>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

Turniej Czterech Skoczni 2009/2010

Status
Zamknięty.
rizze 0

rizze

Użytkownik
Skoki Narciarskie - Ga-Pa [kwalifikacje]
29.12.2009 godz. 13:45​

TOBET

Adam Małysz - Harri Olli 1 1.65 ✅

Zdecydowanie zawodzi mnie Harri Olli - jest cieniem zawodnika, widać, że ma problemy z psychiką, bo stać go na wiele. Ostatnio szereg bardzo nie udanych skoków i widać, że po wylądowaniu jest kompletnie załamany i odpuszcza nawet lądowania, co jest typowe dla finów w takiej sytuacji. Dla mnie dzisiaj też nie pokona naszego Orła z Wisły, który wydaje się, że skacze coraz lepiej, bynajmniej myślę, że na takiego zawodnika jakim jest Olli forma Adasia zdecydowanie aktualnie wystarcza, kurs zachęcający - chociaż nie zdążyłem złapać na live po 1.90 na Małysza, cóż trudno.​

Emmanuel Chedal - Micheal Uhrmann 1 1.75 ✅

Francuz zdecydowanie dobrze w tym sezonie, trzeba przyznać, że bardzo dobrze mu idzie i przed sezonem bym się tego nie spodziewał. Równe skoki, równe pozycje, jest powtarzalny i wydaje się jak na siebie mocny w przeciwieństwie do Uhrmanna, który nawet u siebie nie istnieje, słabe skoki od początku sezonu, przegrał walkę o &quot;liderowanie&quot; w kadrze i zupełnie się pogubił, dla mnie zwycięstwo Francuza po dobrym kursie.​

Johan Remen Evensen - Dmitry Vasilliev 1 1.50 ✅

Rosyjski skoczek w tym sezonie również słabo, nie prezentuje tego co kiedyś, potwierdzają to serie próbne do konkursu i inne wcześniejsze konkursy, Evensen bez &quot;szału&quot;, lecz na pewno lepiej od Vasillieva, który jest cieniem samego siebie - dla mnie pewna wygrana Norwega.

Janne Ahonen - Anders Jacobsen 1 1.52 ✅

&quot;Człowiek Maska&quot; wdarł się przebojem w ostatnim konkursie do pierwszej trójki konkursu - tak za sprawą wiatru, ale go wykorzystał. W dodatku skacze coraz lepiej, jest doświadczonym zawodnikiem, który nie powinien od razu spuścić z tonu, bardzo dobre wyniki w seriach próbnych na których bił wynikami Jacobsena o którym wielu pozytywnych rzeczy w tym sezonie nie da się powiedzieć - może czeka z formą na Igrzyska, na razie bez pięknych występów i dla mnie również Ahonen dzisiaj wyżej.

Przepraszam, że tak późno ale wcześniej byłem zajęty, jest jeszcze możliwość zagrania na live, jeśli ktoś chce skorzystać.

Pozdrawiam!​

A 220

andrzej78

Użytkownik
Ale olli jak sobie wypije to daleko lata, a że dziś sylwester to pewnie coś se gulnie ???? . Ale tak na serio małysz raczej wygra z ollim. W fortunie puściłem sobie takiego tripelka.
Kl. na koniec turnieju:
Kofi 1-3 (1,5)
Morgi 1-6 (1,32)
Małysz 1-10 (1,6)

killuminati 0

killuminati

Użytkownik
Thomas Morgenstern wygrał kwalifikacje do drugiego konkursu Turnieju Czterech Skoczni w Garmisch-Partenkirchen. Austriak poszybował na odległość 130,5m. Dwóch czołowych zawodników Andreas Kofler (uzyskał 137,5m) i Simon Ammann (134m) zostało zdyskwalifikowanych za nieprzepisowe kombinezony. W związku z tym, trzecią lokatę zajął Adam Małysz, który uzyskał 127,5m.
Mam nadzieję, że nie odbije się to na jutrzejszych wynikach tych dwóch skoczków

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Thomas Morgenstern - Janne Ahonen Typ : 1 @ 1,60 TOBET
Wszyscy wiele mówią na temat tego że Ahonen jest stworzony do TCS. Byc moze i tak jest ale nie ma co ukrywac że dobre miejsce w Oberstdorfie to głownie zasługa dobrych warunków. To także w pewien sposób i podziałało na Fina i skacze teraz regularniej. Na pewno jest najlepszy wśród Fińskich skoczków. Morgi męczył się przez calutki poprzedni sezon. Zawsze cegoś mu brakowało, obecny też zaczął słabiej ale ostatnie konkursy widac że zaczyna powracac u niego regularnośc i radośc z oddawanych skoków. W kwalach również oddał świetny skok. Do tego dochodzą noty za styl gdyby obaj byli blisko siebie. Morgi dostaje wysokie noty, to stylista a&#39;la Loitzl. Ahonen coś jak Simi Ammann ma kłopoty z lądowaniem i nieco oszukuje. Rozważałem równiez opcje Loitzl - Ahonen 1, ale zaufałem bardziej Thomasowi ;)

Roar Ljøkelsøy - Stefan Thurnbichler Typ : 1 @ 1,70 TOBET
W tej parze faworyta widzę w Norwegu. Doświadczenie to nie tylko jego zaleta. Obecnie z Norwegów to nikt nie wybija się ponad przeciętnośc. Początek udany miał Romoeren, Roar jednak jest dosyc stabilny jeżeli tak to można nazwac. W parze skakał będzie z Taku Takeuchi i myślę że łatwo powinien go pokonac. Japończyk nie pokazuje nic sczególnego w Ga-Pa. Thurnbichler natomiast w KO rywalizuje z Niemcem Freitagiem którego można uznac za niespodzianke dnia. W kwalach zajął wysokie 15msc. To wielka nadzieja Niemców na przyszłośc. Stylowo ciekawie ułożony w powietrzu. Na treningach systematycznie awansowal do TOP30. W Oberstdorfie nawet na jednym z treningów byl bodaj 3! On będzie ciężkim rywalem dla Austriaka i chciałbym aby już on dokonał rozliczenia mojego zakładu ;)

Anders Jacobsen - Martin Schmitt Typ : 2 @ 2,15 TOBET
Norwegowie jak wyżej bez błysku żadnego. Jacobsen kiepsko również, w treningach w Ga-Pa 111,5m 125m i w kwalach 122m. Schmitt skacze u siebie. Gromkie ziiiiiiieeeeeh mam nadzieje ze poniesie go jeszcze dalej. Norwega kłopoty czekają już w serii KO, jego rywalem Colloredo który skacze równo i daleko. Tutaj już bedzie ciekawa rywalizacja. Schmitt w parze z Larinto a więc raczej zagrożenia nie będzie większego bo Finowie jak jeden mąż bez formy. Po takim kursie to decyduję się zaufac Martinowi!

SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO 2010 ROKU !​

S 381

szczurek

Użytkownik
Spotkanie: TCS Garmisch-Partenkirchen HS 140
Typ: Zwycięży Austriak
Kurs: 1,46
Buk: Bwin
Analiza: Witam. Na rozpoczęcie typowania w 2010 roku, chciałem wybrać jakiś &quot;pewny&quot; typ. To dlatego że jestem bardzo przesądny ???? . Przeglądając ofertę Bwin na jutrzejszy konkurs skoków w Ga-Pa natknąłem się na bardzo ciekawy typ. Z jakiego kraju będzie pochodził zwycięzca zawodów. Austriacy są wycieniani na 1,46, a każdy pozostały kraj na 2,50. Ździwiłem się trochę, zwłaszcza rano kiedy ten typ wart był 1,62. Kurs spadł po kwalifikacjach, gdzie fantastyczny skok oddał Andreas Kofler. Jednak okazało się że miał nieregulaminowy kombinezon, i to mogło wpłynąć na jego odległość (zdyskwalifikowany został też Simon Ammann który zajął drugie miejsce). Jako że obaj ci skoczkowie byli w pierwszej dziesiątce pucharu świata, mieli zapewniony start w konkursie i jutro ich zobaczymy. Typuje zwycięstwo któregoś z Austriaków, ponieważ jest aż pięciu skoczków z tego kraju, którzy są w stanie wygrać. Gregor Schlierenzauer, który w tym sezonie wygrał już kilka konkursów, i jest typowany na zwycięzce Turnieju Czterech Skoczni ponadto lubi nową skocznie w Ga-Pa, jest aktualnym rekordzistą tego obiektu (141 m.), Wolfgang Loitzl, zwycięzca TCS z zeszłego sezonu, czwarty w kwalifikacjach (po dyskwalifikacji Koflera i Ammanna drugi) nienaganny technik który zawsze plasuje się w czołówce. Jest Thomas Morgenstern który sezon zaczął dość niemrawo, plasując się w okolicach szóstego-ósmego miejsca, ale w Obersdorfie zdołał wskoczyć na podium, mamy Andreasa Koflera, który doszedł do dobrej formy, wygrał w Obersdorfie, a dziś w kwalifikacjach oddał piękny skok na 137 metrów, po czym został zdyskwalifikowany za nieregulaminowy kombinezon. Jutro jednak wszystko powinno być w porządku, i Kofler jest w stanie wygrać zawody na Neue GroBe Olympiaschanze. No i nie zapominajmy o mocnym Martinie Kochu, który zawsze jest w stanie zająć dobrą pozycje. Austriakom wg. mnie jest w stanie zagrozić tylko szwajcar Simon Ammann, jednak uważam że jutro nie da rady wygrać, w Obersdorfie skakał zaledwie poprawnie, zajmując piąte miejsce (wygrał Kofler, trzeci był Morgenstern, czwarty Loitzl, Schlierenzauer dziewiąty a Koch dziesiąty). Poza Ammannem nie widzę innego zagrożenia dla Austriaków, Ahonen to nie ta forma co dwa lata temu, a Małysz niezbyt lubi nową skocznie w Ga-Pa. Dlatego uważam że zwycięstwo któregoś z Austriaków jest dobrym typem. Transmisja zawodów o 13:50 w TVP 1.
Pozdrawiam.

pokerface 69

pokerface

Użytkownik
Kto wygra ?
Andreas Kofler @ 3,00

Progresja świetna, zaczynał od 7 miejsca w Kuusamo, które do dziś jest jego najgorszym miejscem w tym sezonie.
Potem było tylko lepiej, dwa razy 6 miejsce w Lillehammer, miejsca 3,4,3 w Engelbergu. I wreszcie 3 dni temu wygrał swój pierwszy konkurs w sezonie 2009/2010 pokonując o ponad 10 pkt wracającego do skakanie Ahonena. I nie był to zwykły konkurs, a był to konkurs rozpoczynający 58 turniej 4 skoczni.
Jutro przyjdzie mu bronić koszulki lidera w TCS, a zarazem starać się nadrabiać pkt do prowadzącego w klasyfikacji pucharu świata Simona Ammanna. Czy są szanse ? Odpowiedz może być tylko jedna : TAK !!.
Dlaczego ? Stabilizacja formy, która ciągle idzie w dobrą stronę, brak presji, gdyż jak wiemy głowne role w tym turnieju mieli odgrywać Ammann i Gregor. Tymczasem pierwszy konkurs nie mogą zaliczyć do udanych, miejsca odpowiednio 5 Ammanna i 9 Gregora może nie są fatalne, ale oczekiwania było o wiele większe. Dziś w kwalifikacjach warunki były równe dla wszystkich, a i tak znowu najdalszy skok oddał Kofler 137,5 m, drugi Ammann skoczył 134, ale jak się potem okazało obaj zostali zdyskwalifikowani za nieprzepisowe kombinezony. Jak wiemy niczego to nie zmienia gdyż obaj ci zawodnicy mają zapewniony udział w konkursie. Tak dziś jutro znowu liczę na wysoką formę Koflera, równe warunki, oraz atrakcyjny konkurs dla kibica ????

VS

Kamil Stoch - Matti Hautamäki
Typ : Matti Hautamäki @ 1,80
Betsafe
W Klasyfikacji Pucharu Świata, Stoch zajmuję 15 miejsce z dorobkiem 118 pkt, jego bardziej utytułowany rywal jest i wiele niżej w rankingu, dopiero na 34 miejscu z dorobkiem 28 pkt. W dzisiejszych kwalifikacjach Matti skoczył 1 metr dalej i wyprzedził Kamila, więc jest to jakiś +. Stoch jak sam mówił zawsze zaczynał zdobywać pkt od TCS, w tym sezonie się jednak chyba to nie sprawdzi. Jutro czeka go bardo ciężki pojedynek z Romorenem o top 30, i nie daje mu większych szans, chyba że Norweg spadnie z progu. Hautamaekim będzie walczył o top 30 z chimerycznym Ollim, który jak wiadomo może oddać bardzo dobry skok, ale może skok być totalną klapą, więc to kolejny + dla Mattiego. Zostaje jeszcze 5 miejsc tzn. lucky lossers. 2 miejsca są zarezerwowane dla przegranych z pojedynków : Ammann vs Loitz oraz Kofler-Morgi, zostają jeszcze 3 i mam nadzieję że właśnie w nich swojej szansy poszuka Matti, chodz wiadomo jak jego forma wygląda ostatnio ????

bulaa 20

bulaa

Użytkownik
Spotkanie: TCS Ga-Pa Zwycięzca grupy: M.Koch/A.Małysz/A.Jacobsen/H.Olli
Typ: A.Małysz
Kurs: 2.75
Buk: Bwin
Analiza:Może dośc ryzykowny typ, ale cóż.Bukmacherzy daja Małyszowi i Kochowi równe szanse.Nieco dalej są Jacobsen i Olli.Ja daje najwieksze szanse Małyszowi, który skacze chyba najrówniej z w/w zawodników.Co prawda Koch błyszczał na pierwszych treningach ale w kwalifikacjach juz nie było tak różowo, 124,5m oraz 17 pozycja przy 127,5m &#39;Orła z Wisły&#39;(3 miejsce)

W Oberstdorfie Małysz był 8, Koch 10.Wcześniej w Engelbergu raz Małysz był przed Kochem i na odwrót.W klasyfikacji PŚ Austriak jest za Adamem.

Jacobsen skacze bardzo nierówno i wątpię czy udadzą mu sie dwa równe dobre skoki.Nieobliczalny Olli nie czaruje formą od początku sezonu i nic nie wskazuje na to, ze teraz będzie lepiej.

Podsumowujac jutro obstawiam minimalną wygraną Małysza nad Kochem i resztą zawodników

coolmen7 8,8K

coolmen7

Użytkownik
Spotkanie: Kto wygra konkurs ?
Typ: Simon Ammann
Kurs: 4.25
Bukmacher: Bwin
Analiza:
Turniej Czterech Skoczni i drugi konkurs w niemieckim Garmisch-Partenkirchen HS140. Jak wszyscy wiemy pierwszy konkurs w Oberstdorfie to była loteria w której zwycięską ręką wyszedł Andreas Kofler. Moim zdaniem teraz już tak nie będzie i konkurs w GA-PA wygra ktoś z dwójki Ammann - Schlierenzauer. Mój typ to Ammann bo według mnie skacze on równiej od Gregora, może niekoniecznie na treningach czy w kwalifikacjach jednak podczas konkursu to Simon góruje. Z resztą można było się przekonać w Oberstdorfie gdzie skakali obaj w podobnych warunkach i zwycięsko wyszedł Ammann ze znaczną przewagą. Dziś podczas treningów znów Schlierenzauer był lepszy jak to często bywa gdyż skakał 139,5m oraz 129,5m kiedy Ammann lądował na odległościach 133,5m oraz 124,5m. W kwalifikacjach jednak role się odwróciły i Ammann skoczył świetnie bo 134m i jedynie Kofler skoczył 137,5m jednak niestety obaj zostali zdyskwalifikowani za nieprzepisowe kombinezony ale nie zmienia to faktu że byli najlepsi podczas gdy Gregor uzyskał odległość 126,5m czyli znacznie mniejszą. Warto dodać także wynik z przed roku gdzie zawody wygrał Loitzl ale drugi Ammann miał strate 1,7 pkt a reszta już trzeci Olli i czwarty Schlierenzauer stracili blisko 20 pkt do zywcięzcy. Ammann także skoczył wtedy 140m i widać że ta skocznia mu leży. Według mnie jutro podkreśli wspaniałą formę jaką prezentuje od początku sezonu wygraną w konkursie. Polecam

jedrula 38,5K

jedrula

Użytkownik
Podpisuje sie pod typem coolmena,
A moja propozycja to dubel z expektu
Richard Freitag - Stefan Thurnbichler 2 @1.60,Austriak w dużo lepszej formie,drugie miejsce w Continenal Cup,wczoraj w kwali co prawda 2 m bliżej od Niemca ,ale do tego bym duzej wagi nie przykładał.
druga para ,którą zagram to Simon Ammann - Thomas Morgenstern 1 @1.55

M 0

mistrzu123

Użytkownik
Skoki narciarskie
Spotkanie:Lukas Mueller-Andreas Kuettel - 1. runda - H2H
Typ:1
Kurs:3,20
Buk:bet365

Analiza:
Na dziś wybrałem pojedynek między Austriakiem Muellerem, a Szwajcarem Kuettelem. Stawiam na mniej doświadczonego, ale bardzo utalentowanego Austriaka, który w ostatnim konkursie pokazał, że potrafi skakać na nartach. Kuettel ostatnio skacze bardzo nierówno. Dobre występy przeplata bardzo słabymi. W ostatnim konkursie zajął dopiero 28 miejsce oddając dwa słabe skoki. Z kolei Mueller w ostatnim konkursie błysnął zajmując 6 miejsce, a w szczególności jego 2 skok był wręcz perfekcyjny, 3 co do długości w 2 serii. Jeśli chodzi o wczorajsze kwalifikacje to obaj zawodnicy oddali wręcz identyczne skoki, Kuettel skoczyło 0,5m dalej. Uważam, że Mueller po ostatnim świetnym występie dziś również będzie chciał powalczyć o zajęcie jak najlepszej lokaty, a dodatkową motywacją dla niego będzie występ przed własną publicznością.

T 1

tranzystor

Użytkownik
Gregor Schlierenzauer - konkurs w Garmisch-Partenkirchen
typ: Wygra
kurs: 5,25
bwin
Gregor Schlierenzauer w tym sezonie miewa wpadki. Ale zazwyczaj jest to spowodowane warunkami atmosferycznymi i tak też było w przypadku konkursu w Oberstdorf gdzie wiatr rządził na skoczni. Uważam że jutro udowodni ten Austriacki skoczek że wciąż jest w świetnej formie i te wpadki to nie z jego winy. Dziś na skoczni w Garmisch-Partenkirchen skakał on przyzwoicie. Pierwszy trening wygrał skacząc 139 metrów i miał przewage 3,5 metra nad drugim Koflerem, drugi trening to 7 miejsce po skoku 129 metrów ale z czołówki to on był najlepszy, w kwalifikacjach już mu gorzej poszło skacząc 126,5 metra zajął 7 miejsce. Według bukmacherów nie jest on już faworytem do wygrania konkursu a jest nim jego rodak Kofler i Ammann. Jednak warto postawić na przekór notowaniom i skorzystać z dużego kursu bo po jego skokach widać że jemu nic nie brakuje tylko jak przychodzi do konkursu to ma pecha i trafia na gorsze warunki. Dla mnie to wciąż najlepszy skoczek w całej stawce i w jutrzejszym konkursie pokaże że wciąż będzie się liczył w turnieju czterech skoczni a kurs ponad 5.0 jest o dużo zawyżony przez bukmacherów dlatego warto postawić na jego wygraną.

B 0

barj

Użytkownik
SKOKI
Spotkanie:Will Michael Neumayer finish in the top 16?
Typ:2 (NIE)
Kurs:1,72
Buk:bwin

Analiza:
Powiem szczerze to zdarzenie jakie znalazłem w ofercie bwin to jak dla mnie olbrzymi prezent i osobiście gram to bardzo, bardzo grubo. Neumayer w tym sezonie męczy się na skoczni. W dotychczas rozegranych 7 konkursach tylko raz uplasował się w pierwszej 16 ale było to dawno bo w pierwszym turnieju w Kuusamo. Po było już tylko gorzej. W ostatnim konkursie nie dostał się nawet do finałowej 30. W dodatku w dzisiejszym konkursie w parze zmierzy się z nieobliczalnym finem Ollim i o zwycięstwo w tej parze będzie mu bardzo ciężko, a co dopiero mówić o miejscu w pierwszej 16. Stawiam, że Niemiec nie zdoła zakwalifikować się nawet do 30, więc jeśli chodzi o TOP16 to jestem w 99% pewny. Polecam!

barnaba 44

barnaba

Użytkownik
Turniej 4 Skoczni, Ga-Pa,
Marin Koch vs Adam Małysz. Kto uzyska lepsze miejsce?
typ: Małysz
kurs: 1,70
be-a-home

Na dobry początek roku dość pewny zakład z całkiem niezłym kursem. Bukmacher widzi w Małyszu faworyta takiego pojedynku, ale nieznacznego (1,70 Małysz, 1,95 Koch). Dla mnie nasz skoczek jest zdecydowanym faworytem. Formę sportową prezentują mniej więcej podobną, ale doświadczeniem i trzymaniem równego poziomu Małysz bije Kocha na głowę. Austriak to nie ten poziom co jego koledzy z kadry tzw. wielka czwórka. Moim zdaniem Małysz wyczerpał już limit &quot;pecha atmosferycznego&quot; i w końcu trafi na optymalne warunki a wtedy może zaatakować nawet podium. Nie powinien więc mieć problemów z zajęciem lepszego miejsca w klasyfikacji od Martina Kocha.
Spójrzmy jeszcze na dokonania obydwu skoczków w tym sezonie:
klasyfikacja generalna PŚ: Małysz: 10 - Koch: 14
T4S Oberstdorf: Małysz: 8 - Koch: 10
kwalifikacje Ga-Pa z 31.12 : Małysz: 3 - Koch: 17

enrico 1,4K

enrico

Użytkownik
Na dzisiaj coś takiego:
Johan Remen Evensen - Pascal Bodmer 1 @ 1,65 Betsafe 7-16 ✅
Evensen czuje się na tej skoczni znakomicie. Na treningach w ścisłej czołówce, solidny skok w kwalifikacjach. Bodmer prezentuje chwiejną formę i w Ga-Pa jego skoki zbyt dalekie nie były. W systemie KO trzeba również spojrzeć na przeciwników. Norweg walczy z Ukraińcem Shumbaretsem, a więc wygraną ma w kieszeni, tymczasem rywalem Bodmera jest odradzający się Damjan i to Słoweniec może ten pojedynek wygrać. Jak wiadomo są tylko trzy miejsca dla LL i Bodmer wcale nie musi się tam znaleźć.
Michael Neumayer - Roar Ljøkelsøy 1 @ 1,72 Betsafe 17-30 ✅
Konsekwentnie przeciw Ljokelsoyowi, którego forma jest na przyzwoitym poziomie, ale Norweg nie jest w stanie zwojować nic więcej niż druga dziesiątka. Neumayer we własnym kraju, wydaje się, że prezentuje się najlepiej z tych doświadczonych Niemców i jeżeli skoczy na swoim poziomie to powinien być w pierwszej dziesiątce.
Na szybko:
Martin Koch - Daiki Ito 1 @ 1,65 12-24 ✅
Jeśli Koch zaprezentuje formę z treningu to spokojnie będzie pierwsza 10, Ito jakby lekko zatracił animusz z poprzednich konkursów i skacze nieco słabiej.
Janne Ahonen - Wolfgang Loitzl 2 @ 1,75 6-2 ✅
Mam wrażenie, że w przypadku Ahonena to był jednorazowy wyskok. Oczywiście, stać go na pierwszą dziesiątkę, ale Loitzla nawet na podium. Różnica będzie niewielka, lecz Austriak powinien być o 2-3 pozycje wyżej.
Adam Malysz - Harri Olli 1 @ 1,45 11-15 ✅
Olli prezentuje słabiutką formę, wiadomo jak moze być z tym zawodnikiem po nocy sylwestrowej. Niczego wielkiego po tym zawodniku dziś bym nie oczekiwał, a Adam powinien być bezproblemowo w 10.
Wracamy na właściwe tory. ???? Po loterii w Oberstdorfie dziś 5/5.

N 77

noobcior

Użytkownik
Kamil Stoch - Kai Kovaljeff
Kto lepszy in HS140 - Garmisch-Partenkirchen (GER)
Typ: Kamil Stoch
Kurs: 1.55
Buk: Expekt
Analiza:

Pierwszego dnia roku 2010 polecam ciekawy typ po niezłym kursie na drugą odsłonę Turnieju Czterech Skoczni. Dzisiaj konkurs zostanie rozegrany w niemieckim Garmisch-Partenkirchen. Kamil będzie rywalizował w parze z Norwegiem Bjoernem Einarem Romoerenem, natomiast Fin trafił jeszcze gorzej, bo na Gregora Schlierenzauera. Obaj skoczkowie nie są faworytami w swoich parach. Jednak mam nadzieję, iż Stoch pokona Norwega, bądź będzie jednym z pięciu Lucky Looserów. Jeśli tak się nie stanie to sądzę, że Polak i tak wyprzedzi Fina, ale niestety poza 30. Jemu nie da to satysfakcji, lecz mi 55 punktów pocieszenia. Warunek jest jeden - Stoch musi skoczyć przynajmniej średnio, a nie zawalić skok. Po ostatnim nieudanym konkursie chyba ma ochotę na odegranie troszkę większej roli.
Szczęśliwego nowego roku!

petra2008 0

petra2008

Użytkownik
mam pytanie cofneli komuś z was kase w tobecie ? bo wczoraj obstawiłem pare schliri-amman tylko kwale na schiliergo i rozliczyli mi jako przegrany dzisiaj patrze amman dyska jest szansa na cofniecie kasy?

Bodmer-Damjan #1# @1.57

kosa248 456

kosa248

Użytkownik
Wydarzenie: Turniej Czterech Skoczni, Garmisch-Partenkirchen
Zakład: Zwycięzca grupy: Koch, Małysz, Jacobsen, Olli
Typ: Koch
Kurs: 2,75
Bukmacher: Bwin

Analiza:
Wiadomo, że w grupie tych zawodników dwaj ostatni skoczkowie nie mają większych szans na zajęcie najlepszego miejsca i rywalizacja o najwyższą lokatę rozstrzygnie się pomiędzy Martinem Kochem a Adamem Małyszem. Stawiam na Kocha, dlatego że Małysz nie przekonuje mnie do siebie swoimi startami. Co konkurs mam nadzieję (zresztą inni też), że zabłyśnie jak za dobrych czasów, ale pomimo największych starań po prostu nie wychodzi. Czekamy na skoki powyżej 130m, dzięki którym zajmowałby miejsca na podium, ale kończy się na końcówce pierwszej, bądź początku drugiej dziesiątki po przeciętnych skokach w granicach 120-125 m. Nie ma co się oszukiwać, że Adam powróci jeszcze do wielkiego skakania. To już nie te czasy, kiedy bił rekordy skoczni, wygrywał konkurs za konkursem. Trzeba pogodzić się z tym, że Małysz na chwilę obecną jest zawodnikiem zamykającym pierwszą dziesiątkę i nic więcej. Natomiast Koch nawet dobrze rozpoczął ten turniej, zajmując 10 miejsce w Oberstdorfie (dwie pozycje za naszym najlepszym skoczkiem). Zapewne będzie chciał je utrzymać, a kluczem do tego jest dobry start w dzisiejszym konkursie. Na pewno jest bardzo zmotywowany, gdyż kolejne i zarazem ostatnie konkursy w TCS będą odbywały się w jego ojczyźnie. Tą motywację można dostrzec po wynikach we wczorajszych treningach, w których oddał skoki na odległość 131 i 133 m, w każdym wyprzedzając Małysza o kilka metrów. A może po prostu jest w dobrej formie? Co prawda w kwalifikacjach skoczył gorzej od Polaka, ale zaledwie 3 metry bliżej. Dlatego typuję na Kocha. Dodam jeszcze, że będzie on skakał dużo wcześniej przed Małyszem, więc może i szczęście dopisze i warunki przed skokiem Adama się pogorszą, na co też po cichu liczę.

nikkol 277

nikkol

Forum VIP
Najlepsza pozycja końcowa:

Schlierenzauer - Kofler 2 @1,60​
⛔
Nie ma co się rozpisywać, Kofler jest w znakomitej formie, w ostatnich skokach o klasę lepszy od przygasłego Schlierenzauera.
Małysz - Kranjec 1 @1.30​
✅
Adam buduje formę i moim zdaniem dzisiaj może być w granicach 5-8 miejsca. Kraniec słabiutko, nie stać go na tak dobry rezultat.
Ammann - Schlierenzauer 1 @1,80​
⛔
Tu też niewiele moim zdaniem można powiedzieć, Schlierenzauer nic nie pokazuje od ostatnich 5,6 skoków, zgasł. Amman bardzo dobrze, równo od początku sezonu. Być może w końcu Gregor się trochę rozluźni, bo wszyscy stawiali go na faworyta, a jego trochę to przytłumiło. Ja jednak obstawiam Ammana dzisiaj w pierwszej trójce, Austriaka dalej.

snajper 322

snajper

Forum VIP
Skoki Narciarskie - Garmisch-Partenkirchen
1.01.2010 godz. 14.00

Ahonen - Koch
Typ: Ahonen @ 1.55
wynik: 6-12 ✅

Noworoczny konkurs dla biednych skoczków, co nie mogą sobie poszaleć na Sylwestrze. Postanowiłem wybrać do obstawienia parę Ahonen - Koch. Fiński skoczek jest chyba stworzony do Turnieju Czterech Skoczni. Co prawda na zajęcie drugie miejsca w Obersdorfie pomógł mu wiatr, ale takie cos tez trzeba umieć wykorzystać i kto wie czy nie po raz 6 wygra ten turniej.
Treningi poszły mu średnio w przeciwieństwie do jego rywala, ale ja wiem ze doświadczenie zrobi swoje. Oddal skoki na odległość 123m i 132.5mNatomiast Martin Koch skakał bardzo daleko i wygrał nawet drugi trening, 131m oraz 133m. Kwalifikacje miały już jednak przebieg po mojej myśli. Tym razem to Janne był wyżej od Austriaka zajmując 4 lokatę, a Martin 17 miejsce
Obaj nie powinni mieć problemów ze swoimi rywalami w 1 serii K.O, ale liczę ze może Morassi postraszy Kocha i sprawi ze będę mógł już wcześniej księgować wygrana. (Aktualnie kurs wynosi 1.65, ja zagrałem wczoraj gdy był jeszcze 1.55)

kamil1989 963

kamil1989

Użytkownik
Martin Koch - Daiki Ito 1 1,65
Thomas Morgenstern - Gregor Schlierenzauer 1 2,30
Michael Neumayer - Roar Ljøkelsøy 1 1,72
Pozwole sobie na krótki komentarz moich typów. Kolejny konkurs TCS w Ga-Pa. Pierwsza para Koch-Ito. Austriak z konkursu na konkurs skacze coraz lepiej, natomiast samuraj już nie skacze tak dobrze jak na poczatku sezonu. W kwalifikacjach lepszy był Ito o 0,5 metra ale to niewielka różnica. Podobnie było w kwalifikacjach do pierwszego konkursu TCS w Oberstdorfie. Tam Ito wygrał z Kochem w kwalifikacjach natomiast w konkursie przegrał z Austriakiem. Koch był 10 a Ito 14. Dzisiaj licze na to samo. Kolejna para to Morgi-Schlieri. Morgenstern wygrał w kwalifikacjach po dyskwalifikacji Koflera i Ammanna. Widać że dochodzi do formy. Natomiast Schlieri miał jakieś kłopoty zdrowotne i to odbija się jak narazie na jego skokach. W kwalifikacjach był dopiero 8 przegrywając aż o 4 metry z Morgensternem. Ostatnia para w kuponie to: Neumayer-Ljøkelsøy. Niemiec wiadomo skacze u siebie na pewno bedzie chciał sie pokazać. Jak narazie skacze najlepiej z reprezentacji Niemiec. W kwalifikacjach był 11. Roar natomiast to w tym sezonie nieobliczalny skoczek. Potrafi skoczyc bardzo daleko albo zepsuc skok. Norwegowie jako ekipa nie prezentuje sią dobrze. Roar w kwalifikacjach był 13 i nie sadze by Roar w stanie wygrac w konkursie z Michaelem.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom