Gojowczyk - Safwat
CHALLENGER - SINGIEL: San Benedetto (
Włochy), ziemna - 1/16-finału
13.07.2015 17:30
Safwat @ 2.69 Marathonbet (@ 2.65 Uni.bet) 3-6 7-5 7-6
Safwat +1.5 seta @ 1.73 Betway 3-6 7-5 7-6
edit: ten mecz to była parodia tenisa ???? nie utrzymać podania przy 6-3 5*-3, zmarnować meczową przy 6-3 5-4 by później połamać się podwójnym na 5-6. TB w 3 secie już w ogole bez komentarza
W mojej opinii bukmacherzy podeszli zbyt optymistycznie do formy Gojowczyka. Wszystkie ostatnie 4 mecze singlowe przegrane, a patrząc wstecz na jego mecze na mączce to również wygląda to źle. Oglądałem go parę razy niedawno w deblu gdy typowałem na jego wygraną w parze z Beckiem. Jakichś prostych błędów nie robił, ale ogólnie jego gra nie była zbyt przekonywująca. 24-latek z Egiptu może mu sprawić spore problemy w tym starciu. W Padwie odpadł już w pierwszej rundzie, ale przeciwko komu - Andrejowi Martinowi, który ostatecznie ten turniej wygrał. Parę dni temu odpadł w ćwierćfinale ITFa w Sassuolo z Giannessim, ale zdołał urwać pierwszego seta i to z podwójnym przełamaniem (6-2 1-6 4-6). Jest bez dwóch zdań tu w stanie powalczyć. Co ciekawe, mierzył się już z Gojowczykiem 1,5 roku temu na hardzie i sprawił sporą niespodziankę, eliminując go w dwóch setach 7-5 7-5.
Androic/Marfia - Gaio/Cecchinato
CHALLENGER - DEBEL: San Benedetto (
Włochy), ziemna - 1/8-finału
13.07.2015 19:00
Gaio/Cecchinato @ 1.83 B.win 3-6 2-6
Dziwi mnie, że bukmacherzy nie widzą w tym starciu Włochów jako faworytów. Gaio jest w znakomitej formie, świetnie radził sobie w ostatnich turniejach w parze z Giannessim, można przeczytać co o nich pisałem w analizach sprzed tygodnia czy paru. Teraz gra z Cecchinato który singlowo jest klasę wyżej od Giannessiego, typowałem przeciwko niemu gdy grał w ostatnim półfinale z Bedene ale mimo przewidywanej porażki w dwóch setach zaprezentował się całkiem nieźle, lepiej niż się spodziewałem. Nie wytrzymał psychicznie przy paru decydujących piłkach i stąd ten wynik. W deblach na nawierzchni ziemnej jest ograny, nie jest tak że startuje "z marszu" do tego debla. Oczywiście, grają jutro w singlach ale skoro wystartowali w deblu to na pewno z zamiarem dojścia gdzieś dalej. Ich przeciwnicy to para chorwacko-włoska, Toni Androic/Matteo Marfia. Również grają ze sobą pierwszy raz, z tym że ogólnie nie są na tyle doświadczeni w deblach co para włoska i w mojej opinii na mączce prezentują się od nich gorzej. Widzę w parze Gaio/Cecchinato lekkich faworytów tego starcia.
Napolitano - Lindell
CHALLENGER - SINGIEL: San Benedetto (
Włochy), ziemna - 1/16-finału
13.07.2015 21:30
Napolitano @ 2.62 Bet365 6-4 2-6 4-6 znów tylko pierwszy set...
Napolitano +1.5 seta @ 1.57 Betway 6-4 2-6 4-6
W mojej opinii Lindell jest w tym starciu przez bukmacherów przeceniany. Napolitano gra tu u siebie, jest na pewno zmotywowany by wreszcie osiągnąć porządny rezultat, jego wyniki nie wyglądają znakomicie, ale większość jego porażek była przeciwko naprawdę bardzo solidnym zawodnikom. W tegorocznych 15 meczach na mączce ma bilans 8-7, porażki przeciwko: trzykrotnie Cecchinato, Gaio w finale ITFa, Arnaboldiemu, De Bakkerowi i Carballes Baena. Solidne nazwiska z sukcesami w tegorocznych włoskich challengerach, nie wszystkie te mecze zresztą kończyły się jakimś srogim laniem. Niespodzianki sprawiać potrafi, w tych 8 zwycięstwach jest chociażby wygrana z Cervantesem. Obecna forma Lindella nieprzekonywująca, owszem patrząc ogólnie na jakość gry to Szwed jest tu faworytem, ale w mojej opinii nie na miarę kursów wystawionych przez bukmacherów. W ostatnich 5 meczach ma zaledwie 1 zwycięstwo przeciwko Słoweńcowi Rola, i to w którym przegrywał już 3-6 2-5 ale jakimś cudem doprowadził do tiebreaka, wygrał go i w 3 secie triumfował 6-4. Wszystkie z 8 (!) ostatnich wygranych Lindella były 2-1, pokazuje to, że ten gracz nawet jak wygrywa to ma przestoje w grze, stąd również znakomicie wygląda typ na +1.5 seta.