>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Turnieje indywidualne 2012

Status
Zamknięty.
J 3,9K

jacques

Forum VIP
Pogoda bardzo dobra. Słońce, 7-8 stopni ????
Gapa-Kościecha 1 + Ułamek-Sullivan 2 @ 2.40
Widzę, że od razu wszyscy złapali te zakłady. Rzeczywiście, dla mnie ustawienie tych par jest dziwne. Nie dałbym nawet 70% tych kursów. Oby ta &quot;masóweczka&quot; nam dziś weszła. Ale jedyna możliwość, by było inaczej, to gdy Kościecha się zepnie na 100%, a Gapa odpuści. Ale nawet wtedy kurs byłby dla mnie atrakcyjny ;)

widghet 13

widghet

Użytkownik
Pojawiła się oferta w Tobet i najciekawiej wyglądaja pary:
Maciek Janowski - Rafał Okoniewski @ 1.55
Sullivan - Ułamek @ 1.50
ako 2.33
Ryan jest nie tylko lepsza klasa ale ma juz silniki na ten tor. Seba slaba forma na wyspach i mysle zedzisiaj nie blysnie.
Maciek to mistrz swiata juniorow + dobra forma na poczatku sezonu, final w memoriale smoczyka, przyzwoita jazda w angli i powinien byc dzisiaj lepszy od Okonia
Ako: 2.33

robson_26 612

robson_26

Forum VIP
Buczkowski - A. Łaguta - 1 @ 1,85 - anulowany
Gapiński - Kościecha - 1 @ 1,60 - ⛔
Tobet
No i mamy pierwsze bety na KA. Dwaj krajowi liderzy Polonii prezentują się jak na razie bardzo dobrze. W sparingach imponowali szybkością. Mają dobrze dopasowany sprzęt do bydgoskiego toru. Moim zdaniem Gapa i Buczek mogą znaleźć się wysoko w tym turnieju. Stawka nie za wielka, bo to mimo wszystko początek sezonu.

levy42 3,9K

levy42

Użytkownik
No Tobet poszalał:

Gapiński-Kościecha: Gapiński @1,60⛔⛔ hahaha:grin:
--------
Sullivan-Ułamek: Sullivan @1,50✅✅

Dla mnie będzie mega niespodzianką jak faworyci tu zawiodą.Oczywiście to są zawody towarzyskie,pierwsze w sezonie więc nie będzie spinki na wyniki jakiejś wyjątkowej. Gapińskiego i Sullivana widziałem w sparingu w Bydgoszczy i to mi wystarczy,żeby powierzyć im całkiem sporą gotówkę.

@jaques Gapa nie odpuści,bo Kościechy wyjątkowo nie lubi-i mówię to nie na podstawie medialnych doniesień;) Poza tym sprzętowo jest tak spasowany,że jedynie jakaś kontuzja może nam popsuć wynik tej pary. Sullivan też spasowany,rozmawiałem z nim jakieś 2 godz temu i mówił,że dziś nie będzie kombinował ze sprzętem bo już ma na Bydgoszczy dobry silnik. Tor trochę mokry,więc może lekko zaskoczyć niektórych,zobaczymy jaki będzie po zabiegach które właśnie trwają.

Otrzymane punkty reputacji: +2
feekus 1,7K

feekus

Forum VIP
bardzo dobra okazja w Tobet.
Gapiński - Kościecha @ 1.6 ⛔
4/10
zawodnik o klasę lepszy i stabilniejszy. Różnica w zeszłorocznej średniej to co prawda tylko 0.15/bieg, ale nie bardzo mieli panowie z kim konkurować. Obaj u siebie, przedsezonowy sparing na MotoArenie pokazuje, gdzie który zawodnik jest. Tomek w 4 startach 10 punktów na torze, na którym Kostek spędził x lat. To jeden z wykładników, który przemawia za grą na Gapińskiego. Kurs bardzo przystępny. Z reguły nie tykam turniejów indywidualnych, ale to jest spoooora pomyłka ze strony buka, bo do tej pary dałbym handi w granicach -2.5 pkt ;) stawka mała, bo to nie pojedynek drużyn, ale zagrać na pewno warto. jak coś będzie jeszcze to dopiszę.

N 149

nati1234

Użytkownik
Kryterium Asów Bydgoszcz
Kiedyś tym turniejem zaczynano sezon żużlowy. Turniej prestiżowy, ale nie zapominajmy, że towarzyski. Dziś przygotowałam małego tripelka na te zdarzenie.

Buczkowski - A. Laguta @1,85 + Sullivan - Ułamek @2,40 + Gapiński - Kościecha @1,60 ako. 7,10 Tobet
Dlaczego te pary?
Buczek to lepszy od Artema żużlowiec, wraca do Bydzi po wojażach pierwszy oficjalny turniej będzie chciał się pokazać. (Artem rok temu 3, 2, 3, d, d)
Seba na wyspach słabo, ale w polskiej lidzę jest mocny. Bydgoski tor zawsze mu odpowiadał, a Ryan? Super forma, same trójki w sparingach i na przekór temu uważam, że dziś będzie experymentował i nie będzie nawet w pierwszej 8 zawodów. Typowy typ na intuicje.
Gapa - Kościecha to różnica klas sama w sobie nie widzę innego rozstrzygnięcia.

Dla mniej odważych polecam single: Tobet
Krzysztof Buczkowski - Artiom Laguta @1,85 Zwrot
Ryan Sullivan - Sebastian Ułamek @2,40 ⛔
Tomasz Gapiński - Robert Kościecha @1,60 ⛔
Dodaje parę: D.Balinski v T.Jedrzejak sportingbet @1,90 ⛔
Damian w Bydzi nie pamiętam kiedy jechał dobrze, natomiast Ogór lubi takie tory wczoraj była pewnie ulewa to i będzie troszkę pod koło. Poza tym leszczynianin przeciętnie w sparingach.
Edit: Kościecha jesteś nam winny sporą sumkę :p

radula 5,4K

radula

Użytkownik
Krzysztof Buczkowski - Artiom Laguta 1 1,85 zwrot
Tomasz Gapiński - Robert Kościecha 1 1,45 ⛔

Tobet

Stawiam dzisiaj na dwóch bardzo mocnych zawodników którzy na codzień reprezentują barwy Bydgoskiej Polonii. Buczkowski bardzo dobrze na sparingu wyglądał i w Toruniu i w Bydgoszczy Łaguta trochę gorzej,może dlatego że jeździ w parze z Emilem...?Ale mimo wszystko po takim kursie warto zagrac na Krzyska który w tym sezonie ma aspiracje dostać się do kady.
Druga para co tu dużo mówić forma obu zawodników wskazuje na to że Gapiński będzie dwa razy lepszy od Kościechy.
Ps. Sportingbet wystawił ładną oferte

Sullivan - Kościecha @ 1.33 ⛔

Kurs niski ale różnica między tymi zawodnikami jest bardzo duża.

edit:. Robert oddaj Nam pieniądze;)

DARKY GRATULUJE!!!!​

feekus 1,7K

feekus

Forum VIP
Sportingbet też wystawił i gram dubla:
Buczkowski - Ułamek @ 1.8 ✅
Sullivan - Kościecha @ 1.33 ⛔
AKO: 2.4 ⛔
2/10

Gdzie Ryan, a gdzie Kościecha? kurs niski, ale warto zagrać.
Buczkowski atut własnego toru plus nieprzekonujący Seba - na pewno gra jest świeczki warta. Wystawiłbym na Buczka 1.6, kurs proponowany przed oddsmakerów sbetu zdecydowanie przeszacowany. Początek sezonu, turniej aby przetestować sprzęt - niemniej jednak te 2 typy spokooooojnie powinny wejść.

T 1,5K

torretoo

Użytkownik
Krzysztof Buczkowski – Artiom Laguta 1 1,85 Tobet - zwrot W parzę dwóch nowych nabytków „Gryfów” stawiam na tego, który z owalem w Bydgoszczy ma więcej wspólnego. Chodzi mi o to, że w przeszłości „Buczek” miał już okazję przejeździć parę sezonów dla Bydgoszczan, a Artiom jak na razie na Sportowej gościł dość rzadko. Jeśli chodzi o formę jednego i drugiego to oprócz treningów startowali w sparingach z Unibaxem. Krzysiu zdobył 10+1 ptk(4 starty) oraz 9+1 ptk(5 startów) natomiast Laguta 7+2 ptk(3 starty) oraz 5+1 ptk(3 starty). Obaj lepiej spisali się w sparingu w Bydgoszczy ale to zrozumiałe. Szczerze nie wiem czy startowali obaj panowie w jakich kol wiek innych zawodach czy to w Polsce czy za granicą. Na pewno jeden i drugi nie startowali na „Smoku” w Memoriale im. Alfreda Smoczyka. Stawiam w tej parze na Krzysia, jednego czego się obawiam to dobrej postawa w zeszło rocznym Kryterium Asów młodego zawodnika z Łotwy, gdzie bodajże po 3 seriach prowadził przed Tomkiem Gollobem i Emilem..
Tomasz Gapiński – Robert Kościecha 1 1,60 Tobet ⛔ ???? ???? ????
Nie porozumieniem dla mnie jest wystawianie takiej pary szczególnie, że forma u obu jest zupełnie na innych poziomach. Formę obu chyba można porównać też tylko w oparciu na dwa sparingi drużyny z Bydgoszczy z sąsiadami zza miedzy. W sparingu w Toruniu „Gapa” zdobył 10 ptk(4 starty) natomiast Robert 5+2 ptk(4 starty) a dzień póżniej w Bydgoszczy Tomek pojechał tylko trzy razy i zdobył komplet 9 punktów natomiast „Kostek” 8+2 ptk ale aż w 5 biegach. Do tego Robert startował w memoriale na „Smoku” i zdobył 6 punktów. Więc jak widać forma jest po stronie Tomka, który myślę, że pod nieobecność zawodników z GP w dzisiejszym turnieju zakręci się koło podium a kto wie? Może i wygra całe Kryterium.

Darcy Ward – Grigorij Laguta 1 1,85 Sportingbet - zwrot
Para bardzo ryzykowna, ale spróbuje dlaczego? Darcy już można powiedzieć, że objeżdżony w przeciwieństwie do „Griszki”. „Darky” bryluje wręcz na „wyspach” gdzie z Holderem „śmigają” aż miło dla „Piratów”. Również w sparingach z Bydgoską Polonia Ward spisywał się oczywiście bardzo dobrze(9 punktów w tym jeden defekt), szkoda tylko, że nie wystartował w sparingu w Bydgoszczy. W zeszłym sezonie pamiętam gdy bronił barw drużyny z Gdańska, to Ward był głównym filarem podczas spotkań w Bydgoszczy i zdobywał grubo ponad 10 punktów. Natomiast „Grisza” był objawieniem zeszłego sezonu. Zimą bardzo mocno ubiegał się o niego prezes Falubaz, ale jednak Grigorij został w Częstochowie. „Griszka” wystąpił w zawodach parowych z „Zengim” gdzie zdobył 11 punktów(zawody w Częstochowie) oraz w sparingu z Orłem Łodż gdzie zdobył 8+2 ptk(4 starty), i to chyba tylko te dwa stary zaliczył starszy z braci w tym sezonie. Więc jednak objeżdżenie i forma jest po stronie młodego „kangura” i na niego stawiam w tej parze.
edit // gratuluje braciom inteligencji, przyjechać na zawody bez ważnej licencji ????

robsoneczek 0

robsoneczek

Użytkownik
Gapa wraz z Buczkowskim prezentują się u progu sezonu znakomicie. Mimo iż to były tylko jazdy sparingowe mają one znaczne odzwierciedlenie w sezonie. Wiadomo zawodnicy testują, sprawdzają jednak jak coś jedzie to jedzie,jak nie jedzie to nie jedzie i tyle w temacie. Kościecha także dobrze, jednak myślę że Gapa dzisiaj będzie górą. Sam Robert niedawno wypowiadał się że to jeszcze nie jest to. Kurs Rayan-a to prezent od bukmacherów ????
Wyniki z turnieju par :
5. Robert Kościecha - 13 (3,2,2,3,2,1)
9. Krzysztof Buczkowski - 16 (2,3,3,3,3,2)
13. Tomasz Gapiński - 15 (2,3,2,2,3,3)

Krzysztof Buczkowski - Artiom Laguta (1) 1.85
Ryan Sullivan - Sebastian Ułamek (1) 1.50
Tomasz Gapiński - Robert Kościecha (1) 1.45

levy42 3,9K

levy42

Użytkownik
Sportingbet też wrzucił ofertę,ale żadna z par nie wykazuje takiego potencjału jak te z Tobet;)

Za drobne można zagrać według mnie:

Buczkowski win @19,00( TOP 3=1/4 kursy,czyli mamy 4,75)⛔⛔ 4 msc,blisko było podium

Oczywiście łatwo nie będzie,bo pojadą dziś o wiele bardziej doświadczeni i utytułowani zawodnicy niż Buczek,ale kto go widział w akcji w sparingach ten widział jego szybkość i agresywną jazdę.Można spróbować,ja spadam na stadion.Powodzenia!

pierzakrys 178

pierzakrys

Użytkownik
to może jeszcze jeden typ ode mnie tak na szybko
Miedziak vs Gapa 1,70 3-7 ✅
O Gapie zostało napisane już wiele dobra forma w sparingach, atut własnego toru itd.Krajowego lidera Polonii przymierzałbym nawet do zajecia miejsca medalowego. Miedziński na sparingu w sparingu 7 p w 5 startach, a przegrywał z riderami Bydgoszczy, myślę ze teraz będzie podobnie. Niby
W sam raz do dubelka Sullivan - Kościecha 10-12⛔
Takie pytanko będzie może transmisja ? ---&gt; patrz 1 post / R_26

levy42 3,9K

levy42

Użytkownik
Pokuszę się o podsumowanie dzisiejszych zawodów,które obejrzałem na żywo.Mam nadzieję,że moja relacja pomoże Wam wytypować trafnie kolejne zawody żużlowe,czyli 1 kolejkę polskich lig w Lany Poniedziałek.
-----------------------------------------------------------
Wyniki:
1. Darcy Ward (Unibax Toruń) - 13+3 (1,3,3,3,3)
2. Maciej Janowski (Azoty Tauron Tarnów) - 13+2 (3,3,3,2,2)
3. Robert Kościecha (Polonia Bydgoszcz) - 12 (3,1,2,3,3)
4. Krzysztof Buczkowski (Polonia Bydgoszcz) - 11 (1,3,2,3,2)
5. Przemysław Pawlicki (Unia Leszno) - 11 (3,2,2,3,1)
6. Ryan Sullivan (Unibax Toruń) - 10 (2,3,1,1,3)
7. Krzysztof Kasprzak (Stal Gorzów) - 8 (2,2,2,0,2)
8. Tomasz Gapiński (Polonia Bydgoszcz) - 7 (3,2,1,1,w)
9. Piotr Pawlicki (Unia Leszno) - 6 (1,0,3,2,0)
10. Mikołaj Curyło (Polonia Bydgoszcz) - 5 (0,0,0,2,3)
11. Rafał Okoniewski (PGE Marma Rzeszów) - 5 (d,1,3,1,u/ns)
12. Damian Baliński (Unia Leszno) - 5 (d,1,0,2,2)
13. Szymon Woźniak (Polonia Bydgoszcz) - 4 (2,2,0,0,0)
14. Tomasz Jędrzejak (Betard Sparta Wrocław) - 3 (2,0,1,0,0)
15. Sebastian Ułamek (Betard Sparta Wrocław) - 3 (1,0,1,0,1)
16. Adrian Miedziński (Unibax Toruń) - 3 (0,1,0,1,1)
Bieg po biegu:
1. Gapiński, Jędrzejak, Ułamek, Miedziński
2. Kościecha, Kasprzak, Ward, Okoniewski (d1)
3. Janowski, Sullivan, Buczkowski, Baliński (d3)
4. Prz. Pawlicki, Woźniak, Pi. Pawlicki, Curyło
5. Sullivan, Gapiński, Kościecha, Pi. Pawlicki
6. Ward, Prz. Pawlicki, Baliński, Ułamek
7. Buczkowski, Kasprzak, Miedziński, Curyło
8. Janowski, Woźniak, Okoniewski, Jędrzejak
9. Ward, Buczkowski, Gapiński, Woźniak
10. Janowski, Kościecha, Ułamek, Curyło
11. Okoniewski, Prz. Pawlicki, Sullivan, Miedziński
12. Pi. Pawlicki, Kasprzak, Jędrzejak, Baliński
13. Prz. Pawlicki, Janowski, Gapiński, Kasprzak
14. Buczkowski, Pi. Pawlicki, Okoniewski, Ułamek
15. Kościecha, Baliński, Miedziński, Woźniak
16. Ward, Curyło, Sullivan, Jędrzejak
17. Curyło, Balińki, Okoniewski (w/s.u.), Gapiński (u/ns)
18. Sullivan, Kasprzak, Ułamek, Woźniak
19. Ward, Janowski, Miedziński, Pi. Pawlicki (u3)
20. Kościecha, Buczkowski, Prz. Pawlicki, Jędrzejak
21. Ward, Janowski

-------------------------------------------------------
Może po kolei trochę o jeździe każdego z zawodników:
Ward-tylko w I biegu niespasowany i na dystansie nie mógł nikogo wyprzedzić,głównie dlatego że szukał prędkości na zewnętrzenej a jak wiadomo w Bydgoszczy pierwsze biegi to zawsze krawężnik trzeba trzymać.Później już niepokonany,waleczny aczkolwiek moim zdaniem nie do końca kontrolował swoją jazdę stwarzając niebezpieczne sytuacje.
Janowski-bardzo szybki,bawił się jazdą wyprzedzając kolejnych rywali.Widać,że sprzęt ma super przygotowany a dyspozycja na pewno lepsza dzięki meczom na Wyspach.
Kościecha-chyba największa niespodzianka,wielu z nas przegrało dziś przez niego kasę.Jego jazda nie była ani troszkę efektowna,po prostu dobre starty i jak się okazało dobrze spasowany do tego toru silnik(o torze na końcu coś dodam)
Buczkowski-przyzwoity występ,starty słabe ale na dystansie już lepiej.Mogło być minimalnie lepiej,ale nie zawiódł raczej i w lidze u siebie prowadząc parę juniorską będzie zdobywał ponad 10 pkt spokojnie
Pawliccy-jak na razie starszy jeździ pewniej,ale też nie ma takich problemów sprzętowych jak Piotr. Najmocniejsza para juniorska zdecydowanie jeśli chodzi o E-ligę i nie powinno się to zmienić przez cały sezon według mnie.
Sullivan-silnik był spasowany ale nie na taki tor jaki był dziś w Bydgoszczy,stąd na dystansie Ryan bardzo przeciętnie,bez błysku.Dobre starty i znajomość geometrii toru pozwolił na dwucyfrową zdobycz.
Kasprzak,Gapiński,Baliński-wszyscy trzej bezbarwni,choć punkty przywozili.Taka postawa w lidze raczej nie wystarczy do pokaźnych zdobyczy.
Okoniewski Defekt na prowadzeniu oraz upadek w ostatnim starcie,czyli co najmniej 4 pkt stracone(Gapiński wykluczony,Okoń nie pojechał w powtórce).Jak zawsze świetne starty,dobry pierwszy łuk ale na dystansie słabiutko.
Curyło i Woźniak-niespodziewani uczestnicy wypadli całkiem nieźle na tle wyjadaczy ligowych,Curyło waleczniejszy na dystansie,Woźniak dobre starty a później już różnie.W biegu z Kościechą &quot;kolega&quot; powiózł go mocno w bandę i Szymon punktów już nie zdobył
Jędrzejak,Ułamek i Miedziński-bida z nędzą jak to się mawia,myślałem że Miedziak jednak już przygotuje jakiś przyzwoity silnik a okazuje się że albo dalej szuka albo znaleźć nie potrafi i z tydzień się skompromituje w lidze.Para wrocławska nieobecna,nie wiem czy potraktowali ten start jako płatny trening czy są tacy słabi na początku sezonu.
No i słówko o torze-dziś był wyjątkowo twardy.W lidze taki nie będzie na 99%,więc trudno przewidzieć jak w meczu z Falubazem zaprezentują się Poloniści.Wydaje mi się że na przyczepniejszym będze dużo lepiej w wykonaniu Gapińskiego i juniorów.Kościecha pewnie będzie miał problemy za to,przynajmniej tak mi się wydaje na chwilę obecną.

Otrzymane punkty reputacji: +8
zgredziu 147

zgredziu

Użytkownik
Materiał Ze strony Sportowe Fakty

Jeśli chodzi o stricte sportową rywalizację, zawody nie były zbyt porywającym widowiskiem. Bardzo duży, kto wie czy nie decydujący, wpływ na taką postać rzeczy miała wyjątkowo niesprzyjająca aura. Na początku zawodów z nieba padało dosłownie wszystko, co możliwe. Żużlowcy musieli się ścigać w gradzie, śniegu i deszczu. Potem niebo się przejaśniło, ale co oczywiste tor był dość trudny i raczej nie sprzyjał walce.
Najlepiej na zielonogórskim obiekcie czuli się Jarosław Hampel i Tomasz Jędrzejak, którzy wśród rywali nie mieli sobie równych. Ponownie bardzo solidnie prezentował się Krzysztof Jabłoński, dobrą postawą imponował Grzegorz Walasek. Gdyby nie duży pech w postaci dwóch defektów w swoich pierwszych wyścigach były kapitan Falubazu mógłby liczyć się w walce o podium. Nadspodziewanie słabe występy zanotowali liderzy mistrza Polski. Piotr Protasiewicz i Andreas Jonsson zmagali się jednak z problemami sprzętowymi i stąd z ich odległych miejsc nie można wyciągać zbyt daleko idących wniosków.

Rozegrany na dwa dni przed inauguracją ENEA Ekstraligi turniej pożegnalny &quot;Rafał Dobrucki - Koniec wyścigu&quot; był dobrą okazją do sprawdzenia formy poszczególnych zawodników u progu nowego sezonu, a przede wszystkim godnym zwieńczeniem obfitującej w sukcesy kariery nowego trenera Stelmet Falubazu.

Wyniki:
1.
Jarosław Hampel - 14 (2,3,3,3,3)
2. Tomasz Jędrzejak - 14 (3,2,3,3,3)
3.
Patryk Dudek - 11 (2,2,1,3,3)
4. Krzysztof Jabłoński - 10 (3,3,1,2,1)
5. Damian Baliński - 9 (3,2,2,w,2)
6. Krzysztof Kasprzak - 8 (0,3,2,0,3)
7. Rafał Okoniewski - 8 (t,1,3,2,2)
8. Grzegorz Walasek - 7 (d,d,3,3,1)
9. Grzegorz Zengota - 7 (1,1,2,1,2)
10. Maciej Janowski - 6 (t,1,2,1,2)
11. Adam Skórnicki - 5 (3,2,0,0,w)
12. Robert Kościecha - 5 (1,3,0,w,1)
13. Piotr Protasiewicz - 4 (2,t,d,2,d)
14. Adam Strzelec - 4 (1,0,1,2,0)
15. Andreas Jonsson - 4 (2,1,d,1)
16. Łukasz Jankowski - 2 (w,d,1,d,1)
17. Kacper Rogowski - 1 (1,0,0,0,0)

Bieg po biegu:

1. Skórnicki, Protasiewicz, Kościecha, Kasprzak
2. Jabłoński, Hampel, Rogowski, Okoniewski (t) (Jankowski - w/2min)
3. Baliński, Jonsson, Zengota, Rogowski (Janowski - t)
4. Jędrzejak, Dudek, Strzelec, Walasek (d)
5. Hampel, Jędrzejak, Janowski, Rogowski (Protasiewicz - t)
6. Kasprzak, Baliński, Okoniewski, Walasek (d)
7. Kościecha, Dudek, Zengota, Jankowski (d)
8. Jabłoński, Skórnicki, Jonsson, Strzelec
9. Okoniewski, Zengota, Strzelec, Protasiewicz (d)
10. Hampel, Kasprzak, Dudek, Jonsson (d)
11. Walasek, Janowski, Jabłoński, Kościecha
12. Jędrzejak, Baliński, Jankowski, Skórnicki
13. Walasek, Protasiewicz, Jonsson, Jankowski (d)
14. Jędrzejak, Jabłoński, Zengota, Kasprzak
15. Hampel, Strzelec,Kościecha (w), Baliński (w)
16. Dudek, Okoniewski, Janowski, Skórnicki
17. Dudek, Baliński, Jabłoński, Protasiewicz (d)
18. Kasprzak, Janowski, Jankowski, Strzelec
19. Jędrzejak, Okoniewski, Kościecha, Rogowski
20. Hampel, Zengota, Walasek, Rogowski (Skórnicki - w/2min)

B 67,2K

bosky

Użytkownik
Ułamek - Protasiewicz 1 2,00 Milenium ⛔
O tym jaki początek sezonu ma Protas wszyscy wiedzą. Jest niemrawy delikatnie rzecz ujmując. Nie inaczej Colgate, ale on jak dotąd miał tylko trudne zawody w Tarnowie. Tor był inny niż w poprzednim sezonie, więc biorąc na to poprawkę można powiedzieć, że wrocławianin nie dał aż tak bardzo ciała. Szczerze mówiąc liczę, że zielonogórzanin bardzo będzie chciał w końcu coś pojechać w niedzielę na lidze, a zatem te zawody mógłby potraktować jako test sprzętu, ustawień. Co innego Ułamek - on zawsze kiedy jeździ indywidualnie włącza drugi bieg. Widzę duże szanse, że się uda, ale nie ma co się napalać, to tylko Złoty Kask, w dodatku półfinał tych zawodów.
edit: właśnie dlatego ta cisza w dziale. ;-)

pierzakrys 178

pierzakrys

Użytkownik
Złoty kask - Gorzów
Przed nami final złotego kasku, który odbędzie się 0 17 w Gorzowie Wlkp.
Lista startowa finału Złotego Kasku:
1. Rafał Okoniewski (PGE Marma Rzeszów)
2. Rune Holta (Stelmet Falubaz Zielona Góra)
3. Sebastian Ułamek (Betard Sparta Wrocław)
4. Patryk Dudek (Stelmet Falubaz Zielona Góra)
5. Grzegorz Zengota (Dospel CKM Włókniarz Częstochowa)
6. Przemysław Pawlicki (Unia Leszno)
7. Daniel Jeleniewski (Lubelski Węgiel KMŻ)
8. Grzegorz Walasek (PGE Marma Rzeszów)
9. Mirosław Jabłoński (Dospel CKM Włókniarz Częstochowa)
10. Dawid Stachyra (Lubelski Węgiel KMŻ)
11. Piotr Pawlicki (Unia Leszno)
12. Krzysztof Kasprzak (Stal Gorzów)
13. Robert Miśkowiak (Lubelski Węgiel KMŻ)
14. Piotr Protasiewicz (Stelmet Falubaz Zielona Góra)
15. Krzysztof Buczkowski (Polonia Bydgoszcz)
16. Łukasz Jankowski (Stelmet Falubaz Zielona Góra)
Millenium juz wystawiło kursy i widzę tutaj bardzo fajny bet do dubla.
P.Dudek-Piotr Pawlicki 1,55⛔
Patryk fenomenalna forma co pokazuje w każdym meczu/ turnieju, nieważne czy jest to mecz ligowy czy kwalifikacje. Śmialo można powiedzieć ze na chwile obecną jest liderem drużyny z zielonej góry i to głownie dzięki niemu Falubaz uniknął blamażu z Gryfami w Bydgoszczy i zainkasował cenny punkt z Tarnowem.
Młodszy z braci Pawlickich, na pewno nie spełnia przed sezonowych oczekiwań. O ile z Częstochowa zainkasował 11 i znacznie sie przyczynil to wygranej swojego zespołu to kolejne 2 mecze wypadły bardzo przeciętnie.

x_design 450

x_design

Użytkownik
Pytanko moje, czy myślicie, że ktoś wystawi kursy na memoriał w Rybniku?
Sądzę, że nie.
Doskonale pamiętam, że rok temu żaden bukmacher nie wystawił oferty na te zawody.

edit: Expekt nie wystawi - info z chatu
@Torretoo
Nie jestem z Rybnika, ale mogę pomóc. ;)
http://www.radio90.pl/zuzlowy-weekend-w-rybniku-mamorial-lukasza-romanka-i-mecz-ligowy.html (na górze strony zakładka &#39;słuchaj&#39;)
Co do transmisji, to nie jestem jednak przekonany, czy będzie. Mogę podać przykład Leszna - u nas Radio Elka przeprowadza transmisje ze wszystkich spotkań wyjazdowych Unii oraz turniejów GP, jednak nie przeprowadza relacji z meczów rozgrywanych na &quot;Smoku&quot;. Nie wypłynęłoby to pozytywnie na frekwencję na stadionie. Lokalne radia tak działają.

połączone F

T 1,5K

torretoo

Użytkownik
Patryk Dudek - Piotr Pawlicki 1 1,50 Milenium ⛔ ????
Przemysław Pawlicki - Piotr Pawlicki 1 1,55 Milenium ⛔ ????
Patryk od początku sezonu pokazuje kapitalną dyspozycję jak na juniora. Czy to w meczach wyjazdowych Falubazu czy u siebie. Również we wtorek w zwycięstwie Dackarny podczas spotkania z Piraterną w Motalii Patryk miał ogromny wpływ. Jak widać na chwile obecną sprzęt jeżdzi świetnie i to na wszystkich torach. Przemek? może nie jest w aż tak wybornej formie jak Patryk co pokazały ostatnie spotkania ligowe. Jeżdzi tak jak od niego oczekują włodarze z Leszna ale myślę, że nie wykorzystuje do końca swojego potencjału. Jednak dzisiaj nie stawiam w tej parze nikogo a uważam, że jeden i drugi będzie lepszy od młodszego z braci Pawlickich. Przemek coś na początku sezonu jakiś zagubiony. Tak na prawdę miał jeden dobry mecz na torze w Lesznie chyba z Częstochową. We wtorek w Szwecji lepsze występy przeplatał słabszymi. Co ciekawe dwa razy pokonał Patryka. Stawiam jednak, że Przemek i Patryk w obecnej formie będą wyżej niż Piotrek.

Krzysztof Buczkowski - Rune Holta 1 1,95 Milenium ✅
Hmm ciężka para.. Ale ja postawie na &quot;Buczka&quot;. To w jakiej formie jest Krzychu od początku sezonu po prostu mnie rozbija. W życiu bym nie powiedział, że sprowadzenie do Polonii znowu Krzysztofa będzie takim celnym strzałem włodarzy z Bydgoszczy. Nie przypominam sobie, żeby facet zszedł poniżej 10 punktów w meczu czy to w Polsce czy w Szwecji.. Kapitalny występ szczególnie w Częstochowie kto wie, może dzięki jego kapitalnej dyspozycji Polonia ma szanse na punkt bonusowy w dwu meczu z &quot;Lwami&quot;? Jeśli chodzi o Rune to moim zdaniem jednorazowy dobry występ na &quot;Motoarenie&quot; nie może od razu oznaczać, że to będzie sezonu powrotu do formy dla Norwega z Polskim paszportem tym bardziej, ze we wtorkowym meczu dla swojego nowego klubu z Kumli nie zrobił dużej ilości punktów(1,0,3,1). Postawie w tej parze na &quot;Buczka&quot; który w takiej formie powinien być wyżej niż Holta, a po takim kursie? grzechem było by nie zagrać!

edit // a jakieś radyjko transmituje Zloty Kask, bo do tej 18 bym sobie posłuchał co się dzieje w Gorzowie..

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom