czołówce Pucharu Świata. Oczywiście mam nadziej, że Tomek w tym sezonie jeszcze chociaż raz pokusi się o przyjemną niespodziankę, ale nie wymagajmy od niego cudów. Natomiast co do zakładu, to wydaje mi się, że bukmacher trochę przesadził. Wszyscy dobrze wiemy, że Tomek powoli się rozkręca na początku sezonu musi nabrać obycia na trasie i strzelnicy. A w tym roku nie miał okazji dużo startować. Jedyny jego występ to sprint przed tygodniem w Pucharze IBU. Gdzie Tomek nie dość, że strzelał fatalnie 4 pudła. To jeszcze biegł bardzo słabo. Dlatego też wydaje mi się, że nawet jeżeli Tomek spudłuje dziś chociaż raz to nie ma szans na miejsce w czołowej 15.
Zakład na Tarjei Bo jest moim zdaniem dosyć pewny, ponieważ młody Norweg jest w dobrej formie biegowej co pokazały w Pucharze Świata biegaczy. Natomiast forma Rosjanina jest dla mnie wielką niewiadomą, jednak kierując się przesłankami z zeszłego sezonu mam nadzieje, że Rosjanin na początku sezonu nie będzie najszybszy, a jak wszyscy wiemy Bo jest w stanie go wyprzedzić na takiej trasie nawet o 2 minuty co pozwala mu zrobić jedno pudło więcej.
Ostatnim typem jest pojedynek Szwedzko Słoweńsko-Chorwacki. Jakov Fak błysnął formą wygrywając jeden ze sprintów w zeszły weekend, natomiast Ferry nie popisał się na tych zawodach nie dość, że pudłował na potęgę to jeszcze z formą biegową nie było u niego najlepiej. Dlatego też po takim kursie wydaje mi się, że warto zaryzykować na Faka może mu się uda kolejny start.

C 11

cysiek7

Użytkownik
Statystyki Listopada:

Ilość kuponów: 9
Wygranych kuponów: 3
Przegranych kuponów: 6

Ilość zdarzeń:
30
Wygranych zdarzeń: 22
Przegranych zdarzeń: 8

Suma stawek:
47j
Wygrane:
44,84 j
Zysk:
-2,16j
Yield:
-4,6%

Statystyki szczegółowe:
Siatkówka:
Ilość typów: 15
Wygranych typów: 10
Przegranych typów: 5
Skuteczność 66,6 %
Tenis:
Ilość typów: 4
Wygranych typów:3
Skuteczność: 75%
Sporty zimowe:
Ilość typów:7
Wygranych typów:6
Skuteczność:85,72%
Piłka nożna:
Ilość typów 3
Wygranych typów: 2
Przegranych typów: 1
Skuteczność:66,66%
Boks:
Ilość typów: 1
Wygranych typów: 1
Przegranych typów: 0
Skuteczność: 100%

Kupon nr 8 przenoszę do statystyk na grudzień, ponieważ zostanie zakończony w grudniu.

C 11

cysiek7

Użytkownik
Grudzień:
Kupon nr 11:

Argentyna - Egipt
Typ: Argentyna
Kurs:1.22✅
Polska - Brazylia
Typ: Brazylia
Kurs:1.35✅
Rosja - Iran
Kurs:1.07✅
Japonia - Włochy
Kurs:1.15✅
Ako: 2,03 Gamebookers
Stawka: 9j
Ewk: 18,27j✅✅✅

Po krótkiej przerwie podaje kolejny kupon. Po raz kolejny jest to kupon złożony z typów na Puchar Świata siatkarzy, który już w tą niedzielę przejdzie do historii. Mam nadzieje, że będzie to szczęśliwy koniec dla naszej reprezentacji i wywalczymy awans na Igrzyska. A i finansowo się opłaci, bo zwycięstwo Rosji za 1.65 co raz bliżej.

Na początek najniższy kurs, czyli win Rosji. Nie ma co pisać Rosjanie muszą wygrać to spotkani, żeby zapewnić sobie zwycięstwo w Pucharze Świata i nie widzę innej opcji niż pewne triumf zespołu Sbornej. Jeżeli Rosjan wygra za 3 punkty, a Polska nie ugra punktu z Brazylią to już na 100% będą się cieszyć ze zwycięstwa w Pucharze Świata.
Kolejnym wydarzeniem jest zwycięstwo Argentyny nad Egiptem. Jest to mecz bez większego znaczenia dla końcowego wyniku turnieju. Ale Argentyna ciągle ma szanse na miejsce w czołowej 6 co powinno być dużym sukcesem dla tej ekipy. Naturalnie siatkarze z Ameryki Południowej są o wiele lepszymi zawodnikami niż ich jutrzejsi rywale, dlatego też nie powinni mieć problemu z wygraniem spotkania. Co będzie na pewno miłe dla fanów argentyńskiej siatkówki, którzy po dobrym początku turnieju nie byli rozpieszczani przez swoich pupili, gdyż Argentyna przegrała pięć ostatnich spotkań.
Włosi jeżeli marzą jeszcze o awansie muszą jutro wygrać z gospodarzami. Nie powinno to być dla nich większym problemem, gdyż Japonia jest jednym z najsłabszych zespołów na tym pucharze. Włosi grają chimerycznie, ale znając wagę tego spotkania będą musieli się sprężyć, zwłaszcza, że wychodząc na parkiet będą znali wynik meczu Polski z Brazylią i powinno ich to jeszcze bardziej zmotywować do walki zwłaszcza wtedy jak wynik będzie dla nich korzystny.
Na deser zostawiłem sobie opis spotkania Polaków. Osobiście mam nadzieje, że nasi chłopcy ugrają choć dwa sety z reprezentacją Brazylii i będą się cieszyć z awansu do Igrzysk. Ale coś mam przeczucie, że Kanarki przejadą się po nas w jutrzejszym spotkaniu. Wiem, że w Japonii nie grzeszą formą ale jakoś nie wierzę w ten hura optymizm jaki panuje w Polsce.

C 11

cysiek7

Użytkownik
Kupon nr 12:

Finlandia I - USA I
Typ: Finlandia I
Kurs:1.8⛔
Andreas Kofler - Thomas Morgenstern
Typ: Andreas Kofler
Ole Einar Bjorndalen - Carl Johan Bergman
Typ: Carl Johan Bergman

Ako: 3,53 Tobet
Stawka: 5j
Ewk: 17,64 j⛔⛔⛔

Przed nami piękny niedzielny poranek ze sportami zimowymi. Na mój kupon wybrałem trzy zdarzenia, każde z innej dyscypliny, ale po kolei :

Skoczkowie po wczorajszym konkursie na małej skocznie przenoszą się dziś na duży obiekt. Będzie to trochę niespodzianką, bo jak do tej pory trenowali na skoczni normalnej, więc dziś będą oddawać pierwsze skoki na tym obiekcie. Jednak mimo ryzyka postanowiłem zagrać na zwycięstwo Koflera z Morgensternem. Dlaczego? Po prostu Andreas jest w formie życia wygrał dwa pierwszej konkursy nie pozostawiając złudzeń kto jest najlepszy, natomiast Thomas w pierwszych zawodach był na podium, ale już wczoraj zawiódł swoich fanów lądując dopiero w drugiej dziesiątce. Dziś powinno być lepiej, ale do Koflera nie ma szans doskoczyć.
Bergman dosyć niespodziewanie wygrał piątkowy sprint, natomiast stary mistrz Ole Einar przybiegł do mety na dziewiątej pozycji tracąc do Szweda prawie 50 sekund. Co ciekawe Szwed miał lepszy wynik samego biegu, co jest dużym zaskoczeniem. A jak będzie dziś? Bergman powinien spokojnie biec na przedzie razem z Bo i Svendsenem spokojnie strzelać, a jeżeli nie zgubi się na pierwszych strzelaniach to powinien spokojnie dobiec do mety w pierwszej 5. Natomiast Ole Einar od początku sezonu ma problem na strzelnicy i jakoś nie wydaje mi się, żeby dziś mógł zrobić mniej niż 3 błędy, co raczej nie pozwoli mu dogonić doświadczonego Szweda.
Ostatnim zakładem jest typ na sztafetę sprinterską pań. Zdecydowałem się zagrać na Finki, ponieważ obie panie z tego składu są porządnymi zawodniczkami, natomiast w ekipie USA jest tylko jednak dobra zawodniczka i to co ona narobi będzie mogła stracić ta druga, a w taki sposób nie będzie się dało walczyć o wygraną z naprawdę dobrym duetem Finek.

C 11

cysiek7

Użytkownik
Kupon nr 13:
Tarjei Boe - Lukas Hofer
Typ: Tarjei Boe
Emil Hegle Svendsen - Carl Johan Bergman
Typ: Emil Hegle Svendsen
Kurs:1.35⛔
Michal Slesingr - Klemens Bauer
Typ: Michal Slesingr
Kurs: 1.4✅
Ako: 2,27 Betsafe
Stawka: 6j⛔⛔⛔
Ewk: 13,62j

Wracam po krótkiej przerwie choć tak naprawdę nie było nic ciekawego do grania przez ten tydzień. Dziś co prawda puściłem kuponik na szybko na siatkę włoską ale bez szaleństw bo to pierwsza kolejka po Pucharze Świata, ale może na weekend już coś z włoch podam. A teraz o biathlonie.

Jutro czeka nas drugi już puchar świata w biathlonie tym razem zawodnicy rywalizować będą w austriackim Hochfilzen. Zdecydowałem się zagrać trzy pary które moim zdaniem są dosyć pewne, ale jako, że w tym sezonie biathlon sprawia mi drobne psikusy to jeszcze nie szalejem ze stawkami.

Pierwszą parą jest rywalizacja Tharje Boe z Lukasem Hoferem. Obaj panowie startowali w tym sezonie w pierwszych zawodach w Szwecji Lukas zajmował kolejno miejsca: 31,28 i 16. Natomiast Boe był 25,2 i 4 . Jak widać nawet w biegu, który kompletnie nie wyszedł młodemu Norwegowi nie miał problemu z pokonaniem Włocha. Boe jest zdecydowanie szybszym zawodnikiem co pokazał w biegu indywidualnym gdzie mimo 4 karnych minut wyprzedził o ponad 20 sekund Włocha, który miał tylko 2 karne minuty. Podobny wynik padł w sprincie, gdzie Włoch z jedną karną rundą przegrał o ponad minutę i trzydzieści sekund z bezbłędnie strzelającym Norwegiem. Dlatego też jutro Tharjei wygra z Włochem nawet jeżeli spudłuje o dwa razy więcej niż Włoch, ale moim zdaniem obaj panowie są na podobnym poziomie strzeleckim, dlatego też warto grać na Boe na podniesienie kursu.

Drugą parą jest pojedynek norwesko - szwedzki, pomiędzy Svendsenem i Bergmanem. Obaj panowie do tej pory zdobyli po 122 punkty w pucharze świata. Svedsen był 21, 3 i 2, a Bergman: 19,1 i 5. Jak widzimy, Szwed dwa razy był lepszy od utytułowanego Norwega. Jednak w biegu indywidualnym Emil nie miał szczęścia w strzelaniu popełnił cztery błędy w tej konkurencji i przegrał ze Szwedem o zaledwie 6 sekund mimo, że Bergman miał jedną minutę karną mniej. W sprincie wygrał Szwed, jednak Svendsen stracił do niego zaledwie 13 sekund mając jedno pudło więcej. W biegu pościgowym już spokojnie wygrał Svendsen, gdyż na strzelnicy psychicznie nie wytrzymał Bergman. Jak będzie jutro? Moim zdaniem Szwed nie powtórzy osiągnięcia z pierwszego pucharu, wydaje mi się, że Bergman trochę po świętował po swoim sukcesie. A Emil zapewne spokojnie będzie szlifował swoją formę i bez problemu powinien biegać co raz szybciej i lepiej strzelać, a wiemy, że Emil jest w stanie pobiec o wiele szybciej niż Carl. Dlatego moim zdaniem jutro Emil powinien wygrać z doświadczonym Szwedem.
Ostatnia para jest dla mnie dużym zeskoczeniem. Michal Slesingr bardzo dobrze rozpoczął sezon, natomiast Klemens Bauer wystąpił katastrofalnie w Oestersund. O czym wszystko mówią wyniki, Czech był kolejno: 2,8,12. Natomiast Słoweniec: 89 i 85 oczywiście w biegu pościgowym nie wystartował. Klemens strzelał fatalnie w biegu indywidualnym zrobił 7 błędów w tym 6 w pozycji stojąc, natomiast w sprincie trafił 6 na 10, trzeba zaznaczyć, że wszystkie błędy był również w strzelaniu stojąc. Czech natomiast na strzelnicy popełnia o wiele mniej błędów w biegu indywidualnym spudłował raz, w sprincie również raz natomiast w biegu pościgowym nie wytrzymał emocji i cztery razy nie trafił w tarczę. Do tego dochodzi nie zbyt dobra forma biegowa Słoweńca dużo o tym mówi wynik samego biegu w sprincie z zeszłego weekendu, gdzie Bauer stracił do Czecha ponad minutę piętnaście sekund. Nie mam pojęcia skąd taka para i dlaczego taki kurs ale trzeba to wykorzystać.

C 11

cysiek7

Użytkownik
Kupon nr 14:

Chelsea - Manchester City
Typ: Manchester City lub remis
Kurs:1.53⛔
Roma - Juventus Turyn
Typ: Juvetus Turyn lub remis
Kurs:1.24✅
Lech Poznań - Zagłębie Lubin
Typ: Lech Poznań
Kurs:1.25✅

Ako: 2,37
Stawka: 5j⛔⛔⛔
Ewk: 11,85j

Przez weekend niestety nie znalazłem czasu do pisania, ale za to na dziś wykombinowałem taki mały kuponik z piłki kopanej. Jak już na wstępie wspominałem nie znam się bardzo dobrze na piłce, ale zawsze coś tam mogę wymyślić.
Dziś o 21 będziemy świadkami prawdziwego hitu ligi angielskiej. Na Stamford Bridge dojdzie do spotkania pomiędzy miejscową Chelsea a liderem tabeli Manchesterm City. Według bukmacherów niewielkim faworytem jest zespół gospodarzy. Natomiast ja skłaniam się do tego, że City nie przegrają.
Jak do tej pory w czternastu kolejkach Manchester City wygrał dwanaście razy i tylko dwa spotkania kończyły się remisem. Natomiast Chelsea wygrała dziewięć razy, raz zremisował i cztery razy schodziła z boiska w roli przegranego. Co więcej Chelsea na swoim obiekcie wygrała pięć z siedmiu spotkań, dwa razy odniosła porażkę i to w bardzo prestiżowych pojedynkach z Liverpoolem 1:2 oraz Arsenalem 3:5.
Trzeba dodać, że w ubiegłym tygodniu obie ekipy były w zupełnie odmiennych nastrojach. Chelsea cieszyła się z awansu w Lidze Mistrzów, natomiast City musiało przełknąć gorycz porażki i na wiosnę zagra jedynie w Lidze Europejskiej.
Jednak co do dzisiejszego spotkania, to nie wydaje mi się, żeby Chelsea nagle mogła zagrać bardzo dobre spotkanie, bo jak widać w tym sezonie ma problem, żeby pokonać zespoły z góry tabeli. Natomiast City jest zdecydowanie najlepszym zespołem w lidze i raczej dziś nie przegra w Londynie.

Drugim spotkaniem na które się zdecydowałem jest hit ligi włoskiej, w którym to na przeciw siebie staną piłkarze Romo oraz Juventusu Turyn. W tym spotkaniu również zdecydowałem się zagrać, na x2. Jak do tej pory Juventus w lidze jeszcze nie przegrał wygrywając osiem z trzynastu spotkań. Natomiast Roma może pochwalić się bilansem pięć zwycięstw, dwa remisy i sześć porażek. Musicie przyznać , że takie wyniki nie rzucają na kolana.
Oczywiście Roma na swoim boisku gra lepiej niż na wyjazdach, jednak zdobyła ugrać tylko dziesięć punktów w sześciu spotkaniach, przegrywając z Milanem i Cagliari. Natomiast Juventus na wyjazdach gra na przemiennie raz wygrywa, a raz remisuje. Ostatni był remis to teraz kolej na wygraną?
Co więcej Roma w ostatnim swoim spotkaniu z Fiorentiną przegrała 3:0 kończąc mecz bez trzech zawodników i to właśnie te osłabienia powinny pomóc Juventusovi w zdobyciu kolejnych punktów, ja nie będę pazerny i zagram bezpiecznie na Juve z podpórką po nie najgorszym kursi.

Jako ostatnie spotkanie został mi do opisania ostatnie starcie w tym roku w polskiej lidze. Będzie to mecz pomiędzy Lechem Poznań a Zagłębiem Lubin.
Obie ekipy w lidze znajdują się w zupełnie innym położeniu, co prawda Lech nie jest już tak wysoko jak na początku sezonu, ale w razie zwycięstwa zakończy ten rok na piątym miejscu w tabeli. Natomiast Zagłębie jeżeli nie zdobędzie dziś punktów to &quot;umocni&quot; się w samym dole ligowego marazmu, okupując ostatnia pozycję w tabeli.
Lech na swoim obiekcie nie gra w tym roku jakoś rewelacyjnie w siedmiu spotkaniach wygrał cztery razy, raz zremisował i przegrał z Wisła oraz Widzewem. Taki bilans na własnym obiekcie pozwala mu zajmować dopiero dziesiąte miejsce w lidze( oczywiście na własnym obiekcie). Natomiast Zagłębie na wyjazdach jest najgorszą ekipą w kraju, na siedem spotkań poza swoim obiektem udało im się zdobyć jeden punkt w meczu z Widzewm Łódź.
Szczerze mówiąc nic nie wskazuje na to, żeby Zagłębie miało się obudzić i sprawić dziś niespodziankę dlatego też zdecydowałem się zagrać na zwycięstwo Lecha, choć można też próbować zagrać na Lecha z Handi.

C 11

cysiek7

Użytkownik
Kupon nr 15:

Lazio Rzym - Sporting Lizbona
Typ: Lazio Rzym
Kurs: 1,57✅

Paris St Germain - Atletico Bilbao
Typ: PSG
Kurs:1.57✅

Ako: 2,47 Bluesq.com
Ewk: 19,76j✅✅✅

W poniedziałek nie udało się trafić z piłką nożną, choć zabrakło nie wiele City dzielnie walczyło do końca i gdyby nie kontrowersyjna decyzja sędziego o nie przyznaniu karnego dla City na początku spotkania to pewnie kupon by wszedł, ale cóż nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem tylko dalej ciężko pracować, choć muszę przyznać, że dosyć topornie wchodzą mi typy w tym temacie. Na dziś znalazłem jednak w necie kuponik dnia, który podobno ma wejść na mur beton, ale ja w takie zapowiedzi nie wierzę także nie jest grany za 10/10.

A co na tym kuponiku? Jest to dubelek z Ligi Europejskiej w której jak wszyscy dobrze wiemy dziś i jutro rozegrana zastanie ostatnia kolejka spotkań w fazie grupowej. Podobno dwa najciekawsze spotkania i najpewniejsze zakłady trafiły na mój kupon. W związku z tym, że oba spotkanie zostały prze zemnie przeanalizowane w ten sam sposób dlatego opisze je razem.
Zarówna PSG jak i Lazio muszą wygrać, żeby mieć szansę na awans. Natomiast ich rywale czyli Atletico i Sporting są już pewnie pierwszego miejsca w grupie. Co więcej zarówno PSG jak i Lazio grają u siebie więc jest dodatkowy bonus po ich stronie. Dodatkowo jak wyczytałem na stronach Atletico i Sportingu obie ekipy na to spotkanie wysyłają skład oparty głownie na zmiennikach i juniorach, podstawowi zawodnicy dostali wolne. Natomiast Lazio i PSG zagrają w swoich najmocniejszych składach. Jak dobrze wiemy w sporcie potrzebna jest motywacja po to, żeby odnosić sukcesy a ta motywacja w dzisiejszych spotkaniach będzie zdecydowanie po stronie gospodarzy. Natomiast zespoły z Półwyspu Iberyjskiego przyjadą sobie na wycieczkę, a przy okazji zagrają spotkania. Doskonale zdaje sobie sprawę z tego, że w futbolu często zdarzają się takie mecze i nie zawsze kończą się wynikami jakimi powinny, ale mam nadzieje, że dziś rozegra się wszystko po mojej myśli i te zespoły co mają wygrać pewnie pokonają swoich rywali.

C 11

cysiek7

Użytkownik
Statystyki ogólne (Grudzień):

Ilość kuponów:
15 (6*)
Wygranych kuponów: 6 (3)
Przegranych kuponów: 9 (3)

Ilość zdarzeń:
46 (16)
Wygranych zdarzeń: 35 (13)
Przegranych zdarzeń: 11 (3)