Vaclav Milik-Tobiasz Musielak: Milik @1,85 Bet365
Jest to oczywiście pojedynek juniorski z 3.finału IMŚJ w Terenzano.Trochę mnie dziwi to zestawienie jak i kurs.Tofik od ponad 2 miesięcy leczył kontuzję i teraz powraca.Podobno w dobrej formie o czym może świadczyć 11(3,2,3,3) punktów w towarzyskich zawodach w Ostrowie.Zawody niby dobrze obsadzone,ale jak patrzę no to z kim wygrywał to już to nie wygląda tak kapitalnie(Thoernblom, Sówka, Jakobsen,Mat.Szczepaniak,Jędrzejak,Puszakowski,Borodulin).No i wiadomo,że zawody
towarzyskie to nie to co walka o medale IMŚJ.A taki realny cel staje dziś przed Vaclavem Milikiem.Uzbierał 17 punktów i do 3.pozycji traci 5 punktów.Ciężkie zadanie,ale możliwe mimo wszystko.Bezpośrednie starcie Musielaka z Milikiem to był 1.finał w Pile i wtedy 2 punkty więcej zrobił Polak.Dziś jednak zawody nie odbywają się na polskim torze i tu już Musielak traci przewagę.Milika nie widziałem w akcji poza finałem DMŚ w Pradze,jednak patrząc na jego wyniki śmiem twierdzić że to jest jedyna nadzieja czeskiego żużla na najbliższe lata.Na jego korzyść przemawia też fakt,że jest rozjeżdżony a Tobiasz wraca po kontuzji.Presja większa na Czechu zapewne,a Tofik jedzie na luzie.Jak Vaclav nie spali się psychicznie to moim zdaniem będzie dziś dużo wyżej niż Musielak