Ja dzisiaj próbuję takie coś:
FRANCJA - SZWECJA,
Francja @1,45 (
Fortuna) 6/10
80:37
Tak jak pisałem wczoraj -
Francja prezentuje się na tych ME znakomicie, no i ten mecz wygrany 20 punktami z Belgią! Szwedki też prezentują się bardzo dobrze, ale wczoraj już bardzo się męczyły i dzisiaj podobnie jak Olo widzę je już za burtą.
FINLANDIA - GRECJA,
Grecja @2,91 (
Fortuna) 5/10
45:67
Wczoraj pisałem, że interesująco wygląda typ na Grecję w spotkaniu z Białorusią. Dzisiaj również bardzo podoba mi się typ na Grecję. Obie ekipy grały trzy dni temu ze sobą i lepsza okazała się
Finlandia wygrywając 58:46. Śledziłem tamto spotkanie na
live i nie zgodzę się z tym, że
Finlandia była aż tak lepsza by teraz stawiać ją w tak mocnej roli faworyta.
Po pierwsze
Finlandia zaczęła rewelacyjnie za 3 punkty w tamtym spotkaniu: w pierwszej kwarcie trafione 4 x 3pkt w tym trzy razy trafiła Juvonen. W drugiej kwarcie znowu dołożone 3 x 3pkt. Zatem w pierwszej połowie siedem 3jek celnych. W drugiej połowie już tak nie siedziało, za 3 punkty wpadło tylko dwa razy i... druga połowa przegrana przez Finlandię (no dobra, Finki już niby nie musiały szarżować bo prowadziły ładnie). Jednak
Grecja wygrała w tym spotkaniu zbiórkę 33:25 co może być istotne dzisiaj. Poza tym mecz ten miał o wiele mniejszą stawkę niż ten dzisiejszy.
Grecja ma potencjał (3.miejsce na u20 dywizji B.). Dzisiaj będzie kryła obwód na 100% i Juvonen nie zanotuje już drugi raz takiej dobrej 1.połowy.
Wczoraj
Grecja udowodniła, że jak musi wygrywać to robi to bez problemów.
HISZPANIA - BELGIA,
Belgia +15,5 @1,85 bwin 4/10
63:65 czyli 63:80,5
Tylko czekałem aż to handi skoczy do góry i skoczyło z 13,5 na 15,5. Teraz już mi się podoba by spróbować je zagrać ????
Belgia to mocna ekipa, która już nie raz sprawiła problemy Hiszpanii. Dwa lata temu na ME u16
Hiszpania pokonała Belgię w finale dopiero po dogrywce 57:53! Rok temu na MŚ u17
Belgia wygrała z Hiszpanią 55:54 wygrywając ostatnią kwartę 20:7. Wychodzi na to, że
Belgia zupełnie nie siedzi Hiszpankom. Dzisiaj widzę tutaj zwycięstwo Hiszpanii ale nie aż tak wysokie.
Odnośnie typów w spotkaniach o miejsca 13-16 to nie ruszam już.