A. Zniszczoł - D. Prevc 1 @1.50 (KO 1 seria)
Olek w każdym dzisiejszym skoku lepszy od rywala, a skacząc z tej samej belki i w podobnych warunkach w kwalifikacjach wyprzedził Słoweńca o 10 pkt. Jesli Domen nie będzie jutro miał huraganu pod narty , a prognozy są podobne do dzisiejszych , czyli delikatny wiaterek z tyłu skoczni, to wyniki będzie miał podobne do dzisiejszych i Polak spokojnie powinien przeskoczyć rywala i zameldować się w 2 serii.
M. Nazarov - C. Leitner 1 @1.60 (KO 1 seria) (szkoda...)
Tutaj też nie przewiduje niespodzianki, zwłaszcza, że Nazarov skacze ostatnio lepiej od Klimova i zaczął zdobywać pkt w Pucharze Świata. Austriak tylko w jednym treningu lepszy od rywala, ale tam skakał z wyższego rozbiegu. Już z tej samej belki musiał uznać wyższość rywala, a w kwalifikacjach przegrał wyraźnie.Jutro powinno być podobnie, Rosjanin spokojnie powinien dołożyć rywalowi te parę metrów i wygrać rywalizację.
S. Kraft & D. Huber & P. Aschenwald @2.00 H3H Betsson
Fajnie wygląda ten typ. Myślę, że Aschenwalda możemy skreślić już na samym początku, bo odstaje wyraźnie od kolegów z Reprezentacji. Zostaje Kraft i Huber. Wysoki kurs na doświadczonego Austriaka spowodowany jest chyba tylko i wyłącznie dobrymi skokami Daniela dzisiejszego dnia. Myślę, że Kraft będzie się jutro bił o podium, a Huber zadowoli się lokatą w czołowej dziesiątce, bo nie wierze w dwa doskonałe skoki z jego strony, a może się to skończyć jak w Innsbrucku, gdzie w kwalifikacjach zajął 2 miejsce, przyszedł
konkurs i dał plamę. Jest powtarzalność w skokach Krafta, wygrał dzisiejszy trening, 4 miejsce w kwalifikacjach, więc powinien być wyżej od kolegów i wierzę, że powalczy o pudło.
Dorzucę jeszcze coś w kierunku Pietera:
P. Aschenwald - P. Żyła 2 @2.10 ForBet
Wszystko to spowodowane słabymi skokami Polaka w treningach i kwalach. Był jakiś rozkojarzony, w wywiadzie powiedział, " że to po prostu Bischofschofen, ale, że jutro będzie już dobrze..." Ja mu wierzę, może nie będzie tak kolorowo jak w Ga-Pa, gdzie po słabych skokach, przyszedł
konkurs i skończył na 3 miejscu, ale zobaczymy pewnie zdecydowaną poprawę. Aschenwald skacze tutaj na poziomie 10-15 miejsca, i myślę, że to będzie jego maksimum, nie jest w jakiejś wybornej formie. Po dobrych startach w Niemczech, na Bergisel skakał zdecydowanie słabiej, lepiej to wyglądało w skokach treningowych, a nie konkursowych. U Piotrka będzie zdecydowana poprawa, a u rywala jakoś tego nie przewiduje. Fajny kurs, myślę, że Żyła powinien zakręcić się w okolicach 6-10 miejsca, i mieć więcej pkt na koniec konkursu od Austriaka.
Żyła 1-10 @1.75
No i jeszcze taki typ. Wszystko już zostało opisane, po prostu "będzie dobrze".