Galatasaray vs Fenerbahce: powyżej 29.5 fauli @1.40
Czerwona kartka @3.20
BETFAN
Co tutaj dużo kryć, widowisko, które odbyło się kilka dni temu pomiędzy Fenerbahce a Galatasaray nie porwało. Szkoda, bo tamto spotkanie mogło być wizytówką tureckiej Super Lig, a tak się nie stało. Piłkarze bardziej skupili się na przeszkadzaniu rywalowi i na operowaniu futbolówki koło środka boiska, niż na przygotowaniu składnych akcji bramkowych. W efekcie widzieliśmy tylko 1 strzał celny, co zdenerwowało kibiców obu drużyn. Dzisiaj nadchodzi okazja do rewanżu i mecz o Superpuchar zostanie rozegrany w Arabii Saudyjskiej. W Turcji to trofeum jest prestiżowe i nic w tym dziwnego, że piłkarze obu drużyn są nastawieni bojowo.
Galatasaray ostatni raz po Superpuchar sięgnęło w 2019 roku a Fenerbahce jeszcze dalej, bo w 2014 roku. To powoduje, że motywacja w obozie obu zespołów będzie duża, tym bardziej że są to derby Stambułu, które niestety odbędą się poza granicami stolicy. W tym wszystkim jest Sebastian Szymański, który nie popisał się swoim występem kilka dni temu, chociaż do Polaka fani mieli mało pretensji, bo był aktywny i starał się tworzyć sytuacje dla swoich kolegów. Spore nadzieje pokładane są w naszego rodaka. Który z klubów będzie cieszył się ze zdobycia Superpucharu?
Pierwsza myśl, jaka nasuwa się w tym spotkaniu to naturalnie kartki, ale sędziowie w Turcji różnie podchodzą do karania piłkarzy w derbach Stambułu i dodatkowo do prowadzenia tych zawodów został wyznaczony underowy arbiter. Zapewne to Halil Umut Meler były w Arabii Saudyjskiej, gdyby nie pobicie przez prezesa Ankaragucu. Zdecydowałem się poprosić
BETFAN o zakład na faule. Myślę, że tylko u tego bukmachera ten typ jest dostępny. Linia jest wysoka, ale podczas Wigilii oglądaliśmy aż 45 przewinień! Moja propozycja była pokryta w ostatnich 4/5 bezpośrednich rywalizacjach pomiędzy Galatasaray a Fenerbahce. Myślę, że wymyśliłem całkiem ciekawą alternatywę do kartek, które zapewne będą, ale jednak te 30 fauli jest jak najbardziej do zrobienia. Oby tym razem piłkarze wnieśli trochę więcej życia do spotkania.