>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Tydzień 38: Szczecin, Izmir, Trnava, Campinas

Status
Zamknięty.
christopher48 2K

christopher48

Forum VIP
Szczecin

Surface: Outdoor Clay
Prize Money: €106,500 +H
Tournament website: http://www.pekaoszczecinopen.eu/2012/
Main draw singles: http://www.atpworldtour.com/posting/2012/448/mds.pdf

Izmir

Surface: Outdoor Hard
Prize Money: €64,000
Tournament website: http://www.izmircup.org/
Main draw singles: http://www.atpworldtour.com/posting/2012/3834/mds.pdf

Trnava

Prize Money: €64,000
Tournament website: http://www.atptrnava.com/
Main draw singles: http://www.atpworldtour.com/posting/2012/3628/mds.pdf

Campinas

Prize Money: $50,000
Tournament website: http://www.institutosports.com.br/noticia_ver.asp?id=71
Main draw singles: http://www.atpworldtour.com/posting/2012/6307/mds.pdf

Oficjalna strona ATP Challenger Tour: http://www.atpworldtour.com/tournaments/challenger-tour.aspx

Livescore: http://www.protennislive.com/frameset.asp?year=2012&amp;amp;wkno=38C&amp;amp;lang=sk&amp;amp;tabno=3&amp;amp;eventid=3628&amp;amp;ref=www.atpworldtour.com/

Zapraszam do dyskusji i pisania analiz​

S 2,4K

soltysiao

Użytkownik
Zaraz trzeba sie wybrac na korty i zobaczyc co slychac wiec wypada cos pograc. Nie lubie grac tenisa jednak na ten turniej mozna zrobic wyjatek.
Del Bonis✅ + Montanes ✅
2,00
bwin
Dubel pierwsza klasa, Del Bonis h2h z Devilderem 2-0 i oba mecze pewnie wygrane 2-0 w tym roku. Widac ze przeciwnik mu lezy, forma dobra wiec nie powinno byc niespodzianki.
Starace forma tragiczna, mecza go kontuzje, przegrywa z kelnerami wiec z Hiszpanem z taka dyspozycja szans nie ma.

Gadomski 4,50
bet365 ⛔ Gadomski sie podjaral po pierwszym secie i widac nie wytrzymal ale Munoz daleko nie zajdzie z taka gra.
Gadomski na pewno zmotywowany bo wyeliminowal Schoorela. Munoz forma tragiczna, porazki z kiepskimi graczami. Wierze ze publicznosc ( akurat dzis slonce swieci wiec moze ludzie po pracy przyjda) poniesie go do zwyciestwa. W Szczecinie ogolnie zimno wiec nie wiem czy Hiszpanom itp bedzie sie chcialo tu siedziec.
Rumyantsev 1,50 bwin ????
Mimo ze obaj moga wydawac sie anonimowi to Rosjanin ma wieksze sukcesy na korcie.Pokonal pewnie Kowalczyka ktory wydaje sie mocniejszy od Kocyla. Dla Polaka sukcesem jest przejscie do turnieju glownego i wystarczy.

ted 12,8K

ted

Forum VIP
Kowalczyk ponoć grał na niezłym kacu ale tak czy inaczej Rusek lepszy od Kocyla.

Kubler - Capkovic
typ: 1 kurs: 1,99 bwin
kursy spadły do 1,6 ale widac jak Kublerowi zalezy, zabawy z rakieta itp miejscowe cygany zrobiły swoje

Niby Capkovic broni półfinału tutaj, ale jego forma jest tragiczna a w tym roku na mączce dostawał z każdym, nic w tym dziwnego gdyż zawodnik ten opiera swą gre na serwisie a z końcowej lini jest bardzo nie regularny. Co do jego rywala to dzieki turniejowi w Todi o nim usłyszałem, gra glównie na clayu przez problemy z kolanami, trenował z Felixem Mantilla, dobry serwis , agresywna i częsta gra z BH, co przy odwrotnym i nie regularnym Capkovica może zmusić Słowaka do wielu błędów.

Munoz forma tragiczna, porazki z kiepskimi graczami.
Analiza chyba pisana na siłe. Jeśli chodzi o porażki na clayu to Monaco, Bellucci,Ungur, Andrey, Ramos i tak można wymieniać są kiepscy to ciekawe jaki jest Gadomski. Wygrał bo Holendrowi wszystko przeszkadzało. Z Munozem nie wytrzyma wymian i tyle będzie z jego pierwszego MD.

Szczecinie ogolnie zimno wiec nie wiem czy Hiszpanom itp bedzie sie chcialo tu siedziec.
Munoz zawsze lubiał grać w Polsce, w dodatku tutaj dwa półfinały ostatnio.

Do tripelka z Munozem dokładam Przysiężnego, Smirnov niby po kwalach ale z leszczami. Michałowi chyba posłużyło pogranie w futuresach i powinien rozstrzelać zwykłego przebijacza oraz dokładam Rumyantseva.

Munoz + Rumyantsev + Przysiężny @ 2,28 tobet

bbadii 23,4K

bbadii

Użytkownik
Marcin Gawron - Victor Hanescu @ 1.25
Victor ostatnio bardzo dobra forma, wygrana challengera w Banja Luka, sam finał gładko wygrany w dwóch setach z Haider-Mauer&#39;em. Finał w Cordenons, tam przegrał z miejscowym Lorenzim, ale co się dziwić, jak Włochy to chyba najbardziej skorumpowane państwo. Co by tu dużo pisać o Polaku? Jedyny fakt sprzyjający mu, to że gra u siebie, poznań zakończony na 3 rundzie, legnica tak samo, szczecin najprawdopodobniej też się tak skończy. Pobieram, kurs nie powala na kolana, lecz jest do grania, jakby do dubla brakowało.

zaglebie13 202

zaglebie13

Użytkownik
moze mi ktoś powiezieć co zrobił przysiezny ?? o drugim secie juz nie mowie ale w 3 przy stanie 6-5 dla Smirnova miał 40-15 i przegrał swoj gem swerwisowy. Smirnov w tym gemie zdobył łącznie 6 punktów. 5 razy w siatke uderzył Przysiezny i przy 40-40 zrobił DF. na 6 pierwszych serwisów ani jeden nie był udany. aż brakuje słów na taką gre. do tej pory myślałem ze Kubot jest nieudacznikiem numer 1 ale dzisiaj Przysiezny go przbił dziesięciokrotnie

W 27

witekp20

Użytkownik
Marcin Gawron - Victor Hanescu @ 1.25

Victor ostatnio bardzo dobra forma, wygrana challengera w Banja Luka, sam finał gładko wygrany w dwóch setach z Haider-Mauer&#39;em. Finał w Cordenons, tam przegrał z miejscowym Lorenzim, ale co się dziwić, jak Włochy to chyba najbardziej skorumpowane państwo. Co by tu dużo pisać o Polaku? Jedyny fakt sprzyjający mu, to że gra u siebie, poznań zakończony na 3 rundzie, legnica tak samo, szczecin najprawdopodobniej też się tak skończy. Pobieram, kurs nie powala na kolana, lecz jest do grania, jakby do dubla brakowało.
Ja radziłbym uważać z tym typem. Oczywiście sportowo Victor jest kilka klas wyżej. Ale można spojrzeć na aspekt pozasportowy dodatkowo. Po pierwsze gra z gospodarzem. Po drugie już nieraz bywało, że mecze Victora dziwnie się kończyły. Wystarczy sprawdzić mecz z Pekao Open z ubiegłego roku.
Tihomir Grozdanov - Victor Hanescu 7.62-1.08 6-4 3-6 6-1
Także wg mnie lepiej pierwszą rundę w wykonaniu Victora odpuścić.

ted 12,8K

ted

Forum VIP
Dziś dużo meczy
Najpierw gracze w dobrej formie ostatnio:
Marti, Facundo i Kuznetsov dwaj ostatni graja z futures level a Marti z drwalem Mertlem

Vagnozzi 4;0 h2h z Navarro i dzis powinno byc piąte, poniewaz swoim sprytem wygrywa z drewnianym Hiszpanem

Capdeville zawsze jest grozny a rywal nie jest wymagajacy by w koncu cos osiagnac w tym roku.

Ungur spokojnie sobie poradzi z Mekticem , ktory sama regularnoscia nie wygra bo Ungur w tym gorszy nie jest.

Pella,Lojda, Kunitsyn Joao Sousa.

Sory ze tak krotko ale duzo meczy a czasu mało

S 2,4K

soltysiao

Użytkownik
Marcin Gawron - Victor Hanescu @ 1.25 Victor ostatnio bardzo dobra forma, wygrana challengera w Banja Luka, sam finał gładko wygrany w dwóch setach z Haider-Mauer&#39;em. Finał w Cordenons, tam przegrał z miejscowym Lorenzim, ale co się dziwić, jak Włochy to chyba najbardziej skorumpowane państwo. Co by tu dużo pisać o Polaku? Jedyny fakt sprzyjający mu, to że gra u siebie, poznań zakończony na 3 rundzie, legnica tak samo, szczecin najprawdopodobniej też się tak skończy. Pobieram, kurs nie powala na kolana, lecz jest do grania, jakby do dubla brakowało. __________________

Gawron-
Hanescu 4,33 bet365
Nie wiem jak mozna grac takie typy.. Czasami jestem zszokowany naiwnoscia ludzi no ale jak ktos jest bogaty to moze pozwolic sobie na tego typu bety.
Hanescu to jeden z wiekszych przekreciarzy w ATP obok Gulbisa czy Davydenki. Gracz ktory gral niedawno z Djokoviciem, Almagro na najwiekszych turniejach swiata wiec czy ma on motywacje zeby siedziec w Szczecinie tydzien ? Watpie.
Rok temu pokazal jak go Polska trzyma i przegral z Gordanovem na ktorego byl kurs 10 !!
Dorzucajac do tego ze gral w sobote 2 mecze, w niedziele rowniez 2, wczoraj mial podroz i dzis ma wyjsc na kort w Polsce z Polakiem to granie Rumuna to samobojstwo i glupota po takim kursie.
Na miejscu Hanescu wzialbym 1300 dolcow wpisowego, zagral na 2-0 Gawrona i pojechal do domu nie meczac sie ;).
Oczywiscie stawka piknikowa zeby pojsc na korty i pokibicowac.
Do tego gram dubelek i miejmy nadzieje ze wejdzie tak gladko jak wczorajszy.
Naso+Janowicz
2,08

bet365
Golubev bez formy, Naso clay&#39;owiec z pewnymi sukcesami wiec powinien poradzic sobie z Golubevem. Janowicz musi bronic honoru Polakow po wczorajszym wyczynie Przysieznego. Tutaj nie moze byc niespodzianki ze slabym Mertensem.
Brugues-Greul 1,80 tobet
H2h 2-0 dla Francuza w tym roku wiec widac ze z greulem grac potrafi.

christopher48 2K

christopher48

Forum VIP
Ja radziłbym uważać z tym typem. Oczywiście sportowo Victor jest kilka klas wyżej. Ale można spojrzeć na aspekt pozasportowy dodatkowo. Po pierwsze gra z gospodarzem. Po drugie już nieraz bywało, że mecze Victora dziwnie się kończyły. Wystarczy sprawdzić mecz z Pekao Open z ubiegłego roku.
Tihomir Grozdanov - Victor Hanescu 7.62-1.08 6-4 3-6 6-1
Także wg mnie lepiej pierwszą rundę w wykonaniu Victora odpuścić.
Zgadzam się z Tobą. Jednak jest jeszcze jeden aspekt, o którym wspomniał przed chwilą Soltysiao - w Banja Luce były duże problemy z pogodą, przez co Hanescu w sobotę i niedzielę rozegrał łącznie aż cztery mecze (sobota - R2 oraz QF, niedziela - SF oraz F). To może się odbić na rumuńskim tenisiście podczas pojedynku z Gawronem. Dodając do tego argumenty, które ty podałeś, proponuję następujący typ:

Marcin Gawron - Victor Hanescu ⛔
Typ: Marcin Gawron +1,5 seta; @2,10
Tobet

malin157 78,5K

malin157

Znawca - Sporty zimowe

Gawron-
Hanescu 4,33 bet365
Nie wiem jak mozna grac takie typy.. Czasami jestem zszokowany naiwnoscia ludzi no ale jak ktos jest bogaty to moze pozwolic sobie na tego typu bety.
Hanescu to jeden z wiekszych przekreciarzy w ATP obok Gulbisa czy Davydenki. Gracz ktory gral niedawno z Djokoviciem, Almagro na najwiekszych turniejach swiata wiec czy ma on motywacje zeby siedziec w Szczecinie tydzien ? Watpie.
Rok temu pokazal jak go Polska trzyma i przegral z Gordanovem na ktorego byl kurs 10 !!
Dorzucajac do tego ze gral w sobote 2 mecze, w niedziele rowniez 2, wczoraj mial podroz i dzis ma wyjsc na kort w Polsce z Polakiem to granie Rumuna to samobojstwo i glupota po takim kursie.
Na miejscu Hanescu wzialbym 1300 dolcow wpisowego, zagral na 2-0 Gawrona i pojechal do domu nie meczac sie ;).
na pewno masz sporo racji, ale z drugiej strony należy pamiętać że jednak Hanescu jest trzeci pod względem zdobytych punktów w challengerach w tym roku, nie wiem czy odpuści, ale liczę że będzie zmęczony podróżą, dużą liczbą spotkań i do tego może nie mieć za wiele pojęcia na temat stylu przeciwnika, więc liczę że podobnie jak było u Gadomskiego najlpeszym typem jest pierwszy set: Gawron 3.40

S 2,4K

soltysiao

Użytkownik

Gawron-
Hanescu 4,33 bet365
Dorzucam jeszcze to ze Hanescu nie broni zadnych punktow ze Szczecina do rankingu wiec tym bardziej mu zwisa ten turniej.

bbadii 23,4K

bbadii

Użytkownik
Ahh te teorie spiskowe, tak samo miało być z Klizanem, który się spieszył na Olimpiadę, czy Kolbą, który w swoim gemie serwisowym popełniał 3x DF... Gdyby nie pogoda, to może i by pojechał do tego londynu, a sami widzieliście co po tym było - wycofał się. Sport jest nieprzewidywalny, trudny zawsze coś trafić, co jak co, ale ja tu widzę, że Hanescu się zmotywuje i jednak to wygra..

Otrzymane punkty reputacji: +9
malin157 78,5K

malin157

Znawca - Sporty zimowe
na pewno masz sporo racji, ale z drugiej strony należy pamiętać że jednak Hanescu jest trzeci pod względem zdobytych punktów w challengerach w tym roku, nie wiem czy odpuści, ale liczę że będzie zmęczony podróżą, dużą liczbą spotkań i do tego może nie mieć za wiele pojęcia na temat stylu przeciwnika, więc liczę że podobnie jak było u Gadomskiego najlpeszym typem jest pierwszy set: Gawron 3.40
jednak się nie udało choć pierwszy set był wyrównany, szkoda.
Ahh te teorie spiskowe, tak samo miało być z Klizanem, który się spieszył na Olimpiadę, czy Kolbą, który w swoim gemie serwisowym popełniał 3x DF... Gdyby nie pogoda, to może i by pojechał do tego londynu, a sami widzieliście co po tym było - wycofał się. Sport jest nieprzewidywalny, trudny zawsze coś trafić, co jak co, ale ja tu widzę, że Hanescu się zmotywuje i jednak to wygra..
sam podaj jakieś argumenty bo Twoje nie bo nie nic nie wnosi do tematu, argumenty m.in. o zmęczeniu były jak najbardziej sensowne i po takim kursie oczywiście warto było zagrać.

bbadii 23,4K

bbadii

Użytkownik
jednak się nie udało choć pierwszy set był wyrównany, szkoda.

sam podaj jakieś argumenty bo Twoje nie bo nie nic nie wnosi do tematu, argumenty m.in. o zmęczeniu były jak najbardziej sensowne i po takim kursie oczywiście warto było zagrać.
co miałeś warto zagrać ? Porównujesz jakiegoś Gawrona do Hanescu? coś można mysleć, że to jest mniejsza wersja Dawida i Goliata, ale jak tam chcecie. Wiedziałem, że jak się wypowiem, zostanę zjedzony przez hejterów, ale takie jest już zycie. Miej racje, to ***** zrobią, a nie Ci ją przyznają.

malin157 78,5K

malin157

Znawca - Sporty zimowe
ale czy ja negowałem to że jest faworytem, nie.
Miał w końcówce tygodnia naprawdę sporą ilość spotkań, więc jak dobrze wiemy z przeszłości warto stawiać przeciwko takiemu zawodnikowi w kolejnym tygodniu zmagań, ile to już razy odpadali w pierwszej rundzie, teraz sporo wskazywało na to by spróbować po ciekawym kursie na gospodarza po takim kursie przynajmniej w pierwszym secie, nie udało się ok, gdybyś podał jakiś argument przeciwko odniósł bym się do niego.

bbadii 23,4K

bbadii

Użytkownik
ale czy ja negowałem to że jest faworytem, nie.
Miał w końcówce tygodnia naprawdę sporą ilość spotkań, więc jak dobrze wiemy z przeszłości warto stawiać przeciwko takiemu zawodnikowi w kolejnym tygodniu zmagań, ile to już razy odpadali w pierwszej rundzie, teraz sporo wskazywało na to by spróbować po ciekawym kursie na gospodarza po takim kursie przynajmniej w pierwszym secie, nie udało się ok, gdybyś podał jakiś argument przeciwko odniósł bym się do niego.
Uwierz mi, że jeśli jest się sportowcem jest się przygotowanym na bardzo ciężki wysiłek, nawet jeśli potrzeba, to i każdego dnia. Gawron, Gawron, Gawron. Rozumiem, jeśli byłby to ktoś z &#39;czołówki&#39; polskiego tenisa jeśli mogę to tak nazwać, ale on? Spotkanie skończyło się jak się skończyło, niektórzy przewidywali tu niespodziankę czy jakieś spiski, ale kto wyszedł z tego zwycięsko, ten wyszedł. Argument przeciwko Gawronowi? Na pewno nie ten poziom co Hanescu, wystarczy ?

malin157 78,5K

malin157

Znawca - Sporty zimowe
Gwron, Gawron, Gawron.
co Ty z tym Gawronem...
przecież ja nigdzie nie pisałem nic że Gawron jest nie wiadomo jak mocny, typ był przeciwko Hanescu grany, więc nie rozumiem czemu o tym piszesz?!
Rozumiem, jeśli byłby to ktoś z &#39;czołówki&#39; polskiego tenisa jeśli mogę to tak nazwać, ale on?
ale grał akurat z Gawronem, grał by z kimś innym kursy były by inne, sens grania również inny...
jeszcze raz powtarzam, w tej sytuacji przy takich kursach zagranie pierwszego seta na Gawrona uważam za dobre posunięcie, ponieważ wiele rzeczy przemawiało przeciwko Hanescu, a to że jest lepszym tenisistą nikt przecież nie podważa, jednak nie zawsze wygrywa lepszy.

B 2K

borek149

Użytkownik
Wczoraj piękny dzień w Szczecinie sympatyczne kursiwa powchodziły, nie było czasu na napisanie analiz na forum z braku czasu a szkoda bo było co grać, dziś bardziej tenis do oglądania niż di grania. Z dzisiejszych 4 spotkań rozgrywanych na koncie centralnym tylko jedno spróbuje zagrać, reszta być może na live coś ciekawego się złapie.

Grzegorz Panfil - Victor Hanescu 6:2, 4:6, 4:6 bardzo szkoda Grzesia bo była ogromna szansa zakończyć to spotkanie w dwóch setach ...

Panfil win @ 4.50

handicap gemowy (5 - 0) 1 @ 1.80 ✅
handicap setowy (1.5 - 0) 1 @ 2.40 ✅
over 20 @ 1.90 ✅

Tobet

Na początku zaznaczam, iż kompletnie nie sugerowałem się poprzednimi typami na forum aby zaraz nie zostać pojechanym, że znów szukamy sensacji na siłę. Tym bardziej, że sam wczoraj grałem na Rumuna. Dla mnie argumenty o zmęczeniu są jak zwykle bardzo na wyrost, już wielokrotnie się przekonywaliśmy jak później się losy toczyły. Sam uprawiałem zawodowo pewną dyscyplinę, teraz inną amatorsko i nie wyobrażam sobie by zawodowy tenisista po dwóch dniach z rzędu grania po 3 godziny mógł odczuwać trudny po jednym dniu przerwy od gry.

Po pierwsze obecnie bez jakichkolwiek wątpliwości dużo lepszym zawodnikiem jest Hanescu, ma przewagę w warunkach fizycznych, a przed wszystkim w doświadczeniu, dzięki któremu wczoraj pokonał Gawrona. Marcin wczoraj zaprezentował się z bardzo dobrej strony z faworyzowanym Victorem ale w najważniejszych momentach setów wyszło brak doświadczenia i ogrania.
Dziś Grzesiu Panfil mam nadzieje wyciągnie wnioski z wczorajszego spotkania Marcina Gawrona i mam nadzieję że już takich błędów nie popełni jak jego rówieśnik.

Widząc kursy złapałem się za głowę ... granie na Hanescu to istne samobójstwo ... 1.17 ?! Nie mam wątpliwości, iż bukmacherzy w tym wypadku kierowali się tylko i wyłącznie nazwiskiem/rankingiem/wynikami obu panów, a nie dyspozycją jaką zaprezentowali w pierwszej rundzie.
Oglądając wczorajsze spotkania bez wątpliwości jestem w stanie napisać, że Grzesiu nie stoi na straconej pozycji.
Hanescu wczoraj zagrał bez błysku jakby mu się kompletnie nie chciało, raz na jakiś czas pokazał jakieś solidne forhendowe uderzenie, kilka ciekawych returnów, ale po za tym nie widziałem w grze przeciwko Gawronowi jakiejś wielkiej przepaści. Mało brakowało a Marcin mógłby w tym spotkaniu powalczyć o zwycięstwo jednak się chłopak trochę spalił.
Natomiast Panfil zaskoczył mnie bardzo pozytywnie w meczu z Niemcem Torebko, grał na prawdę bardzo solidny tenis i zdecydowanie odbiegał umiejętnościami od swojego rywala. Solidny serwis, dynamiczna gra, kilka bardzo zaskakujących kątowych akcji, byłem pod wrażeniem gry Grzesia, widać, że bardzo dobrze czuję się w Szczecinie. Ewidentnie widać, że po treningach z bratem jego forma rośnie wysoko w górę. Jestem przekonany, że stać go dziś na sprawienie niespodzianki.

Reasumując faworyt Hanescu ale z taką grą jaką pokazał wczoraj nie ma zbyt dużych szans na sukces Pekao Open, a jeśli nie poprawi swojej dyspozycji z dnia wczorajszego już dziś pożegna się z turniejem.

Dodatkowo do grania:
Federico Delbonis - Ivan Sergeyev 1 @ 1.42 4:6, 5:7 Tobet ⛔ ehh kilka głupich błędów w ważnych momentach i porażka mimo, że z przebiegu spotkania zasługiwał na zwycięstwo, Ivan ambicją wygrał to spotkanie

Nie ma czasu za analizę bo uciekam na korty ... Delbonis rozjechał w pierwszej rundzie Devildera 6:3, 6:1. Sergeyev natomiast nie miał zbyt ciężkiego zadania bo jego przeciwnik Knittel sam mecz przegrał, niż jego rywal go wygrał. Bez ambicji, woli walki i zwycięstwa. Tylko ciągłe narzekanie, że na wszystko dookoła. Dziś Ukrainiec gra z zawodnikiem dużo wyżeszj klasy, zdecydowanie lepszym na kortach ziemnych Argentyńczykiem i sukcesu w tym pojedynku mu nie wróżę.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom