Langer N. - Mathieu P-H.
Typ:1
Kurs:2,65
Pinnacle Sports
Spróbuję za drobne ......
Szybki Niemiec zmierzy się z doświadczonym i ogranym już na kortach francuzem.
Langera już opisywałem.
Mianowicie gra obecnie naprawdę dobry
tenis jest w wyśmienitej formie i jak dla mnie może dzisiaj powalczyć.
Gra on naprawdę ładny szybki nowoczesny
tenis, a o jego jednoręcznym backhandzie już pisałem, może odprawić każdego tak jak wczoraj kolegę Bachingera choć to inna bajka.
Francuz niewątpliwie jest faworytem, jest bardziej ograny na kortach..
Ale w tym turnieju bynajmniej z tymi zawodnikami co grał nic szczególnego nie pokazał.
Jedyny pozytywny argument jak dla mnie na chwilę obecną to jego całkiem ładny serwis.
Nie będę się czepiał jego nudnej gry bo to nie o to chodzi ale wydaję mi się że młody Langer pokaże trochę dobrego tenisa i wykorzysta dobrą formę.
A Mathieu będzie miał pod górkę, często tak jest gdy po grach z gorszymi rywalami ( nie w formie) gra się z kimś komu naprawdę dobrze idzie.
NIESTETY MECZ SIĘ NIE ODBĘDZIE WALKOWER ????
CHALLENGER - SINGIEL: Todi (Włochy), ziemna - 1/8-finału
Spotkanie: Robert S. - Mager G.
typ: 2
Kurs: 3,71
Pinnacle Sports
No to przyjrzymy się drugiemu spotkaniu...
Gdzie zmierzą się ze sobą Stéphane Robert z Magerem Gianluca.
Faworyt według buków jest tylko jeden mianowicie francuz.
Ale ja pogram na przekór ????
Co tu dużo mówić 35 letni francuz najlepsze lata ma za sobą ostatnio go co prawda nie oglądałem ale z tego co widzę po filmikach oraz po przeglądnięciu paru stronek, muszę stwierdzić ze jego czas już minął.
Kiedyś owszem, grał solidny
tenis i grał coś tam, choć bez rewelacji.
Pamiętam że miał całkiem niezły 2 ręczny backhand.
Wiadomo że wygrywać dalej potrafi.
Nie pokazuję nic nowego, powoli zastygł w miejscu że tak powiem, według mnie czas pożegnać się z turniejem, a na pewno z profesjonalna grą...
Włoch ma zaledwie 21 lat a już gra z zawodnikami z 1 setki i pokazuje naprawdę świetny
tenis, ma dużo zapału i co potwierdza w spotkaniach.
Widziałem nieraz jak zapierd... na maksymalnych obrotach do piłki przy siatce po czym zagrywał kończące zagranie, to co mnie za nim przemawia to właśnie to ile ten chłopak ma energii!!
Serwis tez ciekawy, bardzo rzadko daję się złamać, pilnuje swego podania ????
Podsumowując Francuz choć na pewno bardziej doświadczony dla mnie już jego najlepsze czasy minęły nie pokazuję nic co by mnie przekonywało o pograniu na jego korzyść.
Włoch tak jak mówiłem ma szybką rękę a o poruszaniu na korcie nie wspomnę naprawdę rewelacja, spotkania z lepszymi od siebie ( ranking )
już miał i nie były to spotkania w których odstępował rywalom czegokolwiek prócz lat spędzonych na kortach.