Diatchenko - Van Uytvanck 1 @ 1,51 Marathonbet
Pogrzało ich z tym kursem? Może liczą na zmęczenie materiału u Rosjanki, bo innych przesłanek tutaj nie widzę żeby dawać aż 1,51 z bądź co bądź przeciętną Belgijką. Diatchenko najlepszy sezon w karierze, wygrane parę turniejów, kilka finałów, ostatnio świetny występ w Taipei i chyba największe osiągnięcie w karierze. Skoro już dwa mecze tutaj rozegrała na wysokim poziomie to moc racze jest, zmiana strefy też specjalnie chyba jej nie przeszkodziła, moim zdaniem patrząc na drabinkę i pozostałe rywalki idzie tutaj po kolejne zwycięstwo. Jeżeli wystarczy sił to podejrzewam że spokojnie jest w jej zasięgu. Alison specjalnie szału nie robi, poprzedni rok dosyć udany co zaowocowało tegorocznymi startami w turniejach wyższej rangi, niestety bez większego skutku. Powrót do turniejów
itf też taki nijaki, nawet w hali na której czuje się chyba najlepiej. Średnia dyspozycja być może spowodowana końcówką sezonu i zmęczeniem. Na moje lepiej na tą chwilę wygląda Diatchenko, miałem okazję oglądać jej dwa mecze w Taipei i co rzuciło się w oczy to całkiem niezły serwis jak na kobiecą rękę. Myślę że jutro Belgijka nie podskoczy i Rosjanka zrobi następny krok w marszu po tytuł.
Schmiedlova - Maria Bara 2 @ 1,50
Szybciutko jeszcze jeden becik z Tureckiego kurortu w Antalyi. Mecz drugiej rundy, korty ziemne, młodziutkie zawodniczki odpowiednio 17 i 19 lat. Typ kieruję w stronę tej starszej Rumunki, dziewczyna w dobrej formie, clay to jest to co preferuje, tydzień temu wygrany turniej. Jak na realia
ITF pokonane całkiem niezłe zawodniczki i to praktycznie wszystko po 2-0 wygrywane, bilans meczy też całkiem przyjemni na ten rok 36-17, forma zwyżkuje więc trzeba spróbować. Po drugiej stronie Słowaczka Schmiedlova, bilans meczy wskazuje że niby jakiś tam talent z niej jest, w juniorskich turniejach wielkiego szlema niezłe wyniki (finał Wimbledonu, ćwierćfinał French Open), w Nowym Jorku już jej tak dobrze nie poszło, ale twarde korty nie bardzo jej leżą. Spodziewam się raczej zaciętego meczu, raczej tutaj upatrywałbym 2 setów, ale myślę że wygra ta minimalnie bardziej doświadczona i ograna czyli Maria Bara.