>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Turnieje towarzyskie: międzynarodowe i klubowe, sparingi, Puchary Krajowe 2011/2012

Status
Zamknięty.
adqs 3,5K

adqs

Forum VIP
Mielec - Kwidzyn @ 1.65 Tobet⛔
Jak dla mnie w zespole Kwidzyna po ostatniej wtopie nie widać życia, zespół został rozbity doszczętnie przez moich krajan, na pewno Kwidzyn właśnie z tej atmosfery, z tego scementowania zespołu słynął, ale nie jest to jakoś specjalnie widoczne za kadencji nowego trenera, pana Kotwickiego, który tak uznanym fachowcem jak jego poprzednik, Zbigniew Markuszewski, nie jest.
Mielec również na łikendzie bardzo źle pokazał się przeciwko greckiemu zespołowi, którego nazwy - mówiąc zupełnie szczerze - nie chce mi się szukać. Mnie osobiście wydawało się, że pierwszy mecz wygrany przez SM jednym golem powinien być dla nich meczem typowo poznawczym, takim, gdzie powinni poznać możliwości rywala, a w drugim rozpierdzielić ich dychą. Stało się inaczej, to grecy poznali styl Czeczeńców i w rewanżu ograli ich. Przegrać dwumecz, gdy oba mecze gra się u siebie? Wyczyn, po prostu.
Ale tak czy tak wierzę dziś w Mielec, bo Kwidzyn to zespół biedny, a nikt nie zwraca w końcu kosztów wyjazdu na mecze pucharu, nocleg to również kosztowna sprawa, i o ile nieraz na mecze ligowe MMTS wybiera się w przeddzień spotkania, tak tym razem było inaczej i na pewno zostanie to w nogach, będzie bardzo ciężko.
Mielec na pewno chce się zrehabilitować, bo trochę wstydu narobili jednak polskiemu handballowi. Bilety na dzisiejszy mecz w okazyjnej cenie 5 zł.
Stal zwykle Kwidzyn u siebie pokonywała, i tym razem twierdzę, że będzie podobnie, nie ma ciśnienia po stronie MMTS, ale na pewno wyjdą na parkiet po wygraną, tyle, że 500 km w nogach może być kosztowne. Tak było w końcu w Puławach, gdzie przecież już w przerwie było po meczu.

S 2K

szatan666

Użytkownik
Puchar Niemiec
Rhein Neckar – Hamburg

Typ: Hamburg

Kurs: 1.90

Buk: Mybet

Stawka: 3/10

W lidze Hamburg legitymuje się bilansem 11-0-4 ostatnio zanotowali dwie porażki ale z niepokonanym Kiel i mocną Lubecką. Przeciwko Kiel zagrali bardzo dobre zawody. Ostatnie wyniki sprawiają że drużyna z Hamburg nie ma już szans na Mistrzostwo i skupia się bardziej na pucharach. Rhein w lidze 10-1-4 ale są drużyną słabszą a do tego mają spore problemy kadrowe. Po ostatnim meczu kontuzjowani są Sesum i Schmid, na dłużej wyłączony z gry Myrhol a wraca tylko Lund. Dzięki tym absencjom siła ofensywna gospodarzy jest o wiele słabsza i Hamburg powinien wygrać to spotkanie
//Gra Myrhola jest wątpliwa. Podobna sytuacja ze skrzydłowym Groetzkim. Hamburg stale bez Carlena i Krausa. Hopkirk

Otrzymane punkty reputacji: +3
adqs 3,5K

adqs

Forum VIP
Azoty - Powen @ 1.45 Tobet ✅ 30:26
Pewnie niejeden z Was sobie pomyśli, że mnie nawróciło czy coś, bo z reguły nie daję na Azoty, ale uważam, że jeśli grać ich to chyba właśnie teraz, wiadomo, że liga ponad wszystko, aczkolwiek jeśli rozpatrujemy sytuacje obu zespołów w rozgrywkach ligowych to na pewno Azoty mają mniejszy z tą ligą problem.
Puławianie w niedzielę w Olsztynie rozegrały bardzo ładne zawody, niby porażka z ostatnią w tabeli drużyną chluby nie przynosi, ale naprawdę, w mojej ocenie mecz stał na dość wysokim poziomie, czyli na takim na jakim te dwie drużyny powinny być. W końcu Warmia nie ma tak słabej paki jak wskazuje na to miejsce w lidze, a ponadto kiedyś chyba przebudzenie musiało nastąpić, i właśnie teraz, na koniec roku nastąpiło. Komfort trenera Kurowskiego w drugiej linii jest naprawdę bardzo duży, a to właśnie ta formacja ciągnęła do przodu drużynę w Olsztynie. Na pewno pierwsza linia powinna dziś zagrać trochę lepiej, bo raz, że Zydroń ma zwyżkę formy, a w Olsztynie po prostu mu nie &quot;żarło&quot;, dwa, Kus na kole powinien zrobić przy równie zwrotnym co on Kandorze więcej niż przy Bartku Wuszterze w niedzielę.
Powen na pewno ma zespół mocny, ale musi pamiętać o lidze, ósme miejsce w tabeli to nie jest szczyt ich możliwości, a co bardzo ważne, w sobotę, w przeciwieństwie do Azotów, które zagrają kolejny ligowy mecz, Zabrze zagra o 4 punkty z Warmią i właśnie na tym meczu, znając trenera Zajączkowskiego, trener się skupia. NMC ma również bardzo mocną drugą linie, z kilkoma efektownie grającymi graczami jak Mokrzki i Achruk.
Azoty na pewno będą bardziej zdeterminowane, żeby coś w tym meczu ugrać, a celem nadrzędnym musi być FF. Do odrobienia 3 bramki, i jest to cel w zasięgu puławian, którzy u siebie nie zwykli przegrywać, a już na pewno nie z beniaminkami. Forma Azotów jak nikogo w tej lidze jest dość równa, i dziś muszą pokaz tejże równej formy dać.

unicaja 15,6K

unicaja

Użytkownik
Montex + Zagłębie + Łączpol @1,46 bwin ✅
Tutaj nawet nie ma za bardzo co pisać. Dominacja tej trójki w lidze jest ogromna, dość powiedzieć że oprócz bezpośrednich spotkań nie straciła żadna z tych drużyn nawet punktu z innym przeciwnikiem. W lidze wysokie wygrane faworytów (Zagłębie +21 z Koszalinem, Gdynia +11 z Chorzowem i Montex +3 po olaniu końcówki). Stawką awans do Final Four. Dla Monteksu kolejna okazja do rehabilitacji za przegrany hit z Zagłębiem, dla Bożeny Karkut i jej dziewczyn za nieudany sobotni występ przeciw KPR. Łączpol w lidze dopiero trzeci, na pewno PP potraktuje poważnie. Ako świetne więc można śmiało ten zestaw polecić. Pierwszy mecz już od 16:30

Otrzymane punkty reputacji: +2
eror26 39

eror26

Użytkownik
Dyscyplina:piłka ręczna turniej mikołajkowy Słowacja
Spotkanie : POLSKA - CZECHY
Typ: 2
⛔33-32
Kurs:2.7
Bukmacher:bwin

Analiza:
Dzis za niecała godzine rozpocznie sie spotkanie podczas mikołajkowego turnieju na Słowacji pomiędzy reprezentacjami Czech i Polski. Jak wszyscy wiemy spotkanie to będzie spotkaniem kadry B z uwagi na kontuzje oraz sprawy osobiste kilku zawodników nie weźmie udziału w zgrupowaniu kadry oraz w międzynarodowym turnieju.Brak Szmala w ostatniej chwili wypadł również Malcher którego zastąpił Sebastian Sokołowski. Skład polaków przedstawia się nastepująco:
1. Ćwikliński Paweł - OKPR Warmia Traveland Olsztyn
2. Daćko Marek - MKS Piotrkowianin Piotrków Tr.
3. Gierak Łukasz - MKS Nielba Wągrowiec
4. Gumiński Wojciech - MKS Zagłębie Lubin
5. Koprowski Bartłomiej - MSPR Siódemka Miedź Legnica
6. Kostrzewa - Damian MMTS Kwidzyn
7. Krajewski Przemysław - MKS Nielba Wągrowiec
8. Mokrzki Kamil - NMC Powen Zabrze
9. Orzechowski Robert - MMTS Kwidzyn
10. Peret Michał - MMTS Kwidzyn
11. Przybylski Mateusz KS Vive-Targi Kielce
12. Przysiek Dawid - MKS Nielba Wągrowiec
13. Sokołowski Sebastian - OKPR Warmia Traveland Olsztyn
14. Syprzak Kamil - SPR Wisła Płock
15. Świątek Adam - SPR Chrobry Głogów
16. Wyszomirski Piotr - KS Azoty Puławy
Jak więc doskonale widać w naszej reprezentacji wystąpi głównie młodzież która za przeciwnika będzie miała doświadczoną reprezentację Czech w składzie której zabraknie raczej Filipa Jichy. Pozostali zawodnicy mają zagrać a ich doświadczenie powinno przechylić szalę na korzyść ekipy z Czech. Niestety co tu mówić nasza reprezentacja co raz słabiej przędzie niesądze by dziś udało im się nawiązać walkę.Miejemy tylko nadzieję że na ME skład oraz forma będą optymalne tak wieć powodzenia!

adqs 3,5K

adqs

Forum VIP
Pozostali zawodnicy mają zagrać
Pozostali, hm.
Ja nie widzę ani Kubesa ani Stochla ani Filipa, jedynie Jan Sobol z bardziej znanych zawodników jest powołany.
Nasza drużyna na pewno jest faworytem, i kursy wystawione przez większość buków przy takich a nie innych okolicznościach trzeba uznać za prawidłowe, i nie doszukiwać się waljułe, bo liga czeska to taka sama padaka jak nasza, mówiąc szczerze. Choć w kadrze Czech znajdują się gracze Banika czy Dukli, które stanowią o sile ligi, natomiast u nas nie sposób uświadczyć graczy z Płocka czy Kielc, a jedynym rodzynkiem jest Kamil Syprzak, który skądinąd jakoś nie zachwyca, ale ma jeszcze czas.
Jeszcze kadra Czech, żeby nikt się nie spocił:
Petržala Tomáš (HC Dukla Praha), Malina Milan (HC Zubří), Krupa Jakub (Tatran Prešov, SVK), Hrstka Jakub (Tatran Prešov, SVK), Sobol Jan (HC Vardar PRO Skopje, MKD), Piskač Kamil (HC Dukla Praha), Mika Ondřej (HC Zubří), Horák Radek (HC Dukla Praha), Brykner Ladislav (Dessau-Rosflauer HV, GER), Šindelář Jakub (SSK Talent 90 Plzeň), Motl Jiří (HK Lovosice), Číp Tomáš (Tatran Prešov, SVK), Landa Jan (HK Lovosice), Bečvář Roman (SSK Talent 90), Petrovský Vojtěch (HCB Karviná), Šik Vojtěch (Notteroy Handball, NOR), Mráz Radek (HC Dukla Praha)

adqs 3,5K

adqs

Forum VIP
No cóż, właśnie nasza &quot;kadra&quot; rozpoczyna mecz, a ja postanowiłem skupić się lekko na drugim meczu tego turnieju, gdzie gospodarze podejmą Węgrów. Co na pewno nie jest zbyt dobrym omenem, to na pewno to że nie grywam przeciwko gospodarzom, ale tutaj naprawdę wygląda to fajnie.
Wiadomo, że na takie spotkania wysyła się kadry krajowe, ale tutaj wystarczy chwilę zajrzeć w pamięć i pomyśleć, że na Węgrzech mamy dwa takie kluby jak Pick Szeged i MKB Veszprem, w końcu to są dwa zespoły mniej lub bardziej liczące się w rywalizacji na kontynencie. Wśród powołanych brakuje Tamasa Ivancsika, Tamasa Mocsaia i braci Nagy, Kornela i co zrozumiałe w związku z charakterem tego gwiazdora Laszlo.
Słowacja podobnie jak i Węgry główną swoją siłę ma w braciach Stranovskych, a tutaj zabraknie ich obu. Nie zagra też Kukucka, nie będzie Stochla (Richarda, nie Czecha Petra - również bramkarz). Z bardziej znanych graczy Radosław Antl, zmiennik Tomasa Stranovsky&#39;ego jest powołany, a poza tym mamy skład ligowy.
Na Węgrzech wiadomo, że liczy się jedna a czasem 2 drużyny, ale powoli do głosu dochodzą inne, co ważne to w ich szeregach znajdują się gracze, którzy w najbliższym czasie mają wzmocnić Szeged.
Generalnie: liga Węgier znacznie przewyższa pod względem poziomu słowacką. Oba zespoły w diametralnie innych składach, na pewno celem obu powinno być wyjście z grupy na ME, ale i jednych i drugich czeka trudne zadanie. Węgrzy w miarę poważnie traktują ten turniej, natomiast Słowacja pomimo gry przed własną publicznością zagra lajtowym składem nastawiona na zgrywanie się i dostarczanie nowego narybku dla międzynarodowego towarzystwa w kadrze.
Typ: Węgry -3.5 @ 1.87 ✅ 29:25 Bwin

belchior89 269

belchior89

Użytkownik
Totalkredit Cup

Do Mistrzostw Europy w Serbii już tylko 7 dni. Najlepsze ekipy starego kontynentu mierzą swoje siły w mocno obsadzonych turniejach towarzyskich. Jednym z nich jest odbywający się w Danii TotalKredit Cup. W
Kolding, Herning i Aarhus zagrają reprezentacje:

Zapowiada się obfitujący w handballowe klasyki weekend.
W składach możemy spodziewać się absencji kilku zawodników. Bogdan Wenta zapewne nie będzie ryzykował zdrowia Bartka Tomczaka który trenuje na pełnych obrotach dopiero od 4 stycznia. Na 100% nie zagra dla gospodarzy Michael V. Knudsen. Na ból w klatce piersiowej skarży się Mads Christiansen. Żona Kaspera Søndergaarda urodziła dziecko lecz nie jest ono w dobrym stanie zdrowotnym.Kasper dużo czasu spędza w szpitalu. Zagra już dzisiaj natomiast Lasse Boesen. Ci zawodnicy zagrają na mistrzostwach Europy ale nie wystąpią w TK CUP. Z obozu Islandii nie dochodzą żadne informacje na temat urazów. Nie zagra oczywiście Olafur Stefansson.
Harmonogram Turnieju
6.01.2012
Islandia - Polska godz. 17.00
Dania - Słowenia godz. 19.00
7.01.2012
Słowenia - Islandia godz. 14.15
Dania - Polska godz. 16.15
8.01.2012
Polska - Słowenia godz. 14.15
Dania - Islandia godz. 16.15

KURSY 6.01.2012
Islandia (1.95) vs. Polska (2.10)
over 59.5 (1.85)
Dania (1.10) vs. Słowenia (7.95)
over 61.5 (1.85)

ZAPRASZAMY DO TYPOWANIA

psm 921

psm

Użytkownik
Piłka Reczn-towarzyskie
godz 20.00
Chorwacja-Iran
typ 1(-10,5)

W turnieju przygotowawczym do zblizajacych sie Mistrzostw Europy w piłce ręcznej mezczyzn,w ktorym miedzy innymi wystapi nasza kadra,zmierza sie dzis zespoly gospodarzy turnieju,czyli Chorwatów,a takze drużyna troche egzotyczna w tej dyscyplinie czyli Iran.Chorwaci to 5 zespol MS ze Szwecji z poprzedniego roku a takze aktualny wicemistrz Europy....nic dodac nic ujac.Goscie moga sie pochwalic 4 miejscem w mistrzostwach Azjii z 2008 roku a takze 51 pozycja w rankingu IHF. Tak naprawde to nie wiem co ta druzyna robi na tym turnieju ale moze jakies interesy...bo obawiam sie ze w szczypiorniaka to z nikim nie powalcza.Za to wiem co robi tam zespol gospodarzy,przygotowuje sie do ME w Serbii,i pewnie nic nie sprawi im wiekszej przyjemnosci jak odniesienie sukcesu w tym kraju,dlatego wnioskuje ze przygotowania ida pelna para i nie odpuszcza nawet tak malo wymagajacemu rywalowi.

adqs 3,5K

adqs

Forum VIP
Słowenia - Islandia
Drugi dzień Totalkredit Cup, który wczoraj przyniósł niespodziewane rozstrzygnięcia, osobiście nie spodziewałem się aż tak słabej postawy Danii, no ale może nie taki diabeł straszny? Chyba tak, ten zespół bez można powiedzieć koła (Noddesbo i Knudsen nie grają) wygląda troszkę słabiej, żal mi nieobecności w kadrze Kaspra Hvidta, to świetny bramkarz i uważam, że Vilbek mógł śmiało postawić na trzech bramkarzy.
Słoweńcy wczoraj pokazali naprawdę dużo dobrej piłki z opisów, które wczoraj czytałem, widać ich dobrą formę, i co dość ważne, widać, że są ukształtowanym zespołem, który nie potrzebuje ponownego zgrywania się. Wiadomka, lider w postaci Zormana, trochę osłabione połówki, ale zawsze tacy gracze jak Spiler, Dolenec czy Skube mogą z powodzeniem zastępować Bibliję i Nateka. Wczorajszy mecz to dobry początek Dunów, ale później do gry wszedł niezawodny, robiący mega różnicę Uros. Wbrew pozorom, to zawodnik bardzo szybki na dwóch pierwszych krokach, ściąga defensywę naprawdę dobrze, może &quot;zawiązywać&quot; grających wyższą obroną rywali, słowem skarb, nie zawodnik. Dobrze też zagrał Dragan Gajic, a na swoim poziomie grający bracia Zvizej.
Islandia wczoraj miała rywala mocnego, szkoda tylko, że nasi byli w stanie zagrać ledwie 30 minut na wysokim poziomie, ale na pewno cieszy dobra dyspozycja naszej drugiej linii, i skuteczność skrzydeł, która niestety w ważnych momentach nie jest atutem. Nie wiem co wczoraj robił Kuchczyński z tyłu, ale 13 bramek Gudjona Valura Sigurdssona, to trochę śmieszna sprawa, rzadko takie cuda się zdarzają, być może dużo było kontr, choć przy remisowym rezultacie w to wątpię, musiał dostawać mnóstwo piłek, a nieporadny Patryś sobie z tym nie radził. Inna sprawa, że grający wczoraj jako jedyny nasz bramkarz Wyszomirski nie zawsze dobrze broni piłki ze skrzydeł. Islandia bez 37-letniego Stefanssona, który jest zdecydowanym liderem tej kadry, ma 1500 bramek w niej zdobytych. I teraz biznes jest w tym, by nauczyć się bez niego grać, a o to łatwo nie będzie. Jest Sigurdsson, tyle że skrzydłowy nie jest bardzo w stanie zmieniać oblicza gry, nawet jeśli zespół na niego gra, to sam meczu nie wygra. Na rozegraniu Palmarsson i Petersson będą decydować o grze zespołu. Słowem, tu Islandia musi się nauczyć grać bez Olafura, a o to będzie ciężko, przynajmniej w drugim meczu bez najsłynniejszego Islandczyka w składzie.
Słowenia jest zespołem można by rzec na teraz, gra w podobnym składzie od lat, i w meczu z Islandią, rywalem grupowym na ME, powinna trochę swojej gry pokazać. Myślę, że zespoły znają się dobrze, swoją grę analizują i ten mecz może, ale nie musi być dodatkowym materiałem szkoleniowym. Na pewno nikt tu nie odpuści, tak myślę.
Typ: Słowenia @ 2.5 Tobet

kunciapek 896

kunciapek

Użytkownik
Dziś ostatni dzień rozgrywanych w Szczecinie mistrzostw świata juniorów, a więc walka o medale:
w meczu o 3 miejsce zagrają:
MKS Agrykola Warszawa - UKS Szczypiorniak Olsztyn godz. 14.00 30 - 33 (13-14)
w meczu o złoto spotkają się:
SPR Orlen Wisła Płock - KSSPR Końskie godz. 16.00 32 - 30 (14-17)
Wszystkie dzisiejsze mecze można obejrzeć tu: http://imprezylive.pl/ początek transmisji od godziny 10.00. Serdecznie wszystkich zapraszam!!!
1. KSSPR KOŃSKIE
2. SPR ORLEN WISŁA PŁOCK
3. UKS SZCZYPIORNIAK OLSZTYN
----------------------------------------------------------------
4. MKS AGRYKOLA WARSZAWA
5. MKS NIELBA WĄGROWIEC
6. UKS ANILANA ŁÓDŹ
7. UKS SIÓDEMKA CHEŁMEK
8. MKS KUSY SZCZECIN

D 25,5K

dzidzok

Użytkownik
Hiszpania-Copa del Rey

Torrevieja-Atletico Madryt(-6) 2 1,85 ✅ under 57,5 1,85 Bet365 ✅

Na szybko, bo mecz o 20. Półfinał Copa del Rey w Torrevieja. Gospodarze podejmą Atletico Madryt i nikt chyba nie ma wątpliwość, że to drużyna gości awansuje. Oglądałem czwartkowy mecz Torrevieji z Aragon, który to wygrali po dogrywce goniąc gości przez dłuższy fragment meczu. Duży wpływ na wynik tego spotkania miał bramkarz Torrevieji, który spisywał się bardzo dobrze i skutecznie potrafił powstrzymać ataki Aragonu oraz...sędziowie, którzy pod koniec regulaminowego czasu gry wykluczyli podstawowego bramkarza Aragonu za dyskusję. W ofensywie Torrevieja spisywała się cienko, sporo błędów i mnóstwo niewykorzystanych sytuacji. Atletico Madryt z pewnością znajdzie dużo więcej sposobów na zatrzymanie gospodarzy niż Aragon i według mnie pewnie wygrają z bądź co bądź Torrevieją. Sądze też,że bramkarze obu ekip będą znaczącymi postaciami swoich drużyn i to spotkanie skończy się wynikiem gdzieś 24-33 dla gości

Wynik: Atletico-Torrevieja 27-20

Otrzymane punkty reputacji: +3
D 25,5K

dzidzok

Użytkownik
Nie wiem dokładnie,ale jutro zapewne jest finał Copa del Rey w którym Atletico Madryt podejmie Barcelonę i w tym meczu skłaniałbym się ku ekipie z Madrytu.Atletico spokojnie doszło do finału,kontrolowało przebieg spotkania z Ademarem i dzisiaj z Torrevieją.Barcelona zaś dwukrotnie wygrała 28-26,najpierw,we środę z La Rioją a dzisiaj z Valladolidem.Barcelona miała dzisiaj spore kłopoty,przegrywała bowiem 3 golami do przerwy i potem bodajże 19-22 na jakieś 12 minut do końca(wynik śledziłem na Bwin bo nie mogłem znaleźć streama).Trzeba też wspomnieć o przestrzelonych karnych,bodajże trzech czy czterech ekipa Barcy nie wykorzystała i nie sądze by drużyna z Katolonii miała optymalną dyspozycję,która pozwoli pokonać Atletico.W lidze jakoś niedawno oba zespoły ze sobą grały w Madrycie i wówczas wygrała Barcelona,jutro czas na rewanż.Czekam na kursy,jeśli będzie koło conajmniej 1,80 na Atletico pobieram ;)

E: 2,35 na Atletico ;) ✅✅ 37-31 ???? Brawo Atletico ! ????

Otrzymane punkty reputacji: +5
belchior89 269

belchior89

Użytkownik
FINAŁ PUCHARU KRÓLA
Hiszpania

BM. Atlético de Madrid - FC Barcelona Intersport
Do XXXVII Finału Copa Del Rey pozostało tylko niewiele ponad 4 godziny. Nie są niespodzianką drużyny, które będą walczyć dzisiaj o to trofeum. Są to hiszpańscy giganci, odwieczni rywale. Atletico Madryt i Barcelona Intersport. Każdy mecz obu tych ekip wywołuje niesamowite emocje.
Zacznijmy od drogi jaką musiałby przebyć obie drużyny w drodze do wielkiego Finału. W ćwierćfinale podopieczni Talanta Dujshabaeva odprawili z kwitkiem Reale Ademar (35:28). Z goła inaczej wyglądał mecz Blaugrany. Tylko różnicą dwóch bramek zwyciężyli nad La Rioja. Głównie za sprawą Nikoli Prce wynik oscylował na granicy remisu. Bośniak rzucił ponad 10 bramek, wyróżniając się 91% skutecznością. U faworytów liderował Siarhei Rutenka (8/10). Półfinały to niemalże powtórka z poprzedniej fazy rozgrywek. Atletico bezproblemowo ogrywa gospodarzy - Torrevieja (27:20). Valladolid natomiast sprawił kłopoty Katalończykom. Kierując się dyspozycją ostatnich dni, wszystko wskazuje na zwycięstwo Atletico.
W ostatnim pojedynku obu drużyn górą była Barcelona Intersport. Dzisiaj jednak zadecyduje dyspozycja dnia. Poziom jest niesamowicie wyrównany.
Zacznijmy od obsady bramki. W tym aspekcie według mnie góruje Blaugrana. Sarić i Sjostrand tworzą świetną parę. Nie umniejszając Hombradosowi, bramka Atletico nie prezentuje się tak okazale. Według mnie jednak wynik rozstrzygną boczni rozgrywający. Niewiele zespołów na świecie dysponuje taką mocą ataku. Duża odpowiedzialność będzie spoczywać na barkach Laszlo Nagy i Kirila Lazarova. Igropulo jest już chyba myślami w Berlinie. Ostatnimi czasy nie prezentuje najwyższej formy. Jednak trzeba przyznać, że do świetnego przeciwnika w walce o pierwszy skład. Barcelończycy z pewnością liczą również na wsparcie Rutenki, z drugiego pół skrzydła. Białorusin w Copa Del Rey rzutowo wygląda nawet lepiej niż Nagy. Przyszła pora również na Nikolaja Markussena. Młody Duńczyk powinien mieć dzisiaj więcej miejsca, gdyż uwagę zapewne skupiał będzie Lazarov po prawej stronie. W meczu z Berlińskimi Lisami kontuzji doznał Luc Abalo. Brak francuskiego skrzydłowego będzie dużym osłabieniem gości z Madrytu.
Ja chyba nie podejmę się typowania wyniku tego spotkania. Mecz będzie bardzo wyrównany. Zadecydują niuanse.

//Czyli Atletico bez pierwszego bramkarza Sterbika i skrzydłowego Abalo. Hopkirk
Mecz do obejrzenia poniżej
http://www.laola1.tv/en/int/handball/esp-liga-asobal/copa-asobal-fc-barcelona-intersport-bm-atletico-de-madrid/video/322-2108-77887.html

hopkirk 3,2K

hopkirk

Forum VIP
Zdarzenie: Niemcy - Islandia✅(33:22)
Typ:
Niemcy-3,5
Kurs: 1,90
Stawka: 2j /10j
Bukmacher: Bwin
, Bet365 1,75
Data spotkania: 14.03.2012 godz. 20:00
Mecz towarzyski w Niemczech. Niemcy wystawiły w miarę solidny zespół. Większość zawodników z pierwszego składu. Wielu graczy, którzy starają się o miejsce w kadrze. Nieobecni są: pierwszy rozgrywający Haas, Glandorf, skrzydłowi Kielu. Islandia zagra bez najlepszych swoich graczy. Nie ma zawodników AG Kopenhaga(Ólafur Stefánsson, Snorri Steinn Guðjónsson, Guðjón Valur Sigurðsson, Arnór Atlason), Palmarssona. Wielu nowych, niedoświadczonych na arenie międzynarodowej graczy. Według mnie Niemcy powinni wygrać minimum 4 bramkami

Otrzymane punkty reputacji: +4
adqs 3,5K

adqs

Forum VIP
Miało dziś nie być ręcznej, no ale ku uciesze tłumów, będzie. Fajnal For w Lublinie, być może nawet na finały się wybiorę, no ale nieważne. Montex Lublin z Koszalinem tworzą pierwszą półfinałową parę, wydaje mi się, że to będzie rzeź teraz. Montex powoli łapie formę, w ataku grają - wydaje mi się - najlepiej od mniej więcej 2-3 lat, zatem naprawdę może być ciekawie. Jako że Koszalin to jeden z półfinalistów Superleague, to należy im się szacunek. Ale wydaje mi się, że poza kołem to one nie mają na żadnej pozycji równorzędnej do Montexu zawodniczki, dodatkowo grają na obcym terenie, a ile znaczy swój własny teren, w sumie wiemy z tego, że kiedyś Montex w okresie dominacji przegrał finał PP z... Koszalinem. Teraz, jak zawsze, każdy ma w duszy ten Puchar, no bo o co tu grać? Ale grając u siebie, optyka się zmienia.
Czuję spory wynik do przodu dla Montexu, jakieś 35:27 bym typował.
Montex Lublin - AZS Koszalin 1 (-4.5) @ 1.75 Tobet✅

unicaja 15,6K

unicaja

Użytkownik
Dzisiaj w lubelskiej hali Globus rozpoczynamy finałowy turniej o Puchar Polski czyli popularne Final4. Do walki o pierwsze w tym sezonie trofeum staną: gospodynie SPR Lublin, Vistal Łączpol Gdynia, koszalińska Politechnika i Piotrcovia Piotrków Tryb. Na pierwszy rzut oka wytypowanie finałowej dwójki nie jest zadaniem ciężkim ale pamiętajmy że tutaj o wszystkim decyduje jeden mecz, sławetna forma dnia i tego typu aspekty.
Zacznę może niejako od końca, tj. drugiego półfinału. Zmierzą się w nim gdynianki z piotrkowiankami. Zdecydowanym faworytem bukmacherów są tutaj podopieczne Thomasa Orneborga lecz granie ich wygranej po @1,05 to śmiech na sali. Myślę sobie jednak, że warto w tym przypadku pochylić się nad handicapem. Zaproponowana linia to 7,5 - moim zdaniem troszkę przesadzona. W tym sezonie drużyny te grały ze sobą dwukrotnie w lidze i za każdym razem wygrywał Łączpol. W pierwszej rundzie rozgromił przeżywające wówczas ogromny kryzys rywalki 33:21 ale już w rundzie rewanżowej ta wygrana tak okazała nie była. W piotrkowskiej hali Relax długo trwała zacięta walka o każdą bramkę, ba, przez większą część meczu inicjatywę posiadały zawodniczki Piotrcovii. Ostatecznie Vistal wygrał, lecz tylko 29:24 i to taka różnica była rezultatem zwątpienia dziewczyn z Piotrkowa w końcówce że da się jakieś punkty urwać Vistalowi. Ja myślę że ten handicap jest zbyt wysoki - po pierwsze to piotrkowianki przeważnie dobrze się czują na Globusie, lubią tu grać po prostu a po drugie nie sądzę że gdynianki nawet jeśli uzyskają wysoką przewagę będą za wszelką cenę dążyć do jej powiększania kosztem nasilającego się zmęczenia. Pamiętajmy, ten mecz startuje około 19.15 (jeśli ten pierwszy nie ulegnie wydłużeniu) a jutrzejszy finał (transmisja w TV4) zaczyna się dosyć wcześnie bo już 14.30. Sądzę że można za drobne spróbować tutaj handicapu w stronę Piotrcovii.
Vistal Łączpol Gdynia - MKS Piotrcovia Piotrków Tryb. H (0 - 7.5) @1,95 tobet ✅

W pierwszym półfinale z kolei zmierzą się lublinianki z koszaliniankami. Mecze rundy zasadniczej pomiędzy obiema siódemkami dostarczyły sporej dawki emocji. Najpierw na Globusie 2-bramkowe zwycięstwo dziewczyn Edzia Jankowskiego po - trzeba dodać - wielkich męczarniach i szczęśliwie rozegranej końcówce. Mecz w Koszalina mieliśmy okazję oglądać na antenie TV, tam padł remis po 31. Oczywiście faworytem spotkania są lublinianki ale ja absolutnie nie skreślałbym Politechniki. Widać że podopieczne Waldemara Szafulskiego lubią grać z Montexem, w dodatku na każdym kroku udowadniają że teraz to im należy się miano czwartej siły w żeńskim szczypiorniaku. Pewny awans do półfinału PO jest tego najlepszym potwierdzeniem. Warto podkreślić że Bilenia, Kobyłecka i spółka w drodze do lubelskiego turnieju odprawiły z kwitkiem mistrzynie kraju z Lubina, gromiąc je w rewanżu w Koszalinie. Politechnika mocno nastawia się na ten turniej, dziewczyny wiedzą że to ich jedyna szansa na trofeum bo o mistrzostwie kraju mogą zapomnieć. Reasumując, patrząc na tegoroczne H2H uważam że handi +4,5 jak najbardziej do pokrycia przez Koszalin. Wg mojej oceny będziemy tutaj oglądać niezwykle wyrównane widowisko do końcowych minut. Dodam jeszcze, że przygotowania do tego turnieju krzyżowały trenerowi Jankowskiemu powroty dziewczyn z kadry (Baranowska, Wojtas, Stasiak i Kocela jeszcze w niedzielę grały przeciw W.Brytanii w Elblągu). Potencjał na pewno po stronie Lublina ale jak to w pucharach często bywa, na ten jeden mecz słabsza ekipa zmobilizuje się podwójnie.
SPR Lublin S.S.A. - KU AZS Politechnika Koszalińska H (0 - 4.5) @1,95 tobet ⛔

obserwator-m 9,1K

obserwator-m

Forum VIP
Już dziś w wypełnionej do ostatniego miejsca trójmiejskiej Ergo Arenie dojdzie do pojedynku odwiecznych rywali, czyli Polski z Niemcami.
Dla Polaków jest to próba generalna przed zbliżającym się wielkimi krokami turniejem kwalifikacyjnym do Igrzysk Olimpijskich, który zostanie rozegrany w hiszpańskim Alicante w dniach 6-8 kwietnia, gdzie przyjdzie nam się zmierzyć z gospodarzami oraz Serbią i Algierią.
Polacy do tego spotkania przystąpią w bojowych nastrojach, optymalnym składzie, co ostatnio nie było nam dane, z chęcią pokazania się 10-tysięcznej publiczności oraz przede wszystkim trenerowi, choć ten zapewne ma już w głowie &quot;16&quot;, którą zabierze na turniej.

Każdy z nas walczy o miejsce w reprezentacji, dlatego zagramy na pełnych obrotach
. Wreszcie drużyna jest w pełnym zestawieniu; nie brakuje żadnego liczącego się piłkarza. Każdy chce udowodnić, że to właśnie on zasługuje na wyjazd do Alicante. - zaznaczył Mariusz Jurasik.
Kadra Polski na dzisiejszy mecz
Niemcy, dla których jest to po prostu zwykły sparing, bo oni w przeciwieństwie do nas nie grają w turnieju kwalifikacyjnym, przybyli do Polski w 14-osobowym składzie Kadra Niemiec.
Trener Martin Heuberger nie zabrał na ten mecz Svena-Soerena Christophersena, Silvia Heinevettera i Adriana Pfahla. Całej trójce dał odpocząć przed towarzyskimi meczami z Danią (piątek, sobota).
Reasumując, Polacy po kilku dniach wspólnych treningów w Cetnewie, na polskiej ziemi, przy 10-tysiącach widzów, na kilka dni przed bardzo ważnym turniejem, w optymalnym zestawieniu personalnym, kontra Niemcy, dla których jest to 1. z serii 3 sparingów...
Nie wyobrażam sobie innego wyniku niż pewne zwycięstwo Polaków;)
Polska @ 1.63 Betsson⛔
Polska -1.5 @ 1.85 Betsson⛔

A 220

andrzej78

Użytkownik
Kursy na naszych lecą, oby tylko psikusa nie zrobili i wygrali. Bo czy to towarzyski czy nie, czy to handball czy bierki podwodne ;) to jak Niemców bijemy, to człowieka duma rozpiera. Co do innych typów to ciekawie wygląda over 54,5. Ostatnie starcie polsko-niemieckie to jak dobrze pamiętam 33:32, wcześniejsze pojedynki nieco mniej overowe, ale linia myślę że do przeskoczenia

unicaja 15,6K

unicaja

Użytkownik
Też sobie myślę że over to dobry pomysł na to spotkanie, zwłaszcza mając jeszcze w pamięci styczniowy horror podczas ME. Pamiętajmy że to jednak mecz towarzyski, różne cuda mogą się w sumie dziać. No ale że to my mamy większą mobilizację nawet nie śmiem wątpić. Przed chłopakami najważniejszy turniej w sezonie i tutaj koncentracja musi być ogromna. Dla Niemców to nic nie znaczący sparing, oni Igrzyska mają już z głowy. Pamiętamy chyba zamieszanie jakie było związane z grymaszeniem Niemców na ten turniej kwalifikacyjny - a to że zawodnicy opuszczają kluby i jadą na kadrę, a to że przyjadą zmęczeni i takie tam duperele. W każdym razie moim zdaniem powinniśmy dziś wygrać a licznie zgromadzona publiczność winna zostać obdarzona niezłym show, zarówno &#39;jedyneczka&#39; jak i over imo do gry.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom