>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Tydzień 9: Quimper

Status
Zamknięty.
delpiero88 48

delpiero88

Użytkownik
Dyscyplina: Tenis- Challenger Quimper
Godzina: 21:00
Spotkanie: Jouan R.-Stakhovsky S.
Typ: Jouan R.
Kurs: 3,00
Bukmacher: bet365
Analiza:

Tuż po zakończeniu spotkania Mathieu-Sijsling dojdzie w moim odczuciu do bardzo ciekawego pojedynku. pomiędzy reprezentantem gospodarzy- Jouan&#39;em a Ukraińcem Stakhovskym. Zdecydowanym faworytem tego pojedynku jest Sergiej, jednak ja tutaj stawiam na niespodziankę. Dlaczego? Po pierwsze ze względu na fakt, że Francuz w tym turnieju naprawdę zaskakuje. W pierwszej rundzie pokonał Czecha Pavlaska- który nawet nie powąchał break pointa wygrywając jedynie 7 gemów w całym meczu, natomiast wczoraj bez problemów ograł nieźle radzącego sobie na hardzie Warda przez całe spotkanie kontrolując jego przebieg oddając swojemu przeciwnikowi 8 gemów. Dzisiaj na pewno dużo trudniejszy przeciwnik bo Ukrainiec w tym sezonie pogrywa sobie naprawdę fajnie ( szczególnie mam tutaj na myśli ostatnie bardzo wyrównane spotkania z Wawrinką, które kończyły się po 3 setach. jednak obserwując go w tym turnieju, wydaje mi się, że Stakhovsky gra na pół gwizdka. W pierwszym spotkaniu męczarnie z Karatsevem ( 2 tie breaki i prawie przegrany drugi set). natomiast wczoraj znowu męczarnie z Sidorenką, z którym obronił jeśli dobrze pamiętam 4 set pointów. Jouan wraca po kontuzji i ten turniej jest jego pierwszym w tym sezonie. Na pewno mobilizacja jest, serwis siedzi, tak więc niespodzianka w tym spotkaniu jak najbardziej możliwa. Moim zdaniem warto spróbować.

adbreaker 69

adbreaker

Użytkownik
Wszystkie bety na Jouana są w moim odczuciu złe. Stakhovsky to nie chłopiec do bicia. Może i nie idzie jak burza i jakoś nie wygrywa decydująco ale doświadczenie i ogranie jest po jego stronie. Nie zapominajmy jak nie tak dawno walczył jak równy z równym z wawrinka.
Ja nic z tego meczu nie tykam, ale sądzę że Stakhovsky to wygra bo to według mnie faworyt do winu tego turnieju. Jeżeli przegra to Jouan bierze ten turniej bez dwóch zdań. Dla mnie ten mecz to mini finał..

king-of-tennis 73

king-of-tennis

Użytkownik
Paul-Henri Mathieu - Nikola Mektic 2:0 @1.72 Bet365

W dzisiejszym dniu postanowiłem zainestować troszkę gotówki w challenger Quimper, a dokładniej półfinałowe spotkanie pomiędzy tymi dżentelmenami. Innymi słowy mówiąc, 69 rakieta rankingu ATP oraz 369. Mathieu w tym sezonie na nawierzchni twardej spisuje się na prawdę bardzo dobrze. W tym turnieju pokonał już Sijslinga, Setkica oraz Millota. W poprzednim turnieju na tej samej nawierzchni odpadł dopiero w finale z Gasuqet. Pokonał tam między innymi Ymera, Zvereva, Millmana oraz Paire. Co do jego przeciwnika, w poprzedniej rundzie pokonał Kamke, jest to zwycięstwo, które na pewno trzeba odnotować. Trzy setowy pojedynek, po pierwszym przegranym Mektic odrodził się i pokonał Niemca. Nie widzę w tym spotkaniu większych szans na zwycięstwo, a nawet na ugranie seta przez Chorwata. Dla mnie Mathieu, łatwo przejdzie Nikole 2:0. Powodzenia !

tie-break 7,2K

tie-break

Użytkownik
Mathieu Paul-Henri - Mektic Nikola, 2 handicap +3.5, Pinnacle Sports 2.07
6:4, 1:6, 6:1 ✅✅✅
Analiza na szybkiego, ponieważ nie mam sporo czasu. Faworytem w tym spotkaniu oczywiście jest Francuz, który gra na własnych śmieciach. Bardzo dawno był na bardzo wysokim 12 miejscu, lecz teraz jest na 69 ;&gt;. Sezon 2016 może zaliczyć do udanych, ponieważ doszedł do finału w Montpellier gdzie uległ Gasquetowi w dwóch setach. Tutaj jest już w półfinale gdzie w ćwierćfinale pokonał Sijslinga po kreczu 7:5. Mathieu na nawierzchniach halowych zjadł zęby, ponieważ ma bilans 121/97. Ogólnie to bardzo uniwersalny tenisista, który potrafi grać na każdej nawierzchni. Posiada on bardzo dobry serwis, jeden z najbardziej nieprzewidywalnych bekhendów w turze, ponieważ bardzo dobrze je maskuje. Tylko od czasu do czasu ma bardzo duże przestoje w grze na zasadzie 5 piłek trafia fenomenalnie a następne 5 ląduje w siatce albo w krzakach.
Jego przeciwnikiem będzie Chorwat, Mektic, który obecnie jest na 369 miejscu a był najwyżej 213. Chorwat to tenisista jakich wielu! Czyli niewysoki, bo około 180 cm wzrostu, lepszy forhend od bekhendu, czyli taki średniak jakich wielu. Ogólnie gość czuje się najlepiej na kortach ziemnych i nie stawiałbym takiego typu, ale w tym turnieju radzi sobie bardzo dobrze i to jest moim wyznacznikiem. Nikola musiał się przedzierać przez kwalifikacje gdzie odpadł już w drugiej rundzie tych eliminacji. Lecz jako szczęśliwy przegrany dostał drugą szansę i bardzo dobrze ją wykorzystał. Pokonał w pierwszej rundzie Quentina 6:3, 6:2, Gueza 6:4, 6:2 oraz Kamke w trzech setach gdzie wyciągnął mecz od 0:1 w setach. Czyli ostatnie trzy mecze to pokonanie znacznie lepszych tenisistów od siebie. Forma jego w ostatnich dniach jest super i moim zdaniem zadecyduje to o wyrównanym meczu gdzie Chorwat pokryje powyższy handicap.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom