Albot - Krstin
Albot 1,5@ 3/10
W pełni się zgadzam z tym co napisał kolega powyżej na temat gry Albota tutaj
Szczerze mówiąc nie spodziewałem się,że aż tak daleko może tutaj zajść w Poznaniu. Również uważam,że powinnien spokojnie tutaj ograć Serba.
Pavlasek - Riba
Pavlasek 1,5@ 3/10
Młody Czech po pokonaniu tutaj Ymera prezentuje się tutaj w Poznaniu bardzo solidnie i spokojnie ma szansę dostać się tutaj do sobotnich półfinałów. Dobrze serwuje, dużo biega a także często podczas gry zmienia kierunki uderzeń tak było w spotkaniu z młodym Szwedem który trochę sobie polatał do piłek zagrywanych przez Pavlaska. Riba to jest doświadczony gracz i na pewno sobie nie pozwoli by być ganianym tak po korcie jak był Ymer. Liczę też tutaj trochę na pewne zmęczenie Hiszpana który gra również tutaj z powodzeniem w parze deblowej z Cervantesem. Pavlasek dzisiaj nie grał powinien być w pełni wypoczęty i gotowy do walki o półfinał
Pouille - Ghem
Pouille 3/10 1,65
Francuz tak jak już wspomniałem przez wielu uważany tutaj za "czarnego konia" powinien spokojnie sobie poradzić z Brazylijczykiem który po tym bardzo wyczerpującym spotkaniu które trwało blisko 2,5 godziny może odczuwać większe zmęczenie niż jego przeciwnik. Poza tym uważm,że gdyby Taro Daniel utrzymał tą samą grę co zaprezentował nam w I secie to Andre Ghema już by tutaj nie było. Jak dla mnie Francuz dużo lepiej wygląda tutaj niż Brazylijczyk i będę naprawdę zdziwiony jeśli to on nie zamelduje się w połfinale.
Carreno Busta - Satral
Carreno Busta 3/10 1,2
Co prawda Czecha wogóle nie widziałem w tym turnieju jak gra także ciężko mi cokolwiek o nim napisać. Za to Hiszpan dzisiaj pokazał w III secie wygrywając 6:1,że bardzo mu zależy na wygranej w turnieju w Poznaniu
Różnica w rankingu jest tutaj między nimi około 200 miejsc i to powinno być jutro widoczne gołym okiem na korcie
Tak jak już wcześniej wspomniałem Carreno Busta to jest dla mnie ogromny faworyt do zwycięstwa w Poznaniu
Na spotkania z jego udziałem patrzy się z wielką przyjemnością.