>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
Fortuna bonus

Turnieje towarzyskie: międzynarodowe i klubowe, sparingi, Puchary Krajowe 2011/2012

Status
Zamknięty.
adqs 3,5K

adqs

Forum VIP
Superpuchar Niemiec 2011/2012
vs

HSV Hamburg -THW Kiel​
W dniu dzisiejszym w Olympia Halle w Stolicy Bawarii, Monachium o godzinie 20, zainaugurowany zostanie handballowy sezon w Niemczech. Inauguracja to, jak co roku, Superpuchar Niemiec. Obsada jest łudząco podobna do tej zeszłorocznej . Zespół Marcina Lijewskiego, HSV Hamburg &quot;podejmie&quot; THW Kiel. Ów cudzysłów nie jest przypadkowy, bo jak napisałem nieco wyżej, mecz zostanie rozegrany w monachijskiej Olympia Halle. Oba zespoły przed meczem przebyły bardzo długą drogę, gdyż Hamburg, położony mimo wszystko nieco bliżej centralnych Niemiec, oddalony jest od Monachium 775 kilometrów, a zespół z Kiel musiał pokonać drogę o około 100 km dłuższą.
Tak jak napisałem tutaj, oba zespoły postawiły na utrzymanie składów, chociaż na pewno ważnym wydarzeniem w Hamburgu była zmiana trenera. Martina Schwalba, który osiągnął z Hamburgiem naprawdę dobre wyniki zastąpił go starszy, a myślę, że nie bardziej utytułowany Szwed Per Carlen. Schwalb ma zamiar pracy Carlena przyglądać się z góry, gdyż objął strategiczne stanowisko w HSV - został prezesem klubu. Najważniejszymi zmianami wśród zawodników, była wymiana partnera dla starszego z braci Lijewskich. Krzysztofa odchodzącego do Rhein - Neckar Lowen zastąpił syn trenera, 23-letni Oscar Carlen. Drugim nowym nabytkiem jest, 34-letni bramkarz Dan Buetler. Szwed, który zastąpił innego Szweda, Pera Sandstroma, przyszedł do Hamburga, podobnie jak trener i jego syn z Flensburga. We Flensburgu jeszcze 2-3 lata temu mieliśmy małą Danię. W Hamburgu rodzi się mała Szwecja? Być może.
W Kilonii naprawdę zatrzymanie składu, to najlepsze co można powiedzieć. Do zespołu nie doszedł żaden nowy zawodnik, a Alfred Gislasson po sezonie musiał się pożegnać z Jeromem Fernandezem, który zresztą był tylko zastępcą kontuzjowanego przez około 5-6 miesięcy Daniela Narcisse&#39;a.
Tak jak pisałem nieco wyżej, oba zespoły postawiły na utrzymanie składu, ale to Kilonia może mówić o pełnym sukcesie w tej materii. W Hamburgu wymieniono 3 ważne klocki i nie wiem na ile zespół będzie już dobrze ułożony. Po Kilonii chyba tego trzeba się spodziewać, nie po to bowiem przepracowali okres przygotowawczy w pełnym składzie (mikrourazy mieli jedynie Jicha i jak dobrze pamiętam Anderson), by dziś dać dupy w tak dość ważnym meczu.
Faworytem bukmacherów jest Kilonia. Na pewno nikogo nie powinno to dziwić, bo zespół dość dobrze spisywał się w sparingach, wygrywając prestiżowy Orlen Handball Cup oraz nieco mniej Unsere Norden Cup. W obu turniejach mierzyli się z Wisłą Płock, i o ile jeszcze 3 tygodnie temu to jakoś wyglądało, tak w piątek kilończycy zmietli Nafciarzy z ziemi wygrywając 26:11.
HSV również mierzyło się z czołowym polskim zespołem, wygrywając 27:21 z Vive Kielce. Starcie to miało miejsce w fazie grupowej turnieju Heide Cup. HSV wygrało cały turniej po drodze pokonując Vive, oraz wcześniej wspomniane RNL oraz Flensburg.
Tak jak pisałem, minimalnym faworytem z powodu dwóch porażek z rzędu w meczach o Superpuchar, jest Kilonia. To zespół zaprogramowany na sukces, a trzecia porażka z rzędu z HSV w Supercup byłaby na pewno przyjęta ze sporym rozczarowaniem. Jeśli zaś chodzi o HSV, to tam nie ma ciśnienia na zwycięstwo. Zespół na pewno będzie walczył na 100%, wszak to północne derby, mecz o umocnienie się psychiczne, ale kibice na pewno dają Perowi Carlenowi sporo czasu. Gislasson nie ma takiego komfortu, i na pewno dziś zrobi wszystko by jego zespół wygrał, zwłaszcza, że nie tracił mikrocykli treningowych na zapoznanie zespołu ze swoją filizofią, czy zgraniem kilku chłopaków z nową drużyną.
Osobiście w tym meczu upatruję dużych emocji, wielu ciekawych zagrań i wyrównanego meczu. Na 90% jednak nic nie zagram, choć gdybym miał coś stawiać, to na pewno byłby to zespół THW. Szansę typu, może nie tyle szanse, co jego pewność oceniam dość nisko, zatem w oficjalnej rubryczce &quot;typ&quot; wyskoczy:
NO BET

Otrzymane punkty reputacji: +9
B 175

basketpicksnew

Użytkownik
Hamburg prawdopodobnie bez Lijewskiego, Krausa i Carlena przystąpi do dzisiejszego meczu. W Kiel nie zagra tylko prawdopodobnie Zeitz. Dlatego wezmę Kiel @ 1.8 expekt.

B 175

basketpicksnew

Użytkownik
Często piszę &#39;prawdopodobnie&#39; o niektórych brakach, bo czasami się zdarza, że na ostatnią chwile ktoś zagra, a jeśli nie jestem pewien, to nie piszę &#39;na pewno nie zagra&#39;. A dopisałem tę informacje, bo adqs w swojej prawdziwej analizie nie uwzględnił tych informacji, więc pomyślałem, że warto uzupełnić.
Takie analizy czyta się bardzo miło. Każdy powinien brać przykład!

hopkirk 3,2K

hopkirk

Forum VIP
Oczywiście, że o występie wielu zawodników decyzja zapada tuż przed meczem. Kontuzjowani gracze z Hamburgu szans występ praktycznie nie mają, natomiast pojawienie się Filipa Jichy jest możliwe. Hamburg dzisiaj bez leworęcznego rozgrywającego. Jeśli nie kupią nowego gracza na tą pozycję, to mogą pojawić się problemy. Niewiadomo kiedy wróci Carlen, Lijewski ma swoje lata i często jest trapiony przez kontuzje. Dzisiaj jeszcze bez Krausa, więc szerokość składu zdecydowanie dla Kiel. Na pozycji Lijewskiego zagra Lackovic. Jest on doświadczony na tej pozycji, jednak na takim poziomie to jest osłabienie. Ostatnie dwa Super Puchary wygrał Hamburg, ale teraz sytuacja się odwróciła. To Hamburg ma problemy z kontuzjami, a Kiel w miarę mocny. Wrócili po długich kontuzjach Narcisse i Andersson, w tym sezonie powinien juz na bardzo wysokim poziomie grać Palmarsson, w turniejach przed sezonem dobrze grał Ilić. Teraz jedynie pozycja bramkarza może byc po stronie Hamburga, bo duet Beutler i Bitter wygląda bardzo mocno, a Omeyer różnie potrafi zagrać.

Otrzymane punkty reputacji: +5
hopkirk 3,2K

hopkirk

Forum VIP

Puchar Świata w piłce ręcznej kobiet​

W dniach 20-25.09.2011 w duńskim Arhus będzie rozgrywany Puchar Świata w piłce ręcznej kobiet. Typując trzeba pamiętać, że w weekend wiele zawodniczek grało kwalifikacje do LM i na początku turnieju powinny być oszczędzane.

Składy

Program spotkań

Wtorek 20.09.2011
14:00 Francja - Rumunia
16:00 Hiszpania - Szwecja
18:00 Norwegia - Niemcy
20:00 DaniaRosja

Środa 21.09.2011
14:00 Niemcy - Rumunia
16:00 Rosja - Szwecja
18:00 Francja - Norwegia
20:00 DaniaHiszpania

Czwartek 22.09.2011
14:00 Francja - Niemcy
16:00 Hiszpania - Rosja
18:00 Norwegia - Rumunia
20:00 DaniaSzwecja

Sobota 24.09.2011
14:15 Półfinał 1
16:15 Półfinal 2

Niedziela 25.09.2011
15:30 Mecz o 3. miejsce
17:30 Finał​

Kursy na 1. dzień turnieju​

Zapraszam do pisania analiz i przemyśleń​

hopkirk 3,2K

hopkirk

Forum VIP
Zdarzenie: Hiszpania - Szwecja⛔(19:24)
Typ: Hiszpania
Kurs: 1,70
Stawka: 4j /10j
Bukmacher: Bah, Expekt, Bet365
; kilka mniejszych z lepszymi kursami
Data spotkania: 20.09.2010 godz. 16:00

Turniej rozgrywany dwa dni po kwalifikacjach do LM, więc wiele zawodniczek jest nieobecnych lub będzie oszczędzanych. Hiszpania gra składem w miarę mocnym, podstawą składu jest rewelacja poprzedniej edycji LM Itxako. Hiszpania nie jest stałym uczestnikiem tego turnieju, więc myślę, że będzie chciała się pokazać z jak najlepszej strony. Szwecja na turnieju jest bez bardzo ważnych piłkarek: Torstenson, Johanna Ahlm, Wallen, Johansson, Helgasson. W kwalifikacjach w Viborgu grała bardzo ważna rozgrywająca Gullden i niewiadomo w jakim wymiarze czasowym dzisiaj wystąpi. Według mnie Hiszpania powinna wygrać ten mecz.

Otrzymane punkty reputacji: +5
B 175

basketpicksnew

Użytkownik
Dania Kobiety - Hiszpania Kobiety
Typ: 1(-2.5)
Kurs: 1.72
Buk: Betsson
Stawka: 5/10
{Piłka ręczna, GF World Cup Women, 20:00}
Obie reprezentacje w turnieju rozegrały po jednym meczu. Reprezentantki Danii w swoim pierwszym meczu uległy Rosjankom, które do meczu podchodziły jak faworytki, musiały ostatecznie uznać wyższość rywalek, przegrywając 28;31. Hiszpanki z kolei przegrały z reprezentacją Szwecji 19:24. Dla porównania wczoraj ekipy Rosji i Szwecji zmierzyły się bezpośrednią i górą były Rosjanki, wygrywając 28:21.
W dzisiejszym meczu w reprezentacji Hiszpanii zabraknie czterech ważnych zawodniczek - Begoña Fernández, Cristina González, Nerea Pena, Mangue.
GL

adqs 3,5K

adqs

Forum VIP
vs

Polska - Austria
Pierwsze spotkanie listopadowego turnieju, wówczas gdy większość najlepszych ekip gra między sobą (turniej bodajże w Niemczech, gdzie obok gospodarzy grają Szwedzi, Duńczycy i Hiszpanie), nasz zespół na własnym terenie podejmie dwóch bardzo przeciętnych i jednego niegdyś mocnego, a w chwili obecnej ciężko powiedzieć jakiego przeciwnika czyli Rosję. Na początek nasi zawodnicy nie zagrają wbrew logice przeciwko najsłabszym, lecz to Rosjanie zagrają z Białorusią. Prezes PiS widziałby w tym spisek ;) Ale nie o tym, w każdym razie na pierwszy ogień idzie reprezentacja Austrii.
Austriacy po bardzo dobrej grze w pierwszych meczach eliminacji do Euro2012 (wygrana z Islandią i remis z Niemcami i to w Niemczech), dali kompletnie dupy na Mundialu gdzie czarę goryczy przelała chyba porażka z Japonią...
W każdym razie, Austriacy to całkiem przyjemny rywal, z kilkoma ciekawymi nazwiskami, z nowym trenerem Islandczykiem Johanessonem. Co do nazwisk, to chyba średnio zorientowany kibic kojarzy sporo nazwisk typowo austriackich w tej drużynie jak np. Wilczyński, Szligayi
W reprezentacji Polski dziś szansę powrotu otrzymają Adam Wiśniewski i Zbigniew Kwiatkowski. Po kilku latach obaj wrócili do łask trenera. Co do tego pierwszego to pewnie dziś sobie nie pogra, raczej trener zechce przyjrzeć się Tłuczyńskiemu, którego to podobnie jak całej tej zgrai z zagranicy nie widział ok. pół roku. Podobnie jest z Wyszomirskim i Malcherem, Kwiatkowski pomimo, że trener w pierwszej kolejności będzie dziś sprawdzał podstawowych graczy głównie zagranicy, to powinien dziś sobie pograć. Jak wiadomo, Kwiatkowski to specjalista od obrony i pewnie zagra na jej środku z Jurkiewiczem.
W każdym razie, brakuje Grabarczyka, Żółtaka i Siódmiaka czyli tak naprawdę 3 z pięciu graczy, których trener z reguły brał pod uwagę jeśli chodzi o środek obrony. Dwaj oprócz nich są obecni na zgrupowaniu a są to w/w Jurkiewicz i Michał Jurecki, ale jego trener zapewne mając w świadomości czwartkowy mecz Vive z Ciudad nie zechce przemęczać.
Do czego zmierzam, to fakt, że po prostu nasza defensywa nie stanowi w takim składzie monolitu i zapewne dość szybko grający Austriacy będą w stanie to wykorzystać. Tak jak piszę, nie spodziewałbym się dzisiaj Szmala w bramce, a to pewnie oznacza nieco niższą jakość gry w bramce, chyba, że zwyżka formy Wyszomirskiego w meczu z Miedzią nie była jednorazowa. O Malcherze nawet nie rozmawiajmy, bo jego gra w kadrze zakrawa mi na kpinę, jest naprawdę paru fajnych chłopaczków w lidze, więc to jest metoda, którą powinien trener Wenta iść.
Austria notuje kiepskie wyniki, ma dosyć dziurawą obronę, o czym chyba najlepiej świadczą 44 bramki stracone. Z przodu w naszym zespole nie spodziewałbym się aż tylu bramek, ale tych straconych niestety chyba będzie dzisiaj sporo, bo środek obrony to pozycja równie newralgiczna co w ataku środek rozegrania.
Typ: Over 57.5 ⛔ 56 [29:27]

hopkirk 3,2K

hopkirk

Forum VIP
Zdarzenie: Białoruś - Austria✅(28:31)
Typ: Over 57,5
Kurs: 1,93
Stawka: 4j /10j
Bukmacher: Bet365

Data spotkania: 06.11.2011 godz. 15:00

Do tej pory wyniki dosyć niskie, ale w ostatnim meczu gra powinna wyglądać bardziej ofensywnie. Białoruś to zespół bardzo ofensywny, do kadry wrócił świetny zawodnik w ataku Siarhei Rutenka. Trener przyznaje, że zespół ma problemy z kontuzjami, brakuje wielu graczy, ale według mnie powinno to być widoczne dużo bardziej w obronie niż w ataku. Austria na turnieju gra bez bardzo ważnego piłkarza Szilagiya, ale jest nadal kilku niezłych graczy w składzie. Obrona nie jest specjalnością Austrii. Dodatkowo trener Austryjaków pochodzi z Islandii, więc powinien preferować bardziej ofensywny styl.

adqs 3,5K

adqs

Forum VIP
Mecz o wygraną w turnieju w Gdyni, Rzeczpospolita Polska kontra Federacja Rosyjska. Tak jak napisał Diuq85 w Hyde Parku, sprawa honorowa to wygrana w takim spotkaniu.
Wiemy chyba wszyscy jak to wyglądało dotychczas, znamy wyniki nasze, znamy wyniki Rosjan. Zgłębiając jednak te wyniki, można zauważyć fakt, że u Ruskich prym wiodą Starych, Dibirow, Czipurin, Igropulo. Żadnej rotacji, żadnych młodych, wiecznie jedno i to samo. Jeśli chodzi o nas, to szatnia cały czas jest uzupełniana o mniej lub bardziej ogranych zawodników jak Wiśniewski czy Tomczak, którzy przeciwko słabszym rywalom potrafią pokazać się z dobrej strony, ale ich rola na tym turnieju w większym formacie raczej się skończyła, teraz czas na najlepszy skład na daną chwilę, największe działa, najlepszych bramkarzy, skrzydłowych itp itd.
Rosjanie przeciw Polsce nigdy nie błyszczeli, bo to reprezentacja zdolna ogrywać ogórki, czasem wejść do drugiej fazy grupowej na większej imprezie, od czasu do czasu sprawić niespodziankę pozytywną jak np. remis z Niemcami na MŚ&#39;09 czy awans do ćwierćfinału 2 lata wcześniej czy negatywną taką jak niezakwalifikowanie się do mistrzowskiej imprezy.
Rosjanom z Polską gra się bardzo słabo, nawet na chorwackim Mundialu nie zdołali pokonać Polaków, którzy w formie w owym czasie byli beznadziejnej (przypomnę, że następnego dnia pokonał nas Kirił Łazarow). Na różnego rodzaju turniejach towarzyskich również to nasi zwykle byli górą. Nie jestem optymistą co do dalszej przyszłości tej kadry, ale takie mecze jak dziś, z takim rywalem na takim turnieju i przed taką publicznośćią trzeba po prostu wygrać i gra w dwóch wcześniejszych meczach ma tu bardzo niewiele do rzeczy.
Typ: Polska @ 1.8 Tobet

nbd 485

nbd

Użytkownik
Dzisiaj rozgrywki Pucharu Polski, w temacie cisza, wiec pomyslalem, ze pare slow moze napisze ;)
W sumie jesli chodzi o dzisiejsze mecze, to duzo powiedziec sie nie da - w zdecydowanej wiekszosci sa to starcia zdecydowanego faworyta i zdecydowanego outsidera, przy czym kursy do gry tez nie zachecaja. Jednak mysle, ze warto skusic sie na kombinacje trzech meczy, opisanych nizej.

KS Czuwaj Przemysl v NMC Powen Zabrze

Lider I ligi grupy B v Beniaminek Superligi. Prawda jest, ze harcerze w swojej lidze ogrywaja poki co inne druzyny bez wiekszych problemow, jednak analogiczna sytuacja byla rok temu z Powenem. Druzyna z Zabrza ma wedlug mnie po prostu wiekszy potencjal i mimo tego, ze w lidze ma troche problemow, to ten mecz powinni bez problemow wygrac. Pokazali, ze maja zdecydowanie wiekszy potencjal od druzyn z zaplecza Superligi, chociazby wygrywajac zdecydowanie ostatni sparing z Olimpia Piekary Slaskie 45:26.
NMC Powen Zabrze @1.25 Tobet
✅ 28:31

PBS Jurand Ciechanow v SPR Chrobry Glogow

Tutaj sprawa jest dosc prosta - zawodnicy Juranda wprost mowia, ze w lidze idzie im ciezko i ich glownym celem jest zmiana tego stanu rzeczy, natomiast do Pucharu Polski podchodza dosc &#39;olewacko&#39; (&#39;brak awansu nie bedzie wiekszym zmartwieniem&#39; - Rafal Grzybowski, bramkarz Ciechanowa). Z drugiej strony chodza plotki, ze Chrobry planuje wystawic juniorow, zeby nie przemeczac sie przed ligowymi potyczkami, ale jakos nie chce mi sie wierzyc, zeby zalezalo im na odpadnieciu bardziej, niz graczom Juranda :razz: Chrobry jest po prostu lepszy kadrowo i ma lepszego, bardziej &#39;otrzaskanego&#39; szkoleniowca. Spodziewam sie zwyciestwa gosci, ktore powinni osiagnac nawet grajac drugim skladem.
SPR Chrobry Glogow @1.30 Tobet
⛔ 30:25

MMTS Kwidzyn v MKS Zaglebie Lubin

Tutaj sytuacja jest podobna. Niby Zaglebie zapowiada walke i chec awansu dalej, ale prawda jest taka, ze albo ta druzyna skupi sie na lidze, albo z niej spadnie. W najblizszym czasie czekaja ich trudne mecze (kolejno z Chrobrym [W], Azotami [D], Miedzia [W] i Kielcami [D]). O punkty bedzie im niesamowicie trudno, wiec na pewno nie beda dzisiaj ryzykowac meczenia zawodnikow. Co innego MMTS - ich sytuacja ligowa jest na tyle dobra, ze nie powinni sie dzisiaj podkladac. Dla mnie - pewna &#39;jedyneczka&#39;.
MMTS Kwidzyn @1.35 Tobet
✅ 35:30

Podsumowujac te trzy mecze, da sie uzyskac calkiem przyzwoity kurs:
NMC Powen Zabrze + SPR Chrobry Glogow + MMTS Kwidzyn @2.19 7/10 Tobet ⛔

Wydaje mi sie, ze to jest najpewniejsza kombinacja na dzisiejsze mecze, jednak wiadomo - puchary rzadza sie swoimi wlasnymi prawami ;)
Chociaz nie spodziewam sie zadnej niespodzianki w wyzej opisanych spotkaniach, stad mysle, ze warto zaryzykowac.

No i jednak sie nadzialem na tego nieszczesnego Chrobrego. Naiwnie troche pomyslalem, ze skoro maja potencjal, to powalcza przynajmniej o Final Four. A tak - bede mial nauczke, zeby wlasnie przed Final Four tego turnieju nie ruszac. Dopiero wtedy wiadomo, komu na nim zalezy, a kto ma go w powazaniu.

adqs 3,5K

adqs

Forum VIP
Zupełnie nie rozumiem grania na Chrobrego po takim marnym kursie, nie jest to zespół jakiś niewiadomo jak dobry, nie gra cudów, owszem gra efektywnie, ale czy jest to jakiś nieosiągalny poziom dla Juranda grającego u siebie w najlepszym składzie? Nie sądzę, na pewno Jurand u siebie to zespół o kilkadziesiąt procent lepszy, pokonał w końcu na własnym terenie uznane marki jak Nielba i Zagłębie. Z Chrobrym zagrali mecz wyjazdowy i tam również pokazali się całkiem fajnie, prowadząc do przerwy i walcząc o ligowe punkty do końca. Nie przyjmuję argumentu, że muszą skupić się na lidze. Tak niby jest, ale posada trenera Nocha wisi na włosku i na pewno nie zaryzykuje on kompromitacji z Chrobrym, która pewnie w konsekwencji pozbawi go posady.
Dodatkowo, strona SPR informuje: &quot;Do Ciechanowa jedziemy w mocno okrojonym składzie. W Głogowie pozostaną Mateusz Frąszczak, Rober Fogler, Kuba Łucak, Marek Świtała i Rafał Stachera.&quot;
Typ: Jurand +4.5 @ 1.72 Tobet ✅ 30:25

Nie widzę też dzisiaj sensu grania na MMTS, bo z tego co czytam, problemy finansowe są tam wszechobecne, i nie wiem czy będą chcieli puchar wygrać. Co zrobili w poprzedniej edycji PP, w meczu z Miedzią, dobrze o tym świadczy.. Prowadząc dwoma bramkami na 1.5 min przed końcem przegrali czy tam zremisowali. Dla mnie nie ma sensu. (wynik 35:30 dla Kwidzyna :browar565 ????

Fajnie wygląda też over w meczu UW ze Stalą Mielec. Bądźmy poważni, PP to zawsze wielkie wyniki, a pewnie i Mielec sobie zrobi trening rzutowy, odpuszczając jednocześnie obronę. Linia 55.5 to dla mnie śmiech (wynik 28:30)

Otrzymane punkty reputacji: +3
A 220

andrzej78

Użytkownik
Ja uważam że po 4,2 można spróbować Czuwaj, dla Zabrza priorytetem powinien być najbliższy mecz ligowy z Miedzią. Więc nie sądze aby dziś grali na 100%.
W Świdnicy linia 48,5 więc myślę że overek można grać, Azotowcy bez Steni i Wysza, dodatkowo na pewno więcej będą grać ci co do tej pory grali mniej więc difens nie powinien być taki mocny. Niespodzianki tu nie szukam bo witaszek zapowiada że w tym roku traktują puchar serio ale myślę że Świdnica+7,5 można spróbować.

Otrzymane punkty reputacji: +3
unicaja 15,6K

unicaja

Użytkownik
PBS Jurand Ciechanow v SPR Chrobry Glogow Tutaj sprawa jest dosc prosta - zawodnicy Juranda wprost mowia, ze w lidze idzie im ciezko i ich glownym celem jest zmiana tego stanu rzeczy, natomiast do Pucharu Polski podchodza dosc &#39;olewacko&#39; (&#39;brak awansu nie bedzie wiekszym zmartwieniem&#39; - Rafal Grzybowski, bramkarz Ciechanowa). Z drugiej strony chodza plotki, ze Chrobry planuje wystawic juniorow, zeby nie przemeczac sie przed ligowymi potyczkami, ale jakos nie chce mi sie wierzyc, zeby zalezalo im na odpadnieciu bardziej, niz graczom Juranda Chrobry jest po prostu lepszy kadrowo i ma lepszego, bardziej &#39;otrzaskanego&#39; szkoleniowca. Spodziewam sie zwyciestwa gosci, ktore powinni osiagnac nawet grajac drugim skladem. SPR Chrobry Glogow @1.30 Tobet
Ja tylko przypomnę co się działo przed rokiem w PP. Pamiętasz jak MMTS dosyć rozrywkowo potraktował jedną z rund, bodajże z Miedzianką ? A nie muszę chyba dodawać że obie ekipy - ubiegłoroczny Kwidzyn i obecny Głogów łączy osoba trenera Markuszewskiego. @1,30 na Chrobrego ? Phi, wolne żarty. Szkoda nerwów.
Nie widzę też dzisiaj sensu grania na MMTS, bo z tego co czytam, problemy finansowe są tam wszechobecne, i nie wiem czy będą chcieli puchar wygrać. Co zrobili w poprzedniej edycji PP, w meczu z Miedzią, dobrze o tym świadczy.. Prowadząc dwoma bramkami na 1.5 min przed końcem przegrali czy tam zremisowali. Dla mnie nie ma sensu.
No dokładnie o to mi chodziło ????

Otrzymane punkty reputacji: +9
adqs 3,5K

adqs

Forum VIP
Tobet zdjął mecz Kwidzyna z oferty, co mnie jakoś nie dziwi, bo tam jajec może nie zabraknąć i uważam pobranie swoje ZL&#39;a po 3.6 za fajny ruch.
Chrobry natomiast urósł o kilkanaście procent i taki kurs już jest nieco bardziej adekwatny, ale ci, którzy chcą grać dubel czy tripel zaproponowany przez kolegę nbd powinni poczekać.
Andrzej dzięki za zwrócenie uwagi na mecz Azotów. O tym, jakie jest handi, w jakim jadą składzie - wiedziałem, że w bramce zagrają Gładysz i Kolev, nie wiedziałem jednak, nie zauważyłem linii na to spotkanie. W takiej sytuacji trzeba grać over, zwłaszcza, że nawet w najlepszym personalnie składzie difens Azotów na wyjazdach szału nie robi, a wrzucenie 30-35 bramek takiej Świdnicy grającej składem rocznika 91-92 powinno być dla ekipy z aspiracjami medalowymi jak splunięcie.(wynik 22:28)

adqs 3,5K

adqs

Forum VIP
Dzisiaj ostatni mecz 1/8 finału, wiadomo już na kogo trafi zwycięzca tego meczu, będzie to zespół Pogoni Szczecin, który wczoraj sprawił nie lada niespodziankę, eliminując z pucharu mocny zespół Miedzi Legnica. Wydaje się, że znany jest też los przyszłego przeciwnika Portowców, a dokładniej wiadomo kto nim będzie. Nikt, nawet w Wągrowcu, nie wyobraża chyba sobie awansu Nielby do ćwierćfinału kosztem Mistrzów Polski.
Do składu Wisły powraca Bostjan Kavas, zobaczymy pewnie też Vukasina Rajkovicia a także Michała Zołoteńko, którzy ostatnio grali sporo mniej. Nie wiem jak ma się sytuacja z Arkiem Miszką, ale dziś na pewno nie zagra. Pewnie większość meczu zagra Spanne, bo może i Paczkowski ćwiczy granie na skrzydle, ale czy mu to wyjdzie, to nie wiem.
Nielba do pucharu podchodzi w sposób mocno lajtowy, nie ma co się dziwić zresztą, sytuacja wągrowiczan w lidze nie jest najlepsza, mają tam wciąż w głowie walkę o utrzymanie, a już niespełna 48 godzin po meczu w Płocku podejmą bezpośredniego rywala w walce o utrzymanie, Warmię! Trener Molski do dyspozycji ma wszystkich oprócz kontuzjowanego wychowanka Wisły Bartosza Świerada, ale czy wystawi te najlepsze działa, wątpię.
Wisła natomiast pewnie też z 30&#39; zagra słabszym składem, ale w ich przypadku nie jest to problemem, bo jak to Mistrz Polski, musi dysponować szerokim i wyrównanym składem. Pograją trochę ci, którzy siedzieli na ławce, trybunach czy w gabinecie lekarskim, ale nie jest to problemem. Dodatkowo, w niedzielę płocczanie znów zagrają u siebie, ze Stalą Mielec, która targana jest dużymi problemami, więc ten i następny mecz nie będą dla Nafciarzy wyzwaniem, toteż dziś wcale nie będą musieli grać na 1% możliwości, bo nie mają przed czym się oszczędzać, bo bój z HSV w LM dopiero w następną niedzielę. Goście mecz o wszystko rozegrają w sobotę i na pewno w Orlen Arenie ich myśli będą właśnie przy meczu z Warmią Olsztyn.
Typ: Wisła -10.5 @ 1.85 Tobet

A 220

andrzej78

Użytkownik
Zabrze-Azoty 1 2,35 fortuna

1/4 finału PP. Obie drużyny zapowiadają walke o awans do final four, a więc emocji w tym dwumeczu zapewne nie zabraknie. Zabrzanie ostatnio zwyżka formy, wygrana w lubinie czy też spokojne zwycięstwo ze stalą nie wzięły się z przypadku. Do formy wraca Remek Lasoń. Ponadto zabrzanie wzmocnili się doświadczonymi zawodnikami z rozpadającej się miedzi, Arturem Baniszem i Grzegorzem Garbaczem.
W azotach forma faluje, pare słabszych spotkań a za chwile koncertowy mecz z kwidzynem, by trzy dni później odpaść z pucharów ze średniakami z bjelowaru. Na pewno duży wpływ na gre może mieć fakt że dla azotów to będzie 6 mecz z kolei grany co trzy dni. A więc zmęczenie może wyjść w każdej chwili. Trzeba też dodać że powen gra niewygodny dla azotów handball, w meczu ligowym w puławach było tylko 20:19

adqs 3,5K

adqs

Forum VIP
w puławach było tylko 20:19
19:18 ;)
W każdym razie, KS Azoty w ostatnim czasie z mocno falującą formą, praktycznie co mecz to inny zawodnik ciągnie zespół i to na pewno jest budujące, obrona również jakoś funkcjonuje, ale ciężko jest to oceniać na tle tak beznadziejnego przed tygodniem Kwidzyna czy na podstawie relacji pijanego Marka Skowronka. Szerokość składu w obu zespołach na pewno w porównaniu z ligową stawką dość imponująca, i na pewno druga linia w obu kamandach to mocna strona, bo i tu i tu z reguły co najmniej 2 graczy na rozegraniu jest.
Do czego zmierzam, to na pewno to, że i jedni i drudzy zawalczą o całą pulę i o awans do FF, zatem czeka nas ciekawy mecz. Wczoraj w związku z value i minimalnym dogiem na Montex polecałem ów typ, ale jak się skończyło, zainteresowani wiedzą. Tak czy tak, będę śledził mecz na fejsbuku KS Azoty i polecam innym.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom