...
Dobra dzisiaj nie pojechałem na uczelnie, mam chwilę wolnego więc otwieram oferte kolejno z Tobetu i Betsafe i kilka zdań na temat typów jak lecą:
Thomas Morgenstern - Martin Koch
1:8
Martin Koch @ 1.90 Tobet
Thomas w Bischofshofen skacze z pewnością dużo lepiej niż w Insbrucku, wygrał drugi trening, w pierwszym uzyskał trzecią odległość a w kwalifikacjach był siódmy, jednak czy jest w stanie w konkursie poszybować tak daleko ? Wg. mnie nie, w Morgim się coś zacięło ... co pokazał przede wszystkim na 3 skoczni w
TCS, Martin za to tam szybował znakomicie, po pierwszej serii był w czołówce i nic nie zapowiadało że nie skończy tego turnieju w pierwszej piątce nawet a tu klops w drugim skoku i daleka odległość jednak w Bischofshofen znów skacze daleko, wygrał pierwszy trening, kwalifikacje i w każdym z tych skoków szybował na odległość 140 m. więc widać ma dynamit w nogach, ja stawiam dzisiaj na tego drugiego bo On ma coś do udowodnienia i może nawet pokrzyżować plany Koflerowi i Schliriemu :]
Dimitry Vassiliev - Noriaki Kasai
7:19
Dimitry Vassiliev @ 1.65 Tobet
W każdym z trzech skoków na skoczni w Bischofshofen Rosjanin skakał o kilka metrów dalej niż Kasai więc widać że mu ta skocznia "leży" ale jak będzie w konkursie ? Dimitry wg. mnie jest to jeden z nieobliczalnych skoczków i może nawet wylądować na 99m. i ja się nie zdziwię jednak wątpię że tak będzie i w tej parze stawiam na Vassilieva, choć radzę ze stawką nie szarżować ????
Adam Małysz - Harri Olli
18:11
Adam Małysz @ 1.90 Tobet
Skoczek z Wisły Vs nieobliczalny Harri Olli, kto dzisiaj będzie wyżej ? Patriotycznie stawiam na Adasia, widać że ta skocznia mu pasuje i lubi na niej skakać chociaż jak jest bez formy tak jak w tym momencie to nie oddaje tutaj aż tak dalekich skoków jednak zawsze jest w tej czołowej dziesiątce, Olli dwa razy skoczył lepiej od Małysza w Bischofshofen, jednak co pokaże
konkurs ? Czy młody Fin znów poszybuje daleko a być może spadnie z progu ? Ja wykluczam obie opcje, mam przeczucie że Olli skoczy przeciętnie i zakończy zawody w połowie stawki a Adaś skoczy dwa równe skoki i skończy zawody w pierwszej dziesiątce tak jak Nas do tej pory przyzwyczaił, a więc c'mon Adam ! ????
Andreas Kofler - Wolfgang Loitzl
5:4
Andreas Kofler @ 1.65 Tobet
Pierwszy z nich walczy z Gregorem z zwycięstwo, drugi natomiast walczy o podium więc o żadnym odpuszczaniu tu mowy być nie powinno, ja stawiam na Koflera, z pewnością będą to dla niego ważne zawody i będzie chciał skakać jak najlepiej, wczoraj w kwalifikacjach obaj uzyskali taką samą odległość i takie same noty jednak Kofli bo skoku był niezadowolony, widać że w nim drzemie ogromna złość i chęć wygrania tego turnieju, nie wiem jak będzie jednak o tą parę jest w miarę spokojny :|
Johan Remen Evensen - Emmanuel Chedal
33:17
Johan Remen Evensen @ 1.55 Tobet
Johan ku mojemu zaskoczeniu spisuję się nawet nieźle, i to że na początku sezonu skakał dobrze nie było przypadkiem i teraz udowadnia że miejsce na IO w drużynie Norwiegi należy mu się w 100 %, w Bischofshofen skaczę przyzwoicie i co ważne w każdym skoku pokonuje Chedala, myślę że w konkursie będzie podobnie bo Emmanuel już nie ma takiego gazu jak miał jeszcze kilka konkursów wstecz, kurs troche ryzykujący bo już kilka razy na takim wtopiłem ale można zagrać
Najlepszy z Polaków
Adam Małysz @ 1.29 Tobet
Kurs typowo na
podbicie ako, watpię aby któryś z polaków skoczył lepiej niż Adam, chociaż Kamilowi w tym sezonie już to się udawało jednak to chyba tylko rozdrażniło mistrza i od tego czasu skacze lepiej, kurs jak dla mnie w miarę przyzwoity i do przyjęcia tripel + te zdarzeń także let's go ! ;D
Janne Ahonen - Anders Jacobsen
2:10
Janne Ahonen @ 1.50 Betsafe
Ahonen walczy o podium
TCS, w treningach spisywał się znakomicie, w kwalifikacjach użył taktyki i w KO skacze w parze z Kochem, więc w warunkach w jakich będą skakali jego główni rywale - Austriacy, chociaż Jacobsen w treningach i kwalach skakał dobrze b ponad 130 m. to liczę tutaj na Ahonena który zapowiadał że będzie walczył o najwyższe cele w tym sezonie w tym także
TCS i właśnie to czyni
Anders Jacobsen - Harri Olli
10:11
Anders Jacobsen @ 1.60 Betsafe
Obu opisywałem w H2H w innych parach, obu skazywałem na porażkę, jednak gdybym miał wybierać który z nich będzie dzisiaj wyżej w konkursie stawiałbym na Jacobsena. Dlaczego ? Nie wiem, lepsza i stabilniejsza forma ? Chyba to przesądza o tym, jednak gwarancji 100% bym nie dawał
Tom Hilde - Stefan Hula
27:25
Tom Hilde @ 1.90 Betsafe
Kolejny raz stawiam na Tom'a, czy kolejny raz się na Nim przejadę ? Mam nadzieję że nie !! Chociaż Hula tutaj spisuję się dobrze to wątpie aby w konkursie wyszły mu dwa tak dobre skoki jakie oddawał w treningach, gdzie było ponad 130 m, bo już w kwalifikacjach kiedy przyszła trema skoczył 121.5 m. to prawda Hilde skoczył jeszcze mniej ale to jest doświadczony skoczek i myślę że dziś uplasuje się wyżej od Stefana a mi w końcu wejdzie typ z jego udziałem ;p
Andreas Küttel - Jernej Damjan
46:23
Andreas Küttel @ 1.72 Betsafe
Chociaż Jernej wrócił do dobrego i w marę dalekiego skakania w
TCS to jakoś nie mam do niego zaufania ... Wprawdzie Küttel też już mnie nie raz zawiódł to dzisiaj stawiam na niego, kurs przyzwoity więc ryzyko może być, Andreas w poprzednich konkursach pokazywał się z fatalnej strony ale tutaj już jest lepiej, w drugim treningu skoczył nawet 134 m. więc to jest jakaś optymistyczna myśl, Jernej niby skakał gorzej ale zawsze kręcił się obok Kuttela jedna ja dzisiaj stawiam znów na Szwajcara ! :]
Nationality of winner
Austria @ 1.35
No i standardowo stawiam na Austrie bo tak jak ostatnio nie widzę przedstawiciela innego narodu aby wygrał ten
konkurs i tutaj podobnie jak w przypadku polskiej ekipy gdzie powinien wygrać Adam kurs zdecydowanie na
podbicie ako ????
To by było na tyle
pozd
ROWienia ????