>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Tydzień 28: Poznań, San Benedetto

Status
Zamknięty.
christopher48 2K

christopher48

Forum VIP
Poznań

Surface: Clay
Prize Money: €64,000 +H
Tournament website: http://www.poznanopen.pl/
Main draw singles: http://www.atpworldtour.com/posting/2015/786/mds.pdf

San Benedetto

Surface: Clay
Prize Money: €64,000 +H
Tournament website: http://www.atpsanbenedetto.com/
Main draw singles: http://www.atpworldtour.com/posting/2015/3945/mds.pdf

Oficjalna strona ATP Challenger Tour: http://www.atpworldtour.com/en/atp-challenger-tour

Zapraszam do dyskusji i pisania analiz

gystlik 14,5K

gystlik

Użytkownik
Czy bukmacher Bet365 będzie oferował zakłady na żywo ze spotkań challengera w Poznaniu z kwalifikacji czyli z soboty i niedzieli?
Jestem akurat w Poznaniu - podjechałbym na Golęcin i coś przytulił :cool:

93glowa 768

93glowa

Użytkownik
Ymer - Souza 1 @1.76 Pinnacle ✅
Souza zdecydowanie obniżył loty po brazylijskich turniejach na cegle z początku roku i jego gra nie wygląda tak dobrze jak wtedy. Ymer ostatnio wygrał włoski challenger, na trawie pierwszy raz grał w karierze i poszło całkiem nieźle - zakwalifikował się do turnieju głównego. Dziwna porażka z Langerem w Niemczech ale każdemu może się zdarzyć i myślę że nie ma co zawracać sobie tym głowy. Myślę że wynikało to ze zmianą nawierzchni, tak młody zawodnik może mieć kłopoty z takimi rzeczami. Dodatkowo Brazylijczyk w niedzielę grał singla i debla w Bundeslidze 860 km od Poznania i może nie zdążyć się w 100% zregenerować, czego o młodym Szwedzie nie można powiedzieć, bo miał przecież tydzień &quot;wolnego&quot;.
Cervantes - Albot 1 @1.45 Pinnacle ⛔
Inigo jest w świetnej formie i mysle że warto na niego stawiać. Tydzień temu kolejny wygrany challenger, naprawdę bardzo dużo meczy rozegrał i można było się zastanawiać kiedy zabraknie mu prądu ale teraz zrobił sobie tydzień przerwy. Zakładam że będzie w 100% wypoczęty i gotowy do gry, a w takim stanie powinien spokojnie sobie poradzić z Radu. Albot w Moskwie niezły turniej ale później znowu gorzej, nie przekonują mnie jego wyniki. Ostatnio bardzo głupia porażka ze Struffem. Hiszpan powinien sobie tutaj poradzić dość łatwo.

Otrzymane punkty reputacji: +9
kobe241986 819

kobe241986

Użytkownik
Co prawda to dopiero pierwsze spotkania na turnieju w Poznaniu ale coś już napiszę jutro pewnie coś więcej napiszę po mojej wizycie na kortach na Golęcinie :)

Ymer - Souza
Souza 2,0@ 2/10 ⛔
Obok takiego kursu na Brazylijczyka nie mogę przejść obojętnie z młodzieńcem ze Szwecji. W ubiegłym roku miałem przyjemność oglądać na żywo grę Souzy właśnie podczas turnieju w Poznaniu i muszę powiedzieć,że dobrze wspominam jego grę. Jest to gracz z dobrymi warunkami fizycznymi i to co najbardziej zapamiętałem z jego występów to to,że bardzo dobrze trzymał swój serwis i bardzo ciężko było go przełamać. Co prawda ten sezon dla sympatycznego Brazylijczyka jest mniej udany niż poprzedni. Ale w tennisa on potrafi grać. Ymer to młody gracz ze Szwecji który dopiero co wchodzi na scenę. Na Wimbledonie w I rundzie potrafił nawet Karloviciowi urwać jednego seta także widać,że chłopak ma spory potencjał. Chętnie wybiorę się osobiście na jutrzejsze spotkanie bo zapowiada się naprawdę ciekawie. Typ opieram bardziej na moich obserwacjach z ubiegłorocznego turnieju w Poznaniu na którym miałem przyjemność być :)

Cervantes - Albot
Cervantes 1,45@ 4/10 ⛔
Tutaj zdecydowanie idę w stronę Hiszpana który tak jak już kolega wyżej wspomniał zrobił sobie tydzień odpoczynku po maratonie meczy. Mam nadzieję,że do Poznania przyjedzie wypoczęty i powalczy w turnieju i już jutro szybko spakuje tego małego karakana z Mołdawii do domu. Jak dla mnie forma i umiejętności zdecydowanie po stronie Inigo. Chyba nie po to Hiszpan tydzień odpoczywał żeby teraz w Poznaniu już w pierwszej rundzie odpaść z Albotem:)

Myślę,że coś więcej będzie można napisać tak po pierwszej rundzie spotkań.
Do zobaczenia Panowie na kortach :)

widzu 4,5K

widzu

Forum VIP
Pavlasek 1,30 unibet
Gram zdecydowanie na Czecha, jest lepszy o klase od swjego Francuskiego przeciwnika. Lamasine na cegle ma bilans 8/11! Tylko 3 razy udało mu sie przejśc pierwsza runde, w zeszłym tygidniu grał w futuresie gdzie odpadł w 1/8 finału. Jest to typowy cienias który jak ma za przeciwnika koles z okolic top200 to z nim wygrywa, ale jak już ma kolesa co potrafi odpić kilka piłek pograc trochę kontów to jest bezradny jak mała dziewczynka i taka jest prawda....
Pavlasek dobry sezon na cegle w połowie czerwca wygrał turniej a wcześniej zaliczył dwa finały. Wiec wyniki naprawdę świetne dla młodego Czecha. U nas Czesi zazwyczaj grali dobre turnieje i zależy im na dobrych występach, wiec liczę na dwa szybkie sety...
Do tego można dodac Ribe po kursie 1,15 ale to już bez analizy...

Otrzymane punkty reputacji: +16
galgan23 521

galgan23

Użytkownik
Gojowczyk - Safwat
CHALLENGER - SINGIEL: San Benedetto (Włochy), ziemna - 1/16-finału
13.07.2015 17:30
Safwat @ 2.69 Marathonbet (@ 2.65 Uni.bet) ⛔ 3-6 7-5 7-6
Safwat +1.5 seta @ 1.73 Betway ✅ 3-6 7-5 7-6
edit: ten mecz to była parodia tenisa ???? nie utrzymać podania przy 6-3 5*-3, zmarnować meczową przy 6-3 5-4 by później połamać się podwójnym na 5-6. TB w 3 secie już w ogole bez komentarza

W mojej opinii bukmacherzy podeszli zbyt optymistycznie do formy Gojowczyka. Wszystkie ostatnie 4 mecze singlowe przegrane, a patrząc wstecz na jego mecze na mączce to również wygląda to źle. Oglądałem go parę razy niedawno w deblu gdy typowałem na jego wygraną w parze z Beckiem. Jakichś prostych błędów nie robił, ale ogólnie jego gra nie była zbyt przekonywująca. 24-latek z Egiptu może mu sprawić spore problemy w tym starciu. W Padwie odpadł już w pierwszej rundzie, ale przeciwko komu - Andrejowi Martinowi, który ostatecznie ten turniej wygrał. Parę dni temu odpadł w ćwierćfinale ITFa w Sassuolo z Giannessim, ale zdołał urwać pierwszego seta i to z podwójnym przełamaniem (6-2 1-6 4-6). Jest bez dwóch zdań tu w stanie powalczyć. Co ciekawe, mierzył się już z Gojowczykiem 1,5 roku temu na hardzie i sprawił sporą niespodziankę, eliminując go w dwóch setach 7-5 7-5.

Androic/Marfia - Gaio/Cecchinato
CHALLENGER - DEBEL: San Benedetto (Włochy), ziemna - 1/8-finału
13.07.2015 19:00
Gaio/Cecchinato @ 1.83 B.win ✅ 3-6 2-6

Dziwi mnie, że bukmacherzy nie widzą w tym starciu Włochów jako faworytów. Gaio jest w znakomitej formie, świetnie radził sobie w ostatnich turniejach w parze z Giannessim, można przeczytać co o nich pisałem w analizach sprzed tygodnia czy paru. Teraz gra z Cecchinato który singlowo jest klasę wyżej od Giannessiego, typowałem przeciwko niemu gdy grał w ostatnim półfinale z Bedene ale mimo przewidywanej porażki w dwóch setach zaprezentował się całkiem nieźle, lepiej niż się spodziewałem. Nie wytrzymał psychicznie przy paru decydujących piłkach i stąd ten wynik. W deblach na nawierzchni ziemnej jest ograny, nie jest tak że startuje &quot;z marszu&quot; do tego debla. Oczywiście, grają jutro w singlach ale skoro wystartowali w deblu to na pewno z zamiarem dojścia gdzieś dalej. Ich przeciwnicy to para chorwacko-włoska, Toni Androic/Matteo Marfia. Również grają ze sobą pierwszy raz, z tym że ogólnie nie są na tyle doświadczeni w deblach co para włoska i w mojej opinii na mączce prezentują się od nich gorzej. Widzę w parze Gaio/Cecchinato lekkich faworytów tego starcia.

Napolitano - Lindell
CHALLENGER - SINGIEL: San Benedetto (Włochy), ziemna - 1/16-finału
13.07.2015 21:30
Napolitano @ 2.62 Bet365 ⛔ 6-4 2-6 4-6 znów tylko pierwszy set...
Napolitano +1.5 seta @ 1.57 Betway ✅ 6-4 2-6 4-6

W mojej opinii Lindell jest w tym starciu przez bukmacherów przeceniany. Napolitano gra tu u siebie, jest na pewno zmotywowany by wreszcie osiągnąć porządny rezultat, jego wyniki nie wyglądają znakomicie, ale większość jego porażek była przeciwko naprawdę bardzo solidnym zawodnikom. W tegorocznych 15 meczach na mączce ma bilans 8-7, porażki przeciwko: trzykrotnie Cecchinato, Gaio w finale ITFa, Arnaboldiemu, De Bakkerowi i Carballes Baena. Solidne nazwiska z sukcesami w tegorocznych włoskich challengerach, nie wszystkie te mecze zresztą kończyły się jakimś srogim laniem. Niespodzianki sprawiać potrafi, w tych 8 zwycięstwach jest chociażby wygrana z Cervantesem. Obecna forma Lindella nieprzekonywująca, owszem patrząc ogólnie na jakość gry to Szwed jest tu faworytem, ale w mojej opinii nie na miarę kursów wystawionych przez bukmacherów. W ostatnich 5 meczach ma zaledwie 1 zwycięstwo przeciwko Słoweńcowi Rola, i to w którym przegrywał już 3-6 2-5 ale jakimś cudem doprowadził do tiebreaka, wygrał go i w 3 secie triumfował 6-4. Wszystkie z 8 (!) ostatnich wygranych Lindella były 2-1, pokazuje to, że ten gracz nawet jak wygrywa to ma przestoje w grze, stąd również znakomicie wygląda typ na +1.5 seta.

Otrzymane punkty reputacji: +2
kobe241986 819

kobe241986

Użytkownik
Dzisiaj nie pograli praktycznie nic na kortach Poznańskich ze względu na obfite opady deszczu w Poznaniu przez cały dzień :-( na jutro za to mamy nieźle napięty grafik oby pogoda tylko dopisała a z tym może być niestety różnie bo prognozy również nie są za ciekawe...
Dzisiaj miałem tylko przyjemność obejrzenia I seta pomiędzy młodym Czechem Pavlaskiem a Francuzem Lamasine. Oboje świetnie serwowali w I secie ciężko było o przełamanie dla któregoś z graczy czego zwieńczeniem był ostatecznie tie break w którym Pavlasek zagrał pewniej niż jego przeciwnik podejmował ryzyko przy podaniu Francuza i często dochodził do siatki te kilka wycieczek do siatki przyniosło jemu zwycięstwo w tie breaku 7-4. Drugiego seta niestety nie oglądałem bo co chwilę gra była przerywana przez opady deszczu. Jak widać mecz przerwano w II secie przy stanie 5:3 i po 40:40 przy serwisie Pavlaska. Wystarczy,że młody Czech jutro wygra kolejne dwa punkty i zamelduje się w kolejnej rundzie. Po tym co widziałem w I secie myślę,że zasłużenie chociaż Lamasine również dobrze się prezentował zwłaszcza przy swoim podaniu. Po Pavlasku było można zaobserwować wielką ochotę do gry :)
Po jutrzejszych i środowych spotkaniach myślę,że już będzie można stwierdzić kto po co tutaj przyjechał itd hehe

Otrzymane punkty reputacji: +15
R 5K

rosati

Użytkownik
Satral - Konecny 1 1,25
Zdecydowanie gram na mlodszego z Czechow, ktory od paru tygodni zaczal pojawiac sie w czelendzerach z bardzo dobrym skutkiem, ma na rozkladzie zawodnikow typu Kovalik lub Donskoy, ktorzy sa duzo lepsi od jutrzejszego rywala. Konecny wszedl jako LL zawodnik glownie z futuresow, gdzie odnotowuje srednie wyniki, preferuje gre na hardzie, gdzie ma duzo lepsze wyniki niz na cegle, forma i umiejetnosci bo stronie Satrala, dosc pewny mecz ale kurs slaby.
Dutra Silva - Bachinger 1 1,55
Brazylijczyk w ostatnich tygodniach wyglada duzo lepiej, fajne wyniki, tutaj w Poznaniu latwo przebrnal kwalifikacje, jego gra glownie opiera sie na przebijaniu co moze byc problemem dla Niemca, ktory w moich oczach na nawierzchniach ziemnych jest slabym zawodnikiem i male turnieje jak ten po prostu odpuszcza, a spina sie na szybsze nawierzchnie i turnieje grane u siebie, rok temu odpadl tu w 1 rundzie, Za tydzien zapewne bedzie gral w kwalach do Umag lub Bastad bo z listy nie wejdzie w Poznaniu deszcz wiec nie bedzie tu siedzial,a Dutra Silva bedzie kontynuowal dobra passe.
Napewno zagral jakis handicap gemowy na Kapasia jak sie pojawi okolo 6,5 lub 5,5 bo samym serwisem zdobedzie z 3 gemy, to samu u Hurkacza a kursy beda kolo 1,75 a jestem przekonany ze powalcza u siebie i 6 gemow ugraja.
Fajny kurs na Michona ktory przeszedl tu kwale gra z Montanesem, ktory gra kiedy mu sie chce, z Wloch sprobuje lekko Linzera po 2,75 i Marcora 2,10

kobe241986 819

kobe241986

Użytkownik
Krótko o tych meczach które miałem przyjemność oglądać dzisiaj na żywo
Ymer-Souza
Co prawda powyżej typowałem zwycięstwo Souzy ale jestem pozytywnie zaskoczony młodziutkim Szwedem. Zagrał super spotkanie przede wszystkim świetnie trzyma swój serwis i dużo biega a jeśli jakaś akcja mu nie wyjdzie to i tak jest wiecznie uśmiechnięty. Od pierwszego spotkania już można zaobserwować,że Poznańska publiczność go bardzo polubiła widać,że to jest bardzo sympatyczny zawodnik a do tego raczej skromny:) Souza można powiedzieć,że jest wręcz cieniem zawodnika z ubiegłego sezonu na clayu. Tak jak już wspomniałem wcześniej w ubiegłym roku w Poznaniu rozgrywał tutaj świetne zawody. Dzisiaj przy tak dobrze grającym Ymerze był kompletnie bez szans. Ymer jest jeszcze młodym graczem ale po tym co widziałem na żywo wróże mu wielką karierę kto wie może w przyszłości zastąpi swojego rodaka Robina Soderlinga :)

Munoz De La Nava - Krstin
O tym spotkaniu można tylko i wyłącznie napisać NIE DO WIARY i właśnie przez takich idiotów jak Hiszpan potem my gracze obstawiający spotkania tenisowe cierpimy. To co zrobił a raczej jak przegrał Munoz to spotkanie to chyba tylko on sam wie. Nie dziwię już się teraz wogóle dlaczego Munoz jest w czołówce graczy na świecie którzy ewidentnie fixują swoje spotkania. Pierwszy set przegrany 3:6 w drugim absolutna dominacja Hiszpana i zwycięstwo 6:1 a w secie III przy stanie 2:2 serwuje Serb i traci swoje podanie po kilku równowagach i przewagach na rzecz Hiszpana. Większość na trybunach myślało,że to przełamanie było decydujące i Munoz swoim dużo większym doświadczeniem od swojego rywala zwycięży w tym spotkaniu a tu szok...przy stanie 3:2 i swoim serwisie oddaje gema zupełnie bez walki nie wiadomo dlaczego? i za chwilę z prowadzenia w III secie 3:2 z przełamaniem dla Munoza nie ugrał już żadnego więcej gema w tym spotkaniu przegrywając 3:6 !!! Jest już dużo czasu po tym cyrku jakiego dokonał De La Nava ale czegoś takiego na żywo to ja jeszcze NIGDY nie widziałem!!!
Dla mnie taki zawodnik jak Munoz De La Nava już nie ISTNIEJE!!! TRAGEDIA!!!
Kapas - Daniel
Tutaj spotkanie bez większej historii łatwe pewne szybkie zwycięstwo Japończyka który górował w każdym elemencie gry nad Polakiem. Swoją drogą Japończyk to kolejny bardzo sympatyczny tenisista :)
Carreno Busta - Panfil
I kolejne spotkanie bez żadnej historii po samej grze i zachowaniu Hiszpana widać,że to jest gracz przynajmniej o dwa a nawet trzy levele wyżej od naszego gracza. Pewny serwis i dobra gra zza linii końcowej to główne spostrzeżenia z dzisiejszego spotkania w wykonaniu Hiszpana.
Dla mnie sporą niespodzianką jest porażka Cervantesa z tym karzełkiem Albotem bo gość na żywo z bliska naprawdę tak wygląda. Niestety tego spotkania nie oglądałem w całości tylko fragmentami i byłem zaskoczony,że taki niski zawodnik jak Albot dość solidnie serwował i nie dawał się tak łatwo przełamać.
Po cichu liczę tutaj na finał Carreno Busta z Ymerem a jest na to spora szansa ale pożyjemy zobaczymy... :)

Otrzymane punkty reputacji: +10
kobe241986 819

kobe241986

Użytkownik
Pavlasek - Ymer
Ymer 1,65@ 4/10 ⛔
Co prawda Pavlaska widziałem tylko w I secie w meczu z Lamasine ale już mam jakieś przemyślenia na temat jego gry. Ymera widziałem dzisiaj w całym spotkaniu z Souzą. Jeśli oboje zagrają tak dobrze jak w swoich pierwszych spotkaniach to szykuje nam się ciekawe spotkanie. Oboje w pierwszych swoich meczach świetnie trzymali swoje podanie myślę,że jeśli oboje podtrzymają tą swoją dobrą dyspozycję serwisową to możemy spodziewać się może jakiegoś tie breaka w meczu. Po tym co dzisiaj zobaczyłem w wykonaniu Ymera to jestem pełen podziwu do jego gry. Po takim kursie idę w stronę Szweda ponieważ uważam,że posiada on szerszy repertuar zagrań i większe umiejętności niż jego rywal z Czech. Po tych pierwszych spotkaniach jakoś bardziej mi się widział właśnie Ymer. Mam nadzieję,że uda mi się dotrzeć na to spotkanie bo naprawdę zapowiada się ciekawie :) i oby już dzisiaj w Poznaniu bez deszczu :)
W dniu dzisiejszym meczy singlowych mamy tylko 4 więcej dzisiaj pograją deble

93glowa 768

93glowa

Użytkownik
Albot - Dubarenco 2:0 @1.57 Bet365 ✅
Mecz Albot - Cervantes był zdecydowanie najlepszym meczem pierwszej rundy pod względem poziomu gry. Szkoda że obaj nie przeszli dalej a w kolejnych rundach mamy właśnie takich zawodników Białorusin, który męczył się strasznie w pierwszej rundzie z jeszcze większym ogórkiem od niego. Radu w meczu z Inigo wyglądał lepiej od niego w dłuższych wymianach (aż sam byłem zdziwiony), potrafił przyśpieszyć, dobrze się wybronić. Po zwycięstwie nad Hiszpanem będącym w gazie tutaj powinien wygrać bez problemu, dodatkowo w ćwierćfinale dostanie kogoś z pary Krstin-Kubler więc bardzo realny do osiągnięcia bardzo dobry wynik w Poznaniu.

Otrzymane punkty reputacji: +26
ted 12,8K

ted

Forum VIP
Mecz Riby ktoś widział? bo bachingera z dutra smierdział na kilometr
dziwne wzrosty kursow na Munoz/Dutra w debla gdzie obaj odpadli graja z lepsza para a zaraz beda faworytem

widzu 4,5K

widzu

Forum VIP
Lorenzi+Ramos 1,54 bet365✅

Ramos jak nie oleje tego turnieju to final to minimum. Wczoraj Travel przyjechal na wakacje, Albert mam nadzieje ma inny cel. Wczoraj ogral bez problemow swojego rywala, dzisiaj rywal duzo lepszy ale o klase slabszy od Hiszpana. Szwed w pierwszej rundzie meczyl sie z leszczem gospodarzy, dzisiaj Ramos jak tylko zagra swoje to spokojnie wygra te spotkanie...

Lorenzi najlepsze lata ma za soba, kiedys mistrz cegly teraz bilans 13/13, ale nadal jest w pierwszej setce wiec nie ma tragedi. Wczoraj ogral groznego Veica. Teraz tywal odrobine lepszy, Gajowczyk na cegle traci duzo ze swojego tenisa. W 1r meczarnie z Safwatem z ktorym wydawalo sie ze jest juz p za turniejem, ale rywal slaby i ogarnal mecz. Dzisiaj zeby nawiazac walke z Lorenzim bedzie musial zagrac swoj optymalny tenis czego na cegle dawno nie pokazal...

Otrzymane punkty reputacji: +29
kobe241986 819

kobe241986

Użytkownik
Kilka słów z dzisiejszego dnia na Poznańskich kortach
Pere Riba - Matthias Bahinger
To spotkanie dzięki Hiszpanowi zamieniło się w spotkanie pełne zwrotów akcji, pięknych wymian a na samym końcu w dramatyczną końcówkę. W pierwszym secie wygrał gładko Riba 6:2 i wydawało się,że jedną nogą jest już w III rundzie Poznan Open ale II set był bardzo wyrównany jeśli chodzi o grę dwóch Panów czego zwieńczeniem był tie break a w tym Tie Breaku Riba prowadził już 6:4 ale Niemiec nie poddał się walcząc do samego końca i jego wysiłek nie poszedł na marne bo Bachinger w efekcie wyciągnął tie breaka i zwyciężył 6:8. W trzecim secie walka toczyła się gem za gem oboje świetnie serwowali jednak w samej końcówce minimalnie lepszy okazał się Pere Riba i to on w kolejnym starciu spotka się Adamem Pavlaskiem.
Albot - Dubarenco

Tutaj od samego początku Albot dyktował warunki gry na korcie czego efektem jest łatwe zwycięstwo w dwóch setach 6:3,6:4. Radu po pokonaniu w poprzedniej rundzie Cervantesa wygląda tutaj bardzo pewnie. Krótko na temat tego spotkania Albot był po prostu bardziej regularniejszy
Pavlasek - Ymer
I tutaj jestem w lekkim szoku po tym jak dzisiaj zagrał młody Szwed zupełnie przeciwność tego co widziałem wczoraj w meczu przeciwko turniejowej 2 czyli Souzie. Dzisiaj tak w skrócie to wyglądało tak jakby Ymer zostawił swój mózg w szatni. Nie powiem,żeby Czech zagrał jakieś super spotkanie dzisiaj po prostu wykorzystał wszystkie błędy swojego rywala i dlatego zameldował się w kolejnej rundzie. Ymer dzisiaj proste piłki psuł na potęgę kilka piłek prostych przy siatce odkryta połowa kortu a ten wali na siłę i pół metrowy aut mamy. W I i II secie miał też sporo piłek wydawało by się łatwych do odbicia to chyba z 5-6 takich zakończyło się uderzeniem ramą rakiety nie wiadomo dlaczego. W drugim secie również chwilowo zaczął się mały show ze strony młodego Szweda coś a&#39;la Gael Monfils i jego pajacowanie hehe po nieudanych zagraniach rzucanie rakietą jak również bardzo głośne okrzyki a po którymś gemie przegranym nawet piłeczka mocno uderzona poleciała w stronę lasku w pobliżu kortów. Także ewidentnie to nie był dzisiaj dzień Ymera. A Pavlasek grał spokojnie i widać było,że wyczekiwał na błędy rywala i skrzętnie to wykorzystywał:) Młody Czech wygląda tutaj jak narazie bardzo dobrze i widać u niego wielką chęć do gry. Będę grał na niego w meczu z Ribą na pewno:) Po samym zakończeniu spotkania Ymer proszony o wywiad rzucił tylko jedno krótkie słowo w stronę dziennikarzy No!
Meczu Krstin - Kubler niestety nie miałem już okazji oglądać ale z tego co słyszałem trwał ok 2,5 godziny i był bardzo wyrównany. Zwyciężył Krstin

Otrzymane punkty reputacji: +5
kobe241986 819

kobe241986

Użytkownik
Taro Daniel - Andre Ghem
Taro Daniel 1,45@ 3/10 ⛔
Obydwoje w pierwszej rundzie odprawili bardzo łatwo Polaków Daniel pokonał Kapasa 6:1,6:2 a Ghem pokonał w takim samym stosunku 6:2,6:1 Hurkacza. Także ciężko tutaj ocenić po tych pierwszych spotkaniach który lepiej się zaprezentował bo rywali mieli słabiutkich. Taro na cegle w tym sezonie spisuje się bardzo dobrze obecnie posiada bilans 29/7. W kwietniu wygrał turniej Challenger we Włoszech a w czerwcu zwyciężył w turnieju w Furth. Na początku czerwca już oboje mieli okazję się spotkać w turnieju w Czeskiej Pradze w II rundzie gdzie lepszy okazał się Taro Daniel pokonując Brazylijczyka 6:7,6:4,6:2. Andre Ghem co prawda też sporo grywa w różnych turniejach rangi Challenger ale już z gorszymi wynikami niż jego jutrzejszy przeciwnik. Umiejętności młodego Japończyka cenię tutaj bardziej niż bardziej doświadczonego Brazylijczyka:)
Lucas Pouille - Franco Skugor
Lucas Pouille 1,45@ 4/10 ✅
Młody Francuz świetnie zaprezentował się na korcie w pierwszym swoim spotkaniu przeciwko Kamke wygrywając 6:0,7:5. Wielu obserwatorów turnieju w Poznaniu wymienia Francuza jako &quot;czarnego konia&quot; turnieju ale poczekajmy do tego jutrzejszego spotkania z oceną jego szans w tym turnieju. Różnica między tymi zawodnikami według rankingu jest również bardzo duża bo to ponad 150 miejsc także to też o czymś świadczy:) Chorwat w I rundzie pokonał zawodnika z Rosji Kudryavtseva 6:3,7:6. Ciężko mi coś na jego temat powiedzieć bo na żywo go nie miałem przyjemności oglądać. Skugor to wysoki zawodnik mierzący 1,93 wzr dlatego jego największym atutem na pewno będzie dobry serwis. Uważam,że młody Francuz jutro nam dużo więcej umiejętności pokaże niż jego przeciwnik z Chorwacji który w większości bazuje na mocnym serwisie.

Carreno Busta - Mathias Bourgue
Carreno Busta 1,3@ 5/10 ✅
Turniejowa &quot;jedynka&quot; jutro rozegra spotkanie z dużo niżej notowanym rywalem jakim jest młody gracz z Francji Bourgue który w pierwszej rundzie miał zagrać Mathieu niestety nie doszło do tego pojedynku ponieważ Mathieu przed meczem wycofał się ze względu na kontuzję i w jego miejsce automatycznie wskoczył Ukrainiec Smirnov. Po dość wyrównanym spotkaniu to Francuz zwyciężył ale jakiegoś super wrażenia on nie pozostawił. Carreno Busta w I rundzie pokonał a raczej dał lekcję tennisa naszemu Panfilowi którego wręcz wciągnął nosem bez jakiegoś większego wysiłku. Po grze Pablo widać,że to jest faworyt nr 1 do zwycięstwa w całym turnieju w Poznaniu i jeśli nic takiego się nie stanie to spokojnie powinnien tutaj odnieść zwycięstwo. Świetnie porusza się na korcie, dobrze serwuje i jak narazie spokojna opanowana głowa:) Nie przewiduje tutaj żadnej niespodzianki tylko pewne zwycięstwo Hiszpana:)

Otrzymane punkty reputacji: +1
R 5K

rosati

Użytkownik
Satral - Michon 1 1,80 Pouille - Skugor 1 1,53
Wydaje mi sie ze Czech bedzie tu czarnym koniem tego turnieju, dzis zmierzy sie z przecietnym Michonem, kurs bardzo faajny teoretycznie mecz wyrownany ale ja daje okolo 70 procent szans Czechowi, Francuzowi w 1 rundzie mecz odpuscil Montanes, pozatym nie jest on jakims fanstastycznym zawodnikiem.
Dosc duzy kurs na Francuza, ktory spuscil z tonu troche ale przeciwko zawodnikowi dosc surowemu jakim jest Chorwat bedzie on dyktowal tempo meczu, umiejetnosci zdecydowanie po stronie Francuza, Skugor szczescie mial ze w 1 rundzie trafil na kaleke na ziemii Kudryavcewa.

Otrzymane punkty reputacji: +1
roxanne 5,7K

roxanne

Forum VIP
Hamou - Gianessi 2.90 2/10 pinn

Konpletnie kursow nie rozumiem, szalony Arab jedzie tutaj po dobry wynik, teoretycznie z Baena powinien wyleciec bo bylo w tb 1-6 i wygral chyba 8-6 ale to wlasnie pokazuje, ze walczy. Gra mocno szarpana, wariacka, masa skrotow, beznadziejny serwis ale ma swoje atuty, niezle z fh wzmocnil ten element, solidnie z bh i w ogole z linii wyglada niezle, ciezko go zabiegac i wygrac wymiane nie ryzykujac. Tak wlasnie padl Hiszpan z nim majac 6-1 nie gral nic na atak tylko, ze sie samo wygra i przegral mecz. Wczoraj Francuz 6-4 7-5 z Dzumhurem a buki dalej wystawiaja na niego 3 kurs mimo, ze rywal mocno przecietny. Ostatnio Giannessi nawet nie najgorzej ale to jest mecz 50 na 50 lub nawet Arab ciut wieksze szanse a kursy sa z kosmosu wiec probuje szukac tu niespodzianki. Aktualnie Wloch sie odbudowuje, ranking ponad 400, wygral teraz futuresa u siebie i troche meczow ostatnio rozegral a nie latwo zabiegac rywala, rownie moze byc. W Sassuolo 8 meczow z deblem w tym mocno zaciete z Naso i Safwatem moze jakis kryzys Alessio miec.

Otrzymane punkty reputacji: +4
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom