>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

Tydzień 11: Irving, Guadalajara, Drummondville, Guangzhou, Kazan

Status
Zamknięty.
rvn19 331

rvn19

Użytkownik
Basilashvili Nikoloz - Chiudinelli Marco 2 1.4 bet365 ⛔
Kurs już dość mocno spadł, ale chyba słusznie. Szwajcar w dużo lepszej formie. Świetnie radzi sobie w chellengerach, nawet wygrał we Wrocawiu. Tutaj w pierwszej rundzie spacerek z Copilem 6:2 6:0. Natomiast Basilashvili słabiutki bilans w tym roku 2/7. Porażki z takimi zawodnikami jak Whittington, Bai czy Sigsgaard, który nawet nie jest sklasyfikowany w rankingu ATP, chluby nie przynoszą. Dla mnie pewne zwycięstwo Marco.
Nedovyesov Aleksandr - Tobias Kamke 2 1.4 bet365 ✅
Hala to ulubione miejsce do gry dla Tobiasa. Jeśli dołożymy do tego dobre wyniki jakie osiąga w tym sezonie oraz H2H 3:0 to wychodzi pewne zwycięstwo. Wszystkie ich pojedynki odbyły się stosunkowo niedawno, do tego dla najgorszej dla Kamke nawierzchni, dlatego uważam, że tu jest zdecydowanym faworytem.
Do tego:
Bhambri 1.28 zwrot
Kravchuk 1.33
zwrot

kosa248 456

kosa248

Użytkownik
Spotkanie: Olivo - Shapovalov
Typ: DW 0-2
Kurs: 4,33
Bukmacher: Bet365

[w momencie wysłania posta spadło do 4,0]

Analiza:
Na początek mała ciekawostka: minionej nocy, przed godziną 2.00, MarathonBet oraz 1xbet wystawili kursy na to spotkanie, kolejno 3,44 i 3,4 na Shapovalova. Nie minęło 20 minut, a u jednego i u drugiego buka kurs spadł do około 3,0 zaś niecałą godzinę temu nastąpił spadek do około 2,5. Nieco się spóźniłem, ale ten kurs powinien wciąż lecieć w dół. Ja zamiast zwykłego zwycięstwa proponuję zwycięstwo 2-0 Shapovalova, ponieważ nie widzę większej różnicy między tymi dwoma zdarzeniami. Albo napiszę inaczej: jeżeli tylko Shapovalov zagra tak, jak wczoraj z Krajickiem, to 2-0 mamy na 100%, nie ma innej opcji.
Jak ktoś to czyta, to zadaje sobie pewnie pytanie, kto to w ogóle jest ten Shapovalov i co jest grane z tymi kursami. Otóż jest to tenisista, który w kwietniu ukończy dopiero 17 lat i aktualnie jest w 8. setce rankingu. Jednak jego miejsce, z tego co wczoraj pokazał, wynika tylko i wyłącznie z tego, że do końca minionego sezonu grał w turniejach juniorskich. Kwestią czasu jest jego awans do drugiej setki, a potem do pierwszej i może wyżej, jeżeli tylko będzie miał dobrze poukładane w głowie. To, co było wczoraj z Krajickiem to jakiś kosmos. 97% punktów po 1. serwisie i mecz wygrany 2-0 w ciągu zaledwie 53 minut. A przecież Krajicek to nie jest jakiś &quot;no-name&quot;. Poza jednym gemem, wygranym do 40, Shapovalov wygrywał do 0 i do 15. Tak pewnie wygrywanego podania sobie nie przypominam, od kiedy śledzę rozgrywki tenisa. Nie jest powiedziane, że dziś będzie tak samo, ale z drugiej strony, Olivo to nie jest zawodnik, który słynie z dobrego serwisu. Natomiast to, co Shapovalov robił wczoraj returnem - naprawdę dobra robota. Zdarzały się oczywiście gemy pewnie wygrywane przez Krajicka, ale nieraz dostawał on kąśliwy return pod linię końcową (a przecież serwis ma dość dobry) i nie miał inicjatywy w wymianach. Na pewno będzie kilka okazji na przełamanie dla Shapovalova. Poza tym Olivo kojarzy mi się raczej z nawierzchnią ziemną, a nie twardą, no a Shapovalov zdaje się, że jest wychowany na hardzie. Przed tym turniejem Shapovalov wygrał rozgrywki w Weston, gdzie nie mierzył się z nikim znanym, ale nie stracił tam seta. Później miał kilka tygodni przerwy. Moja analiza bazuje na jego wczorajszym meczu z Krajickiem, bo nie ma za bardzo możliwości podparcia się czymś poza tym. Ten zawodnik dopiero rozpoczyna swoją karierę, więc tak musi być. Ale właśnie w takich sytuacjach, gdy ktoś pojawia się znikąd i zaczyna coś znaczyć, jest duże value w grze na niego, bo nikt tego się nie spodziewa. Uważam, że warto obserwować tego zawodnika i niewykluczone, że za kilka(naście) miesięcy będzie on znany szerszemu gronu fanów tenisa.

blog-tenisa 128

blog-tenisa

Użytkownik
Godz: 16.30
Miejsce rozegrania i ranking: Challenger Drummondville
Spotkanie: Olivo-Shapolavov
Typ: win Shapolavov
Kurs 2,40
Buk unibet
Stake 5/10

@kosa248: Jak zobaczylem Twoj typ pomyslalem cyt: &quot; Mam i ja...&quot; ( tekst ze spodu reklamowego rozpuszczalnej gumy Mamba) ;)
To samo, ogladalem Olivera i mlodego ! Kursy leca jak lep na szyje .. Mlody dobrze dysponowany, przede wszystkim skuteczny jak i w ataku tak i w obronie , szybko przechodzi do ofensywy i jest regularny tj wygrywa punkty !!!
Oliver byl wczoraj wiele razy lamany , i przeciwnik gral caly czas niewymuszone bledy bez jakiejs tam agresji, zwykle &quot; pukanie &quot;. Obraz z kamery moze dac zludzenie ze Oliver potrafi grac na tych kortach i jest szybko...
To wam podpowiem. Nie jest szybko tj Oliver nic szybkiego i specjalnego nie gra. Mlody to &quot; bierze &quot;.
Polecam typ !!!
edit:
Krecz Olivera w pierwszym secie
Zwrot stawki

kuchcik 4,6K

kuchcik

Użytkownik
Menendez @1,80 Bet365 ⛔ 1/6 6/3 5/7
Nie przekonuje mnie Zeballos podczas tego meksykańskiego challengerowego touru. Dostał baty od Kristina, którego tutaj już Hiszpan zdążył ograć. Wczoraj wygrał z Dzumhurem, gdzie przebieg meczu był dość dziwny, ale dobrze rokujący. Horacio nieźle łupie gdy ma jedynkę na dobrym procencie, ale więcej do zaoferowania ma na pewno mecenas. W 2015 dochodził chociażby do finału w turnieju w Leonie, więc musi się dobrze czuć w tych warunkach.
H2H 1-0 z półfinału w w/w meksykańskim Leonie.
Trzeci set obejdzie się bez komentarza.

wilku141 190

wilku141

Użytkownik
Co myslicie o meczu Bedene?Tiafoe to nie jest jakis tam wymagajacy zawodnik a Aljaz broni tu wygranego finalu z przed roku.
Bedene win 1.72. Betclic

aimell 0

aimell

Użytkownik
Wczoraj Bedene przegrał 1 seta ze stojącym Tursunovem! Jak zobaczyłem, że w 1 gemie od razu kontuzja mięśnia uda i Tursunov prawie skreczował, to poszedł bet na Bedene. A ten po prostu walił prosto w Tursunova i w siatkę. Wygrał wczoraj po prostu na WIELKIM farcie grając po prostu padakę.

dx2 277,8K

dx2

Użytkownik
Medvedev-Karatsev 2 @1.66 bet3 65 ✅
Ten rosyjski zawodnik Medvedev startuje z dzika karta,choiciaz raczej zastaniawia mnie fakt czy to jakies pokrewienstwo bylego tenisisty Andreia Medvedeva, ale nie umiem doszukac sie takiej informacji. Nad Karatsevem sie nawet zastanaiwalem wczoraj przed meczem z Khachanovem. Katarsev w Kazaniu triumfowal w tamtym sezonie. W 2013 roku w Kazaniu Karatsev wygrywal tez turniej ITF, ale tutaj tez nie jestem w stanie powiedziec czy to pochodna tego turnieju tylko z wyzsza ranga challenger. Jak wiadomo niektore turnieje w kalendarzu sa degradowane z touru challengerowego d urnieji ITF i vice versa. Kazan jednak wyjatkowo sluzy na pewno duzo bardziej juz ogranemu Rosjaninowi. Rywali Karartsev tez mial trudniejszych, wiec wydaje mi sie fawortem tego spotkania. Tak mi sie z przypadku troche ten typ urodzil, ale wydaje mi sie w porzadku.

Otrzymane punkty reputacji: +1
macko18 12,8K

macko18

Forum VIP
Okres rozgrywania dwóch Mastersów określanych mianem małych szlemów, to czas kiedy można zobaczyć bardzo solidne pary w chellkach. Najczęściej goszczą one w Irving, ale i w Guadalajarze można zobaczyć deblistów z niższej półki ATP.
Kretschmer/Satschko-Daniell/Sitak 2-1
Daniel/Sitak 1.80 expekt⛔

Niepierwszy raz stawiam na Marcusa z Artemem. Jakiś czas temu weszli na solidny poziom, coś w stylu 250-tek i dają sobie radę. Występują wspólnie już jakiś czas, więc zgranie jest już an dobrym poziomie. Występują głównie na hardzie i tutaj idzie im najlepiej. Ostatnio są w dobrej formie, wygrali chellka i tutaj też są na dobrej drodze. W poprzednim tygodniu w finale ograli Pavicia z Gonzalezem i tutaj powtórka z takiego finału jest bardzo możliwa. Ich rywale to typowi challengerowcy. Najbardziej kojarzę ich z występów na cegle. Nic dziwnego, gdyż na około 180 wspólnych meczów aż ponad 120 rozegrali właśnie na mączce. Na hardzie nie mają złych statystyk, ale większość spotkań to pojedynki z o wiele niżej notowanymi rywalami. Buki, które do tej pory wystawiły kursy widzą tutaj bardzo wyrównany mecz, praktycznie 50/50. Imo Daniell z Siatkiem są tutaj wyraźnymi faworytami i kurs w okolicach 1.8 jest dobrą opcją do spróbowania.
Gonzalez/Pavic-Dzumhur/Neis 2-0
Gonzalez/Pavic 1.36 b365✅✅✅

O ile w pierwszym półfinale można dywagować i dawać jakieś szanse obu parom, o tyle tutaj mamy wyraźnych faworytów. Dzumhur z Neisem to niska półka deblowych challków i to co najwyżej. Za to Mate z Santiago to ta niższa półka ATP, ale jednak potrafili pokazywać się w głównym tourze. Młody Chorwat zalicza bardzo udany sezon u boku Venusa. Teraz gra z innym partnerem, ale forma dalej utrzymuje się na niezłym poziomie. Santiago trochę słabiej, ale miewał przebłyski. To dalej pewne minimum, poniżej którego raczej nie zejdzie. Para chorwacko-meksykańska powinna tutaj sobie spokojnie poradzić.

dx2 277,8K

dx2

Użytkownik
J.Donaldson-Al.Bedene 2 @1.6 e x p ✅
Przede wszystkim ten challenger w Irving to taka &quot;zapchajdziura&quot; dla zawodnikow, ktorzy odpadli wczesniej w Indian Wells. Wiadomo, ze zaraz gramy kolejny turniej w Miami i rozne postawy graczy w tym turnieju mozna spotkac, ale tutaj mamy polfinaly, wiec o cos juz tam mozna grac. Aljaz Bedene duzo lepiej grywa w Miami niz Indian Wells i zaliczyl w Kalifornii porazke z Youznhym. Rok temu Bedene ten challenger wygral i teraz tez widac, ze ambicje sa. A Bedene nie takich zwyciestw challengerwych bronil. Rok temu obronil na przyklad tytul w duzo skromniejszym challengerze we wloskim Todi, wiec nie powienien tutaj spasowac. Na razie Bedene mial dwa bardzo trudne mecze, ktore wygrywal mininalnie w tie-breakach w decydujacych setach i to akurat jest bardzo odbry powod, zeby dzis wygrac pewniej w mojej opinii. Rywale byli wymagajacy. Dla takiego wracajacego Tursunova okres IW-Miami bywal bardzo udany w kalendarzu w przeszlosci, a patrzac na wynik Tiaofe, ktory w Indian Wells ogral Fritza i minimalnie przegral z Goffinem w trzech setach to rywale obecnie reprezentujacego Wielka Brytanie Bedene to wygladaja na duzo bardziej wymagajacych. Poza tym bardzo cenie umiejetnosci Aljaza Bedene, jest to naprawde bardzo ciekawy zawodnik i jak sobie przypomne jego poczynania z Chennai czy w osttanim sezonie w Hamburgu to smialo powiem, ze to zawodnik umiejetnosciami nadajacy sie spokojnie na Top30.

amadeuszmozart 522

amadeuszmozart

Użytkownik
Szybko, bo zaraz final.

Granollers - Bedene 1 1,74 + 2-0 2,90 unibet
Krotko, Marcel przeszedl ogromna metamorfoze tenisa i z wygladu tez. Zaczal podazac droga najlepszych i jego tenis to obecnie uboga wersja Djoko/Murray. Uderzenia oparte na mocnej stabilizacji, do tego ogromna solidnosc, regularnosc, przebija wszystko, pileczka wraca non stop. Do tego trzeba dorzucic dobrego slajsa, dobrze czyta gre i porusza sie po korcie, walczy o kazda pilke, a ostatnie wyniki przeciwko Rosolowi, Dodigowi doglebnie to pokazuja. Do tego gra mnostwo debla i przy siatce potrafi skonczyc volleya, smecza. Mecz z Murrayem ostatnio przegral po duzej walce. Bedene broni tutaj tej wygranej, ale jego gra nie zachwyca jak z przed roku, owszem ladnie sie tutaj zameldowal, ale kosztowalo go to ogromnie duzo pracy, mial duze problemy chociazby z Tiafoe, Tursunovem.
Polecam typ.

Otrzymane punkty reputacji: +4
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom