>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

• Nowy projekt na forum!
    Podziel się swoim kuponem!

• Zaobserwuj nasze profile na Insta, X oraz FB i zgarnij gwarantowaną nagrodę!
    SOCIAL MEDIA!

Tydzień 46: Helsinki, Champaign, Yokohama, Marbella

Status
Zamknięty.
christopher48 2K

christopher48

Forum VIP
Helsinki
Surface: Indoor Hard
Prize Money: €106,500 +H
Tournament website: http://www.ippopen.net/language/en/
Main draw singles: http://www.atpworldtour.com/posting/2012/305/mds.pdf

Champaign
Surface: Indoor Hard
Prize Money: $50,000
Tournament website: http://www.illinoischallenger.com/
Main draw singles: http://www.atpworldtour.com/posting/2012/637/mds.pdf

Yokohama
Surface: Outdoor Hard
Prize Money: $50,000
Tournament website: http://www.keio-challenger.jp/en/index.html
Main draw singles: http://www.atpworldtour.com/posting/2012/6626/mds.pdf

Marbella
Surface: Outdoor Clay
Prize Money: €30,000
Tournament website: http://www.provalten.com/marbellaopen.es-2012/index.php
Main draw singles: http://www.atpworldtour.com/posting/2012/6628/mds.pdf

Oficjalna strona ATP Challenger Tour: http://www.atpworldtour.com/Tournaments/Challenger-Tour.aspx
Livescore: http://www.protennislive.com/frameset.asp?year=2012&amp;amp;wkno=46C&amp;amp;lang=en&amp;amp;tabno=1&amp;amp;eventid=0305&amp;amp;ref=www.ippopen.net/

Zapraszam do dyskusji i pisania analiz​

ted 12,8K

ted

Forum VIP
Diez - Desein
1 @ 1,6 tobet

Kursiwo już spadło. Diez hiszpański Kanadyjczyk mimo młodego wieku posiada potencjał na solidny poziom czelendżerowy, ograny na mączce oraz mieszkający z tego co wiem własnie w Marbelli. Desein to drwal z serwisem gdzie na szybszych kortach może coś zawojować w pierwszych rundach.

Otrzymane punkty reputacji: +17
clemenza 230

clemenza

Użytkownik
Ignatik - Rumyantsev
2 @ 7.0 Bet365

Przedostatni tydzień sezonu, tu sensacji na pewno nie zabraknie. Ignatik jest na liście zgłoszonych zawodników na turniej w Rosji, który rozpocznie się za tydzień. Dla mnie jego taktyka w wybieraniu turniejów jest co najmniej dziwna. Najpierw Azja, teraz Europa, rok temu o tej porze tour po Stanach. Dużo zmian, ale Białorusin stanął w miejscu i przestał się tak dynamicznie rozwijać, może właśnie dlatego, że zamiast skupić się na większych challach/kwalach do 250, to jeździ w coraz to dziwniejsze miejsca, chociaż to tylko moje zdanie. Za nim na pewno będzie przemawiać doświadczenie (choć jest tylko 2 lata starszy), Rumyantsev gra tu dzięki WC, największym sukcesem do tej pory było dla niego przejście kwalifikacji do challengera. Pierwsza runda turnieju głównego, na szybkim, bardzo specyficznym korcie to szansa na sprawienie niespodzianki. Tym bardziej, że to jeden z ostatnich eventów w sezonie, gdzie nigdy ich nie brakuje. Wiem, że nie podałem żadnych konkretnych argumentów, ale długo liczyłem na dużą karierę Ignatika, teraz wiem, że nie wyjdzie raczej ponad przeciętność. Ostatnia wpadka, czyli porażka w meczu, w którym nie był faworytem przytrafiła mu się na US Open. Prawie 3 miesiące bez &quot;klopsa&quot; z outsiderem? Nie wierzę w to, nie w jego przypadku.

lolnik 473

lolnik

Użytkownik
Challenger Champaign USA, Kwalifikacje
12.11.2012r., godzina 17:00

Carsten Ball - Andrei Daescu 1 1.35 4:6 4:6
Ten mecz rzucił mi się w oczy. Andrei nie ma nic przemawiającego, aby ten mecz zakończył zwycięstwem. Przegrał już raz z Carstenem Ballem a i jego ostatnie wyniki nie są zadowalające. W ostatnich dwóch challengerach w Stanach Zjednoczonych na nawierzchni twardej odpadał w 3 rundzie kwalifikacji. Ball miał dobre statystyki w tych kwalifikacjach, 96% skuteczności przy 1. serwisie.. Rumun dopiero po 3 setach wygrał z brązowym Nguyenem. Myślę, że dosyć pewna jedynka na Australijczyka.

arquisek 7,4K

arquisek

Użytkownik
Wolamarans - Britton 1 @ 1,60 EXPEKT

Pojedynek zaczyna się za 15 minut, więc na szybko napiszę, że ciężko mi wgl przypuszczać, żeby Britton ugra conajmniej seta. Zdecydowanie odstaje umiejętnościami od Belga, który jest niesamowitym walczakiem i mimo słabszej formy zawsze będzie walczył do końca. Kurs wg mnie dość dobry, a na dodatek zmierzy się kilka dni temu, gdzie Wolmarans pokonał Amerykanina 6:4, 6:3. Obaj nie zachwycają, więc doświadczenie i umiejętności zdecydowanie po stronie Belga ????

pezio 33,1K

pezio

Użytkownik
Wolamarans - Britton 1 @ 1,60 EXPEKT

Pojedynek zaczyna się za 15 minut, więc na szybko napiszę, że ciężko mi wgl przypuszczać, żeby Britton ugra conajmniej seta. Zdecydowanie odstaje umiejętnościami od Belga, który jest niesamowitym walczakiem i mimo słabszej formy zawsze będzie walczył do końca. Kurs wg mnie dość dobry, a na dodatek zmierzy się kilka dni temu, gdzie Wolmarans pokonał Amerykanina 6:4, 6:3. Obaj nie zachwycają, więc doświadczenie i umiejętności zdecydowanie po stronie Belga ????
Wolmarans Belgiem? Piszesz, że pare dni temu Fritz pokonał Brittona ale jeszcze wcześniej to Britton ograł 6/3 6/4 Afrykańca. O tym jednak nie wspomniałeś.. ???? Nie wiem po co zamieszczać takie &#39;analizy&#39;. Wolmarans posiada jedynie lepszy serwis, Amerykanin to talent, potencjał w nim jest. No bet.

widzu 4,5K

widzu

Forum VIP
Sporo fajnych meczy dzisiaj, kursy nie za duże, jednak naprawdę wydają się pewne mecze. Można zrobić kilka fajnych singli,dubli,tripli. Mojre propozycje na dzisiaj to:

Evgeny Korolev - Adrian Mannarino 1,47 tobet✅

Mój głowny bet dnia, kursy spadają no ale nie ma się co dziwić. Karolew przegrał w 3r kwali ale do turnieju dostał się jako LL. Ostatne wyniki bardzo słabe przegrywa w 1 r przegrywa ze średniakami. Adrian miał świetny zeszły sezon, kilka fajnych startów na poziomie ATP, ten rok na pewno słabszy. pod koniec 2 setki, ale to miejsce nie dla niego i szybko to poprawi. W Anglii przed tygodniem półfinał pokonał tam Sele. Lepszy w każdym elemencie, solidny w porównaniu z Kazachem, nie widze tutaj innej opcji...

Kudla + Van Der Merwe 1,42 ✅ tobet

Sympatyczny dubel z Amerykańskich kortów na dzisiejszy wieczór. W obu spotkaniach podobna sytuacja, Kudla jeden z najlepszy challangerowcow na Amerykańskiej ziemi. W ostatnich tygodniach fantastyczna forma. Merwe na challangerowym podwórku solidny, można na niego liczyć w meczy z takimi zawodnikami. Jak pzegrywa to zawodnikami pokroju Kudli, Smyczka itp. Rywale daleko daleko w rankingu, co jakiś czas udaje im się przejśc kwale do challi jak tutaj i to tyle. W 1r trafiają na kogoś ogarnietego i nie mają na co liczyć. Mecz Deascu z Ballem wczoraj widziałem i tragedia, Ball kaleka a Rumun p oprosru trochę mniejsza. Z takimi rywalami wystarczy przrzebić piłke kilka razy na drugą strone, trochę podkrecić tempo i nie będą wiedzieli gdzie są ????

Mniej pewne...

Lacko 1.30✅ tobet

Lacko gra z emerytowanym Szwedem, który kiedyś był nawet 30 w rankingu. No ale w tym roku podajze 3 starty w kwalach plus 2 przegrane mecze w DC. Lacko teoretycznie lekki mecz z emerytem, kurs naprawde wysoki w innych bukach okolo 1.20, jednak Szwed nie obliczalny a Lacko lubi robić dziwne rzeczy. Sam nie wiem czy gram ten mecz, ale na pewno warto się przyjrzeć temu meczowi...

Gimeno-Traver + Gianluca Naso 1.50✅ tobet

Już bez analizy, sorrki. Sytuacja jak w deblu wyżej...

Otrzymane punkty reputacji: +19
aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
VALUEBET
Helsinki
Petzschner P. - Brown D. 2,50 bet365 0:2 ✅
Niemiec kontra Niemiec, więc tu już możemy mieć jakieś pewne niejasności co do typu. Przypominam, że ciemnoskóry Brown rok temu doszedł na tym turnieju do półfinału, gdzie odpadł po 3 setach ze zwycięzcą turnieju Danielem Brandsem. Dustin wtedy na tym turnieju ograł Klizana czy Lukasa Lacko, więc to o czymś świadczy.
Ostatnio Niemiec odpadł z 2 turniejów w 1 rundach, notuje ostatnio 3 porażki z rzędu, dziś myślę, że ta zła passa w końcu zostanie przełamana. Bo raz to lubi grać na halach, a dwa w Finlandii dobrze mu się gra (2010 i 2009 2 runda). Jak sami widzicie, Brown startuje w tym turnieju co rok, to już 4 rok z rzędu kiedy jego noga stąpa po kortach w Helsinkach.
Kurs dość wysoki i zachęcający do gry.
Petzschhner ostatnio notował dość przeciętne wyniki i w moim mniemaniu jest spokojnie do ogrania przez Dustina Browna.

Otrzymane punkty reputacji: +2
oldhand 266

oldhand

Użytkownik
Tatsuma Ito - Taro Daniel
Taro Daniel to jeden z przedstawicieli młodego pokolenia w tenisie. Jest wysokim (1.88 m), jak na Azjatę, urodzonym w Nowym Jorku, wyszkolonym w Hiszpanii, Japończykiem. Robi systematyczne postępy, bez pośpiechu, pracuje nad swoją grą i powoli startuje w coraz ważniejszych turniejach. Ito, sądząc po wynikach nie gra ostatnio nadzwyczaj starannie. Być może przyszykował formę na ten turniej. Taro jest regularny, lubi trzymać piłkę na bh i to jest jego najlepsze uderzenie. Na ofensywę, nie widać u niego pomysłu, poza tym, że kiedy jest okazja potrafi mocno uderzyć bh po linii. Inicjatywa będzie po stronie Ito. Starszy Japończyk jest faworytem, ale Daniel ma warunki, żeby go ograć i być może, będzie to dla niego przełomowy turniej. Kursy od rana pospadały, ale w bet365 jest niezłe 3.
Taro Daniel @ 3 bet365 ✅ 63 61

Otrzymane punkty reputacji: +30
widzu 4,5K

widzu

Forum VIP
Gianluca Naso - Andrey Kuznetsov 1.37 ✅ tobet

Tobet trochę oszalał z tym kursem, u innych buków 1.25... Krótko. Naso wczoraj po prostu musiał pokonać półamatora Djokovica. Andrey to objawienie tego sezonu, na challangerowym podwórku chyba największe. Cegłe to jego miejsce, pokazał to w tym sezonie, mam nadzieje, że na koniec sezonu to potwierdzi i zaliczy tutaj co najmniej finał. Mecz na super łatwych pewnie nie będzie należał, ale wygrana Włocha bedzie mega sensacją...

Otrzymane punkty reputacji: +2
endorphine 32

endorphine

Użytkownik
Mannarino A. vs Becker B. [1.50]✅✅ dla mnie to był pewniak ...
Kończący się sezon przynosi sporo zaskakujących wyników, mam nadzieję że w tym pojedynku faworyt spotkania stanie na wysokości zadania i wygra z kilka lat młodszym od siebie Francuzem. Dlaczego właśnie typ na Beckera, ano chociażby dlatego, że obaj dżentelmeni w przeszłości 3 razy się spotkali i za każdym razem dominował Niemiec, który w ostatnim czasie złapał naprawdę solidną formę, odprawiając z kwitkiem zawodników nawet z czołówki światowej ( Seppi ). Hala przemawia za Beckerem i mocno na niego liczę w tym spotkaniu.

Otrzymane punkty reputacji: +3
clemenza 230

clemenza

Użytkownik
Alves - Donskoy
1 @ 3.50 Bet365

Turniej w Helsinkach faworyzuje ofensywny tenis, którego przedstawicielem na pewno jest Donskoy. Alves&#39;owi brakuje kończących uderzeń, bazuje na regularności. Tyle że młody Rosjanin przed tygodniem rozegrał pięć spotkań w Loughborough. Nie będzie więc zawodnikiem pierwszej świeżości a bieganie po korcie, do którego na pewno zmusi go rywal, może i powinno zaowocować dużą ilością błędów.

Otrzymane punkty reputacji: +12
roxanne 5,7K

roxanne

Forum VIP
Bzdury jakich malo. alves to jezdziec bez glowy, ktory ciagle poluje na winnersa. Rozumiem, ze sprawdziles, ze to Brasil i duzo meczow na cegle a reszte pospiewales ; )

Otrzymane punkty reputacji: +1
endorphine 32

endorphine

Użytkownik
Puetz T. vs Tursunov D.[4.30]✅
✅ sory Kuba za słaba analize...jednak ta czerwona dla mnie wydaje mi sie nie słuszna..

Szczerze mówiąc lekko przysnąłem z typem na ten mecz, widziałem, że były kursy na Niemca ponad 5.50 no ale to już mało ważne. Jak już mam wtapiać to na takich kursach ... Dla kogoś kto śledzi pojedynki ITF&#39;ów i Challengerów zawodnik z Niemiec nie jest anonimowym zawodnikiem, ba warto przyznać, że na Hali czuję się bardzo dobrze o czym świadczy jego bilans 20/5. Wiem, że jego przeciwnicy to nie ta marka co gracze z którymi zmagał się Tursunov ale mino wszystko warto, chociaż za drobne grać w stronę Puetza. Handi i over z Tobetu wygląda całkiem przyzwoicie.
Co do Tursunova rozpisywać się nie mam zamiaru, bo większość z Was na pewno zna jego wady i zalety ale w mojej ocenie jakby przygasł w końcówce sezonu.

Otrzymane punkty reputacji: +29
qbali 3,5K

qbali

Forum VIP
Puetz T. vs Tursunov D.[4.30]
Szczerze mówiąc lekko przysnąłem z typem na ten mecz, widziałem, że były kursy na Niemca ponad 5.50 no ale to już mało ważne. Jak już mam wtapiać to na takich kursach ... Dla kogoś kto śledzi pojedynki ITF&#39;ów i Challengerów zawodnik z Niemiec nie jest anonimowym zawodnikiem, ba warto przyznać, że na Hali czuję się bardzo dobrze o czym świadczy jego bilans 20/5. Wiem, że jego przeciwnicy to nie ta marka co gracze z którymi zmagał się Tursunov ale mino wszystko warto, chociaż za drobne grać w stronę Puetza. Handi i over z Tobetu wygląda całkiem przyzwoicie.
Co do Tursunova rozpisywać się nie mam zamiaru, bo większość z Was na pewno zna jego wady i zalety ale w mojej ocenie jakby przygasł w końcówce sezonu.
Trochę mnie dziwi taka analiza bo jest bardzo pod TWÓJ TYP i nawet nie omieszkałeś wypisać zalet oraz wad Tursunova i zestawić z zaletami i wadami Puetza ... ????
Po za tym, co z tego że Puetz odnosił jakieś tam sukcesy w ITF ?? Chelengery to już znacznie wyższa półka a jeszcze jak się trafia rasowy zawodnik z ATP (bo tak można powiedzieć o zawodniku który kiedyś był w pierwszej 20 rankingu) to SORRY ja nie widzę żadnych szans dla Niemca ... W pierwszej rundzie Tursunov dosyć gładko pokonał będącego ostatnio w dobrej dyspozycji innego rasowego gracza ATP Berrera, więc dziś myślę to będzie &quot;spacerek&quot; z graczem pokroju ITF ...
To jest moje obiektywne zdanie, dla mnie to trochę NO BET (ewentualnie WIN Tursunova) bo Tusunov czasami bywa bardzo himeryczny i może odpuścić spotkanie całkowicie, no ale tutaj bym na to nie liczył bo przecież to końcówka sezonu i każdy punkt się przyda przez Australian Open ...
EDIT:
Jednak po przemyśleniu to dobry typ na Tursunova i dokładam Kudle:

???? Tim Puetz v Dmitry Tursunov dla Mecz (1.33) WYNIK ?
???? Denis Kudla v Alex Bogdanovic dla Mecz (1.44) WYNIK ?
KURS: 1.92

EDIT 2:
Jednak Tursunovowi się w ogóle nie chce grać i odpuszcza mecz ???? może być problem, bo pierwszy set już wtopił zupełnie bez biegania i walki ...
ooo nie ! Tursunov trafia na moją czarną listę !! Widać było gołym okiem że sprzedał ten mecz jeba.. . Kolejny Ruski sprzedawczyk po Davydence ... Parodia! W żadnym gemie Rusek nie podjął walki oddając przeważnie je do zera !! W ostatnim gemie gdzie Niemiec serwował żeby wygrać mecz miał Rusek dwa break back pointy i co ?? Dwa zagrania w out z piłek banalnych, aż się ludzie na trybunie śmiali ... A w ogóle często po swoim zagraniu uciekał z kortu zostawiając go zupełnie pusty gdzie zdezorientowany Niemiec delikatnie tylko przebijał piłkę na drugą stronę siatki... Oj trzeba uważać na tego Ruska bo 30 na karku i chyba coraz częściej będzie robił takie przekręty, każdy wie czemu ...
Dawno czegoś takiego na korcie nie widziałem a meczy oglądam sporo ...

alvaros 256

alvaros

Użytkownik
Dawno czegoś takiego na korcie nie widziałem a meczy oglądam sporo ...
No chyba nie tak sporo, bo inaczej wiedziałbyś, że w tego typu turniejach niespodzianki są na porządku dziennym ;) Im mniejszy, słabiej płatny i punktowany turniej tym większa szansa, że ci mocni papierowi faworyci nieco odpuszczą bo dla nich odpadnięcie z takiego challengera to żadna tragedia, wręcz przeciwnie - jak na rywala duży kurs to i bywają kombinatorzy co dorobić sobie potrafią w ten sposób ???? Dlatego w challengerach i (zwłaszcza) ITFach najlepiej polować na grube ryby (kursy) zamiast wtapiać na płotkach (pewniakach). W tego typu turniejach nie ma żelaznych faworytów, są natomiast papierowi. A papierem to wiadomo co się zwykle w wc robi ????
To taki krótki OT. Przy okazji podam coś od siebie, mam nadzieję trafnego.
15.11.12 / godz. 02:00
Tenis, challenger w Champaign (USA)
Spotkanie: D. Nevolo - R. Sweeting
Typ: 1
Kurs: 4,33
Buk: Sportingbet
Druga runda challengera w amerykańskim Champaign. Moją uwagę przykuł taki oto bratobójczy pojedynek dosyć anonimowego Dennisa Nevolo z dosyć znanym i o wiele bardziej doświadczonym Ryanem Sweetingiem. Teoretycznie Sweet nie powinien tu mieć najmniejszych problemów z awansem do kolejnej rundy, ale w praktyce wcale nie jest powiedziane, że tak się właśnie stanie. Nevolo choć kompletnie mi dotąd nieznany (a rocznik już &#39;89 czyli nie junior) ma jak się okazuje całkiem solidne statystyki. Co prawda to głównie występy w ITF czyli miara żadna w stosunku do doświadczeń Sweetinga, który miał wielokrotnie okazję mierzyć się z zawodnikami TOP100, ale jednak kilka ciekawszych nazwisk ten nasz Nevolo na rozkładzie w ostatnim czasie ma. W ostatnich 2 miesiącach udało mu się pokonać m. in. A. Bogdanovicia, Ch. Guccione, czy już tutaj w I rundzie C. Harrisona. Zwłaszcza dwaj pierwsi to solidny challengerowy poziom, niewiele niższy w odniesieniu do tego, który prezentuje Sweeting. A trzeba też dodać, że Ryan nie ma ostatnio zbyt dobrej passy. Zdarzyła i mu się niedawno seria 4 porażek z rzędu, ale nie sięgając zbytnio w przeszłość warto odnotować 5 ostatnich występów (od października) i tutaj też niewiele lepiej - 2 zwycięstwa i 3 porażki. Jedno z tych zwycięstw to rzecz jasna I runda na tym turnieju gdzie pokonał C. Reixa, ale Francuz oddał mecz kreczem, więc nie jest to w pełni miarodajne zwycięstwo. Co ciekawe zawodnicy ci grali ze sobą w lipcu w Los Angeles i tam kreczował Sweeting, czyżby więc Reix się tym razem zrewanżował? Jakkolwiek, forma Sweetinga i tak nie jest rewelacyjna, turniej nieduży, kurs na rywala wysoki. Super warunki do zaistnienia ciekawej niespodzianki. Na papierze faworyt jest jasny, ale życie to często zupełnie inne realia. Jak będzie tym razem, to się okaże. Typ na Nevolo uznaję za godny ryzyka.

qbali 3,5K

qbali

Forum VIP
(...) jak na rywala duży kurs to i bywają kombinatorzy co dorobić sobie potrafią w ten sposób ???? (...)
No przecież właśnie to miałem na myśli mówiąc sprzedawczyk... Rozumiem, jak ktoś wygra bo ma dzień konia (piszę tu o tym zdecydowanie niby słabszym zawodniku) i daje siebie 200% i wygra bo walczy to ok, to to rozumiem, ale nie taki styl jak zaprezentował Tursunov... Ciekaw jestem tylko czy był jakiś obserwator na tym meczu ...
Jeżeli chodzi o ilość oglądanych przeze mnie meczy to nie będę się z Tobą sprzeczał, bo to nie ma sensu ... Częściej właśnie oglądam takie Chelengery bo to będzie skutkowało w przyszłości ... Ciekaw jestem czy np słyszałeś coś o Naszym Jerzyku jak był na miejscu over 200 ?? Bo ja rok temu oglądałem jak jeszcze na równi z innymi walczył w Chelengerach, ale było w nim widać zadatki na bardzo dobrego tenisistę ...

widzu 4,5K

widzu

Forum VIP
Gimeno-Traver dw 2:0+ Montanes 1,54 ⛔ tobet

Końcówka sezonu, dla wielu już koniec... ale ja zamierzać jeszcze trochę zarobić. Turniej w Hiszpanii, wiec nie boje się o jakieś odpuszczanie, myśleniu o wakacjach itp. Jestem pewien, iż obaj grają na maxa i finał to jest dla nich minimum. Turniej słabiutko obsadzony, poza Kuzntesovem... W obu przypdkach różnica dwóch klas. Gimeno i Monti to naprawdę solidny challangerowy poziom, jak przegrywają to na pewno nie z rywalami z pozza drugiej setki, mam nadzieje, ze nadal tak pozostanie...

kuchcik 4,6K

kuchcik

Użytkownik
Turniej w Helsinkach faworyzuje ofensywny tenis
Bardziej dwu, trzystrzałowy. Te challengery pod koniec sezonu (tak jak i Bratysława, gdzie nawierzchnia jest niesamowicie szybka) są ciekawe, ale i ciężkie do stawiania.
Lukas Lacko @1,83 b365 ✅ 6/4 6/4
Słowak dużo lepsze warunki na hale. Nie gra tenisa pasywnego, dobrze w ofensywie. Większy arsenał przede wszystkim, co w dłuższych, czy bardziej specyficznych (urozmaiconych) akcjach może wziąć górę.
Poza tym, czas na taki mały rewanż, za mecz sprzed miesiąca ????

ted 12,8K

ted

Forum VIP
lepiej odpuścic granie na Lacko, sam się wypowiadał ze jest totalnie wyczerpany. Szczęśliwie przeszedł tamta runde a Ignatik na szybkim korcie zawsze groźny .

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom