>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Tydzień 38: Szczecin, Izmir, Trnava, Campinas

Status
Zamknięty.
M 28

mitch

Użytkownik
Rano było ładnie, ale tereaz troche zaczelo wiac i sie ciemniej zrobilo.
Edit: Slonce znowu troche wyszlo. Bedzie tak pewnie caly dzien. Raz slonce raz chmurki.

Edit 2 a propos turnieju: Problem z Hanescu jest taki, ze to zawodnik o wyzszym poziomie niz Challangery. Przeciez w turniejach wyzszej rangi gral juz wiele razy. W tym roku wyglada duzo lepiej niz w zeszlym i widac, ze powoli odbudowuje forme.
Jednak z typem na Panfila mozna sie zgodzic. W zadnym innym meczu nie widze wiekszych szans na niespodzianke...

macieqleo 5,3K

macieqleo

Użytkownik
Arkadiusz Kocyła - Guido Andreozzi @ 1,18 Bet365 ✅ [2/6 2/6]
Andreozzi ambitnie próbuje rywalizacji na europejskiej mączce. W ostatnich tygodniach przekonał się o sile włoskich defensorów, di Mauro i Vagnozziego. Pomimo małego doświadczenia ma już kilka sukcesów jak triumf w challengerze w Peru czy awans z kwalifikacji w US Open. Takie wydarzenia, wręcz kamienie milowe, pomagają przejść na kolejny poziom, zrobić duży krok do przodu. W Szczecinie nie spotkał jeszcze równorzędnego rywala (Kapas, Schoorel) i nie liczłbym na to także i dzisiaj. Nawet jeśli mecz potoczyłby się po myśli młodego Polaka to nie sądzę by udało mu się dociągnąć zwycięstwo. Wszak rok temu podkreślał że nie był psychicznie gotowy na wymagający mecz z Souzą, nie potrafiąc dokończyć dzieła w drugim secie. Nie sądzę by to się zmieniło przez rok, by był pod tym względem lepszym zawodnikiem, skoro zwycięstwo nad Rumyantsevem celebrował cieszynką którą widujemy raczej w decydujących fazach turnieju na kortach im. Rolanda Garrosa. W okolicznościach gdy nawet słaby mecz w wykonaniu ofensywnie usposobionego Argentyńczyka prawdopodobnie dałby mu zwycięstwo uważam ten kurs za warty świeczki.

Otrzymane punkty reputacji: +2
ted 12,8K

ted

Forum VIP

Silva Dutra - Kirche
typ: 1 (-1,5set) kurs: 1,85 tobet

Kirche to marny zawodnik, nieregularny przebijacz ze słaba defensywa, pokonuje mniej regularniejszych albo zawodników pod formą. Dutra broni półfinału , wybiegany z dobrym serwisem, potrafi za którymś razem zaatakować piłke. Wcześniej pokonał solidnego Molteniego. Powinien spokojnie się rozprawić z rywalem, h2h 4:1 nie przypadkowe.

M 28

mitch

Użytkownik
Wczoraj dzien niespodzianek, w zyciu bym nie pomyslal, ze Montanes przegra z Munozem. Fakt - nigdy w Szczecinie nie gral dobrze, ale jednak...
Dzisiaj pogoda od rana niezla, slonce jest, takze zapowiada sie fajny dzionek przy dzwiekach odbijanej pileczki : )

Otrzymane punkty reputacji: +4
kokocz 292

kokocz

Użytkownik
Dyscyplina: Tenis, ATP Trnava
Mecz: Lojda D. - Robert S.
Data: 20.09.2012 12:30
Typ: Robert 2:0
Kurs: 2.62
Bukmacher: Bet365
Analiza: Spotkanie drugiej rundy turnieju rozgrywanego w słowackiej Trnawie na nawierzchni ziemnej. Wybrałem na dzisiaj 4 mecze z tenisa, lecz najbardziej ciekawie zapowiada się mecz Roberta. Jest to bardzo solidny i utalentowany zawodnik, więc z pełną premedytacją stawiam dzisiaj na niego. Tylko jakiś dziwny zbieg okoliczności mógłby mu przeszkodzić w wygranej, bo jest o wiele lepszym zawodnikiem. Obydwaj gracze przebijali się do turnieju przez kwalifikacje, lecz żaden z nich nie miał w tym problemu. Lojda wygrał 6:3, 6:1 z Fabianem, a Robert 6:1, 6:2 z Weissbornem, w drugiej Robert pokonał Siebera 4:6, 6:2, 6:3, a Lojda Bulanta 6:3, 6:1, i w decydującej rundzie Lojda pokonał Gigounona 6:3, 6:1, a Robert nie oddał gema Konecnemy wygrywając 6:0, 6:0. W pierwszej rundzie turnieju głównego Robert spędził na korcie prawie 2 godziny, ostatecznie pokonując 137 w światowym rankingu Veicia 6:2, 1:6, 7:5. Serwis Francuza mógłby być na nieco lepszym poziomie. Lojda trafił na 523 w rankingu Austriaka Reissiga, z którym nie miał problemów wygrywając 6:0, 6:2. Dzisiaj jednak Lojdzie tak łatwo nie pójdzie, ponieważ na przeciwko stanie gracz, który ma spory zakres umiejętności i dzisiaj właśnie na niego stawiam. Gra pewnie, dobry forhand, serwis, daje rade na ziemi.

B 2K

borek149

Użytkownik
Alessandro Giannessi - Simon Greul 2 @ 1.50 ✅ 2:6,6:4,3:6

Obaj panowie zmierzyli sie ze soba trzykrotnie wszystkie te pojedynki odbyly sie w tym roku, bilans 2-1 na korzysc Simona. Ostatni pojedynek mial miejsce w Koszycach gdzie bezapelacyjnie lepszy byl Niemiec pokonujac Alessandro 6:1, 6:2. Dodatkowo Argentycznyk ewidentnie pod forma, awans do drugiej rundy zawdziecza kontuzji Volandriego, ktory oddal mecz przy stanie 2:4. Wloch mial problemy z ramieniem i serwowal bardzo wolne pilki w okolicach 120 km/h.
Greul w pierwszej rundzie wrecz zdemolowal Hiszpana Brugues-Davi 6:2, 6:1. Prezentujac tenis na bardzo wysokim poziomie. Swietnie serwowal, pieknie rozrzucal po korcie swojego rywala, czasem zagrywal takie pilki, ze przecieralem oczy ze zdumienia. Jesli w dzisiejszym spotkaniu zagra na podobnym poziomie o wynik spotkania jestem spokojny i zakonczy sie latwym 2,:0. Wedlug mnie Niemiec moze sie okazac czarnym koniem turnieju po odbadnieciu turniejowej &quot;jedynki&quot; Volandriego oraz &quot;czworki&quot; Montanesa ma dosyc latwa drabinke do finalu i mysle ze sie tam znajdzie razem z Jurkiem Janowiczem.

ted 12,8K

ted

Forum VIP
Dziś 3 typy można pograć

Greul z baloniarzem Veigyim, który odprawił dwóch drwali, jednak na Greula to będzie za mało słabszy serwis, return ta sama regularnosc

Ungur z defensorem Martinem tak jak z Veiciem co kiedys pisałem nie powinien miec problemow.

Sergieyiew
bardzo dobra forma ,mecz z DelBonisem na naprawde wysokim poziomie, Andreozzi męki ze słabymi Polakami wcześniej, mniej regularny w dodatku Ukrainiec ma swój support w Polsce .

Otrzymane punkty reputacji: +1
P 160

peter42

Użytkownik
Marsel Ilhan - Karol Beck 5-7,3-6????
typ 1 kurs 1,75
Tobet

Turek w zeszłym tygodniu zawiódł kompletnie w Istambule(odpadł w 1rundzie z Ghedin),więc teraz pojawia sie szansa na malutka rehabilitacje.Kolejny turecki challenger,ćwierćfinał do którego obaj gracze sie nie nameczyli, wygrywając raczej z egzotycznymi graczami(brkic,altuna).Beck ostatnie tygodnie ma niezłe porazki 2x z zemlja czy z tsonga ujmy mu nie przynosza,ale byla tez taka ktorą ogladalem.Własnie z ilhanem,gdzie nie miał nic do powiedzenia.Moze styl Turka mu nie odpowiada? Oby i tym razem sie nie dopasował a Ilhan zamelduje sie w połfinale co nie tylko ucieszy jego ale takze organizatorów i kibiców.

B 2K

borek149

Użytkownik
Simon Greul - Jonathan Dasnieres de Veigy 1 @ 1.50 betsafe ⛔ 6:3,2:6,4:6

Trzecie podejście do Niemca w tym turnieju i mam nadzieje, że po raz kolejny udane. O Greulu pisałem już wczoraj także nie będę się powtarzał. Wczoraj przespał drugiego seta w którym miał troszkę przestoju, w pozostałych częściach spotkania zdecydowanie przeważał nad utalentowanym Giannessiem. Dziś poprzeczka postawiona znacznie wyżej jeśli wyciągnie wnioski z wczorajszego pojedynku powinien wyjść zwycięsko.

Ivan Sergeyev - Guido Andreozzi 1 @ 1.69 betsafe ✅ 6:3, 7:5

Andreozzi rozgrywa już 5 spotkanie w Szczecinie wcześniej musiał przejść kwalifikacje, jak na razie gładko wszystkie spotkania wygrywał, ale przeciwników miał bardzo słabych. Dziś spotka się z Ukraińcem Sergeyevem, który bardzo mi zaimponował w dwóch pierwszych spotkaniach, bardzo dobrze biega, dochodzi do bardzo ciężkich piłek, dobrze gra w głębi kortu, bardzo poprawnie w defensywie, potrafi wyprowadzić szybką kontrę dodatkowo solidnie serwuje. Miło się go ogląda na korcie, w poprzedniej rundzie wyeliminował bardzo groźnego Delbonisa. Ivan ma dużą szansę namieszać w tym turnieju. Mimo, że Andreozzi gra regularnie myślę, że dziś już skończy się jego przygoda w Szczecinie.

Otrzymane punkty reputacji: +1
B 2K

borek149

Użytkownik
Chciałbym napisać kilka słów po dzisiejszym pobycie na korcie i moich spostrzeżeniach z przeciągu całego turnieju ...
Moim zdaniem &quot;Jeżyk&quot; Janowicz ewidentnie przeholował w Szczecinie ... bardzo cieszyłem się, że będę miał przyjemność oglądać wschodzącej gwiazdy polskiego tenisa ale szczerze mówiąc rozczarowałem się i to bardzo. Pierwsze spotkanie, które rozegrał na korcie centralnym może do najgorszych nie należało tym bardziej, że osłodą były serwisy Jurka gdzie posyłał piłkę dwa razy po 249 km/h oraz raz 251 km/h !!! Serwisy te budziły postrach u rywali, myślałem w dniu rozgrywania tego spotkania, że nikt nie zatrzyma naszego reprezentanta tym bardziej, że prócz serwisu widać było zaangażowanie w grze, ładnie rozrzucał rywala po korcie, świetnie dochodził do niemalże nie do obrony skrótów itd. także w tym spotkaniu Yannick Mertens rozgrywał mecz życia, pierwsze spotkanie tych panów i byłem na prawdę pod wrażeniem i oszczyłem sobie zęby na kolejne pojedynki.
Następnie byłem świadkiem świętowania sukcesu Janowicza po udanym spotkaniu i ku mojemu zdziwieniu tenisista w noc przed meczem z Artem Smirnovem bawił się aż do 5 nad ranem ... rozumiem, że jest młody chce się pobawić ale imprezować przed spotkaniem do samego rana ?! nie rozumiem tego kompletnie ...
Nie wiem co nasz &quot;gwiazdor&quot; robił przed dzisiejszym spotkaniem ale na korcie dziś był cieniem zawodnika, którego widziałem np. na Wimbledonie, czy choćby w dwóch pierwszych spotkaniach w Szczecinie.
Serwis ponad 30km/h wolniejszy niż w pierwszym spotkaniu, większość zagrań to niewymuszone błędy z niegroźnych sytuacji , plus do tego jeden sposób na pokonanie Cervantesa - skróty, który bodajże tylko raz mu wyszedł, reszta to albo siatka albo skrót na środek kortu ... Nie wiem czy on przecenia swoje umiejętności i myśli, że nawet na kacu pokona rywali ....
Myślałem, że będzie mu zależało aby się pokazać przed własną publicznością ale najwidoczniej jeszcze nie dorósł do poważnego tenisa. Rozczarowałem się jego postawą strasznie ...

P.S. w kuluarach mówi się, że tegoroczny Pekao Open będzie niestety już ostatni raz rozgrywany, gdyż brak jest pieniążków na organizacje zawodów. Szkoda bardzo jakby doszło do takiej sytuacji, gdyż jest to najstarszy turniej w Polsce i z roku na rok poziom jest wyższy.

S 2,4K

soltysiao

Użytkownik
P.S. w kuluarach mówi się, że tegoroczny Pekao Open będzie niestety już ostatni raz rozgrywany, gdyż brak jest pieniążków na organizacje zawodów. Szkoda bardzo jakby doszło do takiej sytuacji, gdyż jest to najstarszy turniej w Polsce i z roku na rok poziom jest wyższy.
Nie wiem czy chodzimy na ten sam turniej ale ja z roku na rok widze coraz gorszy poziom.. nudne mecze, coraz mniej ludzi na kortach.
Do tego jak zwykle rozstawione gwiazdy szybko odpadaja co daje do myslenia ze nic ich tutaj nie trzyma.
PS : Co do Janowicza to jedno wielkie dno, az zal bylo ogladac te meczarnie i nieporadnosc...
Chociaz z drugiej strony Hiszpanowi wchodzilo wszystko i szkoda ze jutro gra z Sergeyewem a nie Hanescu bo z niemrawym Rumunem chetnie bym go zagral a tak znowu nie ma nic ciekawego... Moze w finale sie spotkaja.

Co do info o baletach Janowicza to mile widziane przed meczem a nie juz po.... ;)

blads 187

blads

Użytkownik
Co do info o baletach Janowicza to mile widziane przed meczem a nie juz po....
dokładnie... wielu w tym i ja zastanowiłoby się 3 razy czy warto pchać kasę skoro chłopaczek zachowuje się tak nieodpowiedzialnie

B 2K

borek149

Użytkownik
Nie wiem czy chodzimy na ten sam turniej ale ja z roku na rok widze coraz gorszy poziom.. nudne mecze, coraz mniej ludzi na kortach.
Do tego jak zwykle rozstawione gwiazdy szybko odpadaja co daje do myslenia ze nic ich tutaj nie trzyma.

PS : Co do Janowicza to jedno wielkie dno, az zal bylo ogladac te meczarnie i nieporadnosc...
Chociaz z drugiej strony Hiszpanowi wchodzilo wszystko i szkoda ze jutro gra z Sergeyewem a nie Hanescu bo z niemrawym Rumunem chetnie bym go zagral a tak znowu nie ma nic ciekawego... Moze w finale sie spotkaja.

Co do info o baletach Janowicza to mile widziane przed meczem a nie juz po.... ;)
Ludzi coraz mniej bo i pogoda gorsza, żadna przyjemność oglądać spotkania z soplami pod nosem.
Czy mecze nudniejsze ? hmm ... to zależy jakie oglądałeś - ja byłem codziennie od samego rana do samego końca, rozpoczynając od kwalifikacji, tym bardziej zależy, które spotkania wybierałeś do oglądania tzn na którym korcie obecnie przebywałeś ...
A do odpadania tych gwiazd to chyba jednak troszkę przesadzasz ... ????
Odkąd aktywnie uczestniczę w Pekao Open czyli `09 to w tym roku takie &quot;niespodzianki&quot; mają miejsce.
2009 wygrał Korolev rozstawiony z 4. W QF(rozstawione 1,2,4,5)
2010 wygrał Cuevas rozstawiony z 2, 2011 wygrał Machado rozstawiony z 3 w QF(rozstawione 1,2,4).
Troszkę obiektywizmu by się przydało ;)

S 2,4K

soltysiao

Użytkownik
Szkoda ze nie odniosles sie do najwazniejszego czyli informacji o domniemanym kacu Janowicza.. wystarczylo napisac a zrobilbys wielu osobom przysluge ;).

B 2K

borek149

Użytkownik
Szkoda ze nie odniosles sie do najwazniejszego czyli informacji o domniemanym kacu Janowicza.. wystarczylo napisac a zrobilbys wielu osobom przysluge ;).
Nie napisałem o tym gdyż takiej informacji nie miałem ale widząc dzisiaj jego grę można tak przypuszczać ... przed meczem z Ukraińcem widziałem na własne oczy, a że tego na forum nie ujawniłem to i lepiej bo może ktoś by zagrał przeciwko Jurkowi i tylko pieniążki by stracił ;)

B 2K

borek149

Użytkownik
Więcej pokory, dziewczyny ;)
heh ????

możesz pisać co chcesz, ja wychodziłem z imprezy o 4.45 Janowicz tam dalej jeszcze był ... &quot;kręciło mi się w głowie, problemy z brzuchem&quot; chyba sam się przyznał co dzień wcześniej robił ????
Pamietajmy, że te problemy ze zdrowiem ma już od kilku miesięcy ;) a jakoś po wcześniejszych wygranyc spotkaniach o tym nie wspominał ...

Po za tym biegał dziś cały dzień ubrany jak na lato a wcale tak ciepło na trybunach nie było, na których sam przebywał. Jakoś nie wyglądał jakby miał problemy zdrowotne bo spędzał by ten czas inaczej ... a sugerowanie się wypowiedziami Jurka przez Ciebie są dla mnie kosmicznie śmieszne ???? co miał powiedzieć ? że przesadził z łychą ... proszę Cie, nie było Cię, nie widzałem także sobie daruj dziewczynko ... i czasem się zastanów co piszesz zza monitora, nie będąc na miejscu zdarzeń, a czerpiąc wiedzę z internetu, który jak wiadomo obiektywny nie jest ...

B 2K

borek149

Użytkownik
Chcesz powołać komisję śledczą do sprawy założenia przez Jerzego Janowicza samej koszulki w jesienny dzień?
ehh skończ już swoje prowokacje bo do niczego to nie prowadzi, dyskutujesz ze mną na temat o którym nie masz pojęcia ... a uważasz się mądrzejszy od wszystkich ... u Ciebie może i był jesienny dzień w Szczecinie na trybunach najbardziej potrzebny gadżet to koc... ale Ty wiesz wszystko lepiej nie będąc na miejscu, u Ciebie może Jurek przez kontuzje kolana wszystkie piłki posyłał albo w siatkę albo po za kort, a u mnie widząc jego nocne zabawy niekoniecznie, Ty wiesz lepiej i gardzisz innymi, ja nie mam ochoty nikogo obrażać wyrażam tylko opinie także z całym szacunkiem do Ciebie już skończ to zbędną dyskusje.

B 2K

borek149

Użytkownik
Jonathan Dasnieres de Veigy - Victor Hanescu @ 1.29 betsafe 6:3 6:4 ✅

Pierwsze spotkanie polfinalowe turnieju Pekao Open. Hanescu pozostal ostatnim rozstawionym zawodnikiem w turnieju. Jest faworytem dzisiejszego spotkania i nie widze mozliwosci by nie zapewnil sobie udzialu w finale turnieju. Wczesniej sceptycznie podchodzilem do typowania Rumuna, a w poprzednich dwoch rundach widzialem szanse niespodzianki i jego porazki. Duzo wiecej spodziewalem sie po Victorze ale najdwidoczniej swoim opanowaniem na korcie oraz doswiadczeniem przebija o glowe rywali. Nalezy pamietac ze w zeszlym roku byl on 27 rakieta na swiecie, a teraz po kontuzji z bardzo. dobrym skutkiem stopniowo pnie sie do gory rankingu. Wszystko wskazuje ze odnotuje drugi z rzedu final. Francuzowi brakuje argumentow na pokonanie Hanescu, jego tenis opiera sie na defensywnej formie gry i odbijanie balonow na druga strone siatki. Awans do pol finalu zawdziecza bardzo kiepskiej postawie Niemca Greula, ktory w meczu cwiercfinalowym wyroznil sie masa niewymuszonych bledow, a takze zanotowal az 9 podwojnych bledow serwisowych w bardzo waznych momentach spotkania. W 3 secie obaj tenisisci lamali sie na potege bodajze tylko jeden gem serwisowy na swoja korzysc rozstrzygnal Francuz co dalo mu koncowy sukces. W pojedynku z Rumunem nie moze miec takich przestojow w grze i na pewno nie bedzie mial tyle szans na odlamanie rywala. Nie widze zadnych szans na sukces w tym pojedynku. Pewne zwyciestwo Hanescu.

Inigo Cervantes - Ivan Sergeyev @ 1.52 betsafe 7:5 6:3 ✅

Drugi pojedynek polfinalowy zapowiada sie zdecydowanie ciekawiej niz opisany powyzej, a to ze wzgledu, iz obaj panowie rozgrywaja bardzo dobry turniej. Oboje przeszli kolejne rundy w dobrym stylu nie tracac w 3 spotkaniach seta. Jednakze Hiszpan mial zdecydowanie trudniejsza drabinke i ogladajac jego spotkania prezentowal duzo lepszy tenis od Ukrainca. Cervantes jest dla mnie faworytem do koncowego sukcesu. Swietnie porusza sie po korcie, dochodzi do niemalze kazdej pilki, przy tym jest regularny, rzadko popelnia niewymuszone bledy, ciezko jest go przelamac. Jak na hiszpana przystalo, potrafi dlugo prowadzic wymiany, konsekwentnie budowac sobie pozycje do konczacego zagrania, przy czym jest bardzo cierpliwy. Ivan takze z dobrej strony pokazuje sie na szczecinskich kortach, ale ma w kazdym spotkaniu kilka przestojow w meczu na co dzis nie bedzie mogl sobie pozwolic gdyz rywal go w tym momencie wypunktuje. Sergeyev w kazdym ze spotkan dal sie co najmniej dwa razy zlamac rywalowi, co pozniej odrabial z nawiazka. Jednak w pojedynku z Cervantesem takiej szansy moze nie zaznac gdyz Hiszpan bardzo dobrze trzyma swoj serwis i wykorzystuje bledy jakie daja mu przeciwnicy, a Ukrainiec procz momentow swietnej gry wyroznia sie takze dosyc slaba glowa co skutkowalo stratami punktow w kluczowych momentach gema. Spotkanie to moze byc mile dla oka i zakonczy sie awansem do finalu Inigo.

macieqleo 5,3K

macieqleo

Użytkownik
ja nie mam ochoty nikogo obrażać wyrażam tylko opinie także z całym szacunkiem do Ciebie już skończ to zbędną dyskusje.
Tu masz rację, wyrażasz opinię (Jerzy Janowicz przegrał bo zabalował do nocy), a chcesz żeby traktować ją jako fakt. Z czym ja się nie zgadzam. Wierzę ci że nad ranem wychodził z player party (byćmoże to o nim turniejowy facebook ogłosił &quot;W środę wieczorem odbyło się tradycyjne Players&#39; Party. Wiemy kto wyszedł ostatni, ale nie powiemy ???? &quot;), przyjmuję to do wiadomości, ale ta wersja o spiskowej teorii dziejów jest dla mnie mniej prawdopodobna niż ta o której mówi w wywiadzie. Ale nie odrzuciłem twojej absolutnie, o czym świadczy filmik z Dolgopolovem który wkleiłem. Pewnie nawet go nie obejrzałeś...
PS Będziesz kneblował usta każdemu kto nie stał o 4:45 obok ciebie i nie widział wtedy Janowicza? (zawód dziennikarza właśnie stracił sens)

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom