# 40
Sunderland – QPR 0:0
Typ: BTS
Kurs: 1,75
Stawka: 4/10
Buk: Bwin
4j
Styl gry Sunderlandu nie podoba mi się. Czarne Koty grają dramatycznie w tym sezonie, brak im często stylu, bardziej skupiają się na defensywie i przeszkadzaniu przeciwnikowi, a atak to przede wszystkim Fletcher. Często, nawet jak grają u siebie, to nie potrafią zdominować przeciwnika. Zwycięstwa Sunderlandu – tylko dwa w tym sezonie – gdyby sędzia nie pokazał w obu przypadkach czerwonej kartki przeciwnikowi, pewnie tych zwycięstw by nie było. Jedyne co można pochwalić w grze drużyny O'Neilla to defensywa – 16 bramek straconych w 12 meczach to całkiem przyzwoity wynik. Jednak z QPR może zabraknąć w defensywie ważnego ogniwa - O'Shea, który zmaga się z drobnym urazem. Poza tym wątpliwy jest występ Cattremole'a.
Widzę tu szanse dla QPR na zdobycie punktów, jednak wstrzymam się z typem na X2. Myślę, że Harry Redknapp poukłada zespół. Jak do tej pory był to zlepek indywidualności i najemników, którzy przyszli grać za kasę. W ostatnich meczach aż żal było patrzeć chociażby na Taarabta, który nieudolnie próbuje kiwać pół drużyny przeciwnika, po czym traci piłkę. QPR ma dobrych zawodników i myślę, że rękę Redknappa powinniśmy zobaczyć już w meczu z Sunderlandem.
Moim typem na ten mecz jest BTS. Sunderland może zagrać bez O'Shea w obronie, a to spore osłabienie. Mogą to wykorzystać gracze QPR, którzy na 7 meczów wyjazdowych strzelali w 5, a nie potrafili jedynie pokonać defensywy Arsenalu i Stoke. Sunderland z kolei ma duże szanse na strzelenie bramki, bo staje naprzeciw najsłabszej defensywie w lidze. Spodziewam się otwartego widowiska.